slimak Zverejnené 18. Júl, 2015 Zverejnené 18. Júl, 2015 Predchvilou dal chalan 15 konickou vsetko kopol s nohou. Vcera mal trening minimalne 6 na tri pokusy ak nie 30 ci klikov, ci drepov ci brusakov - tieto akoze tresty su nezmyselne ak chcete aby dal lepsi vykon aspon moj chalan - je to dobre len na posilovanie. Vcera dal raz 6, a dvakrat 11 - inak spravil asi 150 klikov, 90 brusakov a 60 drepov. Ale to potrebne je. Snazim sa ho ucit aby pouzival aj hlavu ak to ide na hlavu,ale hlavne stehna. Dnes ma viac ako tych 15 potesilo, ze zacina zapajat stehna. Strely na branu sme netrenovali aspon niekolko dni,ale vcera ci predvcerom aj dnes nes skusi kopnut - neprekopol. Vsetko je to len o treningu a opakovani. Kazdy den a makat. Ak ma to nezaujimalo ze prekopol tri krat za sebou - ma to nezaujimalo ani dnes. Viem ze na to ma - je to otazka poriadneho treningu polhodina staci aby sa zlepsil o meter. Ano vzdy po takom treningu mal svalovku a na druhy den krival.
Vilma Flinstonova Zverejnené 19. Júl, 2015 Zverejnené 19. Júl, 2015 v tomto teple ho takto mučíš??? Ešte sa neuvaril vo vlastnej šťave?
slimak Zverejnené 23. Júl, 2015 Zverejnené 23. Júl, 2015 Chalan nema este ani 8 rokov a dnes je lepsi ako ja v konickoch dal 17 vcera - v behu ja ho uz nedobehnem. Strela - ja som si to dnes skusal kym mi prisiel super na tenis - ja som to nikdy nevedel - ... Mna tieto treningy chalana nebavia - ja sa tesim - co chalan predvedie v zapase - ci na treningu -ci na nejakom turnaji - Som si isty ze bud sa budem velmi dobre bavit - tak to bude - lebo sikovny je. ALE BO.. Makat musi - ze je velmi sikovny o tom nepochybujem. tesim sa na kazdy jeho zapas. -.------------Talentovane dieta to mozno nieje - ja to posudit neviem - ale to ze makal - a ze predci 97 percent svojich spoluhracov o tom som isty - len makanim.
D'Ady Zverejnené 24. Júl, 2015 Zverejnené 24. Júl, 2015 to je fajn, ze si s nim spokojny, mozno prisiel cas, aby si ho nejako odmenil ;) 1
slimak Zverejnené 26. Júl, 2015 Zverejnené 26. Júl, 2015 A ako? Dalsie lego chima? Ja som detom hracku nekupil nikdy - myslis ze ziadne hracky nemaju? Ja im doprajem.. Oddych na teple pri tomto - zajazdil si aj na umelom bykovi aj ja(aj dcera) - pekne zosuchane kolena som pri tom mal. ------------- Hocijake priemerne dieta dokaze hocico - len ich tomu treba viest a dat im priestor. Moznost. https://sk-sk.facebook.com/permalink.php?story_fbid=837666376315553&id=450484635033731&fref=nfTu vidite ako sa to nerobi - maju krasny novy stadion - Niekolko rokov makaju s detmi a co? A behom roka(par rokov) vam zmizne 10 klubov ktore sa venuju detom - asi kam ide nas hokej? Na to ani geniusi byt nemusite. ------------Vlastne som chcel napisat aj co vidite na fotke - myslim ze to je jediny chalan co sa zucastnil sutaze juniorov,bolo tam este 9 dievcat. Najprv sli juniori - teda dievcata a potom dospelaci - viete co ma prekvapilo? - najlepsie casy mali dve juniorky - a to relativne velke rozdiely(najlepsia 15 sekund - bezny senior 18 sekund). Jedna vyse sekundu(naskok na dospelaka) - je to pretek medzi barelmi - otocili sa medzi tromi sudmi - ja to pochopit neviem - ako mozu byt najlepsie 2 juniorky - uplne rovnaka trasa aj uplne rovnake podmienky - tie dve sli na konci juniorov a hned isli seniori - asi makali ci v com to je?
D'Ady Zverejnené 27. Júl, 2015 Zverejnené 27. Júl, 2015 pri rodeu, ale aj inych konskych sutaziach su limitujuce schopnosti kona, schopnosti jazdca, ale napr. aj hmotnost jazdcatakze nie je nic prekvapive, ak napr. juniorka s 45 kg vratane ciziem a klobuka porazi 80 kg kovboja
slimak Zverejnené 27. Júl, 2015 Zverejnené 27. Júl, 2015 Ano juniorka zostarne o rok a stane sa z nej 80 kilovy kovboj.
informator Zverejnené 28. Júl, 2015 Zverejnené 28. Júl, 2015 Každý človek má nejakú povahu a správanie sa. Myslím že základ tohto leží vo výchove už od útleho detstva. Ako deti boli vychovávané od malička, tak sa budú správať po zvyšok života.Čo myslíte, je povaha a správanie sa detí daná výchovou, alebo väčší podieľ má na tom dedičnosť povahových vlastností po rodičoch? Samozrejme kazdy nieco podedi po rodicoch (myslim povahove vlastnosti a nie nejake hmotne statky) a tie su podla mna podstatne v spravani dedica. Vychovou v rodine sa dedicom iba vstepuje akesi spolocenske spravanie, ktore sa sice moze zhodovat s podedenou genovou vybavou, ale aj nie (co je castejsie), a preto domaca vychova, je vacsinou spolocenska pretvarka.....lebo bonton. Dedicia sa vlastne od kolisky ucia pretvarke. Zaver je teda si tak, ze...."ako sme si ich vychovali take ich mame".......no je tiez moznost zvalit zodpovednost na niekoho ineho, aby sme sa zbavili nejakej viny za poklesky nasich povahovych dedicov v buducnosti.........mozu za to statne ustanovizne od skolky az po dospelost, lebo nebol cas na nejaku vychovu z dovodu nedostatku casu.
Vilma Flinstonova Zverejnené 29. Júl, 2015 Zverejnené 29. Júl, 2015 s tým dedením povahy to bude asi skôr tak, že deti odpozorujú a napodobňujú správanie rodičov.
slimak Zverejnené 30. Júl, 2015 Zverejnené 30. Júl, 2015 Kedy sa začali tieto rodičovské tlačenky?Keď sa začala meniť ekonomická podstata spoločnosti a šport zostal visieť na vreckách rodičov. Nehovorím, že rodič nemá prispieť. Má, lenže kontrolovať to musí niekto odborne pripravený a morálne zdatný, aby mohol rodičovi povedať – sadnite si, prosím, tam hore na tribúnu, konzultačné hodiny mám v stredu o jednej popoludní. A nie, aby po zápase rodič naháňal trénera po chodbe a vykrikoval mu, že jeho syn hral iba 7 minút za zápas, no on chcel, aby hral 14 minút. http://zivot.cas.sk/clanok/21022/hrozi-nam-vypadnutie-z-a-skupiny-jan-filc-otvorene-reaguje-na-napatie-v-slovenskom-hokeji--------------------dvaja treneri co u nas trenuju fubal a som im robil pracu - musia zaplatit a zaplatili - chalan co mi prerabal byt a bol klient musel zaplatit. Nebol som snim spokojny a vyhodil - klient.Mna dietatom vydierat nik nebude nicim. Podporim a zaplatim pre celok, nie syna - syn ak tam bude len na zaklade ze bude mat vykonnost. Bude makat a nic za neho nebudem musiet zaplatit aj tak by som nezaplatil - ak uvidim ze nema nato pojdem inam - budem platit ja neviem komu nikomuu - do prirody. Som ochotny dat na branky,lopty na ceny v turnaji - na benzin, ci aj cast autobusu ak by chceli. Ale platit trenerovi, ci klubu aby moj syn hraval a na to serie - keby nesral na to ma. To nikdy - nikdy to nesposobim synovi. MOj syn maka - a makat bude. Ak nie(nechce) - aj tak bude . ma len 8 rokov - dalsich 10-20 bude makat.Len aby to tak hrozostrasne nevyzeralo - jeho to mozno aj bavi. A sikovny je - a mam dceru - myslim ze dochadca do veku - ze zacne makat aj ona. Este neviem nacom. Podstate je to jedno v kazdej jednej cinnosti - upravovania posteli - chalan je v tom velmi dobry. -------------Dnes som videl rodica s dietatom - on dieta do nicoho nutit nevie - nechce - a tak to bude aj vyzerat. Ci je. ----Chalan predvcerom dal 24 konickov. Nepocital som to len videl - prisla zena -som jej len povedal teraz si robi rekord - Ako napoveda pre inych oteckov ako nato - chalan to kopaval vysoko - sikovne ale asi do vysky 1,8 - dal tak behom aj kratkejj chvilky 17 - dvakrat. Potom mu poviem - ze nech si to kope maximum po oci ci koleno- to som mu vlastne vravel vzdy ale vtedy to bolo zbytocne. V tedy pred mesiacmi ako bol na urovni kripel - dnes je pre mna na urovni futbalistu - trvalo to 3 mesiace. Sikovneho futbalistu.
Vilma Flinstonova Zverejnené 30. Júl, 2015 Zverejnené 30. Júl, 2015 slimak, to máš podobné ako v škole, ktorú spozoruje nejaký zazobanec, ale jeho syn je grázel a ešte k tomu aj hlúpy, nemôžu ho ani nechať prepadnúť, ani potrestať, skrátka nikto s ním nepohne, je to nespravodlivé a nožík sa mi vo vačku otvára, ale toto bolo pred 25 rokmi tiež vyštrngané tými kľúčami.
slimak Zverejnené 30. Júl, 2015 Zverejnené 30. Júl, 2015 Inak aj ja uvidim sikovnejsie dieta(menej solventne - lebo to mozne je) - ktore tam nieje - zaplatim vacsi uplatok aby to bohatsie vypadlo. Mne ide vysledok mojho syna :zubiska: Niekto zan hrat musi.---Realne v takom druzstve - klube to nema vyznam. Teraz ma napadlo - tak verejne - zasponzorujem(zozeniem peniaze) turnaje pre menej solventnych a sikovnejsich. Ako ? Neviem. Zatial.
Vilma Flinstonova Zverejnené 31. Júl, 2015 Zverejnené 31. Júl, 2015 Inak aj ja uvidim sikovnejsie dieta(menej solventne - lebo to mozne je) - ktore tam nieje - zaplatim vacsi uplatok aby to bohatsie vypadlo. Mne ide vysledok mojho syna :zubiska: Niekto zan hrat musi.---Realne v takom druzstve - klube to nema vyznam. Teraz ma napadlo - tak verejne - zasponzorujem(zozeniem peniaze) turnaje pre menej solventnych a sikovnejsich. Ako ? Neviem. Zatial.uff, len aby potom dajaký dobrák nevytlačil tvojho malého už len zo zlosti. Tvoj zmysel pre humor je niekedy neodolateľný!!! :)Noo, zasponzorovať turnaje pre nesolventné ale šikovné deti je pekná myšlienka, to ti držím palce. Skús založiť takú tému, možno ti tu niekto bude vedieť niečo rozumné poradiť, ako na to.
Jovzin Zverejnené 31. Júl, 2015 Zverejnené 31. Júl, 2015 Hmm torsku neskor ale:Boli sme na tom ORL vysetreni. Doktorka mu davala nejake take sondy do usi najprv do praveho a potom do laveho. V pravom jej tam na chvilu bliklo cervene svetlo tak som si pomyslel ze nam asi povei ze slabsie pocuje maly na prave ucho. Ale nic ze vraj ma usi v poriadku obe. A ze mu mame pokupovat viac takych tych kniziek kde su rozne veci popisane alebo zvieraata alebo cinnosti.Plus ze na neho mame rozpravat v jednoduchych vetach ako Chlapec je vonku, Pes je vonku s chlapcom. A tak podobne ze take max do 5 slov vety a radsej menej slov ze je lepsie. Tak dufam ze to bude dobre a maly sa rozhovori.
game Zverejnené 1. August, 2015 Zverejnené 1. August, 2015 no a je to, Jovzin. on sa rozhovorí. ale ľahšie sa vám bude spať, keď to malý absolvoval a viete, že je zdravý ako buk, len typický chlapec.je ťažko nedať sa strašiť, keď ide o vlastné dieťa. ale už sa nedajte strašiť, teraz viete, ako na neho, len trpezlivosť, bude to dobré.
Vilma Flinstonova Zverejnené 1. August, 2015 Zverejnené 1. August, 2015 moja staršia dcéra síce v 13 mesiacoch skladala 2-slovné vety ako tam havo, alebo daj ham, a naučila sa rýchlo rozprávať, ale asi v 4 rokoch všimli sme si, že šušle, t.j. zle vyslovuje sykavky a pri L pchá jazyk von, tak som s ňou zašla k lekárke - tá nás poslala k logopedičke, tá si ju posadila pred veľké zrkadlo a spolu hovorili slovíčka s inkriminovanými hláskami, a toto som s ňou denne aj doma absolvovala, tiež rada spievala, a pekne, tak aj to sme využili na výuku správnej výslovnosti, spievali sme s klavírom pesničky so slovami, kde bolo veľa sykaviek a L, a tiež sa mala pritom sledovať v zrkadle, nakoniec aj sama už vedela, kedy zle vyslovila to či ono, takže asi za pol roka sa to výrazne zlepšilo. Do školy už išla s dobrou výslovnosťou.S veľkou väčšinou detí to chce hlavne trpezlivosť a venovať sa im ako najviac sa dá.
informator Zverejnené 3. August, 2015 Zverejnené 3. August, 2015 slimak, to máš podobné ako v škole, ktorú spozoruje nejaký zazobanec, ale jeho syn je grázel a ešte k tomu aj hlúpy, nemôžu ho ani nechať prepadnúť, ani potrestať, skrátka nikto s ním nepohne, je to nespravodlivé a nožík sa mi vo vačku otvára............. ..........ale toto bolo pred 25 rokmi tiež vyštrngané tými kľúčami. Tak tomuto nerozumiem : ( .
slimak Zverejnené 3. August, 2015 Zverejnené 3. August, 2015 uff, len aby potom dajaký dobrák nevytlačil tvojho malého už len zo zlosti. Tvoj zmysel pre humor je niekedy neodolateľný!!! :)Noo, zasponzorovať turnaje pre nesolventné ale šikovné deti je pekná myšlienka, to ti držím palce. Skús založiť takú tému, možno ti tu niekto bude vedieť niečo rozumné poradiť, ako na to. Mna prekvapilo aj toto - realne to mozne je . Mozno nie v Revucej ale je to jedno. Sikovnejsie dieta ode..kate? Ci ste to ochotny tolerovat ak to vidite? Priklad v Revucej - viac ako polovica mozno vsetky deti ich rodicia maju menej ako ja. Su deti co maju rodicov futbalistov - no a chalana trenujem aby bol najlepsi - ci to ide - podla mna aj hej. -------------- Moj chalan bol kripel - to je uroven - uroven velmi slabeho zaciatocnika - ale .. aj ked bol kripel na turnajoch ukazal vcalku dobru hru. Dnes kripel nieje. Aj ked Revuca v istom rocniku nema vela deti - neviem ci ich vie dat 6. Maju 3-4 velmi sikovne deti a moj kripel mozno ja neviem - prekona najvacsiu hviezdu supera - ked nie on tak pomoze dalsiemu lepsiemu hracovi v time.
Vilma Flinstonova Zverejnené 5. August, 2015 Zverejnené 5. August, 2015 informator:žže to, čo bolo na západe lepšie ako u nás, sa k nám dostalo malou mierou, zato to, čo tam bolo nanič, sa sem dostalo vrchovato a ešte aj rozkvitlo. Ale o tom som tu popísala veľa, takže by som sa len nerada k tomu vracala a pitvala to do podrobností. slimak: no to záleží od toho, aký mocný by bol tatko onoho protežovaného decka. Nemám dosť guráže, prostriedkov a ani vôle ohroziť svojich blízkych aby som si pálila prsty s nejakými mafiánmi či zazobancami, ktorí si môžu zaplatiť v pohode vyhadzov môjho decka a obmedzenie jeho činnosti v inom klube (zbore, spoločnosti...atd). Ale ak by šlo o niekoho, kto by neohrozil moju rodinu a budúcnosť mojich detí, určite by som bojovala, keby som videla, že niekto horší dostal prednosť pred mojím deckom v danej veci lepším. Tiež však len do určitého veku. Potom už by som to nechala na uváženie mladej, či jej to stojí za to.
slimak Zverejnené 5. August, 2015 Zverejnené 5. August, 2015 Zas Revuca nieje tak velke a zaujimave mesto - nie su tam mafianske ci ine deti - v podstate neviem ci ma hoci.. rodic vacsi prijem - nemyslim si to ani o sefovi klubu.. Alebo tak velky prijem - nasobky dvojnasobok mozno - 5 nasobok mozno ale tomu neverim. Ale napisala si to rozumne. U nas tam ani stavovske deti nie su - sudca prokurator,primator(nemyslim ucitel) - deti obycajnych rodicov. SKor deti - aby hrali tie co makaju a vedia. Skor je to u nas mozno o znamosti. ALe takto vsimat si to budem - zatial som si to mozno nevsimol. Ale aj ked si nieco vsimnem realne platit za niekoho nebudem - lebo to nema vyznam - len budem sklamany a smutny. Snad sa to nestane. Chalana odtial zoberiem - aj ked sa mu nebude chciet makat a skusim tenis, karty ci ine hry.Kde bude makat. Matematicka olympiada?-------Chalan chytil crevnu vyrozu ci inu potvoru - dnes po dvoch dnoch sli na infuziu do nemocnice - teraz som si vymyslel - ze zenu na jeden den vystriedam(zajtra nie hram tenis) - s chalanom si zahrame karty(bud z piatka na sobotu, ci so soboty na nedelu).
slimak Zverejnené 8. August, 2015 Zverejnené 8. August, 2015 Dnes sme sa vratili z nemocnice - jednu noc som tam vydrzal - zadrvili karty. 2,3,4 dni mu dam pokoj od trenovania.
slimak Zverejnené 8. August, 2015 Zverejnené 8. August, 2015 Este tu ma napadlo ,ze mam aj dceru - s nou nemam taky vztah ako so synom - ale som si uvedomil - ze to je moja chyba. Ona tiez s nami chodi na tury a maka . posledny rok nosim nositka - lebo nikdy nevies co sa komu stane. Ale ona v nich nesedi. Naposledy tam sedela pri vystupe na Rozsutec - neveril som jej ze po tych rebrikoch prejde. Ked som nevladal som ju aj pustil. Proste aj s dcerou si musim vybudovat vztah. Chcem. Je to tazsie - lebo ma inu povahu ak chalan - ale malo by to byt lahsie - lebo dceri inklinuju k otcom - aspon od zeny som to pocul. Dnes som to aj skusal - ide to. Staci sa jej venovat - rozpravat sa s nou. v minulosti som to nerobil. 3
slimak Zverejnené 9. August, 2015 Zverejnené 9. August, 2015 takmer všetci alebo všetci tu máte / máme súrodencov... porovnali ste občas svoje povahy ? nakoľko sme so svojimi bratmi , sestrami rovnakí ? na rovnaké podnety reagujeme rôzne ... nie je tak ?dieťa sa v určitej situácii hádže o zem.... a jeho brat to neveriacky pozoruje ... takúto situáciu už takmer každý zažil či videl ...nedávno som hovorila s jednými rodičmi, ktorí majú štyri deti: ako veľmi sú tie ich deti rozdielne povahou... a vychovávajú ich s rovnakou láskou, s rovnakou tvrdosťou všetky... to, čo je rovnaké v našich povahách, pochádza z genetickej výbavy ... veď sme v rámci rodiny " z jedného koreňa" ... výchova vštepí správanie, etiketu, vystupovanie na verejnosti ... pokiaľ to základná vrodená povaha dovolí .... nie je ľahké vychovať introverta tak, aby začal prednášať pred davom ľudí .... výchova je rozhodne dôležitá, aby sa človek včlenil do spoločnosti, aby z neho nevyrástol "tarzan" .... ale ten základ si prináša so sebou v génoch.... Mam brata - v zivote mi neublizil - je medzi nami 5 rokov rozdiel. Aj ked ma on brckave vlasy a ja droty - podobame sa. Som si vsimol, ze mame podobnu grimasu - vyraz tvare. A to uz 10 rokov zije v anglicku a vidim ho tak raz ,jeden den do roka. Ci sme si podobny ? Vo vsetkom? Podla mna isto nie. Priklad on nepije(otca sme mali alkaca - on zije vipije si ale uz nie kazdy den,raz za mesiac). Brat nepije. Lebo podla mna aj ked ho v podstate nepoznam - ma asi povahu otca v tomto smere - teda nemoze pit. Lebo .. to si len myslim pod vplyvom je agresivny(nie voci okoliu mimo ale rodine) - ci povie co by nemal, ci.. Ma prist o par dni tohto roku si ho odchytim(mozno spravime nejaky vylet aj na dva dni). Porozpravame sa. Chyba mi. -------------------------- A u tej dceri ---- ci by som vystriedal,zenu v nemocnici keby tam bola dcera? MOzno ano - ale neviem ci by ma to vobec napadlo. Tu som chcel vlastne povedat - sam seba uberam o stastne chvile s dcerou(mozu byt presne take ako s chalanom,ci lepsie) - a jej v podstate nicim zivot aj povahu. Proste venujes sa len jednemu dietatu - ona to vidi aj si zoberie loptu a kope do nej(konicky). Chce pozornost. A tym aj nechcene - lebo to robi ked ma chalan trening - jej poviem super kopaj -ale chod niekde na bok. Ona trenuje na boku. Je na boku. ----------------------Este jeden priklad - maju rozhadzane lego ci hocico - poviem im upracte to - upratuje len chalan - vidim ze dcera ma neposlucha je mimo - potom som aj ja ju mal mimo. Ale to bola moja chyba. Ja som jej mal vysvetlit ,ze to ma urobit a mal som sa jej venovat. Ja som sa zachoval kasles nato kaslem na teba. Nemyslim, ze by ona zmrzlinu nedostala, ci najest, ci.. len som ju ignoroval. Tadialto cesta nevedie - inak aj chalan to uz nechapal - preco on musi vsetko - teda aj jeho som deformoval. Ked sa viac zameriam aj na dceru aj chalan bude mat viac kludu. :zubiska: Clovek sa uci cely zivot aj rodic. Robi aj chyby. 2
Vilma Flinstonova Zverejnené 11. August, 2015 Zverejnené 11. August, 2015 slimak: pekné príspevky. neviem, ako inak svoj dojem popísať. naozaj, treba sa venovať obom deťom, hoci každé je iné. Aj u nás to bolo tak, že každá bola a je iná. Ale je hrozne teplo a nechce sa mi sedieť u počítača, dopíšem to inokedy.
slimak Zverejnené 12. August, 2015 Zverejnené 12. August, 2015 To co som predtym napisal - chcel by som(ja tiez niesom kazdy den rovnaky) - dnes rano som za nou prisiel a do mna kopala. - Pred vcerom - ci aj dalsi den dozadu ma stiskala. Asi prvy krat. Myslim sama odseba. Nemyslim daj mi pusu a ja odidem - ci zena jej povie daj otcovi pusu. Ta dcera je tak tvrdohlava - ci sa snou neda ci ked mi neveri - ze na Telgartskom kopci stala hodinu kym prisla za nou mama. A mna to nebavi - chces stat tu tak stoj - potom som hodinu hladal jej matku o synom na kopci vedla. Ona nechcela ani lyzovat na tom malom kopci - nechces stoj. Ale hodinu sama bola a rumazgala. Prvy som pri nej a jediny co na nu myslel asi ja.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz