Vilma Flinstonova Zverejnené 13. Január, 2019 Zverejnené 13. Január, 2019 nepoznala som tú príhodu, dcéra to asi hovorila len Flinstonovi.Ona od 2. triedy chodila do školy, kde okrem všetkých bežných predmetov mali rozšírenú hudobnú výchovu, mali zborový spev, sólový spev, teóriu a hru na nástroj. A keď nacvičovali Tichú noc k vianočnému programu, pýtala sa ich učiteľka, či vedia, ako tá pieseň vznikla. I prihlásila sa moja dcéra a zahlásila, že ju zložili vlastne myši. Túto perlu múdrosti mala z nejakej rozprávky, kde bol nejaký chudobný skladateľ, ktorému raz v noci po notách prebehli myšky s blatovými labkami, a on si to len tak skúsil zahrať, i hľa, Tichá noc bola na svete. Dcéra bola vtedy snáď druháčka, takže to ešte verila na rozprávky. prekvapenie, keď učiteľka s touto odpovedou nebola práve nadšením bez seba :) Verím však tomu, že ak by bola už strašia, túto perlu by povedala úmyselne ako fór, od nej by to vystalo.
Vilma Flinstonova Zverejnené 14. Január, 2019 Zverejnené 14. Január, 2019 včera sme boli gratulovať našej Nelinke, minulú nedeľu mala 1 rok. Nelinka dostala od svojich rodičov takú tú detskú buginku pre bábiky, adekvátnej veľkosti k nej samej. Dostala aj od nás takú krásnu rožovú teplú mikinu s kapuckou s uškami, veľmi zlatý kúsok. A ešte takú lienku s kolieskami, tykadlami, a špagátom, na ťahanie lienky za sebou, ako kedysi bývala tá včela. Lienka pri pohybe hýbe krídelkami. nelinku hneď zaujala a veľmi sa z nej tešila. Dobrú chvíľu sa s ňou hrala. A Ninka už aj bola pri nej, jej novú buginku hneď obsadila svojou Mikinkou, a Nelinke podstrčila svoju starú, s chýbajúcim kolieskom, akurát jej ochotne požičala svoju Peťku (bábiku). Ona je taká malá potvorka, vždy to tak robí, čo ona niové dostane, toho sa Neli nemôže ani dotknúť, aby to nebodaj nepokazila, ale čo dostane Neli nové, to je akože spoločné a pekne sa s tým hrá aj ona. Nuž, keďže Neli nerevala a uspokojila sa aj s tou starou a nie celkom ok hračkou, nezasiahol nikto. Pamätám sa dodnes, ja som si už ako celkom malá dávala na hračky pozor, a tiež som preto svoje hračky nechcela požičať svojej mladšej kazisvetskej sestričke, ktorá revala jak tur, a mamka ma vtedy vytrieskala. Nuž som to tiež vyriešila tak, že segre som na jej štokerlík podonášala bábiky, ktorým už čo to aj tak chýbalo, a ja som sa hrala s tými, ktoré ešte nestihla pokaziť. Bola spokojná aj sestrička, aj ja a dokonca aj mamka...
slimak Zverejnené 19. Január, 2019 Zverejnené 19. Január, 2019 Chalan sa vratil z Detvi. Vyhrali tam. dalsi tam boli Levice, Hamsikova akademiaBB, Podbrezova(vsetky tri druzstva prvoligisti). Bol tam aj Famt Presov - to je klub ako Revuca prvy v Presovskom kraji(II.liga). Dostali jeden gol. Od decembra(teda v zime) mali par treningov mozno 5 . Ale vedia hrat.Zatiaľ prihlásené mužstvá:1. MFK Detva2. MFK Spartak Hriňová3. FK Slovan Levice4. MFK Revúca5. MFK Baník Veľký Krtíš6. MFK Strojár Krupina7. FAMT Prešov8. JUPIE Futbalová škola Mareka Hamšíka9. TJ Družstevník Senohrad10. FK Železiarne Podbrezová Teda lepsich druzstiev moze by v krajine mozno desat ,dvadsat. To ja neviem nehrali snimi. Lepsie kluby z tohto vyberu su mozno vsetky. Ze maju viac penazi a mozno lepsie funguju(nasi tam zas sli na rodicovskych autach, to nieje vytka na nas klub - my tak proste fungujeme,ranoo siedmej som tam odniesol syna aj som rozmyslal ci sa nepojdem pozriet - oni sa vratili asi o 9tej vecer- ze hraju dobre a lepsie,je podla mna kvolitomu ze tam rodicia su). Ale lepsich hracov nemaju. To bol turnaj 06 moj syn je 07 ,teda moze byt o dve triedy nizsie on je piatak a moze hrat proti siedmakovi. Tento rocnik trenuje uz asi 6,ci7 rokov. Ti starsi - toto je asi ich najvacsi triumf. Naucili sa vyhravat. A chalani hraju dobre. Oni(06 moj syn bol orok nizsie v inej skupne,ine deti a iny trener - 4deti sutie iste) na zaciatku dostavali debakle ci hrali so starsimi. Ako tie 06 drzia pokope aj deti(chodia na treningy) aj rodicia -podla mna tento turnaj bol kvalitne obsadeny - a chalani rodicom spravili radost. Celu jesen hrali velmi dobre. Ja AKo 07 rodic - som to uz zazil - az ma to nebavi. Na rok sa rozdelia desiati 06 budu hrat starsich ziakov. A syn a dvaja ,traja,styria 07(jedneho hraca mam v Rimavskej sobote - MFK ZILINA u nich dal tri goly - odisiel akoze do lepsieho, unas bys kvoli veku u nas by si nezahral - lepsi utocnik hra obrancu,ale potrebujemeho na rok) plus par 08(asi tri) ale doplnia ich 09 tam su velmi sikovni. ---------Posledna poznamka - sa aj tie 06 naucili vyhravat. Vedia ze vedia a uz neprehraju . Aj posledny najslapsi priklad moj syn vyhra suboj. Naucili sa vyhravat - neprehraju. Aj to maju natrenovane ale dvolezita je psychika. O6 mali natrenovane - ale naucili sa vyhravat tuto jesen. Preto vyhrali aj v Detve turnaj. Vedia ze mozu a ak chu velmi sa im to podari to vyhraju.
slimak Zverejnené 20. Január, 2019 Zverejnené 20. Január, 2019 Na turnaj isli oteckovia. Otec trener hraca(ov), trener dospelych(tiez tam hra jeho syn) prezident klubu ma tam troch synov(trojicky). Starsiu pripravku trenuje otec tam hrajuceho hraca - bol to trener mojho syna minuly rok. Robia to dobre. Dufam,ze budu napredovat - aby futbal v Revucej siel dalej. Ze to ma vyznam. Ze si nepovedia neda sa- vidia ze da. To aj dokazuju. Ich ten futbal bavi. Viac deti a urobit mladsi dorast v Revucej. Dalsie ihrisko z umelou travou,hned vedla stadiona - je to mensia plocha ale isto sa da. NIeco ako v Namestove,kde mozu trenovat a hrat zapasy. Ziaci do prvej ligy(kvalitu hracov co to vyhraju maju- len treba doriesit viac deti(mladsich do buducnosti) a ihrisko). To by som si prial - a mozno to je realne. Pred volbami vsetci kandidati mali v letaciku sportova hala. To nieje na klub. Mohlo by byt. ###### Danko - vidite ako ######e na Revucu. Je SNS starosta. Ale Danko je to vysie vyhviezdickovane.
slimak Zverejnené 24. Január, 2019 Zverejnené 24. Január, 2019 Video od František Beňadik ,ktorému aj touto cestou ďakujeme.Ohliadnutie sa za turnajom v kategórii U13, ktorý sa uskutočnil v mestskej športovej hale v Detve 19.1.2019. Opäť bezchybná organizácia občianskeho združenia Futbalový klub MFK Detva- mládež a jej členov. Ďakujeme každému kto prispel či už finančne, vecne, alebo pomohol so samotnou organizáciou.Znovu sa bolo načo pozerať a cca 140 detí sa mohlo tešiť z toho, že robia to čo ich baví vrátane našich chlapcov z MFK Detva.Ďakujeme, len tak ďalej ❤⚽Ďaľší v poradí 3. turnaj nás čaká 2.2.2019opäť v mestskej športovej hale v Detvetentokrát v kategórii U12.Tešíme sa na vašu účasť Poradie:1. MFK Revúca2. FK Slovan Levice3. FŠMH Jupie Banská Bystrica4. FK Železiarne Podbrezová5. FAMT Prešov6. TJ Družstevník Senohrad7. MFK Detva8. MFK Spartak Hriňová9. MFK Baník Veľký Krtíš10. MFK Strojár Krupinahttps://fi-fi.facebook.com/groups/714068462072762/ Je tam aj video z turnaja. Nase len finalove goly. Najlepsi strelec, najlepsi hrac. V podstate ti dvaja su rozdielovi, ale z videa vidno ,ze aj brankar zachytal.
Vilma Flinstonova Zverejnené 30. Január, 2019 Zverejnené 30. Január, 2019 Včera boli u nás dcéra s deťmi. Z Ninky sa stáva malý generál. Malú Nelku, len čo si to namieri k jej hračkám, zavracia ako pes ovcu :)ale zasa aj keď sa malá štverá niekam, kde by jej to neprospelo, staršia sestrička tiež zasiahne. Ak si sama nevie rady, volá na mamu. Poslali mi podarené videá, kde Neli sedí na opačom konci miestnosti ako Ninka, Neli sa zdvihne na rovné nôžky a Ninka ju povzbudzuje a čaká s otvoreným náručím. Neli sa pohne smerom k nej a urobí tých niekoľko ešte neistých krokov rovno k nej. Padne jej rovno do náručia, Ninka ju vyobjíma, pohladká a dá jej pusu. Niekedy Ninka Nelku aj obmedzuje, ale aj malá vie dať najavo, keď sa jej niečo nepáči. Ninka sa už teraz prejavuje ako budúca žena, rada sa parádi a bez škrupúľ zahlási, že babka, toto sa ti nehodí, poprípade babka, toto sa k sebe pekne hodí. Nikdy sa nezabudne pochváliť, čo pekné má na seba. Miluje ružovú farbu, jej obľúbená. A keď boli u nás, musela som si obliecť, čo som mala na sene ba zábave. Bola som náramne zvedavá, čo mi na môj mundúr povie. Ninka si ma poobzerala, a potom povedala, že je rada, že videla babku "takú krásnu". Nuž, mala som červené šaty. Tie sa jej už na vešiaku páčili. prečo by sa jej teda nepáčila babka v nich?
slimak Zverejnené 31. Január, 2019 Zverejnené 31. Január, 2019 Chalan ma dost sklamal. V nedelu dostal olympiadu. Mal si to aj skontrolovat - vsetko vyriesil. Jeden priklad uplne obrkeslil z riesenia(slovnu ulohu - to sa neda rovnako nakreslit). Nato som dosiel az ked som si to porovnal. Teda ani o######avat nevie. Som sa ho spytal koho si chcel oklamat? V stredu mali aj sktutocnu sutaz olympiady(okresnu). 4 ziaci mali 8 bodov. Oni boli druhi(celkovo sutazilo 8 deti). Neskor spravili vysledky. Nemozu byt 4 druhi - za postup riesenia sa davaju body - tiez chore. Ako ma prestaval bavit chalanov futbal, ma prestava bavit aj jeho matika. Keby sa snazil mohol by byt dobry v oboch. Len on na to sere. Nie uplne,ale keby sa trosku snazil by mohol byt v oboch lepsi. Som zneho sklamany. Neviem ci ma nadanie ,mozno ano aj na jedno aj druhe - ale ma to v macicke. Pri sporte? On do lopty nekopne, on ceruzku a hlavu neponapina. Dobrovolne sam od seba. A ked mu to prikazem ma aj podvadza.Co snim? Dam mu rylovat a okopavat a pod.
D'Ady Zverejnené 31. Január, 2019 Zverejnené 31. Január, 2019 slimak - kolko ma ten tvoj chalan rokov?nezda sa ti normalne, ze sa casom deti menia? ze sa menia ich zaujmy a priority?
game Zverejnené 31. Január, 2019 Zverejnené 31. Január, 2019 Pomaly a iste prichadza do puberty... to sa deti dokazu hodne menit.Presli sme tym vsetci... je to hodne velky napor na celu hormonalnu domacnost deti a vobec na kdeco...Slimak, mas skutocne vydareneho syna, davaj na neho pozor :-)
slimak Zverejnené 1. Február, 2019 Zverejnené 1. Február, 2019 Ma jedenast a pol. V nedelu maju priatelsky zapas s Podbrezovou. Na velkom ihrisku. Teda jedenastka(neviem na akom ihrisku a kolko cm snehu tam budu mat, v Podbrezovej maju aj vyhrievany travnik,iste aj umely a v Brezne dve prirodne). Predpolrokom si sa k prvoligistom nevedel dostat - rozpraval trener(priklad Podbrezova ci Rimavska Sobota).Teraz mu zavolal ich trener(to je v podstate uznanie jeho prace,ale aj fakt, ze vela lepsich muzstiev nemas ani v prvej lige). Nasi chlapci sa len s lepsimi vedia zlepsit. Ak lepsi(myslim super) nebudu tak maju aspon pripravu. S Podrezovou sme v auguste hrali pripravny u nich a nebolo to zle(vtedy prehrali asi desat nula - ale chybali im hraci, musel hrat aj ten co odisiel do RS, ci dvaja o dva roky mladsi, 5ti o rok mladsi - ale hrali dobre, v branke bol stoper). Vtedy boli o dost slabsi ako dnes(oni za par mesiacov naozaj zlepsili). Posledne zapasy hrali proti starsim ziakom(proti rovesnikom by to nemalo zmysel) z Roznavi na velkom ihrisku a boli minimalne vyrovnani, - lepsi. Teda v Podbrezovej cakam vyrovnany zapas. Neviem kolko deti pojde a ktore. NIektore chodia vzdy(aj na treningy). Nebyvaju chore. Ked ich porazia si zvysia cenu. Pre trenera a deti je to super moznost si vyskusat co budu hrat na jesen(desat deti bude na jesen hrat na velke ihrisko06,moj syn ostane pri mladsich ziakoch-tu neviem. Desat,jedenast deti je malo- 05 su asi tri(oni nemali skym trenovat) da sa to znimi zalepit ,mozno pojde viac 07 hore ako jedna - co tu sutaz hra stvrty rok,mozno aj dalsie dve) . Tym detom trenovanie v malej telocvicni, ci halove turnaje v podstate nic neda.
slimak Zverejnené 2. Február, 2019 Zverejnené 2. Február, 2019 Tak vysledky z monitoru 5 su. https://www.nucem.sk/dl/4079/V%C3%BDsledky%20Testovania%205-2018%20-%20prezent%C3%A1cia.pdfMna najviac zaujalo,ze ziaci co vo 4 rocnik.u mali 5.tku mali lepsie vysledvky(uspesnost) ako stvorkari a v madarskom jazyku dosiahli dosiahli tolko co trojkari o desat percent viac ako stvorkari. Aj ked ide len o par deti. Viac by ma zaujimali nejake konkretne vysledky ako u monitoru 9.http://dataportal.nucem.sk/Dataportal-web/web/vysledky/2018/testovanie/index.xhtml Ale ako som si pozrel vysledky,zrejme to tiez nic neznamena. Zenina skola(ciganska) dosiahla najlepsi vysledok 68.3 ,priemer na SR bol 55,9 %. Ale rok predtym 46.2. Dvadsat dva percenty rozdiel o com hovori? Podobne opacne vysledky dosiahla druha skola Hviezdoslavova(tiez maju ciganov,aj ked menej). U nich je rozdiel medzi rokmi patnast percent. https://revuca.dnes24.sk/pozname-vysledky-testovania-deviatakov-rebricek-skol-v-revuckom-okrese-271906 Proste v tom rocniku mali sikovnejsie deti. Co potesi zostava im stale viac deviatakov. Co dokoncia u nich skolu. V 2016 mali patnast deti, 2017 dvadsat sest a 2018 tridsat pat. Trosku viac, tolko deti sa zucastnili monitoru 9.
slimak Zverejnené 3. Február, 2019 Zverejnené 3. Február, 2019 Zahrali si dnes futbal s Podprezovou. Prehrali pat :jeden- Ale nebolo to zle. Samozrejme aby to bolo lepsie. Podla mna mu si viac dlhdobejsie rozmyslat trener. My sme prehrali lebo hraci co hraju zaloznikov. to nehravaju(oni hraju inu sutaz,inu hru 4 obrancovia a traja utocnici). Hraju utocnikov ci obrancov. Ale tu potrebujes 5 zaloznikov. To co som napisal je pravda ale ako si vymyslis 5 zaloznikkov? Len ich to musis naucit. On ucil len utocnikv a obrancov - a z utocnika urobil orancu - samozrejme ho neurobil ani sa to neda. Z utocnika obrancu neurobis. Rozmyslat. On ma mozno 8,9 ,desat jedenast schopnych hracov. A z nich to nejak poskladat. Este traja su na lavicke. - moj syn bol na lavicke. Proste potrebuje este dalsich troch styroch. Ta 5 je moj syn. On druhy polcas hral a dobre - on ja jeho miesto ######e utocnika - lepsi hrac - vsade inde ako synalebo vsade inde lepsi hned pred nim ako zaloznik. Ten chalan by bol pre muzstvo uzitojnejsi hned pred synom. Su rovesnici. Je lepsi ako syn,ale nie na pravom beku. Tam je horsi. Ale je lepsi futbalista - hned pre syna by som hodal. On ani nema koho vytlacit. Lebo tam nik nieje. Ci je tam tento chaln v obrane ci syn, je to jedno. Keby tam boli spolu robili by vetri.
slimak Zverejnené 3. Február, 2019 Zverejnené 3. Február, 2019 Revuca ma aj dvoch velmi dobrych stoperov. Ked aj mladsi spravia chybu urovnaju to(chalan snimi hral z obidvomi) . Viem videl som to. Keby to trener postavil pravu stranu drviliby ich kazdeho supera. Lava strana ci je slabsia Ani nie - len je tam nejaky problem ako na pravej. Vtomto zapase bol problem. Ze utocnokov nepretlacili ku sestnastke supera. Utocnik mal tri krat loptu - ale po sestnastku je tridstat metrov. Raz dobehol s loptou az k tycke, raz ho v sestnastke zvalcoval vacsi obranca - nebol faul. Ten utocnikk to ma tazke odbehnut z pol ihriska. Musia sa naucit hrat na súperovej polke, ci aspon na strede.
slimak Zverejnené 3. Február, 2019 Zverejnené 3. Február, 2019 Len jedno poznamka - Deti su sikovne a trenuju, a vedia. V klube je 6 deti co im to nepojde asi nikdy. Su dobre na treningu - niektore ani na turnaje nechodili. Tie deti to maju aj tazke - zahrat si s Pobrezovou. Oni to maju tazke aj na treninku - maju to tazke. 6 deti mozno je ich ovela viac. Mozno aj moj syn.
slimak Zverejnené 3. Február, 2019 Zverejnené 3. Február, 2019 Este je sranda okolo trenerov. Tento otecko(dnes ich trenuje) co ich trenoval(ja som to len zacul aj od neho) 5 rokov, mojho syna asi len dva. Mne sa tiez nieco nepaci aj vyssie som napisal. Ale aby ho takto odpajkovali? On ma podla mna trenovat starsich ziakov(tie deti co 5 rokov trenoval). A nabuduci rok ma mladsich trenovat otecko mladsieho ziaka - jeho syn je konkurent mojmu, obranca- ale daval im rovnako prilezitost.Obaja oteckovia su slusni ludia. Nechapem co chce,kto co dosiahnut. Obaja ,alebo aj ini pred nimi to rorobili zadarmo. A mali vysledky. Ja som im veril. Aj neoteckom trenerom aj oteckom trenerom. Nechapem co chcu zmenit - len zabit futbal. kvoli jednemu taletnu? Je jeden velmi dobry hrac, mozno. ---------------Mesto v podstate nic nedalo na tieto deti. Aj dnes ich odvjezli rodicia.
slimak Zverejnené 7. Február, 2019 Zverejnené 7. Február, 2019 Vcera som chalan vjezol na trening - ze vonku. OK. Trener tam bol, ja ze ci snehuliakov idu stavat. Zaujimalo ma kedy koncia aby pren prisla zena. Vzime - v snehu si nejaky chlap robi trening s chalanmi. Na snehu si zahrali aj futbal. Desat centimetrov snehu minimum - my stadion mame pod kopcom(to nieje ako u mna na zahrade) . Je ho sa zimne slnko velmi nedotkne. Ja by som im tiez dal behat - ako nevladali v Podbrezovej.------------Posledna sranda - co postavili satne. Som si myslel ze pre deti aby neboli v unimobunkach. Ja neviem ci ich dostavali, ci su funkcne. Ale vcera sa deti prezliekali v unimobunke. - Tato sranda dalsi o######. Na detoch, ludoch co im na nich zalezi, Primatora si ludia zvolili za SNS. Zrejme on bol za tym. Ja som ho nevolil az tretieho v poradi. Mali trenera co nemal pracu(futbalista - ta telovychovna VS v BA pri la franconi)) a trenoval ich - skoro zadarmo.Alebo zadarmo to neviem. mlady chalan.Vtedy nemal ani tridsat.
slimak Zverejnené 10. Február, 2019 Zverejnené 10. Február, 2019 https://rucka.blog.sme.sk/c/501953/dieta-ma-pravo-na-oboch-rodicov-a-ich-rodiny.html https://www.tyzden.sk/spolocnost/53300/blizni-striedava-starostlivost-co-je-pre-dieta-po-rozvode-najlepsie/ Po viac ako dvoch rokoch som celkom náhodou stretol „nášho“ už takmer 16 ročného syna. Nekomunikuje so mnou, nemá potrebu mať otca. Blog napisal otec a v diskusii je matka.
slimak Zverejnené 13. Február, 2019 Zverejnené 13. Február, 2019 O futbale. Pred tromi tyzdnami mal trener tri deti na treningu(tie co nedal do zakladu). Tie co v Podprezovej sedeli na lavicke. Po zapase v podbrezovej spravil trening na snehu. Tam bolo asi desat deti. Dnes si to zopakoval prisli mu tri deti. Ale ze uz boli v murovanej satne, syn povedal ze tam bolo osemnast stupnov. Moj syn rad a chce chodit na treningy tak chodi. Nevynecha ziaden, nevynecha vytvarnu - kruzok a na vysvedceni mi neukazuje znamky,ale ze vynechal len 7 resp.9 hodin( v skolskom vysvedceni). https://fi-fi.facebook.com/frantisek.benadik/videos/2373957382649214/UzpfSTEwMDAwMDUwMDQwMzQyMDpWSzoxNjU3MTY2MjgxMDk2MzA0/ MFK REVUCA pri devet rocnych skoncila na tretom mieste. Co nieje zle - super vysledok. A je ich do dvadsat. Teda ti starsi maju prekoho vyhrat ligu. Tu vyssiu sutaz nebudu hrat ti co to vybojavali,ale ich mladsi spoluhraci. Ak budu mat nato.Ako klub.
Vilma Flinstonova Zverejnené 16. Február, 2019 Zverejnené 16. Február, 2019 Tak vysledky z monitoru 5 su. https://www.nucem.sk/dl/4079/V%C3%BDsledky%20Testovania%205-2018%20-%20prezent%C3%A1cia.pdfMna najviac zaujalo,ze ziaci co vo 4 rocnik.u mali 5.tku mali lepsie vysledvky(uspesnost) ako stvorkari a v madarskom jazyku dosiahli dosiahli tolko co trojkari o desat percent viac ako stvorkari. Aj ked ide len o par deti. Viac by ma zaujimali nejake konkretne vysledky ako u monitoru 9.http://dataportal.nucem.sk/Dataportal-web/web/vysledky/2018/testovanie/index.xhtml Ale ako som si pozrel vysledky,zrejme to tiez nic neznamena. Zenina skola(ciganska) dosiahla najlepsi vysledok 68.3 ,priemer na SR bol 55,9 %. Ale rok predtym 46.2. Dvadsat dva percenty rozdiel o com hovori? Podobne opacne vysledky dosiahla druha skola Hviezdoslavova(tiez maju ciganov,aj ked menej). U nich je rozdiel medzi rokmi patnast percent. https://revuca.dnes24.sk/pozname-vysledky-testovania-deviatakov-rebricek-skol-v-revuckom-okrese-271906 Proste v tom rocniku mali sikovnejsie deti. Co potesi zostava im stale viac deviatakov. Co dokoncia u nich skolu. V 2016 mali patnast deti, 2017 dvadsat sest a 2018 tridsat pat. Trosku viac, tolko deti sa zucastnili monitoru 9. medziročné porovnávanie je nezmysel. Sú to už celkom iné deti a aj testy sú iné. Preto také porovnanie nie je ok. 1
Vilma Flinstonova Zverejnené 16. Február, 2019 Zverejnené 16. Február, 2019 sama som zvedavá, ako sa naši drobci vyfarbia. Ninka už sa vyfarbuje, hoci časom sa to môže meniť.Moje dievčatá boli každá iná.Staršia bola ako dieťa veľmi zodpovedná, dôkladná, poriadkumilovná, a aj manuálne veľmi zručná, a aj ked bola priateľská, ťažšie naväzovala kontakty, dlho jej trvalo, kým si našla nejaké kamarátky. mala dobrú povahu. A bola také trdlo submisívne. teraz sa to o nej určite nedá povedať. teraz je hubatá a musí byť všetko po jej. Ako dieťa to nerobila, ale teraz by z nej mohol byť úplný patológ. Všetko pitve a pitve. A len by analyzovala a rozoberala a zlostí sa, ked nechceme v tom pokračovať.Mladšia bola taká opica malá, vždy si musela natĺcť kokos, aby pochopila, že tí rodičia nie sú úplne blbí, ked jej to či ono nechcú dovoliť. Tá sa vedela už od škôlky presadiť a aj ked nám tuhla krv v žilách, snáď jej to pomohlo k tomu, že sa v živote nestratí. Už ako malá si párkrát musela sama poradiť, a aj si poradila. Samostatnosť mala v sebe už od jaslí. A držku nevymáchanú tiež. Ale evdela to podať tak, že ľudia ju vedeli zobrať s humorom. Dievky jedna na druhú potajme žiarlili, obe boli presvedčené, že tú druhú máme radšej, čo pravdaže je blbosť, ale k nežnej a submisívnej K. sme museli inak pristupovať ako k temperamentnej, tvrdohlavej a sebestačnej D...baby sa ako decká večne hádali a niekedy sa aj pobili, a teraz sú najlepšie kamarátky, dúfajme, že to vydrží a nebudú sa handrkovať o každú almaru, ked my zatrepeme bačkorami.Raz, to boli tak 10 a 12 ročné, som ich nechala doma, že idem na kafe k susedke, a ako si tak popíjame kávičku, telefón...moje baby. Už som vedela, že je zle. A aj tak bolo. Ako inak, tie dve sa pobili a v zápale boja vykopli sklo na obyvačkových dverách. To ste mali počuť, s akou pokorou sa so mnou bavili, a s akou ochotou urobiť čokoľvek, len aby som im nevynadala...Našťastie mali toľko zdravého rozumu, aby sa s tým nič nepopkúšali samé robiť a zavolali mi k susedke a priznali sa, čo urobili a aj ako k tomu došlo, napodiv sa nepokúšali ani hádzať vinu na tú druhú. Vyhnala som ich do kuchyne, aby sa nedorezali, väčšie kusy som sama pozbierala a drobky povysávala a čo ostalo vo výplni dvier, tie zvyšky, na to som poprosila suseda kamaráta, ktorý mi to odstránil. Flinstone vtedy robil na smeny a mal poobednú, takže domov prišiel až po 22, a dovtedy som nemohla čakať s takými dvermi.Nuž aj také sa medzi deckami stáva, a dokonca aj medzi babami.
slimak Zverejnené 23. Február, 2019 Zverejnené 23. Február, 2019 Po zapase v Podbrezovej si trener vymyslel,ze budu mat treningy vonku raz do tyzdna. Na prvy trening prislo viac deti, na druhy tri a vo stvrtok 4(nejake su chore, ci na lyziarskom vycviku). Behaju tam do hory za stadionom aj co je na fotke. Zahraju si futbal na snehu. Trener im navari teply caj . Zajtra idu do Popradu. Chalana to bavi, tak tam chodi. Trenera tiez. Minuly tyzden mali dohodnuty zapas s Roznavou. U nas na tom snehu. Zrusilo sa to. V Roznave nieje tolko magorov rodicov. Na treningu je chalan co ten den prejazdil stodvadsat km a jeho otec(vlastne len ten otec). Ma nocnu tak moze. Do skoly. Zo skoly. A potom na tretiu na trening s chalanom. Byvaju dvadsat km od Revucej. inak z tych styroch chalanov moze byt niekedy nejaky dobry futbalista - oni a dalsi styria ak sa budu futbalu venovat a ich bude bavit - mozu sa nim zivit. 1
slimak Zverejnené 23. Február, 2019 Zverejnené 23. Február, 2019 Ten zajtrajsi turnaj je slabsie obsadeny.http://www.fampoprad.sk/images/gif/Propozicie_Poprad_24.02.2019.pdf Mali by to vyhrat . Minuly rok to vyhrali aj v Poprade aj v Zakopanom,07-teraz budu 06. tento turnaj a tie druzstva su na urovni nasich regionalnych.Maly turnaj co byval pravidelne v Roznave(dve druzstva z Roznavi, dve z Revucej,Dobsina,gemerska Poloma, blesky z gemerskej horky mal pre mna vacsi naboj) Zas Poprad nieje daleko, a ten klub co to usporiadava Fam - mne je sympaticky. V Starej Lubovni maju dobre polske kluby na turnaji, to by sme mohli vyhrat. A nevyhrali sme este Lucenec.Tam byvaju tiez dobre druzstva. Na tie turnaje uz nechodime. Co je skoda. Este jedna poznamka v Poprade je aj lepsi klub ako Fam - FK ti mozu byt aj lepsi ako my. Nechapem preco nehraju na domacom turnaji. Nehrali to ani pred rokom. Zrejme nezhody,alebo je to pre nich podradny turnaj - ale mohli tam poslat slabsich hracov, ci lepsich a prehrali by vo finale s lepsimi. https://mygemer.sme.sk/c/22010838/vitazstvo-pre-mfk-revuca.htmlTo je clanok o regionalnom turnaji - ktore sa robili asi kazde dva tyzdne - pre pripravky. Moj syn tam nehral - je to turnaj pripravok a on je uz mladsi ziak. Tieto turnaje pred 5 rokmi asi neboli ked zacal syn. O dva roky starsi chlapcov netrenovali u nas. Vznikli druzstva hraju futbal. Deti viac hraju futbal - my patrime oblastny zvaz pod Rimav.Sobotu. Dva roky su uz turnaje medzi pripravkarmi Jesenskeho, RS, RA, Tornali,Jelsavi, Hnuste.
slimak Zverejnené 24. Február, 2019 Zverejnené 24. Február, 2019 To je z predchadzajuceho roka. Revúcka dominanciaO dva týždne neskôr mládežnícky klub pripravil pre kategórie U9 a U11 Medzinárodný halový turnaj FAM Poprad, kde sa opäť prestavili aj prípravky z Poľska –Górale Nowy Targ, Albertus Krakow, UKS 2 Zakopane. Okrem domácich FAM-károv ich doplnili aj Revúčania, ktorí suverénnym spôsobom dominovali v oboch vekových kategóriách. Prekvapujúco stratili iba dva body a svojim súperom nastrieľali až 26 gólov. Popradčania v kategórii U9 obsadili tretie miesto, no v U11 skončili poslední. Najviac gólov v U9 strelil Adrian Mikulec (UKS 2 Zakopané), najlepším hráčom sa stal Matej Hudec (Revúcke Sršne) a brankárom Adrián Cseni (FAM Poprad). Medzi strelcami U11 vynikal Karol Metel (Albertus Krakow), medzi brankármi Mikolaj Bziabiak (UKS 2 Zakopane) a najlepším hráčom turnaja sa stal Tomáš Galovič (MFK Revúca). http://www.podtatranske-noviny.sk/2018/03/famkarikovia-sa-vo-velkom-konfrontovali-s-poliakmi/
slimak Zverejnené 24. Február, 2019 Zverejnené 24. Február, 2019 Prvy zapas vyhrali s poliakmi tri:nula. Druhy zapas prehrali jedna nula s Levocou. S Levocou sme nikdy nehrali ani na turnaji neboli,kde my. Ak nad nami vyhrali musia byt relativne dobri. To som rad,ze dalsie druzstvo je dobre. V II.lige su az 5.ty(poprad,vychod ma tri druhe ligy). Mozno blbec zapas,alebo nasi hraju zle. So Spiskou sme tiez nikdy nehrali(ako relativne blizsie mesto,hravaju turnaje s Bardejovom,Sninou, Svidnikom, Humennym,Uzhorodom). Ja som nesiel na turnaj(nebavima to uz tam sediet,zaujimam sa o to),varim doma zemiaky,spravy mi posiela zena. Ona tam chcela ist,lebo vedla areny su obchody. Ona ide tam,kde su blizko obchody,potrebuje nieco kupit.Dcera tiez ,lebo chcela ist do dracika. Ak to maju vyhrat uz musia vyhravat kazdy zapas.
Vilma Flinstonova Zverejnené 24. Február, 2019 Zverejnené 24. Február, 2019 a čo dcéra, tá nerobí žiadny šport?
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz