Skočiť na obsah

Aké máte radi počasie?  

26 členovia hlasovali

1. 1. Jar

• Slnečno a príjemne teplo
    • Polooblačno a primerane teplo
    • Zamračene a celkom chladno
    • Aprílový dážď so snehom
      0
  2. 2. Leto

• Slnečno a horúco
    • Polooblačno a teplo
    • Zamračene a dusno
    • Búrky a lejaky
  3. 3. Jeseň

• Slnečno a príjemne teplo
    • Polooblačno a slabý vietor
    • Zamračene a občasný dážď
    • Dážď so snehom a vetrom
  4. 4. Zima

• Jasno so zubatým slnkom
    • Oblačno so slabým snežením
    • Zamračene, snehovo a haldy snehu
    • Ťažké mraky so snehovou metelicou

Odporúčané príspevky

Zverejnené

ani nechcem vidiet, ako to vyzera na horach a ako sa dari tymto dvom borcom

...Pýtal som sa jedného horského vodcu, aké šance majú Adam a Mišo prejsť celý hrebeň Tatier. Odpovedal, že v takých zlých podmienkach to nedajú. Sú na hrebeni 13 deň. Poctivo vyšli zatiaľ na každý jeden vrchol. Nič neoklamali, hoci to bolo ako hovoril Mišo desné. Dnes som ich pozoroval ako liezli Ostrý štít. Spať v mokrých spacákoch, by mali v Sedielku. Keď som sa spýtal Miša, či nechce vymeniť spacáky za suché, povedal: To by sme zhodili hodnotu nášho prechodu.

...Adam a Mišo dnes poobede na Divej veži. Ich dvanásta noc na hrebeni je vo Svišťovom sedle. Snažia ísť stále po ostrí hrebeňa, čo je túto zimu veľmi náročné. Dúfam, že im prudké ochladenie, husté sneženie a víchor neprekazí to, čo sa 35 rokov nikomu nepodarilo...

...Na hrebeni napadlo 20 cm nového snehu. Adam s Mišom postupujú cez Snehový štít. Po dvoch týždňoch na hrebeni už nemajú potraviny ani plyn, ale neprijímajú žiadnu podporu.

... V nočných hodinách po dramatickom dni prišli Adam s Mišom do Kopského sedla. Prešli tak celé Západné a Vysoké Tatry presne po hrebeni, bez pomoci a vynášok. Sú na svojej dobrodružnej ceste 15 dní. Dnes chcú prejsť pod Slalné vrata a prejsť celé Belianske Tatry až po Muráň, čo vôbec nie je ľahký hrebeň. Hlavne okolo Muráňa a Nového je to ťažké lezenie aj v lete. Budú to preteky s časom a vetrom. Uf. Tvrdohlavci!

správy od Pala Barabáša

• Pridať bod 1
Zverejnené

Uf. Veru, drsné podmienky.  Poprajme borcom veľa šťastia, síl ... a šťastný návrat domov.

Inak,   láska týchto ľudí  k prírode , dobrodružstvo  ...  je obdivuhodné.

Zverejnené

aktualne

Sila orkánu na hrebeni Belianskych Tatier. Posledná správa bola zo Širokého sedla, že Mišo bude pokračovať sám cez Ždiarsku vidlu, Havran, Nový a Muráň. To snáď nie!!! Je to náročný úsek a pri tom počasí a snežení dosť nebezpečný. Pred chviľou našťastie Mišo a Adam volali že už fajčia po zlanení z Muráňa. Bolo to o chlp. To čo predviedli je obdivuhodné...

cr.: Palo Barabas

Zverejnené

cesty sa pomaly zasypávajú, D1 pred BA neprejazdná, z druhej strany cesty prejazdné akotak, fučí ľadový severák, nad nami obrovský snehový mrak, a už -4,5 °C ...

Zverejnené

ja radšej na teplomer nepozerám, ale kým som prešla od domu k autu a od auta k domu, zmrzli mi ruky :(

Zverejnené

Na teplomeri  máme -5°C, fúka vietor a na 1m2 napadlo asi 10 snehových vločiek.

Nepamätám si, kedy bol takýto studený marec ... :ermm:

Zverejnené

víchor zúril celú noc, a zúri aj dnes.  severák ohýba stromy stále, ľadový hnusný vietor, snežiť už nesneží, ale už sme videli pár vtákov z kŕmitka zmetených poryvom vetra ...

teplota sa drží pod nulou, -1°C

Zverejnené

napodobne ako u secretky ;)

ale ja si pamatam... asi som starsi :D

Zverejnené

Snehové vločky odfúkol vietor a teplomer "spadol" ešte nižšie ... :o

... tak takto si blížiacu jar veru nepredstavujem.

Tá príroda si s nami nejako zahráva!

Fakt si nepamätám takýto mrazivý marec ... a veru neviem, či som až také "mládě",

alebo som staršia ako čierne uhlie a nepamätám si už vôbec nič. :smile2:

Zverejnené

u nás predvčerom padal sneh a fúkal neskutočný vietor a nie že by to útíchlo ale dnes to pokračuje len s tým vetrom (o niečo silnejším).

Zverejnené

víchrica sa vrátila ... od poobedia znovu fučí a vykrúca okná a stromy a boľavé chrbtice ... teplota vonku na nule a fučí a fičí a duní ...

Zverejnené

snehová metelica, sneh lieta vodorovne, zima, víchrica ... a o tri dni je prvý jarný deň ... :)

Zverejnené

skvelé, nielen u nás ... víchrica pokračuje, a ako je u nás dobrým zvykom, každú chvíľu vypadáva elektrika ... dnes už asi päťkrát ...

a fučí a fučí a zavýja tam vonku ...

Zverejnené

To vážne?  Tak to sa máme aj my o chvíľu na čo tešiť.  Určite to dorazí aj k nám. Na východe zatiaľ kľud. 

Zverejnené

aby vam nebolo smutno, už začalo snežiť aj u nás...

Zverejnené

Stredné Slovensko ... -2°C ... od večera sa to biele čudo na nás sypalo! :o

to aby Jozefovia po dnešnej bujarej oslave padali do mäkkého? :smile2:

Všetko je krásne biele ... tak, ako sa na blížiaci sa prvý jarný deň patrí.

... a cestári sa spoliehajú na to, že príroda sa so snehom vysporiada sama ... aj na cestách! :ermm:

Zverejnené

dnes je krásne. slnko svieti, jar je tu - ale vraj len na návšteve, zajtra sa má vrátiť zima !

Zverejnené

Zimne má byť zhruba týždeň, nejaké 2-4°C až do konca marca. Ešte je priskoro hovoriť o tom, ale zatiaľ sa zdá, že opäť tento rok jar nebude a po zime príde rovno leto.

Zverejnené

teplota ... či lepšie zima je vonku na nule a poobede poletoval sneh ...

teraz už práve vážne sneží ... :doh:

edit o hodinu neskôr:
sneh sa drží a začína byť biely svet ...

Zverejnené

mráz, sneh, severný vietor...

teraz neviem, stromčeky sa zdobia na vianoce, či na veľkú noc :confused:

Zverejnené

Toto pocasie je na poriadnu depku :-/ ...vyzera to ako v katastrofickom filme " uz nikdy nebude teploo???????"

Zverejnené

zima je jak v ruskom filme, ble! ta to čo za jar?

Zverejnené

nič zlé sa nedeje ... no tak trošku nasnežilo :D 

Zverejnené

Deti, deti!

Neviem čo mate za problem. Kedysi (my pamätnici si pamätame) sa sneh bežne držal do polovice aprila. A nebol to žiaden 2-dňovy poprašok ako dnes, ale seriozna nadielka.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov