robopol Zverejnené 22. August, 2011 Zverejnené 22. August, 2011 tebe to nemam ako ukazat na položke. To je nezmyselna otazka. Opakovane píšem pri radikalnom splacani dlhu statov a verejnosti DOJDE K DEFLACII a depresii, dlžnici budu čoraz horšie vediet splácat svoje dlhy. k tomu to vedie v tomto systéme V TOMTO nesmiernom dlhu. A na tom trvám a vždy budem, pretože mam na to dokaz. Ty si hladaj ktoré položky vytvoril system xenocide. je to nezmysel uz ti to pisem neviem kolky krat, :D
xenocide Zverejnené 22. August, 2011 Zverejnené 22. August, 2011 tebe to nemam ako ukazat na položke. To je nezmyselna otazka. To je realna otazka. Staty su realne. Dlhy su realne. Deficity su realne. Spravna teoria musi byt aplikovatelna na realne priklady. Ak tvrdis, ze dlhy sposobuje system - a ze system vytvara hranice, ktore nie je mozne prekrocit - musis byt schopny to ukazat na realnych statoch, realnych dlhoch, realnych deficitoch. Pretoze inac tu mas nejaku teoriu....ale realita je taka, ze nijaky dlh nebol sposobeny systemom. Nijaky deficit nebol sposobeny systemom. Alebo ich vies vari ukazat? :D Ty si predlozil "dokaz", ze dlhy a inflacia spolu suvisia, OK. Ale mas tu miliony dlhov a ani na jednom jedinom si neukazal, ako by mohol byt sposobeny systemom a nie slobodnymi rozhodnutiami ludi. Tvoja teoria je dobra akurat ku kavicke pre premudrelych intelektualov, ktory su mimo realitu. Pretoze v realite zatial absolutne zlyhava. Ze vraj vies, preco dlhy vznikaju - moze za to system. Ale tato teoria nejak zatial nedokazal vysvetlit ako vznikli realne dlhy, vsak? Teoria je dobra len na murfundovanie, ale k skutocnym prikladom zo skutocneho zivota...tak trosku nema co povedat :) A ak ma - realne slovensko, realny slovensky dlh. Kde je tam vplyv systemu a nie ludskych rozhodnuti. A ake presne hranice system stanovil. Obavam sa, ze tvoja teorie nevie k otazke zadlzenia povedat vobec nic - pretoze tu ide o realne dlhy a vtedy je teoria uplne bezradna. Alebo sa mylim? :)
slimak Zverejnené 22. August, 2011 Zverejnené 22. August, 2011 Celkovy dlh sa sklada z milionov a miliard malych jednotlivych dlhov. Vies mi povedat, ktory individualny, firemny, alebo statny dlh vznikol z dovodu, ze to vyzadoval system? Ani nahodou. Kazdy dlh vznikol z konkretnych dovodov, ktore nemaju zo systemom nic spolocne. Individualny? Hypoteky. Bez nej prakticky v Bratislave, ci uz vsade kde je cena nad 30 000 eur,nemas sancu na byvanie. Neber doslovne. Ale je to tak. Pri tomto uvere v case ked rastla zadlzenost postupne(neda aj inflacia),realne aj niekto mohol zarobit. Rastla mu cena nehnutelnosti a plat tak lahsie splati uver(presne co som ta citoval vyssie). Statny? vsetky(nepotrebuju to staty,ktore dodatocne prijmy maju trebars z predaja surovin). Je moznost, ze vyhras volby aby si mohol dalej kradnut(a viac samozrejme). Bez dlhu to nejde. Vid Miklosa dnes. Inak tu tiez suhlasim viac Robopolom. Resp. nesuhlasim, ze ludia sa chcu zadlzovat. Grecki obcania to zrejme nechceli, resp. by uz to nechceli. Firemne? Tu tie zle uvery mozu mat motivacie,resp. zaklad presne ako u oboch vyssie. http://www.euroekonom.cz/analyzy-clanky.php?type=jz-usa-hypoteky2 hned prvy zeleny odkaz je na graf urokov od 1992 do 2008. Pri 30 rocnych som sa sekol bolo to medzi 6 az 9%.
robopol Zverejnené 22. August, 2011 Zverejnené 22. August, 2011 Niečo ti zlyhava? ja predsa netvrdím nič o položkách rozpočtu ani nerobím zo systemu ducha ktorý si berie pôžičky. Ja tu píšem čo ťa čaka ked chceš svoj dlh rýchlo zniesť zo sveta, dlhy štatov a ludi. Nech sa pači, ja ti pišem čo ťa čaka, to nie je položka v rozpočte. a tak pises bludy opakovane a zbytočne, môžeš byt rad, že vieš, čo spôsobí tvoj návrh, keby sme všetci začali šetrit a splacat svoje dlhy a čo najrýchlejšie. ja píšem o globalnych zavislostiach nie o slovenskom rozpočte alebo dlhu jednotlivca.
xenocide Zverejnené 22. August, 2011 Zverejnené 22. August, 2011 Nuz - tak ale ked vsetky dlhy jednotlivcov, firiem a statov vznikli kvoli rozhodnutiam ludi a nesposobil ich system - nema zmysel sa stazovat na system :D Ktorakolvek firma alebo stat na svete sa mohla slobodne rozhodnut a nezadlzit sa. Nijaky system za tym nie je. Len slobodne rozhodnutia. Dnes zadlzene staty sa slobodne rozhodli riadit svoje financie smerom k zadlzovaniu. System to umoznil. System umoznil aj nezadlzit sa. Rozdiel bol jedine v rozhodnutiach, v nicom inom. Ak tvrdis, ze dlhy sposobil system - tak by si musel ukazat, ktore dlhy, kde a ako ich tento system vyvolal. Ak system vraj urcuje mantinely, tak by si musel ukazat, ktore mantinely a kde urcuje. Pretoze bez tohoto je cela teoria lne zhluk slov, ktore sa nedaju aplikovat na realitu. Teoria nedokaze vysvetlit, preco sa staty zadlzuju. Ak napises zase ze system za to moze - tak ukaz ktory dlh sposobil system, co ty na to? :) môžeš byt rad, že vieš, čo spôsobí tvoj návrh, keby sme všetci začali šetrit a splacat svoje dlhy a čo najrýchlejšie.A jeden z najvrhlejsich dosledkov zastavania hlupej teorie je to - ze jej zastanca nema na vyber a musi byt PROTI tomu, kto presadzuje zodpovedne financie a nezadlzovanie sa. Proste zastavanie hlupej teorie vedie anpokon k uplnemu zblbnutiu. Jasnacka, skoro vsetci su zadlzeni - a prejavom mudrosti bude sa vysmievat tomu, kto napise, ze je lepsie sa nezadlzovat. (Pre toto som tak arogantny na internetovych pseodoekonomov - preto aj oni maju volebne pravo a potom sa trebars moze najst dostatok idiotov, ktori budu znizovanie zadlzovania povazovat za nieco hodne vysmechu. Dostatok takychto idiotov s volebnym pravom moze doviest staty do este vacsieho pruseru nez su teraz. )
robopol Zverejnené 22. August, 2011 Zverejnené 22. August, 2011 Ludia sa zadlžujú v systeme nie SYSTEM ZADLŽUJE. peniaze z dlhu koluju v ekonomike. SYSTEM UMOŽNIL brat úvery na nové peniaze. To znamená, že ludia si môžu kupit okamžite to na čo by najskor museli zarobit. Okrem ineho to ma dalekosiahle globalne dosledky. LEN JEDINY FAKT: VYTVARAT NOVE PENIAZE ma dalekosiahle dôsledky. A už ti píšem 501 krát, že ak sa rozhodneme šetrit a rýchlo sa zbavit dlhov na všetkých úrovniach globálne, tak to bude za cenu recesie, depresie a deflácie. Ja nehovorím čo je lepšie, ja konštatujem, čo ktoré rozhodnutie prinaša. A tie kavičkove reči ukaž mi položku ktoru si vynutil system je nezmysel. A nebezpečie predstavuješ ty. To ty nevies a nerozumies globalnym zakonitostiam a preto navrhuješ veci ale nepoznas dosledky svojich reci co tu vedies.
xenocide Zverejnené 22. August, 2011 Zverejnené 22. August, 2011 SYSTEM UMOŽNIL brat úvery na nové peniaze. A system rovnako umoznil si nebrat uvery. To je vsetko. Nikto sa nemusel rozhodnut si zobrat uver. A už ti píšem 501 krát, že ak sa rozhodneme šetrit a rýchlo sa zbavit dlhov na všetkých úrovniach globálne, tak to bude za cenu recesie, depresie a deflácie.Nuz a keby sa nejaka jedna krajina XZ rozhodla setrit - stane sa katastrova tiez? Alebo keby sa dve krajiny rozhodli, uz tu mame celosvetovu katastrofu? Ci by to museli byt aspon tri krajiny, aby doslo k celosvetovej deflacii? Ved to teoria predsa musi vediet. Ak by Grecko, Spanielsko, Portugalsko a Taliansko nemali svoje dlhy - bola by tu uz ta deflacia, alebo este nie? A nepisal si nahodou, ze deflacia je dobra? :D :) :)
tyso Zverejnené 22. August, 2011 Zverejnené 22. August, 2011 robopol, nie je mi jasne co povazujes za "system". Ak je to existencia CB, tak sa staci pozriet na 19. storocie. Tam bol zlaty standard, ziadne CB. Napriek tomu boli krizy, bubliny a inflacia ( ako kde)Ak je to exisetncia bank a poziciavania, tak sa mozes inspirovat tureckom 18 storocia. Ak peniaze ako take, tak sa musis vratit dalej do historie, ale napriklad obciny v rusku ci komuny v izraeli by sa tomu dost blizili. A este:za istych okolnosti moze znizenie objemu poziciek viest k deflacii. To vsak nie je synomum recesie. A zaujimavy priklad je 1 CSR za Rasina. ten presadzoval politiku silnej meny co viedlo k deflacii. Lenze po par rokoch problemov to viedlo k pomerne silnemu rastu. Ked sa ludia prisposobili tomu ze klesaju mzdy aj ceny, tak to nevadilo. Pri inflacii a deflacii je totiz ovela dolezitejsia predvidatelnost ako ich vyska. Ak vies ze ceny budu klesat, tak sa tomu bez problemov prisposobis.
robopol Zverejnené 22. August, 2011 Zverejnené 22. August, 2011 Deflácia je dobrá ale nie v tomto peňažnom modele. Tu predstavuje hrozbu. A ta hrozba v USA 30 rokov prišla. priniesla svoje plody. A ja hovorím o globalnych zavislostiach. Nehovorím kolko treba umorit vratit požiciek aby bola taka či onaka deflácia. To sa da tiez zisti podrobnou analýzou dat a hruby matematický model sa dá vytvorit.
xenocide Zverejnené 22. August, 2011 Zverejnené 22. August, 2011 Jezus, globalne blabla... dlhy su realne. Konkretne. Globalna teoria, ktora neplati na konkretne realne pripady je prd platna. Je nepouzitelna. Ako vznikol slovensky dlh? Co ho sposobilo? Ak nedokaze teoria dat na takuto jednoduchu otazku odpoved - tak je chybna, zla a zbytocna :D
robopol Zverejnené 22. August, 2011 Zverejnené 22. August, 2011 ved ty sa drz svojich keynesianskych, ked sa ti nepaci nechaj tak ty bla bla :D
xenocide Zverejnené 22. August, 2011 Zverejnené 22. August, 2011 Takze to chapem spravne tak, ze tvoja teoria nedokaze dat odpoved, ako vznikaju konkretne a skutocne dlhy, ze? :D A preco by mala byt spravna teoria, ktora sice vyslovuje blabla o celosvetovom systeme, ale k dlhu jedneho maleho statiku sa nevie vyjadrit? Teoria je mylna a neuplna.
robopol Zverejnené 22. August, 2011 Zverejnené 22. August, 2011 Mimochodom to nie je moja teoria, ked ta to tak zaujíma. A ta teoria si nekladie otázky, či sposobuju dlh ludia alebo fiktivní martania. To predsa vie každý, že človek si vytvára dlhy. To si chcel počuť? ano človek, netvrdil som nikdy, že martania :D
xenocide Zverejnené 22. August, 2011 Zverejnené 22. August, 2011 Mimochodom to nie je moja teoria, ked ta to tak zaujíma. A ta teoria si nekladie otázky, či sposobuju dlh ludia alebo fiktivní martania. Ked ju tu zastavas, je aj tvoja. A to myslis vazne - ty si vobec nekladies otazku, ako a preco vznikaju dlhy - a myslis si, ze to postaci, ano? Strasne hlupy pristup. A pokial by teoria bola takato, tak je strasne hlupa (teoria nie je, len jej insitni zastancovia). Super, takze teba vobec nezaujima, kde sa beru dlhy. :D
robopol Zverejnené 22. August, 2011 Zverejnené 22. August, 2011 Prečo by som nevedel kde sa beru dlhy? Však tam kde vznikaju, tam kde si niekto požičiava peniaze, či verejnosť či stat. Chceš im to zakazat? :D
xenocide Zverejnené 22. August, 2011 Zverejnené 22. August, 2011 Však tam kde vznikaju, tam kde si niekto požičiava peniaze, či verejnosť či stat. Super. Takze dlh vznikne tym, ze sa niekto rozhodne si zobrat uver, ano? :D Ake su priklady toho, ze sa stat rozhodne si zobrat uver - napriklad. Alebo firma, ci clovek. Zopar realnych prikladov?
robopol Zverejnené 22. August, 2011 Zverejnené 22. August, 2011 ale xenocide ja nechcem tuto diskusiu hodit do zumpy debatou s tebou o veciach, ktore vedia skolkari, to nie je to spravne forum :D
xenocide Zverejnené 22. August, 2011 Zverejnené 22. August, 2011 Ved prave. Aj skolkari vedia, ze dlh vznika tym, ze si niekto pozicia. Pozicia si preto, lebo sa tak rozhodol. Nijaky system ho k tomu neprinutil. Nijaky system preto ani nesposobuje dlhy a zadlzenie. Vyhovaranie sa na system je pokrytectvo a navyse aj hlupost. Jedinym dovodom zadlzovania su rozhodnutia ludi. Ty tu mas tvoju teoriu, ktora sa ohana globalnou platnostou. Ale neplati pre miliony konkretnych a skutocnych dlhov. Teda je pre realitu nepouzitelna.
robopol Zverejnené 22. August, 2011 Zverejnené 22. August, 2011 Nie moj zlaty, teoria hovorí o závislostiach ukazovateľoch, a teda nerieši jednotlivca. To si riesi jednotlivec. Makroekonomia nie je o tom, ci jedninec si splati uver alebo nie.
xenocide Zverejnené 22. August, 2011 Zverejnené 22. August, 2011 Tak dobre... 1. sucasna kriza je sposobena obrovskym zadlzenim2. Celkove zadlzenie sa sklada z jednotlivych mensich dlhov3. Jednotlive mensie dlhy boli sposobene konkretnymi rozhodnutiami a nie systemom4. Sumar dlhov sposobenych rozhodnutiami zavisi na rozhodnutiach5. Pokial system nesposobil nijaky z mensich dlhov, tak nesposobil ani sumar vsetkych dlhov Nevyhovaraj sa na makro :D Statny dlh je sucastou makroekonomiky. Aj statne financie. Takze ked tvrdis, ze to zvladas makroekonomicky - ukaz na makroekonomickom priklade Slovenska, ako "system" sposobil zadlzenie. Pretoze - ak zadlzenie nesposobil "system", nema zmysel kritizovat system. Pretoze ten nic nesposobil. :)
tyso Zverejnené 22. August, 2011 Zverejnené 22. August, 2011 Nie moj zlaty, teoria hovorí o závislostiach ukazovateľoch, a teda nerieši jednotlivca. To si riesi jednotlivec. Makroekonomia nie je o tom, ci jedninec si splati uver alebo nie. Lenze musi vychadzat zo spravania jednotlivcov. Ked zlyha uz pri jednom, tak tazko moze popisat vsetkych. Ak pri jednom dlhu a jeho splateni nebol problem, tak niekde je chyba v uvahe. A ja samozrejme viem odkial vychdzas, ide o naivnu predstavu fabianskeho socializmu. Ta nebola brana vazne ani v 19. storoci a patri do suflika "utopia".
robopol Zverejnené 22. August, 2011 Zverejnené 22. August, 2011 system nesposobil zadlzenie, system je postavený na dlhu, okrem toho ked CB naleje niekomu peniaze, teda čisty podvod. Ten zvyšok je niekoho dlh. A teda dlh = peniaze. Nic čo by sa nedalo dokazat:)
xenocide Zverejnené 22. August, 2011 Zverejnené 22. August, 2011 Ale ty sa vyhybas odpovedi :D Este raz - ma konkretne dlhy. Co tieto dlhy sposobilo? Bol to system?Alebo to boli ludia, ktori sa mohli rozhodnut nezadlzit?
robopol Zverejnené 22. August, 2011 Zverejnené 22. August, 2011 Tyso, u teba je tiež jednotlivec makroekonomika? alebo, že ked splatiš stary dlh ale mas nový dlh väčší nie je splatenie, lebo ten dlh tam stale je. Ale obaja ste suhlasili, však ine vam ani nemože ostat. Vy dobre viete, že peniaze sú dlh. Obaja dobre viete, že ked sa dlhy splatia tak v ekonomike tie peniaze z toho dlhu nie su. Však to su sedliacke počty, či chcete popriet sedliacke počty a realitu?
xenocide Zverejnené 22. August, 2011 Zverejnené 22. August, 2011 Obaja ti tvrdime, ze pokial mas makroekonomicku teoriu, ktora ti v makroekonomickom meradle neplati - je to kravina. Statny dlh je makroekonomicka vec. Takze mozes na statnom dlhu ukazovat, co ho sposobilo. Ak to boli ludske rozhodnutia, nemozes sa stazovat na system - pretoze rozhodnutia mohli byt ine :D
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz