Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

fabulacie, fabulácie, vymyslanie, vymslanie toho co som nenapisal.

tesis sa z toho, že si sam vytvoris nezmyselne tvrdenie, ako napr. to, že jednotlivec sa nemoze zbavit dlhov a radovat sa z toho, že ty si našiel príklad, že sa to da? pričom problém je v tom, že je nepišem o jednotlivcoch ale globale.

A zbatit sa možno da, ale popisal som ti tie nasledky k čomu dojde (obrovské, astronomicke problemy - to je ta cena za to zbavenie). To nejde len o to, že sa zbavi jeden stat dlhu a to nie je ešte celeho, to sa musí globálne zbavit dlhu aj verejnost, firmy, štaty.

dokedy xenocide, budeš fabulovat a ako jediny nastroj svojích nezmyslov je vymyšlanie si tvrdeni, ktore tu neikto nenapisal. KDE SOM NAPISAL, ZE JEDNOTLIVEC SA NEMOZE ZBAVIT DLHU?

Ako môže byt taky sprosty a mysliet si, že jeho oponent je kacer donald vytrhnuty z reality? a zabavat sa na tom, ako VYMYSLENOU CHU..NOU si ty niečo dokazal?

Zverejnené

Ale ved sa necerti - predlozil si teoriu, takze nie je nic lahsie, ako ju otestovat v realite :D

• Tvrdis, ze system sposobuje dlhy - a nie ludske rozhodnutia. Takze ktore polozky prijmov a vydavkov slovenskeho rozpoctu sposobuje system, a nie ludske rozhodnutia?
  • Tvrdis, ze dlh sa nikdy neda splatit. Takze ako to funguje - keby napr. Cina pouzila svoje zlate a devizove rezervy a splatila svoj statny dlh, tak tento statny dlh by stale existoval a nezmizol?
  • Tvrdis, ze system urcuje hranice rozpoctu, prijmov a vydavkov, danovych sadzieb, dochodkoveho veku, vypovednej lehoty. Takze ako to tento system urcuje, akym sposobom, preco v kazdej krajine inac a ake su tie hranice?

Teraz netvrdim, ze je niekto konkretny sprosty :)

Len ze tato teoria je dobra tak akurat k pivu a pre internetovych konspiratorov. Tam hore su tri normalne, realne a konkretne otazky, ktore sa dotykaju dnesnej krizy. Pokial je tato teoria spravna, tak predsa musi mat odpovede. Realne a konkretne.

Ja tvrdim, ze dlhy sposobuju konkretne rozhodnutia - a mozem to kludne dokazat a ukazat. Pokial je tvoja teoria spravna, dokazes rovnako presne ukazat na napr. slovenskom rozpocte, kde zasahoval "system" a nie ludske rozhodnutia a kde system definoval neprekrocitelne a nemenne hranice. Ak to teoria nedokaze, tak teoria nezodpoveda realite - bez ohladu na to, kolko ludi si na youtube pozrelo Zeitgeist. :)

Zverejnené

A ja to ani nepopieram, že rozhodnutia robia ludia. Takže si si vymyslel, vyfabaluloval svoj problem. nemienim ti to pisat dookola, tvoje fabulacie ma netrapia.

Zverejnené

A ja to ani nepopieram, že rozhodnutia robia ludia. Takže si si vymyslel,

Len pre istotu - ked najdem tvoj citat, kde sa vysmievaj mojmu tvrdeniu, ze dlhy sposobuju ludia - bude to znamenat, ze sa mylis, vsak? :D

Nuz a tiez - pokial by Cina splatila svoj dlh, tak by u nich nastal nedostatok penazi a strasna inflacia, ze? A keby Cina splatila svoj dlh, tak by jej stale zostal, vsak? Si pisal, ze dlhy nie je mozne splatit....

Zverejnené

hej a čo ma sposobovat dlhy, dlhy si robia ludia "ZA URCUTYCH OKOLNOSTI". system si nemoze brat žiadne dlhy, lebo to nie je ľudská bytost nema svoje potreby :D

a seriozne sa ma stale pytas, ktore peniaze si vynutil ten system z rozpočtu. Pytaš sa ma kde a kedy si zobral system uver. asi take su tvoje otazky, hlupe ako ...

Zverejnené

Nuz - ale ty tvrdis, ze dlhy nesposobuju ludske rozhodnutia, ale ten kavickarsky "system". Takze ktore dlhy sposobuje, ako ich sposobuje, ktore polozky rozpoctov definuje?

Ty tvrdis, ze dlh nie je mozne splatit - takze preco Cina NEMOZE splatit svoj dlh, ked na to ma peniaze?

Ty tvrdis, ze dlh bude vzdy - tak ako sa to stane, keby Cina svoj dlh splatila, tak by jej zostal?

Ty tvrdis, ze splatenie dlhu sposobi nedostatok penazi a deflaciu. Takze ak by Cina splatila svoj dlh, tak by u nich nastala strasna deflacia?

Toto su konkretne otazky dotykajuce sa realneho sveta. Teoria by mala byt schopna dat odpovede na konkretne otazky. Na slovensky rozpocet som sa pytal aspon 10x a ani raz ta tvoja teoria nedokazal povedat, ktoru cast deficiu a akym sposobom "system" ovplyvnuje. Teoria nedokaze povedat vobec nic k realnym problemom. Teorie nedokaze povedat nic k dlhom statov. Alebo mozno dokaze, ale zatial si to neukazal. Preco?

Ved to je jednoduche - ak slovensky dlh sposobuje system a nie ludske rozhodnutia, tak ukaz, kde tento system a ako sposobuje slovensky dlh. To je vsetko. Teoriu opakujes pekne. Tak ju proste aplikuj na realny svet :D

Zverejnené

ako možem tvrdiť, že system si berie uver "abstraktne pravidla hry" si beru realny úver, kladieš mi take otazky, stale mi ich kladieš. Prečo si tvoj počítač nezoberie uver?

kavičkarska otazka

skus si najskôr vyjasnit, čo tvrdim, pretože asi to, že by system prišiel za politikom a povedal, JA SI VYZADUJEM, aby si si zobral uver, tak to asi tak nebude, že? :D

Zverejnené

skus si najskôr vyjasnit, čo tvrdim, pretože asi to, že by system prišiel za politikom a povedal, JA SI VYZADUJEM, aby si si zobral uver, tak to asi tak nebude, že? :D

Nuz, napisal si, ze to nie ludske rozhodnutia - ale system sposobuje dlhy. Takze dlh nezavisi na ludskych rozhodnutiach, ale na systeme.

Napisal si, ze dlh nemoze byt nikdy splateny. Takze preto sa pytam, ako to, ked niekto splati svoj dlh - tak mu udajne zostane.

Pisal si, ze ak sa dlh splati, nastane nedostatok penazi. Takze preto sa pytam, ako by to fungovalo v Cine, keby splatila svoje dlhy - nastal by tam nedostatok penazi?

Ak za vsetky dlhy moze system a nie rozhodnutia, tak je chyba systemu. Nie je chyba ludskych rozhodnuti. Teda dlhy vznikaju kvoli systemu a nie kvoli tomu, co ludia robia. Ja vidim konkretne ludske rozhodnutia. Ale tie podla teba dlh nesposobuju. Takze mi ukaz tie konkretne pripady, ked "system" sposobil konkretny dlh. To je vsetko.

Vies, ti blbci co vymyslali Zeitgeist ho nikdy nemuseli obhajovat v priamej konfrontacii. A preto ked sa takato zhaluzena teoria dostane niekam, kde ma vysvetlit realitu - zlyhava. Nedokaze vysvetlit ani obycajny slovensky dlh. Nedokaze vysvetlit ani obycajne splatenie dlhu Cinou. Je odtrhnuta od reality. Ty si v tom v podstate nevinne, pretoze toto je prvy pripad, ked si prinuteny obhajovat teoriu vypracovanu hlupakmi - spravne by to mali robit oni a oni by sa mali potit :)

Teda aby to bolo jasne - ak za slovensky dlh moze iba system, tak ako ho tento system sposobil?

Zverejnené

pokial mi odpovies ako si moze abstraktny system pravidiel zobrat uver tak ti ja odpoviem. Si zatazeny na cinu?

1.Ja hovorím, že dlh su peniaze, ktoré sú v ekonomike, plati sa za tovary a služby

2. Tieto nove dlhy, nove peniaze spôsobujú inflaciu

3. inflacia tlačí na rast dalších dlhov, retardačný efekt

4. penazny system umožnuje brat si ludom rizikove uvery, umožnuje doplnat dalšie nove peniaze do systemu

5. Vytvara sa umelý stimul a sposobuje to, že vykryvame v rozpočte neefektivitu, na čo nemame.

6. ludia si beru uvery lebo je vyhodnejšie pri inflacii si ich brat

7. deflácia paralizuje dlžníkov a sposobuje "V systeme dlhu" depresiu

8. co sa zase kompenzuje dlasím dlhom

9. Skoro všetok dlh je uročený, je to obrovské číslo, ktore musíme vyrobit aby sme to zaplatili.

10. Umelý peňažný model nie je postavený na tom na čo ekonomika ma, peniaze sa nalievaju hlavne ked ekonomika nema na splacanie starých dlhov

11. dlhy prekryvame novým dlhom

12. centralne banky su inflačne inštitucie

13. kumulovana inflacia je za posl.100 ročie 2000%.

všetky moje tvrdenia potvrdzuje realita, čo sa deje, dlhy stupaju, inflacia tu je stale a deflácie sa boja ako cert kriza.

Zverejnené

Nuz, aky abstraktny system? Si pisal, ze ma meno :D

Nie, otazka je na slovensko. Slovensko ma konkretny dlh. Slovensky dlh sposobil udajne "system" a nie ludske rozhodnutia. Takze sa pytam, nie ako si system zobral uver - ale ako system sposobil, ze sa slovensko zadlzilo. Ako sposobil slovensky dlh system a nie rozhodnutia ludi. Ako tento system definoval prijmy a vydavky slovenskeho rozpoctu.

A na cinu nie som zatazeny. Ale je to realny priklad, na ktory by tvoja teoria mala vediet odpovedat. Cina moze v pohode splatit cely svoj dlh. Ty tvrdis, ze to nie je mozne - a aj ked Cina ma dost rezerv, ty tvrdis, ze cinsky dlh nemoze byt nikdy splateny. Ako to je mozne? :)

Toto su konkretne a realne priklady z realneho zivota. Fakt nechapem, preco nedokazes dat jednoduchu a priamo odpoved - a ukazat rozpocet ktoreho ministerstva nie je definovany politickymo rozhodnutiami ale tym systemom. Ktore to su? Ved nerob tajnosti :)

A ty tvrdis, ze pokial sa dlh splati - tak vznikne nedostatok penazi a deflacia. Ale co ak ti najdem priklady, ked bol dlh splateny alebo odpusteny a nic take sa nestalo? Alebo je "odpustenie" dlhu ine? A v com? :lach:

(ak ano, potom by stacilo dlhy odpustit a vsetko by bolo OK, ze? )

Zverejnené

Ja som sa nevyjadroval k cine ale k penazným modelom kde su peniaze postavene na dlhu. zapadny system. ja nemam vedomost aky system je v cine a preto ti opakovane hovorim nebudem sa vyjadrovat k cine.

Nepovedal som, že system za všetko može ako znova podsuvas. *******, ktorý si vytiahne nejaku hlupost a chce ju rozvinut do svojich absurdit.

a tebe zas ide len o jedno vymyslis si nezmyselne otazky kde si kedy system požical a ESTE sa zacnes pytat KDE PRESNE V TOM DEFICITE je ten system.

Stat rozhadzoval od začiatku dlhy tu su preto, lebo si VYRABA PENIAZE SAM a tým ožobračuje tých čo produkuju hodnoty.

Zverejnené

Cina je realny stat z tejto planety. Tym chces povedat, ze tvoja teoria neplati pre druhu najvaciu ekonomiku na svete, ktora pouziva nekryte peniaze, ma centralnu banku a bankovy system, a je zadlzena? :D

Je to normalna otazka. Cina moze splatit svoj dlh. Ty tvrdis, ze aj ked ho splati, tak ho nesplati, pretoze dlh nemoze byt nikdy splateny. Ako to? :)

Ty tvrdis, ze ked sa dlh splati, nastane nedostatok penazi a deflacia. Takze to by nastalo, keby Cina splatila svoj dlh,vsak? :)

ty si blbecek,

Doporucujem byt slusny, nedavat, nepouzivat vulgarity. Jednak to je proti pravidlam fora - aj ked si zrejme uz vsetci zvykli, ze akonahle si v uzkych, uchylujes sa k nadavaniu a vulgaritam :lach:

Nuz a za druhe, pouzivat vulgarity namiesto argumentov je dost zle. Ak je teoria chybna - nijake mnozstvo nadaviek na adresu druhej strany ju spravnejsiu nespravi :lach:

A ved sa toko nerozculuj. Proste - kde a ako sposobil "system" slovensky dlh?

Zverejnené

Ja sa nerozculujem, len tvrdim, že si fabulator, podsuvas druhym do ust co nepisu. K cine sa nevyjadrujem, lebo nemam o nej dostatocne vedomosti, nie preto, že mam a viem, že tam niečo podla teba neplati.

Ano tvrdím, ža ak by sa teraz zazracne splatil ten dlh, všetok, tak bude deflacia a bude radikalne ina penazna zasoba. A tvrdím to preto, lebo penazny model je postavený na dlhu.

Iba centralna banka ma možnost dat peniaze do obehu bez toho, aby sa niekto zadlzil. Ale to je zanedbatelna hodnota oproti celkovej mase penazi.

Zverejnené

Ja sa nerozculujem, len tvrdim, že si fabulator, podsuvas druhym do ust co nepisu.

Napisal si, ze dlhy sposobuje system - a vysmieval si sa mojim tvrdeniam, ze ich sposobuju ludske rozhodnutia.

Napisal si, ze dlhy nemozu byt nikdy splatene.

Napisal si, ze ked dlhy zmiznu, bude nedostatok penazi.

Nic ti nepodsuvam, napisal si to sam, tak sa s tym vyrovnaj. Ale vzdy to mozes vziat nazad a napisat - dlhy sposobuju ludske rozhodnutia, dlhy mozu byt splatene, splatenie dlhov nesposobi nedostatok penazi :D

Nuz a nakoniec - naco je teoria, ktora nesuhlasi s realitou? Nedokaze vysvetlit slovensky dlh, nedokaze vysvetlit splatenie cinskeho dlhu, nedokaze vysvetlit, ze kongo (alebo ina krajina XY, ktora znizila svoj dlh) nema deflaciu. Tato teoria dokaze len vyhlasovat marketingove hesla - a v realite zlyhava. Prave vidime ako zlyhala.

A pokial teoria nedokaze vysvetlit dlh krajiny v ktorej zijes a nefunguje pre druhu najvacsiu ekonomiku na svete - je uzitocna ako rybe bicykel :)

Zverejnené

dobre zamerajme sa iba na jedno a to najzaujimavejšie. Cim vyjasni mnohe.

Ty si tu nedal žiaden argument, nijaky na podporu svojho tvrdenia, že penažny model postavený na dlhu nesposobí v prípade zazracneho vyplatenia dlhu ani pokles penaznej zásoby, ani nevznik deflacie.

vedies tu kavickove teorie akurat ty, cucas si z prsta, nemas ani jeden argument. Ja som ti ich poskytol v debate s tebou, ty sa zmožeš iba na kvakanie o konspiracnych blbcoch, ale ty nevies podporit svoje tvrdenia nicim.

A pre tovju nevedomost a fabulaciu, som ja nikdy netvrdil, že system sa zadlzuje, zadlzuju sa ludia v systeme.

Zverejnené

1. Na priklade slovenskeho rozpoctu mozeme dokazat, ze deficit a tym padom aj dlh statu je sposobeny rozhodnutiami ludi a nie "systemom"

2. Na priklade jednotlivcom a firiem si mozeme ukazat, ze dlh je mozne splatit.

3. Na priklade ciny mozeme dokazat, ze dlh je mozne splatit.

4. Na priklade ciny mozeme dokazat, ze dlh je mozne splatit bez nedostatku penazi a deflacie.

5. Na priklade krajin, ktorym parizsky klub zrusil dlhy mozeme dokazat, ze zrusenie dlhu nevedie k nedostatku penazi a deflacii.

Pokial o ktorom kolvek bode vyssie pochybujes, tak ti to tu ukazem :D

A pokial ty tvrdis, ze dlh sposobuje system, ze dlh nie je mozne nikdy splatit a ze splatenie/zrusenie dlhu povedie k nedostatku penazi - proste mi ukaz priklady z reality. Kriza je realna. Dlhy su realne. Teoria, ktora sa nezhoduje s realitou je uplne zbytocna.

A ved ano - ty si tvrdil, ze zadlzovanie statov nesposobuju rozhodnutia, nesposobuju politici, ale zadlzovanie statov sposobuje system. Ty si tvrdil, ze v tomto systeme nie je mozne nikdy splatit dlh. Ty si tvrdil, ze v tomto systeme, ak sa splati dlh, nastane nedostatok penazi.

Ale este vzdy to mozes alebo zobrat naspat....ale proste mi najst nejake realne priklady, nie? :)

Zverejnené

najdi ty fabulator napr. toto moje tvrdenie

A ved ano - ty si tvrdil, ze zadlzovanie statov nesposobuju rozhodnutia,

a pokial to nedokažeš *** UKAZ TOTO MOJE TVRDENIE.

vieš čo je všetok dlh mimochodom, to nie je iba dlh statu, dokazuj nekvakaj tu o cine dokazuj, ked mas tak rad tu cinu.

zdroj: http://www.scribd.com/doc/56552091/20/Makroekonomicke-ukazovatele

čina sa vybrala zapadnou cestou umelou stimulaciou penazi a nalievaním do ekonomiky, čo sa prejavi na raste inflacie. Schodok ciny je oproti hdp malicky. ale už teraz maju schodok. A to ked chcu zit cinania ako na zapade, mat auta starostlivost zdravotnictvo a to všetko, tak su na tej spravnej ceste k zapadu. to je presne ten model co tam vznika.

post-2442-0-67922900-1313758906_thumb.png

post-2442-0-96726900-1313758913_thumb.png

Zverejnené

a pokial to nedokažeš *** UKAZ TOTO MOJE TVRDENIE.

Tak pockaj...ty tvrdis, ze som si to vymyslel??

Cize je to naopak, vsak? Ja tvrdim, ze dlhy su sposobene zlymi rozhodnutiami. A ty tvrdis, ze dlhy su sposobene zlymi rozhodnutiami a nie systemom :D

Nema zmysel tu hadzat tvoje tvrdenia, kedze sme dospeli k rovnakemu zaveru. Nemoze za to nijaky system. Ludia robia chyby a kadejake rozhodnutia a ich vysledkom su aj dlhy. Ak by sa ludia rozhodovali inac, neboli by dlhy. Spravne? Je to len a len na rozhodnuti ludi. Nikto a nijaky system ich nenutil sa zadlzovat, spravne? Slovensky dlh nevytvoril nijaky system, ale rozhodnutia slovenskych politikov. Ale mohli sa rozhodnut inac a dlh by nebol.

Rovnako sa Cina moze rozhodnut pouzit svoje devizove zasoby, splatit svoj dlh a nebude mat nedostatok penazi a nebude mat ani dlh. Spravne?

Kedze si ma obvinil z fabulatora, asi tym myslis, ze som si to vymyslel. V tom pripade sorry. Vazne som si myslel, ze za pricinu dlhu povazujes system a nie rozhodnutia.

Alebo si to zodpovedajme, nech nedochadza k omylu:

1. Co sposobuje dlhy?

Xeno: rozhodnutia

Robopol:.....

2. Je mozne statny dlh splatit?

Xeno: Ano.

3. Je mozne splatit statny dlh tak ze tento dlh uz nebude existovat?

Xeno: Ano

4. Je mozne splatit statny dlh bez toho, aby nastal nedostatok penazi a deflacia?

Robopol:....

5. Je mozne aby krajina XA, ak ma dost prostriedkov, splatila svoj dlh bez nedostatku penazi a deflacie?

Robopol:......

6.Ak by sa politici rozhodli v niektorych pripadoch inac, existujuci dlh by bol nizsi, vyssi, alebo mozno vobec neexistoval

7. Rozpocet SR je urcovany volenymi politikmi

8. V krajinach, kde parizsky klub podstatne znizil, alebo zrusil dlhy nedoslo k nedostatku penazi, alebo deflacii

9. Sucasny "system", ktory kritizujes sa vyznacuje existenciu CB, dlhmi, nekrytymi peniazmi a tym, ze sa neplati zlatom

Robopol:....

10. Presne takyto system je aj v Cine

11. Najvacsim problemom sucasnej krizy je obrovske zadlzenie statov - USA aj EU a to, ze tieto staty nezvladaju splacat svoj statny dlh a zaroven sa staty zadlzuju coraz viacej

Vies, uz mam trosku bordel z toho, co vlastne tvrdis :)

A aby si sa nestazoval - vyssie mas rovno aj moje odpovede, aby si nebol v nevyhode. Myslim, ze moje "ano" by som mohol kludne dolozit. Ale aby som sa nenamahal zbytocne a nedokazoval to, s cim uz ty predsa suhlasis :))))))

Zverejnené

Za prícinu považujem vytvorenie takehoto penazneho modelu, ktorý vytvorili ludia, bankari a politici. peniaze su postavene na dlhu. Penazny system postavený na dlhu umelo stimuluje ekonomiku a vytvara neefektivitu a monštrum štatu a služieb na co ekonomika nema.

Splatením dlhu v dlhovom penaznom systeme sposobí radikalny ubytok penazi, recesiu, deprsieu a defláciu. Dokazuje to aj kriza v 30 rokoch v USA. Tam sa len čiastočne stal ubytok penazi a deflacia a prisla recesia. TOTO SPOSOBUJE tento penazny model, nezodpovednost politikov a bankarov zit na dlh. ZIT NA ILUZIACH.

na tvoje body zvysoka ....

a nedokazal si vyfabulovane tvrdenie zvyraznene cervenou farbou, je tu more vyfabulovaných tvrdeni tebou.

Zverejnené

a nedokazal si vyfabulovane tvrdenie zvyraznene cervenou farbou, je tu more vyfabulovaných tvrdeni tebou.

Tak, dobre koledoval si si :D

Ja tvrdim, za dlhy mozu rozhodnutia. Ty tvrdis, ze dlhy su sposobene systemom a nie rozhodnutiami. Tak sa na to pozrime :)

a zbavit sa dlhu neda v tomto systeme, to je vasa iluzia, vase sny nenaplnene.

A preto pisem, že v tomto zapadnom penaznom systeme ked nebudu dlhy nebudu peniaze.

penazny model je zly, podvodny system.

Hladate na nespravnom mieste. problem je v samotnej tvorbe peanzi, v peňaznom systeme. Plačete na nespravnom hrobe.

Ale ty spokojne tvrdis, že to je iba nezodpovednost, ja naopak pridávam, že tieto problemy prichadzaju a sú naviazane na terajší penazny model.

nie ja hovorím, že to je zly model a je postavený na dlhu. Takže nenavrhujem v terajsom modele zastavovanie dlhu :)

Ja hovorím, že system je zly, ty hovoríš, že je dobry len robíme zle rozhodnutia, lenže ake uz len rozhodnutia mozeme robit, ked cely systém je citlivy.

peniaze postavene na dlhu nutia k zvyšovaniu dlhu. A to je jedno, či je to švedsko, či norsko, grecko, USA, či taliansko. Je to systemova vec.

a kecania o nezodpovedných politikov uz bolo dost, je to modny hit, ktorý ty razíš. Nie ze by som ich mal v laske, ale vidiet chybu tam kde je systemova chyba je plakat na nespravnom hrobe.

ale ty zas vidis za všetkým politikov. Je fajne na niekoho do zhodit ze?

Je zbavit sa tohoto penazneho modelu, pokial tu bude on dlhy tu budu vzdy.

.

.

.

Ziadne setrenie v tom nepomože. Peniaze su v ekonomike ked je dlh. bodka. Nie je co riesit.

Takze, vzhladom na tvoje prispevky vyssie - mozes mi ich pls. vysvetlit?

Je to chyba systemu. Je to systemova chyba. System sposobuje dlhy. Hovorit o chybach a rozhodnutiach je naivne, a modne a nespravne. Alebo si myslel nieco ine, ako si pisal? :lach:

Cize - tvoje otazka cervenym je zodpovedana.

Ale pokial si myslis, ze dlh sposobuju rozhodnutia a nie "system", tak uznam, ze som sa pomylil a pochopil som ta zle. Pokial budes tvrdit, ze dlhy su systemova vec a sposobena systemom, prave si len dokazal, ze som nic nefabuloval. A to vyssie si napisal vsetko ty, vsak? :lach:

Zverejnené

Nikde tam nie je vyfabulovana veta

Ja som nikdy nehovoril, že neplati čo som povedal v dlhovom systeme je to sen splatit dlhy. potom nebudu peniaze, tak si vyber. Ale nemusim to hnat do extremu. Nikoho nedonutis, aby sme splatili svoje dlhy!

A hovorím, že problem je v samotnom penaznom modele, stale to tvrdím a neviem čo si tu teraz dokazal. ten model vytvorili ludia a ludia s v nom rozhoduju ALE LEN TAK ako je to pre nich možné, teda ich rozhodnutia su limitované tým čo sa deje.

A možes sa ist opytat preco si idu brat dalsie dlhy. CHOD SA ICH OPYTAT! čo ich tlaci, či maju plne trenky a nestihli dobehnut na zachod alebo co to je?

1000 krat som ti napisal, že tento system je zly a aj preco je zly tak ma neobtazuj svojimi opakovanymi otazkami, možeš mi vysvetlit ...

Zverejnené

Aha, tak potom som ta nepochopil :D

Si pisal, ze dlhy su systemova zalezitost - ale tak to nie je.

Si pisal, ze hovorit o chybnych rozhodnutiach je len moda - ale tak to nie je.

Si pisal, ze dlh sa neda splatit - ale tak to nie je.

Si pisal, ze problem je v penaznom systeme - ale nie je.

Si pisal, ze nezodpovedni politici su len kecanie - ale tak to nie je.

Cize sa ospravedlnujem. Si rovno mohol napisat, ze dlhy su sposobene rozhodnutiami ludi a bolo by to jasne. Si mohol napisat, ze dlhy je mozne splatit, ze problem nie je v penaznom systeme a bolo by to jasne. Takze, OK, uz sme sa zhodli.

Momentalne ti vazne nemam co vycitat a je mi luto, pokial som z teba omylom robil zastancu priblblej teorie, ktora tvrdi, ze sucasnu krizu sposobil system a nie rozhodnutia politikov. Kedze ty tejto hlupej teorii neveris, nebudem ta dalej urazat a tvrdit, ze jej veris. Ak sa ma niekto opyta, jasne mu odpoviem, ze robopol si nemysli, ze sucasnu krizu sposobil financny system. Fakt sorry. Chvilu som mal dojem, ze vazne veris tej blbosti. :)

Zverejnené

Ale dlhy su systemova zalezitost. Mas peniaze ktore koluju ako miazga v ekonomike, nemožeš teraz prist a zobrat ich len tak. Ale je to moda hovorit o chybnych rozhodnutiach lebo nevedia ktoré rozhodnutia su dobre.

Dlh vrámci jednotlivca sa da splatit, vramci globalu celeho a všetkých dlhov V DLHOVOM PENAZNOM MODELE to je fikcia, lebo by to prinieslo katastrofu. To sa da len tak, že prejdeme na nový system a jednoducho to nejde v tomto systeme spravit len tak ze budes omrvinkami latat obrovske repolero dlhu. A medzi tým sa zväčšuje.

kecal si len ty o nezodpovedných politikov, ja som písal, že to je aj systemova zalezitost. UMOZNILI SME LUDOM FIRMAM A STATOM BRAT NOVE PENIAZE DO SYSTEMU, a to je systemova vec.

A financný system ti sposobil rast inflacie, znevyhodnenie tých co setria, rast cien a zataz pre kazdeho dlznika splatit svoje zavazky, sposobil nafukovanie penazi a latanie rozpočtov a neefektivitu statu, nasa ekonomika na to nema aby sme toto utiahli.

Zverejnené

Dlh vrámci jednotlivca sa da splatit, vramci globalu celeho a všetkých dlhov V DLHOVOM PENAZNOM MODELE to je fikcia, lebo by to prinieslo katastrofu.

Nuz, teraz mame krizu kvoli dlhom niektorych krajin. To je aj nazov temy. A ja tvrdim, ze v tomto systeme je mozne, aby napriklad Grecko, Spanielsko, Portugalsko alebo aj Slovensko svoje dlhy splatili - pokial by mali prostriedky - a nevyvolalo by to deflaciu.

Tema je o sucasnej krize, o sucasnom zadlzeni statov.

kecal si len ty o nezodpovedných politikov, ja som písal, že to je aj systemova zalezitost.

Takze nezodpovedni politici neexistuju a je to len moje kecanie? :D

Este raz - ako som mohol kecat o nezodpovednych politikoch, ked existuju? Alebo ak neexistuju, tak som naozaj kecal. Porozmyslaj. Existuju nezodpovedni politici? Pretoze ak ano - tak potom si davaj velky pozor co pises a nehadz vyrazy ako "kecanie" nadarmo.

A myslim, ze bude velmi lahke dokazat, ze nijaky nezodpovedny politik v eurozone, ktory by prispel k zadlzeniu NEEXISTUJE. Potom by som kecal.

Prehanas to s neprimeranymi vyrazmi. Mas problem so slusnym vyjadrovanim a stale pustas vulgarity smerom k tym, co s tebou nesuhlasia. Je to spravanie detinske, hlupe a nedostojne, nevhodne pre dospeleho cloveka. Troska rodicovskej vychovy by urcite nezaskodilo, aj ked je uz asi neskoro.

A financný system ti sposobil rast inflacie,

Nuz, ja si myslim, ze to sposbili konkretne kroky konkretnych ludi, alebo organizacii. Nijaky amorfny "system". Konkretne rozhodnutia.

Ale ty tvrdis, ze to neboli ludia, neboli rozhodnutia a ciny - ale "system", spravne? :)

Zverejnené

system nic nesposobil, rozhoduju sa ludia v tom systeme, ale len tak co im system umozni. Mame pravidla kauzality pricina a dosledok. pricina vedie k dosledkom.

A mna nezaujimaju tvoje moderatorske postrehy ani moralne kazania. DRZ SA svojich rad a nefabuluj, tu nevymyslaj si za druhych a neposmeskuj, nebudes sa potom stazovat.

Mysliet si mozez aj to ze si nesmrtelný, to je jedno co si ty myslis. Ja som ti dal argumenty, aj nejake grafy a pod. ty len mlatis prazdnu slamu a "myslis si akurat".

A ja nehovorim, že neexistuju nezodpovední politici. Ja hovorím, že tu mame system penazny system ktore ma svoje dosledky, uz som ti ich x krat menoval, na to nemas argumenty len reci typu "ja si myslim ze nie".

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov