Skočiť na obsah

Slovenské predsedníctvo v EÚ


Tomáš

Odporúčané príspevky

V lete roku 2016 predsedá Európskej únii Slovensko. Tak ako aj euri sme zavádzali akurát v kritických dobách európskej ekonomiky, tak aj predsedať budeme keď sa v Európe stále niečo deje ako napríklad problémy s utečencami v spojitosti s tým začínajú naberať na popularite opäť rôzne ideológie čo vedie k nepokojom čo vedie k dezintegrácii EU až k zániku západu kde sídli väčšina európskych inštitúcií... Ale ináč pre niekoho hrdosť, pre niekoho blbosť, ale každý člen EU sa dostane na rad a o necelý rok to budeme práve my.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...
  • Odpovedí 14
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Tomáš

    6

  • game

    4

  • informator

    2

  • Sniper

    1

Top prispievatelia v tejto téme

Slovenské predsedníctvo v EÚ je jedna zo siedmych udalostí, ktoré by v roku 2016 mali pohnúť našou krajinou.

Ten podivuhodný výber je k nahliadnutiu v článku http://www.aktuality.sk/clanok/310904/slovensko-v-roku-2016-sedem-udalosti-ktore-pohnu-krajinou/#

 

osobne ma zaujalo

4. Vstup siete Starbucks na slovenský trh

asi som neznaboh, ale fy Starbucks mi vobec nic nehovori...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

trochu off topic, ale mne hovorí ...

 

poznám z čítania kníh ... a sledovania krimiseriálov, kde akíkoľvek detektívi takmer každého rangu večne popíjajú nejakú kávu ... a občas zo starbucks.

 

a k téme: že by zrovna firma Starbuck bola to, čo ešte a už len ku šťastiu tejto krajine  chýba ... o tom mám rozhodne síce hodne subjektívne, ale rozhodné pochybnosti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak je to len kultúrne gesto ako aj Košice keď boli mestom kultúry tak za stenami galérií a kultúrnych inštitúcií sa niečo dialo, chodili návštevy zo zahraničia ale bežný človek na ošarpanom sídlisku niekde na konečnej električky, chodiaci do svojej mizernej práce si nevšimol nič žiadnu zmenu. Tak to bude aj s predsedníctvom. Už bolo v telke ukazovali nejakú budovu (neviem kde presne je ale dakde na slovensku) vyzerá ako činžák také presklené a že taraz tam robí 20 ľudí a počas predsedníctva tam bude 80. Slovensko bude môcť dávať nejaké návrhy únii. Môžu sa pól roka opičiť a ukázať sa ako by to viedli.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

A aký má vlastne to rotujúce predsedníctvo význam? Stejne nemôžeme rozkradnúť europske peniaze pre slovenský sociálny systém aby sme si pomohli. Veď v európskom parlamente má každý štát zástupcov a to stačí. Vymýšľajú voloviny že ľudia? Košice už zase kandidujú na nejakú onú že mesto športu či čo...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vyznam to ma smerom dovnutra tej ktorej momentalnej predsednickej krajiny....ze nie su iba nejakym clankom v retazci a tiez ma to svoju vyhodu(?), pocas predsednictva moze predsedajuca krajina navrhovat-podavat temy na riesenie. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 7 mesiacmi...

tak sem-tam čítam, sem-tam počúvam, a zisťujem, že lídri sa v podstate dohodli, že sa na ničom nedohodli.

 

resumé: 27 lídrov bez Británie sa prišlo porozprávať o Únii a Európe. porozprávať sa porozprávali. a to je tak všetko.

podaktorí, napríklad Herr Juncker, sa dopredu tasali, že majú celý zoznam zásadných návrhov, ten celý zoznam návrhov bolo plácnutie do vody.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

jeden po druhom sa objavujú reakcie na summit, po brexite, bez Británie, ktorý vskutku s veľkou pompou neriešil nič.

taliansky premiér bol nespokojný pre neriešenie najpálčivejšej otázky, to je jasné, ani sa tým netajil.

pred novinármi prezentované naučené frázy o jednote, diagnóze, vízii sa po odlete lietadiel rozpadli.

 
Lídri v Bratislave jednotu len predstierali. Taliansky premiér odišiel nespokojný

Nie som jedným z tých, ktorý po summite povie ľuďom, že teraz bude všetko v poriadku, vyhlásil taliansky premiér Matteo Renzi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Bratislavský summit EÚ by mal úspech vtedy, ak by sa medzi európskymi politikmi našiel aspoň jeden, ktorý by talianskemu premiérovi vysvetlil, že ak mu cez diery v plote lezú do záhrady túlavé psy, ktoré sa mu tam vyserú, tak problém nevyrieši tým, že bude žiadať od susedov, aby si tie hovná medzi sebou povinne porozdeľovali.

 

Pre menej chápavých a natvrdnutých: keby talianske námorníctvo nerobilo taxikárov utečencom, z ktorých najmenej 3/4 sú ekonomickí migranti, tak tí by museli nájsť iné spôsoby ako sa dostať do Európy a keďže balkánska trasa je načas uzatvorená, tak imigrácia by výrazne klesla. Menej utečencov = menej kriminality = menej sociálnych a etnických problémov = menej nacionalistických a tzv. xenofóbnych strán. Taliansky premiérko plače nad nesprávnym hrobom, najprv nech rieši čo robia Taliáni na mori. Jediný kto má rozum je Orbán.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A čo bolo na summite? Ja som si nastavil nahrávanie na USB ale telka mi to akosi nenahrala, došiel som z roboty a v zozname nahrávok nič... Ale bolo to z markízy nejaké trojhodinové vysielanie takže možno nenahrá také dlhé. A markíza má archív cez to platené voyo takže ani kuknúť to nemôžem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov