robopol Zverejnené 18. August, 2011 Zverejnené 18. August, 2011 tak zrejme je po korekcii a trhy idu dalej dole, resp. další pokles ktorý ide skusat nove minima v roku 2011
lopata555 Zverejnené 18. August, 2011 Zverejnené 18. August, 2011 ľudkovia prosím nestrašiť ! :happyroll:
robopol Zverejnené 18. August, 2011 Zverejnené 18. August, 2011 Nikto nestrasi, geometria trhov nepusti a KAZDY RAST sa raz KOMPENZUJE NA KAZDEJ UROVNI AJ NA TEJ NAJVACSEJ. A to sa zrejme začalo "100% potvrdit sa to da až v buducnosti"
xenocide Zverejnené 19. August, 2011 Zverejnené 19. August, 2011 rast-sa-kompenzuje.... he?? prosim prelozit :happyroll:
robopol Zverejnené 19. August, 2011 Zverejnené 19. August, 2011 Zas ta mam učit niečo nove? čo ty nevies? a ty ma za to odmenis populistom :happyroll:
xenocide Zverejnené 19. August, 2011 Zverejnené 19. August, 2011 Nuz, robit z bank nejakeho univerzalneho nepriatela a povodcu dnesnej krizy je proste nespravne a hlupe. Ale na druhej strane, je to vdacne, pretoze spusta ludi sa utvrdi v tom, ze oni nic zle nerobia a za vsetko mozu "oni". A navyse to je v sulade s atavistickym nepriatelstvom voci uzernikom a financnikom. Cize vysledkom bude, ze ludia budu kludne dalej pokracovat v tych nespravnych veciach co robia, nebudu citit nijaku potrebu nic menit - pretoze za vsetko zle mozu bankari.Ale kedze banky a ich (velmi regulovane!) fungovanie je len jeden z faktorov krizy, priciny sa neodstrania a k nijakemu zlepseniu nemoze dojst. Irsko napriklad nemuselo zachranovat banky a tym sa zadlzit. Ale ak by to neurobili, bolo by tu zase riziko zrutenia ich financneho sektora - co je proste druha strana mince. A ze sa banky tak exponovali v realitnom sektore, ktory vybuchol - bolo ako rozhodnutie bank, tak aj to bolo v sulade s irskou vladou a bruselom. A expanzia bola plne v sulade s tuzbami irov (zarabali stale viac). Nuz a banky nenabobtnali pretoze boli malo regulovane, oni to urobili v prostredi, ktore je regulovane uplne dokonale. Cize - nadavat len na banky vobec nepomoze, pretoze sa tym odignoruje (nespravna) politika dublinu a bruselu a odignoruje sa tym (nespravna) predstava irov o bohatstve. Nadavat len na banky preto nepostihuje priciny krizy, len uspokojuje tie primitivne tuzby najst univerzalneho nepriatela a ukazuje prstom na odvekeho zlodeja - obchodnika, uzernika, bankara.
robopol Zverejnené 19. August, 2011 Zverejnené 19. August, 2011 Co rozpravas, penazny model je zly, podvodny system. Uz som tu pisal x veci preco. Daval som tu linky na materiál kde je jasne prezentovane, že centralne banky stabilizuju infláciu. kde nalievaju peniaze štatom a mecenasom. Kde komeračné banky zarábajú aj na cudzích peniazoch prostredníctvom úrokov a ludia ani netušia, že ich peniaze v banke je záväzok banky voči nim. Pretlačaju peniaze ako DLH, co vedie len k väčšiemu dlhu a väčším celkovým úrokom z požičanej masy penazi. Neustále sa obohacujú na produktivite ludi, su to pijavice.
xenocide Zverejnené 19. August, 2011 Zverejnené 19. August, 2011 penazny system...blablabla.... Som zvedavy, ktore euro zo slovenskeho dlhu sposobil "financny system". Ktoru polozku slovenskeho rozpoctu urcil "system". Ako tento system urcoval uroven dochodkov, alebo minimalnych miezd. Ako tento system urcoval pracovne zakony v spanielsku. Pche. Hlupost.
robopol Zverejnené 19. August, 2011 Zverejnené 19. August, 2011 nepisem to pre teba ty si beznadejny otrok systemu. ty hajis nezmysly, si dobrovolny otrok tohoto systemu. Ked nas raz zozeru tie dlhy potom uvidis kto na tom zarobil.
xenocide Zverejnené 19. August, 2011 Zverejnené 19. August, 2011 Ake nezmysli? :happyroll: Staty su zadlzene - a to je jeden z hlavnych problemov. Staty su zadlzene, pretoze maju vacsie vydavky ako prijmy. Tieto vydavky si urcuje kazdy stat zvlast a samostatne - nijaky "system" neurcuje, kolko bude stat vynakladat a na co. Alebo to robi system? A ak ano - tak ako? :)Rovnako si staty vo velkej miere urcuju vlastne ekonomicke prostredie, takze ovplyvnuju, ake budu mat prijmy (aj ked tu su moznosti mensie). Vari nejaky "system" urcuje danove sadzby? :)A tak isto si stat sam urcuje legislativne prostredie, ktore ovplyvnuje ekonomiku. Vari "system" pise pracovne zakony a stanovuje vypovedne lehoty a odstupne? Vari "system" urcuje kolko ludi bude robit v statnej sfere a ake budu mat platy? To ten "system" urcuje ake su odvody na dochodky, kolko pilierov bude a ake budu dochodky vyplacane? To "system" urcuje, aky je dochodkovy vek? "System" urcuje aku formu ma zdravotna starostlivost a "system" stanovuje akym sposobom je financovana? Financny "system" urcuje uroven korupcie a mrhania, ktore su v kazdej krajine ine? Co z toho urcuje a stanovuje "system" - a nie voleni polici, hm? :) Mas slovensky rozpocet. Ten ma stranu prijmov a vydavkov. Rozdiel je prebytok, alebo deficit. Ak deficit, stat potrebuje viacej penazi - a jedna z ciest je zadlzenie. Ak ma toto na svedomi "system", tak ktoru cast, ktore polozky a v akej miere urcuje? Toto su uplne prakticke a konkretne otazky. Ak je tvrdenie, ze za zadlzovanie moze "system" spravna, tak musi byt mozne presne identifikovat kde a ako stanovuje prijmy/vydavky slovenskeho rozpoctu system tak, ze neexistuje nijaka moznost to ovplyvnit rozhodnutiami volenych politikov.
robopol Zverejnené 19. August, 2011 Zverejnené 19. August, 2011 Uz som ti vysvetloval, že systeme nic nerobi. system nema "ludsku tvar". Ludia v systeme robia to, čo im ten system dovoluje. Rozhodoju sa na zaklade toho aky je momentalny stav. A penažny model je konkretny. Je definovaný, funguje v ramci pravidiel a PENIAZE si ty nevyrabas, ideš si ich POZICAT ked ich nemas. Tu nejde len o štáty. Tu ide o celkove zadĺženie aj verejnosti, firiem a obyvateľstva. Písal som ti presne ako a čo tento penazny model spôsobuje. prečo sa vytvaraju dlhy a ake su príčiny rastu dalších dlhov, nie len rozhadzovaním. to, že vznikol dlh štatu, že je to golias neefektivny ma pričiny v tom, že v tomto systeme, tento system im umožnoval brat si pôžičky, úvery, tlačiť ďalšie peniaze a dotovat neefektivne veci a korupciu, podplacanie a kradeže. To je vysledok tohto systemu LEBO IM TO UMOŽNIL!
xenocide Zverejnené 19. August, 2011 Zverejnené 19. August, 2011 Uz som ti vysvetloval, že systeme nic nerobi. system nema "ludsku tvar". Ludia v systeme robia to, čo im ten system dovoluje. Rozhodoju sa na zaklade toho aky je momentalny stav. Tak pockaj - tvrdil si, ze to "system" sposobil zadlzenie. Cize otazka zostava stale taka ista. Akym sposobom tento "system" sposobuje zadlzenie napriklad Slovenska. Rozpocty za posledne roky nie je problem si najst. Pokial zadlzenie sposobili konkretne rozhodnutia konkretnych ludi - nie je to system. A ak to je system - tak kde a ako to sposobil. Jednoduche ako facka :happyroll: To je vysledok tohto systemu LEBO IM TO UMOŽNIL!Ale potom nie je chyba v systeme, ze? Skoro kazde auto ti umozni ist 200kmph po meste. Ale len debil pojde tak rychlo po meste. Tvrdit, ze to je chyba auta je smiesne. V tomto pripade to je chyba vodica. A ak system umoznuje zadlzovat sa - umoznoval to uplne kazdy system v historii. Preto vzdy existovali dlhy, inflacia aj bankroty. Obvinovat "system" je pokrytecke a zbabele - pretoze tym sa clovek vzdava zodpovednosti robit spravne veci. Naco setrit? Ved chybny je system, nie mrhanie. Naco mat efektivnu ekonomiku? Ved chybny je aj tak system. Naco mat dobru vladu? Ved kym je chybny system, nic nezmeni. Kravina.
robopol Zverejnené 19. August, 2011 Zverejnené 19. August, 2011 Ja neviem ci retardovany chapu, že system nerobi nič. On nema rozhodnutia. Politici a mecenasi si vytvorili system v ktorom sa toto DA ROBIT. TEDA tlačit si peniaze ked maju dlh, vytvorili system kde peniaze reprezentuju dlh. vytvorili si inflačné inštitucie, aby mohli investovat na burzách bez obáv, že sa trend zvráti. Trhy su bublina komplet. Peniaze, ktore niekto natlačil su tam investované do rastu trhov. Takže manevrovaci priestor je definovaný systemom. A ludia ktorí šporia prichádzajú o peniaze vďaku ľudom, ktorí si ich pôžičiavaju. Teda sú systémo zvýhodnený dlžníci. Systém nepriamo tlačí stále na rast cien, na peňažnú zásobu a zvyšovanie dlhu. v tomto systeme sa ludia rozhodujú. A tak teraz sa radičova chce presvedčiť zvyšok politického spektra, že DALŠI DLH je potrebný. Je to preto lebo sa obavaju, že ich zachodovy domček z karat by spadol. TEDA tento system dohnal TYCHTO LUDI k zvratenosti. A POVAZUJU TO ZA SPRAVNE vytvaarat si dalšie este väčšie dlhy do buducnosti. A prečo? lebo už sa ten system prejavuje v takej sile, že vyvalcuje všetky možne pochybnosti o tomto rozhodnuti len aby sme to zachranili na par mesiacov.
xenocide Zverejnené 19. August, 2011 Zverejnené 19. August, 2011 Takže manevrovaci priestor je definovaný systemom. Tym chces povedat, ze "system" urcuje hranice, ako mozeme napriklad stanovit minimalnu mzdu, alebo dochodkovy vek? Ze "system" stanovuje hranice, v ktorych sa moze pohybovat vyska dani? Ze "system" definuje aka moze byt na slovensku korupcia? Pche. Hlupost. Ako to ten system definuje? Co definuje presne? A v akych hraniciach to definuje? Preco to definuje pre kazdu krajinu inac? :happyroll:
robopol Zverejnené 19. August, 2011 Zverejnené 19. August, 2011 Hovorim o peňažnom systeme a ten je definovany. A dalšie systemy ako su dane, odvody, a pod. tiež si ich ty nedefinoval a nestanovil. pche ale ty nie si schopny rozlišiť manevrovaci priestor a pravdila urcene v systeme od toho, že človek nakoniec rozhodne ale nie lubovolne nie je o com sa bavit. Obavam sa, že nerozumieš slovu system, pravidla, zakony.
xenocide Zverejnené 19. August, 2011 Zverejnené 19. August, 2011 No hej, ale tvrdis, ze system sposobuje dlhy a ze system urcuje hranice. Takze sa pytam, kde a ako system sposobuje konkretne dlhy a kde a ako system definuje konkretne hranice. Proste mi vysvetli, ako system urcuje manevrovaci priestor pri urcovani dochodkoveho veku napriklad. System. Nie ludia, nie politici. System.Alebo ako system urcuje zakonnik prace, ktory definuje ochranu zamestnancov. System. Nie ludia, nie politici, nie odbory. Ako a kde system definuje hranice a kde tie hranice presne su.
robopol Zverejnené 19. August, 2011 Zverejnené 19. August, 2011 Ludia v tom systeme sposobuju dlhy. Ale ten system penazny je postavený na tom, že dlhy=peniaze. Tak už jasnejšie sa to neda napisat. Už aj to som ti pisal, keby sme sa zazracne zbavili dlhov, tak by sa vratila cenova uroven z xxx rokov. peniaze by sa stiahli z obehu, obrovske množstvo by sa stiahlo, chapeš to? A konkretne to vidis teraz ako sa prejavuje tlak na dlasi dlh, ktorý mame odobrit (štatny dlh)
xenocide Zverejnené 19. August, 2011 Zverejnené 19. August, 2011 Ludia v tom systeme sposobuju dlhy. No vidis :D Takze keby ludia robili niektore veci inac, nevytvarali by dlhy, vsak? Pretoze aj ked sa platilo zlatom, aj vtedy boli dlhy. Dlhy vytvaraju ludia, firmy, staty svojim konanim a svojimi rozhodnutiami. Nie nejaky amorfny system, ktory nerozmysla a nic nerobi. V tom istom systeme mas zadlzenych aj nezadlzenych. Zalezi len na tom, co kto robi. Neschopny alibista sa bude vyhovarat na system a tvrdit, ze on za nic nemoze - to "system" sposobil vsetko zle, to "system" urcil hranice, ktore museli byt dodrzane. Je to pristup pokrytecky, alibisticky a zbabely. Nikto si neprizna chybu, len sa bude vyhovarat na nejaky "system". Pricom staci vlastne len jedno - robit veci spravne, alebo aspon lepsie. Ale nie sa skryvat za nejaky vsetkoriadiaci "system". Aj v tomto systeme je mozne mat fungujucu ekonomiku a vyrovnane rozpocty.
robopol Zverejnené 19. August, 2011 Zverejnené 19. August, 2011 system penazny vytvorili ludia, nevznikol sam, ma historicky vývoj. Je to cesta ako sa politici a bankari snažili vytvorit takýto system. Ziskali moc nad tvorbou penazi. Toto potrebovali. centralne bankovnictvo a expanzia uverových penazí je daná tým, že centralne banka naleje NOVE peniaze a tie sa prostrednictvim KB multiplikuju. Ale ma to svoje pravidla. a peniaze ovplyvňuju celu ekonomiku. Ak štat ma deficit, tak jednoducho si nalieval dalšie peniaze, teraz si berieme požičky a je to teda nas dlh, pricom inflacia ako dosledok tohto konania nam ostala. Každa firma by skrachovala, ktora by mala každý rok takéto straty, nerobila by s tym niečo, nikto by jej nechcel pozicat, lebo by videl, že nevie vytvarat zisky a vracat peniaze. Ty môžeš treepat co chceš o nezodpovedných ludoch, obyčajni ludia sa tu narodili do tohoto systemu, nezvolili si ho, nezvolili si dane a odvody a inflaciu, ani korupciu a podvody, ani to, že im niekto vyraba dlh. Nie je to ich rozhodnutie.
xenocide Zverejnené 19. August, 2011 Zverejnené 19. August, 2011 Jasnacka, tuto teoriu som tu aj inde cital tisic krat. Tvrdis, ze dlhy sposobuje "system" - a nie ludske rozhodnutia a ciny.Tvrdis, ze "system" definuje hranice ako moze vyzerat statny rozpocet a legislativa. Takze teoriu mame. Co tak sa pozriet, ci zodpoveda skutocnosti? :DKtore casti rozpoctu definuje system, alebo kde definuje tie hranice, akym sposobom definuje tie hranice a na akych hodnotach? Dlhy su realne a konkretne. Toto su realne a konkretne otazky. Dokaze dat tato teoria realne a konkretne odpovede? Dlhy sposobuje system. Slovensko ma dlhy. Tak proste ukaz na slovenskych rozpoctoch, kde tieto dlhy sposobil system, kde system definoval presne hranice a na akych urovniach ich definoval. Je to predsa jednoduche. Nie opakovat ako otcenas, ze system je zly. Ako vidis - momentalne nespochybnujem nikoho inteligencnu kapacitu, ani ho neposielam do skoly :) Len sa pytam. Ak system sposobuje dlhy - a nie ludia, ak system definuje hranice rozpoctu a legislativy - a nie ludia...tak ako to tento system robi, co presne definuje a na akych urovniach. Ak je teoria spravna, tieto odpovede dokaze dat. Ak ich nedokaze poskytnut, je to len kaviarensky vymysel, ktory je v realite nepouzitelny. (a ano, ja viem - v zeigeiste nic taketo nehovorili, takze konspiratori a revolucionari su v prdeli, ked dostanu priamu otazku. Ich problem :) )
robopol Zverejnené 19. August, 2011 Zverejnené 19. August, 2011 Dlhy sposobuju ludia. A vytvorili system kde sa dlhov neda zbavit. Ja ti nic nemusim ukazovat kde a co, už som ti napísal viac ako som mienil. Pretože ty budeš stale mliet svoje nezmysly o tom, že kde "SYSTEM" vytvoril dlh. Ale dlhy robia ludia V TOM DLHOVOM SYSTEME.
xenocide Zverejnené 19. August, 2011 Zverejnené 19. August, 2011 Dlhy sposobuju ludia. A vytvorili system kde sa dlhov neda zbavit. Takze predsa len dlhy sposobili ludia a nie system :D A nech by ludia robili cokolvek, tak sa dlhov neda zbavit. Nikdy a v nijakom pripade. Teda pokial nejaka firma ma dlh...a ten dlh splati...tak je stale zadlzena, ano? :) Alebo ked si niekto vezme hypoteku. Po 20 rokoch ju splati. V skutocnosti ju nesplatil a stale dlzi presne tolko isto ako na zaciatku?? Zaujimaveeeee... :)
Sniper Zverejnené 19. August, 2011 Autor Zverejnené 19. August, 2011 ľudkovia prosím nestrašiť ! :D Prečítaj si na hnonline komentáre od "ANALytikov" z TRIM Broker, ktoré prekladajú z iných webov (mali by sa skôr označovať za prekladateľov a nie analytikov) a zistíš, že my tu hýrime optimizmom od samého začiatku.
robopol Zverejnené 19. August, 2011 Zverejnené 19. August, 2011 Vieš xenocide chce to istu davku inteligencie, aby si ty chapal, čo ti piše oponent. vrámci jednotlivcov sa dokažeš zbavit dlhu. Vramci globalu je peňažný systém postavený na dlhu. A jednoducho pokial nebud dlhy nebudu peniaze, ktoré v tej ekonomie existovali pokial sa dlh nesplatil. takže to vedie k obrovským problémom. obrovský úbytok penazi v systeme, obrovska deflácia a neschopnost dlžníkov vratit tie pozicane peniaze, ako sa bude peňažná zásoba ztenšovat a ceny budu klesat. ako som povedal, fabulacia ti ide skvele xenocide, ako aj nezmyselne otazky aky je rozdiel medzi jednou bankovkou dolaru a druhou. Asi v cisle bankovky :D Ty si NIC nevyvratil, pytas sa na nezmysly. otzakou ktoru cast zo systemu vytvoril system. a ja napisem dlhy vytvaraju ludia v dlhovom systeme. A dlhovy system podporuje dlžnikov a nici sporitelov.
xenocide Zverejnené 19. August, 2011 Zverejnené 19. August, 2011 vrámci jednotlivcov sa dokažeš zbavit dlhu. Vramci globalu je peňažný systém postavený na dlhu. Jasnacka. Takze si predstavme, ze stat ma nejaky dlh. Ale statu sa dari, takze bude mat vyssie prijmy ako vydavky. Cize moze splatit svoj dlh a aj ho splati. Ale ty tvrdis, ze ked sa dlh statu splati, tak dlh statu sa nesplati a bude existovat dalej :D Ano, na takuto inteligenciu nemam. Tvrdit, ze ked splatim moj dlh, tak dlh stale existuje...vyzaduje uplne ine vnimanie reality, na ktore moje prizemne a realisticke chapanie sveta zjavne nestaci. V podstate tato tvoja teoria je uplne dokonale abstraktne umenie :)
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz