robopol Zverejnené 10. August, 2011 Zverejnené 10. August, 2011 Nie len hovorim, že si taky hlupy, ze nie si schopny pochopit, že ked dlh zmizne nebudu peniaze z dlhu kolovat v ekonomike. to pisem.
xenocide Zverejnené 10. August, 2011 Zverejnené 10. August, 2011 že znižením dlhu nie o 1% ale vyznamne ti sposobi, že sa ti penaize z ekonomiky dostanu preč. A to nepochpiš čo zahynieš. Nie len hovorim, že si taky hlupy, ze nie si schopny pochopit, že ked dlh zmizne nebudu peniaze z dlhu kolovat v ekonomike. to pisem. V prvom rade si zase vulgarny. Nauc sa nenadavat a nepouzivat vulgarizmy, ked hovoris priamo s druhymi. Oznacovat ich za sprostych ci hlupych nie je prejavom ani mudrosti, ani nedokazuje, ze mas pravdu - je to len dokazom zleho a nedostatocneho vychovania. A je to proti pravidlam :( Ale keby si na tom trval, mozem ti ukazat krajiny, ktore znizili svoj dlh viac ako o 1%. A nejak som pri tom nezhynul. Takze je mozne znizit svoj dlh aj v absolutnych cislach viac ako o 1% bez toho, aby xenocide zhynul. Co je pozitivna sprava pre vsetky krajiny - a aj pre mna osobne :( A mimochodom - ked sa tieto dlhy znizili, nikto nepocitoval nijaky nedostatok penazi.
robopol Zverejnené 10. August, 2011 Zverejnené 10. August, 2011 lenže všetko co ty vies je provokovat a tvarit sa mudro, tak to je. A kedze si nepochopil ako to myslím, uz vela krat, tak sa urazaj a vymyslaj si tu zase sprostosti o vyhrazaniach. to ze si blby je moj nazor, nie je to urazka ale konstatovanie ku ktoremu som dospel v debatach s tebou. tot vsio. A zase. je cele spektrum penazi, ktore sa dostavaju do štatu aj zo zahranicia. napr. predajom štatnych fabrik. takže to nie je izolovana vana. A preto tvoje argumenty su bezcenne. Vzdy je to zložitejšie ako to ty vidis. A ak sa podarilo krajine nejakej zmazat dlh, tak za tým niečo stoji. Ale nie setrením. Mozno predajom polovice statu, alebo hyperinflaciou sa umorovali dlhy v minulosti. A neviem čo pišem take strasne nepochopitelne, ked pisem, že ak zpalatime dlh štatu tak nam odide 30 miliard eur. To sa ti zda malo? ty chceš, aby sme zaplatili svoje dlhy, vyrobili na papalasov a este sa mali dobre? a este k tomu su tie dlhy urocene. Tak dakujem pekne hlvane ked mas na to liek setrit, škrtat a vyhadzovat ludi na ulicu, nech si pomozu ako chcu. To je to co ty navrhuješ. a mimochodom su tu dlhy ludi a firiem a to cislo je ine ako statny dlh.
xenocide Zverejnené 10. August, 2011 Zverejnené 10. August, 2011 A ak sa podarilo krajine nejakej zmazat dlh, tak za tým niečo stoji. Ale nie setrením. Mozno predajom polovice statu, alebo hyperinflaciou sa umorovali dlhy v minulosti. No, aspon ze sme dospeli k zaveru, ze je mozne znizit dlh - pretoze si doteraz tvrdil, ze dlh nie je mozne znizit a tento zly system sposobuje len rast dlhov. A na druhej strane - tvrdis, ze jedine sposoby znizenia dlhu su hyperinflacia, alebo predaj polovice statu. Setrenim, alebo obozretnou ekonomikou nie je mozne znizit dlh. Takze ti najdem priklad, kde sa to stalo. SVEDSKO 1996 - 2002. Su aj ine - ale myslim ze jeden priklad postaci ako ukazka toho, ze je mozne znizit dlh aj bez hyperinflacie, aj bez predaja statu. Cize tvrdenie bolo zase nespravne :( Je mozne znizovat dlh. to ze si blby je moj nazor, 3.1. V diskusiách dodržujte zásady slušného správania. Zakazuje sa používanie vulgarizmov https://www.freespace.sk/index.php?app=forums&module=extras§ion=boardrulesA zase si vulgarny a zase porusujes pravidla fora. Bolo by vhodne, keby si sa zacal spravat slusne, pretoze tvoje vulgarizmy nie su dokazom spravnosti tvojich teorii, akurat su dokazom, ze je niekde chyba v tvojej schopnosti vyrovnavat sa s nesuhlasom a komunikovat vobec. Dokolecka pouzivas vulgarizmy a oznacujes nimi tych, co s tebou nesuhlasia, alebo spochybnuju tvoje tvrdenia. Dospely clovek by mal byt schopny zvladat svoje fungovanie v spolocnosti na podstatne lepsej urovni.
robopol Zverejnené 10. August, 2011 Zverejnené 10. August, 2011 Bolo by dobre keby si sa tu nehral este aj na moderatora. Ja som nepovedal, že sa neda znižiť. Znižiť a cely dlh astronomicky zaplatit ako ma napr. grecko je nieco celkom ine. A kedze si majster v prekrucani v tom co kto napisal, uz sa nad tym nepozastavujem. A ja hovorím obecne. Nie je tu iba dlh statu je tu dlh verejnosti, to su tiez peniaze ktore koluju v ekonomike. ak ich zaplatis, ak dlhy nebudu, nebudu tu ani peniaze z dlhov. A to je to k comu dojdeme, ked budeme dosledny v uvazovani. A teda co? zmeni sa nam penazna zasoba ALE RADIKLANE pokial tu nebudu peniaze z dlhu, co by malo za nasledok taku deflaciu, že sa vratime s cenami do roku 19.. a môžeš sa pozriet na krizu v USA 30 rokov, to je to co by sa dialo. A kedže peniaze vytvorili IBA BANKY. tak všetky pokial by boli do systemu vložene cez niekoho dlh by sa vratili späť do banky. Vtedy by nebol žiaden dlh a teda ani peniaze v ekonomike. Tak to je. Nalievania penazi do ekonomiky bez dlhu je v zapadnom svete zanedbatelne % k celkovemu objemu.
xenocide Zverejnené 10. August, 2011 Zverejnené 10. August, 2011 Nehram sa na moderatora. Normalny clovek by toto ovladal a neoznacoval za blbcov ludi, co s nim nesuhlasia. 1. Dlh je mozne znizit aj o viac ako 1% - nie ako si tvrdil.2. Ked sa dlh znizil - nevyvolalo to nijaky nedostatok SEK, ako si tvrdil.3. Ked sa dlh znizil - nevyvolalo to nijaku masivnu deflaciu, ako si tvrdil.4. Dlh bol znizeny inac ako hyperinflaciou ci predajom polovicky statu, ako si tvrdil ze to je jedine mozne. Cize - dlh je mozne znizit, len je treba robit spravne veci. 5. Grecko nerobilo kroky ako napr. Svedsko. Preto im ten dlh tak narastol. Kym jedni robili vcelku spravne veci - ini robili veci dost nespravne. Nie system. Rozhodnutia.6. Ak by grecko robilo ine kroky, nemalo by takyto dlh. Situacia Grecka je dosledok konkretnych chybnych krokov, ktore Grecko robilo poslednych 30 rokov. Nie system.7. Ano, s tym dlhom aky maju, su v podstate v keli. Takze vysledok 8. Existuju dobre kroky a nedobre. Spravna a nespravna politika. Treba si brat priklady z tych uspesnych - a nie sa vyhovarat na "system".
robopol Zverejnené 10. August, 2011 Zverejnené 10. August, 2011 ZNIŽUJ dlh a OSTANU TI PENAIZE KTORE TAM BOLI DODANE BEZ DLHU. kolko ich ostane? ty chceš znižovať dlhy, takže chceš znižovat dlh na nulu a teda peňažnu zasobu na spred xxx rokov.
xenocide Zverejnené 10. August, 2011 Zverejnené 10. August, 2011 Nechapem co sa tym snazis povedat. Slovensko dokazalo mierne znizit svoj dlh. Chybali vtedy peniaze?? Mas dost krajin, ktorym sa podarilo znizit svoj dlh - a chybali vtedy peniaze?? Myslim, ze nechybali. Tato teoria vyzera chytlavo ako cely zeitgeist - ale dokazes najst aspon jeden priklad z reality, ked znizenie dlhu sposobilo nedostatok penazi? Asi nie. Ale potom ked teoria nesuhlasi s realitou, asi sa myli teoria. A farba ktorou je napisana na tom toho vela nezmeni :( Dokolecka tvrdis, ze dlhy nie je mozne znizit. Pretoze to system nedoboli. Kravina - staci len chciet.Ze vraj to sposobi katastrofu - kravina, dlhy boli uz aj znizene, ale katastrofu to nesposobilo. Teoria ma svoje caro, len kym nie je konfrontovana s realitou. V realite je mozne znizit dlhy.
robopol Zverejnené 10. August, 2011 Zverejnené 10. August, 2011 nie je sa co cudovat, že ty nechapeš. tak mi odpovedaj, kolko ich zostane keby sme teoreticky zaplatili všetky dlhy.??? v susednom vlakne som ti dokazal jednu zavislost. takež podla teba to plati pre USA ako si sa vyjadril. Tak kolko tam ostane potom penazi? a kolko by ostalo v EU? USA 30 roky znižil sa objem penazi v obehu prisla deflacia? ci aj to je vymyslene? tak si zopakuj ako sa v zapadnom penaznom modele dostavaju peniaze do obehu. ukaz ci to vies a napis co je z toho dlh a co nie. Nech sa ti paci. Argumentuj už konečne, nie tvrdeniami že viac ako 1% sa da znižit, teda aj 2 sa daju aj 3 a čo tak podme rovno na 100%. To uz sa ti nepaci? ved by nebol ziaden dlh teda idel.
xenocide Zverejnené 10. August, 2011 Zverejnené 10. August, 2011 No ved dobre, dobre :( Ty tvrdis, ze system sposobuje dlhy a nie konkretne ciny politikov. Ty tvrdis, ze dlh nie je mozne znizit, pretoze by bol nedostatok penazi a deflacia. Ty tvrdis, ze dlh je mozne znizit len hyperinflaciou a predajom polovicky majetku. Takze.. - Ked sa politici nejake krajiny rozhodnu rozhadzovat a vytvorit deficit - nie oni sposobia dlh, ale system- Ak sa nejaka krajina rozhodne setrit, tak nikdy neusetri a neznizi dlh, pretoze jej to system nedovoli- Krajiny dokazali znizit svoj dlh len hyperinflaciou, alebo predajom polovicky statu- Vzdy ked krajiny znizili svoj dlh, tak nastal nedostatok penazi a deflacia Co je vsetko v rozpore s realitou. Postaci najst niekolko pripadov na kazdy bod aby bolo jasne, ze tato teoria, nech sa tvari akokolvek - neplati pre staty na tejto planete. Svedsko 1996 - 2002. Znizili svoj dlh o skoro 50%. Nebol nedostatok SEK. Nebola deflacia. Neurobili to predajom statu. Neurobili to hyperinflaciou. A ano - Svedsko je na tejto planete :( Cize - teoria plati pre cely svet, okrem Svedska, spravne??
robopol Zverejnené 10. August, 2011 Zverejnené 10. August, 2011 neodpovedas na otazky. takže nie je sa o com bavit navyse si tu zas vymyslas a dramatizuješ moje tvrdenia, jaka parodia. :( ty povieš švedsko. ale nevieme o kolko sa im podarilo znizit dlh, nevieme ake mnozstvo penazi tam bolo v obehu ako sa to vyvijalo, aka sa tam pohybovala inflacia a pod. Aky model ma švedsko ako sa vyvijal dlh verejnosti, takže neviem sa ti vyjadrit a ani nepotrebujem tu donekonecna riesit osobitne kazdu krajinu.
xenocide Zverejnené 10. August, 2011 Zverejnené 10. August, 2011 Svedsko, Dansko, Australia, Novy Zeland, UK, Irsko.... tie vsetky dokazali v urcitom case znizit dlh. Znizenie dlhu - nepravda, ze nie je mozne znizit dlh.Bez hyperinflacie a predaja statu - nepravda, ze dlh sa da znizit len hyperinflaciou alebo predajom statu.Nevyvolalo to nedostatok penazi a deflaciu - nepravda, ze znizenie dlhu vyvola nedostatok penazi a deflaciu.Dlh bol znizeny pomocou konkretnych rozhodnuti tychto krajin - nepravda, ze dlh urcuje chory system a nie rozhodnutia. Cize teoria nesuhlasi s realitou. Vyvoj dlhu si mozes overit na stranke OECD, rovnako ako inflaciu, platobnu bilanciou (ten predaj polovicky statu) a myslim ze aj objem penazi v obehu. Realita nebude suhlasit s teoriou. Ibaze - by teoria platila len sem-tam a len pre niektore krajiny :(
robopol Zverejnené 10. August, 2011 Zverejnené 10. August, 2011 Možno sa na to kuknem. Ale pokial ty nerozumies ze existuje aj verejny dlh. A pokial som cital tak socialny model narobil vela problemov svedom a klesa im produktivita a pod. Je to skor socialny stat menej liberalny. Takže tvoje vykriky do tmy ma nezaujimaju. Pokial nevieš čo sa tam presne dialo v tom obdobi mozes kricat ako cigan zo skaly. edit.
xenocide Zverejnené 10. August, 2011 Zverejnené 10. August, 2011 No, verejny dlh je nieco trosku ine, ale teda OK :( Ale momentalne je VELKY problem s externym dlhom, ze? Spominal si Grecko, vsak? A to ma problem s externym dlhom..rovnako ako Portugalsko, Taliansko, Spanielsko...a to je podstatou terajsej krizy. Cize ak by tieto krajiny nemali tento dlh, nebola by kriza. A dlh je mozne znizit. Staci len chciet. Pokial nevieš čo sa tam presne dialo v tom obdobi mozes kricat ako cigan zo skaly. Pokial to "cigan" myslis negativne, tak si zase vulgarny - a to by dospely clovek nemal byt, len preto, lebo mu niekto ukazuje chyby v teorii. A pokial to nebolo nic negativne, tak je nezmyselne prirovnavat upozornenie na chyby v teorii k hlasovemu prejavu prislusnika mensiny, umiestneneho na geologickom utvare :( Taktiez to nijak nedokazuje spravnost teorie a skor to svedci o velmi nevhodne zvolenych prirovnaniach, ktore nemaju nijaku suvislost s temou :thumbsup:
robopol Zverejnené 10. August, 2011 Zverejnené 10. August, 2011 nekrical som nic. tak ako je statny dlh je aj verejny. To len ty oddelujes verejny dlh. Ja hovorim o dlhu celkovo. Je samozrejme, že ak ti rastie verejny dlh a klesa statny tak sa to predsa kompenzuje a ziaden celkovy dlh ti neklesol. To len príklad, aby si ty zase nemudroval, že niečo udajne nefunguje. Ale ty sa vies len pytat ale odpovedat ti robi tazkosti. Vrat sa k mojim otazkam a ked ty budes schopny odpovedat a nie len mna sa stale pytat a vytahovat otazky z klobuku svedsko a pod. o ktorom nemam ja ziadne vedomosti, čo som ti uz pisal.
xenocide Zverejnené 10. August, 2011 Zverejnené 10. August, 2011 Hehehe ...no, esteze sa zakazdym opravis :(
Sniper Zverejnené 10. August, 2011 Autor Zverejnené 10. August, 2011 Ázia dnes rástla, ale Európa hlboko padla a podobnou cestou ide aj Amerika. Myslím, že zajtra sa k pádu pripojí aj Ázia. Takže hlboké minimum je stále na dohľad.
robopol Zverejnené 10. August, 2011 Zverejnené 10. August, 2011 trhy potvrdili moje domnienky. UZ je zrejme rozhodnutecervene morehttp://finviz.com/map.ashx?t=sec zaujimave video:
slimak Zverejnené 10. August, 2011 Zverejnené 10. August, 2011 Je neskutocne ako sa miluju robopol s xenocidom. To je ako mexicka telenovela. Oni su aj tak velmi blizko liznu nazoru ,uz by som povedal, ze zatvori sa tema a ochvilku si nadavaju. Xeno fakt je ten ze peniaze musia byt. A niesu.Ti co ich maju ich nemaju komu dat. Lebo to je len strata. Ak ich daju do obehu tak len pod natlakom zeich da aj Fed. Problem je. Ze chudoba 99%(aj staty,maju len dlhy a na krku volicov) ludi nema nic. Inac xeno si nereagoval na moj prispevok,kde som reagoval na teba.Slovensko nikdy nemohlo splatit, ci znizit svoj dlh ak je v deficite.
xenocide Zverejnené 11. August, 2011 Zverejnené 11. August, 2011 Problem je. Ze chudoba 99%(aj staty,maju len dlhy a na krku volicov) ludi nema nic. Inac xeno si nereagoval na moj prispevok,kde som reagoval na teba.Slovensko nikdy nemohlo splatit, ci znizit svoj dlh ak je v deficite. Ved hej, ale deficit nie je prirodny zakon, ani nutnost. Je to vsledok rozhodnuti, ze nieco CHCEME, aj ked na to prave nemame - takze minieme viac, nez "zarobime". Ak aj vynechame napr. Cinu, stale su pripady, ked krajiny dokazali mat vyrovnany, alebo dokonca plusovy rozpocet. Akurat to nieco stoji, kedze uplne logicky sa mina menej (alebo je vyssie danove zatazenie, alebo oboje). Ale zase aj uvery a dlh nieco stoja, takze nic z toho nie je zadarmo. A to ze vela ludi a statov nema nic - resp. ma malo je prave paradox. Mas spusty analyz a vypoctov, s ktorymi sice nie vzdy suhlasim - ale predsa len ukazuju, ze za poslednych cca. 40-50 rokov sa udialo nieco blbe. Nastal obrovsky rozmach socialneho statu - a to sa tyka vo velkej miere aj USA. Stat zacal platit, dotovat a starat sa o veci, na ktorych predtym nezalezalo. Cielom bolo zlikvidovat chudobu atd. Na jednej strane bohatstvo priemerne vzrastlo, ale zaroven rozdiely zostali, pripadne sa este zvysili. A tak islo, zadlzili sa ako staty, tak aj ludia. Danove zatazenie sa v priemere podstatne zvysilo. Nechce sa mi to teraz googlit, ale mas prepocty, ktore ukazuju, ze v pripade USA v 50-tych rokoch dokazala priemerna rodina (vacsia ako dnes!) velmi slusne vyzit prakticky z jedneho platu (malo zamestnanych zien a na nizsich poziciach) - zatial co dnes casto dvaja plne zamestnani ludia zabezpecia podobny standard tazsie. (ano, berie sa do uvahy aj zmena priorit a ine potreby - vtedy nikto neplatil za mobil a pod.). Teraz nejde o analyzu pripadu USA, ale o princip - nie kapitalizmus, nie regulacie, nie banky zlyhali - ale chyba je vlastne este hlbsie. Chyba je v samotnej filozofii takejto podoby socialneho statu. To neznamena navrat k 19.storociu, ale proste fakt, ze to co sa robilo je zle niekde v uplnych zakladoch. Zober si USA, Svajciarsko, Japonsko, Finsko, Taliansko - kazda krajina mala iny pristup, nie kazda krachuje - ale urcite problemy maju spolocne. A jednu vec maju spolocnu skoro vsetky - nech su akokolvek uspesne, ich vydavky su vacsinou vyssie ako prijmy. Vsetko ostatne su len dosledky.
robopol Zverejnené 11. August, 2011 Zverejnené 11. August, 2011 To mas pravdu, problemy su hlbšie v filozofii penazneho systemu napr. :( a zneme co sme zasiali. Peniaze postavene na dlhu pekne sa vrat a uvazuj nad tym slovnym spojením. A nesuhlasím. Tolko si rozpraval o švedsku a to je socialny štat. Všetko sa da, len nie s takymto penaznym modelom. A ked je nieco zle nebudeme ospoevovat ze to je dobre, to len znaci, že nevieme kde je skutocne problem. A to nie je v tom, že ludom sa nechce, že su malo vykonny, že nepracuju. To všetko je hlavne obrazom systemu v ktorom zijeme.
xenocide Zverejnené 11. August, 2011 Zverejnené 11. August, 2011 Niekto nehovori, ze su nevykonni - problemy maju krajiny, kde su ludia vykonni a dost. USA maju produktivitu, o ktorej mozeme my len snivat - aj ked Grecko je iny pripad. Proste tu plati uz zopar desatroci presvedcenie, ze stat moze bez problemov minat viac, ako zarobi. A rovnako, ze stat moze stimulovat ekonomiku permanentne. Keynes to sice doporucoval, ale len ako specialne opatrenie v case krizy - nie ako sustavnu ekonomicku politiku. Preto hovoril, ze ked nie je kriza, tak vtedy nema stat az takto aktivne zasahovat, co sa vsak dialo po celom svete.Za druhe sa odignoroval fakt, ze krizy su samoregulujuce - takze vacsina statnych opatreni bola cielena ako proticyklicke. Napr. po dot.com hrozilo spomalenie US ekonomiky a mozno recesia. Riesenie? znizit zakladne sadzby, posobit proti cyklu. Akurat toto zase viedlo zadlzovaniu.Ludia maju "pravo" na vlastne byvanie? No super, takze riesenie je rucit za subprime hypoteky, znizit sadzby a podporovat stavebnictvo. Fungovalo to, akurat vysledkom bolo zase zadlzenie a bublina. Jeden z blbych dosledkov je, ze aj keby teraz nejakym zazrakom kriza zmizla - v mysleni nenastal posun. Krajiny by sa stale zadlzovali a stale by mali snahu mrsit trhy.
robopol Zverejnené 11. August, 2011 Zverejnené 11. August, 2011 Vsak ameriku potopi ich vlastny penazny model :( A k tým deficitom. deficit ukazuje, že vydavky sú väčšie ako prijem. Na jednej strane tu máme korupciu, neefektivitu štatu kde je potencial co zlepšovat. To je správne. Ale čím väčšie daňové zaťaženie presúvame na ľudí, tým horšie sa im darí. A jednoducho ja sa hlasim k liberalom, šťat sa nemá rozširovat, ale naopak, tam kde nie je potrebne aby to manažoval štát je potrebné to nechat na volný trh. A k tým dlhom. My sme v takej situacii, kedže nemame vlastnu menu a nemôžeme si ju korigovat, každý deficit je naš dlh, ktorý musíme platit niekomu aj s úrokom.To je nonsens. Ved ked si zoberieš, že by mala vlastna krajina vlastny dlh voci vlastným ľudom, tak jednoducho v tom najhoršom prípade je možné to odpustit, normalne ho škrtnút. Dan za toto je, že v ekonomike ostanu tie peniaze. Peniaze PATRIA NAM LUDOM nie bankovým ######am, čo si ich pytaju od nás a volaju to naš dlh.
Sniper Zverejnené 11. August, 2011 Autor Zverejnené 11. August, 2011 trhy potvrdili moje domnienky. UZ je zrejme rozhodnute cervene more Napriek tomu, dnes ázijská burza zatvárala len s malými poklesmi, vo viacerých prípadoch ani jedno percento, čakal som veľký prepad. Európska burza po včerajšom prepade zatiaľ mierne rastie, ale to tak bolo aj včera. zaujimave video: To video som videl. Farage je radikál a silný euroskeptik, ale v podstate má pravdu. EUrozóna bol zrejme až príliš ambiciózny projekt.
robopol Zverejnené 11. August, 2011 Zverejnené 11. August, 2011 Axel, A hadam si nemyslíš, že kríza za odohra za jeden den ak už prišla a nezachrania to. Tak si to zhrnme. Uz všetci tušia, že je zle, tak začnu vyskakovat z titaniku. A nepomože, že kapitan budi tvrdit, že lod sa nikdy nemôže potopit. Na to doplatia akurat ti co vzdy pocuvali druhych a nie vlastný rozum. Centralizácia moci a štátu pre nas by mala byt dobre voditko už z minulosti. Ale ludom to nestaci, nechaju sa dobrovolne zotrocit, potrebuju pandura, čo ich bude plieskat bičom a tvrdit im, že sa malo snažia su malo efektivny. kludne môže vyzerat vyvoj takto
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz