Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Akýže magor???!!! Je úžasná, buď na ňu pyšný! Nechceš ju dať na jazdenie na koníkoch?

Zverejnené

"Magor"- sme boli v ZOO - dal som stvrtku jablka Zubrovi. Ste ho videli? - ved ten ma vacsiu hlavu ako tie jasteri v Dino parku. Ale prvykrat vytiahol jazyk a ja som mu tam z desiatich centimetrov to pustil. 

Potom ,ze druhy krat ides mu tom dat dcerenka? A sla hned a ona by aj do tej ohrady tam vstupila - ona sa tych zvierat neboji - ja hej. Druhykrat na mna len niekolko krat zafunel ,nevyplazil jazyk tak som mu to tam hodil. Je dost mozne ze ona by si rozumela aj s tym Zubrom. To je obrovske zviera.

--------

Chcem ju dat na jazdenie na koni - ju to bude bavit. Ja ju rad vidim usmievavu ako vsetkych ludi.

Zverejnené

skvelé, určite jej to pôjde!

Zubre sme videli v tej obore v Topoľčiankach, naozaj je to riadne hovädo. Impozantné zviera. Mám k takým hovädám rešpekt. Hoci kravy sme kedysi s bratrancom cez prázdniny pásli, ked sme boli decká. Zodpovednosť ale mal on, bol starší. Škoda, že dnešné deti také dačo už nezažijú.  lenže krava je mierne zviera a zďaleka nie je taká veľká.

My so segrou sme ako decká vypiplali každé zatúlané mača či hocičo, čo sa k babke na dvor zatúlalo.  Hoci sme boli aj potvory, ktoré robili pokus, že robili na kocúra grimasy. Neviem, či je to len náhoda, ale chudák sa tam 3 dni neukázal...ale určite by sme mu neublížili a nedovolili to ani nikomu inému. Ale ku koňovi sme mali rešpekt. Tiež pred gunárom, ten si vedel svoj hárem brániť, panečku! ten teda vedel štípnuť do zadku! Nesmeli sme sa mu otočiť chrbtom.

Naša vnučka má tiež rada zvieratá, ale ešte nemá ani 2 roky, takže sa nedá vedieť, ako sa bude správať keď bude väčšia. Naše mačky zatiaľ miluje a vždy sa na ne teší, a našťastie ich nenaháňa a ani im nerobí zle, čomu som veľmi rada. Skôr dbá na moje inštrukcie, ked majú mačky na to náladu, tak sa jej dajú pohladkať, a to sa jej veľmi páči. Budem rada, ked sa nebude zvierat báť a bude sa k nim pekne správať. Podľa mňa je dôležité, aby si deti vytvárali vzťahy aj k nemým tváram.

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

"Já chci Gárfílda!" ozvalo sa v oddelení ovocie/zelenina v hitlermárkete. autorom výroku bol cca 9-12 ročný chalan, ktorý tam bol s rodičmi. Tátovu odpoveď sme nepočuli, ale evidentne bola nesprávna, lebo chalan, v reakcii na ňu, vymotal na zem celú špulku mikroténových sáčkov, a ako "náhradu" za Gárfílda si zobral papiernu rúrku, na ktorej boli namotané... stretli sa nám pohľady s jednou predavačkou, a v očiach som jej videl že má sto chutí urobiť to, čo mal spraviť Táta už dávno – lisknúť mu takú, že by mu sopel závit okolo krku vyrezal :D

išli sme si po svojom, a rodinka sa nám stratila z dohľadu. náhodou sme ich stretli zase pri pokladniach, boli pri rovnakej kase, hneď pred nami. tam chlapcovu pozornosť upútalo akvárko s plyšákmi – samozrejme nejakého chcel... Mámina odpoveď bola: "Nemáme tolik peňez, a stejně to bere jenom eura." samozrejme aj táto odpoveď bola nesprávna, lebo chalan sa okamžite rozbehol pomedzi ľudí, cez celú pasáž. "Jdi za ním!" zavelil Táta Mámě, Táta medzitým čakal než mu pokladníčka nablokuje nákup. Máma ho po chvíli doviedla, a chalan si čakanie, než Táta zaplatí, krátil tým, že demonštratívne začal chodiť okolo vedľajších pokladní, nazeral po zemi, a opakovane deklaroval: "Já ti hledám peníze!" - robiť zo seba debila mu teda išlo, musel som uznať že chalan má talent :D rodinka po zaplatení márket urýchlene opustila, rodičia zrejme usúdili že na dnes už by ostudy aj stačilo :P

pozoroval som celý teáter aj s mojimi chalanmi, a potom ako sme zaplatili, im pri odchode hovorím: "Chaloši, až by mal niektorý z vás chuť spáchať samovraždu, tak najistejší spôsob je začať sa správať rovnako ako ten chlapec..." :D

na parkovisku sme naložili nákup do auta, nasadli, a keď som naštartoval, v aute sa ozvalo: "Já chci Gárfílda!" nasledoval výbuch smiechu, a tak už dva týždne máme novú rodinnú hlášku :thumbsup:

• Pridať bod 3
Zverejnené

S našimi deckami našťastie také zážitky nikdy neboli, baby boli rozumné a dokázali pochopiť, že teraz nie, nie sú peniažky. To som naozaj rada, že mi nikdy nespravili hanbu ani v obchode, ani v MHD, ktorou sme chodievali teda naozaj často. V MHD väčšinou vyspevovali, kukali z okna alebo hrali Hádaj, na čo myslím a podobné veci, vedeli sa zabaviť tak, že to nikoho neotravovalo a nebol s nimi problém ani keď nebolo miesto na sedenie...jedine ked komentovali daktorých cestujúcich, som sa dakedy chcela ocitnúť 10 m pod zemou, ale to bolo skôr zo zvedavosti (napríklad raz pred nami sedela staršia pani s bradavicou tuším na krku vzadu, a tá mladšia ešte škôlkárka sa ma na plné hrdlo pýta: Mama, čo to tasm tá teta má na tom krku? To má pé-pé-zetku? Ja že nie, ale ticho, nech to tá teta nepočuje, mohla by sa hnevať. Ale decko si nedalo povedať, ved čo je na tom zlé, že chce vedieť, čo to tam tetka má*? A na plné hrdlo: A čo to teda má? A ja pošepky že bradavicu, a nech už si to nevšíma. Ale ona nie, a zasa na plné hrdlo: Aha, už viem - to je také, čo sa ježibabám kreslí na nose! celý autobus sa neskrývane rehotal a ja by som sa najradšej bola pod zem prepadla...)

Naša malá väčšinou poslúchne, ak sa jej povie, že toto nie, ale Flinstone sa niekedy správa úplne nerozumne, dovolil by jej aj veci, ktoré by nemal, pokojne ju nechal, nech veľkým obuvákom trieska do mojej novej váhy, jasné že malá nevedela, čo to je, ale on mohol mať toľko rozumu, aby jej ten obuvák zobral, a tiež ju nechal, nech ním trieska do kachlíkov (dlážky), čo máme v chodbičke pri dverách. nemalo by sa to rozbiť, ale náhoda je blbec, a tiež to robilo desný randál, ale milostivý nič, keby tak ten kachlík praskol, alebo ak si nabudúce malá zmyslí trieskať napríklad do zrkadla, tak ten kôň sa len bude prizerať. ja som musela nechať, čo som práve robila v kuchyni, a ísť tam spraviť poriadok.To je taká jeho úchylka - že hosťom dovolí všetko a ide sa priam pretrhnúť, len aby sa neznepáčil, lebo určite by už neprišli, keby si dovolil povedať, že toto nie!!! Že sa to nepáči mne, má u riti.

Kedysi ked ešte naše deti boli malé, ak k nám došli susedia, tak ak susedovo dieťa udrelo to naše, to bolo v poriadku, len čučal, ale ked mu to naše vrátilo, tak už zasahoval. To ja som teda bola iného razenia: čo platilo pre naše deti, platilo aj pre susedove. Čo jedli naše, to jedli aj susedove. A komu sa nepáčilo, to už bol jeho problém. Šťastie, že tie návštevy prebiehali väčšinou ked bol Flinstone v robote.

To, že našu vnučku milujeme, ešte neznamená, že jej máme všetko dovoliť.

• Pred 4 týždňami...
Zverejnené

v utorok som našu vnučku strážila, dcéra chcela ísť na nejakú prednášku, a tak som s malou bola zatiaľ vonku. Pýtam sa jej: Ninka, čo si? A ona že Opica. A ja že "a čo ešte?" A ona že "Otuava" (akože otrava). A potom ako sme šli, natrafili sme na ho*no od psíka, tak jej vravím Pozor, Ninka, nestúp do toho, to psík nakakal. A ona že "Havino nakakal. Hovienko."

Bola úplne v pohode, až kým sme nenatrafili na skupinku takých mladých chlapov, ktorí mali prwcovné kombinézy a upratovali chodníky a trávniky, hrabali lístie a potom ho dávali do vriec, tak tých sa tak bála, že ma zdrapila za nohu, obomi nôžkami sa postavila na moje nohy a tváričku si skryla medzi moje stehná a vrešťala ako keby ju chceli na lopatu naložiť do toho vreca spolu s tým listiskom...prestala až keď tí chlapi odišli. A pritom boli milí, ale neviem, prečo sa ich tak bála, mohli sa jej prihovárať ako chceli. Potom sa zas bála krásneho labradora, hoci videla, ako poslúcha pána a ako čaká na pohladenie. Ale aspoň nejačala, len povedala "Bojim, bojim." Neviem, kde sa v nej vzal ten strach z ľudí a zo ziverat, pokiaľ viem, nikto ju neohrozoval a ani pes jej nikdy nič zlé nespravil, tak nechápem, prečo je taký bojko. Ani jej mama a ani jej teta (tá už vôbec nie) neboli takí strašpytli.

Komentár psieho exkrementu  mi pripomenul, keď jej teta, naša žilinčanka, a aj staršia dcéra, boli ešte škôlkárky, zobral ich Flinstone k svojmu bratrancovi, ktorý má rodinný dom. Vtedy mali takého čierneho psíka, nuž bol vonku, tak vonku aj špinil. A naša dcéra, tá mladšia, tiež natrafila na výsledok jeho trávenia, a nezabudla to okomentovať: "aha, hovno." Bratranec sa tváril akoby zle počul či zle rozumel,a pýta sa jej, že čo to povedala, ale ona sa nedala zmiasť a že "čo nevidíte? je tam hovno od vášho psíka. No, nasrané!" A bratranec ju škádlil, že to určite neurobil ich psík, že či to náhodou nie ona. Ale zasa sa nedala a ešte to aj zdôvodnila: "No uuurčite, to musel byť on, lebo je celý čierny a to hovno je tiež čierne!" Logika nepustí, ani tá detská nie, čierny pes - čierne exkrementy :)

Zverejnené

My sme v sobotu boli na turnaji v Plesivci. Futbal ok, aj vykony - oni este vobec netrenovali. Takto keby posledny zapas remizovali su prvy - velky pohar. Prehrali tri ku styrom. Skoncili treti.

Ale potom v Plesivci je motokara. A sme tam sli s tymi detmi. Ja prvy krat moj syn za tym nikdy nesedel. Ak tam si zasadli do gauca 8mi mali chalani aj usporiadatelovi vyschlo vhrdle. Ale bolo to v pohode.  Rozdelili ich na tych co uz jazdili a dvoch co nie a slo to. 

Inak dam fotku kde su niektori na starte.

Tie deti si to aj za ten vykon zasluzia. Aj moj. Bol som vedla neho na fudbale a v kuse naneho krical - posledny zapas poslednych patnast minut. A skoro to otocili, chalan makal. Bol dobry.

post-1625-0-16411100-1472069225_thumb.jpg

Zverejnené

Inak aj kludne by nejaky cigancatek mohol byt sikovny, u nas sa im venuju v nohejbale. Ale jeho otec neda nikdy nan peniaze, nepojde na turnaj, neda na tu drahu. A teda nema sancu, Ale cigancata u nas sa im jeden venuje nohejbalista a jeden ucitel. Su velmi sikovne. Len im sa nevenuju rodicia - ci sa o to nestaraju - zo svojich nedaju - dlhodobo. Teda aj chapem - ze ich by som do klubu nebral. Nema to vyznam.

Tie deti hraju a trenuju -ked je trening. A idu na turnaje. Deti aj chcu ale ich tam musia dopravit a zaplatit rodicia.

-----------------------

Co sa mi pacilo ,ze ten trener mal hned vymyslene co poturnaji - ta motorkaren bola super pre deti. Zabudli hned na drinu a zabavali sa.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Dnes som sa opat zastavil na treningu - pozriet na syna. A nepacil sa mi. Som len pofajcieval - na chilku som mu povedal zacni behat,lebo o chvilku ti zacne dalsi trening.

Tak si dal s loptou niekolko behou po luke. Som mu vysvetloval, ze pri futbale sa musis hybat, ze lopta sa spracuva nie tak ze zdvihnem nohu a lopta mid nou ujde. Inak uz som pochopil aj preco to robi - on ju chce stopnut. Nechce sa hybat nechapeto ze to tak nejde ci to je to najhorsie co robi. Zajtra mu hodinu este venujem aby sa naucil prihravky a spracovanie lopty. Do roznych smerov. Ak este raz spravi podobnu chybu bude rychlejsi ako srnka.

Robi aj ine chyby a niektore este horsie - aj ked spracovanie lopty je zaklad, este horsie ze sa nepohybuje. Nerozmysla. Boji sa. Inak naposledy hral stopera, mal aj obranne kridla - daju hrat za stopera  hraca co sa boji. Ale on - nie ze sa boji,ze by ho to bolelo, ono ta to boliet nemusi,len to musis spravit spravne. Dnes mal aj motivacne video Viery Caslavskej . Ze ju to tiez bolelo, neskor videl odniest Viedenskeho - hokejistu Slovana - mu vysvetlujem ich to tiez boli.

Chalan je sikvny a moze byt pre muzstvo nadpriemerne uzitocny ale musi hrat. A nieco obetovat,resp. nieco do toho dat. Nie zdravie - ale usilovnost , usilie a hlavne zamakat.

-------------------

Ja som vdacny tim trenerom co u nas sa venuju detom. NIeco za posledne  roky aj dokazali(na turnajoch a moj syn bol asi na patnastich). Tohto roku pripravkari zrejme odohraju sutaz mladsich ziakov. Mozno aj moj syn zasiahne - si ho odfotili na registracku. Bude mat o dva mesiace 9 rokov a ta sutaz je pre desat az dvanast. Oni si to uhraju.

Ale je dvolezitejsia  kategoria starsich ziakov - im sa v Revucej nevenovali,tak ako synovi a spol(prve kolo maju kontumaciu s Krupinou(neviem preco,bude neboli hraci ci peniaze - ale to nechapem - lebo mi ako rodicia sme vzdy vedeli zabezpecit dopravu na vsetky turnaje ),. Oni potrebuju a je dvolezite udrzat miesto a ti pripravkari spravia o tri ,4 roky vyssiu sutaz. Potom je dolezite aby mal nato kto nadviazat. 

Moj sen je aby tito pripravkari spolu sa dostali do najvyssej ligy. V tom im pomozem. Aj moj syn. Co sa bude dat.

Zajtra hraju druhy zapas idem sa pozriet aj o desiatej ked ma hrat U patnast a aj U trinast - tym verim ze vyhraju. Ci u patnast vobec nastupi neviem. Hrame s Tornalov. Medzi tym syna naucim spracuvat loptu.

V zivote som v Revucej nebol na futbale. Myslim na zapase dospelych.

Zverejnené

Dnes som sa bol po nezbere hub pozriet na futbal. Starsi ziaci prehrali 9:trom a potom zacal zapas mladsich ziakov. Za nas hrali sami pripravkari ale co uz budu mat vek ,ze by mali hrat tuto sutaz. Ja ani neviem kolko prehrali pri dvanast ku jeden som odisiel.

Ja som nevidel hrat proti nam lepsie mustvo ako Tornala. Mali tam velmi sikovneho ciganika co dal 5 ci 7 golov. Neviem co je zac(aky stary, vacsi od mojho syna moze byt o 5 cm - teda OK, nikdy som na turnaji nevidel Tornalu) ale ja som nevidel sikovnejsieho hraca a ja som ich videl v tejto vekovej kategorii 400? 

On si znasich hracov robil kuzele, ak dostal loptu zrychlil, kuzele poobiehal a daval chladnokrvne goly.  Bol zazitok sa na neho pozerat. 

Viete co je najmrazivejsie? Ak mal loptu spravil si co chcel,ale hlavne on sa v nicom nepomylil. Vsetko mu vyslo. Nespravil jednu chybu. Tornala neviem ci raz vystrelila mimo brany. Nas brankar si nezachytal - co strela to gol.

Nikdy sme nehrali proti Tornale -nikdy som ju na turnajoch nezaznamenal. Ale pre mna je to najlepsie muzstvo proti akemu sme hrali. Vsetci hraci boli lepsi ako nasi.. Klobuk dole. Ten cigancek sa kludne moze a velmi dobre zivit futbalom ak vydrzi a ja mu to prajem. V plnej rychlosti take klucky a zasekavacky. Inak mali tam este jedneho a jeden znasich trenerov na zaciatku po par minutach ,ze co to tu doniesli za robinhov.

Inak Tornala je v mesto v revuckom okrese.  Na jar ak prehrame u nich o menej ako 5 golov budem spokojny. Nasi sa o nieco zlepsia.

---------

Teda skoncilo to strnast jeden a ten sikovny hrac je tento ja dufam,ze o nom budeme este pocut.

http://futbalnet.sk/member/1349703/#player

Zverejnené

Dnes bola dcera prvykrat v skole. Tesi sa do skoly. Boli aj nejake zapasy aj treningy a snaha sa zlepsovat vo futbale.

Dokoncim, co som zacal. A hned pridem. To povedal moj syn do telefonu kamaratovi sediac na toalete.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Za posledne dva tyzdne syn povyrastol. Futbalovo. Bud zacal chapat ako ma hrat, teda ma trosku pochopil, ci to ze trenuje - dnes bolo na treningu dvadsat deti a spravili turnaj. Podla mna patril medzi najlepsich dajme tomu troch - piatich. Ale ma ovela vacsi potencial. To v podstate maju vsetky deti,len musia svoje slabe miesta vylepsovat a makat.

Dnes spravil jednu chybu, par mensich ale vcelku som bol spokojny. Spracovat loptu si vedel, vedel snou aj ist dopredu a v podstate vsetky nahravky jeho boli presne a presli. Dokonca, co naposledy robil, ze ak pri nom bol spoluhrac on ostal stat. Dnes dokoncil to co chcel spravit - nahravka spatne - chcel mu zobrat loptu aj smerom dopredu jeho spoluhrac(trener spoluhraca zdrbal na co tam siel) - som mu povedal ze uz nech nikdy nespravi, ze niekomu necha nenahranu loptu. Odkopol nohu s loptou aj tomu spoluhracovi. Takto sa robi respekt.

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

vrátim sa k tým cigánčatám, čo slimak spomína...rodičia síce na nich prachy nedajú, ale ak by sa našiel nejaký sponzor, možno by šanca bola...

naša vnučka mala v pondelok 2 roky. Ako rýchlo to ušlo, len nedávno som sa bála, že je príliš malá, či vôbec ju dcéra donosí...a či bude v poriadku.

teraz už je to hotová osobnosť, už jej rozumieme, hotový malý človek. Pýtam sa jej: Ninka, a čo si? Ona že Opica. A ja že Čo ešte? Ona že Otuava. To bolo donedávna. Najnovšie povie na prvú otázku ako predtým, že opica, a potom na otázku že čo ešte, že Chuobácik.

Nedávno boli u nás, a najväčšie potešenie bolo kŕmiť mačičky, čo v praxi znamenalo rozsypať granule z misiek, kde ich mačky mali nasypané, po celej obývačke vrátane prepraviek, ktoré sú pod kvetinovým stolíkom. A keď som jej povedala, že teraz keď narobila neporiadok, aby poupratovala a dala mačičkám naspäť do misiek, čo porozhadzovala, tak kuklla na mňa a vyhlásila, že nie. Ninka nie, babka upuatovat. To sa babke pravda nepozdávalo také riešenie, tak ja že Babka veru nie, keď rozhadzovala Ninka. A tak sa zobrala a pár granulí dala odkiaľ ich vzala, ale potom sa prifarila k mame, a tak to spolu upratali.

A tento týždeň, keď tu boli, zas prenáramne chcela zametať, v praxi to znamenalo trieskať metličkou a lopatkou o podlahu - chvíľu som ju nechala, potom som jej chytila rúčky, a "pozametali" sme kúsom spolu, aj do smetiaku dali, ale nebola s tým spokojná, lebo ona sama, nie babka, Ninka bude.

Kúpim hračkársku metličku a lopatičku, nech to tu má a môže zametať doaleluja.

Tiež sa jej veľmi páčila uspávanka, tak som aspoň 15x musela odspievať uspávanku pre bábiku jej bábike. Veľký úspech slávila aj stará známa riekanka Šmýkali sa opice...aj to chcela aspoň 5x odrecitovať.

Asi jej kúpim opičku, plyšovú, ktorá sa na opicu aj podobá. kedysi bývala taká gorila, naše decká ju mali obidve a veľmi dlho sa s tým hrali, patrilo t medzi ich obľúbené hračky.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Zajtra bude turnaj - s druzstvami co som si myslel ze niesu.  Teda deti od nejakeho trenera z Revucej, potom deti z Lubenika, a mali tam byt aj deti z Jelsavi - len sa na to ich vrchni vykaslali.

Ja som prekvapeny - ze ind este robia futbal.

Zverejnené

Tretikrat sa tu snazim nieco napisat.

V nedelu na turnaji sa mi syn nepacil, V pondelok na treningu tiez nie. Teda v pondelok dostal tridsatminutovy beh. Nebeha v zapase, nebeha na treningu bude behat po.

V utorok som sa vykaslal na svoj tenis a siel snim trenovat. Dynamiku behu a pracu s loptou. Bol som snim v celku spokojny. On vacsinou ci vzdy na treningu somnou sa to bud nauci ci to robi dobre. Je to uplne ine v zapasoch.

V stredu - bol asi neroztiahnuty - dve dni predtym velmi makakal.  Bol chory, ci unaveny. Mal natiahnuty sval.

-----------

Pokazil som to aj ja. Ja syna uz nechcem vidiet, ze bude plakat. Mozno kvoli mojej chybe, 

Ale co som chcel napisat. Pre deti do 9 rokov je najdolezitejsia - vseobecna priprava na pohyb.  Teda ja snim budem trenovat najblizsie - len to. Ani nie sprinty s loptou medzi kuzelmi, ci co nadlhsie kopy - aj ked sa vtom zlepsuje.

Najdolezitejsie je aby bol najsikovnejsi v hocijakom pohybe.

-----------------

Vcera ak sme odchadzali predcasne z treningu -bol tam nejaky mikrobus,prisli zahrat pripravne s nasimi mladsimi ziakmi  nejaky madari z Madarska.  Oni tie deti viac podporuju preto maju aj na autobus.  Ale co ma prijemne prekvapilo - pred 4 rokmi tie starsie deti neboli mozno ani na turnaji. Dnes si v ramci treningu ku nam pridu zahrat madari.

Zverejnené

Dnes sa syna pytam chces ist hrat. On ja neviem ocko. Teda nechcel. Ale ja som chcel aby to siel skusit. Dal si strecing uz doma. Hral vcelku dobre.

Dal prvy gol co som videl. A viete co robil? Zacal si nabiehat po celom priestore a vypalil na branu este trikrat behom desat minut. Ja som to vedel, ze da jeden gol sa o to zacne pokusat vzdy. Take su deti. A to ked sa nauci poriadne klucku a vysprintovat - co nevie ,ale predpoklady na to ma. Nepozicia nikomu loptu. Kym neda Tri.

Ale on ma asi dvatsatstyri kilo. A som ho trenoval aby sa oprel do lopty pri strele, ci je lopta bez pohybu, ci po spracovani a si ju posunie dopredu, ci zvoleja - to budu hodiny treningu.

Ale zmiesta ,ten papek prestreli branu co ma meter sestesiat z osemnastich metrov. Co je taky priemer ale na neho velmi dobry vykon. 

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

tento týždeň som dvakrát bola strážiť. Vo štvrtok si mladí chceli vyhodiť z kopýtka, tak po robote sme aj s dedom naklusali k nim. Malá je sopľavá, bála som sa, že bude upišťaná. nebola. najprv chcela ísť k nám za mačičkami, začala sa aj obliekať, ale potom vzala hrnček s vodou, že sa napije, a samozrejme, že sa obliala. Tak zas trvalo, kým sa prezliekla, lebo ona sama!!! A potom začala vystrájať, tak som povedala, že žiadne mačičky nebudú, keď neposlúcha. A ani neboli.zato sa riadne rozkokošila, poslúchať ani za ten svet, nakoniec sa nám nejako podarilo ju odpútať od ničiteľských činností, už som odrecitovala všetky riekanky, aké som si pamätala.ale po vyčerpaní všetkých možností naháňali sme sa s ňou po byte (modlila som sa, aby nespadla a nerozbila si nos). Ale vraj by sme mali chodiť častejšie, lebo že už dávno nezaspala tak rýchlo :)

Dnes zas dcéra chcela ísť na akúsi burzu, tak povolala babku k stráženiu. Dnes už nebola malá taká divoká, všeličo mi rozprávala, hrali sme sa na obchod, podarilo sa jej zhodiť pokladnicu, ktorá sa pokazila a už sa nedala otvoriť, tak malá že nevadí, tatino opuaví. Sama sebe hovorila, keď sa jej niečo nepodarilo tak ako chcela, že ja som Douota! (Dorota) alebo že Tuúba! (trúba). Bola hrozne zlatá.

• Pred 5 týždňami...
Zverejnené

V sobotu ideme na turnaj.

http://files.fk-junior.webnode.sk/200012477-348e03682c/Mikula%C5%A1ske%20turnaje%202016.jpg

Minuly rok sme skoncili treti ak dopadneme podobne budem velmi spokojny.

----------

Len taka sranda.

V Korzari o tomto druzstve - pripravkarov su 4 clanky.

http://gemer.korzar.sme.sk/c/20256645/gemerske-blesky-uspesne-zvladli-svoj-prvy-domaci-turnaj.html

Co sa mi paci - mna zaujimaju.

-----

Chalan hral tam na turnaji naposledy od vtedy len trenuju. Ja som snim tiez vela trenoval(a na treningoch ich sledoval - ak som prestal pit som nemal co robit) a som zvedavi co ukazu. Ja budem spokojny s tym tretim miestom.

• Pridať bod 2
Zverejnené

v utorok nám mladí doniesli malú, že chcú ísť dakam na večeru (dcéra mala narodeniny, tak zať že ju chce pozvať na niečo dobré).

Prvé čo bolo, vliezla do kredenca a začala vyťahovať hrnce. Flinstone by jej to bol dovolil, ja som jej vybrala, ktoré môže, nech mi nepootĺka nové kastróle, a teda že ide "variť", ale to ju dlho nebavilo. Ťahala ma do izby, že babka, pood do spalne, dedko, ty nie, babka! A spievaj "Mykali opice" - a tak som jej dokokosu mosela spievať Šmýkali sa opice na deravej doske...potom naukladala bábiky a macíkov na vankúš, že idú hajať, tak som im musela spievať uspávanku, Do izby vošiel Flinstone a malá na neho zazrela, že dedko, ty si mi ich zobudil! A potom na tie bábiky a macíkov že "dobré ránko macko" a šup pusu mackovi,  dorbr= ránko, havino, a šup pusu plyšovému psíkovi, a doberé ránko, bábika, a šup pusu bábike, atd, skrátka sa hrala podľa svojej fantázie. A babka asistovala :)A nakoniec zobrala lekársky kufrík a že ideme očkovať!

Klavír ju bavil len chvíľku, po mne teda nie je.

A kŕmiť mačky, pohladkať ich, hádzať Vikine malú penovú loptičku, to tiež ju bavilo, kým to bavilo aj mačky.

Ani nechcela od nás ísť, donedávna sa furt vypytovala, kedy príde mama, a kde je mama, a teraz sa nechcela ani obliekať, keď si pre ňu prišli.

Z týždňa na týždeň vidíme, čo nové sa zasa naučila, a ešte pred mesiacom sme jej rozumeli tak polovicu z toho, čo hovorila, teraz už skoro všetko.

ešte niečo. Flinstone jej všetko dovolí, včera ju tiež mal, ja som bola na výročnej stretávke po maturite, ani som nevedela, že ju zasa donesú, a ked som došla domov, mrdník jak v tanku, a Flinstone zahlásil, že bol vyčerpaný, lebo 2 hodiny za ňou všade behal...oooch, pajác, veď jej nemal všetko dovoliť. Predsa to, že nemôže robiť všetko na čo si zmyslí a čo sa jej zachce, neznamená nedostatok lásky! deti musia mať nejaké mantinely, čo môžu a čo nie, a ak sa im to rozumne vysvetlí, tak aj také malé deti tomu rozumejú. Napríklad, chcela zvoniť na zvončeku, a keď som jej vysvetlila, že mačičky sa zvončeka boja a nemajú to radi, úplne v pohode zvonček položila a už si ho ani nevšimla, ešte zopakovala, že mačičky sa zvončeka boja a tým to haslo...aj 2-ročné decko vie pochopiť, že niečo nemôže preto, lebo...

• Pridať bod 1
Zverejnené

V sobotu v KE bolo strnast muzstiev.  My sme skoncili na 6.stom mieste(zo strnastich). Teda nie celkom zle. A prvi dvaja z nasej skupiny hrali finale. S nimi sme len prehrali, jedna remiza a tri vyhry. Teda ako vysledok vcelku super. 

V celku super na klub co ma malu telocvicnu, Co je tretinova plocha ako tie v KE( (to  Junior KE v tych halach kazdy tyzden trenuje),aj to treningy oproti minulemu roku uz niesu tri ale dva za tyzden).  V celku super, ze aj ked od nas tam dosli siedmi hraci hrali len styria. To  nie ze by traja nahradnici boli ovela horsi - ale zrejme kvoli tomu ze su mladsi a budu hrat o tyzden ci o dva - svoj turnaj(kde tiez nebudu mat nahradnikov).

Co sa tyka mojho syna - je ten rocnik koho sa to tyka - na hracej potrebovali 5 a 5 ich mali - tak hral vacsinu casu. 90 percent.

Mne sa na turnaji vobec nepacil. A nechapal som preco hra. Preco ho trener nevystrieda a preco tam neda niekoho ineho. Zrejme je to tym ze boli len 5.ti 07 a 08 si este zahraju. Ale velmi som bol sklamany v hladisku.  Nic neukazal. Nic, nic nula. Ale ked som pozeral - bola snami aj zena a natacalo na kameru aj tablet. Velke chyby nerobil. Myslim smerom do utoku ci obrany. 

Mne bolo v sobotu aj luto tie hodiny straveneho casu na treningoch  - mzslim tie so monou ked nic neukazal. Mne to prijde ze nema futbalovy rozum. Ma aj pomaly reakcny cas. Dlho mu to mysli. Ale je to aj tym,ze ak ho neodnesiem na trening, ci mu nedam loptu jemu by nechybala. On si ani neuvedomuje - .. ved to je aj hlupost. Pre neho je futbalova lopta nezaujimava -  hrat sa s panacikmi , ci s legom som ho nikdy neucil ani strategie ako bojovat - to historicke dokumentarne filmy sleduje. Obsadenie nejakeho mosta nad Rynom ako cucal, ci tankove vojny.

Pohybovo je zdatny, aj behat vie. Len jemu hlava na futbal nejde. Neviem ci sa to da naucit, ci neskor to dojde. A pritom taka primitivna hra. Jeho to nezaujima.

--------

Inak v nedelu sa ma pytal ze na akom kanali to sledujem tie vojenske historicke filmy. Hovno som mu povedal.

Este srandu ak sme boli pri tych bunkroch v Slanskych kopcoch a sme sa odfotili,ze ci ide dnu. On eee. Zena tam vliezla s dceoru hned. Ja som sa tiez bal vykalou, smradu a pavucin. Nic take tam nebolo. A jeho sme na neviem kolkaty krat uz zvnutra volali nech sa pride pozriet.

----------

Zacala zima jeho uz nic nenaucim v byte a ani vonku myslim futbalu aj ked dnes som mal myslienku - ale nato potrebujes vacsi priestor ako garaz. Teda koncim. S futbalom kym sa nebude dat vonku.  Budem sa venovat inemu trebars lyzovaniu ci stavani vojacikov. 

Zverejnené

Chalan mi teraz ukazal dopis pre jeziska. Chce stavebnicu Tiger II a stavebnicu Sharman AI4f

Brat mal patnast az sedemnast rokov - bolo po prevrate. Ja som sa ucil uz nemcinu. Tak sme spolu napisali list do BMW, ze on je ich velky fanusik(on bol motorkar, do osemnastich rokov aj vela motoriek mal a poskladal) a by ho jeden model z ich fabriky velmi potesil. 

Zverejnené

vidim to tak, že máš doma budúceho vojaka, keď ho baví bojová stratégia a podobné veci. Asi je technicky zdatný. A keď aj fyzicky, tak to tak vidím. Ale je to ešte malý chlapec, ešte veľa vody Dunajom pretečie, kým sa vyvrbí, čo z neho bude, či futbalista, alebo vojak, alebo nejaký technik...

Zverejnené

Dnes som bol na treningu. Cim dalej je to horsie. On uz prisiel aj o pohyb. A bojovnost. V pohybe(nemyslim v suboji), . Realne on je uz aj stymi o polroka mladsimi mensi a velmi chudy. 

Ma napadlo dame si trening do tela. Mal trenovat a netrenuje. Kasle na loptu aj na kliky. 

Ono ja by som toto netrenoval vobec - a trenoval uplne nieco intezivne viac keby bolo desat stupnov. Teda mohli by sme trenovat vonku. Behal by s loptou aj tri hodiny. Co robil ked boli podmienky a bol dobry(sa mi pacil,ale on aj na treningoch v tedy vyzeral dobre). Ale teraz v telocvicni je to malo.

No je len zima. Tak zacne robit intenzivnejsie cvicit kliky - ze bude tlieskat a skakat na nohach a bu de to opakovat dovtedy kym to nezvladne ku uspokojeniu . Drepy s vyskokmi. Nerobil to dosial.  A ho naucim sa nebat .  Neviem mozno sa prave zacne bat.  Ja som to nikdy nechcel. Chcel som ho rychlostou a sikovnostou doviest k tomu aby bol dobry. On isty cas aj bol.  Dame si trening , ze ma bude kopat do nohy.  On sa boji ist do stretu, ci len priestoru kde je niekto iny(aj svojho spoluhraca, boji sa aj jeho , ma loptu na nohe a niekoho tam uvidi a prestane sa hybat,odovzda loptu ). Boji sa a tam dobrovolne a vedome nechodi. Lebo sa boji.

Cely problem ja dnes vidim ,ze sa boji a trenuju malo.

Zverejnené

Dnes vycvik zacal. Chalan plakal. Uz pri tlieskani. Nevie to spravit. Nevie ani tlesknut. Uz si nabije drzku. Ale nauci sa to. Tento cvik som ozaj spravil prvy krat a som mu ukazal ze to ide. 4krat za sebou. Mna nasralo - ze spravy 500 klikov a nevieto? Co to a ako cvicil? Co cvicil je zbytocne ked nema ziadnu silu a vybusnost.

Skakat z drepou bude a dali sme si aj ten treti cvik celkom mu to slo. Vie kopat. Celkom to aj boli 5 krat na jednu nohu 5 krat na druhu(v jednej serii a este som mu ja ukazal ako sa da kopat,teda som ja kopal) viac by som nezvladol. Este teraz tie kopance citim.

Plakal ale makat bude. Ja som plakal ci na turnaji ci na poslednych treningoch.

Dnes bol vo vsetkych mediach jeden clanok, nechcem aby tak moj syn dopadol. Neviem ci nerobim chybu. Ale tou cestou pojdem.

Zverejnené

Šprint do kopca - tréning

Šprint do kopca je podobný intervalovému behu. Ak máte možnosť behať do kopca, odporúčam pravidelný  tréning. 

Šprint do kopca ponúka niekoľko výhod. Rýchlo zlepšíte silu bedrových ohýbačov. Ak šprintujete do kopca, musíte nohy dostať vyššie ako pri normálnom behu. V dôsledku toho bedrové svalstvo pracuje efektívnejšie. Sila bedrových ohýbačov je užitočná pre efektívny šprint. Pravidelný šprint do kopca vám pomôže v rozvoji výbušnosti

http://www.svihadlo.sk/trening-vybusnosti

Chalanovi nezavidim. Do toho kopca co mu dam. nechcel by som. 

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov