alamo Zverejnené 16. Január, 2013 Zverejnené 16. Január, 2013 existuje nejaká tabuľka "index", kde by sa porovnávalo percentuálne zastúpenie zamestnancov štátneho a privátneho sektora, v krajinách EU?odhadujem, že krajiny kde sa ukáže, že počet štátnych zamestnancov, sa vyrovnáva počtu zamestnancov súkromného sektora, alebo ho dokonca prevyšuje, budú tie s kalamitným stavom ekonomiky...
Sniper Zverejnené 16. Január, 2013 Autor Zverejnené 16. Január, 2013 Akurat, ze rast indexov je z nemalej casti sposobeny monetarnou expanziou. Je to sice lepsie nez prepad akcii, ale momentalne to na nestastie neznamena, ze sme zo zleho vonku. To je jasné, preto som dal do úvodzoviek Podľa ich doterajšieho vývoja by sme "mali mať už po kríze". Indexy len môžu naznačiť akým smerom sa hýbe ekonomika, dôležitý je skutočný stav ekonomiky a nie to ako sa hýbe krivka indexov, ale je tu jedno ALE. Zároveň majú vplyv na investorov, ktorí podľa toho, ako sa indexy hýbu, podľa toho investujú. Ak idú indexy nahor, tak je väčšia chuť investovať a peniaze sa začínajú hýbať, čo je pre ekonomiku dôležité. Spomeň si, keď pred vyše 4 rokmi padali indexy, ako všetky transakcie začali brzdiť spolu s nimi.
xenocide Zverejnené 16. Január, 2013 Zverejnené 16. Január, 2013 To ano, ale stale ide o akciove investicie - pricom firmy v USA maju snad najvyssie hotovostne zasoby v historii (neviem ako je na tom zvysok sveta). Takze do akcii sa investuje, ale ide len o technicke investicie - k samotnemu hospodarstvu je stale nedovera a pravdu povediac, ani neexistuju nijake obrovske a ziskove okna na investovanie. V roku 2008 ten prepad sposobila panika a strach. Dnes je rast sposobeny tym, ze proste nie je vela lepsich miest, kde ulozit peniaze. Ale na vyzdravenie to stacit nebude ani nahodou. Skor to je stale taky time-out, ked "nie je katastrofa" a caka sa, ci staty vymyslia nejaku spasu.
alamo Zverejnené 16. Január, 2013 Zverejnené 16. Január, 2013 V roku 2008 ten prepad sposobila panika a strach. Dnes je rast sposobeny tym, ze proste nie je vela lepsich miest, kde ulozit peniaze. Ale na vyzdravenie to stacit nebude ani nahodou. Skor to je stale taky time-out, ked "nie je katastrofa" a caka sa, ci staty vymyslia nejaku spasu. momentálne "zotavenie" sa údajne vyznačuje zvýšeným dopytom po luxusnom tovare čo sa vykladá ako snaha zbaviť sa hotovosti, ktorú nie je možné investovať takéto oživenie, ale nikdy nemalo trvalí charakter, a ani ho nebude mať
Sniper Zverejnené 16. Január, 2013 Autor Zverejnené 16. Január, 2013 pricom firmy v USA maju snad najvyssie hotovostne zasoby v historii (neviem ako je na tom zvysok sveta). Myslíš peniaze? Tých ma možno Čína, v devízach okolo 3 biliónov dolárov. Vlastniť také obrovské množstvo mien cudzej krajiny (cudzích krajín) môže mať zaujímavý dopad na ich ekonomiku.
xenocide Zverejnené 16. Január, 2013 Zverejnené 16. Január, 2013 Myslíš peniaze? Tých ma možno Čína, v devízach okolo 3 biliónov dolárov. Ale kdeze - ako som pisal, US firmy maju obrovske zasoby penazi. Teraz naozaj pointa nebola v Cine :) http://www.theatlantic.com/business/archive/2012/07/the-5-trillion-stash-us-corporations-money-hoard-is-bigger-than-the-gdp-of-germany/260006/ 1,7mld USD v cash a vyse 5 mld USD v likvidnych aktivach - co je vazne DOST. Co okrem ineho znamena, ze peniaze su, len je sakra problem co s nimi robit.
xenocide Zverejnené 16. Január, 2013 Zverejnené 16. Január, 2013 Teda - je to v bilionoch, nie miliardach, prirodzene :cotisisi:
Sniper Zverejnené 24. August, 2015 Autor Zverejnené 24. August, 2015 Ešte to stále nie je za nami? Čínska bublina, o ktorej sa už niekoľko rokov potichu hovorí, začína praskať. Alebo už praskla? Vláda neudržala nestabilný čínsky trh a burza v Shangaji sa prepadla o vyše 8% Trhy v Európe zatiaľ reagujú pokojne, prepadli sa "len" o 2-3%. Všelijakí finanční poradcovia radia "nepanikáriť", ale seriem na ich rady, všetko čo som mal, som posťahoval z akcií a dávam do dlhopisov, už aj tak som teraz v mínuse. 1
game Zverejnené 26. Jún, 2017 Zverejnené 26. Jún, 2017 ešte poriadne neskončila tá predchádzajúca. práve sa zozbieralo niekoľko vecí naraz:- nedávno som videla jeden dokument o tom, že svetu, veľkopriemyslu, finančným domom vládnu psychopati - doložené skutočnými udalosťami, medzi inými rozhodutiami a krízou z roku 2008 - pred pár týždňami v ktorejsi dokmunetárnej tv film o tom, že nestačilo - zopár hláv padlo, kdekto prišiel o úspory na starobu, zopár bánk padlo, ovšem nie ich psychopatické hlavy /alebo len výnimočne/ - ale už robia to isté, čo spôsobilo celosvetovú krízu, hoci svet z nej ešte nie je celkom vyliečený - práve čítam knihu Dr. Kevina Duttona, ktorý sa zaoberá takmer výlučne úspešnými psychopatmi - psychopati nie sú len šialené postavy z krimiseriálov. sú to často veleúspešní obchodníci, členovia zvláštnych jednotiek, burzoví makléri, najvyšší finančníci a prezidenti a hlavy štátov, riadicich svet. - a kruh sa pekne uzatvára dnešným článkom: Nová globální finanční krize nejspíš přijde z Číny a z dalších nastupujících trhů, tvrdí Banka pro mezinárodní vyrovnání (BIS), která zprostředkovává jednání a transakce mezi centrálními bankami. Čína a další nastupující ekonomiky nyní prožívají podobné symptomy, které vykazovaly USA a Velká Británie před ekonomickou krizí z roku 2007 – slabý ekonomický růst, rostoucí ceny nemovitostí a úvěrovou bublinu. Banka pro mezinárodní rozvoj především varuje před růstem úvěrů v nastupujících ekonomikách, zejména v Číně. Právě čínský korporátní dluh se totiž v posledních deseti letech zdvojnásobil, tamní zadlužení domácností se pak loni zvýšilo na 44 procent hrubého domácího produktu (HDP). To bylo mimo jiné impulsem, aby ratingová agentura Moody´s v květnu srazila úvěrový rating Číny na stupeň Aa3, což znamenalo první snížení od roku 1989....„Předstihové indikátory finanční krize naznačují, že finanční boom v řadě ekonomik vypadá kvalitativně podobně, jako v situacích zemí, které předcházely Velké finanční krizi. Země, o které se nyní jedná, sestávají z nastupujících ekonomik, a to včetně těch největších a nejpokročilejších, které byly dosud finanční krize ušetřeny,“ řekl šéf monetárního a ekonomického oddělení BIS Claudio Borio. „Silný růst úvěrů v zemích této skupiny společně s růstem cen nemovitostí naznačuje hromadění rizik,“ dodal ekonom....http://www.info.cz/svet/nova-svetova-financni-krize-prijde-z-ciny-varuje-centralni-banka-centralnich-bank-11943.html + Další finanční krize bude skutečná katastrofa, tvrdí investor - přijít může už letos
Sniper Zverejnené 23. August, 2017 Autor Zverejnené 23. August, 2017 Celkom zaujímavý článok. Je pravda, že akcie sú príliš nadhodnotené.Ale je aj pravda to, že sa nesprávajú tak, ako keby sa mala dovaliť ďalšia kríza.Akcie totiž už dlhšiu dobu stagnujú alebo dokonca mierne klesajú.Dlhopisy majú nízke výnosy.Na trhu je veľa peňazí. Bude to zaujímavé.
game Zverejnené 6. September, 2018 Zverejnené 6. September, 2018 myslela som, že možno by to chcelo novú tému, ale ani nie - pretože kríza z roku 2008 bola len umelo prekrytá, nikdy sa z nej svet nevyliečil tak skutočne,len sa tak tvári, dodnes, a odborníci už pekných pár rokov varujú, aj tu je tých varovaní odcitovaných kopec, a roky z toho mám nedobré pocity.a svet si znovu po otrasení sa znovu žije nad pomery a jop, kríza je za rohom: varovanie asi takéto: Tomas ty si uvedomujes ze kriza je za rohom?Ze neklamne priznaky su evidentne?Ze ak sa rozhodne firma redukovat naklady prvy pojdes ty lebo si pre nich extremne lahko nahraditelny? Kríza je za rohom. Horšie je, že najlepšie roky sme prežrali na populistických sociálnych balíčkoch. Kvôli smeráckym dementom naša ekonomika môže tvrdo padnúť na hubu. Je niečo, čo ako jedinci môžeme urobiť, aby sa nás kríza, ktorú skutočne každý rozumný človek očakáva každým nervovým vláknom, dotkla čo najmenej?môžeme sa aspoň trochu brániť?čo spraviť, kam dať peniaze, ako odvrátiť osobnú krízu... niektoré zamestnania a povolania si to rozhodne odtrpia, tak to bolo aj v 2008, doteraz sa z toho spamätávajú. kríza príde, je za dverami, ale čo s ňou a čo s nami - dá sa nejako zabezpečiť?
chlapeczjuhu Zverejnené 6. September, 2018 Zverejnené 6. September, 2018 Da. Pokial zijes na dedine a si svojpomocna. Preto som vzdy xhcel byt sedlakom. S vlastnou rolou a zvermi. ...
D'Ady Zverejnené 6. September, 2018 Zverejnené 6. September, 2018 a vlastnou zbraňou + pár bedničiek nábojov
game Zverejnené 16. September, 2018 Zverejnené 16. September, 2018 nová kríza sa spomína stále častejšie, spolu s ňou bežne tá nevyliečená spred 10 rokov, a bežne sa za jej začiatok považuje bankrot americkej bankyLehman Brothers.to bola tá dominová kocka, ktorá to spustila, ale prípravy na hypotekárnu krízu boli vykonané dávno predtým, o tom sa v tých časoch síce hovorilo,ale trochu to zaniklo...mám taký pocit, že som tu kedysi písala o jednom americkom seriáli - dávno, je tomu možno aj 20 rokov, čo bežal na ktoromsi dostupnom kanáli.občas som sa k nemu dostala, bežné serály nepozerávam, ale pri tomto, pretože som vtedy už roky robila vo financiách, mi občas padol zrak a nestačila som sa čudovať... seriál sa volal, pokiaľ dobre pamätám, Obchodníci... už vtedy to bolo kompletne o tom, v tých časoch pre nás niečo ako zjavenie - u nás zúrila mafia, ktorá sa strieľala a robila zlobu, na spôsob amerického sveta to bola bankárska a obchodnícka mafia - už vtedy jasne naznačené v seriáli, ako sa obchoduje s hypotékami, s neexistujúcimi a fiktívnymi peniazmi a ako sa kradne a zarába na "ničom" na najvyššej úrovni... pozrela som na to - bol to seriál z roku 1996,a kto pozeral a vnímal, už tam videl korene, ktoré zapustili na hypotekárnu krízu, ktorá prepukla o nejakých 10 rokov neskôr.z tej série som videla vtedy pár kúskov, stačilo, bolo to dosť desivé... pohadzovanie obrovskými neexistujpcimi sumami a veledôležité nafúkané obchodnícke firmy... odporúčam pozrieť si ten seriál, má vysoké hodnotenie, je pozerateľný, ale len s dobrým žalúdkom. krásne to zobrazuje, kde boli korene krízy, LB bol už len dôsledok, že sa jeden kameň domina neudržal a zrútil celú chiméru. tá kríza ovšem nebola vyliečená, obchodníci sa nedajú... len bola prekrytá, xy ľudí prišlo o úspory, domy, prácu, ale pekne nafúknutá ďalšia bublina to zdanlivo vyliečila... ovšem keď to krachne, bude to veľké bum. zaujímavý článok, ktorý na to spomína, preto sa mi pripomenul aj ten seriál: Začala finanční krize před 10 lety pádem banky Lehman Brothers? Ani náhodou... a nepoučili jsme se
robopol Zverejnené 16. September, 2018 Zverejnené 16. September, 2018 LB to odstartoval nie v zmysle ze to sposobil, ale tam sa zacala rucat cela pyramida, co sposobilo aj paniku. Ale system zato nemoze, ludska pazravost je neprekonatelna, nasli ako to vyuzit v systeme aky je vybudovany, kde manpilacie ludi su na denno dennom poriadku. Ale Cb to skutocne zachranila v tom ze to podrzala az to nespadne na same dno, inak by to bolo bolestnejsie. Vyliecenie krizy nikdy nepride, alebo sa zaplataju diery po dalsom zneuziti, co by bolo rozumne riesenie, ale spekulacie sa uz udomacnili az moc aby sa tomu dalo zabranit v buducnosti.
Sniper Zverejnené 17. September, 2018 Autor Zverejnené 17. September, 2018 Dobrý článok a posledná veta to zaklincovala. To sa presne deje u nás, my tu platíme za smerácke sociálne debiliny, teda balíčky, ktoré ekonomike nepomáhajú, namiesto toho sa dobré roky prežierajú. Podľa JP Morgans nová kríza by mohla prísť v roku 2020. U nás obrovské množstvo ľudí má hypotéky za lacné úroky.Som zvedavý ako to zamáva s našou ekonomikou, ale môže to byť tvrdý dopad. Dúfam, že Smer bude stále vo vláde, lebo Fico by hneď vykrikoval z opozičných lavíc ako nová vláda zle riadi túto krajinu a to by jeho mentálne zaostalým voličom úplne stačilo ako argument, aby Fica volili znovu. Táto krajina čoskoro prejde tvrdou skúškou a mnohí z toho budú veľmi smutní. 1
game Zverejnené 20. September, 2018 Zverejnené 20. September, 2018 a jedna pomerne desivá správa o nastávajúcej kríze od ďalšieho analytika z branže tých hoch: Vedúci analytik banky Rockefellerovcov - svet stojí na prahu superkrízy Na počet desaťočného jubilea začiatku svetovej finančnej krízy 2008 Kolanovic zverejnil špeciálnu analytickú správu, z ktorej vyplýva, že svetové finančné trhy sú v súčasnosti zraniteľné pred novou krízou ešte viac, než pred desiatimi rokmi.V prípade, že dôjde k najnegatívnejšiemu scenáru, kríza bude natoľko všeobjímajúca, že centrálne banky, aby zachránili ekonomiku, dokonca budú nútené robiť faktické operácie nacionalizácie najviac poškodených spoločností a vykupovať ich akcie na trhu.Táto negatívna prognóza Kolanovica tvrdo skritizovala regulátory amerických a svetových finančných trhov. Správa experta pritiahla pozornosť médií práve preto, že Marco Kolanovic má reputáciu človeka, ktorý nemá sklony k prebytočnému pesimizmu, ale niekedy môže presne predpovedať budúce problémy na svetových trhoch. Odborník, ktorý už predpovedal niekoľko malých kríz, teraz môže presne predpovedať i veľkú krízu........ hlboký nádych prosím
robopol Zverejnené 21. September, 2018 Zverejnené 21. September, 2018 Ja som niekde uz neviem kde cital ze za krizou 2008 prispel vyznamne aj eurodolar, uz si neviem spomenut kde to bolo. Nie len spekulacie a podvody subrime hypoteky.
game Zverejnené 22. September, 2018 Zverejnené 22. September, 2018 ďalší hrozivý článok, jeden z mnohých, super... ale ako to prežiť? Investičný génius Rogers - príde kríza, ľudia za to strašne zaplatia “Nikdy v dejinách neboli úrokové miery tak nízko. V niektorých krajinách máme úroky dokonca negatívne. Toto sa nikdy v dejinách nestalo. Niektorí guvernéri mimo kamier sami priznávajú, že je to experiment a nevedia, čo to prinesie.”Kým v roku 2008 kríza prepukla ako kríza nadmerného dlhu súkromného sektora, ktorý na seba prebrali štáty, najstávajúca kríza bude krízou nadmerných dlhov štátov, ktoré však už nemá kto prebrať a zaplatia ich ľudia, a preto očakávajme vlnu bankrotov nielen jednotlivcov, ale celých štátov.“Všetci za toto zaplatíme strašidelnú cenu. Úrokové miery sa vrátia na normálne úrovne. Je možné, že pôjdu ešte vyššie. V momente, ako sa toto udeje, ľudia za to zaplatia veľmi, veľmi vysokú cenu.”
informator Zverejnené 23. September, 2018 Zverejnené 23. September, 2018 Uvidime kto si s tym lepsie poradi...eurozona, alebo staty z vlastnou menovou politikou. Na riesenie su dve moznosti....ulica (teraz nemyslim na "slusne Slovensko".....alebo znarodnenie vsetkeho, hlavne komercnych bank, ci toho, co sa im podoba a majitelov pozatvarat....za vsetko okolo finanncii mozu banky , ako za vsetky pravne nezrovnalosti pravnici.... :) ....ci zle riesenie?....
game Zverejnené 10. Október, 2018 Zverejnené 10. Október, 2018 jeden ďalší článok o očakávanej kríze, je trochu menej katastrofický, než tie predchádzajúce,ovšem peso je zasa viac zakopaný v USA a FED... ako roku 2008 Udrie kríza nečakane? To, čo aktuálne ekonómov vyrušuje najviac, je snaha Trumpa cez clá, protekcionizmus a nižšie dane za každú cenu vrátiť výrobu tovarov do USA. Otázka je, či Trump príliš nepridusí svetový obchod. Vietor do plachiet americký prezident získal po tom, čo USA, Kanada a Mexiko uzatvorili v týchto dňoch novú obchodnú dohodu. Prieskum amerického Národného združenia podnikových ekonómov (NABE) nedávno ukázal, že až 41 percent oslovených amerických ekonómov označilo za najväčšie riziko pre rast hospodárstva práve obchodnú politiku USA. Spolu 18 % respondentov zase upozornilo na riziká vyšších úrokových sadzieb a rovnaký podiel (18 %) zaň považovalo možný výrazný pokles akcií alebo výkyvy na akciových trhoch. „Obchodné otázky jednoznačne ovplyvňujú názory ekonómov,“ uviedol podľa agentúry TASR v správe David Altig, šéf prieskumov NABE a riaditeľ Federálnej rezervnej banky v Atlante.
informator Zverejnené 12. Október, 2018 Zverejnené 12. Október, 2018 to dokazuje iba to, ze svet stoji a pada na tom, ako sa "vyspi" ekonomika v USA a nie ako si rano odprdne taky severny Kim resp. opity Junker....alebo by to malo byt opacne?.... :)
Sniper Zverejnené 15. December, 2018 Autor Zverejnené 15. December, 2018 Ďalšie indície, že úspešný hospodársky cyklus sa končí a pravdepodobne si opäť užijeme. Medzi americkými manažérmi sa šíri negatívna nálada. Takmer polovica finančných manažérov oslovených v prieskume predpokladá, že v roku 2019 vypukne v Spojených štátoch recesia. Ňou skončí takmer desať rokov hospodárskeho rastu. (...) Wall Street ako centrum svetovej burzovej činnosti však už teraz pociťuje určité signály oslabovania ekonomiky. V posledných dňoch sa opakovali pomerne výrazne výpredaje na akciovom trhu. Burzový index S&P 500, na ktorom sa eviduje 500 najväčších firiem, si odpísal 8 % a mal najhorší štvrťrok od roku 2011. „Je to prekvapujúco vysoké číslo. Je možno až šokujúce,“ komentoval prieskum univerzity Russell Price, hlavný ekonóm spoločnosti Ameriprise. http://www.teraz.sk/ekonomika/ucastnici-prieskumu-dukeovej-univerzi/367330-clanok.html
Sniper Zverejnené 19. Apríl, 2019 Autor Zverejnené 19. Apríl, 2019 Bodaj by už prišla nejaká poriadna kríza, zrútenie realitného trhu, masové prepúšťanie (hlavne z Amazonu, nech si jeden trulo vyskúša aké to je byť bez úspor a žiť len z podpory), nech už konečne tie ceny bytov sa dostanú na nejakú normálnu úroveň.
slimak Zverejnené 19. Apríl, 2019 Zverejnené 19. Apríl, 2019 https://kosice.korzar.sme.sk/c/22102841/kosicky-u-s-steel-ponuka-zamestnancom-neplatene-volno.html Chcel som ti urobit radost.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz