slimak Zverejnené 19. Február, 2016 Zverejnené 19. Február, 2016 https://www.facebook.com/mfksl/photos/pcb.512735552242329/1745745862326957/?type=3&theaterMoj odhad. Alebo len ako pracuju kluby ci ich silu - na turnaje chodim len rok.Teda hodnotim len 06 a 07. Inak by sme boli posledni.Junior Kosice, Poprad, Revuca, Bardejov, junior Saca, Cana a Stara lubovna(posledne dva som nikdy nevidel). Je tam 5 polskych klubov - ktore nepoznam - ale male mesta cca desattisic ludi. Hraju to 7 rocne deti - tie sa zacinaju ucit behat. vacsina z nich to hra prvy polrok. Aj ked nam dali Poprad a Junior Kosice - teda realne silne - v 7.mich rokoch je to jedno . U nas ale 4 deti trenuju so starsimi pripravkarmi uz dva ,tri roky - a to je rozdiel. Nie vek ale ako dlho trenujes.
slimak Zverejnené 22. Február, 2016 Zverejnené 22. Február, 2016 Tak nakoniec sme skoncili 6.ty nie zle. Kedze v podstate cele muzstvo bud bolo na turnaji prvy krat, ci ako moj syn aj hral prvy krat aj cele zapasy(nie zaskoky na tri minuty). Ku koncu sa vcelku aj zohrali. Uz vedeli trosku ,co ma kto robit, ci aspon kde sa pohybovat.Vyhral to Bardejov, potom boli Junior Kosice, asi jedno muzstvo z Polska, Saca(o tretom a stvrtom mieste niesom si na sto pro), Poprad, Revuca, Stara Lubovna a potom ostatne polske muzstva. Tri vitazstva a 5 strelenych golov niesu zle - ked spociatku(po prvych dvoch zapasoch) som prestal aj dufat, ze aj strelime gol. Nase skore 5:4 za cely turnaj.
slimak Zverejnené 22. Február, 2016 Zverejnené 22. Február, 2016 Teraz pozeram na to skore - 5:4 - 6 zapasov a ziaden neskoncil 0:0. Dcera pojde na recitacnu sutaz - dieta co pred pol rokom jej vlastna mama nerozumela. To bol napad jej ucitelky - nie moj ci zenin - ona v nej to videla.Ona chodi na dramaticky kruzok aj dva roky a hrava detske divadla. A sikovna je.
slimak Zverejnené 22. Február, 2016 Zverejnené 22. Február, 2016 Druhý zápas proti súperom z CFT Academy – podotýkam všetci boli minimálne o hlavu vyšší / o ročníku 2008 pochybujem, no to je na svedomí trénera / sme na začiatku prehrávali, no potom sme zápas otočili vo svoj prospech. Ku koncu zápasu sme nedokázali skórovať a súper ešte dvakrát rozvlnil našu sieť. Nevadí, predvedená hra súpera vzbudzuje podozrenie, či jeho hráči neboli starší. V takom prípade je to len Pyrrhovo víťazstvo, to len na na okraj… Viac tu: http://fk-junior.webnode.sk/news/kosice-u8-r-2008-a-mladsi-30-01-2016-organizator-fa-benecol-kosice/ To bol turnaj kde sme my neboli. Vcera sme mali brankara 07 a mojho syna 07 obaja su druhaci a narodeny september a oktober. nemali co robit na turnaji 08. Len my nemame na vyber. Takto Brankara moze hrat hocikto - v inych luboch to tak asi je - vcera na turnaji bol vyhlaseny domaci brankar za najlepsieho , ale pred nim chytal iny hrac - co potom ak som si ho ja vsimol hral obrancu - ale o chvilu aj utocnika. Teda - brankar v takejto vekovej kategorii - je nedostatkovy tovar - ale vytrenovat ho tiez nevytrenujes za pol roka. Nas to trenuje tri roky. A je sikovny - on tam ist nemusel - sam ani nechcel. Mne sa to tiez nepacilo - ale vedel som, ze si zahra(na lavicke sa futbal nenaucis) - ze lepsieho nemaju. Myslim syn. ---------Keby neboli ti dvaja hraci - my kefujeme kazdy zapas v priemere 4:0. Bolo by ich 6, co okrem jedneho nebol nikdy na turnaji - nikdy neboli ani v takej hale ako je v Starej Lubovni.Co by to dalo tim rodicom? Co detom? Co tomu utocnikovi co dal 4 goly a trenuje to tiez tri roky(mojmu synu spuziak zo skolky a kamarat)?Co trenerom? Co superom? My sme na turnaj ani prihlaseni neboli - zaskakovali sme asi za Poprad B. Cana na turnaj neprisla. Priklad co len citam na nete a viem - Roznava nedosla na 4 turnaje. Neviem dovod.Vlastne to nechapem. Brankar bol najlepsi na turnaji. Podla jeho hry a dolezitosti pre tim. Moj syn tiez bol dolezity. Samozrejme bol velmi dolezity aj ten utocnik - pr.viac ako moj syn. A aj ine deti. Ale keby tam neboli ti dvaja - by len boli na svojej polke a pod tlakom. A gol za golom. ---Ale ,deti ze sme hrali predposledny zapas dostali medaile - pre vacsinu prve. Ze utocnik ktory sa snazil, a dvoch zapasoch mu to aj padalo dal 4 goly. Ze dalsie deti co nikdy neboli na turnaji -boli celok, co bol vcelku uspesni - tri vitazstva. Ze synov partner v obrane co snimi trenuje sa mu aj vyrovnal - ze ho pocuval(trener mu dal ulohu aby dirigoval obranu),kym ju nedirigoval hrali dobre - potom si len videl ber si tohto -tamtoho postav satu. Bolo to na nic - sam to nevie. Ano dva zapasy bol len dirigent, viednom aj autovy hadzovac - ale poliaci to nevedeli dobre branit. moj syn dovtedy nikdy nehazal aut - na turnaji ich dal aj dvadsat - a proti spominanym poliakom to aj fungoval - dokazal vzdy prveho prehodit - stal blizko. ---------Posledny argument - vcera som sa dozvedel - ze u nas je aj jedna 05. Ten chalan by nikdy na ziaden turnaj nesiel. Lebo ine niesu. On by nemohol hrat futbal. ----Tie turnaje sluzia nato aby sme sa vedeli porovnavat - ze asi ako na tom sme. Aby si to skusili tie deti. Boli spolu a makali na treningoch. Videli aj rodicia - ci to ma ci nema zmysel. Priklad tieto deti boli prvy krat na turnaji - tie z Juniora ,len z ich stranky aspon na 4tom. Pritom maju aj kosicku ligu. --------------Od mojho syna som ocakaval viac - ale zas nesklamal. Snazil sa - a prvy krat odohral skoro vsetky minuty(raz ho vystriedali za rozviazanu cvicku). Na to potrebujes aj kondicku. Ale vladal. Tie druzstva nad nami boli lepsie(tie to tiez netrenuju asi prvy rok). Potrebujeme este potrenovat.
slimak Zverejnené 23. Február, 2016 Zverejnené 23. Február, 2016 http://www.mfk-revuca.net/druzstva/pripravka/ Tam mozte vidiet ake mame deti ako hrali(my mame biele dresy,vacsina je proti popradu a ti boli lepsi dali nam tri goly - v dvoch zapasoch, na videu je len jeden gol ) - aspon kusok. Ja sa dnes usmievam nad tym co som zazil v nedelu. Jeden chalan ,dnes v skole povedal zene nadsene na hodine nabozenstva - ze v nedelu bol s mojim synom na turnaji. Proste bol nadseny. Dufam ,ze mu to ostane. A futbal ho bude bavit. Inak moj chalan ak som prisiel domov - asi prvy krat ak ma videl siel cvicit. Takto nebolo to mozno prvy krat. Mozno aj sam od seba 5 krat cvicil. Ale bolo 40 krat a som sa ho spytal cvicil si?, a on vyhovorky. -----------V tom druhom videu ,je krasny gol popradcana - verili by ste tomu, ze to vie spravit 8 rocny chalan? Tomu by asi nezabranil ani moj syn keby bol na ihrisku - jediny krat striedal, vybehol hned po streleni golu. Potom mal par dobrych zakrokov.
slimak Zverejnené 24. Február, 2016 Zverejnené 24. Február, 2016 V prvom stretnutí s rivalmi z Revúcej sme obstreľovali bránku súpera množstvom striel, nakoniec sa predsa len jedna strela ujala a zvíťazili sme. Mali sme veľmi svižné tempo na úvodný duel po skoro dvojhodinovej ceste autobusom. Viac tu: http://fk-junior.webnode.sk/news/stara-lubovna-turnaj-u8-r-2008-a-mladsi-21-02-2016-organizator-mfk-stara-lubovna/ Maju nas radi :)Keby sme v rocnikoch mali o 9 deti viac - mozme byt kludne rivalom skymkolvek - samozrejme potrebujes aj trenerov. Ale so 6timi hracmi sa neda nic robit. Teda - peniaze na trenerov a prilakat deti - podla mna uspechy mame velmi velke. Nato kolko mame deti. na trenerov -tych dnesnych nepotrebujes peniaze(ti traja to robia zadarmo,ale by si potreboval aspon jedneho dvoch dalsich) - prilakat deti - ale kto ich bude trenovat? Zena mi to upresnila - ten mladsi chalan nieje uchvateny len turnajom,ci medajlov - ze pre neho je uzasny moj syn. :) No je to mozne. On je zlaty.
slimak Zverejnené 24. Február, 2016 Zverejnené 24. Február, 2016 Este sa vratim k turnaju a hodnoteniu. Podporili sme svojimi hlasmi i súperov zo Šace a Čane počas ich zápasov. Veľké ďakujem si zaslúžite za vytvorenie skvelej atmosféry.Viac tu: http://fk-junior.webnode.sk/news/stara-lubovna-turnaj-u8-r-2008-a-mladsi-21-02-2016-organizator-mfk-stara-lubovna/Ja som ziadnu Canu na ihrisku nevidel a sedel som tam 9 hodin. Nerozpoznam hracov Cani od inych poliakov - ale na A4 - rozpis zapasov - tabulky - Cana bola vzdy preskrutnuta a o jej zapase nebol ziaden vysledok. Fanusikovia Junioru su velky ziav - ale mohli by byt niektori jednotlivci aj slusnejsi. Nadavat na rozhodcu ukazovat mu fakera - 45 rocny pako. https://www.facebook.com/736769446373554/photos/a.810207415696423.1073741835.736769446373554/814628595254305/?type=3&theaterBol turnaj v Lucenci - 07, 9 hraci(nemali tam co robit) su starsi ako moj syn(ako ine deti co sa mali zucastnit turnaja) - on tam nebol aj ked uz rok trenoval. Spravne ich vyhodili. Ale hravaju vsetci a su velmi sikovni a uz maju aj uspechy. Je rozdiel - dat niekomu sancu sa uchytit, spamatat,zahrat si - ale jednotlivcovi, ci pride vypomoct jedinec mladsim neskusenym - a je rozdiel tam narvat celu supisku starsimi hracmi.
slimak Zverejnené 25. Február, 2016 Zverejnené 25. Február, 2016 Sme sa debatovali s kolegom rodicom - ze oni(potrebuju aj preplesk, co ti starsi mavali) dostavali debakle - myslim 06. Lebo ziadne 05 niesu - ziaden futbal sa tu nerobil. A samozrejme je to tazke aj pre deti aj pre trenerov. Podla mna u nas su najsikovnejsie 07 - - tie su konkurencie schopne kvoli tomu ze hravali(trenovali) s 06. 08 snimi netrenuju - zacinaju. Tri deti aj trenuju dva, tri roky. Tie ostatne zacinaju. Nas klub ma uz dobre 06, aj dobre 07. Ti prvi sa zlepsili a je ich viac - ale z tej fotky z pred rok a pol vsetci chodia na trening a 07 su mozno aj sikovnejsi - aj vdaka tomu ze hrali a trenovali spolu. Najsikovnej si hrac pripravkarov je 07 - ten uz nastupuje za mladsich ziakov - dal 6 golov a spoluhraci mu uz nechcu nahravat. ---------------Proste vybudovanie klubu - hracov trva. Trva roky. Nas klub je relativne uspesny. Ano uz maju aj nejaky respekt. V Kosiciach mi trener po dvoch zapasoch povedal - ze timy do dvoch skupin rozhodili -vedia kde je kvalita - nas a martin, do svojej skupiny svoj klub a rimavsku sobotu - len tej sa nedarilo - a preskocila ich saca(podla mna aj to je velmi dobry klub, 08 maju velmi sikovne).
Vilma Flinstonova Zverejnené 26. Február, 2016 Zverejnené 26. Február, 2016 Fanusikovia Junioru su velky ziav - ale mohli by byt niektori jednotlivci aj slusnejsi. Nadavat na rozhodcu ukazovat mu fakera - 45 rocny pako. a to ešte môže byť rád, že neschytal...jeden môj kamarát robil basketbalového rozhodcu, a raz tiež bol pískať kdesi mimo BA, domácim sa to jeho pískanie nepáčilo a čakali na neho, ale on im ubzikol, už sa nepamätám kade, bočný vchod to ale nebol.Kedysi ako puiberťáčka som tiež s kamarátmi húkala na rozhodcu, ale vtedy sa kričalo niečo ako "Rozhodcovi mrkvu" alebo "Kúp si okuliare"...to už muselo byť, keď padali aj nadávky.Tam na tých vašich zápasoch hrajú deti, takže by sa fandovia ozaj mohli trocha kontrolovať.
slimak Zverejnené 28. Február, 2016 Zverejnené 28. Február, 2016 Junior ma dobrych fanusikov(ako najviac povzbudzujuci, najvacsi randal - maju aj bubon - proste su skveli) - dobrych rodicov - ich deti povzbudzuju - robime to aj my. Niekedy aj nas rodic situaciu nezvladne. Ale podobne individum by som od nas usmernil(ci uz je to prilis ci uz voci rozhodcom, ci trenerovi). Vcera sme sa boli lyzovat. prvy krat som siel s dcerou - dostal som nervy - nechcela sa pustit - ukazat ze lyzovat vie. Siel som si lyzovat s chalanom na velky kopec. Potom bol hladny - vo Vernari nam navarili aj gulas v cene listku - po gulasi - najskor som dojedol ja a dcera - ze pod ukaz co vies - nechcela - ma to nezaujimalo - raz sme sa zviezli - relativne to vie. Potom sme opat odisli s chalanom na nas kopec. Vcera chodila sama - aj na vleku a dole - spolu so zenou. Tohto roku sme boli lyzovat 5 krat. Som rad ze sa naucila. Mozno este raz pojdem. NIe kvoli mne(mna lyzovanie nebavi - s detmi pojdem -ale mne stacia dve jazdy,teda budem v bufete) - nei kvoli chalanovi, nie kvoli zene - kvoli dcere - pre nu to mozno ma vyznam. Ale uz potrebuje vacsi kopec a ten v Telgarte je idealny.Teda este raz si pojdeme zalyzovat. Ja som sa do chalana a jeho lyzovania nestaral - lebo nemam k comu. Na rok . Chcel by som snim zlyzovat aj to najtazsie co na Slovensku je. Ja to nepoznam. Ale do jasnej, ci do vysokych tatier by som siel. Myslim upravenu ziazdovku. Chalan jazdi bez paliciek - teda aj prenho bude ten posledny trening dolezity . Aby vedel lyzovat s palickami. Lebo tie dalsie jazdy bude mat o rok na tych vacsich kopcoch. Preco hned a skor -lebo vtedy su lacnejsie listky.
slimak Zverejnené 29. Február, 2016 Zverejnené 29. Február, 2016 Cez vikend nam hrozia dve turnaje aj v sobotu aj nedelu. hrozia. napisal som ze syn a ja pojdem(moje auto). Obe cez sto kilometrov. Maju malo deti. Ja som rad,ze robia co robia. A ich vzdy podporim. Vela sikovnych deti odpadne - ja neviem kvoli comu. Mozno aj kvoli peniazom - nemaju ani nato aby dieta poslali na turnaj sto kilometrov. Pritom by sme ich dieta odviezli. A radi. Sme mali kupit ten minibus.
slimak Zverejnené 10. Marec, 2016 Zverejnené 10. Marec, 2016 V sobotu co bol turnaj v Presove 08 este v celku dobre zvladli. Boli treti. V nedelu - to pre mna bol velky karambol(tento rocnik mame najlepsi a mal by to vyhrat). Po prve som si myslel,ze na turnaj pride to najlepsie co mame. Ale prisli len tri deti navyse a tri deti so soboty - my (dve deti) sme sli priamo do Starej Lubovne. Ale ak som videl prvy zapas(polskych muzstiev) - som videl ze tie deti su niekde inde(neriesim preco,neviem). Skoncili predposledni. Ale chalan si zahral. V sobotu skoro sto minut a v nedelu - dalsi dvaja znich dali sto minut. Dalsie minuty. Brankar dalsich sto minut. Utocnik tiez ako viac polovicu a moj syn polovicu. Mali dost. Z nedeli sme boli vsetci sklamani. My co sme sa vybrali z Presova na prenocovanie do Lubovni sme mali aspon vylet. Zahrali sme aj bowling a pod. Bolo jedno polske druzstvo a to som este nevidel. Tam boli 5 polskych, my a domaca stara lubovna. Ale to jedno druzstvo vo dvoch zapasoch s poliakmi rozplakali tri deti(pri preruseni hry - priamy kop) - nikdy som to nevidel. Jedneho z nich aj rozhodca vylucil.
slimak Zverejnené 5. Apríl, 2016 Zverejnené 5. Apríl, 2016 Sotak ma dalsi turnaj. Je to pre deti prveho stupna. A skola kde chodi moj chalan - tam chodia -pravidelne - teda ten ucitel aj-je ucitel tych mladsich ziakov - nie telocvikar - aj ked mna telocvik ucil. Teda som chodil na tu istu skolu. Je to tiez alkac - ale podla mna sluzny clovek. ----------Ten ucitel ma futbalovy kruzok. Na tie kruzky deti nechodia(maju ich plno su za to peniaze,priklad moja zena ma kruzok anglictiny ,je aj turisticky a pod.) - ale on ,deti asi nemal - ale tento rok zacal trenovat - vybral si desat deti co chcu ci by mohli. Je to raz za tyzden a obi to 4ty mesiac. Moj chalan tam chodi. A malo byt nieco ako okresny kvalifikacny turnaj. Nebol. Lebo sa prihlasili sa dve skoly a pred turnajom aj ta dalsia to zrusila. Co je pre mna zarazajuce a nepochopitelne? Kde chodi moj chalan do skoly a hra futbal - je jediny - teda okrem este jedneho chlapca co hrava futbal za iny klub - su len dvaja co to vedia - za mesiac to nenaucis. Ked to nikdy nehral - ale ani hrat nebude. Ta skola kde chodi moj syn a uci tam moja zena - a do ktorej som aj ja chodil. Je ta najhorsia - su tam cigani - Bcka(triedy) su skoro len cigani. Jedina osarpana. Proste vizualne velmi zle. Co ma zaraza - v Revucej je dvadsat tridsat, deti co trenuju a hravaju futbal v klube. A su dalsie dve skoly - okrem mojho chalana tie deti maju oni. Teda mne to vychadza len tak - ######u na to ich ucitelia telocviku. Pre mna nieco nepochopitelne. Oni maju sikovne deti - su to futbalisti - vedia to hrat. Trenuju to tri roky. Este - Sotak tym skolam aj za ucast zaplati - ja neviem 500 euro - za to sa daju a minuly rok si kupili dresy - a si vedeli zaplatit aj mikrobus. Tohto roku by som siel snimi. Siel by som sa pozriet. Zaver------------Skola a ucitel ktory ani nemaju futbalistvov - sa snazil a -snazi nieco dat dokopy. Niekto co nemusi nic spravit sa na to vykasle. Este poznamku - ja som nikdy netrenoval - v klube, na kruzku. Ja som ale futbal hraval - mozno aj viac ako ti co trenovali v kluboch. Teda som ho vedel hrat - ani ten trenovanejsi v klube ma priklad nepresiel. lebo mi deti sme to hravali.Aj ine sporty - tenis - ja my - sme to hravali na ulici. Pimpong - ja som mal stol - dalsie dieta malo stol na ulici - a hravali sme to - samozrejme z inymi detmi co stol nemali. Co mal zaujem. Hravali sme aj karty, alebo si skladali spolu lego - 4,5 deti. Mali sme kde a nemali sme co robit - ina doba. Tie deti aj dnes su rovnake - chcu sa hrat. Len ci maju tie prilezitosti. ----------Posledna myslienka ci spomienka- Luka tam bola(aj tu si musel vyrovnat) -ale ja si pamatam - ze sme boli v lese vyrubali nejake brezy a znich moj otec pozbuchal brany. Ano boli malo odolne a iny otec tam dal normalne desat centimettrove hranoli. Neskor. Co si pamatam. Moj otec sa snazil spravit aj klzisko v zime. Pustal tam vodu robil mantineli. Preto si otca vazim. Urobil v zivote vela slusnych veci. Vela ludom pomohol. Ja som len co som sa od neho a matky naucil. My sme na vylety chodili -nejak inak -a to sa snazim robit aj ja. 1
slimak Zverejnené 5. Apríl, 2016 Zverejnené 5. Apríl, 2016 Nejak inak - ja som so svojim otcom nikdy nebol v prirode na ture. Ja som snim bol na zberani hub, cernic a malin. Taka bola doba.Tak sa zilo. Sam som bol v lese aj bez otca - mal som psa - ci neskor motorku od brata. Ja s otcom som bol velmi malu cast(ale nie nepodstatnu) . So psom ci motorkov som v hore stravil ovela viacej casu. Ja som tam bol kazdy den . a robil priklad cyklistiku. Tiez v hore. lebo okolo na mas len hory.----Zaver.Moj chalan aj ked je este maly 9 rokov. On do hory nezabludi. Tam sa dostane len ked ho tam zoberiem ci vyzeniem. Da sa aj vyhnat a pravito - prikl. mu povies vybehni na ten kopec - oa to za hodinu da - aj sa to stalo a iste stane. Kludne mu o rok poviem chod ,ci vybehni na Kohut a sprav si tam selficko - ja by som mu veril aj bez fotky - ja ju nepotrebujem . Mna on neoklame ani dcera ani zena.
slimak Zverejnené 5. Apríl, 2016 Zverejnené 5. Apríl, 2016 Ta skola nieje najhorsia. Je najlepsia.Ja syna nedam na najhorsiu skolu. Ja tam niekedy zabludim - a pozeram sa. Vidim deti, vidim aj ucitelov. Vidim. Syn chodi aj malovat na nejaky kruzok - pre mna nepodstatne(ale respektujem to lebo ho to bavi a som rad) - robi to nejaka sukromna skola. O rok o domna(a inych firiem) dostane prispevok. Z dvoch percent. lebo nieco robia tiez dobre a ich podporim. Ale dobre robia pracu aj vo skolke kde chodi moja dcera. Im tiez nejako pomaham. Dal som papier, prefotil som, aj urobil danove priznanie. Ak viem a sa mi chce pomozem. tymto ano - robia snazia sa. ved co ine by som mal robit. Zaver Ja co som mal a nema moj syn - my sme mali klavir - ja som aj na klavir chodil do skoly ZUS. 4 roky ale ma to nebavilo. Nikdy potom som do toho klavira ani nedobol(ale nieco som sa naucil - ako dieta - vedel by som na klaviri dat hocico - po svojom - lebo nieco som sa naucil - priklad daj mi noty a zahram to- vedel by som to,lebo ma to naucili). Mali sme a mame aj pinpongovy stol. To som hraval - s otcom ,s bratom, ci kamaratmi. Otec bol majster vychodslovenskeho kraja v pinpongu - preto sme ten stol mali. Ten klavir sme nemali vzdy otec a matka to kupili stalo to dvanastic - velke peniaze -polovica Zigulaku - sestra - na zaciatku ked ju dali na tu ZUS(ja som tam chodil,brat nie), no a sestra kym klavir nemala roky trenovala na pasikovanom tricku - co sa podoba na klavir - len to nevydava zvuk. Alebo chodila trenovat do susedov co klavir mali Teraz ten klavir je u sestri. A tak je to spravne.
Vilma Flinstonova Zverejnené 6. Apríl, 2016 Zverejnené 6. Apríl, 2016 ani my sme klavír nemali vždy, ten mi mamka kúpila až ked som bola už vo 4. ročníku ĽŠU a vyhrala som súťaž, dovtedy som 2x do týždňa chodila svičiť do Domu osvety (dnes by sa to volalo Dom kultúry). Teraz ho mám doma. Ten náš klavír stál dakedy pred 100 rokmi "len" asi 2 litre, starý kúsok, ale je to historický kúsok, ťažký, z pevného dreva, ešte sú tam pozostatky po svietnikoch. Chlapi mali problém s ním manipulovať pri rekonštrukcii, napriek tomu, že má kolieska, je ťažký jak sv-ňa.ja som veľmi chcela a hra na klavír ma bavila - rada som hrala aj to, čo som musela, ale aj len tak pre seba podľa sluchu alebo čo som si vymyslela. Moja sestra tiež spočiatku chcela hrať a moja učiteľka ju aj prijala a spočiatku bola nadšená, lebo kým sestra chcela, dokázala sa veľa naučiť a bola dobrá, ale potom ju to rpestalo baviť, takže skončila asi tak, že učiteľka jej povedala "xxxx, prosím ťa, radšej už nehraj, lebo keď ťa počujem, som z toho nervózna." A bolo to naozaj nepočúvateľné, tiež som trpela, keď som to musela počúvať.Skrátka keď decko hra baví, tak sa dokáže naučiť čokoľvek, aspoň ja som sa naučila všetko, čo som si zaumienila - ale ak ho to nebaví, môžu mu aj zlaté notyx dávať a neviem čo všetko, je to trt platné a nič z toho nebude. I pridám príbeh zo záhrobia. K tej istej učiteľke ako ja chodil na klavír aj jeden z politikov 90. rokov a jeho mladší brat. Vtedy to bol taký živý chlapčisko, taký grázlik, ale milý grázlik. Bola s ním sranda, poznala som ho aj zo školy.i bola besiedka a títo dvaja chalani mali hrať čosi štvorručne. Dostali takú inštrukciu, že sa majú chytiť za ruky, pekne sa pokloniť obecenstvu a potom odkráčať ku klavíru a zahrať, a opäť napochodovať dopredu pódia, uklonoť sa a spolu odpochodovať. tento chalan už bol ostrieľaný, už mal nejaké to vystúpenie za sebou, ale rpe toho jeho malého brata to bolo rpvé vystúpenie, a tak nečudo, že na nejakú poklonu zabudol a široval si to rovno ku klavíru. Onen politik nedávnej minulosti napochodoval dopredu, hmatal v lufte po bratovej ruke, a keď ju nenašiel, obzrel sa a zistil, že brat už sedí za klavírom, i nemeškal, otočil sa, chytil malého za golier a vytiahol ho spoza toho klavíra, pridal zodva-tri buchnáty po chrbte a potom ho pekne chytil za ruku, spolu napochodovali dopredu, uklonili sa, prešli ku klavíru...ostatné už sa odohralo podľa scenára a inštrukcií našej pani učiteľky...môžem poveedať, že my v zákulisí sme si skoro cvrkli, učiteľka sa rehlila o 106 a obecenstvo sa šúľalo...Bolo to nezabudnuteľné.
slimak Zverejnené 8. Apríl, 2016 Zverejnené 8. Apríl, 2016 moje deti maju stastie na ucitelov. V skole skolke. na treningoch. trenerov- vsetci traja su v pohode a dobri. Ale jeden - nezamestnany(pred pol rokom pracoval - mal zamestnanie na rok - nieje povalac - pre mna je velmi slusny clovek) dvadsat osemrocny chalan - ma vysokoskolske vzdelanie na trenovanie- chce ist pracovat do zahranicia/trenovat deti). Za Revucu hrava futbal - isiel s chalanmi co ich trenuje na nejaky turnaj. Namiesto sustredenia so svojim druzstvom. Ja to aj nechapem. Ten chalan je slusny aj v gronsku by sa mal dobre. nejde kvoli detom/ci inemu dovodu- asi frajerke-ale to neviem- ja ho nepoznam). asi ho kopnem. mak takeho cloveka nevieme zaplatit. nema kto. nevieme mu dat tisic euro. aby mohol slusne zit. Taky Plavcan je slusny minister pre Vas.
Vilma Flinstonova Zverejnené 9. Apríl, 2016 Zverejnené 9. Apríl, 2016 to ako pre koho, čo tým myslíš? 1
slimak Zverejnené 18. Apríl, 2016 Zverejnené 18. Apríl, 2016 OK - Plavcan a tato vlada nieje pre vsekych. Ale bugar - game a informator a fico ani nie .. ale su tu spokojni ludia s vladou ci nie a kto ich volil? Spokojni su aj Tyso a dead . Inak mna presne tito ludia nezaujimaju. Ja som rad ze prejavia nazor - lebo by sme ich nepoznali . Ale vedeli,ci vieme ze tu su. To sa zisti vo volbach. Viem si ich personifikovat. Dokazem spoznat ich motivy. Preco? Zrada vadi? Ci ste nezradili a bude slusnejsie Slovensko? Sa modlite aby bolo - nebude nema preco. Lebo ste zradili a nemate.... nic. Zlodej co desat rokov kradol bude nadalej . A Bugar - on samozrejme oligarcha nieje . Ani Fico. On je len gasparko - ci on a jeho podriadeni - biele koniky. Preto sa Bugar moze tlamit maximalne na Danka. Ved uvidime - co sa zlepsi pod Bugarom. --------------- Moj chalan je aj sikovni - ale musi na sebe makat. A to nerobi.Turistiku nadirigujem ja - trenvanie doma(SO MNOU) detto. A nemaka ani na treningoch, Sa mu nechce.Dostane take klapky ked to ze sa mu nechce zacnem chapat. On ma plno nedostatkov - vela chyb - ale ma aj prednosti. Jeho fudbal bavi , aj treningy , aj medaile(dresy ,karticky a pic..) -- aj turnaje. Ale mal by makat viac.. Aj je sikovny. Mu to musim nejako vysvetlit aby zacal na sebe makat - aby makal na treningoch . Aj na turnajoch. Nie je to supertalent - ale nadpriemerny hrac moze byt. a je. Ma asi slabe nohy. -Ale na to aby mal silne musi makat. Ako ma nedostatky ma aj prednosti. To ale nechcem zakriknut. Aj v tych prednostiach nieje lumen. Este sa to len ucime.
slimak Zverejnené 23. Apríl, 2016 Zverejnené 23. Apríl, 2016 Dnes bola taka sranda - najprv ze cyklistika. Po asfaltke - a potom ze - ja nechodim po rovnakych trasach a ja detom chcem ukazat aj nieco naviac a od deti aj nieco naviac ocakavam ze to zvladnu a aj zena. Dceru som potlacil - inak pred tym dva krat spadla co som videl - teda jej pomozem a isiel vedla nej peso. Jej vysvetlujem do kopca musis zabrat. Vysvetlujem ako ma kerovat. Inak sa to nenauci. Proste prisiel zlom - vrestala v lese po mne zena - ja po nej(dcerin bycikel som hodil inym smerom kam asi chceli povodne ist) - zobral som chalana a vy si chodte vrestat kam chcete. -----------Ja na bicykli som za posledne roky bol par krat - poslednych desat rokov len s chalanom Asi 5 krat. Bol to velmi mierny teren - ale ...chalan co tyzden predtym nevedel brzdit a zisiel z Velkej Stozky na Niznu klakovu spadol aj 5 krat - ale to bol extrem aj pre mna. Plakal ale siel. A iste mal zazitok . Mne je luto ze tieto deti si to napamataju. Ako zrucnost ano . TO sa naucia a rychlo. Ale o tom vylete si nebudu pamatat. 1
slimak Zverejnené 30. Apríl, 2016 Zverejnené 30. Apríl, 2016 dnes som bol s chalanom na bicykli - presli sme asi dvadsat pat kilometrov. Do kopca sme tlacili - dokopca sme vysli 650 metrov/to je prevysenie).Ale co ma zaujalo mimo ine - on vie pocitat - nadmorska vyska cca. a je to jedno - proste su to stovky - a spocital to spravne. Ja sa ho pytam kto ta ucil pocitat - on ze ja - ja mu vravim ja som ta pocitat neucil - ja ho nic neucim . On to vedel - niekto ho to musel naucit - zena to nebola. Ma asi dobru ucitelku.
slimak Zverejnené 2. Máj, 2016 Zverejnené 2. Máj, 2016 Ja ho(syna) nic neucim - je to fakt - lebo ja ucit neviem - ci musim zmenit pristup(ako sa spravat k detom - aj svojim ci inym). Ja zijem - som - .. Prekvapilo ma ze to vedel spocitat - to bolo 758 - 456- dal presny vysledok a rychlo. - ze ani sam by som tak rychlo nevypocital. Proste prekvapil. Je uz hotovy clovek. Budem sa starat o neho este desat rokov. Budem ho vychovavat a drilovat a ja neviem co. Ale on uz dnes je samostatna jednotka. Prezije.
slimak Zverejnené 4. Máj, 2016 Zverejnené 4. Máj, 2016 Teraz co sme boli na vylete 600 metrov dole - cez les -dvakrat ak som mal naskok som mu odhrnul papeky - strom nebol ziadny. Ja som tade isiel prvy raz. Nespadol ani raz.Ale predkoncom - alebo co som si vsimol. Bol zjazd - naozaj prudky a ho vidim a neboli sme daleko od seba - ze brzdi - lebo on sa tam rozbiehal - zrychloval - a on krici na mna ze brzdi -nespadol dosiel dobrzdil- potom som sa pozrel na jeho brzdy. Plastove rucky - aj ked som sa snazil to nejak vylepsit - aby vedel brzdit - vedel brzdit len tak ako predtym(tie brzdy na jeho bicykli su na hovno) . Som mu povedal - ak brzdam nedoverujes - chod radsej pesi- ak to bude behom jazdy zoskoc z bicykla. Vminulosti nevladal tlacit na rucky si odychni. Inak on aj zazil ze dva hodiny tlacil na rucky.
slimak Zverejnené 14. Máj, 2016 Zverejnené 14. Máj, 2016 Som sa spytal syna - ci mu ukazal su tam dve deti co si kopu - pridas sa? Nie - som mu povedal ,ze nech so mnou uz nepocita,ze ho budem vozit na treningy, ci na turnaje. Koho bavi lopta by si natiahol tenisky a by tam letel. Mna uz nebavi mu kazdu chvilu pripominat ze by si mal zacvicit. Vcera sme spolu rodina pozerali film Koza. Som mu vysvetloval o co tam islo - aj to videl - ale realne ako to je.Ten clanok si precital. Potom sme sa o tom clanku rozpravali. http://www.cas.sk/clanok/308615/boxer-peter-balaz-padol-na-uplne-dno-olympionik-zbiera-zelezny-srot-aby-mal-na-jedlo/ Dvaja herci - celkovo tam boli traja -su olympionici. Jeden ma bronz z olympiady. --------------Som synovi vysvetloval - ze oni nieco dosiahli - a museli makat. Vela. Je dobre ze v tom filme bol aj cigan - aby pochopil - aj ked bol talentovany - musel makat. Pre mna ten Balaz nieje hovno - pre mna je aj hrdina filmu - realne ho nepoznam - ale sa aspon snazil, ci mal talent a dosiahol viac ako ... Ja .. ma u mna uctu - respekt. Ja som dobry v okrese on bol najlepsi v republike. 8 rokov.
Vilma Flinstonova Zverejnené 14. Máj, 2016 Zverejnené 14. Máj, 2016 --------------Som synovi vysvetloval - ze oni nieco dosiahli - a museli makat. Vela. Je dobre ze v tom filme bol aj cigan - aby pochopil - aj ked bol talentovany - musel makat. Pre mna ten Balaz nieje hovno - pre mna je aj hrdina filmu - realne ho nepoznam - ale sa aspon snazil, ci mal talent a dosiahol viac ako ... Ja .. ma u mna uctu - respekt. Ja som dobry v okrese on bol najlepsi v republike. 8 rokov.suhlas.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz