Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

vyzerá to, že z malého slimáčika bude šikovný fešák. Som zvedavá, čo budeš písať o rok. To už - ak s ním budeš furt takto trénovať a ak ho to aj bude baviť, bude zámerne prihrávať ako divý, robiť všetky tie ťahy, čím ďalej, tým lepšie, ved už teraz - ako píšeš - robí veľké pokroky.

neviem, čo za poslanca ste si to zvolili, keď má taký vzťah k budúcnosti, to je mu jedno, že budú rásť decká, ktoré namiesto aby spolu komunikovali, aby sa spolu hrali, budovali si vzťahy, atd, tak bude každé v inom kúte indi.vindi s nejakým tabletom alebo mobilom či i-phonom či kýho vreda to teraz tie decká majú? No to ste si teda dobre zvolili, len čo je pravda. Nedivím sa ti, že ti z neho nie je zrovna dobre.

Zverejnené

O rok neviem - 1.ked sa ja do niecoho pustim a ma to  bavi, to robim -ci je to dobre ci zle- turistika,chlast,tipovanie, trenovanie, hranie pocitacovych hier a pod. - a vsetko ine mi je v podstate volne.

Pr. neviete si predstavit casu straveneho na internete nad hokejom - mladeznickom,repre,sledujem Slovan . Pritom ja som hokej nikdy nehral(moje deti ho hrat nikdy nebudu). Na extralige som nebol 10 rokov. Ale vo svedsku ma krstneho syna - vcera som aj pozeral jeho priamy prenos - predplatil som si sledovanie na mesiac - pozriem si jeho dalsie tri zapasy - ale vo svedsku hraju aj iny slovaci - si pozriem aj ich zapasy. 18,20 allsvesnku ci ine - aby som vedel porovnat pochopit. 

Proste robim to lebo ma to bavi -- preto sedim na futbalovych treningoch  - neviem ci ozaj zakazali rodicom tam byt - ale iny tam uz niesu - ale ja tam som - lebo aj tak nemam co ine lepsie robit - a sledujem syna - a snazim sa odpozorovat co mu ide horsie a potom mu bud dohovorit - ci to na treningu ak pridem nato ako zlepsit.

Ale fakt je taky - prvy traja co vyhrali v piatok tie individualne sutaze - mali na treningu otca. Jeden bol trener, jeden co si prisiel zahrat aj futbal - myslel si ,ze ich bude malo, spociatku boli traja a ja.  Vsetci traja sa tym detom venujeme. Inak to nejde. Na treningu sa to nenaucia - potom su este dalsi dobry ci lepsi co tam neboli - ich rodicia sa im 100 percente venuju - inak by neboli lepsi.

Po druhe co mam robit? TOto je jedna zmala cinnosti zmysel a ma bavi - mna uz robota nebavi. ALe robim ju lepsie ako predminule roky - ale v pondelok, stredu, piatok ma syn trening - kaslem na robotu . Po tretej nerobim. V sobotu nerobim - zajtra idem aby som mohol ist 25 .teho dalsiu sobotu na turnaj do Roznavi.

Zverejnené

Celkom dobre video - z tohto chalana naucim vsetko - vcera som skusil cvik co je po 2:07 minute - da sa to naucit relativne rychlo - aby pochopil co ma robit - v byte sa to da - potom to len precvicovat v rychlosti na vacsej ploche. Oboma nohami. 

Vie dve finty - som sa mu snazil vysvetlit kedy ich ma pouzit - ze naco su. Sam som to najprv potreboval pochopit. Obe su nato - ze si hodis loptu proti braniacemu(myslim ten co ta atakuje) - len on nevie kde a stale mas loptu pod kontrolou a on ti ju nema ako zobrat,lebo je bud pod tebou ci za tebou(medzi braniacim napadajucim utocnikom - a loptou je stale telo co to prevadza a lopta ak to spravi spravne je v pohybe tam kde on si to naplanoval). On ma iny pohyb - inde a teda jeto velmi efektne.

Podstata je vyhodnotit co mas za situaciu(to pri lopte mu si byt skor - vidiet kde je spoluhrac ,protihrac) - vymysliet riesenie - hlavne spravne si kopnut - tie finty su vlastne ako si len tu loptu prikryjes a protihrac ti ju nema sancu zobrat. Moze ta len faulovat - ale ak to spravis spravny okamih nestihne ani to.

Kazdy ten cvik sa da naucit velmi rychlo(15-30 minut)(teda to dieta to pochopy - mozes mu pomoct ak tomu rozumies a hned vidis chyby co robi - ja to neviem - ale vsimam si - sam sa to ucim ako to urobit a pochopit to) - to aby to spravil v rychlosti to je uz len o tom kolko bude trenovat.

Inak syna som nieco neucil vobec(inak skusil som) - bol tam ten cvik - neucili ho ich ani na treningu - rok skace na loptu ani nevie preco  - ale kvoli tomu ze rok skace na loptu - uz to vie si ju posunut pritom dozadu - pred 3 mesiacmi by sa vytr.kal na chrbat. Ako chrobak.

Zverejnené

Chalanisko a jeho tim vyhrali svoju skupinu - Chalanisko bol vyhlaseny za najlepsieho hraca - najlepsi isto nebol - ale u neho narast vykonu bol asi najvacsi.

Vyhlasili ho asi za najlepsieho ze bol najmensi - svojom time - ten vyhral vsetko - hrali velmi dobre a pekne -aj chalanovi nahravali - lebo im to vracal(prihravku, si uvedomili ze sa snim hrat da).- Pred dvoma mesiacmi by sa to nestalo. Chalani hrali velmi dobre. Hrali by dvostojne aj s o dvoma rokmi starsimi.

http://mfkroznava.webnode.sk/

Najlepsi hrac za nas je moj syn - realne bol dobry - najlepsi je tak progresom hry - ina lepsi su tam dalsi traja -styria - ale verim ze toto muzstvo - by vyhralo aj nad Acko Revucej..Hrali timovo a vedia hrat futbal.

Poradie „Rožňava Cup  roč.2008“

1. Revúca, 2. DUPO Rožňava, 3. Kežmarok, 4. Lučenec, 5. Putnok

Najlepší hráči roč.2006

Daniel Pástor (MFK Košice), Ján Horváth (SP MFK Rožňava), Filip Hanečák (Kežmarok), Oliver Lipták (Revúca), Adam Bednár (FAMT Prešov)

Najlepší hráči roč.2008

Marek Hrivňák (Revúca), Oliver Harabín (Kežmarok), A. K. Bek (DUPO Rožňava), Tamás Katona (Putnok), Jakub Vámoš (Lučenec)

Viac tu: http://mfkroznava.webnode.sk/

Realne aby bol najlepsi potrebuje rok treningu a potom dalsie.

• Pridať bod 2
Zverejnené

Vcera sme si vypili rodicia co sme boli na turnaji. Ja som bol na aute, a nesiel som hned este na dve hodiny som siel do prace.

Preto taky prispevok - vcera som bol velmi spokojny - chalani aj hrali velmi dobre(vsetkych prekvapili - hrali najkrajsi futbal zo vsetkych aj v porovnani s timi starsimi) - aj moj syn - hral naozaj velmi ,velmi dobre.

To ze vcera dostal cenu - berem ako zavazok - aby o rok bol realne najlepsi.

Ked to je tema o detoch - tieto deti hrali ozaj timovo - a velmi pekne hrali futbal - malo to hlavu patu. Bolo to skoro perfektne.

Vcera viac ako polovica rodicov bola menej spokojna. Aj treneri boli smutni. Lebo ti starsi skoncili posledni - a na nich sa nedalo pozerat(ich hra bola pod ich uroven). Hrali proti svojim rovesnikom - som si isty - keby aj ti starsi hraci pouzivali rozum ,hrali by ako tim mohli by to podla mna aj vyhrat. OK - trosku viac potrenovat a rozmyslat.

PS - su tam aj fotky ten najkrajsi blondacik(na jednej som si vsimol,ze zacina mat moj nos) - je tam asi na 7 fotkach je moj.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Dnes na treningu ma skoro slak trafil. Vsetko zle robil chalanisko. Kazdy piatok im trener pocita tri cviky - vcelku sucte to bolo OK, vyskakovat na loptu vie - tam to da cez 120 za minutu - aj to robi tak tazsie - len ma natrenovanu kondicku - vladze. Slabsie je to medzi nohami - tam je pomaly - to sa da natrenovat v byte a natrenuje. Ale som mu vysvetloval nech sa rozcvici a skusi si zasekavacky - hned ich robil - zle - ono tento cvik nema vyznam cvicit na cas. Toto ma jediny zmysel na techniku prevedenia cviku - uplne staci ak to vie spravit 5 krat zasebou - staci ak to vie raz poriadne. Ale ma neposluchol. Uz tu bolo sa mi na to velmi tazko pozerat.

A potom samotny futbal. Hroza.

Tak za tie zasekavacky doma dostal na rozohratie 50 drepov. Za branenie - som mu vysvetlil co zle robil a ako to ma riesit 100 klikov, za riesenie rozohravky - preberanie si lopty, sledovanie hry ,100 drepov - za utok - co na tom turnaji hral dobre a vcom ma prekvapil - ze behal dopredu doplnal - hladal si priestor - teraz absolutne nic - 100 brusakov - inak povodne som mu chcel nalozit ovela viac- ALe v buducnosti ak toto bude opakovat ich isto dostane.

No a potom prisiel, ze vies kolko som vymeskal hodin v skole - ze nie, ja viem 18nast - ja ze hm - ze si bol chory, ci u zubarky. A potom vytiahol vysvedcenie. Tak som mu  aj si tu pochvalu pisomnu precital a povedal mu ,ze asi dnes tych klikov dostal viac - on, ze nevadi ocko.

• Pridať bod 2
Zverejnené

Je zlaty a sikovny - ako kazde dieta. Moja vychova nieje idealna,mozno ani dobra, spravna. Ja to ale inak neviem. Dnes chalan ak si uvedomil ,ze si ideme len my dvaja zalyzovat - bol velmi smutny - neplakal -ale daleko od toho nemal. 

2mzbprr.jpg

igdc1u.jpg

m7swsx.jpg

Je to cierna zjazdovka a vpohode ju dal - inak dnes bol velmi dobry sneh preto som si tam dovolil ist. Tie tri fotky su vybrane asi zo 6 co som spravil - prva aby ste videli dohora, druha - sa mi zda velmi dobre to vtom momente spravil a posledna,aby ste videli koniec kopca.

Ja som ho za 6 dni(tri minuleho roka a tri tohto roku) naucil vsetko co viem, ja viac neviem, sam sa neviem lepsie lyzovat - a uz nevidim co robi zle. Sam to nerobim lepsie. Je len nanom,ci sa bude chciet bavit lyzovanim,ci nie - zdokonalovat sa dalej musi len sam lyzovanim.

Ku kvalite vyssej by ho musel trenovat -ten co vie a to robi a vie vytvorit podmienky. Asi ziaden taky do 30 km nieje tak sme skoncili.

Ja som ajtak vacsiu ambiciu nemal - chalan ma prekvapil -ale aj sam ako trener som nebol zly. Mna rodicia dali do lyziarskej skoly,otec velmi nevie lyzovat - nikdy ma to neucil - chodil so mnou na kopce. To co chalan vie dnes som ja vedel mozno v 15 rokoch.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Raz mi zena povedala, ze nech sa venujem aj dcere.

ZE aj ona sa chce hrat - priklad ked som rozbil okno - prisla k nam do ihriska ona - 3 krat som jej povedal,nech sa hra v izbicke , prisla stvrty krat a odkopol som jej loptu cez cely byt do okna na spalni - bol nasraty a nechcel ju kopnut - energiu som dal do lopty - jej sa nic nestalo ale odnieslo si to okno.

Ale ak mi to povedala zena,nech sa venujem aj jej - bolo to niekolko dni neskor - som dcere povedal ,ze nech ide po loptu ideme si zatrenovat. Ona sa tak porozhliadla - to hovoris mne? Nik iny tam nebol. Trenovala vcelku v pohode.

Dnes bolo nieco podobne - ze ci si ideme zakopat - nie - vypol telku plac a .. potom prisla zena nieco jej povedala a chcela trenovat.

Som jej ukazal fotky chalana zo vcera a jej povedal - ak chces sa lyzovat ako on - ta to naucim - ale musis chciet.

----------------

Ona je mozno v niecom aj lahsi objekt ucenia - ak chce - ale ak nechce to snou nejde. A ja na to kaslem.

So synom to bolo tak ,ze nemal na vyber. On si nevyberal ,neurcoval, nefnukal. On robil co som mu povedal.

----------

Chalanovi som povedal ,ze lyzovat vie a ze ho uz ucit nebudem - lebo nemam co a sa rozplakal.

Nabuduce mu len kupim listok a lyzovat bude sam. Tu je problem ako vo vsetkych sportoch - aby ich to bavilo potrebuju nejakeho kamarata ci aj soka na zlepsovenie. Teda o jednom dievcati viem co sa vie lyzovat, najst este jedneho -dvoch a traja - styria sa mozu saliet na kopcoch. Rodic sa tam vystrieda raz za mesiac.

Zverejnené

hmmmm...a čo by sa stalo, keby si dakedy zobral zakopať si obidvoch, ja viem, že chalan je v tom kopaní podstatne lepší, kedže sa tomu venuje pod odborným vedením, ale ja som myslela len tak pre potešenie, možno že dcérke sa tiež futbal zapáči, ja neviem, či tam máte aj dievčenské družstvo, ale moja neterka z 2.kolena (tuším 12ročná) tiež hrá futbal v ich dedinskom klube, majú tam zmiešané družstvo pre deti v tomto veku. Čo bude neskôr, to neviem, ale futbal ju baví. Aj jej mama - moja najmladšia sesternica - bola mimoriadne pohybovo nadaná, pamätám sa, ke*´d mala 4 roky (ja už som bola vtedy dospelá), tak robila saltá len tak - a nikto ju to neučil ani jej nikto nepovedal, čo to je zač. teta nemala čas na také dačo, bola rada, že ako vdova s 3 deckami prežíva.

Zverejnené

Dnes sme boli lyzovat. Prvych pat koleciek som si spravil s dcerou sla za palicu - nespadli sme. Ale ze uz chce mamku , tak som si zapalil a syna s mamkou nikde - sa jej pytam ides sommnou? Nie ona pocka na mamku - jedno kolecko som si spravil sam - neboli na svahu. CI sa ide lyzovat, nie pocka na mamku OK , mamku su nasiel na tretom svahu - isli na tretom dalsom vleku hore jej hovorim - caka dole na teba dcera - pofajcil som si nesli - nervozny ako pes siel som dole. Mala tam uz kricala mama,mama - ja ze ako ideme sa polyzovat, ze OK - cele to mohlo trvat aj polhodinu ako som ju tam nechal samu. 

Vcelku jej to aj slo(aj ked neviem ci na to tohto roku ma - mozno staci este 10-20 jazd za palicu sla by sama,ale ak sama nechce ja nemam zaujem). Mamka dosla a ja som sa siel lyzovat so synom. 

Zverejnené

teraz to, pls. neber odo mňa zle, je to fajn, že sa synovi venuješ - a skúsil si to aj aj s malou - ale čo by si robil, ak by sa malá bála, alebo bola skrátka nešika, a nechcela robiť žiadny šport? Čo ak by mala vzťah napríklad k...čojaviem...napríklad nejakej keramike, štrikovaniu, alebo dačomu inému takému, čo okolo nejakého športu ani len neutekalo? Ignoroval by si ju? Venoval by si svoju pozornosť len synovi, ktorý sa ukazuje na šport šikovný? Či...?

Spomenula som si na jednu príhodu...sestra sa rozviedla ke´d mali jej deti cca 6 a 9 rokov (chalan je starší). Obe deti sú a aj vždy boli oberovskí - Česi tomu hovoria šprýmař, neviem nájsť adekvátny slovenský výraz. Ex-švagor sa hneď po rozvode podruhé oženil a s druhou paničkou mal dcéru. Svoje staršie deti z 1. manželstva jeho novej žene riadne liezli na nervy, a tak k nim moc často nechodili. ked mal chalan tak 14 rokov, zobral ho otec so svojou novou rodinkou na sánkovačku, chcel sa spustiť sám a chalanovi nakázal, aby malú sestričku postrážil (mohla mať tak 4 roky). A ten malej zahlásil, že XXX, zakývaj tatinkovi, on sa teraz odvezie a už nepríde! jasné že malá začala revať jak tur, darmo jej hopvoril, že to povedal len zo srandy, revala viac a viac, a keď sa otecko vrátil a požalovala mu, čo jej veľký brat povedal, ten ho skoro ukrkal...neviem, či mu tatko ešte dakedy kázal malú strážiť, ale viem celkom isto, že svojej staršej dcére z 1. manželstva ju dávali dosť často, keď mala prázdniny, chodila tam nejaký čas denne (tatko jej za to nič nedal). Ale viem, že tá malá ju mala rada a keď trocha podrástla, aj staršieho brata si obľúbila. kto by nie, moje baby ho žrali odjakživa, hoci neustále vymýšľal kadejaké žartíky na ich účet, kým nám starým vlasy vstávali...

• Pridať bod 1
Zverejnené

Chalan bol vcera 7mi krat na lyzoch - dcera 4ty krat.  Rozdiely medzi detmi su aj medzi mojimi detmi. Aj vekove. Aj povahove. 

Uz o detoch pisat nebudem.  Ale podla mna - kto sa snazi maka vysledky mat bude ak chce a ma podmienky. Kto nechce nebude.

Ja neverim ze niektore deti su talentovane a ine nie  - vsetky ak niesu nejako handicapovane by to zvladli velmi rychlo. Ci to zvladnu je to len od ich usilia. Ich povahy. Moj syn chce byt dobry - ci vcitani , ci v ... aj kvoli ucitelke, aj kvoli trenerovi , aj kvoli rodicom - sa snazi. A snad ho to bavi.  

Zlepsil sa a nieco - priklad lyzovanie mu ide - ale on makal. Keby nie, je obycajne drevo. On naklikoval, napochodoval po kopcoch a inak natrenoval - preto je teraz dobre pripraveny - pred nim je kopa dalsich veci co a musi zlepsit - vystrelit nevie vobec - to musim prijst nato ako ho to naucit, a dalsie  veci - priklad driblovanie medzi nohami - robi 70 za 30sekund - viem ze do tyzdna sa mu staci venovat po dvadsat minut mozno 2-3 krat a spravi ich po tyzdni 80 - nikdy sme to netrenovali. Teraz ochorel na dva tyzdne tak na to kaslem.

Dcera - pre mna nech aj modeluje - inak syn chodi aj do vytvarneho kruzku a pekne maluje. ALe ja ju to ucit nebudem. Lebo na to nemam.

------------

Ak dcere viac vyhovuje stat dole a nechce sa jej lyzovat - nechce sa ist jej som mnou - tak tam dole stat bude - ja nemam nic proti tomu. Ja na prehovaranie - aj tak by som to nedokazal - nemam chut. Nech si vyberie.

Nech si aj modeluje - mi je to jedno.  Ale kludne by mohla aj sama lyzovat.  A jej sa to pacilo. ALe musi aj sama zamakat.

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

Tak prekonali sme ovcie kiahne - u dceri  som si(ci by som si ) nic nevsimol - prvy den mala horucku, potom asi 10 max 20 vredov. Malinkatych. 

U chalana to bolo opacne -  ten mal teploty tyzden - a strasne vredy - on aj doma ostal tri tyzdne.

Preto som sa vykaslal na treningy - aj na vylety - neriesil som nic.

Od piatka som skusal len s treningom jednoduchych cvikov s loptou. Dnes bol celkom dobry. Fyzicku mat zajtra na treningu nebude  - ale ako uvidim 10 percent z toho co sa naucil som mnou na treningu budem velmi spokojny. Mna to bavi - aj trenovanie - lebo relativne za kratky cas sa to chalan nauci(iste aj ine dedi by sa to naucili) a potom ma bavi sa pozerat ako mu to ide.

Zverejnené

Dnes ma chalan dost nahneval - svojim pristupom k treningu. Som mu zobral loptu ze si nezasluzi do nej kopnut. Viem ze je sikovny - ci ho to nebavi? ci je tak sprosty? ci lenivy? Podla mna je sprosty a lenivy.

21 ci 28. marca maju ist na turnaj do Presova. Strasne rad by som ta siel a videl chalana hrat aspon dobre.

Maju a dostavaju sancu - si to nevazi. Na mesiac aj tri by som ho dal opat do detskeho domova ci menej solventnej rodiny. Na vymenu .

Zverejnené

slimak,

ani sprostý ani lenivý. možno len premotivovaný. netlačíš na neho príliš ?

skúsil už aj iný šport? obyčajný ping pong za stolom v kuchyni s knihou namiesto pálky ... ?

Vilma tu už tiež párkrát písala, že možno by stálo za to skúsiť čosi iné.

netuším čo, hudbu, kreslenie, možno bude písať, ja neviem, iný šport, atletiku, beh, skoky, možno nie futbal, ale hádzanú. netuším.

ale deti si prechádzajú obdobiami, všelijakými, rastú a vyvíjajú sa a niekedy sa im rovnako nechce ako dospelým ... tebe sa tiež nie vždy všetko chce ...

a možno nie futbal bude to pravé orechové. ...

Zverejnené

beriem - nazor - ale co ma napadlo - nechat ho robit (otrocit)- a pravidelne(inak aj on aj je svedomity - upravuje si postel, pekne si sklada pradlo) -  sadenie  a vykopavanie zemiakov - ziadne nahananie psika. Vozenie sa na traktore. Motyka a kopanie.

Dnes som snim trenoval ze nech je tvrdsi - zlahu na zatlesknutie ,ze prejdem proti nemu s loptou - zopakoval som to asi 10 krat - bol som zadychany a som sa ho spytal pre ky chobot toto nehras v zapase? Do mna siel aj pred 3 mesiacmi aj dnes - preco nie v zapase. Alebo malokedy. On silu ma. A podla mna dostatocnu. Iste nadpriemernu. Neboji sa ani bolesti.

Este nema rozum - futbalovy.

Zverejnené

Dnes sme si zopakovali asi 30 krat lah na zatlesknutie vyletie na mna s loptou ma mi zabranit mi prejst cez neho -  som zvedavy zajtra na futbal. Som si isty ze aj dve treningy(40 krat to zopakoval) prinesu vyrazny posun.

Druhu cast trvala asi 20 minut. Som mu povedal co ma trenovat - potiahnutie lopty dozadu - potom bokom dopredu na lavu nohu klasicka zasekavacka - a lavou nohou si ju posunie nazad - taky trojuholnik - isiel pofajcit(nechsi to precvici) - nerobil prvy krat asi druhy - potom som si ho otestoval. ZA 30 sekund to spravil 12 krat - potom som mu povedal - ze zacne trenovat lavackou(to iste ale lavou nohou) -prvy krat mu to vobec neslo - som mu povedal,ze nech to trenuje a ma zavola ked mu to pojde - ze musi spravit aspon 10 krat inak 100 klikov.

Chalan asi do 15 minut prisiel, ze mu to ide - som mu povedal ,ze aspon 9 krat,lebo sto klikov - ze jemu kliky nevadia.

Urobil to12. A robil to lepsie ako pravackou - len raz si trafil do nohy a stratil aj 5 sekund.

----------

ten cvik je presne to co robi ten chlap 10:25

Je to lahko naucitelne a zda sa mi to dost efektivne. Ako vsetky tie finty co su aj v tomto videu. Ja som pred polrokom - nikdy si vo futbale nevsimal ako hraci pracuju s loptou - ako si ju spracuju,na akej urovni - nikdy som si to nevsimal. Myslim futbal v TV. Vobec to pre mna nebolo za povsimnutie. Posledny zapas som videl Arsenal si Monakom - 1:3 - som si vsimal vpodstate len to  - a monacania ma velmi prijemne prekvapili. Mali nahrane ,boli lepsi viac si dovolili - ale zahrali velmi vela fint - bavili sa futbalom.

A chalan? Dalsi trening spravi 15 aj jednou aj druhou nohou. 

Zverejnené
...

Dnes som snim trenoval ze nech je tvrdsi - zlahu na zatlesknutie ,ze prejdem proti nemu s loptou - zopakoval som to asi 10 krat - bol som zadychany a som sa ho spytal pre ky chobot toto nehras v zapase? Do mna siel aj pred 3 mesiacmi aj dnes - preco nie v zapase. Alebo malokedy. On silu ma. A podla mna dostatocnu. Iste nadpriemernu. Neboji sa ani bolesti.

Este nema rozum - futbalovy.

preto, lebo vie, že ty aj ked mu nič nenecháš zadarmo, ale mu pritom určite neublížiš, kým protihráčovi je to jedno, či mu ublíži alebo nie. Aspoň myslím. A nepoznám decko, ktoré by sa nebálo bolesti. Každé jedno sa jej bojí, ale niektoré ten strach prekonajú aspoň dakedy, a iné nie.

Tiež sa ešte vrátim k tomu talentu. Píšeš, že všetko je len vec tréningu. Ba naopak, nie každé decko je talentované na to či ono, jedno má vlohy na X, druhé na Y, tretie na Z...atd.

Niečo človeku ide akoby samé od seba a zdokonaľuje to tréningom tak, že vyniká spomedzi všetkých, ale ak raz na to dakto nemá, môže trénovať koľko chce, jakživ nevynikne.

To máš ako s hudobným nástrojom. Kto má talent, naučí sa ľahko a dokáže aj improvizovať, dokáže zahrať takpovediac čokoľvek, alekto ten talent nemá, tak môže sa naučiť nejaké skladby, húževnatým tréningom si aj techniku vycibrí, ale bez nôt zahrá veľké guľové a vždy bude môcť hrať len to, čo si nacvičí, zfleku zahrá baraní prd..

• Pridať bod 2
Zverejnené

Jeden aj druhy argument beriem. Su pravdive.

Tie noty a improvizacia - futbal je hra dvoch proti sebe.  Obaja improviziu. Ci viacerych. Ale talent sa v 6,7,8 roku neukaze, resp . ci z toho dietata nieco bude v tom smere. 

Zverejnené

preto, lebo vie, že ty aj ked mu nič nenecháš zadarmo, ale mu pritom určite neublížiš, kým protihráčovi je to jedno, či mu ublíži alebo nie. Aspoň myslím. A nepoznám decko, ktoré by sa nebálo bolesti. Každé jedno sa jej bojí, ale niektoré ten strach prekonajú aspoň dakedy, a iné nie.

Tie deti sa nekopu - malo kedy - vacsinou placu ked si loptu nastrelia do brucha ci ksichtu.Polovica z nich vie velmi tvrdo vystrelit.

Neviem ci chalan nieco pochopil - dnes co som videl 10 minut bolo najlepsich co kedy hral. Vedel zbavit utocnika lopty aj ked ho dobiehal(teda zozadu). Nikdy predtym to nespravil. Nikdy predtym neprisiel k hracovi co dostal nahravku - vtedy ho mal napadat. Presne v tom momente este kym ju nema - nema spracovanu. On pred nim meter zastal a potom utekal dozadu.

Lebo mu to nik nevysvetlil ako ma hrat - je to aj tazke ja som mu to aj 3 krat kreslil na tabulu. Nepochopil to. Vysvetloval som mu to aj 3 krat po 15 minut ,nepochopil to. 

40 nejakych zufalych pokusov a pochopil - snad. Kamarat mi povedal,ze on syna nato ucil tak ze mu hadzal loptu na hlavu - aby hlavickoval - pritom tie deti aj 5 dalsich rokov hlavickovat nebudu - len aby sa zbavil strachu - a isiel po lopte - a asi ked sa uz neboji ist do nej hlavou - nohou to pojde lahsie.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Dam stavku ako pri prerabke bytu.

Cito vyjde neviem.

Ale nase 2006 boli v Presove 7dme, veri tomu  2007 budu do tretieho miesta ci to vyhraju.

Syn prehral jediny zapas - inak neviem preco jeho tim stale aspon remizoval - aj ked boli slabsi. 

Vyhraju prvy zapas a v dalsich zacnu supera mrvit. Verte ci nie syn ma pozitivnu energiu - aj ked nehral sa to na tych co hrali prenieslo. Teraz verim,ze aj hrat bude a dobre. V tej Roznave hral vacsinu zapasov - lebo treneri vedeli ze maju navrch(a je mensi). Teraz ho chcem pripravit - aby hral a ho trener postavi - lebo je lepsi - a pre tim a pre vitazstvo nieco aj donesie. 

-----------

Dnes som bol s treningom spokojny - po zapase sa ma aj pytal ci budu aj kliky,ja ze nie , ze hral si dobre.

Ale kliky nerobil mesiac tak dnes si dal 90 ja 20. Brusaky tiez. Som mu povedal,dnes to nieje za trest. Ale je to nutne.

Drepy mu nebudem davat.  Jeho nohy zahreju pri treningu fint. 

Zverejnené

Dnes som sa tesil na trening - chodim uz len na poslednu polhodinu,lebo v tedy v minulosti hrali futbal.

Bolo 12 deti - pocitali na cas jednotlive cviky - vcera som chalana na to pripravil a ocakaval som ze bude aspon treti. 

On normalne robi aj bez treningu 125 - 70 - 15 - teda 210 - to je normalny vykon.

Spravil 190-199 -neviem presne - doma dostal velmi tvrdy trening - prisiel som nato akoho v tychto pic. zlepsit a markantne.

Ten prvy cvik aj minule mal 134 na treningu pri pocitani - dnes dal 143 -(dnes pri pocitani vraj 109, dnes si to pocitali aj deti navzajom - to uz je totalna blbost - ja mam problem napocitat do 150 za 60 sekund) medzi nohami si tukat za 30 sekund dal prvy krat 90(doteraz daval 70) - ci som sa nepomylil - druhy krat dal 93Na treningu mal 61?. Tie zasekavacky som ani nepocital - jeho vykon na treningu 21 - tomu verim.

To mu ide.

Teda on ma na to aby dal 257(dnes to dal). na treningu dal do 200.

--------------

Preco? Inak sa mi prestava pacit - ze chalani nehravaju futbal - nehrali ho ani minule ani dnes.

Este jeden takyto trening - a syn v piatok tam nebude chodit - bude chodit niekde inde. Nema to zmysel.

Oni tieto cviky na treningu netrenuju - ani to necvicia rovnako pri sutazi  ani nevedia co maju robit.

Pritom - ako je mozne ze sa chalan vie zlepsit aj behom kratkeho casu(trebars tyzdna) z 210 na 250? Moj syn nieje genius - je len priemer(ktory sa snazi a trenuje) - teda takyto narast vykonosti by mohli mat vsetci.

-------------------------

Je to tyzden. V com sa velmi zlepsil - v braneni -  napadani - skoda ze som to videl,len v pondelok. Len vtedy som na 10 minut videl futbal.

Velmi sa zlepsil v zasekavackach.  Naucil som ho tri druhy  - teda uz len doma na koberci - len v zasekavackach moze santit 6 variantach - chcem aby to striedal a strieda obe nohy.

Sam som zvedavy kedy to ukaze v zapase. CI? Pritom vie aj ine veci.

A dnes to prehadzovanie si lopty medzi nohami. Ozaj aj pred 3 mesiacmi to robil do 70 aj vcera, dnes 90 a 93?

---------

Ako to dosiahol - dnes som bol nahnevany - dva krat po 5 minut(druhy krat som mu dal a odsledoval 5 minut)

mal pobehovat na mieste male 2-3 cm kroky(vystupy) - mall striedat pomalych 10 a rychclych 10.

Len v tom je narast zo 70 na 90. Nebyt tych 10 minut makacky - by bol stale na 70. 

• Pridať bod 1
Zverejnené

Posledna poznamka.

Je moj syn talent - ci ho mam dat na husle? 

--------

Ja to neviem - sikovny na futbal je a kludne o rok moze byt najlepsi - lebo najviac natrenuje. Este pridem ako ho naucit vystrelit - neskor aj tvrdo.

Teda je blbost - vtomto veku povedat kto talent je ci nieje - je ten co maka - maka ich malo. Preto mozno moze byt najlepsi aj moj syn.

------------------

To ze su lepsi hraci - deti hracov - je len kvoli tomu - ze vedia ako ich to naucit - ak to niekedy vedeli - a mozno maju len lepsie kontakty

----------

A preco sa zrazu syn zlepsil za tyzden v troch dolezitych veciach(resp. rapidne) - nieje to zrazu(on to natrenovane mal z minulosti) a nieje to nahoda.

Zacal chodit do skoly - zacal mat iny rozum - zacal rozmyslat co aj na tom treningu robi. Zacal rozmyslat - a dufam ze bude aj pri zapase.

Zverejnené

presne to nastalo myslím u tvojho syna ...

dostal chodením do školy nové podnety, hlavička pracuje ináč, naberá nové vedomosti, vyvíja sa aj rozumovo a ináč vníma svet.

je možné, že patrí do tej skupiny detí, o ktorých sme tu kdesi vyššie už popísali - zopár detí má úžasný talent od malinka, zopár na isté veci talent nikdy nebude mať, a väčšina detí - dozrieva ... postupne, tým, že chcú, tým, že rozumovo vyspievajú, že dostávajú nové podnety, že ich niečo skutočne zaujme ... sa vyvíja talent.

bude to stále lepšie, aj vo futbale ...

ale - je celkom možné, že by si ho mohol usmerňovať aj iným smerom ... aj to sme tu už popísali, s jeho šikovnosťou a vytrénovaním by mu možno pristala aj nejaká atletika, či mužská gymnastika ... je vďaka tebe neskutočne vyšportovaný už v siedmych rokoch ...

a okrem toho

myslím, že aj ty vieš, lebo o tom tu častejšie píšeš: ten váš futbalový tréning pre malé deti asi nie je práve ten najsamlepší futbalový tréning ....

zrejme by si mu mal hľadať niečo lepšie, a potom sa skutočne ukáže, akú futbalovú výdrž a talent má chlapček ... možno sa, alebo ho to nasmeruje skutočne na iný šport ...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov