Skočiť na obsah

alamo

Odporúčané príspevky

tyso

Podľa mňa aby štát mohol fungovať ako štát, jednoducho musí rozoznávať medzi občanom štátu a cudzincom. Slúžiť predovšetkým svojim občanom ktorý ho financujú a platia v ňom dane.

Štát ktorý na to neberie ohľad, a občan je pre neho iba "dojná krava" a "ovca na strihanie", ktorej za to že tie dane platí, nedáva nič iba ho deptá, musí zákonite o lojalitu a dôveru svojich občanov prísť, a skončiť v rozvrate.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo,  toto je tak naivny pristup ze neviem kde zacat.   Tu sa bavime o sude,   to co ziadas je povedat ze cudzinec nema ziadne prava, ani na sud.   Toto je v zakladnom rozpore s pojatim prava a platilo to tak mozno v praveku, ked si mohol cudzinca zjest.

Tu slo o namietku ze rozhodnutie o vyhosteni musi mat procesne nalezitosti, napriklad ze sa mozes odvolat.  Znicit system prava len preto ze alamo nechape k comu je dobre dodrziavat zakon  ?    Zakon chrani vsetkych,  pretoze  aj ked je to neuveritelne mnozstvo obcanov veri v to ze sme vsetci ludia.   A mame nejake univerzalne hodnoty, ktore su vseludske.   A napodiv sme sa k tomu zaviazali nie pri vstupe do EU ale pri vstupe do OSN.

 

Mame teda stav, ze ked niekto vstupi na podu EU a poziada o azyl, tak ma narok na uradny postup a nemas pravo s nim zaobchadzat ako keby ziadne prava nemal.     AJ odmietnutie aj vyhostenie sa ma diat podla  zakona.  Ak obcania ziadaju nieco ine, tak skoncime zle.   Delenie na ludi a podludi nici moralku a povedie k dalsim krokom, ktore nicia koheziu v spolocnosti

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale áno.. Zákony treba dodržiavať

Povedz mi tyso.. Koľko zákonov porušila Merkelová keď nariadila otvoriť hranice, a vpustila do Európy státisíce neregistrovaných cudzincov, ktorý sa teraz pohybujú po území EÚ?

Jednať v rozpore s platnými zákonmi je predsa zločin.

Môžem podať trestné oznámenie alebo sa "odvolať"?

V reále ako občan, mám teda menšie práva ako tý privandrovalci.

Oni sa odvolať môžu, ale ja nie.. Môžem iba platiť dane..

To nie je nijaká naivnosť, to je realistický popis tristného skutkového stavu..

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

kedze alamo merkelova ziadne europske hranice neotvorila, tak ti neviem povedat. uveril si nezmyslu. a pravo odvolat sa mas aj ty, funguje to na celom civilizovanom svete. a dokonca aj v rusku,

a ty ako obcan nemozes byt zbaveny obcianstva a vyhosteny. toto povazujes za stav ked mas mensie prava? ach, kde zmizol zdravy rozum, nevies?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tyso má vlastne pravdu..

Merkelka žiadne hranice neotvorila.. Iba povedala "my ti zvládneme".. A potom sa skrz Schengen valili davy neregistrovaných cudzincov.. Zákony sa ignorovali..

A každý komu sa to nepáčilo bol "fašista"..

Okrem importu asociálnych živlov, to malo aj ten negatívny dopad, že odvtedy je "byť fašista".. "normálne"..

Ako inak.. Keď za fašistov slniečka označili aj občanov, požadujúcich dodržiavanie platných zákonov..

A práve tá legitimizácia aj skutočných fašistov je ten najhnusnejší "zločin", ktorý slniečkam treba vyčítať..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

napr. sa ziadne zakony neignorovái. dalej pocet migrantov po vyhlaseni merkelovej zacal klesat atd. to je tvoja alternativa realita, kde nemas zaujem o fakty ale len o potvrdzovanie vlastnych predsudkov

a rovnako spm sem daval statistiky, kriminalita migrantov je len asi o 10 percent vyssia ako u nemcov, drviva vacsina chce len zarobit, ani davky nepytaju. ty miesto snahy o zistenie co sa deje naozaj si prebral bulvarne spravy a si spokojny.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo,   pozri si cisla,      samozrejme ze pokles migrantov suvisel s dohodou s Tureckom ale klesol.   A plot v madarsku ?  ten sa dokoncil rok potom  a moze maximalne menit vnutrouropske trasy.  Ale alamo, ja som to uz vzdal,  ver si comu chces,  pre mna za mna aj MMS.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

konečne nejaký hlas zdravého rozumu, a pomerne prekvapivo z Talianska:

 

Koalícia prisľúbila, že zníži sumu, ktorou Taliansko prispieva do rozpočtu EÚ, prehodnotí európske zmluvy a taliansku ústavu postaví nad zákony schválené Bruselom.

kedy sa u nás objaví v programe nejakej strany myšlienka o obrátení vecí z hlavy na nohy, tj o tom, že našu ústavu postaví nad zákony schválené Bruselom? nech mám konečne koho voliť...

 

ale Taliani nevylučujú že môžu ísť aj trochu ďalej :thumbsup:

 

Borghi pre tlačovú agentúru Reuters povedal, že ak jeho strana neuvidí do dvoch rokov od nástupu do vlády pokrok v tejto problematike, začne presadzovať drastické kroky.

„Ak dovtedy nič nedosiahneme..., nevylučujeme aktivovanie článku o odchode z EÚ, ako to už urobila Británia," vyhlásil Borghi z Ligy Severu.

https://www.aktuality.sk/clanok/564222/talianska-liga-severu-hrozi-v-predvolebnej-kampani-odchodom-z-eu/

 

držím palce našim Talianskym priateľom! :agree:

 

Stredopravá koalícia, do ktorej patrí aj nacionalistická strana Bratia Talianska, je favoritom pred talianskymi voľbami a podľa prieskumov má šancu získať v parlamente pohodlnú väčšinu.

je teda celkom reálne, že sa niečo v EU konečne pohne správnym smerom...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

 

Stabilita eurozóny bude ohrozená, ak budúca vláda v Taliansku prestane dodržiavať európske záväzky týkajúce sa dlhu a deficitu tejto krajiny.

 

Uviedla v nedeľu večer belgická televízna stanica RTBF s odvolaním sa na vyhlásenie francúzskeho ministra hospodárstva Bruna Le Maira.

https://www.aktuality.sk/clanok/591153/le-maire-ak-taliansko-porusi-zavazky-v-oblasti-dlhu-a-deficitu-ohrozi-eurozonu/?AT=wgt.hp_hp-najcitanejsie-3hod.c.x...A.

 

:O pozoruhodné, že na to upozorňuje práve francúzsky minister, keď francúzi, rovnako ako taliani, si zo svojich záväzkov ohľadne dlhu a deficitu, robia trhací kalendár už dávno :P

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

len poznamka, geopolitika nepusti.  Ak sa EU neda reformovat, tak podlahne vojensky.  Bud tradicne niekomu na kontinente alebo hrozbe z vychodu ( tiez tradicne). 

Nie celkom chapem tej radosti nad problemami, 

a poznamka : francuzi sa teraz snazia,  taliansko sa naopak zblaznilo.  Dost to posiluje moznost dvojrychlostnej EU,  sever a juh.   Chyba ale silny lider, ktory by to zvladol presadit aby vysledok daval zmysel.

A v tomto ma Fico pravdu,  Slovensko je realne naviazane na nemecko a je pre nas klucove sa drzat v casti EU kde bude.   Na tom ze nas rozpocet bude dohliadat konzervativna centralna banka vidim len same prinosy, 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

k tej reformovatelnosti EU...preco by sa nedala reformovat?......otazka je, ci sa chce reformovat...a to je podstatny rozdiel.

 

A s tou vojnou tu nestras...to nas akoze kto ma napadnut?....aha Rusi s Nemcami ak im neumoznime vybudovat "severny prud 2"...

 

Taktiez toho Macrona tolko neveleb, ako som uz niekde napisal, tak Francuzi su najlavicovesi v celej EU a spasitel Macron to bude mat tak tazke, ze az nemozne...este ani poriadne nezacal a uz mu komunisticke odbory znefunkcnili vlaky a lietadla..ak chce nieco v blizkom horizonte napravit v ekonomika, tak jedine za cenu "znefunkcnenia" niektorych slobod, lebo inak mu to bude trvat desatrocia...a mozno potom pride ta vojna a vsetko sa potom vybuduje nanovo :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...
Citát

Vakcinační centra na Apeninském poloostrově budou mít podobu designových pavilonů, které vyrostou v každém italském městě. Otázky nad efektivitou procesu ale zůstávají.

Krása a špičkový design jsou zaručeny, zda to ovšem bude dobře fungovat, není jisté. Stovky let starý rozpor v jádru italské společnosti se vyjevil v nečekaně současné souvislosti: jde o očkovací centra proti nemoci covid-19 vyvolané šířením nového typu koronaviru.

Začátkem týdne totiž Domenico Arcuri, zvláštní pověřenec italské vlády pro koordinaci opatření proti šíření viru, ve spolupráci s elitním architektem Stefanem Boerim představil podobu vakcinačních center, v nichž se budou moci Italové nechat očkovat proti nemoci covid-19. Jde o kruhové dřevěné pavilony potažené nepromokavou textilií s výrazným symbolem růžovofialové prvosenky (petrklíče).

Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/italie-bude-proti-covidu-ockovat-v-designovych-stavbach-skeptici-pochybuji-o-tom-ze-zeme-vakcinaci-z.A201217_210854_ln_zahranici_rkj

Citát

Podle organizace FEU sdružující italské malé a střední podnikatele ve službách jde v případě Boeriho očkovacích pavilonů o vyhazování veřejných peněz za akci, kterou by šlo realizovat mnohonásobně levněji. Celkové náklady jen na výstavbu a provoz pavilonů se odhadují na 150 milionů eur (asi 4 miliardy korun).

„Zda se lidé budou moci nechat očkovat v maringotce, či v designovém pavilonu, na tom tolik nezáleží. Naopak podstatné je, kdy bude celá akce připravena, jak to bude zajištěno personálně a podobně – a to jsme se zatím od vlády nedozvěděli,“ argumentuje FEU.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/italie-bude-proti-covidu-ockovat-v-designovych-stavbach-skeptici-pochybuji-o-tom-ze-zeme-vakcinaci-z.A201217_210854_ln_zahranici_rkj

čiže, Italští soudruzi, ktorí už teraz dlžia kam sa pozrú, idú budovateľsky vyhadzovať peniaze za nezmyselné pavilóny, a zvyšok európy by im to mal, prostredníctvom rôznych fondov obnovy, eurovalov a iných ekonomických šialeností, financovať... nenastáva náhodou čas na diskusiu, či nezrušiť aspoň eurozónu, keď už nie celú EU. lebo oni si evidentne s utrácaním za nezmysly nedajú pokoj...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 19. 12. 2020 at 5:37, Tomáš napísal:

EU je dobrý projekt.

nie Tomáš - EU by mohla byť dobrý projekt, keby dohodnuté pravidlá platili pre každého rovnako. ale ak sú v nej dve kategórie štátov, rovní a rovnejší, a tým že na každého neplatí rovnaký meter, tak si už teraz EU programuje svoj budúci rozpad.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

Pred nejakými piatimi rokmi, a nielen piatimi, som písal o budúcnosti Európy.

Dňa 6. 4. 2015 at 15:08, Sniper napísal:

Medzi rokmi 2030 - 2050 predpokladám veľkú vojnu v Európe. Za predpokladu, ak Európania budú ešte chcieť zachrániť svoju civilizáciu.

Vyzerá to tak, že môj predpoklad môže nadobudnúť presnejšiu formu, a dokonca skôr ako som predpokladal.

vojna_20210510_151020.jpg

vojna_20210510_151023.jpg

 

Čo na to imám tyso? Žeby sme sa predsa len toho dožili v aktívnom veku?

  • Sorry! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

toto je sice uz asi tak mesiac stara vec, ale tvoja prognoza sa dufam naplni skor, no bez vojnoveho riesenia.....alebo nech sa biju stare staty EU, pretoze tie to maju aj tak v genetickej vybave....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak tak rakúskouhorsko t.j. SK/CZ/AT/HU/SLO sú suprové štáty a po rozpade EU založíme spoločenstvo národov strednej európy. Budeme tam všetci ateisti a náboženstvám dovolíme fungovať len po tou podmienkou že nebudú v mene náboženstiev bojovať. Taká bude nová Európa.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no neviem, ale ked si to myslis, tak sa to mozno splni, ale hlavne je to, ze mas predstavu novej Europy ako Sniper....vidim, ze si jeho dobrym vzorom.....len neviem, preco ta tak ponizuje....ze by ti zavidel tvoj intelekt?.... :)))))

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Európsky politický cyklus je zhruba 40 rokov, ak rátame za začiatok súčasného rok 1990, potom rok 2030 je reálny termín na jeho ukončenie. tou dobou, okrem problémov s islamizáciou západu EU, už bude veľká časť obyvateľstva trpieť výraznou energetickou chudobou kvôli šialeným budovateľským plánom, ktoré vyústia do devastácie celého energetického sektora, čo sa následne prejaví aj v ekonomike sužovanej v tej dobe už pravidelnými blackoutmi... voliči z toho nadšení asi nebudú :eehmm: rovnako asi nebudú nadšení ani z toho, že zodpovednejšie členské štáty budú splácať aj šialené dlhy nasekané južným krídlom EU...

napríklad väčšine ľudí stále nedochádza, že takto o desať rokov osobné autá už nebudú tovarom spotrebným ale luxusným. a ani vlastníctvo elektromobilu, tak preferovaného Bruselom, ešte nebude znamenať, že si ho majiteľ bude mať ako nabiť.

v podstate sú možné len dva scenáre vývoja - buď zrušenie demokracie v EU, alebo postupný rozpad únie...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov