Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Ten klub  a futbal - nieje idealny - ale vpodstate tam nevidim ziadnu chybu - robia to dobre. A maju sikovne deti. 

Syn ak ho to nezaujima - nech sa na to vykasle. Zabrat dostane dvakrat tolko. Priklad - minuly vikend co sme kvoli lejaku nepresli - som ho setril. Nechce sa mu kopat do lopty - spravim presne ten isty vylet - a uz ho prejde cely. Ani bicykel mu nosit nebudem.

Zverejnené

Naša malá je srandovná. ešte pred 2 týždňami keď veľmi chcela dačo povedať, použila nezrozumiteľnú hatlaninu, a hnevala sa, že jej nerozumieme. nuž len Pánbožko vie, čo chcela vtedy povedať. Už pred týždňom v tej hatlanine sa vyskytli aj výrazy, ktoré boli zrozumiteľné. Ale ak hovorí samostatné slová, tak vieme, čo chce povedať, to hovorí celkom pekne.

V poslednej dobe sa jej zapáčil vláčik na kolotočoch, doma si dá nabok hračkársku buginu, na rúčku si akože sadne a s kolieskom "šoféruje" o106. A keď jej dcéra dá zeleninku alebo nejaké nakrájané ovocie do mištičky, v kuchyni má aj ona hračkársky šporáčik, tak zoberie misku a šup s ňou na ten jej minišporheľ, aj ho "zapne", čo sprevádza zvuk syčania a zablikajú "horáky", a už "varí".

Veľmi sa jej páčia naše mačky, ale aj mačky vôbec. Aj ich miluje, a dožaduje sa ich, ale aj má rešpekt pred nimi. Keď nás vidí, hneď začne miaukať, bola som s ňou pri jazere, že kukneme na kozičky a koníky, neboli tam ani kozy, ani kone...škoda, ktovie prečo ich stade dali preč, tam radi chodili decká celé dlhé roky obkúkať tie zvieratá. celou cestou mňaukala, našťastie aspoň mačky tam boli, tak malá bola spokojná. Inak by som ju asi musela zobrať aj k nám (trocha od ruky na peší výlet s tak malým deckom )...nedávno keď boli u nás, tak sme si v hale kopali loptičku, a malej to celkom šikovno išlo, možno že po tatovi (mama bola šikovná na gymnastiku, ale z loptových hier bola celkom dobrá len vo volejbale, inak ohrablo, sorry brouku)

a stále sa dožaduje tety "Dajííí" (=Dari), ktorá tu bola 3 týždne a dosť často k nim chodila a malá si ju obľúbila. Už aj nám celkom pekne povie babka, dedo alebo deko (=dedko). A mne sa vynára, aké to bolo, keď jej mama bola v tom veku.

zajtra sa tam chystáme poobede, určite nám ju dcéra dá, nech ju vezmeme von, tak som zvedavá, čo nové zasa vie. Má byť pekne, tak mám v úmysle ísť k jazeru a malú uťahať, nech dobre spí. len aby som aj ja nebola taká uťahaná, že večer zalomím ešte pred správami! Uvidíme, kto koho uťahá :)

Zverejnené

Viac krat sme si mysleli, že uťahame deti. Dopadlo to tak, že oni čiperní až do noci a my vykotení ledva dýchajúci.

• Pridať bod 1
Zverejnené

ja neviem, kde berú toľkú energiu, aj v letných horúčavách, budem hovoriť za seba - ledva sa plazím, ale deti, to behá, vreští, vymýšľa...

Zverejnené

Mne sa na chalanovi nepaci ,ze sa nevie sustredit - raz nieco spravi dobre ,ale potom to nevie zopakovat. Alebo na treningu ked budem prinom ja ci ja si snim budem davat nahravky spravi to dobre - ale ked tam nebudem - nespravi to. Mal som psa - on ked behal okolo mna patnast metrov ma posluchal, ak odbehol na 50 metrov mal ma .... len utekal a den si ho nevidel.

Ide liga v tenise u nas. Bude to na antuke - je to uplne iny povrch nacom hravam aspon 7 rokov ale sa tam prihlasim. Potrebujem inych superov, Kolega sa uz prihlasil - zatial su dvanasti. hrat bude kazdy s kazdym od juna do oktobra trebars. To ze syn sa nevie sustredit ma pomne. Ak budem hrat dobre a sa sustredim dam - ci vyhram aspon nad polovicou hracov - blby odhad mne by stacili dnes aj traja - ak nebudem rozmyslat - nedam zo seba vsetko prehram vsetko.

Zverejnené

Na hokejovych strankach citam ako Ciger a Palffy trenuju s detmi. Ja som videl trenera trenovat s detmi - aj s tymi najmensimi. Ale to su ini ludia a vobec Ciger a Palffy maju deti? - ja neviem - nie a preco by sa staral a venoval o ine. Nasi dvaja treneri tiez nemaju deti - ale oni aspon realne trenuju - ja ja im vzivote praje vsetko najlepsie - aby aj dostali rozum.. A ten treti? ten zenu ,deti a futbalistu ma ako ja.

Ciger a Palffy sa nevedia zaradit ani do spolocnosti ja by som im nedal ani psa. Ciganskeho.

Zverejnené

Poznate tuto pesnicku?

Ja som ju pocul jedno poobedie z roboty som sa zastavil na pivo. Poznam ju. 

Na druhy den - som vstal a bol som taky rozospaty unaveny - som si pospevoval tie styri prve verse - po anglicky neviem , len melodiu dmn dmn dmn dmn dmnnnnn, trikrat to ide dole raz(tretikrat) zaver hore. Zacal som asi ked som vstal , pri ranajkach , ked som sedel na zachode - vtedy sa pripojil syn sa obliekal ci co robil vo svojej izbe, ja som si ho ani nevsimal, ale zadmnkal si svoje .. potom so sa vybral ku skrini,kde mam tricka a svetre - a ze som si podmnkaval som sa na ohlas opytal(spevom) - Co si oblieciem?(prave to vyslo na ten treti vers). A zdruhej izby -  A to ja neviem.(4.ty) 

Potom sa zena rozrehlila a prestal som si pospevovat.

Zverejnené

Inak tu som som si myslel ze budem mat 4 pluska. Ja som si pohmlkoval - chalan vycitil ze som smutny a ked som bol na zachode si zacal so mnou spievat - raz ja on on raz ja. Ja som tu tu svoju vetu -co si obleciem(realne v duchu by som povedal a co ######a na seba) - nepovedal v duchu ale zaspeval a on ti mi hned odpovedal. A to ja neviem. On nikdy tu pesnicku nepocul.

Pre mna  jedno z najkrajsich zazitkov so synom. 

--------

Dnes som mu tu pesnicku pustil ci vie co to je. Nevedel. Ale som mu to pripomenul. Co si obleciem? On realne zaspieval (ale tonovo spravne) Ja to nevieiemm.  Viem to kvoli tomu ze som mu to pripomenul o co islo ako sme to zaspievali.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Dnes sme si dali cestnu turistiku cela rodina - cca dvadsatpat kilometrov - prvy kopec mal prevysenie cca tristo metrov, druhy sto(Revuca - Zeleznik - Fliper - Revuca). Dceru som tlacil,ked to bolo ozaj strme a sme nevladali, sme tlacili. Na prvom kopci,ze dame preteky kto z dvoch(zena, syna) prvy zacne tlacit. Ja s dcerou sme boli rozhodcovia hned za nimi. Prva to vzdala zena - ale isla rychlejsie - ale na tom mieste sme skoncili zhruba vsetci.

Zverejnené

my sme si s deťmi často spievavali, či už s klavírom alebo gitarou, hlavne tá mladšia bola odmalička dobrá speváčka a mohli sme kľudne robiť dvojhlas, ona si parádne udržala svoje tóny už ako 4-ročná, a už vo 2 rokoch pekne držala nôtu, len to som s ňou ešte neskúšala dvojhlasy, ale som ju privykala na klavírny či gitarový doprovod a obe nás to bavilo. Niekedy sa k nám pridala aj staršia, ona tiež bola dobrá speváčka, len nemala taký výrazný hlas. To nám dávalo možnosti si zakrákorať a improvizovať doaleluja. Mala som rada tie chvíľky.

Zverejnené

Dnes som syna odviezol na trening - ale som si to aj pozrel. Dnes bol v celku dobry. On je suchy papek ako ja - ale on svaly ma( silu). Teda chodenie aj po kopcoch aj bicyklovanie ma vyznam.

Hrava obrancu - ten najmensi - on dnes spravl asi 4 chyby ,ale urobil desat veci dobre plus aspon 5 obrannych zakrokov. On do nich isiel telom aj nohu dal - ale nikoho neskosil - lebo to nevie a este nerozumie futbalu. 

On si dobehne hraca a bud mu zoberie loptu ,da ju do outu ci spadnu obaja. Vcelku ma dobru aj prihravku. 

Inak dnes dva,tri deti aj plakali neskosil ich moj syn. Vlastne ich nekopol nik z jeho druzstva.  Syna som plakat este nevidel - nejde do subojov - dnes to hral -celkom rozumne ale ide do toho  telom. Aj proti ovela vacsiemu hracovi a da ho nazem - lebo ho dostihne , ma silu a energiu. 

Ak by dostal -moze sa to kludne stat - aj  fotbalovy rozum - bude z neho slusny futbalista.

-------------

On je papek - ale svaly ma aj silu. Keby nechodil na treningy - nechdil by som ja s nim nikde s nim - by bol najslabsi z najslabsich.

To ze trenuje - je silny a nemusi sa bat nikoho aj o rok dva starsich. 

Zverejnené

Dnes som na trening doviezol aj otca. Chcel vnuka vidiet ako hra futbal(on hral aj ozajstny futbal -ja nie). Dnes to bolo zle z jeho strany (aj ked dal dva goly). Uplne inak hral ako vcera. Vsetko zle - nevie kedy a kam si ma nabehnut - v hre si ani dopredu nenabehol - v braneni som ja len cumel kde sa pohybuje , koho chce branit. On brani hraca bez lopty, a ten co postupuje  kludne na jeho branu s loptou si nevsima. Vcera cez neho protihraci s nim padali - dnes sa ich ani nedotkol. Ako velke sklamanie.

Oni vo stvrtok maju trening - kruzok - na ktory on nebol prihlaseny ale chodi - ja vlastne ani neviem kde bol prihlaseny(asi sa ten preukaz dal inde ,ci na malovanie, ci futbal do klubu?). A on trva realnu hodinu ci dve(zena mi to nevedela povedat ako to dlho trva). A potom ide -po patnastich minutach na svoj normalny trening.

Bud bol unaveny, ci sa bal umelej travy?

Doma dostal cvicenie. Dvesto brusakov spravil za cca 5 minut co som mu neveril. Stopoval som si ho. Takto predtym uz mal raz dvesto brusakov, dvesto klikov, tristo spiciek - ale rozne kliky - 50 s loptou, 50 stym ze sa vytaca, a sto klasicke. Ja som ho nekontroloval. 

On prekvapeny ty si ma stopoval? Som mu povedal - vydychaj sa  , odychni si  - dame si 50 brusakov ,ak ich stihnes do minuty -dnes koncime s cvicenim - ak to spravis za jeden a pol minuty dostanes dalsich tisic. Zena na mna zazrela a mi nieco ukazala.

Spravil ich  50 za minutu. Presne. Ale to boli brusaky take ako robil Fico kliky. Nie tak ako on cvicil predtym. A kmital. Teda ja viem ze ma predtym klamal. Mna neoklame ,len seba... ak sa nauci klamat.

Ale potom som ze najdem video ako sa maju robit spravne brusaky... som nasiel aj ine clanky ako su brusaky blbost a ako cvicit brucho ci aj ine partie tela(zena moze skusit jednu metodu a skusim druhu). Sme si zacvicili, aj ja, aj zena, aj syn - aj pofotili postavy a o dva tyzdne uvidime ,ci a nakom aka bude zmena. Najvacsie brucho mam ja(dnes mozem mat 65 kil) - potom zena a syn - ten nema ziadne.

Zverejnené

Psychologička: Dieťa treba vychovávať aj s prísnosťou, nie všetko je dovolené

Dávať deťom vreckové? Povoliť im sociálne siete? Čo im povedať o vojne? O tom, ako správne odpovedať aj ako neodpovedať deťom, sme hovorili s psychologičkou Evou Poliakovou.

https://dennikn.sk/146080/rodicia-nesmu-byt-lenivi-musia-sa-s-detmi-rozpravat/

OT

zial, pod pianom...

v tejto republike si uz clovek okrem bulvaru a pofidernych webov na internete zadarmo nic neprecita :(

Zverejnené

noo, tiež ma ide rozhodiť, ked začnem niečo čítať a keď ma to zaujme, pokračovanie len ak priplatím piano. No môžem okašlať.

Zverejnené

slimak, zaujímavý článok, len hoci sa tiež týka detí, by skôr mal byť v tej téme o súdoch a sociálnych pracovníkoch a tak podobne.

Zverejnené

http://fk-junior.webnode.sk/news/revuca-cup-2016-u10-r-2006-a-mladsi-19-06-2016/

V nedelu bol u nas futbalovy turnaj.

Moj syn hral za nasu U9 - dostal sa do zakladu v obrane - oni boli o rok, dva mladsi ako ich superi - hral v tej horucave aj jeden zapas cely  - lebo inak neboli konkurencieschopni. A hral vcelku dobre. Vyhrali proti Roznave 3:1 a s Rimavskou Sobotou dlho drzali 0:0(az v druhom polcase po odchode syna pre zranenie dostali goly - aj ked to tam uz dlho smrdelo). Tieto zapasy im vysli(clovek z Rimavskej Soboty povedal ,ze hraju velmi dobre, lepsie ako nase A). Ostatne zapasy debakle. Ale nato,ze co to ich muzstvo malo odohrate na turnajoch - polovica hracov mozno este ani na turnaji nebola.

Zverejnené

http://fk-junior.webnode.sk/news/revuca-cup-2016-u10-r-2006-a-mladsi-19-06-2016/

...az v druhom polcase po odchode syna pre zranenie dostali goly - aj ked to tam uz dlho smrdelo). ...

hehe, to mi dačo pripomína... dám príbeh zo záhrobia.

kedysi sme len tak pre zábavu hrávali v partii futbal, také zmiešané družstvá. ja som bývala v obrane, na útok som nebola dosť rýchla, ale ako obranca som asi nebola najhoršia, nedostali sme žiadny gól a podarilo sa mi pár celkom pekných zákrokov. A v súperovom tíme bol jeden chalan, ktorý sa na mňa hrozne naštval, lebo som práve jemu zmarila pár príležitostí, a tak pri jednom osobnom strete mi tak kopol do chodidla, že mi porád necht na palci zliezol (a to som mala na nohách tenisky). V hre som nepokračovala - a dostali sme 3 góly...

Včera sme boli u mladých. Malá sa už začína prejavovať nielen ako osobnosť, ale aj ako mazaná osobnosť. Bola hrozne zlatá, chcela sa naháňať a kadečo ďalšie, skákala na fit lopte (samozrejme ju vždy niekto držal za rúčky), neviem, kde to decko bralo toľko energie v tej horúčave, ja som sa ledva plazila.

Ale teplo jej asi bolo, lebo si vyzliekla gaťky a behala len v takom dlhom tričku s holým zadkom. Dcéra jej nakázala, aby si ich obliekla. Ona najprv že nie, bába! A navliekla ich bábike, s čím dcéra teda nezdieľala rovnaké nadšenie, a vyzliekla bábu a zasa nakázala malej, aby si ich obliekla. Pekne, mašličkou dopredu. A tá malá opica asi videla, aká som zničená, lebo zahlásila "Nini nie, babka! " akože ja jej ich mám obliecť. A už bežala aj s tými gaťkami do detskej izbičky, ale tak rýchlo, len sa jej nôžky mihali. ja netušiac žiaden podfuk som sa krokom pobrtala za ňou že teda dobre, ja jej ich oblečiem. A tá malá opica prv asko som sa vôbec k nej dostala, šup tie gaťky pod gauč a ešte ich tam aj zatisla, a ruky za chrbát akoby sa nechumelilo. To už som šla do kolien a aj posledné zvyšky síl zo mňa na chvíľu vyprchali, len som sa musela rehliť a rehliť! Ten jej výraz, celá tá scénka bola náramne komická. A to nemá ani 2 roky a už špekuluje, ako sa vyhnúť niečomu, čo nechce. Žiaden rev, žiadne hádzanie sa o zem, pekne elegantne šup to pod gauč. Úžasná!

Zverejnené
 A to nemá ani 2 roky a už špekuluje, ako sa vyhnúť niečomu, čo nechce. Žiaden rev, žiadne hádzanie sa o zem, pekne elegantne šup to pod gauč. Úžasná!

po kom to dieta je ? :D

Zverejnené

D´Ady, predsa po jej tetuške zo Žiliny!

Na PF som hojne zábavných príbehov s ňou popísala, tu takú tému tuším ani nemáme.

Zverejnené

Chalan zacal vybiehat z bytu. Oci mozem? Bez! Ale o pol roka si ho skontrolujem aj so stopkami. Ci nefajcia travu.

--

Dnes aj dcera ukoncila skolkovsku dochadzku. Aj som ju tam odviedol - mali nejake vyzberane peniaze a darceky pre ucitelky a basnicku. Kvety.

Aj som pre nu prisiel. Ucitelkam som zamaval, ale kym sa obuvala, sme si aj potriasli rukou. Tie ucitelky urobili dobru pracu. 

Zverejnené

nedávno som šla navštíviť otca a šla som okolo takého obchodu a vo výkaldnej skrini bolo tablo so škôlkármi, ktorí sa lúčia so škôlkou a nastupujú do školy. Objavila som tam aj dcérku jednej mojej mladej kamarátky, ktorú som si "adoptovala" za moje táborové dieťa. Pamätám sa, keď tá malá ešte len začínala chodiť, veľmi pekné dievčatko. A spomenula som si, kedy boli moje baby také malé, ked sa fotili na také tablo. Ako už je to dávno. Aké boli vtedy. 

Zverejnené

Teraz ak sme boli na nasteve mali tam vlciaka co po nas nahnevano stekal.

To dieta sa zvierat neboji. Ani ja by som sa nedotykal ani zaby ako ona ani kona ci psa ako ona.

No a co sa stalo na nasteve? Dcera a syn toho psa ustvali - hadzali mu lopticku az kym nevladal.

V tej ohrade bolo trinast koni , ako sme odchadzali ja som utekal - oni sli vsetky za nami -dceru som zobral za ruku. Ona si s tymi zvieratmi rozumie. Neboji sa ich.

post-1625-0-89783700-1467745883_thumb.jpg

• Pridať bod 1
Zverejnené

Mne tie fotky pridu ako fotomontaz.

Nie su. Takto bolo, moja dcera je magor.

post-1625-0-99657100-1467747914_thumb.jpg

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov