Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Vyhrali dva nula. Krupina potvrdila ,ze branit vie. Na zapase som nebol. Isiel som radsej pomoct svagrovi. Chalan zahlasil ,ze pat krat ziskal loptu a pat krat nahral. Teda celkom dobre.

Zetak ako hraju je vcelku rozumne a uspesne. Len sa na toho mojho syna neda divat - ti ini obranci hraju asi to iste. Najvacsi problem je ,ze v tejto lige hraju muzstva 4 kateorii. Ale podobne je t aj v inych ligach. Druhy a treti su stale timi co dostali od nas u nich pat nula.

Preco tak nehrat,ked mas takych hracov. Utocnici su velmi dobri. Na rok sa to zmeni uz tam nebudu,teda trener bude musiet rozmyslat ako so svojim muzstvom. Preto bude iny obraz hry. 

Ale mna to uz nebavilo a dnes rano som si povedal,ze tam nejdem.

Starsi ziaci sa dostali na druhe miesto. Dva body za Lucencom. To je vyrovnana liga.  Inak si neviem predstavit,co budu robit ak obe ziacke muzstve skoncia prve.

https://ssfz.futbalnet.sk/sutaz/2338/

Mali by hrat prvu ligu. To aj dvadsat percent dievcat budu zo skol dat do muzstviev. Dcera uz trenuje.

Zverejnené

Ze dnes si zahrali aj proti muzom. Na treningu. Mladsi ziaci proti muzom. Asi boli rozdeleni, pomiesani. V minulosti boli zapasy pripravkarov proti mladsim ziakom.   Ale ti muzi sa mohli nieco naucit. Aby vysli z tej 5 tej ligy. Alebo ako mas trenovat ak chces postupit do prvej ligy.  Alebo to bol nabor na dalsich futbalistov. Ktorych si este musia spravit.

--------------

Zeby ludia dostali rozum?

https://www.etrend.sk/ekonomika/slovaci-najviac-doveruju-ucitelom-najmenej-politikom.html

Slováci najviac veria učiteľom a lekárom, najmenej politikom a vláde. Vyplýva to z prieskumu Poštovej banky na vzorke 514 respondentov.

Je to na smiech asi ten prieskum,ale tak by som si asi vysledky predstavoval. Ten prieskum nemusel byt zly. Neviem na koho to robili.

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Dnes sa dohralo posledne kolo. Lucenec u nas prehral 6:2. Lucencania,ze mali na lavicke len jedneho nahradnika  - dosiahli velmi dobry vysledok. Teda tak aj velmi dobre hrali. Nasi sa mi asi prvykrat pacili. Od Detvi som ich nevidel hrat ,nechcelo sa mi na to pozerat. Chalan tam nebol pri lopte, nic nevybojoval, nikto mu nenahral. Chalanovi som vysvetlil,vybojuj si loptu lebo inak pri nej nebudes. Daval mi len statistiky. 6:6 -ako vdalsom zapase 6 vybojoval a 6 nahral. Dalsi zapas,som zachytil,ze mu niekto nahral? Asi druhy krat v sezone. Posledny zapas mi povedal 4:6. Ja ze ako si mohol 6 krat nahrat,ked si len 4 lopty vybojoval. Ze mu dvakrat nahrali.

Som sa dnes siel pozriet. Nahrali mu asi trikrat. Dokonca utocnik.  Teda od zapasu v Detve,trener zmenil taktiku. Ta taktika predtym bola dobra - prinasala vysledky aj goly,nepadali goly do nasej brany,len 5hraci na ihrisku z 8 si nezahrali. Bola to taktika na brejky - u druheho az piateho muzstva sme hrali vonku.

Zverejnené

Deti, aj tie celkom malé, veru majú za ušami :)

ja teda ešte čumím doma, ešte furt som PN...ale aj tak by som nemohla tam ísť kvôli tej spropadenej žltačke. Ale Flinstone šiel voziť nelinku, kým dcéra šla za Ninkou do nemocnice. Nelinka bola jak anjelik, úplne bez problémov. Ale keď sa vrátila dcéra - mama, len čo ju zbadala, začala revať ako keby ju chudák Flinstone predtým na vidličky naberal...a pamätám sa, že toto robievala aj Ninka, ked bola také škvŕňa.

Zverejnené

Klub ma dobry utok. Neviem to porovnat s prvou ligou. Ale mozno ani 5 klubou nema lepsi. CHalan .nie moj, utocnik ak sa za necele dva mesiace zlepsil. 

Vcera bol neskutocny - pred dvomi mesiacmi som si myslel - ze je tam len kvoli otcovi - trenerovi muzov - teda tlacenka. Ale neskutocne sa zmenil. Dalsi dvaja tiez. Ten jeden co je najlepsi a hra tuto sutaz 4 roky(to je rocnik ako syn)- ten bol vzdy mimo.

Ten trener zapracoval na utoku - traja sa velmi zlepsili. Toho "matuzalema" neviem uz porovnat kedy bol lepsi. Ale traja  hraci v utoku ,jeden zaloznik sa nenormalne zlepsili. 

Zverejnené

kvapka lásky medzi otcami a dcérami na odľahčenie... táto fotka ma dokonale dostala, nevedela som sa prestať smiať :)

môžeš byť akýkoľvek vymakaný sekáč, drevorubec a borec, keď ti dcéra povie, že si víla, tak si víla! :)

post-3-0-20590900-1540754080.jpg

fb

Zverejnené

niečo podobné bolo aj v ktroromsi seriáli, tuším Krok za krokom, áno, ten, ked Lily nahnala teraz už neviem, či brata alebo otca do takého kostýmu...

Zverejnené

Dnes sme preharali s Roznavou. Oni chcu snami hrat . Mne to nevadi  Som rad, treneri popijaju pred zapasom. Chcu snami hrat dalsie zapasy. Bola penalta  - neviem mozno nemala byt. Trener co popijal snami, ztiahol svoje deti ze koniec zapasu.Je to smiesne. Zahrame si snimi este raz odvetu a potom snimi moj chalan hrat nebude.Raz im nandaju a s Roznavou hrat uz nebudeme - moj syn.

Zapas bol jedna styry. Druha dva nula. 

MOj syn si este raz zahra. Daju imi po gole navyse v oboch polcasoch. A potom kym nevymenia trenera(super)  moj syn proti nim hrat nebude. V  priatelskom zapse ztahuje hracov - ze koncia - rozhodza mozno spravil chybu - ale naco ist proti takym depkom hrat futbal.  Ten tebdko po zapase aby sme zahrali este viac. Moj syn zahra este u nich. A Nikdy viac.

Zverejnené

Prvy polcas sme prehrali 4:jeden. Druhy vyhrali dva:0. Penalta sa kopala,ako mi povedal chalan, len trener povedal,kopajucemu hracovi aby spravil 5-tku. Tak to prekopol.

Pre nas ako to chapem je to priprava na dalsiu sezonu,kde 07 hrat nebudu budu hrat za mladsich ziakov.So zapasom spokojny - postom kde hra syn - obaja podali dobre vykony. Utocnik co hra praveho beka - celu jesen - bol asi najlepsi. NIekedy si zahrali aj spolu. Utocnika dal na zaloznika a syna na beka. Obaja su 07- teda za starsich ziakov hrat na rok nebudu.

Treba taketo zapasy. Uvedomuje si to aj superov trener - ked este aj po zapase dal ponuku,ze je pekna jesen(dnes bolo cez dvadsat stupnou a jasno) - ze este dve zapasy by sme mohli u nich zahrat(aby sme si neznicili ihrisko). Mna len prekvapuje,preco ztahuje druzstvo z ihriska. A po druhe - mali by doplnit svoj kader o 4hracov(kludne dat 4 07-lebo nebudu vladat, desiatich starsich hracov maju aj celkom dobrych,ale ak nebudu vladat - lebo nasi ich ustvu - budu vyzerat za luzrov, pri tom to tak nieje). Lebo doma pred rodicmi bude za ......,a to si neviem predstavit, co bude vystrajat. Ked budu prehravat s o rok mladsimi.

----------------

Nasi hraci doteraz hrali na tretinu takeho ihriska. Co je asi chyba sutaze - malo deti.  My ich ale mame dost. Tento tyzden,nemali ziaden trening. Ale ako poznam trenera,buduci tyzden ich budu mat aspon 4. Aj kvoli pripravnemu zapasu. Nase deti co potrebuju - zrychlit reakciu, napadanie a behanie po vasej ploche. Presne a dlhsi prihravky. Vsetko - vacsie ihrisko je uplne nieco ine - uplne iny sport ako to co hrali doposial.A na jar este dohraju, Tam sa uz musi cele muzstvo posuvat - teda behat za loptou - ci mame loptu ci nie.  Nie zachyt loptu(vybojuj) a nahraj. Co na hru na protiutoky a mensom ihrisku stacilo. Tu uz aj obrancovia budu musiet hrat dopredu. Nehovoriac o tom ,ze pribudnu zaloznici - co do teraz nemali.

Posledna poznamka - chce to viac deti do futbalu. Aspon  o 40%. My vtomto druzstve mame dost deti, ale o rok. Budeme sa tliachat ako superi teraz. Klub co to chce robit ideal patnast v rocniku. desat je minimum. Rimavska Sobota - co hra prvu ligu v 07  ma svojich desat deti. Desat je zinkadial. Pr.5 z Lucenca.

----------

A posledna poznamka. Priprava - to ako tento trener si to dovoli aj v sutaznom zapase - ztiahnut hracov? Takto chce pripravit svoje deti? Ze im vybavi vysledok? Tadeto cesta isto nevedie. Bolo tu asi do desat roznavskych rodicov. S trenerovym pocinanim,ani nie ze suhlasili, ale ze to nemala byt penalta. Po zapase - ze chvala bohu,ze to skoncilo. 

--

Nase namachrovane(neviem ci je to spravne slovo) hviezdy. Protihracom nechceli dat ruku. Deti su rozne. maju roznu povahu. Pre futbal ci hocijaku hru ak chces vyhravat - mozno toto je spravna povaha. Alebo prva reakcia mozno to ti chalani o hodinu citili inak. Vacsina deti si podali ruky.

V nedelu hraju zase proti sebe.Mozno. Myslim o tyzden.

Zverejnené

https://www.tyzden.sk/lifestyle/51427/homo-parens-co-znamena-byt-rodicom-v-21-storoci/

Len par mysleniek, davame deti na sport ,aby neboli na tablete. Ja nie -ja chcem aby sa naucil hrat futbal. Aby ho pohyb bavil.

Podakovanie za obed. Moje deti dakuju a nemaju to velmi odchytene odomna. Aj mna zena casto vychova.

Samozrejme ako sa chovas k okoliu si deti vsimnu. Preco ma maju moje deti radi, ci ma respektuju? Isto je to vecou viacerych veci. Ako sa zena sprava ku mne. Ja knej.  Ja knim. K inym osobam. Iste si to vsimaju. 

Chalan som chcel aby bol menej bojazlivy(ine deti 99percent by to nespravilo ani o tri roky). Ze prejdes sa cca patnast km okolo kopcov.  Vymyslel som si to a nieje to zle. Teraz som si to upravil - pojdem tam aj s dcerou,ale len do tej dalsej doliny,kde sa oddelime - on pojde do kopca, mi dole. Aj ja by som sa bal, ci budem sa bat. Ublizimu nejaky dement, ci medved? Ale nejako si musi poradit. Toho dementa eliminujem tym,ze pridem az tam snim,kde by uz na neho nemal narazit. 

Zverejnené

Dnes sme boli na pripravnom zapase v Roznave. Prehrali sme dva jeden. Gol druhy dostali asi dva minuty predkoncom. Roznava mala viacej hracou, teda dnes mozno ubehali oni nas. Neboli to 07 asi starsi ,ale neboli to asi ani 04 . Velky vyskovy rozdiel nebol. 

Isto sme hrali o rok starsimi,ale to je vpohode a tak to asi bolo dohodnute - pre nas by nemalo vyznam hrat s mladsimi ziakmi.

Co som sa divil a neskor rozozmialo.  Rozhodca tam bol a piskal rovinu - pri tychto detoch to nieje tazke. Ale ten rozhodca ,ked utocila roznava nieco rozpraval po madarsky...... nejaky ich trener, prekvapilo ma,ze on to robil ked utocili aj nasi po slovensky. Teda daval rady nasim hracom,ci skor ich povzbudzoval.

Nasi hraci hrali velmi dobre. Nenormalne sa zlepsili.

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

Ked je zima. Maju Klzisko. Premna nie je zrozumitelne preco nehraju hokej. Deti maju korcule? Ja ako futbalovy funkcionar by som  --- tie deti co im rodicia to nevedia kupit . niejeto jednoduche,lebo nevies.  Ale telocvicna kde sa nezmestia osem deti. - Vlete nech hraju fudbal a v zime hokej. 

Tie deti vedia sportovat - oni fyzicky su na to pripravani.  

&klzisko by sa tam pohrali - Ja neviem kto ma take deti v blizkosti - nech si snimi aj zahraju aj hokej.

Tie deti co chcu hrat hokej - budu mat hned   viacej spoluhracov. Futbalisti v zime , to je marne. Nech toie deti radcaj aj lyzyju na svahu. Ci behaju na snehu.

Aby som to zrozumitelne napisal.

Deti narodeni 07, 06 ich je aspon patnast.  Co sportuju za futbal. V zime nech prejdu na hokej. a mozno odpadne 5 deti ale mozno ppribudne 5 deti - hokejistov.  

Ja osbne za syna by som bol rad. Vzime futbalista - moze sa tak hrat na tych kokti..

Preto so synom aj dcerou sy pojdem zalyzovat.

Teda este raz - tie deti by kludne mohli hrat hokej - aspon sa ho snazit naucit. Lent to niekto musi vediet. A chciet ich naucit. Ako nie futalistov - lebo oni budu hrat futbal. Ale ten co che trenovat hokej,kludne moze mat deti - futbalistov a inych. Moznokaratistov,alebo ciganov.

chcel by som aby taky boli.

Ci vo futbale, ci v matematike, ci malovani. Tr robi mojsyn. 

Chelby som aby bol k spluhracom ferovi ,aj protihracom. 

Zverejnené

My sme ukrajincom postavili cinziak. Este za socializmu. Neviem kolky prisli. Od Cernobilu. Oni su tu cez dvadsatpat rokov.

https://slovensko.hnonline.sk/1852545-novy-trend-ukrajinske-deti-na-slovenskych-skolach

Nepoznam ukrajinske dieta. Jednu dospelu vidim v jednote ,myslim tych z Cernobilu. Novsi su v nemocnici.

Deti sa iste velmi rychle naucia po slovensky. Raz pred skolou ,pre dieta prisla starsia pani a rozpravali sa inak.

Nenapisem aky klub,lebo je to jedno - oni si zaobstaraju ukrajincov ,relativne deti aby im tu ligu udrzali,vypadli. 

V senici je trinast afroamerikancov. Lebo si nevedia vychovat svojich.

Futbalisti ukrajinsky. Ja som ich na turnaji mohol vidiet asi raz. nevsimol som si ich. Ale tie deti co som videl vysledky,lebo knam chodia. Dosahovali velmi dobre vysledky.  Priklad mozno my by sme nanich nemali,ci by od nich dostali. ale to boli kluby  Uzhorodu,Lvova,neviem ci do Presova(nemyslim na halove turnaje, v Presove maju relativne velky turnaj na trave)teda ci tam nebolo aj Dinamo ,ale tie co  tu pridu mali vysledky. Zachytil som, ze hraju inak,ze viac tvrdsie. Ale to je ukrajinec.

Zverejnené

https://mygemer.sme.sk/c/20968688/starsia-pripravka-mfk-revuca-mala-aktivnu-jesen.html

Ja viem o tychto detoch. Ved dvaja znich maju presne tolko medajli ak moj syn. Lebo snim hrali,niekedy on sedel. Lebo hrali lepsie. Na rok znich budu musiet zobrat mozno siedmich,co budu hrat za mladsich ziakov. A do tretieho miesta to daju. Poznam aj tych mladsich,lebo syn snimi hraval.

Ten klub to robi dobre s mladezov - s detmi. Len je potrebne aby bolo aspon dvadsat este mladsich.To neviem ci su ,ale aby makali a snazili sa.

Vybudovat klub jetazke - myslim naucit deti. To je nieco ako v nasom hokeji. Zaspis vysheres sa na o potom ta to dobehne.

Da sa to. To je priklad synovho druzstva. Trenera. 

--------

Ako ta zenina skola - ja to nechapem. Chalan vacsi zavola na mojho chalana. Co on chce ho vypalovat? Ci ide dnes na trening. O 4roky starsi chalan sa ho to pyta? Pritom maju v roznom case treningy. On ho vlastne chcel len pozdravit.  Ja neviem,co su dnes za deti - toto som ja nezazil. Tie deti rozneho veku su kamarati. 

Ja som mal kamaratov v triede. Uz  s inou triedov sme neboli taky kamarati. MLadsich, ci starsich o rok si nepoznal. O styri roky? neexistovalo. Nechapem. Ja som mal o 5 rokov starsieho brata - a jeh uznavali. Jeho kamarati a preto aj mna. Ale ja som presiel na inu skolu. 

Mne vlastne to uznavanie brata a ja jeho !kolega) mi pomahalo skor priklad dnes. Dvaja vedia ze som jeho brat.Mozno viaceri. MOzno nula. ja na tom niesom odkazany, 

Vlastne co som chcel povedat. Ty starsi aj dnes ma respektuju len kvoli bratovi ty dvaja. Lebo on mal respekt Lebo bol sikovny, vskladani motoriek.

Ale kto ho nepoznal, ci na inej skole. Nie ze by ma sikanovali, ja som si respekt spravil - ale len vramci rocnika. Ze som si spravil respekt som prehnal.

Ale co som chcel napisat - ja i nepamatam - ,ze by sa kamaratili, pozdravili,len tak ,rocniky hore dole. Mozno to bolo vo mne , chalan od vedla bol hruby na spoluziacku(uz si nepametam ci to tak bolo) a bol zapas. Netiekla krv. 

Zverejnené

Tie deti na fotke tam niesu mesiac.

Oni su v pripravke niektore aj 5 rokov.

Tie v spodnom rade 4 roky. Oni hrat futbal vedia.

Len aby boli dalsie deti.

-------------------------

Prvu ligu - chalani mozu vyhrat starsich ziakov. O dva roky,mozno nabuduci rok. 

Len mi na prvu ligu -nemame deti  pocet . kvalitu hej, nemame trenerov, nemame ihriska. 

Nevidel som ziaden prvoligovy zapas.  My na to nemame a v podstate sa nieje ani zacim hnat.  Lebo aj v tej prvej lige mozu byt aj co su tam zaetonovane druzstva - ale slabe - ze kludne aj detva moze byt lepsi super.

Rozpraval som sa s trenerom..

Ze preco to tak je,ci je to lepsie? 

Picoval,ze kluby musia davat kazdy rocnik. My na to nemame, nema nato ani Rimavska Sobota. Teda je to asi ######ina.

NIe?

Mas tam zabetonovane muzstva a nech to tak je. Minuly rok to rozsirili a je neviem ale mali by vypadnut Ziar nad hronom.a este niekto z juhu. Pre mna super dve lepsie muzstva v lige.

Pohronie sa asi snazi. Maju ich nahradit Lucenec - oni sa tiez snazia. Inak sranda ja neviem kolko vypadava,ale 4 su z juhu. 4 najslabsi. Teda vypadnut by mali dva a na severe tam mas dediny. 

--------

Zabetovane mustva - Revuca,Detva, Krtis, Stiavnica, Zarnovica. Ale aj Rimavska ,Lucenec - nemaju tolko deti a problem aj Brezno . ich klub sa vola Poodbrezova.

Tie podmienky su tak nastavene - aby od nas z Revucej  odchadzali chlapci co chcu hra futbal do Podbrezovej, 

Je to jediny klub co hra prvu ligu v dorastencoch. Z juhu. Tam ani bystrica nepachne. Ak sa chce dieta venovat futbalu, musi to hrat v dorastencoch.  U nas to je len Podbreova na severe  Zilina a Ruzomberok.

---------

Ma zmysel dat dieta na futbal. Ja som tym presiel. Ja som spokojny. Ale neviem co ty chalani budu robit o dva tri roky. Oni doteraz makali 6 rokov a dve este budu a potom koniec. Ti lepsi prejdu do Podbrezovej. Do rimavskej soboty to nama vyznam.Ako aj o Dukl Banska Bystrica.Chalan by tam mohol ist, ale ta dankova rigorozka.  Chalan ne ide studovat niekde inde.

--------------

Mrhame talentmi. 8 rokovv chalan bude makat , ci makal a prestane,leo uz nema skym a preco. Mrhanie talentmi - v trinastich, strnastich rokov ich zabijaju. U nas vklube nemas mladsich dorastencov. Co moj syn tam trenuje  - teda to sleujem nemaju mladsich dorastencov. Su len starsi.

----------------

Neviem kde moj syn pojde. Skolu dokonci v tej ciganskej. Teda dohra za Revucu aj futbal. Dalej ai pojde nanas gympel a nech hra za nas futbal nadalej. Myslim, ze spravia aj dorast mladsich - deti co vedia hra fotbal,a makali ,je vela.

Zverejnené

Vcera spravil chalan olympiadu na sto percent(skolske kolo) a netrvalo mu do dlho(jeden priklad vypocital pocas prestavky hokeja Slovanu, plus mal najst este dalsie riesenie ineho prikladu). 6 prikladov. Dnes(vratil sa z treningu) dostal obvodne kolo.  tri priklady(uz su len tri  - ja ked si pamatam -tiez som bol rad ak som vedel riesit aspon jeden).  Ale aj vcera odspal okolo osmej.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Dostal som plusko. Ale nepisem to kvoli tomu. Chalan dal na sto percent aj obvodne kolo.

https://www.iuventa.sk/files/documents/2_olympiady/mo/61.%20ro%C4%8Dn%C3%ADk/ulohy%20a%20riesenia/m61okz5ri12.pdf

Ja neposudzujem ani som tie zadania necital. Ale vyriesil to. Chcel som aby si precital aj riesenia,ze sa to mozno da ktomu jeho spravnemu vysledku prijst aj jednoduchsim sposobom - ci inym sposobom.

Neviem to porovnat ,ked na sutazi som bol ja. Ale tesima to. Tesi ma,ze vie rozmyslat. A je dobry. Pri futbale som sa mu venoval od 5do 8 rokov. Aby ho to zacalo bavit. A mozno som to nerobill dobre - tak som odcuval. Aby som mu to neznenechutil.

Ale mal dril aj pri matike a uz mu davam volnost - teda uz snim neriesim priklady ani ho to neucim. Tiez mu matiku nechcem znechutit.  

Ale som rad,ze mu to ide.

----------

Dufam,ze ma nepodvadza som sa ho spytal(teda on vie ze tam ma aj riesenia) pozeral na mna ako na Danka. Som mu povedalze viem si to velmi rychlo overit. Ale stacilo sa pozriet na tie jeho pokreslene papiere.

Co toho chalana este mozem naucit? Zemepis mi siel, fyzika,zemepis, dejepis som mal rad - ale to len spolu si pozrieme dokumentarne filmy.

Mam zneho radost. Dcera bude este sikovnejsia. O dva roky to zacneme spolu drvit.

Jednu vec. Som niekedy na nich tvrdy , niekedy opyty teda mozem este tvrdsi. Ale mam vypyte aj teraz,len niesom nasraty. Ja som knim aj velmi maky. Teda tie deti vedia,ked maju makat a po nich to chcem(slapat do kopca) - ze  im neublizujem,len ze som tvrdy.    Spravia to, budu fnukat. Ale spravia. 

Priklad toho chalana - jeho k futbalu ci matike uz nemusis viest. Takto neviem ci ho to vnutorne bavi. Ale viem,ze na to ma. Ja ho ktomu uz nutit nebudem. Ak chce nech to robi. Samozrejme pojdem sa pozriet na zapas, ci aj dalsi tyzden mu dam nejaku olympiadu.

Co som chcel napisat - tie deti musia byr inak v pohode,aj ja musim byt aj makky, nieze musim ja aj som. A aj chcem. Lebo mam ich rad su to moje deti. Co je samozrejme. Aj ked maju svoje izby a svoje postele. Raz spim s dcerou u nej raz u chalana,niekedy u chalana. Najcastejsie u nas v posteli.

Ked sa chces vymotat(pospat si) zajdes do ich izieb a posteli.

post-1625-0-16942500-1544120460_thumb.jpg

Zverejnené

Aj napriek zachovaniu mládežníckych celkov, ktoré sú zväčša na popredných miestach svojich súťaží, však podľa predpisov SFZ po skončení sezóny všetky tímy s najväčšou pravdepodobnosťou pre trest z futbalového zväzu zostúpia o jednu súťaž nižšie.

Znamenalo by to, že starší a mladší dorastenci by namiesto nadregionálnej II. ligy mohli hrať už len regionálnu 3. ligu a žiacke kategórie by opustili I. ligu východ a zamierili by do druhej.

Mesto Košice podporilo v uplynulom roku mládež FC Lokomotíva Košice sumou 75 000 eur.

Čítajte viac: https://kosice.korzar.sme.sk/c/22002153/lokomotiva-kosice-sa-odhlasila-z-druhej-ligy.html#ixzz5Z0l6YZ5R

V Kosiciach som bol na turnajoch pripraviek mozno desat krat. Dve Kosicke kluby boli aj u nas na turnaji. 

V podstate ako je to v tabulke.

https://vsfz.futbalnet.sk/sutaz/2270/

Dlhodobo ,ze som ich videl viac ako dvakrat. Bol najlepsi Junior Kosice - ich hraci ,vrstevnici nasim mladsim ziakom hraju za novu ves.

Janocko akademi snimi sme hrali malo(ja si ich pamatam asi raz) - ale  boli dobri. Galaktik - Juventus. Oni sa volaju asi juventus - ale skolu aj treningove centrum maju na galaktickej ulici na juhu Kosic - nieco ako Junior - venuju sa detom.

Benecol,hravali turnaje skoro pravidelne - ale slabsi. Kac - viem ,ze su ale si ich nepamatam - neviem ci niekedy proti nam hrali.

Junior Saca - ti chodili pravidelne na turnaje- niekedy vyrovnane zapasy,a niekedy boli slabsi. Odstupili zo sutaze aj u mladsich ziakov.

Niekedy za ery mojho syna bolo aj VSS - ti unas vyhrali turnaj.

Lokomotiva - pripravkari ,videl som aj ich. Velmi slabi.

-------

V Ke je vela klubov co sa venuje pripravkarom - alebo aj relativne malo. V Ke mas aspon tisic chlapcov v rocniku u nas 75(tu myslim nie futbalistov -ale chlapcov v rocniku, V Ke odhad moj moze byt v rocniku futbalistov - aspon sto futbalistov my mame 7). A dokazali sme u nich vyhrat turnaj. 

Kluby prisate na cecok mesta VSS, Loky,teraz maju nejaky FC oni dostavaju aj polmiliona na mladez. Tie ine nie. Ale futbal naucia deti hrat tie ine kluby.

Ale je asi pravda,ze v KE o futbal a sport - ale po sporte nieje dopyt. Zaujem. 

-------------------

Najhorsie po tych skrachovanych kluboch, ze dorastenci a ziaci,nech si hladaju nove kluby a za par rokov asi4 je ta situacia tretikrat. Mas sikovneho sestnast rocneho chalana  a hladaj mu novy klub. Nieco podobne je mozno v Michalovciach,lepsie mozno v Presove(takto obe MI aj PO hraju dorastenecku I.ligu, co KE ale priklad ani BB dlho nehrala), ale ti asi maju hracov a potom co? Spadnes o ligu nizsie - ti hraci Lokomotivi aspon mladsi ziaci su slabsi ako Nova ves(myslim Kosicka Nova Ves - to je nejaka dedina pri Kosiciach,mozno cast - ale hraju tam hraci Junioru). Ved v priprave od nich dostali latu.

V Ke musi byt velka fluktuacia tych mladych hracov. Kvoli tej situacii. Rok ,dva hra tam a potom tam ,ci.... nehra.

------------------

Najkrajsie zapasy hrali v PO Lipany proti Ruzomberku.  V KE Galaktik - Junior - tu bolo vidno ,ze ide o rivalitu. Ako rodic to boli najlepsie zapasy. Nasi vtedy turnaje vyhrali a vyhrali vtedy asi nad vsetkymi styrmi,ale to uz neboli na pohlad take pekne. Ani napinave. Ked hrali proti nim uz boli na vlne vitaza. Rok vzad si uz nepamatam zapasy,lebo vtedy sme boli este len priemerni, Ziar a Martin boli velmi dobri - ich som videl asi dva krat. Ich finalove zapasy som nevidel,lebo sme uz odchadzali domov.

Zverejnené

...

--------

Ako ta zenina skola - ja to nechapem. Chalan vacsi zavola na mojho chalana. Co on chce ho vypalovat? Ci ide dnes na trening. O 4roky starsi chalan sa ho to pyta? Pritom maju v roznom case treningy. On ho vlastne chcel len pozdravit.  Ja neviem,co su dnes za deti - toto som ja nezazil. Tie deti rozneho veku su kamarati. 

Ja som mal kamaratov v triede. Uz  s inou triedov sme neboli taky kamarati. MLadsich, ci starsich o rok si nepoznal. O styri roky? neexistovalo. Nechapem. Ja som mal o 5 rokov starsieho brata - a jeh uznavali. Jeho kamarati a preto aj mna. Ale ja som presiel na inu skolu. 

.

....

Ale kto ho nepoznal, ci na inej skole. Nie ze by ma sikanovali, ja som si respekt spravil - ale len vramci rocnika. Ze som si spravil respekt som prehnal.

Ale co som chcel napisat - ja i nepamatam - ,ze by sa kamaratili, pozdravili,len tak ,rocniky hore dole. Mozno to bolo vo mne , chalan od vedla bol hruby na spoluziacku(uz si nepametam ci to tak bolo) a bol zapas. Netiekla krv. 

my sme sa poznali aj so staršími, aj s mladšími, a tiež sme sa navzájom zdravili. Sestrine kamošky boli aj mojimi kamoškami a moje kamošky sa bavili aj s ňou.

A kde sme chodili na prázdniny, tam sme sa stretávali celá banda deciek rôzneho veku, najstarší mal tuším 16 a najmenšie spomedzi nás asi tak 6. Ja som bola tak v strede a najlepšie kamošky som mala rovnako staré ako ja a o čosi mladšie, tak v segrinom veku. Aj čo sme boli klavírna partia od našej učiteľky, tam som ja bola najstaršia a najmladšie baby boli o nejaké 3 roky mladšie a jediný chalan medzi nami dokonca o 4...vtedy to bol taký náš poškrabok, ale mali sme ho radi, potom neskôr nás prerástol tak na meter deväťdesiat :) 

na veku vôbec nezáleží. Decká rôzneho veku si vedia vychádzať, ak majú spoločné záujmy alebo aspoň podobné.

Zverejnené

Ja som to tak nezazil(ja som poznal,len moju triedu,aj to mozno nie celu). Chalan ide zajtra na lyziarsky vycvik. Do piatku na Donovaloch. A idu nie triedy,ale 5.taci az 9.taci.  46 deti. Cigani(ale aj ini biely) asi nejdu nemaju lyze a pod(prilbu,satstvo - nevie si ani predstavit,kde mozno mohlo ist, nikdy na lyzoch nestalo ani stat nebude - teda to nepozna ani jeho rodic). Tie co chcu a im to dovolia rodicia asi hej.

Chalan pozna mozno krstne meno vsetkych deti na skole. Skola dvesto padesiat deti,teda nie velka, ale aj ked pozna len polovicu,je to daleko viac ako ja. Ja som to nepotreboval. Nikdy som sa nimi nebavil. 

Zverejnené

až do puberty som sa bavila snáď s každým. potom už nie, ale aj tak sme sa kamarátili skrz naskrz a nezáležalo na ročníku.

Zverejnené

Ako moj syn chodi do ciganskej skoly. Nazor v diskusii.

Ja absoultne pravda, že na 8 ročných gymnáziách sú deti , ktoré tam nepatria, takých 20% tam nemá čo robiť. Ale pre mnohých rodičov je to únik z marazmu základných škôl v mestách. ( z dedín do 8 r gymplov sa ťažko dochádza). Ak chcú rodičia, aby ich dieťa nebolo šikanované, vystavované výsmechu ako bifľoš, aby bolo tlačené vpred a nie sťahované späť, tak volia 8 r gympel. Zmente zakl školy, klesne dopyt po 8r gymploch.

https://www.etrend.sk/trend-archiv/rok-2018/cislo-49/kolko-rokov-ma-zmysel-chodit-na-gympel/diskusia.html

Moj syn tam asi dochodi aspon do osmicky. Neviem zatial o ziadnom pluse,preco na gympel. Maju tam fyziku,ci chemiu aj sa tam nieco ucia?

Zverejnené

Ciganska skola co znamena. V Revucej su tri skoli. Jedna najvacsia 500 deti a nemaju ziadneho cigana.  Tam niesu cigani  tam dam dieta - tam su take deti tych rodicov. Okrem tych co do toho obvodu patria.

Druha je taka ista velka skola. Rovnako velka - ale maju cigansku osadu. U nas Cigani v ciganskej osade byvaju v panelaku. Im zburali chatrce a postavili aj panelak aj bytovy dom(murovany) na mieste sady - na kopci za mestom.

A potom je to ta ciganska. Kde su vsetky ine deti,kde nikto tam nechce chodit(viac ciganov ako v osade zije na dvoch troch inych uliciach),len chodia tam deti co tam aj chcu chodit,aj ich rodicia tam daju. Relativne najchudonejsi, ci rodicia, co si myslia ,ze vzdelanie nema vyznam,alebo treba nieco ine robit. 

Do tej skoly chodia moje deti, moja zena tam uci, ucit je tam asi tazke, ale deti su v pohode maju vela kamaratov.

Tie skoly su 500 ku jednemu

400 ku sto

stopadesiat ku sto.

Moje deti su spokojne v tej skole. Nikdy by som ich nedal do tej 500 ku jednemu. 

V tej chalanovej skole ucila, chalanovi spoluziakovi mama. Prisla o pracu nasla si ju v tej 500 ku jednej, ale svojho chalana nechal v tej skole.  

Vcom je problem - ja neviem, neviem to porovnat s inymi skolami. Ze tych ciganov si neprerozdelia - dali by sa snimi pracovat a lahsie keby boli menej koncentrovani.  Pre mesto by to bolo uzitocnejsie - ze by sme tak neseparovali,lahsie by to mali ucitelia. Aj deti.

Ja osobne, radcej nech chodia deti do takejto skoly, kde tie deti vedia byt medzi sebou kamarati ako do 500 ku jednemu. Lebo tam nieje len jeden cigan ale kazde jedno dieta.

Zverejnené

... Ze tych ciganov si neprerozdelia - dali by sa snimi pracovat a lahsie keby boli menej koncentrovani.  Pre mesto by to bolo uzitocnejsie - ze by sme tak neseparovali,lahsie by to mali ucitelia. Aj deti.

Ja osobne, radcej nech chodia deti do takejto skoly, kde tie deti vedia byt medzi sebou kamarati ako do 500 ku jednemu. Lebo tam nieje len jeden cigan ale kazde jedno dieta.

zaujímavý podnet. 

také prerozdelenie ale je dvojsečná zbraň. Môže to byť prospešné pre deti, ktoré by mohli mať aj lepšie výsledky, či vedomosti. na druhej strane, môže to mať zasa opačný účinok pre tých talentovanejších žiakov - môžu byť "brzdení" tými slabými žiakmi, ktorí by boli pridelení do tej "lepšej" školy..

Moja staršia chodila na "obyčajnú" školu, mala možnosť v 5. triede prejsť do anglickej alebo nemeckej triedy, ale vtedy som si povedala, že ju nebudem trápiť a nechala som ju v bežnej triede. Možno to bolo zlé rozhodnutie, možno som ju mala zapísať do tej jazykovej, hoci mala aj zbor, ktorý ju bavil, a nejaký čas aj gymnastiku. Bola by dnes jazykovo zdatnejšia. Možno by si to odtrpela, možno že nie. To dnes neviem posúdiť. Ale mladí dali Ninku do anglickej škôlky, aby malá už od začiatku mala jazykovú zručnosť. 

Mladšia si sama už ako prváčka vybavila zápis do ZUŠ, prišla dakedy v júni na mňa zo školy už s hotovou vecou, vraj sa už dohodla s "tým ujom, čo má tú školu, kde sa učí spev", a doniesla mi lajster na podpis s tým, že kam kedy mám ísť to odniesť. Tak chodila od 2. triedy do školy, kde mali všetky predmety ako ostatní žiaci, a popoludní hudobnú, sólový spev, hru na hudobný nástroj, zborové nácviky. Spev ju sprevádza po celý život. Hoci to nie je jej povolanie, doteraz jej spríjemňuje život. 

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov