Tono Zverejnené 2. Apríl, 2025 Zverejnené 2. Apríl, 2025 S jazykom je to zvláštne. Moje vnučky vyrastajú v rodine, kde otec je Američan a matka Slovenka. "Kuchynským" jazykom je doma angličtina. Staršia vnučka je bilingválna, v jej slovenčine necítim žiadny prízvuk a keď som sa spýtal zaťa, či v jej angličtine "cítiť" slovenský prízvuk, tak povedal, že nie. Mladšia vnučka má však zo slovenčinou problém. Je komické počúvať, ako mladšia vnučka skloňuje "angličtinu v slovenčine" Bohužiaľ je to aj jej handicap v kolektíve slovenských detí, kde sa zrejme stretáva s výsmechom, z jej vyjadrovania. A tak sa "zaťala" a radšej v kolektíve detí mlčí. Toto jej "mlčanie" spôsobilo, že ju neprijali do prvého ročníka základnej školy. Podľa psychológov, ako "mentálne zaostalú". Ja s ňou komunikujem, a žiadnu mentálnu zaostalosť som nespozoroval. Problém je len v tom, či je ochotná otvoriť sa, alebo "vzdorovať". Schopnosť bilingválne ovládať jazyky je zrejme individuálna, niekto má talent na jazyky, iný nie. Nemusí to nutne súvisieť s intelektom. V angličtine, podľa jej rodičov, nie je "mentálne retardovaná" a ani v slovenčine, keď komunikuje so mnou, lebo mi dôveruje, že sa jej vyjadrovaniu nevysmejem. Našťastie si nedávno našla kamarátku s ktorou si rozumie. A ak si ľudia nájdu vzájomný vzťah, potom si porozumejú aj v jazyku. Ja zo zaťom dlhé hodiny komunikujeme v angličtine, ale o anglickej gramatike nemám ani šajn. Angličtinu som sa začal učiť až po 50 tke. V angličtine dnes riešime dokonca aj filozofické, etické a politické problémy, (ak už niečo spolu popijeme). Američania sú zrejme zvyknutí, na "národnostné dialekty" angličtiny. Ak si ľudia nerozumejú, nepochopia sa, ani keď hovoria rovnakým jazykom. 1
slimak Zverejnené 8. Apríl, 2025 Zverejnené 8. Apríl, 2025 Dcera bola na prijmackach tam kde chodi syn do Tisovca na bilingvalne, vysledky ich testov boli rovnake. Ona bola 12.ta a mala 250,5 boda, syn 10ty a 247,5. Teda su na tom zhruba rovnako. Vysledky maju skoro tie iste. Ja s dcerou a jej kamaratkou som tohto roka(bolo to asi minuly rok na jesen ) bol na dvoch otvoreni dveri zdravotnickych(to nie pre sestricky, ale pre zdravotnikov,kde sa ucia co maju robit v labakoch,tie su dve kde sa zaujimas o ludske tkaniva,ztela cloveka kvapaliny(krv a hocico ine), ci farmakologicke,kde miesach chemikalie, plus na tych skolach mas dalsich 7 odborov) skol v KE a v BB(este je tretia taka asi v Trnave). Prihlasky si ta jej kamaratka dala na dve odbory v KE a dcera na jeden, dalsiu skolu si dala Gympel v B.Bystrici. Ja som zvedavy ako dopadne na dalsich prijmackach a co si vyberie. Len moj dojem lebo som tam 2-3 hodiny stravil aj v KE, ci BB na zdravotnickej skole. Obe skoly maju cez 500 ziakov-ciek. Ak su tam dobri ucitelia,co neviem posudit, obe skoly mne boli sympaticke. Revucky gympel ma ovela vacsie priestory aj v budovach aj na ihriskach okolo,bazen. Len nema ucitelov a deti., Este jedna vec ma napadla, priklad v tych prijmackach a vysledkoch. Neviem ci sa da porovnavat 8sma a 9 tak, ale pri mojich detoch, kvoli tomu ,ze ja som ich chcel a si pripravil socialnu poistovnu(aby mala zena vyssiu matersku ci vobec) mne sa narodili koncom oktobra a koncom decembra. Syn v 18 rokoch nastupi do 3 rocnika(ma vodicak ,ma aj auto(otcove) on sa tam aj bezomna moze vozit, ja som nastupil na vysoku skolu. on 20tich rokoch bude chodit na strednu skolu. A vpodstate nato navazuje. V 20tich som vedel skym prezijem zivot a budem mat deti.
secretka Zverejnené 9. Apríl, 2025 Zverejnené 9. Apríl, 2025 @slimak, často o svojich deťoch píšeš v tejto téme ... áno, sú to stále deti, tvoje deti, a tvojimi deťmi budú aj o 10, 20 rokov, ale nechaj prosím túto tému pre tých, ktorí píšu o svojich malých deťoch. Je predsa rozdiel medzi deťmi vo veku 2-3 rokov a problémami detí, ktoré končia, alebo už ukončili základnú školu. Tebe je jedno, či píšeš o športe, o matematike, o škole, ale prejdi do časti Spoločnosť a Veda > Škola ... a tam si nájdi vhodnú tému. Ďakujem https://www.freespace.sk/kategoria/145-škola/
tyso Zverejnené 9. Apríl, 2025 Zverejnené 9. Apríl, 2025 sekretka ved nebud nanho taka prisna, pise o detoch a ma ich rad. Aj ked budu mat 40, stale to budu deti. Pre mna je to take mile a potesi.
secretka Zverejnené 9. Apríl, 2025 Zverejnené 9. Apríl, 2025 Nemyslím si, že by rodičia, alebo starí rodičia, ktorí o svojich väčších deťoch napíšu príspevky v téme škola, by mali svoje deti, či vnúčatká menej radi. Ak bude o nejaký čas niekto chcieť vedieť niečo o pohovoroch, či koncoročných previerkach, asi ťažko zablúdi do témy, ktorá hovorí o povahe a správaní detí. Asi skôr bude hľadať nejaké informácie v často škola. Ale čo ja viem?! Možno o nejaký čas príde niekto so spásonosnou myšlienkou, že žiadne témy potrebné nie sú, že príspevky sa môžu písať rad za radom a nech si každý nájde čo ho zaujme ... niekoho to poteší, niekoho na.....
slimak Zverejnené 9. Apríl, 2025 Zverejnené 9. Apríl, 2025 Secretka ved si pozri o com je zadanie temy. Jedna ciganska matka ma 8 deti v ciganskej skole. Kazde druhe je chytre(ale to tak je chytry, blby, chytry..). Na tu cigansku skolu chodia aj moja dcera ,predtym syn. Inak na ten gympel ich zobrali vsetkych. 8 deti, Asi 4 9a4 osmakov, u syna je to asi aj viac.Pocetnost z Revucej. Oni tam idu lebo revucky gympel je nafigu.On bol uz ked ja som 1992 tam nastupil, deti sikovne nahovno ucitelia. Secretka o svojich pradetoch si pis v nejakej inej teme o pradetoch. Moje deti tam boli 9 rocnikov, teda isto mali nejaky aj mali handicap,ale isto maju aj nieco viacej, poznaju ich, ciganov, vedia ako sa spravaju a vedia ze asi aj oni su ini, kazdy jeden. Isto sa ich nebudu bat,lebo sa poznaju. Museli spolu zit. Ked su 10ti z 30 sikovnych deti je to dobre, teraz na strednej sa budu musiet ucit. Ja neviem ci su dobri ucitelia v Tisovci. Priklad v matike cez vianoce som sa venoval synovi a sa mi to nezdalo co vie co nevie. Inak ja co viem vsetko viem zo zakladnej skoly. Na zakladnej skole som mal ucitelku aj rozsirenu matematicku triedu, ja na strednej revuckom gymply som sa nic nenaucil, lebo nemal ma to kto naucit. My 8smi co sme odtial vysli,2,3 roky.,sme sa nemali co naucit. Ta co vyhravala tie olympiady, ucitelku ucila ak to ma ucit dalsich 12 spoluziakov. Nieze by im to vysvetlovala cez prestavku(isto aj to sa dialo), isla k tabuly tam im to napisala(pred ucitelkov,na hodine matematiky, nam 8mim to bolo jasne,len chcela to vysvetlit tym ostatnym 12-16 detom). Syn ci dcera to co im poviem a vysvetlim chapu, len su lenivy si to prepocitavat, pocitat viac prikladov. Ja ked som mal 11 rokov kvoli ucitelke som pocital vela a mna to bavilo a viem viac aj teraz ako 18 rocny syn. ------ Len posledna poznamka. Mna matematiku naucili do 14 rokov. Potom som mal pauzu az do dnes, mna matika bavi.Od 15-17 vlastne navzdy ma uz nebavila. Nemal som ucitela. Ale nieje to svinstvo na zakladnej skole ta naucia vsetko a na strednej mas ucitela ako otvarak na pivo? Nemame narok mat kvalitnych ucitelov? Ako su na tom na vysokej skole? ale nechaj prosím túto tému pre tých, ktorí píšu o svojich malých deťoch. Tak pis o svojich malych detoch. Kolko si ich zadlzila? ______________ Secret ja proti tebe nic nemam. Ale boha.a a neviem co.... moje 15,17, rocne deti nie su moje deti? A tu ma pisat o pradetoch? Ved pis o svojich detoch. Kludne o pradetoch, kolko krat si ma napomenula aby som odpalil z tej to temy?
slimak Zverejnené 9. Apríl, 2025 Zverejnené 9. Apríl, 2025 @slimak, často o svojich deťoch píšeš v tejto téme ... áno, sú to stále deti, tvoje deti, a tvojimi deťmi budú aj o 10, 20 rokov, ale nechaj prosím túto tému pre tých, ktorí píšu o svojich malých deťoch. A skoncit mam,co mam detit? Mas male deti? Ja co mam male deti uz tu nemam pisat, budu tu pisat tie co uz nemaju ani deti? Chces 14 dochodok? A chces aby ti nato prispievali moje deti? Moje deti ti na dochodok prispievat nebudu, zakazem im to. Ake to chrapunstvo, vyhadzovat z temy, toho co o tom pise,niekoho co ani deti nema,myslim vtejto teme. To je Slovak. Mna vyhadzuje z temy co ja mam 15-17 rocne deti. Lebo si tu chce pisat o vnucatach.
slimak Zverejnené 9. Apríl, 2025 Zverejnené 9. Apríl, 2025 Inak neviem ci tato osoba ma nato upozornila asi4-5ty krat, mala tu drzost, pisal som o svojich detoch. Kvoli tomu som si zalozil vlastnu temu deti a futbal,aby som tu "neotravoval". A tato baba jaga, ja tu nemozem pisat o svojich detoch, a baga jaga bude pisat o vnucatach. Kde ta secretka nabera tu drzost,ze ja tu nemozem pisat o svojich detoch, a mna jej vnucata nezaujimaju. Kludne nech si pise o sto sest. Su ty dochodcovia az tak priani? 1
slimak Zverejnené 9. Apríl, 2025 Zverejnené 9. Apríl, 2025 Citát Každý človek má nejakú povahu a správanie sa. Myslím že základ tohto leží vo výchove už od útleho detstva. Ako deti boli vychovávané od malička, tak sa budú správať po zvyšok života. Čo myslíte, je povaha a správanie sa detí daná výchovou, alebo väčší podieľ má na tom dedičnosť povahových vlastností po rodičoch? Toto bolo zadanie temy, a ona co som pisal ako sa vyvijali moje deti a otom pisem aby som vypadol. Ked napisem ,ze tie moje deti su rovnake. Aj chlapec aj dcera. Rovnako vzdelane. Nedavno som videl video,ci clanok,ako je dolezite aby pri malych detoch bola matka(kludne tam mohol byt aj otec). Mala kontakt sa ich dotykala, vlastne si uz spominam, viem ze so zenou som to pozeral. (zena mi to aj hned nasla) Bolo to video na denniku N. https://dennikn.sk/4554529/psycholog-michal-bozik-pre-traumu-z-detstva-som-odmietal-dotyky-po-rozchode-som-skoncil-u-psychiatricky/ Teda pre deti male, je velmi dolezite sa dotykat otca ci matky. MOj syn sa nemohol dotykat matky, asi 4 dni kym mama jeho rodila jeho sestru. Ale dotykal sa mna. Mal horucku a spraval som sa ako prasa.Mal asi trosku viac ako mesiac 2 roky a si to nepamata. Bol mraz v decembri a horucky som mu znizoval so zamrznutymi latkami, co vymrzli na vonkajsku, aj ked som mu to oteplil pod studenov vodou. Priklad aku maju povahu?Asi rozdielnu,ale matku pocuvaju aj mna. Alebo ani neviem ci maju rozdielnu povahu. Neklamu, davame im aj volnost. Mne pridu rovnaki tie deti. Medzi dcerou a synom nevidim rozdiel. Su rovnaki. Zaco som rad. Su nadpriemerne sikovni a su rovnki. Neklamu. -------------- Inak tie dotyky matky su dolezite, chalani cigancata co boli vo veku mojich deti(vedla v pestunskej starostlivosti), oni boli v pohode,az kym to nestroskotalo. Co mi bolo strasne luto. Suseda aj jej deti sa knim vpohode spravali, teda ze odtial utiekli, nebol problem susedou, oni sa knim aj ja ci rodina aj ta ciganska skola knim spravala co najviac. Za to nemozu ani tie deti. Tie dve cigancata. Nemal ich to privynut k sebe ked sa to potrebovali naucit. Ja ako sused som sa ich asi nedotkol. Starsi mi raz zaklamal,ale tupo ,ze hned viem ze klame, u mna skoncil. Povedal, ze moj syn ma chce nakopat do guli. Syn vystraseny,ze nikdy to nepovedal,ja som mu uveril, a ten to zopakoval. od vtedy klamar u ma nemal sancu, co mi bolo luto. Vymyslel si koko, a syn co to cele pocul len vrtel hlavou,lebo nechapal ako si to mohol vymysliet taku ko..,od vtedy sa snim nekamaratil. Nechapem,dovtedy bol normalny, cely covid aj pred covidom sa spolu hrali. Cigan isiel na internat do Tisovca ako asi 15 rocni, vypil co ja viem pol,ci liter vina sa zgrcal. Teda ani ja ani susedia ho nenaucili pit. A potom odisiel do deckeho domova. Ten cigan vtej rodine zil mozno 8 rokov.
slimak Zverejnené 13. Apríl, 2025 Zverejnené 13. Apríl, 2025 Dnes som si musel ist kupit cigarety a zobral som si synov bycikel. 2 roky mu vravim aby si upevnil a zvysil sedadlo. A nic. On ze jemu to vyhovuje. Tak dnes som mu povedal, chod si na tomto bycikli, Ja som to snim presiel ked mal 9,10 rokov. Este som ho vratil,aby si to sedadlo upevnil. na tom sa nedalo jazdit po rovine, nie . A som zvedavy ci a kedy sa vrati. On aby tam trafil musi dvakrat odbocit ale tam ziadne znacky niesu na to. Ale je sucho. Od druhe kruzku musis tlasit bycikel po chrbte hory, ale nie je to asi viac ako 200 metrov, koniec je po tej cervenej, to nieje cyklo trasa, ale dolekopcom to vedel ak ked mal9,10 rokov. Ked mozne a iste aj na tej mape som sa ja pomylil, ma odbocit Bodnarka prielom. Teda obe kruzky platia len su vyssie. Inak tato trasa je pre sikovneho cyklistu na tri hodiny, 10 minut 30 minut musi aj tlacit bycikel. Ale co ma potesilo, bol nasraty na mna,mozno nestihne kamerovat futbal muzov, ale ze siel, pred 3,4 rokmi ani nesiel bal sa. Revuca a okolie je strasne krasne pre cyklistiku. Ked mal 8,9 rokov ja som snim chodil aj bycikli. Jemumu to asi nic nehovori. Co je skoda a ju napravim. Budem mu davat trasy, ani nie ako som mal ja Revuca Polana, len tie naokolo. Ja som na cestnom bycikli, jazdil po spojniciach aj pohorach a riekach. Ak sa nevies orientovat v mapach, v terene zabludis. Ak nevies najst spravnu odbocku, na planinach ak muranska, ci ine tam ani vyskovo sa nevies zorientovat(plesivecka aj vsetky okole nej). Ak si nepozorny,alebo slaby. Teda zabludis.
slimak Zverejnené 13. Apríl, 2025 Zverejnené 13. Apríl, 2025 Teraz tu bol "sved", mojej sestrin syn. Prisiel sa rozlucit, za 15 minut som sa mu snazil vysvetlit ako ako to na Slovensku je a a zrejme tomu rozumie. Teda to sleduje. Prisiel aj so svedkou aj s ich dcerouu a budu mat dalsieho potomka. Mna to potesilo a dojalo ,ze za mnou dosiel. Inak on dosiel za kazdym. Syn mi tvrdil ze zabludil,ale ze tam bol a vratil sa a natacal futbalistov. Teda dalsi pokus bude syn a dcera, ci to najdu. Vpodstate syn isiel do prava ako je moj prvy kruzok. A to je zle.
Vilma Flinstonova Zverejnené 16. Apríl, 2025 Zverejnené 16. Apríl, 2025 videla som tu príspevok, že dieťa, kde sa doma rozpráva anglicky a slovensky, a kuchynská reč je anglina, nerozumelo česky. Dá sa to pochopiť, pamäútám sa, keď som prišla do GT (dnes ZL), boli tam decká zo všetkých kútov vtedajšej republiky, a veru českí spolužiaci, hoci nám, čo sme hovorili spisovnou slovenčinou, bez problémov rozumeli, spolužiakm z východu veru nerozumeli. Keď začali Bardejovčania hutoric po šarišsky, nerozumeli im ani prd. A aj ja som musela chvíľu s nimi stráviť, aby som im porozumela. Moje vnučky česky rozumejú, ale tiež už občas niektorá vyjde s otázkou, čo znamená to či ono. Ninka chodí do anglickej triedy, snáď to zvládne. Je to hrozná opica. Na whatsApp tam založila akúsi skupinu, kde natočí nejaké video aj s komentárom, a potom tam predáva nejaké hovadiny deckám z tej skupiny. Neviem teraz, či sa z nej liahne šikovná obchodníčka, alebo sa mám báť, že si jej všimne nejaký pedofil. Internetové aktivity má našťastie odomknuté len na obmedzený čas, ale je len otázkou času, kedy príde na to, ako to prelomiť. Vie, že na cudzích nemá reagovať a vie, že má upozorniť niekoho dospelého, ale aj tak...radšej som, keď má nejaké pohybové aktivity spolu s Nelkou, obe sú pohybovo šikovné, škoda to nerozvíjať. 1
slimak Zverejnené 4. Máj, 2025 Zverejnené 4. Máj, 2025 https://mediweb.hnonline.sk/zdn/spravy/96209060-sme-na-tom-najhorsie-za-sto-rokov-deti-je-rekordne-malo-expert-slovensko-ma-viac-porodnic-nez-potrebuje Bolo deti aj 100 000 za rok aj 60 000, dnes 47 000 a v buducnosti to moze byt kludne aj 25 000. Teda ani porodnice,ani skolky,ani skoly, ani vysoke skoly nebudeme potrebovat.
slimak Zverejnené 5. Máj, 2025 Zverejnené 5. Máj, 2025 Na tych primackach, bolo 60 deti na 30 miest. Este budeo okolo 50 deti. Tam by sa dcera do stvrtiny mala dostat. Jej matika aj myslenie ide lepsie ako chalanovi. V jazykoch je po mne.
iskra Zverejnené 16. Máj, 2025 Zverejnené 16. Máj, 2025 Vnučka Klárka sa umiestnila na 1. mieste v Stredočeskom kraji. „Bezpečnosť na cestách" 1 1
slimak Zverejnené 16. Máj, 2025 Zverejnené 16. Máj, 2025 Dcera si dnes vybrala skolu, spravila prijimacky na farmaceuticku laborantku, ta jej kamaratka(s tymi dvomi dievcatami som bol na otvorenych dveriach zdravotnickych skol) ide na zdravotnicku laborantku. Ale ja som v pondelok bol na prijmackach na gymnaziu JGT v BB. Dcera tam pohorela na matike 49 bodov zo 100. Neviem co sa stalo, ja som ani nevedel kam ideme na prijimacky(nevedel ze 100 je tam prijatych uz kvoli testovaniu 9(nevedel som ake mala skore dcera 93 a 80)). 49 bodov ma zamrzelo z matiky so slovenciny mala 78 to naco ma. Cele mi to nedava vyznam, zdravotnicka skola aj farmaceuticky laborant je hned cez kruhac. Preco nesla tam skusit. Isla na skolu, na matiku sa ani asi nepripravovala. Ani ja, keby mala o tri body menej nebola by prijata nikde. Teda v celku hazard. Jej vysledky 11 z 50(len tam si prihlasku nedala v Tisovci,musis to dat do troch dni od vysledkou) v KE 25 z 100(inak 30zo 100 brali aj v BB - ta skola je vacsia, v inych oboroch). NA G JGT 224? , keby matiku spravila,na tolko co potencialne ma by ju mozno zobrali. Keby spravila matiku 85-90 zo 100, ona 49. Podcenil som to aj ja. Nevenoval som sa jej, dvoveroval. Ale dostala sa tam kde chcela, tak, je to v podstate velmi dobre, ja si myslim, alebo aj keby som si nemyslel, chce tam ist, ide tam. https://cloud-9.edupage.org/cloud/Vzor_MAT.pdf?z%3AymGX6%2F04zJ2OJmQ8762tZNvHdEcet4wFDEs%2BcdjoOHf5PCNRz55yh8mBqFJXIlX5 Tieto priklady vypocitala za 95 bodov, pomylila sa len v 9tke(-5 bodov)(vraj ich nevidela,nepocitala, to by som jej aj veril). Vysvetlila to, tym ze v pondelok boli ovela tazsie priklady. Je asi pravda, ze ti co mali matiku som pozeral vysledky nad 90 bodov boli dajme tomu 5 z 200. Myslel som si,ze to sabotovala. Asi nie,vraj nevedela(ako u syna ani u nej som si nevsimol,ze by mi niekedy klamala),ze ju zobrali do KE. Do BB na ten isty odbor si nedala prihlasku, povedala, ze vtedy ked si davala prihlasku, nebola si ista ci na ten odbor chce ist.
iskra Zverejnené 25. Máj, 2025 Zverejnené 25. Máj, 2025 Klárka má rada turistiku. Dievčatko plné energie. Žiari šťastím. Vďaka Bohu aj za vnučku ... ♥️ 1
slimak Zverejnené 3. Jún, 2025 Zverejnené 3. Jún, 2025 Dnes je moja dcera v nemocni v Revuckej. Snad jej nic nije a dve infuzie ju dostanu na nohy. Ma velky zapal 230 CPR,ci crp, to u nas nikdy nezistia. Bolo jej zle,preco ja neviem.
slimak Zverejnené 8. Jún, 2025 Zverejnené 8. Jún, 2025 Bola tam do stvrtaka rana. Ju previezli do BB detskej nemocnici, tam kde bol aj syn pred pol rokom. Vutorok male PCR testy 230 a vo stvrtok uz cez 300. Ale ani v BB nevedeli z zoho ma zapal. Ze neboli si aspon nejaky lekar na 100% isty, ale ju z operovali a bolo to slepe crevo uz 4 dni v rozklade. Operater povedal, ze je mozne ze bude mat ,uz si nepamatam presne ako vzrasty, vtej oblasti. A je mozne ze bude mat problem otehotnet. Ja som tam bo a j ju ividel aj vo stvrtok po operacii. Zena s detmi zo skoly bola na vylete Zvolen BB, teda aj piataok u nej bola. A V sobotu ak som sa zobudil, ze za nou chce ist a vraj chce aj mna, tak naobed sme isli za nou a v BB prespali , dnes u nej boli a vratili sa okolo 19:30. Ak budu dobre vysledky, tak pre nu bude treba ista zajtra. Zas BB nieje daleko ale aby si tam kazdy den dochadzal. Jej sa zapalilo slepe crevo, v nedelu, utorok sme boli za je pediatrickou lekarkou zle PCr testy, dva dni bola v Revucekej nemocnici, a potom od stvrtka v BB. Tyzden nic nejedla, v sobotu trosku aj dnes, a zena ju ucese, poumyva zuby, poprechadza sa snou. Ma chodit, preto zena mi povedala, ze si tam spravime vylet. Chcela byt snou. Ak bude mat dobre vysledky ju zajtra prepustia. Alebo napozajtra. Mal to spravit revucky operater, mozno sa na to necitil, ze ma 16 rokov, ci ze ten zapal ma uz velmi silny. Ja sa na nikoho nehnevam. V BB tiez nevedeli z coho to ma, ale urobili to laparoskopisky. TO by vedeli aj v RA, ale som rad ,ze to robili v BB. Len skoda,ze o dva dni neskor.
slimak Zverejnené 9. Jún, 2025 Zverejnené 9. Jún, 2025 Chalan dostal z fyziky 34%. Mi povedal, ze hned vedel ,ze to zle napisal, lebo nic nevedel, ci nechapal. Ze si to o tyzden opravi. Ako ucitelke povedal,ze si to chce opravit, jednu pisomku si vedia opraavit,ak sa doucia urobit este raz. Ja som sa ho dnes opytal uz to vies? NIe ze to je az v stredu. Teraz cita, ja som mu odlozil tri knihy fyziky(1,2a3rocnik, ten 1 rocnik je aasi aj ta kniha co ma on ,ale on ju necital,len v makom obale autori ti isti az na 7.dmeho a jeto asi 6 vydanie) a este jednu pre stredne skoly. Ta pre stredne skoly ked ja som maturoval bola dolezita pre mna. Co som nechapal s gymnazialnej na tej stredoskolskej bolo lepsie vysvetlene. Ta stredoskolska pre priemyslovky bola lepsia. Viac obrazkov, lepsie priklady. Cela bola lepsie napisana. Syn, som mu povedal ,ze vsetky knihy si precitas, a zacal citat od zaciatku, ze preco to citas od zaciatku? To nevies? On tu knihu ani nevidel. SI citaj to co mas opravovat v stredu. Co nepochopis, si precitaj v tej priemyselkovskej, a co nechapes sa opytaj mna. Aj ked ja by som na to aby som sa to naucil opat by som potreboval aspon 8 hodin ci 8 dni. Preco to nevedel, odpoved, ze ho to nezaujima. A ze coho zaujima? A ticho a nic. -------------- On mal zle znamky okolo vianoc som nasiel tie knihy. Len v tedy bol operovany , som to tak nebral, dobre namal cas sa venovat ucivu. Co je opak realite, vtedy sa mal cas venovat studiu ak by chcel. Len nechcel. Ved co chvila bude mat 18 rokov, ako toto chce ist na vysoku skolu? ------------ On ma jednu hodinu fyziky, ja som ich mal aspon 3 do tyzdna. Na gymply mozno 4. A ta ista ucebnica. On nieje debil,aj ked dnesne odpovede jeho .. Nieje ani debil, ani ze by ma nepocuvol. NIeco je zle.
Vilma Flinstonova Zverejnené 14. Jún, 2025 Zverejnené 14. Jún, 2025 ako sa má dcéra? Niekedy sa aj také ochorenie ako slepák ťažšie rozoznáva. Ani Flinstona ani len nenapadlo, že by mohol mať slepák, a mal ho. Píšeš, že dcéra bude mať zrasty. predpokladám ale, že hádam nie na oboch stranách, tak snáď to nebude také zlé. Čo sa týka chalana, nebude to tým, že ho tá škola nebaví, že je z nej otrávený? Môže maž aj iné problémy, medzi chalanmi, čo ja viem? ...v jeho veku ťažko povedať... Spomínam si na našu mladšiu, tak tá nám dala teda zabrať. Vraj čo sa starám, je to jej život a podobné pubertálne kydy. A pritom baba šikovná a naozaj všetkými smermi, čoho sa chytila, to jej išlo, stačilo len trochu chcieť. Ešteže som trvala na tom, a presadila som to aj napriek Flinstonovmu frflaniu, že ak cche handry navyše či diskotéku a iné zábavky, nech si na to zarobí. A tak cez prázdniny šla na brigádu, ale fakt sa tam nadrela, ona 45 kíl aj s botami, a robila v práčovní ubytovne, kde sa ubytúvali v lete turisti, tak chodila unavená jak šteňa. A keď sa posťažovala, že je unavená, kula som železo pekne zahorúca, že vidíš, a keď sa nebudeš poriadne učiť, nedostaneš sa na žiadnu školu a celý život budeš takleto práce musieť robiť a celý život bude nad tebou niekto stáť a poháňať ťa. Joooj mama, odteraz sa budem taaak dobre učiť... a aj sa učila. A ani jej to nedalo až tak moc námahy a stíhala aj svoje záujmy, aj občas brigádu (už nie v práčovni). Lenže zasa tvoj mladý je na fyzickú drinu zvyknutý, či?
slimak Zverejnené 14. Jún, 2025 Zverejnené 14. Jún, 2025 Dcera mala este asi v utorik 124 Ten PCR, a vo stvrtok 25. Jej lekarka zene povedala ze dostala dobre lieky., asi co by ona nevedela predpisat,ako antiobiotika. Mna na chalanovi nasralo,ze vies ze si sa nieco nenaucil, inak ja to nechapem, ked som bol na hodine kde som bol to nemozem da na 34%. Ale ze hned sa to nenaucil, ked zistil zeto nevie. Chalan aj robi pomaha zene aj mne. On si raz aj sam odseba zobral zvaracku a si zvaral, zvarali sme aj dnes. Zvaral som ja ,ale ukazal som mu ze sa to da opravit, aj ryl ,aj hrable, aj koleso na pluhu. Len ja zvarat neviem. Len tie grcky.. Chalan bol celu noc prec s futabalistami, na nejakej chate, ale prisiel triezvi. Ci vie fyzicku drinu, to nevie, ale davam mu pracovat. Priklad co je aj fyzicka drina, ja som ju robil mozno 2 yzdne ako mlady, ci vypliet nejaky priestor 4 m2 to robil a sedel na tom. Som sa nanho prisiel pozriet a co robis, urobis to takto.
slimak Zverejnené 18. Jún, 2025 Zverejnené 18. Jún, 2025 Dnes mi povedal, ze to opravne spravil na 70%. Ja som sa ho spytal si tak sprosty ,ci lenivy? Tak kazdy priklad co mali l,rozpavali sme sa o tom v zahrade, som mu vysvetlil, na vsetkom co je v zahrade, ci na kolotoci, neviem ci bol niekedy na kolotoci, povedal ze im to vysvetlovala ucitelka na korku na motuziku, iste aj on to robil macke. Som s ho pytal na tri priklady a som mu to sa snazil vysvetlit, kde on to zazil. Na kolotoci, na motoroch, ci elektro ci benzinovych. Ucinost Prikon ,vykon. Syn spravil pisomku na 34% a opravnu na 70%. Podla mna on debil nieje, Ale zas tu na tych dvoch vysledkoch je nieco zvlastne. Ja som ho dal na gympel, kde sa ma naucit jazyky, aj anglicky aj nemecky. On to aj pochopit vie,aj dostredivu a odstredivu silu, aj prikon a vykon. NIeco je velmi zle.Teda debil nieje, On ani strasne lenivy nieje. NIeco je zle. Nemyslim,ze to jeho ucitela,ucitelky. NIeje ani debilny,ani lenivy ani nema zlych ucitelov. Alebo ze by si ho rodicia nevsimali, zena si ho isto vsimala. Ved aj ja.
iskra Zverejnené 19. Jún, 2025 Zverejnené 19. Jún, 2025 @slimak Vnímam aj Vášho syna ako šikovného, pracovitého, inteligentného...Nie každý deň sa darí, stres tiež neprospieva, ani pri písomkách... nie každý predmet nás musí príliš zaujímať, niektoré ľahšie človek chápe, iné menej...pravda, aj nie vždy sa nám chce.. akí sme boli my, ako sa nám vždy chcelo rovnako učiť všetky predmety, mali sme tiež svoje starosti, stresy... známka z písomky ešte nemusí znamenať, skutočné vedomosti, talenty, hodnotu.... sme rôzni, so všetkými svojimi radosťami, starosťami ... všetci. Sme jedineční. Dôvera, motivácia, komunikácia, nestresovať, nadhľad, dať najavo, že sme tu pre seba navzájom ...Všetci sme "žiaci" do konca života.♥️ 1
slimak Zverejnené 22. Jún, 2025 Zverejnené 22. Jún, 2025 NIe kazdy predmet nas musi zaujimat, fyzika musi. Ja by som dal povinnne maturity z Fyziki.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz