Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

https://gemer.korzar.sme.sk/c/20475450/pokracovala-fagb-miniliga-pripravkarov.html

U futbale(myslim vysledkoch) nic alebo.. inak na tom turnaji bola Dobsina - s nimi sme prehravali jedna nula, aj dva jedna - vyhrali tri dva. Neriesim akych starych hracov mali - lebo to podstatne nieje(mali kvalitu, a ani neviem). Ale prisli s 8 hracmi do pola. 8 hracov malo aj Benifo Roznava.  Srsne 7 hracov - Dve zapasy vyhrali - jedna remiza a dve prehry - ale velmi slusny vysledok.

Gemerske blesky hrali jeden zapas o hraca menej. Dvoch mali na lavicke. Hrali s tromi Inak v GB je velmi sikovny hrac co ma diplom na fotke. Spolu so synom v obrane hrali na tom turnaji v Kazcibarcike . Ako nemali problem s inymi muzstvami - jeden aj druhy asi isto boli v pluse(ci na nule, ten chalan dal dve goly, moj jeden - zo 4roch). Ale ked hrali proti Miskolcu to tam dali tych najlepsich aby nebol debakel. Prehrali len asi 4:0   - ale to mali iny kolotoc.

Ak tam pise o nejake rozdrobenosti - to v Roznave asi je. Tam su tri kluby?  U nas dve. Ale chalan ak chcu im ide pomoct. Tak isto chodia pomoct MFK.  Ci Srsne asi dlho nevydrzia. Ale ja som rad ze su - chalan aj snimi trenuje aj si zahral zapasy.

Nerobia to celkom dobre ani Srsne ani nase MFK. 

Nasi trenuju malo - dvakrat za tyzden je nic. A dve turnaje pocas zimy je nic(to nepisem o synovi,ale trebars sikovnemu utocnikovi s rocniku 07). 

Srsne maju mladsich a boli na 4-6 turnajoch - ale na to nemaju hracov.  V Lucenci  nestrelili ani gol. Lebo .. Naco to je? pre srsne je vyborna ta miniliga.  Tam zahraju dve vyhry - remiza a dve prehry. Slusny vysledok.

------------

A nechce sa mi verit ,ze na tom turnaji A to nebola revuca nedala cez dvatsat golov. Prvy zapas bo 6,7,8 nula. Druhy proti srnsnom(kde dal chalan dve goli) bolo 4:jeden. A s Dobsinou hrali tri:dva.  GB dali po case(ked prestali vladat) ja neviem 5 golov a s Benifom? Uz sa im nechcelo ale ja som to nepocital tiez im dali aspon  tri goly.

----------

Samozrejme ta miniliga ma vyznam. A to co robia roznavcania ma u mna velke plus. Ale mi nemame halu. Teda neda sa tu urobit turnaj. - Volejbalisti Revucej hrali na banickom ucilisti - v telocvicni - ja som tam bol raz - na turnaji deti - da sa tam zahrat. Ale riaditel ch sestnast ci viac euro naa hodinu? 

• Pridať bod 1
Zverejnené

Zajtra hrame v Sabinove.

U10 2007, 11.3.2017

FAMT Prešov, FK Junior Šaca, Juventus Academy Košice, MFK Rožňava, MFK Ružomberok, MFK Revúca junior, ŠK Odeva Lipany, Stará Ľubovňa - už uzavreté

http://www.famt.sk/index.php?id=1329

Len tak nastrel lepsi budu Famt a Ruzomberok(nikdy som ich nevidel). Ostatne bude vyrovnane(alebo vysledky mozu byt hocijake - kludne aj 5:0 len neviem pre koho). Nasi ak zahraju velmi dobre mozu byt druhy, treti(ak pojde 8 najlepsich) - ak priemerne tak 4,5 ak zle tak 7,8.

Este som mal naposledy temu dalsieho dietata - menstruacia stale neprichadza - ale tehotensky test vysiel negativny.

Teda  nam odlahlo. Mne bolo najviac luto ked uz, malo to prist ovela skor - 8 a desat rocny rozdiel je prilis. Co by pren bola velka skoda. To by som uz radsej mal dvojicky. 

---------------

Este som sa venoval synovi. Videl ho trochu na treningu - nebol spokojny. Ale zena aby som sa mu venoval v matike, ze v stredu pojde na okresnu pytagoriadu.

Z pociatku sa mi zdal nejak zabrzdeny - aj zene som povedal,ze on to nebude chapat. Ze je to nanho vela. Urobili sme si neskor 4 testy . A vcelku sa zlepsoval(naposledy som ho ucil delit a nasobit - a on nevedel ani scitat a odcitat,predtym som sa mu v matike nevenoval,ale teraz ked je starsi je to aj pre mna zabava - uci sa rychlo - aj ho to bavi). Posledny test vyriesil spravne desat z patnastich, pri troch prikladoch sa pomylil o jednu cislo(nespravne scital namiesto 56 dal 55) - teda pochopil priklad. Dva nepochopil a urobil to za tridsat jeden minut - ja aby som mu nepomahal som zbehol na cigarety a jedno pivo.

V nedelu a pondelok prejdeme testy pre o rok,dva starsich. A v utorok sa vratim na pripravu tretiakov. Som zvedavy ako dopadne. On na to dalsie kolo pojde kvoli tomu,ze jeho spoluziak co bol najlepsi odmietol.

Dam nastrel - ak spravi trinast z patnastich budem spokojny. Kludne moze spravit aj patnast - bol by som velmi milo prekvapeny. Ak spravi pod desat budem sklamany.  Ak by spravil pod 7 ci 5 - nema vyznam s nim travit s matematikou cas - aj ked moze mat vybuch - on stresovity nieje. Dal by som mu maximalne este jednu sancu. Lebo tam by bol iny problem.

Zverejnené

Chalani to vyhrali, vyhrali  vsetky zapasy, nedostali ani gol, je mozne ze brankar ani nic chytat nemusel - ze nebola ziadna strela. Zvlastny turnaj.  Zahrali velmi dobre utocnici a stacil jeden obranca. Utocnici ani nie ze dali a vela golov. Ale oni zabezpecili,ze obrancovia to mali ovela lahsie a brankar nemal robotu. Druhy treti boli Lipany a Ruzomberok(jeden z nich) - podla mna obe muzstva mali  rok mladsich(mysme mali 5 07 a tri 08), ale oni vedeli hrat futbal. Ich vzajomny zapas bol velmi dobry. Chalan je v lese , celu zimu a dnes si to odsedel na lavicke - hral tak tri minuty so sedemnastich.

Za nasich islo tych 8 najlepsich. A utocnici hrali velmi dobre.

Zverejnené

Pridám ešte pár slov k tomuto príspevku.

https://www.freespace.sk/tema/5458-dievča-či-chlapec/?p=250692

Nechcem však pokračovať v pôvodnej téme, tá je "určená" skôr pre detičky buď ešte nenarodené, alebo "čerstvo" narodené, a aj keď sa v tejto téme naše príspevky stratia medzi športovými aktivitami slimakovho syna, táto téma je o povahe a správaní detí, takže patrí to sem ...

... inak, veľmi oceňujem slimakove snahy a čas, ktorý synovi venuje. To robí veľmi málo otcov. :klobuk:

Vnučka je naozaj technický typ ... keď som videla ako dokáže držať v tých malých rúčkach šroubovák /samozrejme, ten detsky, hračkársky/, a zakrúcať a odkrúcať skrutky ako dospelák, bola som až zarazená. Vŕtačka bola pre ňu už malina ... sama prišla na to, že vŕtačka má aj spätný chod, a keďže súčasťou balenia bolo aj autíčko, ktoré bolo treba poskladať, niekoľko hodín to autíčko skladala a rozoberala.

Ježiško však predsa len myslel na to, že darčeky nesie dievčatku, a tak položil pod stromček kolísku s bábikou, ktorej vnučka dala meno Anička. Tou vnučkinou NAJ hračkou je však plyšák "havinko" /Dunčo/, a tak sa Anička musela v kolíske uskromniť a uvoľniť kus miesta pre neho. Teraz už konečne prejavila záujem aj o kočík, s ktorým by mohla s Aničkou a samozrejme aj s Dunčom chodiť von. Keď s maminkou na internete pozerali, ktorý by sa jej tak najviac páčil, ukázala na kočík pre dvojičky /!/. Darmo, Dunčo potrebuje svoj priestor, nebude sa predsa tlačiť s niekým, kto "prišiel iba teraz".

Pri Aničke nevesta malej vysvetľovala ako je to so vzťahom ... dieťatko – maminka – starká. Zrazu však dostala úplne nečakanú otázku - mami, a kde je teraz tvoja starká? Nooo ... ona už teraz sedí na obláčiku. Malá vyskočila na rovné nohy a už aj sa brala von ... poďme sa pozrieť, uvidím jej nôžky? Našťastie už bola tma, von sa ísť nedalo, a tak podobné chúlostivé otázky boli dočasne odsunuté na neskôr.

To, aká je povaha mojej vnučky by mohla charakterizovať táto príhoda: cez skype sme s ňou denne aspoň na krátku chvíľu a každý z nás je pre ňu akoby niekam zaradený ... jedna starká spieva a ja hovorím básničky. Keď sa jej básnička zapáči, tak ju musím opakovať "až do omrzenia". Posledne to bola básnička ... mama Dorke hrušku dala ... Keď som ju opakovala hádam už aj desiatykrát, zrazu som ju z menila na ... spadla hruška zelená ... ona sa iba usmiala a povedala – nie túto. Urobila som sa hlúpa a pokračovala som básničkou ... jeden, dva, tri, štyri, päť ... ale ona sa opäť iba usmiala a povedala, nie túto, ale hrušku ako svet. Keď som ale naďalej "hrala hlúpu", zdvihla zo stoličky plyšáka, jednou rúčkou ho držala pod krkom, druhou mu kývala hlavou a hovorí mi ... starká pozri, ani Dunčovi sa to nepáči. Na to sa nedalo inak reagovať, iba zraziť opätky a pokračovať tou správnou básničkou. Nebolo tam z jej strany žiadne násilné vynucovanie si "toho svojho", žiadny krik, či plač, ale úsmevom dosiahla to čo chcela.

Čo sa týka školy, tak ani rodičia nevedia čo a ako to bude, ale deti do školy rodičia prihlasujú cez internet už v januári. Mali možnosť vybrať tri školy kam by dieťa chceli umiestniť a niekto "hore" to rozdeľuje. Pôvodne mali moje deti takú informáciu, že deti zo škôlky budú pokračovať v škole, ktorá priamo na túto škôlku nadväzuje, a práve to, že škola má "dobré meno" bol dôvod, prečo si túto škôlku vybrali. Teraz však o škole má rozhodnúť niekto od zeleného stola, a tak sa o výsledku dozvedia až o niekoľko mesiacov.

A ešte niečo zo škôlky ... maminka chlapčeka, ktorý tiež pôjde do školy v termíne ako moja vnučka sa nevesty pýtala - koľko hodín sa doma s malou učia/?!/. Keďže jej syn neovláda ani dni v týždni, číslice vie iba do päť, zatiaľ čo naša už prechádza cez desiatky, a dni v týždni vymenuje aj "na preskáčku", bola presvedčená, že rodičia malú doma drilujú. Darmo jej nevesta vysvetľovala, že jednak nejaké "učenie" doma teraz nepovažujú za potrebné, ale hlavne, že u nás do školy nastupujú deti podstatne staršie, oni teda chcú, aby si detstvo čo najviac užila a doma sa čo najviac hrala. To, čo malá takto hravo zvláda je predovšetkým vďaka škôlke.

Tá maminka je Angličanka a asi je stále presvedčená, že naša malá už teraz doma "študuje". Ale veď predsa to, že dieťa v troch rokoch niektoré veci perfektne neovláda ešte neznamená, že by sa v dospelosti nemohol živiť ako atómový fyzik, spevák, či architekt ...

• Pridať bod 3
Zverejnené

http://www.famt.sk/index.php?id=1383

Tam je tabulka - ze chalani vyhrali vsetky zapasy a nedostali gol.

Dnes chalan bol na tej pytagoriade. Neviem vysledky .   Mna zaujima ako som ho pripravil. Venoval som sa mu 4 dni. Ak spravil trinast prikladov. Ci skoncil prvy az treti ma to uspokoji. Uspokoji ma aj ked spravil aspon desat - ale nie velmi.

---------------------

Bavi ma ucit chalana - snazil som sa ho naucit aby to robil velmi velmi dobre - aby postupil na celostatne kolo.

Dnes som si precital,ze tretiaci az 5taci nemaju celostatne kolo.  Teda dnes skoncil - snad dal aspon trinast spravnych odpovedi.

Bavilo ma s nim pocitat. Celostatne kolo je az od siestakov. Budem sa s nim mozno venovat v matike. Okresne kolo je ale malo.  Budem sa snim dlhodobejsie a pomalsie ucit(nikdy som to snim nerobil) - ale ako piatak ze uz pojde na celostatne kolo - teda bude sutazit so siestakmi.   Neviem ci na to ma ci nema - ale ak bude chciet sa mu venovat budem. Ma na to - ci bude moct neviem. 

Ale co som videl priklady tam medzi Ptrojkov  a P5 niejerozdiel. A ho naucim co sa ucia 6staci siedmaci aj osmaci aj ked bude len stvrtak piatak.

Posledne som ho nic neucil aby sa ucil naspamat. Nasobky 5,6,7 a atd . nic. Len sa musel naaucit  co znamena sucin, sucet , podiel a rozdiel. To jedine. A sustredoval som sa aby vedel citat pisane zadania prikladov. Ale hlavne aby sa naucil odpovedat nato co sa pytaju. Podla mna sa to naucil. Preto trinast OK, povedal ze len jedno tipol. - ked nevies aj tipnut musis - ale spravne.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Tak nakoniec, len 9 bodov. Ucitelka,ze bola spokojna. Ja nie,ale pozrel som si test. Ja neviem co sa ucia v skole, pred mesiacom sme sa ucili nasobenie tromi do 30. A druhe co sa zmenilo. Posledne tri rocniky testov co som presiel - tam mas same pocitanie a slovne ulohy. V tomto rocniku same obrazky. Od tretiakov po piatakov je tam 13 obrazkov. V minulosti za tri rocniky bol jeden ci dva celkove.

https://www.iuventa.sk/sk/Olympiady/Olympiady-a-sutaze/PYT.alej

Z tych prikladov co mohol vypocitat tak 11, aj to dve su na nerovnost co v minulosti tiez nebolo. Teda 9 bodov je by som povedal na neho vcelku chvalitebne.

Som si vytlacil test, som zvedavy ako mu to pojde dnes a co tak asi tipoval - ze nevedel jeden priklad.

Zverejnené

Preco sa zmenili zadania? - je novy autor uloh( v skolskom kole v tomto roku nebol ani jeden obrazok). Tie priklady su odveci. Vlastne cela sutaz. To s matikou vela spolocneho nema.

https://www.iuventa.sk/files/documents/2_olympiady/pyt/vlp6.pdf

Mozno bolo vtedy ine bodovanie,ale aby si za cas dostal tolko bodov ako za spravny vysledok? To je na hlavu. Dnes je bod za cele 4 minuty. Ak mali cas 1 hodinu ten vitaz to musel odovzdat 4 minuty pred zaciatkom testu. Som zvedavy ako im dopadne tento rocnik. Vysledky. Kto s kolkymi bodmi sa tam dostal. To budem vediet porovnat so synom.

Ja osobne si pamatam, ze my ako ziaci sme to v triede absolvovali vsetci(teda pamatam si ,ze za 4 roky - ucitelka,ktora mala sikovne deti to zorganizovala raz) - a vyhral to outsider. On vedel pocitat - boli sme vyberova trieda - ale nikdy na olympiade nebol. Tam si 4 deti urcila ucitelka kto pojde.

Tento rocnik co mal syn test. Neviem co sa v skole ucia, ale viem za tych 10 hodin co som sa mu venoval - co by mohol vediet.

1 priklad - v pohode otazka - tu si vsimnite aj 4taci aj 5taci maju podobnu - ja som si vsimol aj v minulosti,ze maju rovnake otazky - len o trozku tazsie cisla,. Toto bz mohol dat.

2. Obrazok - nikdy neboli ,nepripravoval. Mohol bz to dat,ale asi nedal - Lebo tomu nerozumie.

3. Co toto ma spolocne s matematikou? S pocitanim? Ale to asi dal.

4.Neviem ci vie co je ciselna os. Taketo priklady neboli a 4.taci to maju asi aj lahsie.

5.Obrazok. 48/12 sa neucili. Ale mohol dat ak pocital 12+12+..

6. Taketo prikladz aj zlozitejsie boli a to dufam dal.

7. Obrazok a tu 4.taci maju podobny ale lahsi. Neviem ci vie co znamena slovo rysovat. Podla mna to nedal.

8. nasobok 2.3. to nedal mozno tipoval.

9.scitat by to mohol, mozno aj vynasobit,ale neverim ze dal 5*199 - za 10 hodin vela nenaucis. Ak to dal tak len scitanim. Nasobenie pochybujem , to ho ani nenapadlo.

10. terminy pozna,ale pochybujem ze to dal. isto sa pomylil

11. to som nevedel ani ja rano pozrel si vysledok

12. obrazok - nerovnost, mozno to dal.

13 nerovnost,nejmensie cislo - to skor verim ze dal predchadzajuci priklad.

14. Ja neviem ci sa v skole ucia prepocitavanie fyzikalnych jednotiek.  Riesil som s nim priklad aj s kilometrami a dm(v priklade pre asi 5.takov) a bola tam aj desatina ciarka- toto nedal.

15. Taketo priklady tiez som nevidel.  Ale mohol to dat.

Ale v nedelu mal test 3tiakov co dal vsetkych 15. Tie testy, v nedelu,pondelok a utorok som mu dal hned na zaciatku - kym nebol "rozpocitany".

Takze ak dal 9 prikladov. To je asi to naco mal - co som si vsimol,ze by mohol vediet. Teda nesklamal.

Proste chalan mohol dat len to co sa v skole ucia,alebo co som ho ucil,alebo presnejsie moze vediet iba to co pochopil ci od ucitelky v skole a odomna. To co sme ho neucili nemoze vediet.

Zverejnené

asi je normalne, ze sa styl testov v priebehu rokov (postupne ale mozno aj skokom) meni

pokial maju system nastaveny tak, ze dokazu porovnavat aj vysledky z roznych druhov testov, tak je to v poriadku

nechce sa mi studovat, co je v tych odkazoch, co si nalinkoval

ale ine som chcel - zda sa mi, ze mas na syna dost velke naroky; preco ho nutis predbiehat ucivo, ktore prinalezi jeho rocniku? ale nielen v tom sa to prejavuje... chces, aby bol silou-mocou lepsi ako ty?

Zverejnené

A preco by nemal byt lepsi ako ja? Ked mu dam informacie ktore som ja ziskal. Ja chcem aby bol lepsi. A ma nato.

Dal som mu ten test zopakovat uz to spravil na jedenast bodov. Pomylil sa v 7.priklade, desiatom. jedenastom a trinastom.  

------------------------

Jeho to bavi. Mna v tretom rocniku nik nezobral na Pytagoriadu. Jeho zobrala ucitelka. Mne rodicia nepomohli myslim v tomto smere. Mal sancu a som rad ze dal vysledok co bol na jeho hranici. Mna zaujimalo to. Ci som ho nieco naucil. Nieco hej. Chalan ak som mu dal zopakovat test - hned to spravil - lebo sam to chcel. Samozrejme chcel som to aj ja - aby som mal spatnu vazbu - ale hned to robil a rychlo sam. 

------------

predbiehat ucivo? Tie testy - su vzdy narocnejsie ako sa deti ucia v triede. Si pozri testy - chalan aby riesil 5tacke otazky nic navyse naspamat naucit nepotrebuje. 6tacke - to som nesledoval - ale o rok o dva -ked bude piatak - kludne ho naucim - nie za desat hodin. Ale kludne ho naucim aj o dva roky nie ucivo - ale priklady na tieto sutaze. 

-----------

Ta pytagoriada - jej zmysel ma vznietit u mladeho cloveka vztah k matematike. Podla mna sa to ku synovi podarilo.

Zena mi ukazala tabulku - z tej tornalskej sutazi a vitaz mal trinast vyriesenych prikladov. Este dvaja boli nad desiatkov. Potom bol syn.

Zverejnené

Len tak zo srandy body v nasom okrese 6stakov az 8smakov.

9
8
7
6
5
5
4
4
3
3
3
3
3
2
1
7
6
6
6
6
5
5
3
3
3
2
2
8
5
5
4
3
3
3
3
2
2
2

To su body 6-8 smakov co sa zucastnili okresneho kola. Nik nedosiahol desat. U siedmakov, nik nevypocital viac ako polovicu.

Som si presiel priklady aj druheho stupna.

Aky počet dvojciferných čísel má všetky číslice párne?

To je otazka na osmakov. To by mozno dal aj moj syn. Teda pre 8smakov je blbost. jedenasta otazka u tretiakov je tiez blbost(Aké číslo je štvornásobkom seba samého?), ci dalsie - nerovnosti. Moj syn sa ma dnes prisiel spytat co znamena slovo nerovnost. 

Zverejnené

Sranda - chalan vyhral prvu cenu v nejakej sutazi. V kresleni, v malovani. Sranda prva. jeho trening - staci jeden a pol hodiny tyzdenne. Sranda druha. Aby to dokreslil - musel tam ist este raz, som ho bol vyzdvihnut - vtedy som ten obrazok videl - velkost dve A4. A mne sa to pacilo. Sranda tri. Cenu co dostal. Ziadne priblbla medajla. On v tom balicku -mal viac ako ked vyhral tombolu priklad piatu cenu na nejakej skolskej akcii. 5 roznych farbiciek - vodove, pastelky, obycajne farebne, farby na chsict, skicar, a taky primitivny peracnik s kruzidlom,malymi trojuholnikmi a ja uz ani neviem ako sa to vola.

Ale nakresli ci namaloval to fakt dobre - neviem porovnavat - ine obrazky som nevidel ani jeho dokonceny.

Naši učitelia si niekedy myslia, že jediný, kto je na vine za výsledky testovania žiakov, sú rodičia. Ale súčasné deti nie sú sprostejšie a hlúpejšie, ako sme boli my, problém je zrejme niekde v školstve. Počas parlamentnej Hodiny otázok to dnes vyhlásil minister financií Peter Kažimír (Smer-SD).

http://hnonline.sk/slovensko/932348-peter-kazimir-sucasne-deti-nie-su-hlupejsie-ako-sme-boli-my

Ako tie vysledky z Pytagoriady ma zaskocili. Aby nik nevypocital ani polovicu. Na okresnej sutazi - tie priklady sa mi nezdali tazke.

Rodicia - mna rodicia neucili. A vedel som sa naucit. Ale zas ma asi rodicia sledovali ake mam vysledky. Teda nutili ucit sa. Nie su primacky ani na stredne skoly ,ani na vysoke - a vtomto asi bude najvacsi problem.  Ci su ucitelia slabsi? To neviem. Ze deti su sprostejsie - vseobecne je to pravda - Ja som chodil do skoly aj s ciganmi a bolo ich v triede aj 5-7 a nemal som problem. Potom som chodil do vyberovej triedy.  A vo vyberovej triede, kde mas o hodinu dva viac matiky, kde je aj kvalitny ucitel(mne ta ucitelka bola neprijemna od hned) sa uci inak - ako ked mas..zmasku.

Potom su dalsie vplyvy(tablety a..).

Deti isto hlupnu ,kde je problem? neviem. Ale trapy ma to.

..........

Chalan - ma nariadene, ze kazdy den co zapne tablet, najde si test Pytagoriady vyriesiho a potom sa moze hrat. Sam si ho aj skontroluje - a sam najde riesenie ,kde spravil chybu. Dva krat to teraz spravil za patnast. Ja si ho skontrolujem. Ak si otvoril skor vysledky ako zadania - ze podvadza. To bude mat velmi velmi tazke. Ale neverim,ze by si to dovolil.

A posledne su to aj dvadsatpatrocne deti. A v Cesku. Nieco sa zmenilo.

http://hokej.pravda.sk/ostatne/clanok/423869-vyborny-tejto-generacii-prestavam-rozumiet-hraci-su-prezrani-alibisti/

Podla mna nizsia kvalita a mensia konkurencia a chut na sebe makat - nieco dokazat.

Zverejnené

cca dva týždne dozadu boli české a následne aj svetové médiá šokované zo správania sa malých detí.

skutočne malých: traja chlapci vo veku 5, 6 a 8 rokov v zoo v Jihlave ukameňovali a dobili na smrť plameniaka.

nechce sa mi to komentovať, ale hodne šokovaná som bola aj ja. nejde o cenu - cena jedného plameniaka je cca 2000 eur.

kde mali zatiaľ rodičov či dozor či niekoho, kto by im tresol po paprči? jaj... to sa nesmie. to nie je liberálna výchova k slobodnému rozhodovaniu...

ideme do kytek.

Je jim pět, šest a osm let. Malé děti. A ty včera v jihlavské zoo ukamenovaly a ubily plameňáka. Druhého pak zranily.

Malí výtržníci se dostali do uzavřeného zimoviště ptáků. „Nejprve po nich házeli kameny a pak jednoho z nich ukopali,“

http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/78120/deti-v-jihlavske-zoo-ukopaly-plamenaka-k-smrti.html

Zverejnené

Ako to je problem rodicov. Normalne dieta to neurobi. Zvera ako zviera - macke odstrihnut fuzy(pocul som kamarati to spravili - nevivem ci zivej ci mrtvej macke dali do riti petardu) - ci tomu hmyzu co vylieza v maji da do riti zapalenu zapalku to som pocul.

Rodicia to robili a toleruju to detom.

Dnes som bol pre syna na treningu Srsnov a vcelku sa zlepsili. Ani nie syn - nieco spravi dobre ci vynikajuce. Ale ochvilu sa len cudujes. Ale tri -4 male srsne su velmi sikovne.

Teda aj ked oni treneri(z dvoch "klubov") medzi sebou maju nejake spory - aj si viem uvedomit ,ze su realne.  Teda ,ze aj su. Robia svoju robotu dobre. Rocnik 05 - tu nik netrenoval(jeden chalan z toho rocnika trenuje).  Teda nik sa im nevenoval. Teraz su dve "subjekty" a podla mna je to aj lepsie ako keby nebol nik(ci len jeden).  Ale zas niesu uplne blbi(ako byva pri rozvode blbich rodicov) a teda tie deti - mozu aj trenovat aj u jednych aj u druhych. Aj za nich hrat.  ved to je normalne. Deti sa spoznaju ahraju medzi sebou a je ich viac. Okrem syna - lebo deti je stale malo hrali za jednych ci druhych - mozno do desat deti. Ci trenuju aj tam ci tam. Navyse To navyse su mozno tri treningy do tyzdna. Co je minimum.

To co zahrali chalani v Sabinove. Som nechapal. Takto - lepsie kluby trenuju 5 krat za tyzden. A maju viac deti. Lepsi klub? Priklad to robi Bardejov(som len pocul, neviem ci to realne robia), ale bardejov - klub z mensieho mesta ale ma kvalitu. 

Ten turnaj v Sabinove? Ja nechapem. 

Videl som tri turnaje kde chalan boli prvi.  Ale to zachytal brankar, utocnici strielali goly,Stastie . Toto bol masaker - nie golovo ale na ihrisku. Ja som vedel po druhom tretom zapase - ze tie deti to vtedy prisli vyhrat.  Nebol to slabo obsadeny turnaj. Ale chcel by som vidiet lepsich . 

Zverejnené

Mam aj dceru. U nej bol pred jeden a pol rokom problem- ze jej nerozumela jej matka. Rozpravala ale nik jej nerozumel. Chodia k logopedicke(dva krat do mesiaca do  Tornale 40km  ,a zena aj dcera vela trenuju a velmi sa to zlepsilo za ten jeden a pol roka. Tu len tolko - ze dcera trenovat chce -  neviem preco mozno si uvedomila ,ze treba - ale ona maka.  Ja sa mozno pochvalim ja mam - pokora dostal som- sikovne deti. Chalan je sikovny aj dcera. Oni makat chcu. Tak makat budu. Makat znamena aj ucit sa.  

Teraz - ona bola raz aj recitovat(v domove dochodcov, ci na namesti) . Ja som nechapal ako moze recitovat,ked nevie rozpravat.

Proste dcere sa venuju na odstraneni chyby - zena,logopedicka, ucitelka, druzinarka co s nou cita. Za co im dakujem.

Naposledy ked som ju pocul. Aj vetu precitala normalne. 

To by som ja nedal. Som nanu hrdy. Ale to by som ju nenaucil. Ona je aj ina povaha. Trosku kritiky a by sme plakali. U chalana je to ine- jemu mozes nakladat.

• Pridať bod 2
Zverejnené

niektorí ľudia - nielen deti - vedia súvisle zaspievať pesničku či povedať básničku, ale pri bežnej hovorenej reči majú problém...

Zverejnené

Dnes som nadabil na tento blog. Inak aj diskusia je zaujimava.

https://paskuliak.blog.sme.sk/c/433899/spomienky-na-matku.html

Snazil som sa v texte najst. 

Z teba nikdy nič nebude.

To som mu nikdy nepovedal(lebu si to nikdy ani nemyslel), ale po poslednom treningu som,zene aj chalanovi , ze ja ho vozit na trening uz nebudem. Nech chodi na bicykli, ci ho moze zena vozit, ja uz odmietam(ako kvoli tomu co tam predvadza) - aj ked dnes som prenho bol,aj ked boli v inej telocvicni, lebo zena by menej stihala a ja som uz mal pracu urobenu.

Teda kludne som mu mohol povedat -  tak ako trenujes aj dnes z teba futbalista nebude. Povedal som mu ked sme si pozerali video z turnaja, kde hras a ako,nijako sedim na lavicke a preco? Lebo ma trener neposlal na ihrisko. A to trener spravil dobre. Ja som len chcel ,aby pochopil,ze preco ho trener neposlal na ihrisko,lebo hra zle. Ci na treningu ci,aj tri minuty na tom turnaji v zapase,kedy nic pozitivne neukazal. On dostal dve tri minuty v kazdom zapase.

Sam si to musi uvedomit. 

Nech som robil čokoľvek, nech som sa snažil akokoľvek, všetko skritizovala, na všetkom našla chyby. Existoval iba jediný spôsob, ako na ňu urobiť dojem. Učiť sa na samé jednotky, lebo aj ona, ako neustále pripomínala, sa učila na samé jednotky

Najst chyby - hladam- ci vidim ich aj ja. A kritikou sa mu snazim pomoct.  Ci vo futbale, ci.. Tak ja som sa to snazil, kvoli tomu aby si ich uvedomil a sa zlepsil. Ale neviem ci si to uvedomuje. Toto je dolezite vyriesit. Posledne tri turnaje som cele len natacal. Aby sa videl ako hra - a mohol mu vysvetlit,kde a ako spravil chybu a ju uz neopakoval. Pri tom futbale mi t ale nevyslo.

Robi si tu pytagoriadu a sam kontroluje. Casto mi povie ,ze to ma za patnast, Ja ze dobre. Nevyhadzujem ho kvoli do vzduchu. Lebo viem,ze na to ma. Keby robil stvrtacke a patnast ,povedal by som si ze je dost sikovny. A kupil mu zmrzlinu.

Ze z diktatov bude mat 5tky ma netrapi - mne tiez nic nepomohlo. A ja ho to nenaucim. Ale mozno bude mat trojky,dvojky a jednotky. Co by ma prekvapilo. Samozrejme pozitivne.

Zverejnené

blog, ktorý mal byť napísaný. a idem mi na nervy, ako tam jedna z komentátoriek píše:

"Ale už len tým, že si na ňu niekedy spomínaš, je taký malý dôkaz, že Ti chýba.
Raz sa ešte stretnete a možno sa porozprávate o tom, prečo bola k Tebe taká.... bla bla bla bla .... "

blbosť. nie preto na ňu spomína, že mu chýba. spomína preto, lebo sa mu zaryla pod kožu, lebo mu nedala dýchať, neukázala štipku lásky, ale musel to vydržať, a mal to denne a zapísala sa u neho veľmi zle v najcitlivejšom období jeho života hodne hlboko a hodne zle, zničila sebavedomie, takmer sa jej podarilo zničiť človeka.
a človek si berie so sebou aj v dospelosti, ako batoh.
na to sa nedá zabudnúť - preto spomína.
nie, naopak - nechýba mu, musí na ňu spomínať denne, lebo to všetko zlé vychádza von, bez toho, aby to dnešný úspešný dospelý človek chcel.
je to takto, tento jav častejší, je to častejšie, než si vôbec myslíme.  a to spomínanie nie je "chýba".
ani náhodou.
je to úplne naopak.
romantické historky o tom, ako sa na staré kolená niekto zmieri a uzná... aj také sa občas dajú čítať, dokonca som čítala už aj v blogoch... ale je to tak časté, ako zelená mačka.
je tam ale aj hromada komnetárov, ktoré to chápu, a vedia, ako to funguje. je to skutočne častejšie, než si myslíme.

...
slimak,
tvoj syn chce chodiť na ten futbal? chce, sám od seba? s tým, že sa zoberie a ide, že by on sám nevynechal ani jeden tréning?
Zverejnené

Ak nebol chory nevynechal ziaden trening. Chodi na trening(skusim)y dnes so srsnami(druhym klubom). Zajtra mozno pojde zas. On tam rad chodi zahrat sa s detmi. No sam este nikdy nesiel - vzdy sme ho tam doviezli(pre srsne si chodi aj sam trener - ci niekto ich tam dovezie), a mna to uz nebavi. Ak chcem nech chodi sam.

On tam chce chodit. Sam. Ako ze tam chodi rad.  Ja som rad - len by mohol aj viac makat. Lebo on sa tam len hra. Kasle na trening. To znamena hadzu si len loptu na pravu nohu - ako naznak konicku, lavu nohu , hlavu a pozeras sa ako na mentalneredardovane dieta. Co dalo tridsatsedem konickou pred dvomi rokmi. To trenoval konicky vela. Ale aj minule na treningu mi povedal,ked to trener pocital ze dal tridsat pat. Co je velmi slusny vykon. No a potom sa pozeras - ako si deti hazu loptu na nohu a kopnu do nej a jemu to vzdy niekde odskocilo. Nechytil to do ruky.

Ale zeby sam si zacvicil, ci sam si isiel zakopat,potrenovat? To nie. Na tie treningy chodi rad,lebo ma rad deti a chce byt v ich kolektive. Ale sam sa hrat s loptou,aby sa zlepsil nebude.  

Ved uvidime - bude mat zahradu aj loptu - ja som ju kupoval aj kvoli tomu aby mal kde trenovat. A to kazdy den. Ale tadialto cesta nepovedie. Ale makat bude. Bud s rylom, ci loptou, ci behom ja neviem po strelnicu, ci dalsiu dedinu po luke, ale ja si ho aj preverim. Alebo ho poslem do lesa na drevo(aj s dcerou). Makat fyzicky bude. Opat ma otravuje, dcera ci mozu ist na telku lebo nevedia co maju robit.

Sam sa bude hrat s legom, ci tabletom. Ci aj ked sa bude nudit, s trojrocnym dietatom od susedou. 

Teraz sa rozpravaju, ze sa nudia.

Teda on drevo nieje ani na futbal. Lebo viem co hral na konci oktobra a co hral v stredu na treningu.  To bol pad o dva rocniky za necely polrok. V oktobri by konkuroval slabsim06 dnes nieje konkurencieschopny 08. 

Teda ak nezacne ho bavit futbal -ja s tym nic nespravim.  

Zverejnené

Som neskor skusil nudite sa podte si pozriet video. Vcerajsie o volnom pade. Uz to pozerala dcera. A som synovi povedal ,ked niecomu nebude rozumiet, ze jej to vysvetli. Aj som tom dvakrat prerusil a sa jej pytal co nerozumie. A snazil sa je to vysvetlit - nebolo to dokonale.

Potom som mu dal pytagoriadu tretiakov.  Spravil to na patnast. A ze dobre skusime stvrtacku. Teraz to riesi a potrebuje pomoct.

Dal jedenast na tri sa ma opytal. Teda od zajtra moze zacat riesit stvrtacke ulohy a sam podla vysledku nachadzat chyby,dnes mu este pomozem,kedze je pokrocili cas. Zajtra u len na tie co nebude fakt vediet dojst.

Zverejnené

k tomu plameniakovi - a kde boli dospelí, akíkoľvek dospelí, nielen rodičia tých hajzlov krpatých? To nikto nepočul nárek toho zvieraťa? nech mi nikto nehovorí, že bolo ticho. To nikoho nezaujímalo? To boli jediní návštevníci ZOO? Tým zasranom to prejde, ale aspoň materiálnu škodu plus náklady za liečbu toho zraneného plameniaka by som bez milosti vymáhala od rodičov tých hajzlov krpatých a ešte by som to aj naťahovala, aby pálka bola čo najvyššia. Plus trestné oznámenie, nech majú rodičia aj opletačky s polišmi.  pokiaľ viem, v ČR už zviera nie je považované za vec. 

A ak sú retardovaní, tak nemajú čo motať sa samí kdekoľvek, nielen po zoo.

Zverejnené

Dnes som zacal s chalanom trenovat futbal a stvrtacku pytagoriadu dal strnast prikladov. Mesiac treningu a som sa mu venoval asi 8 dni?

Zverejnené

Tie stvrtacke pytagoriady , v nedelu spravil na patnast - to som si uz pozrel ulohy ci by to aj mohol vyriesit - ci ma len neo######ava . Okrem jednej by to mohol vediet, dalsi test trinast, dalsi dnes patnast.  On sikovny je vcera som sa mu aj venoval - ohladne matematiky, chcel ho nieco naucit.(tu len poznamku nato ze by ma nemohol o######avat - on to v hlave ma ovela viac ako si myslim - dnes so mu dal priklad - pozerame sa na taliansku tabulku a sa ho pytam - kolko zapasov medsi sebou ,ci dokonca daju a on ze tridsat osem - spravne)

Futbal. Trenoval v sobotu a nedelu. Dnes dal dva goly(z troch) podla neho starsim ziakom. Medzi nimi je rozdiel 4 rokov. Treneri si dali zapas medzi 8-9 rocnymi a trinast - patnast rocnymi.  Samozejme Tych starsich bolo menej(5 na 7), podla syna mali mat len tri dotyky a nemohli davat nahravky po vyske A skoncilo to tri:styri. 

No a posledne. Dcera co sam ju pocul ako cita - to je balada - ju netrenujem ale ide jej to. To je naj z coho som prekvapeny a som rad. Velmi rad ,ci velmi spokojny. Spokojny a prekvapeny som z deti ze sa snazia a robia pokroky.

---------------

Ja si syna natrenujem. Ten trener nema moznost sa individualne venovat kazdemu dietatu - to je to iste ako ucitel. Ten je na tom presne tak isto. Pri futbale moj syn potrebuje speficky trening - mozno aj ine deti a boli by ovela lepsie. 

Priklad ja by som nemohol trenovat ine deti - lebo by ma nezvladli ani by som ich nechcel trenovat,lebo ich nepoznam.  Ale ine deti si vsimam  - povahovo ti najlepsi - v povahe maju defekty .  Co aj pre vysledok je fajn. Nie ako moj syn. Ze supera nebude atakovat lebo ho nechce kopnut.  Ja som synovi vysvetloval - ty ho kopnut nemusis - len mu zober loptu aj tym ze ho predskocis a mu ju zoberies. Ale aj do suboja sa musi naucit ist.

Zverejnené

Dnes sa odohrala miniliga v Plesivci. Vysledky nie su podstatne(nasi dva krat prehrali a trikrat vyhrali) - podstatne je ze si zahrali medzi sebou deti - rozne stare(bol to turnaj 06, len tie nase hrali vcera ligu teda tam poslali mladsich 07,08,ale ine timy tam mohli mat este mladsich).  Syna vyhlasili za najlepsieho hraca za svoj klub. Ale asi si to aj zasluzil. Z obrancov bol najlepsi. A hral dobre. Konecne ma zacal pocuvat zacal robit to co som po nom chcel, byt pri superovom hracovi a napadat,odoberat mu loptu este kym ju spracuje(tak toto samu podarilo asi raz - ale ze sa o to snazil znamenalo, ze pri nom aspon bol a mu tu loptu odkopol, ci zastavil akciu, ci po suboji aj stou loptou presiel - teda preskocil realne raz, ale tam akcia skoncila, bud to vybojoval,odkopol do autu, ci sa stacili vratit spoluhraci co urobili a pomohli v tom, zobrat loptu a ist do utoku, odkopnut do autu, ci si ju len zobrat.  A len dovetok k tejto zatvorke - ja som nikdy nehral futbal - ale som si natocil posledne 4 turnaje.  A videl som ako to robi ten nas najlepsii obranca tiez 07,ale on hra vyssie - teda je to velmi dolezite a markantne - to je rozdiel ci nieco uhras ci nie - to im mal vysvetlit trener ). Behat s loptou smerom dopredu. Nahraval aj ....(to vsetko suvisi s tou predchadzajucou zatvorkou,, preco nasi vyhrali turnaj v Sobranciach - tam nenormalne dobre napadali utocnici, preto obrana nemala robotu a na brankara isla mozno jedna strela za zapas,nedostal gol)  Teda ma vyznam s nim trenovat.

Ked o dva dni bude clanok na Korzari ho sem prilepim.

--------------------

Bol tam klub co nemal brankara. Mozno pocas turnaja odisiel. Na posledne dva zapasy ,aj proti nam isiel za nich chytat nas lepsi brankar. My sme mali dvoch. Brankar - to je hrac co vie chytat a sa neboji. Moze byt brankar aj moj syn aj to ma rad - len on sa boji teda nemoze byt brankar(aj je ten zmensich,ci lahsich).  Ine timy hlavne mensie tam postavia najvacieho a najslabsieho hraca - co by aj nieco chytit mohol. My mame aj brankarov - jeden presiel ku nam aj so srsnov. Inak maju aj specialne treningy raz za tyzden. Chodi pre nich trener niekde zvonka neviem ci z Roznavi - ich trenuje - 4 deti.

----------------

Ako z nicoho robit nieco nieje jednoduche - trva to uz 4 roky. Ale aby sa dostali do lepsej ligy ziaci. To musia vybojovat. Starsi ziaci . Teda to bude mozno o dva, tri roky.  Ale moj sen to je. Aby sme im dali podmienky aby sa mohli aj v sutazi porovnavat s najlepsimi.  Hrat s MFK ZILINA. CI Slovan.  Pokusit sa o to s nasimi detmi. 

-----

Posledna sranda. Tie deti vidim 4 roky - pokrikuje na ne trener(tie mena som uz pocul 500 krat) - pocujes mena medzi rodicmi ,ci so synom pri rozhovore. Ja neviem ako sa volaju.

Zverejnené

MOj syn ma 9 rokov. Dalsich 5 bude hrat za Revucu(v zivote som v Revucej nebol na futbale dospelych). Oni ti traja ,4 treneri mu dali sancu - teda ja som rad a najblisich 5 rokov on za nich zahra - lebo tam je kvalita. Potom .. pomoze im k vyssej lige. CI si to udrzia je na ludoch. 

Zverejnené

Preco o tom pisem, je to pre mna dolezite - je to moja zabava - nieco vcom vidim,ze ma talent a snazim sa mu pomoct.

Cela zima a tych 9 turnajov ma nerozumel, a bolo to pre mna sklamanie, ani ja som nevedel co robi zle, aj ked som sa ho snazil  - ci nechal hrat aj pod dvomi trenermi. 

Na konci oktobra bol dobry. Potom zahral dobre maximalne jeden a pol turnaja dobre. 

------------

Preco ma tesi vcerajsi turnaj? Vcera bolo vcera.

Dnes na treningu som ho nevidel. Ale ak to dokazes - pochopis raz,ze to funguje budes to opakovat. Trener ho dnes pochvalil, otec syna starsie hraca mu povedal ze je ako pilka, ze nik cez neho nepresiel.

Syn sa priznal,ze raz ho presiel jeden hrac co je 07,ale on je velmi sikovni - sikovnejsi ako 06 ,ale ligu hra uz dva roky. A ze ked mu zobral tretikrat loptu zacal nadavat. Ja som mu povedal ,ze to je dobre , ci aj sam si to uvedomil - ak nadava,tak to robis dobre. A treba este pridat. Oni dvaja maju spolocne to ze vedia behat. A vnimat hru ak jemu zobral trirkat loptu(realne ho zastavil - ze nepokracoval a skoncil - neviem ci by ho vedel preskocit, mozno raz) je to viac ako vcerajsi diplom.

A aby ste pochopili ako pred mesiacom, ci tromi hral zle - jeho si vodili brankari. Hral utocnika vybehol na brankara, ked mu treti krat spravil tu istu klucku ma slo ######nut. BRANKAR. Brankar si ho vodil.

Teda vcerajsok nebol vystrelok aj dnes asi hral dobre. Hrali mladsi ziaci proti tim starsim pripravkarom.  Pomer(hracov na ihrisku) bol 7:8 vysledok tri jeden. Je to velmi dobry vysledok.  Vcera s Putnokom(oni mali 06 a oni vedia hrat futbal - OZD naproti Putnoku co je 7000 dedina ,len tam sa futbalo venuju - nasi pozberanci(to bola zmaska z Plesivca, so Srsnov a moj syn a hral on hral zle, ale tam vedeli hrat futbal mozno ci mali kvalitu nevreviac o forme trja hraci ) nad OZDOm(tridsattisic obyvatelov vyhrali) dostali 7:0 skoda,ze to bol prvy zapas. 

Ja som strasne rad, ze dnes to dava na svoje maximum - herne. Cez leto zlepsime vsetko, nahravku, klucku,spracovanie,dynamiku a sikovnost - obratnost, strelu, behanie . V niecom je dobry v nieco slaby. Vo vsetkom ma potencial sa zlepsit o strasne vela. Teda moze byt ovela lepsi.

A nas klub vie poskladat jedenastku sikovnych deti a  dalsich 6 na lavicku. co by mohli postupit aj o dve ligy vyssie.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov