slimak Zverejnené 14. Marec, 2015 Zverejnené 14. Marec, 2015 A tu atletiku, gymnastiku, ci husle mam ho ucit ja? Co som to nikdy nerobil - a u nas ziaden trener na to nie je ani klub?Priklad co v sporte u nas nieco dosiahli na svetovej ci slovenskej max urovni su pretlacac rukov,nohejbalisti(Breznanik je syn nohejbalistu), karatista, ci kixbo...,potom volejbalisti,ci hadzanarky. Dalsie velke pozitivum co som si vsimol - chalan prestal fnukat pred treningom so mnou - uz sa nevypytuje ako dlho bude trvat - a dokonca pri niektorych cvikoch povedal, ze toto ma bavi. Talent - je tento chalan talent? Video tu napriamo nejde - ak chcete si ho isto najdete ak do googla dateFutbalový tréning 9 r. Patrika / pozn. g. : najlepšie je nájsť tie videá na youtube /: Od neho sme sa dnes naucili dve cviky - samozrejme na prvy krat to nepojde tak rychlo ako sikovnemu chalanovi(Patrikovi). Ci nam to tak ani nejde. Co som spominal pri lyzovani,ze syna uz nemam co naucit - ze vie vpodstate co ja - u futbalu je v istych veciach uz predomnou. Dnes sme sa ucili cvik 0:40 a ta peticka mi v ponozkach nesla.Makka bola este lopta ci koberec ja neviem. :zubiska:Potom sme skusali tu otocku 1:20. Ta mi sla,ale nie synovi. Boli sme dnes aj na ihrisku. Spracovanie lopty a nahravku mal na vianoce lepsiu - ide o to ze to netrenuju. Trenovali sme to co Patrik robi v case 1:44 - jemu to trva asi 12-13 sekund , mojmu chalanovi 26 sekund. Mali sme asi vacsiu vzdialenost medzi tercikmi aby sa tam vedel trafit - ale vlastne je to tazsie. Kludne verim,ze v tomto sa rapidne zlepsi a o mesiac moze byt na 20 sekundach a dalsi na 18- ak to bude trenovat.
game Zverejnené 14. Marec, 2015 Zverejnené 14. Marec, 2015 áno. ten Patrik má talent, a zjavne veľa veľa trénuje. / že netrénujú ... veď o tom píšeme, teda píšeš, už dlho, že ten váš oficiálny tréning zrejme za veľa nestojí ... / a Patrik je o dva roky starší ako tvoj chlapec.v tomto veku dva roky sú priam veky.
slimak Zverejnené 14. Marec, 2015 Zverejnené 14. Marec, 2015 Ale moj chalan to mozno o rok ci v tom veku ako mal Patrik nespravi za 13 sekund,ale za 15 to da.. Ja len tvrdim - ze podobne vybavani by mohli byt vsetci chalani co trenuju futbal. Len musia trenovat. Ze tak netrenuju - si pozrite skym Patrik hrava. Mate plno videi. Zapasov. Nas trening? Ja som vdacny ze aspon nieco robia - chodia na turnaje - su mladi treneri. Ale prist na trening a pozerat sa ako 40 minut z 90 pocitaju tie tri cviky? Pri tom fint,cvikov je mozno 500. Pritom naposledy to pocitali deti - nerobia to rovnako - cviky,pr. medzi patickov a dalsou ma byt dalsi dotyk - hlavne to necvicia len v piatok spocitaju. Tych 40 minut je zabiteho casu - z 3,5 hodin co deti trenuju. Ak by to aspon trosku na treningu trenovali - ze vacsinu maju doma - nestaci stym zabit cas raz za mesiac? Pr. jeden cvik chalan urobil na vianoce 76,potom 75, predvcerom doma 70 - som to netrenoval - na treningu mu napocitali 61,vcera som bol nasraty - chalan mal zamakat na vybusnosti a urobil to 90 a 93. Som zvedavy ci chalan da na dalsom treningu aspon 90 percent co doma da - mohol by sutaz vyhrat na to potrebuje tych 250 - natrenujem ho ak sa bude dat na 270 - 257 dal vcera doma na treningu do 200. Vcera bol 8.mi. Ale co som dnes videl na ihrisku - bol som hrdy na chalana co zvladne na koberci. Je sikovny - ale trenovat treba za behu na ihrisku. Pr. ako budes nacvicovat strelbu v byte - mozes postavis si loptu ci lepsie nieco pevne ukotvene k podlahe(ci nieco lahke) a moze nacvicovat.Ine je to na ihrisku - je strelba z pevneho bodu- ako penalta ci priamy kop. Ale v hre mas pohyb loptu v pohybe to je dalsia dimenzia.Potom dalsia - protihraci a spoluhraci. Na to potrebujes treningy a turnaje. ---------------------Poznamka Mna zarazilo a nechapem. Ze rodicia deti - co aj chodia na turnaje - pri pive,ked som povedal - ze nase by mali byt na urovni ci prehravat Kezmarok,R.Sobota ,Lucenec, Roznava apod. Ze nie, to je nerealne. Nechapem naco tam chodia? To je ako ja pridem na trening a pozeram sa ako pocitaju. Pritom som si isty ak by viac zamakali - deti a sikovnych maju dost(aj na turnaje chodia - v marci boli 2005,2006 a este pojdu 2007, maju do 30 deti v tomto veku aspon 25 je sikovnych) - vytvorme im lepsie podmienky - viac hodin treningu - proste tieto muzstva musis mat snahu predcit - aj kosicke, ci presovske ci ake ked pridu na turnaj. Maju sikovne deti -ja by som znich vymackal maximum - oni sa uspokoja zo 7.mim miestom - ja osobne mat taketo dve turnaje ako trener - ci nedajboze dlhodobo koncim(toto nieje narazka na odstup trenera trenerov - len by som sa na to mozno vykaslal - lebo to nema velky vyznam a zacal nieco menit - nech deti viac makaju). Teda dufam ,ze ti najmladsi nieco ukazu - aspon 3 miesto. Uz naposledy to bolo take cudne - vsetci boli smutno spokojni s poslednym miestom - pritom mladi turnaj vyhrali.
Vilma Flinstonova Zverejnené 15. Marec, 2015 Zverejnené 15. Marec, 2015 slimak, a nechces sa aj ty nejakym sposobom pridat k trenerom a trocha to tam aktovne vylepsit?pridam pribeh z dom minulych.Moja "zilincanka" mala vtedy 7 rokov - ako tvoj syn. Uz ako 2 - 3rocna spievala, a velmi dobre, vobec nie falosne, zachytila ton ako mal byt, dokazala pekne spievat aj s doprovodom a uz ako 5rocna vedela udrzat svoj hlas a nedala sa pomylit druhym hlasom. Vela sme doma vyspevovali s klavirom aj s gitarou, a bola fakt dobra. A mala hlas ako kostolne zvony.Flinstone chodil do nejakeho petrzalskeho kulturneho domu hravat go, a vsimol si, ze tam mava nacviky aj nejaky detsky subor, bol to taky folklorny suborik, a sdpytal sa veducich, ci by tam aj nasa mala nemohla chodit, a tak som ju tam doviedla, Dovolili mi ostat tam a pozerat sa na nacvik.Deti aj spievali, aj tancovali, skratka vsetko, malej sa to pacilo a hned aj zapadla, ale aj vynikla. Skratka vacsina tych deti vobec nevedela spievat - hoci na tanec boli mnohe velmi sikovne. A na konci sa ma jedna z veducich spytala, ako sa mi to pacilo...a tak som jej povedala, ze nechcem nikoho urazit, ale ze i ked sa snazia - vacsina deti spieva falosne. Cakala som, ze ma prasti varechou (nacvicovali tam nejake cislo s vareskami), ale ona mi k mojhmu udivu prikyvla a povedala, ze mam pravdu, ale ze s tym nemozu nic robit, nemaju to srdce tym detom povedat, ze nech tam nechodia. A z mojej malej hned urobili solistku, co sa teda vobec nedivim. Potom zakratko mali mat vystupenie, a tesne pred tym vystupenim klaviristka zahlasila, ze ona nemoze prist a ze uz nebude dalej chodit, kvoli manzelovi. Baby mali hlavu v smutku, ze co teraz, a tak som sa ponukla, ze ja vsetko to, co tam nacvicovali, viem hrat, hoci ja to nehram z not, ale podla sluchu a trocha inak ako ona, a bez vacsich problemov som sa upelesila na jej miesto. Vystupenie bolo, decka spievali falosne, ale s chutou, a potom sa vynorila otazka, ze co dalej. Baby mi navrhli, ze aby som teda ostala ako ucitelka aj ja, a ja som suhlasila, ale hned som im povedala, ze nabuduce by som navrhovala urobit to inak. Ja by som si vybrala deti na spevacke vystupenie, oni nech si vyberu na tanecne, a nieco nech maju aj spolu, ale rada by som, aby sme po prazdninach urobili normalny konkurz do zvlast spevackej a zvlast tanecnej zlozky, a tak sme to aj urobili. A tiez sme sa premenovali.Prisli sme na sutaz ako celkom neznami, s mnohymi novymi detmi. A vysledok - tanecnici boli treti, moja spevacka skupinka 6 dievcat druha, a z mojich solovych spevacikov 2 ziskali prve miesto vo svojej vekovej skupine - moja zilincanka ako absolutne prva - a 4 dalsi rozne ine ocenenia, a ja som dostala tiez ocenenie za pracu s detmi - vobec som to necakala, ale potesilo. No najviac ma potesilo, ze vsetky deti vydali zo seba maximum a vsetky ktore na to podium vystupili, zaujali a uspeli.Fungovali sme nieco vyse 2 rokov, a potom ten kulturak kupuili sukromnici a nas tam nechceli, cim sme stratili priestory na nacvicovanie a nemali sme peniaze na nejake drahe priestory.My baby mame na to obdobie naozaj super spomienky, boli aj sustredenia, na ktorych sme aj makali, aj sa bavili, a decka tam radi chodili, jakziv sa nam nestalo, ze by nejake rumazgalo, ze tam chodit nechce, vsetky sa naozaj snazili ako najlepsie vedeli. Len ich bolo treba zaradit tam, kde boli lepsi. 1
slimak Zverejnené 15. Marec, 2015 Zverejnené 15. Marec, 2015 Ako mozem trenovat,ked som normalny futbal nikdy nehral? Dnes sme mali opat trening a ucil chalana spracovavat loptu skakajucu(nahravanu) z boku. Samozrejme kazda lopta ho preskocila, ci sa jej uspene uhol. Neskoro pristupoval k lopte, ci sa jej bal. Asi len to nepochopil ako to ako ma pristupovat pri braneni. Ucil ho spracovat potom skakajucu loptu - mne to ide - je to aj jednoduche ,ale ci to robim spravne? a vysvetli to dietatu. Ale ak syn bude na rok daleko lepsi ako dnes na urovni tych najsikovnejsich proti ktorym bude hrat - by som sa nadtym aj zamyslel,ale ak bude .. bude len kvoli treningu - casu stravenym treningom. CO ako trener u inych deti neviem ovplyvnit - a ja na neho mam iny vplyv ako na ine deti. Ale ked budem mat cas - od maja si jeden krat za vikend zahram tenis s jednym oteckom - s detmi(aj dievcatami) - potom skusime aj futbal. Chcem aby chalani spolu trenovali. ked to bude fungovat a budem pokracovat ... potom si zalozim aj klub. :zubiska: -----pred chvilou som mu spocital trojkombinaciu - mal 239. Je to menej ako ma potencial - ale aj toto cislo ak dokaze dat pri pocitani na treningu by som bol spokojny. Kludne moze dat len 220 , ale pod 200 dufam uz neda nikdy.
slimak Zverejnené 15. Marec, 2015 Zverejnené 15. Marec, 2015 Patrik je talent - velmi rad by som bol ak by v muzstve s mojim synom. poprve videl by som ako trenuje, snazil by som sa ho napodobnit ako to robim prostrednictvom internetu, dalsie ak sa nato chytia dvaja traja rodicia - deti - ten tim bude vitazit - my mame jedneho sikovneho - mladeho - chcem aby syn mu bol konkurencieschopny - este mozu byt 2,3 deti - aj talentovanejsie - ,mozno - chcem aby vitazili. A aby pritom bol aj syn. Ci ide o moje ambicie nenaplnene? Neviem. Ja som ziadne nemal. Hral som futbal len kvoli radosti(zabijal cas). To by som chcel - aby moj syn hral futbal kvoli radosti s pohybu,aj vitazstva. Snazim sa mu pomoct zlepsit. Chcem aby vedel makat na sebe - zatial sa dari. Je sikovny - ale k urovni Patrika je to daleko - ale je to mozne ... vsetko je mozne. pri lyzovani som mu povedal - ja ta uz nemam co naucit - sme sa rozplakali obaja. Pri tom futbale to take rychle nebude - nastastie. 7 rocnemu decku povies ze mu nemas co dat - teda sme skoncili(v uceni). Je to realita.
slimak Zverejnené 18. Marec, 2015 Zverejnené 18. Marec, 2015 Vikend ci dalsi a to vypukne - verim ze tie deti budu hrat dobre. Strasne si to zelam. Chcem to. ----- Rodic ako sa na to pozera - ak hraju dobre - je velmi spokojny - preco by aj nie. Chcem byt velmi spokojny-dufam,ze na tom turnaji budu najsikovnejsie deti odnas - potom verim dobry vysledok do 3 miesta- Nemam nic proti presovcanom , ci kosicanom , ci poprad, ci nova ves, ci Bardejov - len chcem aby ich nase deti nabili a porazali. Tym ostatnym detom co nebudu hrat proti nam drzim palce(drzim aj tim co budu proti nam_ - ja si ix zapasy aj pozriem ak tam budem.
slimak Zverejnené 18. Marec, 2015 Zverejnené 18. Marec, 2015 Budu hrat s nimiFAMT Prešov, 1.FC TATRAN, Gakaktik Košice, MFK Revúca, CFT Academy Prešov, CFT Academy Vranov, Bardejovtazki superi ale ja beriem len vitazstvo. :) Ak zoberu tych najlepsich -budu im viac ako vyrovnani - ak nezoberu koncim s klubom.
game Zverejnené 19. Marec, 2015 Zverejnené 19. Marec, 2015 už v starých dobrých knižkách pani Agathy a celej kopy ďalších autoriek je vidno, že Briti vychovávali svoje deti tak nejak britsky ... kto sa tým čo len trošku zaoberal, čo o nich čítal, britský studený odchov je legendárny ... nielen nezaizolované studené domy, ale aj decká v zime v lete v kraťasoch, internátne spôsoby, ... nedávno /pred dvomi-tromi rokmi, možno/ išla na ktorejsi tv séria britských dokumentov o výchove nevychovateľných detí - nesledovala som to pravidelne, sem-tam dva či tri diely, podstata bola, že išlo prevažne o teenagerov, s ktorými väčšinou osamelé matky nevedeli pohnúť - tie sa posielali na "doučovanie do inej časti sveta, k úplne inej rodine, na farmy, na gazdovstvá, niekde, kde aj domáce deti museli mať pevný "řád", keď chcela a mala rodina a gazdovstvo fungovať, každý musel priložiť ruku k dielu ...boli to vcelku zaujímavé pohľady do duší frackov, ktorí doma nepreložili krížom slamku, čo bolo v ich domácom správaní to najmenšie zlo. no ... zjavne situácia naberá aj v Británii obludné rozmery ... natrafila som na článok, ktorý naznačuje, že veci idú ešte ďalej: Britskí rodičia nezvládajú svoje deti. Pre súrodenecké hádky volajú políciu na margo tohto som nedávno čítala, neviem teraz ten článok nájsť, že dokonca odborníci, ktorí celé roky striktne zakazovali ručne stručne trestať deti, mierne uberajú plyn.samozrejme sa deti stále nemlátia, kto tak robí, je machovský slaboch.ale vraj dať malému decku raz za čas, keď nevládze so sebou, po plienkach či jednu výchovnú po zadku vraj už nie je až tak na závadu ...
slimak Zverejnené 19. Marec, 2015 Zverejnené 19. Marec, 2015 Deti sa je dvolezite naucit vychovavat. Treba im venovat cas. Kludne by som aj ja mohol mat deti ako utrhnute zretazi. Pobehovali po byte - aj verim ze susedom to liezlo na nervy. Tak som zacal chodit von - na vylety, futbal. Nech sa vysantia tam(minu energiu). Stoji to cas, energiu aj peniaze - ale stoji to zato. 1
slimak Zverejnené 19. Marec, 2015 Zverejnené 19. Marec, 2015 Citanie,pisanie, recitovanie,pocitanie? Spravanie? Pre mna to samozrejmost nieje - inak deti(moje,ja sa zdravim) sa nevedia pozdravit. maju to asi po mne ja ako krpec som sa tiez nezdravil(tiez ma casto napominali - pozdrav sa). ALe tie prve veci - nieje to samozrejmost - ale to som ich neucil. Nemusel - oni na ucitelov(aj v skolke a tie su velmi dolezite),starych rodicov(rodinnych prislusnikov),na trenerov - na veducich v kruzkoch ,v neposlednom rade na nas rodicov(zena je velmi dolezita - ale ani ona sama by to nezvladla) velmi daju. To ze ake su nielen ani zdaleka moja zasluha. preto dakujem vsetkym co sa mojim detom venuju. Ja robim svoju pracu aj co sa tyka deti. Vymyslam vylety, treningy a blbiny.
slimak Zverejnené 21. Marec, 2015 Zverejnené 21. Marec, 2015 Vcera uz na treningu hrali futbal. Mal som k vykonu syna par pripomienok. Som sa ho opytal ci vie kvoli comu aky ma ciel ta hra. No dat gol superovi. Ale na to sa s loptou ktoru dostanes - musis otocit a bezat proti superovej brane(nie nahravat pred svoju branu, ci svojmu brankarovi - ktory ak zazmetkuje, ci nahravka bude zla - bude gol do vlastnej siete). On dostane nahravku a vracia ju spat. ALe na druhej strane uz spravil aj prvu sikovne fintu - ano smerom spat aj nahravka sla - ale spravil.Vratili sme sa s treningu bolo pol piatej - slnecno a podme si este zakopat. Sli sme - boli tam dva cigancata - tak najprve len nahravky , potom sme si spravili aj preteky v slalome - cigancata nechapali dost casto ,ze medzi tymi brankami maju ist - bezali rovno - pritom mali ist ciki cak - ale inak sikovne boli - potom ,ze zahrajme si futbal - mne sa to hodilo - ze vzapase naucim nieco syna. Upozornim na nejake chyby, ci sa zdokonali ci skusi aj hrat futbal. Bolo to aj dobre - ale na koniec sa rozplakal - nechapal som preco - uz nevladal. Ale mna fascinuje ako rychlo sa take deti vedia ucit. Dnes na treningu - a tak zlepsil v kopani s lavackou az som nechapal - myslim nahravku a to s prvej. Inak je to potrebne ho naucit - lebo vela tzch fint co sme doteraz cvicili je priklad prehadzovanie si lopty na lavu stranu - a ak nekopes aj lavou je to zbytocne.
D'Ady Zverejnené 23. Marec, 2015 Zverejnené 23. Marec, 2015 Pre mna to samozrejmost nieje - inak deti(moje,ja sa zdravim) sa nevedia pozdravit. maju to asi po mne ja ako krpec som sa tiez nezdravil(tiez ma casto napominali - pozdrav sa). to velmi zavisi od vekumale deti zdravia spontanne (odkukavaju, opakuju), potom pride obdobie napominania (lebo ich zaujima vsetko ine naokolo), nasledne obdobie odporu (a nepozdravim, mozete sa aj na hlavu postavit) a nasledne v postpubertalnom obdobi uz zdravia normalne, ak maju zakladnu vychovu... 1
slimak Zverejnené 23. Marec, 2015 Zverejnené 23. Marec, 2015 Chalan v skole zvracal - vecer mal teplotu. Nenormalne ma to nahnevalo - kvoli sobotnemu turnaju. Nase deti su vkuse chore. Nastriedacku. Dcera sa vyliecila - ci sa vyliecila? po dvoch tyzdnoch(na antibiotikach) a chalan ochorie. My nieze nemame mesiac zdrave dieta,ale posledne dve mesiace v kuse(aj ked 5 tyzdnov mali tie ovcie kiahne). Aj v januari(dcera). Mame stastie ze mame rodicov co sa nam o ne postaraju pocas choroby - teda ze mozme pracovat. Ale normalne to nieje. Nieze by som lekarom neveril - ale toto riesenie nieje - nieco robime zle my rodicia. Neviem - asi stravovanie a pristup k vitaminim. Odnes okrem piva a cigariet zacnem kazdy den kupovat nejaky pomaranc, ci jablko. A to tie deti zjedia pod mojim dohladom. Dcera rada je ovocie - syn vobec - on ma odpor k hrachu - cerstvemu - pritom kukuricu miluje z konzervy. DNes som mu dal cesnak do ust nech cmula - cmulal ho dva hodiny - aj ked zaspal. Teraz na noc sme mu ho vybrali.Chalan bude jest vsetko - ma pripravenu cibulu v mede - rano to bude mat na ranajky. Vcera nevedel pokusat surovu mrkvu - dnes sme s tym skoncili - ja to uz odmietam tolerovat - zje vsetko. Jablko,pomaranc,mrkvu,hrach,cibulu aj cesnak. Ci to pomoze neviem - ale normalne to nebolo a snad to pomoze.
game Zverejnené 24. Marec, 2015 Zverejnené 24. Marec, 2015 deti zvyčajne ochorejú vtedy, keď sa chystá doma nejaká akcia ... to je takmer pravidlo - dovolenka, svadba, víkend kdesi mimo, silvester v horách, futbalový turnaj ... to si rozhodne nevyberieš. tam, kde sú dve deti, je to o kúsok horšie, napriek vitamínom a strave a otužovaniu a športu prinášajú bacile a vírusy domov raz jeden, raz druhý ... viacmenej normálny proces,stačí sa spýtať iných rodičov malých detí ... aj tam, kde je dieťa len jedno, to funguje prakticky rovnako, a to nie každý má šťastie, že má poruke nejakých starých rodičov, čo sa postarajú ... chcem tým povedať, že hnevať sa za to, že pre ochorenie vynechá nejaký turnaj, je zbytočné ... tie deti z týchto detských chorôb vyrastú ... keď sú to bežné deti, ktoré nemajú našťastie žiadnu inú chorobu, poruchu trávenia, či nejako špeciálne od narodenia oslabenú imunitu - toto rozhodne vyrastú. a keď len nie sú špeciálne vyberavé - a to sa mi podľa toho, čo píšeš, nezdá / sú aj také deti, a ver mi, také deti kŕmiť je peklo / ... tak postupne priberú do jedálnička ďalšie dôležité potraviny, to potrebuje čas a rozvinutie chutí. ale počítaj s tým, že možno ten hrach do neho neodstaneš. a násilím to nejde.skôr zakamuflovaním niekde v jedle: pár hráškov do ryže, do polievky, ... možno nezje, ale možno sa to raz zlomí. doteraz ste nekupovali denne jedno jablko a jeden pomaranč? alebo citrónovú vodu robiť na pitie ... aj cesnak, cibuľa, postupne pomaly kdejakú inú zeleninu, chute sa u inak zdravých a nevyberavých detí postupne vekom upravujú ... to potrebuje čas.niektoré decko zje cviklu a špenát bez slova od mala, niektoré sa to naučí jesť až ako dospelý ... záleží od mnohých faktorov, ale strava má byť všehochuť od malička. ale s donesenými chorobami si ani strava nemusí poradiť, možno strava plus šport plus gény plus výlety a čerstvý vzduch a ešte kdečo iné, hlavne z toho vyrastú. to, že ochorejú, jeden prinesie nejakú chorobu, potom druhý, je viacmenej normálne ... mám malú neter, ktorá je mesačne dvakrát doma zo škôlky - pritom je komunikatívna, rozumná, miluje škôlku, ale akonáhle tam ide, stopro donesie vzápätí nejakú chorobu a zasa je doma ... si s nimi často na vzduchu, na túrach, otužujú sa, silnejú, bude to dobré ... len toto obdobie musíte aj ako rodičia prekonať, to všetko prejde.
slimak Zverejnené 27. Marec, 2015 Zverejnené 27. Marec, 2015 Bola to len nejaka viroza - v utorok bol u rodicov a v stredu v skole aj na treningu. Aj vcera . Chalani sa tento tyzden pripravovali spolu(ti co maju ist na turnaj - to sa mi paci - prikladaju turnaju vahu). Mali spolocne treningy. Dnes sme si sli zatrenovat - dazd nas vratil domov. Zajtra rano vyrazame - mam respekt pred supermi - okrem Vranova ,Bardejova a Starej Lubovne(vsetko dva - trikrat vacsie mesta ako Revuca, no okrem S.Lubovne) tam budu dve,tri dobre kluby z Presova a jeden z Kosic. Ja ale verim - ze pri kusku stastia sa dostanu do finalovej skupiny(ci aspon neprehraju viac zapasov ako vyhraju bude ich 5). Lebo podla mna ti chalani su sikovni - verim, ze aj moj chalan bude konkurencieschopny - iste nie najlepsi - ale ze nieco ukaze. Odoberie loptu hocijakemu Kosicanovi - nahra na gol proti Vranovu, spravi fintu proti hracovi z Bardejova a v poslednom zapase o prve miesto proti Presovu streli gol.
slimak Zverejnené 28. Marec, 2015 Zverejnené 28. Marec, 2015 Predpoved mi celkom vysla. Chalan strelil gol Presovu(tomu najslabsiemu). Na fotke sa z neho tesi so spoluhracom. Chalani vyhrali 2 zapasy, dve prehrali a jeden remizovali a skoncili celkovo treti. Hrali velmi dobre. S vitaznym Tatranom Presov prehrali 3:2 ,ale vyhravali 2:1, s usporiadatelskym timom FAMT Presov tiez prehrali 2:1, s Bardejovom,ktory skoncil 4.ty hrali remizu 2:2, s piatou Starou Lubovnou vyhrali 1:0, a poslednym CFT Presov vyhrali 5:0. Som rad ,ze sa potvrdilo, ze su schopni hrat aj s najlepsimi. Chalana trener nechal hrat utocnika - co on asi ani nikdy nehral. Este to nevie.Mame co zlepsovat. Sme unaveni ale spokojni. 1
slimak Zverejnené 30. Marec, 2015 Zverejnené 30. Marec, 2015 Inak ta fotka je dobra. Vcera bol najlepsi hrac podla mna ten ciernovlasy - on aj vystrelil na branu a brankarovi to preklzlo nie do brany a moj syn to dokopol. Jedina dobra vec - co urobil - ze tam bol- to je dolezite - ale on to nechape. len vtedy tam dobehol. Preco neviem. Alebolo to dane slabsim superom - ked hrali neskor s lepsimi absolutne nevedel,nestihal - mysliet. Bolo to ovela rychlejsie. Inak Presovcania(Tatran) si vedeli nacentrovat a strelit gol hlavou. U nas nacentrovat asi nik nevie - odstrelili by si hlavu. Ale nik by ju tam ani nedal. Ale celkove je najsikovnejsi ten hrac so 7dmou. CO nahana syna. To je ina povaha. Alebo vsetci to tak beru , ja ani nie - ten "ciernovlasy sebec" vcera ukazal velku kvalitu. Len ,ci aj vdaka nemu skoncili ako skoncili. A nielen kvoli jeho golom. Aj branil. Ina povaha ,ale deti sa velmi rychlo mozu zmenit. "Dozriet" - pochopit.
slimak Zverejnené 2. Apríl, 2015 Zverejnené 2. Apríl, 2015 http://www.famt.sk/index.php?id=902 Tu su vysledky z turnaja.Za pozornost mne prislo, ze kolko nastrielal golov FAMT presov(boli druhi s jednou prehrou) 5 golov a to strelil jeden hrac.Potom co som pisal, ze sa mi nepacilo - ze stale reci ze my sa na tie druzstva nemame sancu. No mame. Ved to ukazali,ale som si pozrel stranku tatrana presov - oni maju v 2007 28 hracov - my tolkych mame -mozno ani nemame v rocnikoch 2005-2008. Vcera sme sa sli kupat - boli sme pobaleni isli sme pre syna na trening. 10 minut pozeram co hra - nespokojny. Tak som si povedal, ze ho naucim plavat - prsia - relativne mu to slo - ci pohyby skusal uz v minulosti. 7,5 rocny chalan by uz mal vediet plavat. Trosku si pofnukal(inak to vidno nieje ci ma slzy, ci mu steka voda po tvary - aj tie oci moze mat take vypuklejsie od vody) . skocil do a trenoval aj vstudenej vode. Boli sme tam 3 hodiny - ked som bol unaveny som si siel porelaxovat do sauny - je ich tam plno. Inak relaxovat zacal v saunach aj syn. Ci moze ist do sauny - chod. Ale naucil sa plavat. Podla mna sa dost malo koncentruje, ci to nechape. Raz plaval dobre a potom sa o 10 minut topil. Preco - lebo ruky a nohy mu sli opacne - co som mu samozrejme vysvetloval. Ale toto sa mu stava casto aj pri futb. treningoch - ci zapasoch. Nekoncentruje sa na to co ma robit. Raz to spravi velmi dobre - o tyzden to uz nevie - a odznova ho to ucit. Priklad vcera preplaval 3-4krat 10 metrov bez toho aby sa ponoril - skusal som ho ucit aj dychanie a vydychovanie pod vodou - ale vztlak mal velmi dobry - ma aj sikovne nohy pod vodou. Ale stavim sa, ze keby som siel sa s nim zajtra kupat - nebude to vediet. Sa utopi. Ale co je najhorsie - on sam od seba trenovat nebude aby sa zlepsil. A si uvedomujem - ze ja ho nieze motivovat-ale ani nutit viac nemam za potreby. Mna to tiez nebavy. Vcera som mu to aj povedal - ak nebudes robit veci - treningy poriadne treba sa na to vzbat. Prvy krat mozno pocul to slovo ale snad pochopil.
Vilma Flinstonova Zverejnené 4. Apríl, 2015 Zverejnené 4. Apríl, 2015 Citanie,pisanie, recitovanie,pocitanie? Spravanie? Pre mna to samozrejmost nieje - inak deti(moje,ja sa zdravim) sa nevedia pozdravit. maju to asi po mne ja ako krpec som sa tiez nezdravil(tiez ma casto napominali - pozdrav sa). ALe tie prve veci - nieje to samozrejmost - ale to som ich neucil. Nemusel - oni na ucitelov(aj v skolke a tie su velmi dolezite),starych rodicov(rodinnych prislusnikov),na trenerov - na veducich v kruzkoch ,v neposlednom rade na nas rodicov(zena je velmi dolezita - ale ani ona sama by to nezvladla) velmi daju. To ze ake su nielen ani zdaleka moja zasluha. preto dakujem vsetkym co sa mojim detom venuju. Ja robim svoju pracu aj co sa tyka deti. Vymyslam vylety, treningy a blbiny. s tým zdravením si mi pripomenul tiež časy dávno minulé...moje dievky zasa zdravili susedov, ktorých poznali, už zďaleka.lenže jedna susedka bola taká divná, dodnes nechápem jej správanie aj voči nám ostatným, aj voči deťom. Tá ženská nieže nepozdravila nikoho, ale ani neodpovedala na pozdrav a s nikým v baráku sa nebavila, ako keby ona bola niečo viac. jej deti boli milé a pekné a priateľské, aspoň kým boli malé, ale len čo mater videla, že sa bavia s niektorými inými deťmi z baráku, už aj ich pekne krásne šikovala preč, akoby či už moje alebo hocaké iné decká, čo boli práve vonku, mali mor či choleru, a zazerala aj na tie cudzie deti, aj na celý svet. Ona z nich chcela mať krasokorčuliarov. No, boli na to isto šikovnejšie ako decká z baráku, ale zasa nie až tak dobré, aby prerazili. Ale to je jedno. Ide o to, že bola nafúkaná a protivná. Raz, moje dievky boli ešte obe škôlkárky, som šla s tou m ladšou (žilinčankou) do výťahu a táto babizňa tiež. malá ju pekne nahlas slušne pozdravila, ale baba sa jej otočila chrbtom ako keby malá bola luft. Ja som len pozorovala, čo bude ďalej. A bolo. malá vidiac, že teta asi nie je slušne vychovaná, sa jej pripomenuila doslova "Teta, ja som vás pozdravila." A babizňa sa na ňu vyrútila, že čo tu ziape. Na čo malá zabudla na svoje slušné vychovanie a vyplazila na ňu jazyk aj s krásnym hlasným "Béééé!"ženská onemela a nepovedala už nič. A ja som malú ani náhodou nevyhrešila. Malá potom povedala, že tú tetu už viac nepozdraví a ja som ju do toho nenútila ani náhodou.Rodinka sa potom odsťahovala. zaujímavé je, že jej manžel bol celkom normálny a úplne v pohode sa zdravil a keď bol s deťmi vonku on, tak ich neizoloval od ostatných.
slimak Zverejnené 4. Apríl, 2015 Zverejnené 4. Apríl, 2015 Tie deti su nevyspitatelne. Niekedy sa nezdravia o chvilku sa to naucia a zdravia. Niekedy nemakaju a o chvilku makaju. Ako dospelaci ci ja. Tie dnesne deti maju ine prostredie a iny svet ako sme to mali my ci ja. Inak to nebude.
slimak Zverejnené 5. Apríl, 2015 Zverejnené 5. Apríl, 2015 dnes sme mali turnaj rodicia deti - viacmenej som si bol isty ze to moje druzstvo vyhra. Skoncili sme predposledny. Bral som to inak - mal som dvoch sikovne deti. &na koniec sme hrali aj dobre. Skoda ze nebolo play off- verim ze by sme to vyhrali. Tie deti sa zlepsovali. Pri tychto turnajoch su dvolezitejsie deti v mojom tyme - svojho syna vsimam - je mi luto ze sa nehralo PO. BY sme ich drtili. -----------------preco sme prehravali najprv som behal - atakoval dospelych - som si myslel ze to bude zaujimajsie - ale mna to aj bavi. - nema to vyznam . Neeskor som hral vzadu - bol som posledny - ak prisla lopta som ju nahral dopredu - ak prislo decko som sa mu postavil do smeru,ale inak pustal.Vsetky deti cezo mna presli. preco si myslim ze bysme hrali velmi dobre - lebo posledny predposledny zapas sme hrali velmi dobre. Mne je luto ze sa nehralo PO - boli by sme este lepsi - tie deti co sme mali v time boli sikovne a sa zlepsovali.
slimak Zverejnené 12. Apríl, 2015 Zverejnené 12. Apríl, 2015 Piatok som bol na treningu - jednu vec robil dobre - siel do suboja a ich vyhraval - vsetko ine zle. Ja ked som nespokojny.. tak aj v piatok si zatrenoval aj v sobotu- aj dnes. Ja som nespokojny - ale nieco spravil aj dobre aj na treningu - priklad spracovanie skakajucich ci hocijakych lopt. Idemu to super. Ale viem - ci neverim ze to da na treningu. neda,lebo to bude jedna zlopt - ale potom dame trening, kde da ,ci si naskusa 50. Verim ze mu to pomoze v buducnosti. Prvy zaklad spracovanie - dalsii nahravka. Pred polrokom nevedel ani poriadne behat.
slimak Zverejnené 13. Apríl, 2015 Zverejnené 13. Apríl, 2015 Vcera som si vypil v krcme s mladym chalanom(25 rokov) co mi preraba byt. A mimo recou - boli sme aj pozriet futbal na Revucke(vcelku velmi kvalitny zapas) tam sme si dali zraz - ale spomenul, ze preneho je velkou laskou futbal. A potom ze chodil do futbalovej triedy a ja ze kde? Ze v Revucej - vedel som o tom ze nieco take bolo. Spominal,ze oni hrali najvyssiu sutaz(normalnu ligu) - ako ziaci - so Slovanom, Zilinou... o tom som nikdy nepocul - ja som sa o to nezaujimal. Pritom aj Breznanikov otec spominal turnaj v Chechach co vyhrali a pritom tam bol aj Ajax Amsterdam. Chalan ine turnaje v Krakowe a pod. http://www.mfk-revuca.net/odchovanci/ Ta skola zanikla aj futbalova trieda. Ja neviem o ziadnom futbalistovi(od nas doliny) v minulosti co spravil dieru ani do byvalej federalnej ligy. Dobre dnes je asi slabsia konkurencia- ale... jedna najposlednejsia skola v meste - co zanikla - par trenerov(jeden spominal jedneho ako velmi dobreho trenera, druhy ineho - teda ich bolo viac) - telocvikarov - naucilo hrat par deti futbal na velmi slusnej urovni. Druha vec - ak vedeli pred 15 rokmi konkurovat Ajaxu- preco sa dnes bojime Popradu? Zamakajme , zlepsujme sa a budeme vitazit.
slimak Zverejnené 14. Apríl, 2015 Zverejnené 14. Apríl, 2015 Vcera zacali na trave sezonu. Zavolali aj rodicov - oni aj tak tam pridu ,kto dovezie asi deti. Rozdelenie deti do skupin - maju tri a teda troch trenerov. Chalan spadol do najslabsej - realne tam aj patri - dnes ci piatok co som videl. Ale ze dajme tomu kazdy mesiac sa to bude prehodnocovat. Mam ambiciu aby siel vyssie. Ved som napisal ze do roka bude najlepsi. :D Ono to jednoduche nebude- lebo ostatni chalani sa tiez zlepsuju. Dnes im odpadol trening. Stane sa - neviem dovod. Som si vymyslel, ze ho naucim konicky. Samotna finta sa vo futbale tiez nevyuziva. Ale je to dobre z viacerych dovodov - ten co to vie musi mat cit v nohe, musi mat loptu pod kontrolou - ak nieje zongler a nechce aby mu lopta padla musi za nou behat - teda musi mat aktivny(hlavne okamzity pohyb, mne pride ze je dost zaspaty) - to je u mojho syna problem, nauci sa kopat do lopty. A hlavne to deti aj bavi. teda cvicit to moze aj sam. Sme u rodicov - staci mu dat kopacky a moze sa ist hrat - travu ma. Do mesiaca som si isty - ak naberie kondicku spravi aj 30(nebodaj si to bude prehadzovat z lavacky na pravacku, mozne to je). Dnes som si dal za ciel, nech spravi 5. Dal len 4 ten pokus bol naozaj velmi vydareny. Mal vela pokusov marnych - je zbrkly. Nesustredi sa. Tento cvik ma dalsie plus - tu potrebujes maximalnu koncentraciu. Doteraz sme to nikdy netrenovali - ked som videl Patrikovo video som si aj myslel aj povedal - ze toto nechame na neskor.Teda som so myslel , ze to tak na rok. Vymyslel som popritom dalsich 5 cvikov - co moze trenovat. Ako sa dostat k tomu aby si spravne tu loptu kopal. Ostatne deti neviem ci to aj vedia asi nie - takto dvaja traja aj ano - som to nevidel - ale toto ta na treningu nenaucia - to sa kazdy chalan musi naucit sam ako plno dalsich veci. 1
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz