slimak Zverejnené 21. December, 2014 Zverejnené 21. December, 2014 Na gymnastiku bz som sa ani ja nechodil pozerat. lebo mna nebavi a jej nerozumiem - nikdy som s nou nemal nic spolocne . Dcera keby tam chodila a ze nevie spravit poriadne snusu ci natiahnut - by som jej stupil na chrbat a potlacil - ti treneri to robia. :zubiska: Bratova dcera to robi v anglicku. Ale mna bavi sa pozerat na treningy ak vidim ze chalani sa snazia a sa zlepsuju(som aj vhre - snurujem kopacky vraciam lopty). A ti treneri nemaju tolko casu sa venovat kazdemu - sem tam niekedy tomu najslabsiemu ukazu co robia zle - ale aj cvicia jednotlive cviky malo. Je rozdiel si dat 20 nahravok(kazdy jeden cvik - spracovanie..atd) za trening - a 200 - co si ja so synom mozem dat az kym mu to nepojde. Alebo kazdy jeden cvik mu musis aj vysvetlit preco to robi. Inak aj ja to musim najprv pochopit. Priklad bicykel. nechas ho len tak a polroka bude sa o tu loptu ak nie potkinat - tak bude drevene dvihat nohu ponad loptu - ako smiesne cvicenie - zmysel to ma aby pochopil - ze ma naznacit kop vonkajskom a on ho neurobi(naznaci,ale nohou loptu minie) - zmatie obrancu a dalsou nohou nahra do druhej strany(tiez vonkajskom, ci si len ju tam posunie). toto som sa mu snazil vysvetlit - verim ze ma nepochopil - ale robil to lepsie. Inak zaver a zmysel aby to skusal aj v zapasoch. inak je to aj narocne - v niecom sa zlepsime a potom pridem nato, ze to treba robit inak - aby to bolo este lepsie. Zasekavacky na treningu ich za 30 sekund spravil vraj 10 krat - najlepsi mal 18. Trenujeme to druhy den - vratil som sa ktomu - robi to ovela lepsie ale stale 12. on ma dnes potencial ak si 15 krat dobre spoza nohy nahra - teda ak to urobi idealne - moze dat 15. Teda potencial ma priklad na 15 a chcel by som aby to dosiahol a daval pravidelne(dnes da pravidelne 12) - ale to musi trenovat. Som mu povedal - trenuj, skusaj a pocitaj do 15. potom si daj pauzu - ale kym nedas 15 posebe(bez chyby, lebo on si 6-7 da) tak skusaj. ide o to ze neskusa. Je to nieco ako skusanie si konickov - neviem ci som si dal ja niekedy cez dvadsat - ale naucil som sa aspon po 20(minule mi to na parkovisku celkom slo). Ale to bez hodin skusania nejde. Ale priklad na 20 som sa dostal,mozno aj 30 - tou svojou tecnikou - preco som nikdy nedal 60? Tam potrebujes este lepsiu techniku ale aj fyzicku.
slimak Zverejnené 21. December, 2014 Zverejnené 21. December, 2014 Som teraz o desiatej chalana obul do sportovych topanok a skusil - prva(prvy pokus) sa mu zaplietla koniec druha- potom som ho nechal narazal do vsetkzych kutov -ja ze co robis mas to davat odtialto potial - skusil tretikrat - nedal 15 ale 10 dal pod 15 sekund- teda ma nato aby dal aj 20 . Potom sa rozplakal - tak som snim hodil rec. Bud trenovat a makat bude - ono to je problem - ze by to mal citit a chciet sam od seba. Mam ho tlacit - ci mam nan kaslat? Ak sa nan vykaslem - nebude z neho nic. ALe ak ho niekam postrcim - mozno ho to aj bavit zacne. A to dufam - lebo inak to zmysel nema. Ja ho tlacit nemozem ani kratkodobo.Mna to nebavi. Ono su to tie zasekavacky - ja ho naucim alebo vydriblujem ich spravit aj 20 - ale ak mu tymto to znechutim - cele je to nanic - inak aj ti zasekavacky niesu velmi podstatne(ako konicky). Pri futbale - ja som ich nikdy nevedel a nepotreboval.- Ja nechcem aby chalan pri futbale plakal - ale ako inak sa to nauci? -----Ja som minuly pondelok sa nahneval - a otocil televizor k stene - cely tyzden sme - ja som doma nebol - nepozerali na TV - ja to spravim aj na mesiac - nebudu TV vidiet - oni si zvyknu. Inak dcera mi rozpravala co som zle spravil k Marekovi - dnes mala 5 rokov - nevie rozpravat - ci dosial som si to myslel - ale v celku logicky a zrozumitelne mi rozpravala ako sa mam spravat(chodi na nejaky kruzok a sa naucila rozpravat). Tim detom to pali. Jednemu aj druhemu.
Vilma Flinstonova Zverejnené 21. December, 2014 Zverejnené 21. December, 2014 Pokiaľ viem, trénerka im na chrbát nestúpala, ale naťahovala im nohy, aby ich mali pri šnúre rovné v kolenách aj v členkoch, a aj bedrové kĺby im rozťahovala, to bolo asi najhoršie.Môj synovec, dnes zaslúžilý tatko, ako som už spomínala v tej téme o prázdnom hniezde tuším, bol ako decko dosť besný, furt vymýšľal lotroviny, čo by tým babám vyviedol, a ešte si prizval aj kamaráta. Mladšia bola vdačný objekt, jednak bola z rovnakého cesta, žrala ho aj s navijákom, a jednak je od neho o 5 rokov mladšia, takže nemala šancu na nejakú účinnú obranu. Staršia tie pokusy vytrvalo ignorovala. Spomínam si, ako raz keď sme k nim došli na návštevu, hneď aj volal tomu kamarátovi, že nech rýchlo príde, že zas sú u nich "tie baby". Aj som sa musela smiať, ale aj som trnula, čo zasa vymyslí, a nesklamal ma! Už neviem, ako to fungovalo, tá staršia sa nedala nachytať, ale zato na tú mladšiu sa vtedy zrútila celá nejaká podivná konštrukcia, ktorú postavili aj s tým kamošom. A keď mali prísť oni k nám, tak to sme s Flinstonom spriadali bojový plán, ako chalana spacifikovať.On bol aj veľmi chytrý, naozaj mu to pálilo, a zaujímali ho aj také veci na rozmýšľanie, a tak ho Flinstone skúšal zasvätiť do japonskej doskovej hry, skúšal na neho aj šachy...a toto trvalo tak do jeho pubertálneho veku. Potom ho to prešlo. Ale srandičky a vynaliezavosť mu ostali. V tábore bol skvelý!A jeho výroky sú pamätné dodnes. Vždy sa vedel vynájsť. Raz keď som ho asi ako 3-ročného varovala, tak tiež ním všetci čerti šili, i vravím mu, že keď nebude sekať dobrotu, tak ho posadím do rakety a vystrelím na Mesiac. A on mi na to - a pridal aj pantomimické znázornenie sľubovanej činnosti: A ja ťa z toho mesiaca takto chytím, a dám ťa do smetí! (asi ho to napadlo, lebo sme šli okolo kontajnerov). Strašne mi to prišlo smiešne, tak som sa rozrehotala, až sa mi kolená podlamovali.Chalan od svojich 15 rokov si chodil privyrábať na rôzne brigády (sestra ich vychovávala sama a moc peňazí nemali) - a nezľakol sa ani fyzickej práce na stavbách (babku skoro mrdlo, keď to zistila, ale chalanovi to prospelo, aj fyzicky, a aj sa naučil zodpovednosti). Naučil sa vážiť si zarobených peňazí, ale nestal sa lakomým.Dnes si môže dovoliť viac ako hocikto z rodiny, ale dopracoval sa k tomu svojou šikovnosťou a usilovnosťou, isto mu pomohla aj jeho vynaliezavosť a schopnosť nevzdávať sa. A ponad problémy mu pomohol aj jeho zmysel pre humor.Som teraz o desiatej chalana obul do sportovych topanok a skusil - prva(prvy pokus) sa mu zaplietla koniec druha- potom som ho nechal narazal do vsetkzych kutov -ja ze co robis mas to davat odtialto potial - skusil tretikrat - nedal 15 ale 10 dal pod 15 sekund- teda ma nato aby dal aj 20 . Potom sa rozplakal - tak som snim hodil rec. Bud trenovat a makat bude - ono to je problem - ze by to mal citit a chciet sam od seba. Mam ho tlacit - ci mam nan kaslat? Ak sa nan vykaslem - nebude z neho nic. ALe ak ho niekam postrcim - mozno ho to aj bavit zacne. A to dufam - lebo inak to zmysel nema. Ja ho tlacit nemozem ani kratkodobo. Ono su to tie zasekavacky - ja ho naucim alebo vydriblujem ich spravit aj 20 - ale ak mu tzmto to znechutim - cele je to nanic - inak aj ti zasekavacky niesu velmi podstatne. Pri futbale - ja som ich nikdy nevedel a nepotreboval.- Ja nechcem aby chalan pri futbale plakal - ale ako inak sa to nauci? -----Ja som minuly pondelok sa nahneval - a otocil televizor k stene - cely tyzden sme - ja som doma nebol - nepozerali na TV - ja to spravim aj na mesiac - nebudu TV vidiet - oni si zvyknu. Inak dcera mi rozpravala co som zle spravil k Marekovi - dnes mala 5 rokov - nevie rozpravat - ci dosial som si to myslel - ale v celku logicky a zrozumitelne mi rozpravala ako sa mam spravat(chodi na nejaky kruzok a sa naucila rozpravat). Tim detom to pali. Jednemu aj druhemu.hmm, aj malé gymnastky rumázgali o 106, keď ich naťahovali, a aj keď museli na hrazde sa priťahovať bez dotyku nôh na zem dokedy z tej hrazdy nepadli - ale malá mi vtedy nikdy nepovedala, že tam nechce chodiť, zato sa tešila, ked sa jej napríklad podaril prvýkrát špicár alebo nejaký iný ťažší prvok. Prestalo ju to baviť až potom, keď sa po chorobe vrátila a trénerka miesto aby sa jej povenovala, aby dohnala zameškané, - mala ich tam len pár, tak mohla, mala tam aj pomocníkov - tak ju strčila do "B-čka", tam ich už bolo asi 20 a nerobili tam tie ťažšie veci, ktoré ona už vedela, a tak kačáky, preskoky lavičky, kotúle a stojky celú hodinu ju nebavili. To už tam chodiť nechcela.Niekedy deti fňukajú, ale potom keď príde aj "prvé ovocie", fňukanie ich prejde a tešia sa z úspechu. Ja ti karle nevím, a vysletlil si mu, prečo a načo je to dobré? Že keď sa teraz trocha potrápi, naučí sa veci, v ktorých bude ak nie najlepší, aspoň jeden z naj?raz po tréningu sa mi malá sťažovala, že sa jej podaril ja už neviem, aký prvok to bol, niečo na hrazde si spomínam, a trénerka miesto pochvaly ju capla po nohe, že ju nemá celkom rovnú...chudinka malá, aj mi jej bolo ľúto, ale povedala som jej vtedy, že trénerka určite bola rada - malá bola tuším druhá v družstve, ktorá to zmákla - ale že trénerka chcela, aby to bolo dokonalé tak, ako to robia veľké gymnastky, ktoré chodia na majstrovstvá. Že ak sa jej to aj s vystretou špičkou podarí, určite dostane pochvalu...neviem, či som ju uspokojila, ale nezačala rumázgať. Neviem prečo to tak je, ale deti, ktoré sú šikovné fyzicky, tak to majú v kolektíve ľahšie ako polená.
slimak Zverejnené 21. December, 2014 Zverejnené 21. December, 2014 Som si isty - ze detom na gymnastike - aby boli ohybnejsie pomahaju treneri(oni vedia co robia -deti v istom veku ohybne su) - kludne aj zasliapnutim - ci rukami . to je na beton - inak to ani nejde - nie to v rumunsku ci rusku - aj ked tam si hned najdu sikovnejsie co to vedia(ci aj tam prejde par tzch najohybnejsich - najsikovnejsich - ostatne mozu robit ine sporty). Ved preco vas tam asi nechceli -aby ste sa na to nepozerali.
Vilma Flinstonova Zverejnené 21. December, 2014 Zverejnené 21. December, 2014 kurník, vrcholovým športom k trvalej invalidite? :wacko:
slimak Zverejnené 21. December, 2014 Zverejnené 21. December, 2014 Oni tvojej dcere neublizili - snad - tie deti su velmi ohybne - ako ktore - a ti treneri to podla mna vedia velmi rychlo vyhodnotit. DO klubu v bratislave date deti - ale co myslite ze mate sancu sutazit a skym? V tom anglicku je to to iste. ANo nieco vas naucia - ale aj ked budete v krajine najlepsi na inu uroven to nestaci.CI da 20 zasekavaciek za 30 sekund - bude vtom najsikovnejsi - ale ja viem ze to podstatne nieje. Je to dobre aby bol sikovny s loptou aby ju mal pod kontrolou(ale aj tak to bude len jedna tisicina co futbalista musi viediet - ale ja ked neuvidim prvu dobru nahravku kamaratovi - spoluhracovi - prvu fintu je to nanic - ale bez techniky to nejde. Prvy obranny zakrok. Ze niekomu inteligentne odoberie loptu. A ju vyvezie ci prihra. Presne. Preto tam na tie treningy chodim - bol by som velmi rad to vidiet - ze to urobi. CI to dokaze - ale bez treningov som nou to nedokaze - lebo mu to nik nevysvetli Som sa synom ufnukamim bavil - ze kaslime na futbal skusime nieco ine - on nie ze este skusime futbal. Ja verim ,ze to da. Jedine futbal - maju tam deti na treningu(toto je jedna z najpodstatnejsich veci) - maju tam trenerov - a ma mna. Mne osobne je to jedno - mozme sa dat na pustanie sarkanov. Ale v sporte je pre chalana idealny futbal. ----------------------- Ale som si tak lahol na postel s malou dcerou - ta 5 rocna mi davala rozumy - ako sa spravam k jej bratovi. Jej normalny prejavav - krici zvyseny hlas - nik jej nerozumie - ale ak sme tam vedla seba lezali - pokojne a zrozumitelne a inteligentne mi rozpravala. Ako som sa spraval - a co sa jej bratovi nemusi pacit - verte ci nie ani marekova matka by to lepsie nepovedala. Ci marekova stara matka. Jedna ci druha. Toto bolo neskutocne - zajtra mi vymenia okno a nema 300 eur - zbehnem az zajtra. Bude sa mi chciet? Idem sa spytat zeny.
Vilma Flinstonova Zverejnené 24. December, 2014 Zverejnené 24. December, 2014 Oni tvojej dcere neublizili - snad - tie deti su velmi ohybne - ako ktore - a ti treneri to podla mna vedia velmi rychlo vyhodnotit. DO klubu v bratislave date deti - ale co myslite ze mate sancu sutazit a skym? V tom anglicku je to to iste. ANo nieco vas naucia - ale aj ked budete v krajine najlepsi na inu uroven to nestaci.CI da 20 zasekavaciek za 30 sekund - bude vtom najsikovnejsi - ale ja viem ze to podstatne nieje. Je to dobre aby bol sikovny s loptou aby ju mal pod kontrolou(ale aj tak to bude len jedna tisicina co futbalista musi viediet - ale ja ked neuvidim prvu dobru nahravku kamaratovi - spoluhracovi - prvu fintu je to nanic - ale bez techniky to nejde. Prvy obranny zakrok. Ze niekomu inteligentne odoberie loptu. A ju vyvezie ci prihra. Presne. Preto tam na tie treningy chodim - bol by som velmi rad to vidiet - ze to urobi. CI to dokaze - ale bez treningov som nou to nedokaze - lebo mu to nik nevysvetli Som sa synom ufnukamim bavil - ze kaslime na futbal skusime nieco ine - on nie ze este skusime futbal. Ja verim ,ze to da. Jedine futbal - maju tam deti na treningu(toto je jedna z najpodstatnejsich veci) - maju tam trenerov - a ma mna. Mne osobne je to jedno - mozme sa dat na pustanie sarkanov. Ale v sporte je pre chalana idealny futbal. ----------------------- Ale som si tak lahol na postel s malou dcerou - ta 5 rocna mi davala rozumy - ako sa spravam k jej bratovi. Jej normalny prejavav - krici zvyseny hlas - nik jej nerozumie - ale ak sme tam vedla seba lezali - pokojne a zrozumitelne a inteligentne mi rozpravala. Ako som sa spraval - a co sa jej bratovi nemusi pacit - verte ci nie ani marekova matka by to lepsie nepovedala. Ci marekova stara matka. Jedna ci druha. Toto bolo neskutocne - zajtra mi vymenia okno a nema 300 eur - zbehnem az zajtra. Bude sa mi chciet? Idem sa spytat zeny.veru súťaže boli, niekoľkých sme sa aj zúčastnili, to boli ale také medzi bratislavskými oddielmi, nepamätaám si, či tam boli aj z iných miest, len si pamätám, že deti mali vtedy jednotné dresy, aj do vlasov im čosi začančali, je to už dávno, tak moc si z toho nepamätám. No, tvoja malá ti to vytmavila :) niekedy deti vedia vycítiť, čo povedať. Buď rád, že nielenže vie povedať svoj pohľad, ale aj že sa nebojí to povedať. Buď rád, že má k tebe dôveru. Nie je to úplná samozrejmosť v každej rodine.
slimak Zverejnené 24. December, 2014 Zverejnené 24. December, 2014 V klubech jako takových z nikoho neudělají hokejistu a ti,kteří v tom už plavou to i pochopili.Pokud rodiče neplatí různé kempy,individuální tréninky,soukromé ledy atd.,tak nemají nejmenší šanci.Však se podívejte,kdo je v mládežnických reprezentacích.Většina kluků od bývalých hokejistů a ti jsou dobří jen proto,že mají individuální přístup od otce a díky známostem možnost tréninku o kterých se ostatním může jen zdát.Však pan Zacha osobně může říct,kde by byl kluk,kdyby ho nechal napospas systému a naší skostnatělé "výchově" mládeže.http://www.zacha-hokej.cz/domu/bmo-chlnhl-top-prospects-game Toto je o hokeji ale som to pisal. Dalsie som si precital(tiez u hokejistu - ze ti treneri nevysvetlia detom preco a naco ten cvik cvicia - ani ich neupozornia co robia zle, ci akoby to robili lepsie.----------U nas na druhy den sa chalan zlepsil na 17 ,dalsi den 18(kludne by spravil cez 20 ) - ale kaslem na to - doma uz kopat nebudeme - nema to vyznam. Budem s nim trenovat uz len na ihrisku za pohybu(plneho behu) - to sa neda nachodbe 3,5 krat 2 metre. Dnes sme boli na ihrisku - to co sa mi pacilo ako na chodbe robil - a ako sa nie naucil-ale aky mal defekt - pomalosti - to uz neurobim.
slimak Zverejnené 25. December, 2014 Zverejnené 25. December, 2014 Mna bavi futbal a chalana budem rad trenovat - lebo on sa za 5 minut zlepsi - ci to ma zmysel - kvoli futbalu neviem - ale aspon nieco. ALe su dolezite veci - chalanovi vsetko musis vysvetlit - az do takeho stadia - ze mu rukami hybem nohami. Ale ak to pochopi uz to ide. Dalsie je protrebne vysvetlit - preco to cvicime. Aky to ma zmysel. Mu to rozpravam - ci to chape - neverim. ALe velmi dolezite je opakovanie cviku az kym sa nezlepsuje - on sa zlepsovat bude. ----------------------Dalsie chcem aby vsetky tie cviky vedel v rychlosti. Preto kaslem na trenovanie v byte. Ale najdolezitejsie - vsetko co sa nauci nech implementuje do zapasu. A tu bude problem. AJ spracovanie aj nahravka ,aj klucka - on to vie ale budem rad ked to prvykrat uvidim ze to spravil. --------------------Chalan uz aj zacal trenovat. OK -ja sa tesim - ale pre mna velke zadostucinenie bude - ak v zapase bude rozmyslat - ja ho za par dni v technike dostanem na top uroven - ale ci to zuzitkuje., Dolezity je ten zapas - jabudem blahom bez seba ak nieco futbalove co trenujeme v zapase spravi.
Vilma Flinstonova Zverejnené 27. December, 2014 Zverejnené 27. December, 2014 v zápase to však už nie je len o ňom samom, futbal je kolektívny šport a nie je na ihrisku sám, záleží aj na spoluhráčoch, či mu budú prihrávať, aké tie prihrávky budú, či budú vedieť spracovať jeho akciu ďalej, atd.
slimak Zverejnené 28. December, 2014 Zverejnené 28. December, 2014 ved ano - ale mu budu prihravat spoluhraci ak uvidia ze je sikovny. zatial v tom nevynikal - skor ten nesikovny - ci bude vediet spracovat prihravku - ved ked ostatni budu nesikovni mu poviem skus to sam- ale priklad taky reway - v com je on sikovny? presne v tom. Vie hrat hokej a vyuziva aj svojich menej sikovnych spoluhracov. Mne jde hlavne aby som videl, ze pod tlakom napadania, si pekne spracuje loptu - uvidi spoluhraca a mu nahra. Alebo nabehne spoluhracovi - ci mu nahra - skor ci neskor ak si bude hladat spravne miesto isto. Ci ak spravi prvu klucku - nemusi aj vyjst,ale ze to skusi - sam sa rozhodne. Ten dalsi trening nebol a som sa na futbal uz vykaslal vo stvrtok bolo pekne pocasie - sme sli na ihrisko - nik tam nebol - bolo zavrete, som bol pekne vytoceny - tak som obisiel skolu, ze tu pri smetiakoch natiahli novy asfalt,aj sme vybrali loptu,velka plocha -len velmi vyspadovana- utekala lopta sama od seba - proste to nemalo vyznam - tak som si povedal ze tohto roku futbalu stacilo. Ja toto nikdy nepochopim.
slimak Zverejnené 3. Január, 2015 Zverejnené 3. Január, 2015 Dnes sme sa boli lyzovat - uz boli s nami obe deti. Ako zaciatocnika som si zobral dceru. Som myslel ,ze synovi to pojde v pohode. Kym som sa s dcerou vratil pozeram kde je zena a syn - asi nieco nacvicovali na malom vleku . Raz sa vytiahol - .Tak som ich zobral na velky. Synovi dal kotvu - za nim sla zena - potom neskor ja s dcerou - syn spadol tak v polke vleku, zena sla za nim. Sme ich dobehli - syn minuly rok bol len dvakrat na kopci ale lyzovat sa vedel. Dnes nevedel nic.(nepamatal si to). Tak som sa venoval synovi. Ja som sa najprv zhrozil - to ho opat budem vsetko odznovu ucit? Za dve hodiny treningu si nato ale spomenul - najprv sme jazdili spolu na palici - potom to skusal sam - snazil som sa mu radit - krical po nom - bral to velmi dobre aj pady - skoncilo to velmi dobre - naozaj robil pekne obluky - mal svoj pohyb pod kontrolou - ale ked som videl ,ze uz ma vyklepane nohy - unava(lyze mu behali na konci som este raz skusil vlek - na vleku mu behali lyze - ved aj preto spadol - ze si to neudrzi - pozeral som nanho tri krat predtym som ho videl uz na zemi,tak isto na rovinke - v relativne v pomalom zjazde mu lietali lyze ) - sme to skoncili.
Vilma Flinstonova Zverejnené 5. Január, 2015 Zverejnené 5. Január, 2015 myslela som, že to - podobne ako plávanie - sa nedá zabudnúť...ale ktovie, možno keby mňa teraz po 30 rokoch postavili na lyže, by som sa rozsypala na márne kúsky... :ooops:
slimak Zverejnené 5. Január, 2015 Zverejnené 5. Január, 2015 Tam bol asi problem,ze predtym to skusil len dvakrat - a aj to mu to slo tak mozno poslednu hodinu - a teraz mohol byt strmsi kopec - aj ked v tom problem nebol - spociatku nevedel ani stat na rovine v tych lyziach a prejst meter na vlek. Teraz - aby nevyznelo ,ze naneho len kricim a nadavam - lebo aj to robim. Predposlednu jazdu som ho vkuse chvalil - super - teraz to bolo dobre - velmi dobre - to som ozaj 20 krat za sebou povedal - dobrovolne a mimovolne - lebo mu to slo. Samozrejme som bol velmi spokojny - ale aj on - uz predchadzajuce - vedel ze mu to uz ide - uz predtym som ho sem tam pochvalil. Zajtra je nejaky turnaj malych futbalistov a rodicov - zajtra to ideme vyhrat. Mame najviac natrenovanu spolupracu. este - ten trening co robim ja - nevedel som ako ich deti naucit lyzovat - najprv jazdili - dcera bude na strmsom svahu lyzovat medzi mojimi nohami - tam sa im to zapaci a potom na miernejsom svahu - telgart kopec je idealny(ma aj dlhu rovinku na konci) - ich pustam (dceru pustim samu) - len z toho stasne bolia krize -cele telo - lebo vkuse si neprirodzene prehnuty - teda s inymi detmi by som to dlhodobo nerobil - aj ked keby som bol natrenovany by to tak nebolelo. Teda najprv medzi nohami - potom na palici(dieta sa drzi palici - je vedla rodica,poviem teraz zabacame a zabacame - regulujem rychlost, otacku , aj vyber miesta kde sa tocime) ale stale ho mate podkontrolou a nespadne(te) stane sa raz- dva krat - ale nauci sa zatacky a velmi rychlo. Syn nevie pluhovat - ci len naznacit - ale pluhom by iste nezastal.
slimak Zverejnené 6. Január, 2015 Zverejnené 6. Január, 2015 Tak moj tim to vyhral - chalanov(deti a rodicov losovali samostatne) skoncil posledny siedmi. Celkom ma to bavilo - futbal som nehral 7 rokov - odkedy sa syn narodil. Hrali sme az 4. zapas - a sledujem oteckovia vzadu - ako obrancovia - nepacilo sa mi to naco to je? ja som sa dal na hrot(ze nebudem oberat deti ale oteckov) tak to aj dopadlo - prve tri zapasy 0:0. Vo stvrtom som sa trochu stiahol a chalani dali hned tri goly. :zubiska: Moj rodicovky partner bol vzadu. A videl som ze okrem jedneho golu nic nepustil - moj syn aj jeho(on ma trojicky, jedno z nich hralo aj s nami) hrali vtom najslabsom muzstve im pustil gol(bola remiza).Teda,ze sa snazi - chce vyhravat,chalani sa snazili -tak sme to vyhrali.
slimak Zverejnené 6. Január, 2015 Zverejnené 6. Január, 2015 Co sa mi najlepsie podarilo naucit syna a najlahsie je lyzovanie. To co naposledy predvadzal na svahu bolo velmi dobre. Mozno bicyklovat - korculovat sa tiez naucil- ale tu je velmi co zlepsovat. Plavat som ho este nenaucil - ale dalsie kupanie sa nauci uz od toho nema daleko. Ale ten futbal. Tu som venoval najviac casu. Aj na treningoch. Ci so mnou ci v klube. Priklad to lyzovanie sa da zvladnut za 8 hodin - viac na kopci nebol. Futbal? To boli 10tky hodin. A v zapase ich vobec nevidis. Ale co je srandovne - mna to netrapi - raz to pride - je to zaujimave - on ten futbal nehra o nic lepsie ako pred rokom. Ale ked mam s nim treningy - ja ho casto chvalim - na koniec. Preco? Lebo ich zvladol,kazdy jeden cvik(cvicim to dovtedy - kym to nieje dobre, ze som spokojny). On ich robi lepsie ako ja. On si vie rychlo vodit loptu jednou nohou, vie si presne spracovat nahravku tak aby okamzite ju vratil. Inak toto som ho naucil tak - a trvalo mi to aj polhodinu - ci to spracuje vonkajskom a vnutrajskom a kedy - proste mu to vysetlit - ale vedel to - a robil to spracovanie na jeden dotyk a nahravka na vzdialenost 1 meter ci viac a potom poslat loptu na 7 metrov nazad - a dokazal to - toto niekedy lepsie ako ja. Nie lahky cvik. Ale ak hra futbal . Marnost nad marnost - este aj horsie ako minuly rok. Nema na to este rozum - ale aj tak to nechapem. V zapase nevie ani do lopty kopnut. Ako keby si nevedel spojit ,ze to co sa ucil na treningu ma aplikovat v zapase.
Vilma Flinstonova Zverejnené 7. Január, 2015 Zverejnené 7. Január, 2015 len v zápase je tam ešte okrem brankárov 9 spoluhráčov a 10 súperov, kým pri tréningu, kde ho to učíš, ste len vy dvaja. Pri zápase mu má kto prekaziť tie veci, čo s ním trénuješ---či...?
slimak Zverejnené 8. Január, 2015 Zverejnené 8. Január, 2015 V podstate mas pravdu v telocvicni je menej deti na ihrisku 3 spoluhraci a 4 sikovnejsi protihraci. Prekazi mu to niekto - keby bol sikovny a vedel co ma robit s loptou ci bez lopty - bolo by to opacne. On to este nevie - malo turnajovych zapasov a to este nepochopil(ale zas v minulosti hral aj lepsie v zapase). 25.teho ma ist na turnaj do Roznavi kde bude hrat s malymi som zvedavy -budem sa mu snazit dovtedy vysvetlit o com je futbal.:-) Priklad keby si nan krical nahraj mne - nahraj tomasovi - on to spravi hned a dobre ale sam od seba to nevie. Inak to nevedeli ani tie deti co sme snimi vyhrali turnaj. Ja som si tam prisiel zahrat futbal - detom som nahraval ale prve tri zapasy nic - necakali ze dostanu loptu - ci si to neprebrali - ci nevedeli vystrelit. Nabiehal som si do priestoru medzi hracov nech mi nahraju - inak mi nenahraval ani partak v brane :-) Proste tiez ma nevideli - tak som sa trosku ztiahol - jednemu chalanovi vysvetlil ak ma loptu nech striela na branu - a nech mi niekedy nahra - nahrali len ked si na nich zakrical - sami odseba to nevedeli - partakov syn ma o 2 roky viac ako syn, ten druhy? Neviem. Mozno tiez - ale nakonci to trosku pochopili - na co som tam - ze som ich spoluhrac. A dali sme par krasnych golov po spolupraci .
slimak Zverejnené 11. Január, 2015 Zverejnené 11. Január, 2015 Vcera sme sa boli lyzovat - samotne lyzovanie synovi ide. Bol tazky sneh - ale som vela krical -najvacsi problem bol ze sa nevedel vytiahnut na vleku - v kuse 4 krat padol(vzdy presiel 80 a viac metrov - a on vie lyzovat)- sam bol na seba nahnevany - lebo predtym dvakrat to zvladol- posledny krat krical na mna , ze zide sam, aby som siel hore - tam som si dal pauzu,pofajcil(nechal syna v tom hlbsom snehu ani palicky som mu nehodil). Ako som sa zlyzoval dole vidim syna na vleku. Ze ako sa tam dostal - nejaky ujo mu pomohol. Teda pre mna prekvapenie(pre mna to prekvapenie nie nebolo ,ze by sa toho bal,ci zeby to sam chcel zdolat -ale ze aj sam sa dal na to) - neboji sa vleku a chcel to zdolat. Samotne lyzovanie - ten stredny telgartsky kopec sam zvladne - lyzovat vie - ja osobne by som ho chcel naucit vacsie obluky. Som aj prisiel ako ho to naucim na palici. Spolu budeme robit vacsie obluky. Na to som prisiel len ked som fajcil na okne - skusal som mu davat branky moje palice a seba prekazku - nerobil to tak ako som chcel. ALe syna nebavi lyzovanie ako ani chodenie po kopcoch, ci bicyklovanie. Nevravim ze je lenivy - ale ake maju deti poznamky pri kazdej aktivite to je smutne. Dceru ci naucim lyzovat? Myslel som si ze to bude lahsie - bude to velmi tazke. Tohto roku sa na to ani nedam - nechce sa mi. Nema na to - a ja ju neviem naucit - najmudrejsie by bolo ju dat dat do nejakej lyziarskej skolky. Som velmi rad a stastny ze mam takeho syna akeho mam a somozrejme aj za dceru. Mat dve taketo dcery ci ineho syna. Som len rad ze mam ze mam syna akeho mam. Dnes sa prisiel ku mne ucit odcitat do 9. Doniesol si velku tabulu a fixky. Tak sme zacali. Scitat vedel hned odcitat na prstoch. Resp. pri scitani nespravil,ziadnu chybu pri odcitani ano. Tak po 20 prikladoch som,ze zacnem s niecim inym. Nech odcita 9-2=7 potom 7 plus 2 sa rovna 9Podto 9 minus 7 sa rovna 2 a ktomu 2 plus 7 sa rovna 9. To bol zaklad . A ze ho to naucim. A ze zistim ze ako je na tom rozumom ci tomu vie pochopit. Spravili sme 5 podobnych prikladov - a robil chybu pri odcitani pri jednoduchom scitanim - a zacal som mu davat 20 klikov - ak spravil chybu - spravil 100 klikov ,tak ze uz bude robit drepy - robil aj ne. Ja som chcel aby si uvedomil ak vie scitavat -tak musi vediet aj odcitavat a nemusi to pocitat na prstoch.Tie kliky niesu trest - ale mi nevadi mu ich davat - suchar - ale vie ich robit a ma aj nejake svaly. Priklad na nohach aj zlyzovania ci inej cinnosti celkom dobre. ALe ani on to neberie ako trest. CO sa mi paci - ze nefnuka. Poslucha.A ma kvoli tomu nenevadi. A koniec s poctami - vcelku to pochopil. Davali sme si to v kuse 9-3, 9-6 ,3plus 6 a podobne a to scasti pochopil. Vkuse uz len ustne a hned odpoved - uz to na prstoch nepocital - mne ani neslo o to aby to nepocital na prstoch - ale nech si urobi skusku spravnosti. A nech vie ako sa to robi a nech si je isty vysledkom. Na svahu co ma najviac prekvapilo - svoj pohyb uz zvlada - ale co ma este viac prekvapilo a to som ho ucil - aby si uvedomoval v akom priestore lyzuje - aby si to vsimal - odkial kam spraveny svah - kde je aky sneh - kde su ludia,kde je vlek. Kde ma bezpecne a ako urobit zatacku - a to sa vcelku naucil. Este raz telgart dame a potom idem hladat iny kopec - mozno vernar - v telgarte maju aj iny kopec - ale to pre nas zatial nieje.
Vilma Flinstonova Zverejnené 11. Január, 2015 Zverejnené 11. Január, 2015 Vcera sme sa boli lyzovat - samotne lyzovanie synovi ide. Bol tazky sneh - ale som vela krical -najvacsi problem bol ze sa nevedel vytiahnut na vleku - v kuse 4 krat padol(vzdy presiel 80 a viac metrov - a on vie lyzovat)- sam bol na seba nahnevany - lebo predtym dvakrat to zvladol- posledny krat krical na mna , ze zide sam, aby som siel hore - tam som si dal pauzu,pofajcil(nechal syna v tom hlbsom snehu ani palicky som mu nehodil). Ako som sa zlyzoval dole vidim syna na vleku. Ze ako sa tam dostal - nejaky ujo mu pomohol. Teda pre mna prekvapenie(pre mna to prekvapenie nie nebolo ,ze by sa toho bal,ci zeby to sam chcel zdolat -ale ze aj sam sa dal na to) - neboji sa vleku a chcel to zdolat. Samotne lyzovanie - ten stredny telgartsky kopec sam zvladne - lyzovat vie - ja osobne by som ho chcel naucit vacsie obluky. Som aj prisiel ako ho to naucim na palici. Spolu budeme robit vacsie obluky. Na to som prisiel len ked som fajcil na okne - skusal som mu davat branky moje palice a seba prekazku - nerobil to tak ako som chcel. ALe syna nebavi lyzovanie ako ani chodenie po kopcoch, ci bicyklovanie. Nevravim ze je lenivy - ale ake maju deti poznamky pri kazdej aktivite to je smutne. Dceru ci naucim lyzovat? Myslel som si ze to bude lahsie - bude to velmi tazke. Tohto roku sa na to ani nedam - nechce sa mi. Nema na to - a ja ju neviem naucit - najmudrejsie by bolo ju dat dat do nejakej lyziarskej skolky. Som velmi rad a stastny ze mam takeho syna akeho mam a somozrejme aj za dceru. Mat dve taketo dcery ci ineho syna. Som len rad ze mam ze mam syna akeho mam. Dnes sa prisiel ku mne ucit odcitat do 9. Doniesol si velku tabulu a fixky. Tak sme zacali. Scitat vedel hned odcitat na prstoch. Resp. pri scitani nespravil,ziadnu chybu pri odcitani ano. Tak po 20 prikladoch som,ze zacnem s niecim inym. Nech odcita 9-2=7 potom 7 plus 2 sa rovna 9Podto 9 minus 7 sa rovna 2 a ktomu 2 plus 7 sa rovna 9. To bol zaklad . A ze ho to naucim. A ze zistim ze ako je na tom rozumom ci tomu vie pochopit. Spravili sme 5 podobnych prikladov - a robil chybu pri odcitani pri jednoduchom scitanim - a zacal som mu davat 20 klikov - ak spravil chybu - spravil 100 klikov ,tak ze uz bude robit drepy - robil aj ne. Ja som chcel aby si uvedomil ak vie scitavat -tak musi vediet aj odcitavat a nemusi to pocitat na prstoch.Tie kliky niesu trest - ale mi nevadi mu ich davat - suchar - ale vie ich robit a ma aj nejake svaly. Priklad na nohach aj zlyzovania ci inej cinnosti celkom dobre. ALe ani on to neberie ako trest. CO sa mi paci - ze nefnuka. Poslucha.A ma kvoli tomu nenevadi. A koniec s poctami - vcelku to pochopil. Davali sme si to v kuse 9-3, 9-6 ,3plus 6 a podobne a to scasti pochopil. Vkuse uz len ustne a hned odpoved - uz to na prstoch nepocital - mne ani neslo o to aby to nepocital na prstoch - ale nech si urobi skusku spravnosti. A nech vie ako sa to robi a nech si je isty vysledkom. Na svahu co ma najviac prekvapilo - svoj pohyb uz zvlada - ale co ma este viac prekvapilo a to som ho ucil - aby si uvedomoval v akom priestore lyzuje - aby si to vsimal - odkial kam spraveny svah - kde je aky sneh - kde su ludia,kde je vlek. Kde ma bezpecne a ako urobit zatacku - a to sa vcelku naucil. Este raz telgart dame a potom idem hladat iny kopec - mozno vernar - v telgarte maju aj iny kopec - ale to pre nas zatial nieje.k tým poznámkam pri aktivitách: moje dievky mali do istého veku výlety rady, od istého veku ohŕňali nosy, tak sme ich nenútili. Ale zrejme nejaké semienko sa do nich zasialo, staršia kým sa nevydala, chodila veľa na hory, aj na lyže (napriek tomu, že my starí nelyžujeme), aj na korčule, a v lete na bicykel a na splav - a mladšia tak isto, a teraz pár rokov sa venuje aj lozeniu.Ak tvoje deti budú ohŕňať nos, nemusíš z tioho byť smutný, niečo sa na ne nalepí a časom sa to - snáď - zasa niekde objaví. hehe, aj my sme cez dovolenku na výletoch - na rozdiel od teba v lete - cez prázdniny, aby nezabudli počítať, obe skúšali z toho, čo sa naučili počas školského roka. pamätám sa, ako sme mladšiu skúšali z matematiky sčítanie a odčítanie, či malú násobilku a delenie, staršiu vybrané slová, a tak podobne. Tiež praktické slovné úlohy, nech rozmýšľajú...Si mi tie spomienky oživil...
slimak Zverejnené 13. Január, 2015 Zverejnené 13. Január, 2015 Pred chvilou som sa bavil s mojim poslancom - ohladne ihrisk pre deti - ohladne hokeja slovenskeho(on sa citi byt hokejista). Je mladsi ako ja - ja to nechapem - nevravim, ze vacsieho kukita som nevidel. Bolo mi zneho zle.
Vilma Flinstonova Zverejnené 13. Január, 2015 Zverejnené 13. Január, 2015 a čo ti také povedal, keď ti z neho bolo zle?
slimak Zverejnené 13. Január, 2015 Zverejnené 13. Január, 2015 Sme sa bavili,ze preco su u nas zatvorene sportoviska. Ze su otvorene - tie travnate,kde nemas pokosenu travu, niekedy ju pokosia - ale ani tie travnate sa neudrzuju tak aby sa tam dal hrat futbal. Proste trava rastie rychlejsie - na futbalovom ihrisku sa kosi trava dva krat do tyzdna - tie verejne raz za mesiac? Som sa ho pytal ci si mam v decembri kopat loptu na mokrej vysokej trave? Preco niesu otvorene tie ostatne? On ,ze dnes je ina doba - nic nemoze byt za darmo a pod.. dost vela kecov co boli mimo mojho chapania. Proste je mladsi nema deti - a ze deti aj tak sportovat nebudu - a ten jeho uskrnok ked sme sa bavili. A potom o hokeji aky ma nazor na projekty - proste idiot. Na slovensku podla neho sa neda robit ziaden sport .. a a naco siel do tej politiky?
D'Ady Zverejnené 14. Január, 2015 Zverejnené 14. Január, 2015 Dieťa niečo „vyvedie“ a následne ho dospelá autorita požiada, aby sa odobralo do kúta na špeciálnu stoličku alebo doma do svojej izby a strávilo v tejto izolácii nejaký čas. Cieľom je upokojenie dieťaťa a uskutočnenie sebareflexie, ako sa v danej situácii dieťa zachovalo.Zväčša zostáva dieťa izolované len nepatrnú chvíľu, teda pár minút. Existuje pravidlo, že dieťa by malo zostať osamote vyčlenené z kolektívu či rodiny jednu minútu podľa svojho veku. Ak má teda dieťa 4 roky, na stoličke čaká 4 minúty.Mnoho detí sa však presne naopak pri tomto treste formou izolácie zmocňuje ešte väčší hnev a nepochopenie zo strany okolia. Neexistujú vedecké dôkazy, ktoré by nám dali odpoveď, čo sa deje v mozgu dieťaťa v prípade, že reaguje na time-out ešte podráždenejšie alebo sa stupňuje jeho záchvat hnevu. http://www.eduworld.sk/sk/preco-by-ste-detom-nemali-davat-time-out!aid=702to je fakt... dieta v kute, ci v "izolacii" ma cas spriadat plany na pomstu :Deste si na to pamatam zo svojho detstvaale tiez netreba byt prilis srdieckovo-slnieckovy rodic ;)
slimak Zverejnené 16. Január, 2015 Zverejnené 16. Január, 2015 Dnes som bol na treningu a vcelku dobre - chalan uz aj nahral - mozno to bola nahoda, to nepisem len o dnesku - videl som to mozno aj v pondelok - on dokonca urobil dve klucky - urobil ich dobre- potom to bolo na nic ,lebo nenahral. Dnes sa testovali aj na tu driblersku sikovnost co som aj tri dni v byte trenoval a potom si povedal je to nanic - aj ked chalan sa zlepsoval.Na vianoce ak sme mali trening a vidim aky je pomaly som si povedal je to zbytocne - dnes skoncil v tych cvikoch treti. V zasekavackach si spravil aj rekord. 19. Dnes na trening prisli najprv traja - potom dalsi traja a potom dalsi traja- prvy traja su ti kripli - ako ze -ale syn bol sikovnejsi ako priklad ten naj turnaja v Revucej - ten nepochopil jeden cvik. Toto aj ked o tom pisem mi je volne- lebo toto sa nadrilovat da - a s mojim synom isto - ale co ma dnes prekvapilo - uz aj dva tri krat nahral - pred tym som videl aj nejake klucky dva,ale uc aj beha ucelnejsie - nabieha si - vybera si priestor - je to take velmi slabe - su to take naznaky - ale uz som prisiel ak sa oteply - budem mat ihrisko - dame si aj dvojhodinovy trening - viem ako ho to naucim. Proste porozhadzujem zetony po ihrisku ako superov spolu budeme utocit v behu si nahravat pomedzi nich -a ak sa trafim ja ci on don bude davat sprinty dozadu. Myslim ze by to mohlo ist. A tie velke obluky na lyzovani ako ho naucit - tak som vymyslel - ze to viem dat len na palici - spolu budeme robit velke obluky - ja ich neviem tak som zvedavy. 1
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz