Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené
pred hodinou, slimak pridal:

NIe kazdy predmet nas musi zaujimat, fyzika musi.

Ide skôr o to, do akej miery.

Existujú aj také oblasti fyziky, bez ktorých sa v pohode zaobídeme, 

Zverejnené

Bez 1,2,3 rocnika na gymply nie. Ztym sa denne stretavas. UZ aj ten zahon rozuma,je zalozeny na fyzike.

Zverejnené
6 hours ago, slimak said:

NIe kazdy predmet nas musi zaujimat, fyzika musi. 

:smile:..aj chémia, matematika...:anjelik:

Zverejnené
pred 6 hodinami, irb pridal:

Existujú aj také oblasti fyziky, bez ktorých sa v pohode zaobídeme, 

Fyzika je zábava, ale akceptujem, že takejto zábave neholduje veľa ľudí. Učenie sa matematiky a fyziky je  podobné, ako hra na klavíry, najprv sa treba naučiť noty, poctivo denne cvičiť a potom si už môžeme hrať pre zábavu. Samozrejme určitý talent je podmienkou v oboch prípadoch.

Doučujem vnučky matematiku a fyziku, ale keby som im tvrdil, že je to zábava, v lepšom prípade by ma považovali za vyšinutého a v horšom prípade by moje názory považovali za príznaky demencie. Oni považujú matematiku a fyziku za nutné zlo, s ktorým sa musia na gymnáziu vysporiadať. Musím sa ale pochváliť, že z matematiky a fyziky majú samé jednotky.

Ťažko posúdiť, aký to má zmysel. Manželka absolvovala hru na klavíri na hudobnej škole. V záverečnom koncerte vraj hrala niečo od Johanna Sebastiána Bacha. Po absolvovaní záverečného koncertu už nikdy za klavír nesadla, aj keď ho mali doma. Vysvetlila mi, že k hre na klavíri ju donútili rodičia a boli to roky utrpenia.   

• Díky! 1
  • Pred 3 týždňami...
Zverejnené

Som šťastná babička.  Vďaka Bohu aj za Klárku...♥️

Zámecký areál – kópia.JPG

K.jpg

• Pridať bod 1
Zverejnené

@iskra podobné fotky máme aj my z našich kočiek, ale im tam tá teta obliekla ružové šaty a la princezná a majú tam aj iné účesy ako bežne nosili, a vejáre vo farbe šiat. baby si to užívali :) Aj dcéra a zať boli oblečení v dobových odevoch.  Neviem, či to boli na tom istom mieste, len viem, že niekde na Morave, kde je pekný zámok...

Dňa 22. 6. 2025 at 17:53, Tono pridal:

Fyzika je zábava, ale akceptujem, že takejto zábave neholduje veľa ľudí. Učenie sa matematiky a fyziky je  podobné, ako hra na klavíry, najprv sa treba naučiť noty, poctivo denne cvičiť a potom si už môžeme hrať pre zábavu. Samozrejme určitý talent je podmienkou v oboch prípadoch.

Doučujem vnučky matematiku a fyziku, ale keby som im tvrdil, že je to zábava, v lepšom prípade by ma považovali za vyšinutého a v horšom prípade by moje názory považovali za príznaky demencie. Oni považujú matematiku a fyziku za nutné zlo, s ktorým sa musia na gymnáziu vysporiadať. Musím sa ale pochváliť, že z matematiky a fyziky majú samé jednotky.

Ťažko posúdiť, aký to má zmysel. Manželka absolvovala hru na klavíri na hudobnej škole. V záverečnom koncerte vraj hrala niečo od Johanna Sebastiána Bacha. Po absolvovaní záverečného koncertu už nikdy za klavír nesadla, aj keď ho mali doma. Vysvetlila mi, že k hre na klavíri ju donútili rodičia a boli to roky utrpenia.   

matematika buď ide, alebo nejde. Mne na VŠ stačilo pozrieť na príklad a bolo "kuknem, a vidím" - riešenie som videla hneď. Niekto na to mohol pozerať, koľko chcel,  nešlo to. Buď vieš, čo s tým, alebo nevieš. 

Klavír som si vydupala ja, bavilo ma to a keď som niečo silou mocou chcela hrať, tak som to aj hrala. Bez cvičenia to však nešlo. Ale bez sluchu by to tiež boli muky.  

Matematika sa nedá vydrieť, keď nechápeš, tak nechápeš. Klavír brúsením techniky vydrieť ide, len potom to dopadne ako s tvojou paničkou. Umí, ale nechce. 

Zverejnené
On 7/15/2025 at 11:34 AM, Vilma Flinstonova said:

@iskra podobné fotky máme aj my z našich kočiek, ale im tam tá teta obliekla ružové šaty a la princezná a majú tam aj iné účesy ako bežne nosili, a vejáre vo farbe šiat. baby si to užívali :) Aj dcéra a zať boli oblečení v dobových odevoch.  Neviem, či to boli na tom istom mieste, len viem, že niekde na Morave, kde je pekný zámok...

Ahoj Vilma  :smile: 

Naši boli v Česku, Zruč nad Sázavou https://cs.wikipedia.org/wiki/Zruč_nad_Sázavou_(zámek)

Klárka si to tiež užívala... :smile:

Kv.JPG

KL.JPG

K.jpg

Š.jpg

• Páči sa mi to 1
Zverejnené
Dňa 16. 7. 2025 at 9:07, iskra pridal:

Ahoj Vilma  :smile: 

Naši boli v Česku, Zruč nad Sázavou https://cs.wikipedia.org/wiki/Zruč_nad_Sázavou_(zámek)

Klárka si to tiež užívala... :smile:

ja si veru nepamätám, kde to naši boli, niekde na Morave, ale neviem, či Lednice alebo kde. Je to už 2 roky. 

Tento rok nič také nechystajú, kočky boli v športovom tábore, bud,. týždeň budú chodiť na kone a potom divadelný tábor, tam chodia už tretí rok a veľmi ich to tam zatiaľ baví.  Ale rodinnú akciu podobného typu nechystajú. Ešte tak niekam na chatu. 

Nelka má veľmi rada kone, som zvedavá, dokedy jej to vydrží a už len dúfam, že nepríde k úrazu. Ninka má pred koňmi rešpekt a nemyslím, že je dobrý nápad ju dávať na kone, kôň vraj cíti, keď sa ho jazdec bojí. Ale čo ja môžem do toho rozprávať...

IMG-20220716-WA0001(2).jpg.1e70f7d4a9eafd777eade33f275c70a6.jpg

IMG-20220717-WA0006.thumb.jpg.f54a2b1f49604b125dda9a57f3a326dd.jpg

• Páči sa mi to 2
Zverejnené

:smile: Roztomilé :kiss:

Užívajte podľa možností príjemné spoločné chvíle. Dievčatká sú krásne, šikovné,  a určite aj Vaši vnuci.

Naša vnučka má tiež veľmi rada kone.  Ona nemá strach, to skôr ja.. :smile: Srší energiou, nestíham  jej tempo, keď sme spolu...a tie rôzne hry, ktoré spolu hráme, to ma hravo prevyšuje...včera Klárkina maminka písala, že pred spaním sa na  mňa Klárka pýtala, kedy k nim pricestujeme, že sa vnučke cnie, tak aj keď chodíme do práce,  chceme si zariadiť a vycestovať  k nim aspoň na pár dní...

• Páči sa mi to 2
Zverejnené

@iskra máte ich ďaleko...to naše vnučky sú od nás 3 zastávky MHD a 25 minút peši. Hocikedy sú tu. Tento týždeň čakáme aj Žilinu, má tu na SK byť synovec, ktorý žije už vari 20 rokov vonku, aj  s rodinou, tak robí také rodinné stretnutie. To som zvedavá, ako sa dohovoriua, lebo ich deti nemecky alebo anglicky, naša Ninka má v škole anglinu, ale netuším, do akej miery rozumie a hovorí, a Nelka má anglinu v škole tiež, ale má k nej odpor a nechce ju ani počuť, ešte aj v tábore zameranom na Harry Pottera, kde vraj všetky deti aj animátori hovoria len anglicky,  nie je práve šťastná. Oveľa radšej by šla na kone...ale Sophia, dcéra synovca, je veľmi komunikatívne dievčatko a veľmi pohyblivé, to by si mohli porozumieť...

Zverejnené

@Vilma Flinstonova

Užívajte si vnúčatá, prajem Vám to, máte ich požehnane... :flowers: myslím si, že deti si k sebe nájdu cestu, "spoločnú reč", bude to príjemné stretnutie...

Najdôležitejšie je, že máme pekné vzťahy, že mladí sú zdraví, spokojní, šťastní, že sa im darí v osobnom,  aj v pracovnom živote...

Klárkina maminka pochádza z Prahy, Klárka má tam starých rodičov, sú to  skvelí ľudia, aj bratrancov tam má Klárka, sú súdržná rodina .. a teda, keď vieme, že naši mladí sú šťastní, tak je to šťastie aj pre nás..napokon  Praha až tak ďaleko nie je.. :smile: a v septembri, keď sa v zdraví dožijeme, tak cestujeme k nim..:smile:

• Páči sa mi to 1
  • Pred 2 týždňami...
  • Pred 4 týždňami...
  • Pred 2 týždňami...
Zverejnené

@iskra nooo, šikulka, to by si s tými našimi tiež porozumeli. Naše obe lezú ako opice :) a bez problémov zídu aj dolu. To športové nadanie asi majú po zaťovi . 

• Páči sa mi to 1
Zverejnené

@Vilma Flinstonova áno, aj ja to tak vnímam, že by si  porozumeli... :smile: 

Vnúčence  sú  tiež naše najvzácnejšie  poklady... Milované, milujúce...

Klárka už nabudúci rok ide do školy, teší sa...:smile:

Čas uteká neskutočne rýchlo ..

Pozdravujem  :flowers:

• Pred 4 týždňami...
  • Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Pre mna je najdolezitejsie ako vie dejepis, a ma nezaujimaju znamky od ucitela. samozrejme ma zaujimaju aj znamyky z matiky, fyziky, chemie, biologie. Teda vsettky.  Chalan mi povedal ,ze on a jeho kamarati nevedia co je 17.11. A potom hned sa pozeral 4 hodiny aby vydel co je 17.11, dnes ti vie povedat co to bolo.

Marek.png

Zverejnené

Ja som mu povedal, chem aby si mal vstko nad 90 percent a a comu nerozu mies, ti vysvetlim .  Dcera dostala 1 z fyziki. Aj je pomozem ako viem. Ale dostala 1, neviam ko to vie, ja ju viem naucit aj biologiu.

Dcera dostala jednotku, ju tu fyziku naucila aj jej ucitalka,ale aj ja. Samozrejme mam velky respkt pred ucitelom.

• Pridať bod 1
  • Pred 3 týždňami...
Zverejnené

Chalan vcera sa pytal, ci vieme ze bol v televizii. Ja som tipol,ked vyhrali SMS sutaz pre divadelne podium na ich nadvori. Zena nevedela nic povedat. Boloto pri 157 vyroci zalozenia 1 .slov gymnazia. Teda som to prvy krat videl.

https://www.stvr.sk/televizia/archiv/21274/198284#2712

45.12 157 vyrocie. Zrejme je tam jeho trieda ci dvetriedy? Ale ti 4 chalani co rozpravaju su jeho kamarati,kvoli ktorym tam ostal o rok dlhsie. Ale za 6 rokov ako sa zmenil. Snad len fyzicky.

--------

Ktomu muzeu,tie predmety tam boli vzdy, ja som chodil aj do inej skoly prve 4 roky a  na ich zahradke sme mali pestovatelske prace, kazda trieda nejaky hroblik a sme tam chodili do zahrady,malej ale tak ako ti ziaci, mozno ked som mal tolko rokov,6tak tam som ztej skoly druhej IB ZOcha bol a tie lavice a vitriny boli teda aj okolo roku 1990. Vtedy nam tam robil prednasku Dubovsky, velky srdcom Revucan narodeny Stiavnici.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Vnučka Klárka :smile:  zúčastnila sa behu, obsadila pekné druhé miesto.   :flowers:

• Pridať bod 1
  • Pred 1 mesiacom...
  • Pred 3 týždňami...
  • Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Vnučka má tiež  rada turistiku. Už sa teším na stretnutie s ňou a jej rodičmi. :smile::slniecko:

Turistika.JPG

K.JPG

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov