Vilma Flinstonova Zverejnené 19. August, 2019 Zverejnené 19. August, 2019 pozrela som si to...neviem, či by som mala guráž tú knihu čítať, asi by ma kleplo, keď viem, že je to skutočný príbeh. Taká márna snaha mi nerobí dobre.
informator Zverejnené 19. August, 2019 Zverejnené 19. August, 2019 ta kniha potvrdzuje co som napisal o vychve adoptovanych deti adoptivnym rodicom...geneticka neznalost a potom mozna chba na chybu....nakoniec depresivny smutok...ako som napisal riziko adopcii....to je ale o niecom inom ako o vychove decka biologickym rodicom....
Vilma Flinstonova Zverejnené 19. August, 2019 Zverejnené 19. August, 2019 moja bývalá kolegyňa (truhlíkova predchodkyňa) mala tiež adoptívneho syna, vlastne aj má, chalan vedel, že je adoptovaný, aj mu umožnola stretnúť sa s biomatkou, ale chalan povedal, že ona je jeho mama a o biomatku nemal záujem. Je to úplne normálny mladý muž, dnes už tiež otec rodiny, majú pekné vzťahy. Niektoré adopcie dopadnú skvele, niektoré nie.Niektorým rodičom sa podarí vyhćhovať z vlastných detí slušných a dobrých ľudí, iným nie...
informator Zverejnené 19. August, 2019 Zverejnené 19. August, 2019 ale ved to je v poriadku, ale urcite je ovela lahsia vychova svojho decka, ako decka adoptovaneho a to z dovodu, co som bol popisal...teda s poznania jeho vlastnosti mam na mysli pobvahova vlastnosti....je predsa lahsie prebrodit potok co ti ide cez dvor, ako potok neznamy.....
Hellé Zverejnené 19. August, 2019 Zverejnené 19. August, 2019 Vplyv vychovy sa precenuje...geny vyhraju. Furt:-)
slimak Zverejnené 19. August, 2019 Zverejnené 19. August, 2019 U susedov su dvaja cigani v pestunskej starostlivosti. Ja som tu tri roky, a tri roky tam boli uz predtym. Suseda ma troch svojich synov 35,30(ten ma uz svoje dvoj-troj rocne dievcatko) A najmladsi 29 rokov(tie roky su priblizne) A maju cigancata. 14 a desat rocne, oni mali este mladsie dievcatko a to im za chvilu matka, ci adopcia zobrala. Chalani tam,u nich u nas su hraju sa s mojimi detmi(mooje deti sa nehraju z ulice z okolia s nikim - 100 metrov ma troch futbalovych spoluhracov - trojicky, snimi hra zapas,ale spolu sa nehraju), uci ich moja zena(ajjej kolegovia kolegine). Chodia do spolocnej skoly. Snad z tych chalanov budu slusni ludia. Ja tomu verim. Matka ma troch synov, neexistuje aby u nich robili problem, u mna tiez nie, ani v skole. Dalsie domy su dochodcovia sa snimi porozpravaju. ---------Neviem ako je to u nich. Geny, ja neviem. Ja sa maznam s detmi, spia som mnou ak chcu, ked chcem ja idem spat ku nim. Ked chcu spia deti spolu, samozrejme mame ovela viac spolocnych zazitkov, pri synovi som bol pri porode. Samozrejme sa (inak ani u vlastneho dietata to nieze nieje samozrejme - len ak to mas tak ako rodic) ,kludne moze byt lepsi ucitel, ci trener ci pioniersky veduci lepsi ako rodic. Priklad aj odomna. V istych situaciach. Moje deti sa s cigancatmi radi hraju, ak nemaju co robit - bedminton, futbal, cigani nemaju radi vodu - ohadzovanie sa s vodou a vodne pistole - lebo ich nemaju,niesu zvyknute, oni skacu tie salta. Nemaju radi spolocnu hudbu- pocuvaju ine, a maju aj ine politicke nazory - Caputka(moje deti mozno vedia kto to je) - ale to maju od rodiny. 1
informator Zverejnené 20. August, 2019 Zverejnené 20. August, 2019 Vplyv vychovy sa precenuje...geny vyhraju. Furt:-) suhlasim....no urcitu cast povahovych vlastnosti mozes ako rodic tvarovat podla svojich moznosti a vytrvalosti....no ked nemas ani sajnu o biologickych rodicoch adoptovaneho, tak bojujes ako Cervantes a jeho hrdina.....ked je to tvoje dieta, tak mas predstavu a mas aj moznost, aby v tomto boji zvitazili tvoje geny.....teda geny rodica...
slimak Zverejnené 20. August, 2019 Zverejnené 20. August, 2019 neviem nemam skusenost, mam nieco precitane. Geny. Viem o vela sklamanych adoptivnych rodich. ako bolo v clanku, ale tam mi nieco nesedelo,resp. ta matka nemala vlastne deti, aj tvoje vlastne deti podla toho ako ich vychovas, ta mozu sklamat, tam ide o ake geny? Tam to komu budes vycitat pra otcovi? Ci sebe, mozno si to ani nebudes vycitat. Das si pivo ,pustis youtub pesnicku ,ci na stojaka. To iste ako cigan. Alebo budem ako Fico, ci Kocner. Mozno som to uz pisal, dve zeny co nemohli mat deti. Ako si prve adoptovali, jedna zena uz mala jedno, uz maju tri deti a hned. Dve vlastne a to jedno adoptovane. Ja ich len poznam(resp o nich viem),zena s nimi je kamaratka. Deti chodia spolu do tabora,do skoly. NIeco sa u nich zmenilo, menej stresu..menej namahy a vyslo to. Obe maju jedno adoptovane a dve vlastne.
informator Zverejnené 21. August, 2019 Zverejnené 21. August, 2019 adopcia deti a nasledna vychova bola a bude vzdy vacsia loteria, ako vychova dietata biologickym rodicom...ja preto obdivujem osoby, co sa rozhodnu pre adopciu....a co sa tyka sklamania aj vlastnym dietatom, tak treba si dat nejake limity a urcit co je sklamanie a co je moja (rodica) nenaplnena ambicia v podani vytvarovania dietata......lebo sklamanie a moja nenaplnena predstava su dve rozlicne veci.....
slimak Zverejnené 21. August, 2019 Zverejnené 21. August, 2019 Ja som myslel sklamanie - ze piples to 15 rokov a potom zacne fetovat a ta okradat(a je jedno ci je to biologicke dieta,aj tie to robia). Nie to ,ze sa vykasle na futbal, ci sa zrani, ci mu to tak dobre nejde, nechce sa mu trenovat, chce robit nieco ine. Chalan odvedla, ciganik vraj by aj chcel chodit na treningy, chcel by skusit futbal. vsetci 4ria si zahraju niekedy sa aj ja zamiesam. Len ciganik - takto je velmi sikovny. Aj futbalovo - som aj rozmyslal ,ze ho tam zavediem a podstate ze ich budem vozit oboch. Zdal sa mi velmi sikovny(velmi sa mi pozdaval,s loptou to vedel), len potom som zistil, ze ma o dva roky viac ako moj chalan. Teda ,ze uz je neskoro. Neodhadol som jeho vek - hraci v jeho veku su uz daleko lepsi. Behanie,taktika, vsetko .. Ja som myslel ze je taky stary ako moj syn. Vedel som,ze je starsi.. Jeto skoda. Pre neho. keby sme mali mladsi dorast ci by sme ho planovali za nich by o rok mohol hravat - keby trenoval. S rovesnikmi starsimi ziakmi kde patri,za rok by ich naskok neztiahol. Za dva ak by makal mozno,ale uz nema kde.
informator Zverejnené 22. August, 2019 Zverejnené 22. August, 2019 nebudes sklamany, ak si latku nepostavis nad moznosti dietata.....a co sa tyka napr. tych drog (je to tragedia), tak to asi ozaj uz zalezi viac-menej na tej genetickej vybave dietata...to mas ako s fajcenim resp. alkoholom....
slimak Zverejnené 24. August, 2019 Zverejnené 24. August, 2019 Dnes sme hrali s Dudincami, starsi ziaci prehrali 0:4 A mladsi 0:1. Po sezone odisli traja hraci do Podbrezovej. 12 rocne deti. Ja osobne by som sa na futbal vy.. Nech si to hra Podbrezova a este tych dvadsat muzstiev. Kedy si nevedia vychovat lepsich tak naco su? Inak nechapem co ocakavaju rodicia? Nevychovali si lepsich a ich deti zdokonalia? Odisiel aj prezidentov syn brankar, teda asi je to OK. ------Ze odisli mi je jedno, nam(mladsich ziakov) len nepomohlo, ze starsi nemali brankara, tak za nich siel chytat nas, teda my sme nemali brankara za nas isiel chytat utocnik. On chytal perfektne. On je najsikvnejsi z 2007 su styri ktore tam ostali. On je perfektny aj v brane,ale mi ho potrebujeme v utoku kde uz cez dva roky nehral. Tu sutaz maju hrat 07 a 08. 07 mame 4 a 08 asi 3. Doplnali to 09 mozno aj mladsi ajtak ich bolo len par. To s minulou sezonou sa neda porovnat, tam mali na kazdy post dvoch hracov. Inak uz nehraju na polku ihriska, kde je auto va ciara setsnastka, teda sirka 30 metrov, ale od sestnasky po sestnasku . Trosku im to zuzili(asi po 8 osem metrov pociarach). A hraju v poli 8smi hraci. Dnes v zaklade boli co ja viem si pamatam 3 07, dve 08 a4 09 ci mladsi. Da sa stym(materialom) hrat ,nehrali zle prvy polcas. Druhy polcas, hrali na vykopy(ze vyrovnaju otocia - uplna blbost ti malicky stymi tazkimi a nepresnymi(ten sikovny utocnik nevie vykopavat - ved dnes to robil prvykrat za svoju 6 rocnu karieru) loptami nemali sancu) ... a tu ma to prestalo bavit,lebo prvy polcas si nahravali. Nakopy ja neviem ci si trener myslel ze tie male deti v utoku nieco chytia. Chalanovi som povedal,ze nech si vypyta od trenera miesto v zalohe(pri ciare na ktorej hra, oni ptrebuju posilnit zalohu a utok,potom je jedno kto je v obrane)),ako do buducnosti(hraju trikrat vonku, nech si to naskusa - chalanovi som povedal,nech si vypyta,ze chce hrat v zalohe - chcem ho vidiet lietat hore dole,ta moze druzstvu pomoct - mohol by som mu to vybavit ja(u trenera) - ale to neurobim), on je tam zbytocny ak chcu hrat prekopavanu a utocnik musi hrat v utoku. Ich cely zaklad v podstate ani nema kto striedat. Bol tam jeden, ci dvaja. Nas supiske mozes mat aj 10 2009 ale tie su uz slabsie. Oni nehraju. Proste syn a vsetci starsi musia hrat este lepsie ako dnes a na spravnych miestach, malicky(dnes hrali dobre,na takom velko ihrisku prvy krat) potom budu aj branit ale aj davat goly. 3-4 Aj tak budu v kuse na ihrisku. Znich si tiez aspon dvoch ukradne Podbrezova.
D'Ady Zverejnené 24. August, 2019 Zverejnené 24. August, 2019 s niektorymi mladymi (=mladsimi, ktorych pozname dajme tomu od ich detskych rokov) kamaratmi mame take skoro rodinne vztahy; su to (ako) nase deti, resp. dnes uz vnucataa niekedy sa vydaria, az z nich mame radost takto teraz jeden nas "vnuk" ziskal cenu Fair play na akcii Zlata horucka, ktoru nasi kamarati poriadaju uz vela rokov. Je to akcia pre deti, kde okrem inych hier a zabavy je hlavnym programom "ryzovanie" zlata v miestnom potoku. Jasne, ze sa nejedna o seriozne ryzovanie a zlato su nafarbene kamienky. Ale vsetky ziskane nugety sa poctivo odvazia, za trzbu si mozu sutaziaci vybrat nejake drobne darceky a ten, kto naryzuje najviac, je prijaty do cechu zlatokopov.No a pri tej vsetkej zabave dospelaci zohrali scenku, kde jeden desperad vnikol medzi malych hladacov a kradol im nugety. Sice bol spravodlivo potrestany, ale ti naozaj malicki (3-4 rocni) to niesli tazko a nezaobislo sa to bez slziciek.Nas maly vnuk (11 r.) im bez zavahania nadelil zo svojho. Vdaka, Vitek! 2
slimak Zverejnené 26. August, 2019 Zverejnené 26. August, 2019 Dnes mal zacat o 20::00 nas zapas vo volejbale s Bieloruskom. Som povedal synovi ze nech si to pozrie. Inak aj to tak dramaticky vyzeralo. Aj bolo aj nase prehravali 2:0 ja so vtedy dufal vo zvrat. Ked bol zvrat chrapali. Ak spreavili prvzset som povedal chalanovi ze to vyhraju.Detom som chcel ukazat - ci dcere - ze aha ake mas sikovne kolegine a chalanovi, ze aha akosa bojuje.
slimak Zverejnené 31. August, 2019 Zverejnené 31. August, 2019 https://ssfz.futbalnet.sk/zapas/450951/ Dnes sme vyhrali v Tisovci 1:3. Bol to zapas pripraviek. Za Tisovec nastupili 3ja hraci narodeni 2007(jedno z nich dievca) a tri 2008 - pre nich je urcena tato sutaz - mladsich ziakov , v hre je 8+1,teda 9 hracov na vacsom ihrisku ako minuly rok. 2008 uz niesu pripravkari,ale trenuju s 2007 a hravaju aby to o rok zurocili. No ale dnes bol zapas pripravkarov aj tak to vyzeralo. Dalej za Tisovec su na supiske 5 hracov narodenych 2009 a jedna 2010. U nas je to presne tak isto. Chalan sa opat nezmestil do zakladu. Dobre hrali proti sebe pripravkari , synovi by to aj tak nic nedalo, ale laveho ci praveho beka tam moze hrat hocikto, syn tam byt nemusi aj tak nema koho branit. Jeden hrac 2007 od nas hraval ako pripravkar za mladsich ziakov- lenze on bol talent uz vtedy(bol lepsi ako o dva roky starsi hraci,nasi hraci). Teraz je na hostovani v Podbrezovej. Dalsi zapas hraju vo Filakovu. Oni minuly rok prehrali u nas 8:1 a u nich 2:4. Vsimol som si ,ze su sikovní len menši. Zatial vedu tabulku, ale oni maju 6 - 2007, 7 - 2008. Len maju smolu, ze si nebudu mat proti komu zahrat - alebo vela druzstiev budu mat pripravkarov . Su v podobnej situacii ako my minuly rok. Mozno nejake druzstva s nimi zahraju. Teda syn este nech si zahra proti Filakovu,ci par zapasov. Ale hlavne trenovat pojde k starsim ziakom. Inak ti maju z troch zapasov 1 bod. Co je pre mna sklamanie,ale traja hraci im odisli a oni su v zrastovo mensi. 1
slimak Zverejnené 2. September, 2019 Zverejnené 2. September, 2019 Inak dnes ako som skoncil tenis,mohol som sa porozpravat o probleme syna a dalsich dvoch chalanov s prezidentom a jednym rodicom. Nespravil som to. Pisem to tu a tam kde to treba povedat nepoviem. Dnes som mohol. Nevadi poviem to neskor. Syn odohral v pripravke cely cas,nebol ostarseny. Minuly rok mu velmi pomohol, velmi sa zlepsil. Tohto roku ak bude trenovat s o dva rokmi mladsimi sa vrati dva roky dozadu. Bude davat a prihavky s malimi detmi aj,strielat - dostane sa na ich uroven. Ti traja nech trenuju aspon so starsimi ziakmi. Mladi aj tak nikam nevypadnu(uz maju 6 bodov) - a starsi maju zatial jeden bod. Traja hraci odisli do Podbrezovej - bol som nahnevany - ale pre tie deti je to snad dobre. Tu ligu uz vyhrali, ak maju napredovat tak tam. Myslim v I.lige. U starsich ziakoch su uz velke deti - mozno maju aj 50-70 kil - moj tridsat kilovy -ak bude mat takeho(protihraca) a sikovneho bude mat problemy jeho muzstvo. Stoper ,brankar. A mozno nebude. Mozno mu tu loptu ovela rychlejsie zoberie. Podla mna musi hrat s nimi s tymi vacsimi ako s o rok dvoma mladsimi. 1
slimak Zverejnené 7. September, 2019 Zverejnené 7. September, 2019 Dnes prehrali 6:2. Ja som cakal 3:0 , utocnika dali po dvoch rokoch do utoku a dal gol, tuto sezonu hral brankara, praveho beka a stopera, aj dnes prvy polcas stopera.https://ssfz.futbalnet.sk/zapas/450952/Filakovo ma zaujimaveho strelca dnes strelil 200.ty gol.V sezone 13nasty. Ten dava za zapas skoro 3 goly a to minuly rok boli priemerni - v tabulke 8mi. Zo 102 golov on sam dal 49. Nas najlepsi strelec mal 45 golov, celkovo za karieru 105(dnes dal prvy gol v prvej lige). Minuly rok ho branil ale syn a teda nam gol nedal. Dnes hral konecne kridlo. Nevidel som ho na tom poste hrat, som zvedavy, ci aj vstredu tam bude hrat. Hraju s Tornalou,bude dobry zapas. Dnes im chybali treneri,ale ten nahradny prijemne prekvapil aj,ze postavil aspon na druhy polcas utocnika do utoku a syna na kridlo. Starsi ziaci prehrali 5:2. Dobre mali troch silnejsich superov,ale zo styroch zapasov mat len jednu remizu. Pritom minuly rok hrali rovnocenne s Podbrezovou,aj Rimavskou Sobotou. Su mensi a je ich malo(dnes trinast predminule kolo sedel im na lavicke len syn). Traja odisli do Podbrezovej a traja ostali u mladsich ziakov.
slimak Zverejnené 8. September, 2019 Zverejnené 8. September, 2019 Necham to tak aj tak tam nic lepsie nevyriesim. Jesen bude hrat za mladsich. Ak bude hrat na kridle - nech sa to nauci. Vie behat, vie branit(za tri roky cez neho siel jeden gol,sa posmykol, co som videl), musi sa naucit utocit. Ma dvoch spoluhracov co vedia hrat. Utok. Utocnik a zaloznik. Im ma pomoct smerom do utoku,to sa musi naucit. branit by mala byt samozrejmost. Proste chcem ho vidiet lietat pociare hore dole, a ziaden gol(ziadna lopta ani za neho, aby zanim hrac nemal problem) cez neho nemoze ist, vsetky lopty vybojovane. A vela nahravok na gol a nejaky gol - za rok a pol ziaden nedal. No a chcem aby aspon jeden dal. Z kridla sa to aj da a dufam ze to da.
slimak Zverejnené 14. September, 2019 Zverejnené 14. September, 2019 Dnes starsi vyhrali 4:1 a mladsi 7:0 nad Banskou Stiavnicou. Ani by som o tom, tych zapasoch nepisal, lebo one ani neslo. Ale udiali sa zvlastne veci. V oboch zapasoch dohravali superi o dvoch hracov menej. Starsi tak aj nastupili,namiesto desiatich v poli mali osem. Mladsi tiez nastupili o hraca menej a jeden sa im zranil. Na zaciatku druheho polcasu,nejako nestastne sa zrazil s nasim,ja aj ked som bol velmi blizsko som si to nevsimol,neviem lopta uz isla niekde do predu. Pribehlimu na pomoc hned cinovnici(ci nasi ci supera), nachvilku im aj odpadol. Prisla aj zachranka. A si ho aj odviezli. Snad su uz vsetci stiavnicania stastne doma a zdravi. Za mladsich dal utocnik,ktory tam nastupil po vyse dvoch rokoch vsetkych sedem golov. Keby bol v brane vyhrame mozno jedna, dva nula. A sused - chlapec z detskeho domova, co je u susedy,ktora sa o neho stara aj s jeho bratom, dnes sedel za starsich na lavicke,po zapase sa tesil(resp.kazdemu ich ukazoval) z novych kopaciek, potrebuje aj chranice. Este nema vybavenu registraciu. V pondelok ide na prvy trening. Mozno uz v buducom zapase si zahra. Hlavne nech sa mu ta hra zapaci(lebo on nema sajn co je futbal)a chodi podstivo na treningy(tam to zisti). Podla mna je sikovny. 1
slimak Zverejnené 21. September, 2019 Zverejnené 21. September, 2019 Dnes nasi nehrali, super je chory - deti su chore. A po dnesnom kole su vyssie. teraz su siesty. Asi skoncia v prvej trojke. Doteraz prehrali s 1.,4. a 5tym timom. Ale mozno sa touz opakovat nebude - mali chlapci - pripravkari to uz zvladnu a verim aj treneri. Mal som pekny zazitok zo stvrtka , zapasu Slovan a Besiktasom. Super futbal aj atmosfera v hladisku. Preco to Slovan dal? Kvoli detom. Myslim si bojovali ako draci aby detom spravili radost. Tie deti im vlievali energiu cely zapas. 90 minuta 2:2 a oni futbalisti sli za golom,dali jeden,druhy a este dalej sli. Keby tam boli dospeli v publiku ten zapas by bol iny. Ten juhoslovan - hraci - dole klobuk.
slimak Zverejnené 25. September, 2019 Zverejnené 25. September, 2019 Starsi ziaci dnes prehrali v Hnusti 4:1. Ale sused nastupil hned vo svojom prvom zapase v zaklade(neveril by som tomu,ze je lepsi odtych, co ten dalsi utocnik kvoli nim musel hrat praveho beka- resp. oni maju iste svoju kvalitu, su to dobri utocnici, lepsi ako ten co ho spominam,len vniecom bude problem, mozno su mensi a potrebuju vacsiu podporu celeho tymu a po odchode hracov, rozdeleni im to nema kto dat,sami si to nevedia vybojovat ) a strelil jediny gol. Ale som rad ,ze som sa v susedovi nemylil. Trenoval s nimi tyzden(on nikde okrem ked sa hral so synom, bratom si nekopol do lopty,mozno este v skole - za skolu na nejakom turnaji bol) a trener ho dal do zakladu hned a dal gol. Predchadzajuci zapas sedel na lavicke,len nemal vybavenu registracku. Nemohol hrat ale vtedy snimi este vobec netrenoval. Mladsi vyhrali 1:5 utocnik dal styri goly. Utocnik nieje ziadna hviezda(zatial), je dobry. Ale v utoku ho potrebuju polcas bol 0:0. Pripravkari aj ked su dobri(len su o dva roky mladsi a mensi) gol daju tazko,dnes jeden dal. V sobotu hraju doma s Lucencom(prvym, co maju 8 vyhier z 8zapasov). Moze to skoncit hocako. Myslim,ze pripravkari ,ci druzstvo vie ako hrat tak to nebude debakel. Lucenec ma vacsinou 2007 a dve 2008(z dvanastich),pozeral som v zapase ked hrali vonku(pritom najsikovnejsie 2007 od nich hraju asi za rimavsku sobotu). Take druzstva tu sutaz maju hrat. Mojmu synovi nic neda zapas proti pripravkarom. Teda sa tesim na sobotu. Moze to dopadnut hocijako, ale hlavne nech sa hra futbal. A deti ci divaci sa bavia. Chlapec mi povedal,ze utocnik hral prvy polcas stopera - preto prvy polcas 0:0. To ja nepochopim. 1
slimak Zverejnené 25. September, 2019 Zverejnené 25. September, 2019 Do obrany zalohy das tam nieze hocikoho,alebo hocikoho hraci vedia hrat. Kludne dat na stopera aj mojho syna - je to hlupost,ale mozno by to zvladol,ale utocnik musi hrat v utoku. Len tam bude najprospesnejsi pre druzstvo. Oni ti ostatni mu tam loptu dopravia a da gol, a budu vediet aj branit. Inak prehraju. Lebo utocnik nevie branit. Ani sa mu nechce. Ale ja mu to ani za zle nemam. On vie perfektne branit v utoku.
slimak Zverejnené 28. September, 2019 Zverejnené 28. September, 2019 Dnes prehrali 2:8 debakel. Ani nie. https://ssfz.futbalnet.sk/zapas/450978/ polcas bol 2:3. Viac nasi nevladali. Ale aspon sa hral futbal, prisiel dobry super. 1
slimak Zverejnené 28. September, 2019 Zverejnené 28. September, 2019 Polcas snimi hrali vyrovnane,je skoda ze tak nehrali aj druhy plocas. Boli lepsi - super. Ja len tak nasi su modry - minuly rok to hrali ten vedla rozhodcu, utocnik je 6 a za nim ten blondak je moj syn. Su tam aj vyssi hraci,ale sikovni su ti nizsi.(ti najnizsi) Tito zahrali ako tak. Co ma prekvapilo ako hrali starsi ziaci - to bolo zufalstvo.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz