Skočiť na obsah

Aké máte radi počasie?  

26 členovia hlasovali

1. 1. Jar

• Slnečno a príjemne teplo
    • Polooblačno a primerane teplo
    • Zamračene a celkom chladno
    • Aprílový dážď so snehom
      0
  2. 2. Leto

• Slnečno a horúco
    • Polooblačno a teplo
    • Zamračene a dusno
    • Búrky a lejaky
  3. 3. Jeseň

• Slnečno a príjemne teplo
    • Polooblačno a slabý vietor
    • Zamračene a občasný dážď
    • Dážď so snehom a vetrom
  4. 4. Zima

• Jasno so zubatým slnkom
    • Oblačno so slabým snežením
    • Zamračene, snehovo a haldy snehu
    • Ťažké mraky so snehovou metelicou

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Tu sa nedá hovoriť o počasí, iba nadávať. A zrovna dnes, keď potrebujem do mesta ísť povybavovať nejaké veci, tak nasneží už v októbri. To si ešte nepamätám, že by niekedy snežilo v októbri. A to minulý víkend bolo teplo, že sa v tričkách chodilo.

Zverejnené

a čo také vybavuješ že ti v tom sneh zabraňuje ? jedine ak by si robil výskum a vplyve svetla a tepla na muškáty tak by som to pochopil ...

Zverejnené

ani na schody pred barák sa mi nechce vyjsť, čakám kuriérnu službu, a premýšľam, ako ho nalákať na chodbu ... toto nie je počasie, toto je ble, aj moja hlava a chrbtica mi to zdôrazňujú vehementne ... :(

celú noc snežilo, teraz sa pomaly topí, osem centi snehu, vodnatá brečka, jeden stupeň nad nulou ... toto nie je žiadna pekná zima, toto je oštara :( :nono:

Zverejnené

tu je tiez osem centi snehu... osem centi na cele stare mesto... :)

Zverejnené

shmu obrázok z družice o 17:00 ... toto sa na nás valí :

post-3-0-13107700-1351702874.jpg

http://www.shmu.sk/sk/?page=1&id=meteo_druzica

už asi hodinu tu desivo fúka, teplota klesá, 6°C, a to je ešte len okraj toho veľkého hrozného niečo, čo prichádza z juhu, a čo prichádza zo severozápadu ... brrr.

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

1 stupeň nad nulou, celý deň trpím, a netuším prečo.

už tuším: sneží ... ..... post-3-0-45201300-1354460474.jpg

Zverejnené

drží sa pekne takmer celý deň okolo -5°C, lezavá vlhká zima ...

a ide potešienie, minimum pre zimomilovníka lopatu :

V noci má mrznúť až do mínus dvadsať. Silný vietor, pri ktorom sa môžu vytvárať snehové jazyky, zasiahne východ.

Najnižšie teploty do mínus 20 stupňov Celzia očakávajú meteorológovia v čase od 20.00 h do 8.00 h v nedeľu (9. 12.).

Od ôsmej hodiny večer treba rátať aj so silným vetrom v juhovýchodných okresoch Slovenska Rožňava a Gelnica, v meste Košice a jeho okolí.

Postupne, zhruba po 2.00 h v nedeľu sa silný vietor presunie aj do ďalších okresov východného Slovenska.

Vietor s rýchlosťou do 20 m/s môže v tom istom čase zasiahnuť aj mestá a obce juhozápadného Slovenska, vrátane Bratislavy.

Výstraha pre silný vietor potrvá v nedeľu na západnom Slovensku do 15.00 h a na východnom Slovensku do 19.00 h.

http://www.sme.sk/c/6631604/cakaju-nas-extremne-mrazy-silny-vietor-a-snehove-zaveje.html

a je tu zima ... :zima:
Zverejnené

budúci víkend idem do tatier tak dúfam že to vydrží :)

Zverejnené

podla radaru by malo zacat snezit na Povazi cca o polnoci, sice malicko, ale dokonca dva dni :)

fuj, a tych -10 teraz vecer, uz je celkom neprijemnych .. nastastie sa blizi oblacnost...

Zverejnené

sype a sype, a poriadne veľké vločky ... práve na chvíľu dosypalo, 1,5°C pod nulou, a vyzeralo to nejako takto :) :

post-3-0-81274800-1355232692.jpg

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

vianočná nížinná tradičná klasika posledných cca tridsať rokov nás neminie, aj napriek tomu, že ešte pred pár dňami to v predpovediach vyzeralo nádejne ...

všetko je preč, všetko sa zmenilo :(

Na sviatky veľká zima nebude

Vianoce budú na ľade iba na horách. Počasie cez sviatky má byť oblačné až zamračené.

Vianoce budú na ľade iba na horách. Počasie cez sviatky bude podľa SHÚ oblačné až zamračené.

„Spočiatku treba rátať so snežením, na západe aj s dažďom a možnosťou poľadovice, zrážky však budú rýchlo ustávať,“ hovorí meteorológ Pavol Beránek.

Na Prvý a Druhý sviatok vianočný bude na niektorých miestach pršať, sneženie sa očakáva len vo vyšších horských polohách.

„Nočná teplota klesne spočiatku na mínus jeden až mínus osem stupňov Celzia, v utorok a v stredu na tri až mínus tri stupne Celzia,“ hovorí Beránek.

„Denná teplota na Štedrý deň bude mínus dva až štyri stupne Celzia, v utorok a v stredu bude jeden až sedem stupňov, na juhozápade môže byť aj teplejšie.“

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz2Fj4fDEpk

ešteže to nebude na krátke rukávy, vločky len keď si nastriháme vo vločkovej téme ... post-3-0-40444700-1356127375.jpg
  • Pred 2 týždňami...
Zverejnené

na čase, že aj na východe zamrzlo. stromy sú pekne zasrienené. :)

Zverejnené

vcera vecer o 18,00 pri RK +2°C o hodinu neskor pri BB -8°C -> na 60 km rozdiel -10°...

som zvedavy, ake budu Donovaly v priebehu najblizsich 24 hodin...

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

My tu nemame temu o pocasi? teraz nam to tu dava asi 10 cm snehu za hodinu. Chlap siel z krcmy cez sneh, zrejme a pred chodnikov zastal. Som ho zodvihol, chcel pomoct cez cestu, neslo ziadne auto tak v pohode, a nebol viac opity ako ja. len starsi - cez 60 rokov?

Dnes som odpratal chodnik pred firmou aspon 5 krat aj viac - vramci fajciarskej. Niekedy za hodinu - no hodinu a pol bolo 5 cm. Okolo 18:00 zacal odmak. teraz je to pod nulov. Co je mne neprijemne - nemam rad ani sneh pod mojimi smiklavymi nohami - ani lad mi tak nevadi - tyzden dozadu som chodil po ceste - pokraji(stredu, pri ostrovcekoch) kde boli skalky. Na chodniku ani ceste sa nedalo.

Ale neznasam clapkanicu ak sa zajtra oteply na 6 stupnov ako meteogram ukazuje - do roboty nejdem. To bude 20 cm vody snehu na chodnikoch a nemam gumaky.

Zverejnené

my sme pred chvilou vo firme odpratali dvor a prijazd... najhorsie, je ze to musime furikovat prec...

Vcera napadlo takych 30, ale kedze sa vecer a v noci zacalo oteplovat, tak to poklesavalo.

Ale vcera vecer sa fajn jazdilo autom :D Trochu som si zajazdil v neodhrnutom pruhu a dve ci tri prazdne krizovatky som to treningovo pustil do jemneho smyku...

Zverejnené

prší, takže všetok sneh, čo prežil odmek, sa rozpúšťa... všade sú mláky a hnusná riedka kaša

Zverejnené

sype, sype, v noci začalo, na ráno zo desať centi, sype v kuse ... vystúpilo nad nulu, aj sa topí, lepí, a sype ...

cestárov sneh zaskočil, evidentne, na jednom kúsku diaľnice bol odhrnutý sneh, jeden jediný pluh prešiel okolo, všetky príjazdovky do BA už skoro ráno ucpaté, síce rady postupujú, ale kilometrové rady ... dobré ráno, zima :klobuk:

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov