Skočiť na obsah

alamo

Odporúčané príspevky

Hlavným Problémom Európskej Únie je, že historicky je to vlastne obnovená Franská ríša. Skutočne vhodný názov by bol "Veľká FrankoGermánska džamahíria".
Bežný každodenný rozhodovací proces o "veciach verejných" skutočne funguje tak, že to na čom sa spolu Francúzsko Nemecký dvojzáprah spolu dohodne to sa uskutoční a bude fungovať, a to na čom sa nedohodnú vezme čert.
Francúzi s Nemcami ktorý spolu po stáročia bojovali a naťahovali sa nielen o "Lotarovu zem", ale nakoniec aj o vládu nad celou Európov, sa nejakým zázrakom dohodli že to teda skúsia spolu. Zistili že sa im to páči a vyhovuje..
A už viackrát ukázali, že sú tento pre nich výhodný stav, ochotný za cenu určitých obetí zachovať.
Napríklad vykopnutie Veľkej Británie, ktorej sa to usporiadanie nepáčilo a chcela ho zmeniť. Bola taká obeť.
Alebo odmietnutie prijať do Turecko. (Erdogan sa k moci dostal až potom, následkom Tureckého rozčarovania z odmietnutia.)
Prijatie Turecka by totižto ohrozilo Franko Germánsku hegemóniu, a umožnilo ich prehlasovanie "perifériou".

Prijatie Ukrajiny do ?
He..

Buďto sa Framcúz a Nemec zase spolu dohodnú, ako problém s Ukrajinou vyriešiť v "Mníchove".
Alebo bude vyriešený problém s celou "FrankoGermániou".

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 6
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • alamo

    2

  • tyso

    1

  • buky

    1

  • Tono

    1

Najaktívnejšie dni

@tyso

Pozri sa na čerstvo znovuzvoleného Francúza Macrona, ktorý poslal Zelenského do dakam. Otvorene vyhlásil, že on do Kyjeva šaškovať nepôjde. A radšej chodí do Moskvy, za Putinom.

Alebo Nemca Scholza a jeho "bojové nadšenie".

Citát

https://blisty.cz/art/107871-scholz-vyskrtal-z-nabidky-nemeckych-zbrojovek-pro-ukrajinu-vsechny-tezke-zbrane.html

Scholz vyškrtal z nabídky německých zbrojovek pro Ukrajinu všechny těžké zbraně

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zásadný postoj proti Ruskej expanzii na Ukrajine zaujali hlavne  USABritánia, Poľsko a pobaltske republiky. Pre EU je to stále dilema. Rusko bolo výhodným obchodným partnerom. Merkelová sa správala, ako Rusky agent. Zatváranie jadrových elektrární, ktoré mal nahradiť plyn z Ruska, zabezpečilo pre Gazprom trvalý odbyt. Gazprom mal už pripravené zásobníky, priamo na nemeckom území. Dobudovaním plynovodu Nordstream , ktorý Merkelová tak húževnato presadzovala, bola závislosť na Rusku úspešne zavŕšená. Mimochodom, Angela Merkelová pred 17 rokmi vystriedala Gerharda Schrödera, ktorý je akcionárom v Gazprome a 4. 2. 2022 bol nominovaný do predstavenstva tohoto ruského štátneho energetického gigantu. Už po anexii Krymu bolo jasné, že Putin nie je politik, ktorý dodržuje zmluvy. USA už dávno varovalo Nemecko, pred závislosťou na Ruskom plyne. Napriek tomu Merkelová nezmenila postoj k Nordstream 2. Ani po vyhostení diplomatov v afére s otravou a uväznením Alexeja Navaľného svoje názory nezmenila, keď povedala

„je diplomatickou povinnosťou“ udržiavať otvorené komunikačné kanály s veľkým východným susedom Európy."

Skutočne, Merkelová bola političkou svetového formátu. Ani sa nedivým, že jej Putin pri návšteve venoval kyticu ruží. A verím, že to bolo od neho úprimné gesto. Zhodli sa na tom aj Čínsky súdruhovia ktorí v denníku Sohu poznamenali   

https://sk.news-front.info/2021/08/22/v-cine-odhalili-skryty-vyznam-kytice-ktoru-putin-daroval-merkelovej/

"Autori článku poznamenali eleganciu kytice v bielych a ružových tónoch a dospeli k záveru, že takéto gesto svedčí o „emocionálnej inteligencii“ ruského vodcu, ktorú „dopĺňa jeho vysoké IQ“." 

Hlboko verím, že ani Putinova invázia na Urajinu nijako neovplyvnila názor Čínskych súdruhov na Putinovu "emocionálnu inteligenciu", skôr ich v ňom utvrdila. Otázkou je, či to zmenilo názor Merkelovej.

Najväčším vývozcom zbraní do Ruska bolo v šesťročnom období Francúzsko (152 miliónov eur), nasledované Nemeckom (121,8 milióna eur), Talianskom (22,4 milióna eur), Rakúskom (18,5 milióna eur) a Bulharskom (16,5 milióna) eur). Česko bolo na šiestom mieste. Po anexii Krymu už nebolo pochýb, načo chce Rusko zbrane použiť. Ale Francúzsko a Nemecko dodávali zbrane Rusku až do roku 2020, napriek embargu. A Nemecko teraz svojmu spojencovi z NATO Estónsku odmieta vydať povolenie na vývoz zbraní nemeckej proveniencie na Ukrajinu. Zelenský si aspoň nedáva servítku pred ústa a odmietol návštevu nemeckého prezidenta Franka-Waltera Steinmeiera.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...
Dňa 25. 4. 2022 at 0:06, alamo napísal:

každodenný rozhodovací proces o "veciach verejných" skutočne funguje tak, že to na čom sa spolu Francúzsko Nemecký dvojzáprah spolu dohodne to sa uskutoční a bude fungovať, a to na čom sa nedohodnú vezme čert.

najvyšší čas im do toho hodiť vidly, nie? toto spoločenstvo maródov je nereformovateľné, rovnako ako svojho času CCCP, či v prípade EU skôr jej ideový vzor - Adolfova ríša. čiže zrušiť, a vrátiť sa k zóne voľného obchodu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov