Skočiť na obsah

alamo

Odporúčané príspevky

http://omediach.blog.sme.sk/c/311848/Matica-chce-odskodne-za-komentar-Zverozvestcovia-z-Matice.html

 

Vedeniu Matice slovenskej sa nepáči komentár Michala Havrana s názvom Zverozvestcovia z Matice, ktorý vyšiel v marci Pravde a na portáli jetotak.sk. Matica podala na vydavateľov žalobu. Chce odškodné 10 tisíc eur.

 

„Matica je v súčasnosti jednou z najhlúpejších slovenských organizácií. Nik poriadne nevie, na čo slúži, čo robí a čo by robiť mala. Jej nové vedenie pôsobilo príčetne asi dva dni, no ani Marián Tkáč neprešiel skúškou správnosti, ktorou je v našich dejinách 14. marec 1939,"

 

„V tlačiarni získanej od Vladimíra Mečiara za korunu tlačila porno a neofašistickú propagandu. Snažila sa osádzať falické symboly, nazývané eufemisticky "sochy vierozvestcov", na etnicky zmiešaných územiach. V domácej politike podporovala najprimitívnejšie prúdy myslenia založené na etnickej, rasovej a náboženskej nenávisti."

Havran nevidí zmysel existenie Matice. "Verejné vyhlásenia tohto spolku, ktorý robí hanbu svojim zakladateľom, sú dnes na úrovni idiotov z paramilitárnej skupiny ´Slovenskí branci´ trnavských učňov a futbalových fanúšikov."

ja súhlasím z Havranom.. je to "krkavčia mater"..

a čo si myslíte vy ostatný? dá sa Matica ešte nejako reformovať a zachrániť?

má ešte vôbec nejaké zmysluplné poslanie?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 16
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • game

    8

  • dead

    2

  • D'Ady

    2

  • alamo

    1

a čo si myslíte vy ostatní? dá sa Matica ešte nejako reformovať a zachrániť?

má ešte vôbec nejaké zmysluplné poslanie?

 

nie. nedá, nemajú na to, nevedia oni sami, na čo vlastne slúžia, a naučiť sa propagovať a držať pokpe a nad vodou svoju krajinu, slovenstvo, národ či jazyk, k čomu slúžila pri svojom zrode, by sa mohli ísť učiť do niektorých susedných krajín.

takto význam nemajú ani najmenší, zakonzervovať a urobiť pamätný deň by bolo lacnejšie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 7 mesiacmi...

Matica slovenská je v posledných rokoch hodne kontroverzná záležitosť, a už dosť dlho, aj so svojimi predsedami a celým pôsobením, od vydávania čudesných učebníc histórie až po pomotanú hlavu dnešného pána predsedu -

- celým menom je to Ing. Marián Tkáč, PhD., ekonóm a filozof, ktorý mení dejiny, starým Slovákom prisudzuje cisárov, na územie Slovenska posiela poslov a obchodníkov starej Indie, a navyše o všetkých svojich fantazmagóriách maľuje obrazy ...

čo by nevadilo, keby podľa vlastných slov v dokumentárnom filme, odvysielanom českou tv, sám pán predseda Matice Slovenskej nevyhlásil, že

Tie sa raz možno vydajú podľa jeho slov ako maľované dejiny Slovenska pre ľud a mládež. V nich budú mať naši potomkovia možnosť obdivovať návštevu Indov s obchodníckymi sklonmi k našim predkom, ktorí žijú pod Kriváňom. Tí vyznávajú kult vlasatého boha, odkiaľ podľa predsedu vzniklo pomenovanie Sloven, pretože vyznávač vlasatého boha sa v tamilčine(!) údajne povie Sloven.

 
okrem toho píše do kdejakých národných periodík o svojich víziách minulosti, a okrem toho v Stropkove mal nedávno výstavu svojich obrazov, pre začiatok, takto bude raz vyzerať učebnica o Slovákoch pre ľud a mládež :
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nechcem Mariana Tkáča hodnotiť, ale ja by som bol viac hrdý na Slováka, ktorý by mal radšej zaujímavé vízie do budúcnosti, ako stále hľadať čosi v minulosti, napríklad:

 

Prevychovať Slovákov a hlavne určitú menšinu k úcte k prírode, aby nevytvárali hocikde skládky a bordel,

aby mali úctu k spoločnému majetku, neničili zastávky autobusov, nemaľovali všade primitívne grafiti,

aby mestá na Slovensku boli najčistejšie a najkrajšie na svete,

aby všetci občania mali možnosť postaviť si perfektné bývanie v čistom prostredí, keďže každý by mal možnosť pracovať a slušne zarábať,

aby boli všetky vodné toky dôkladne vyregulované, to čo treba, zalesnené, aby nevznikali záplavy,

aby každý mal plné ruky práce a nemal preto vôbec ani minútu času na páchanie kriminality.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ale toto, ako čítam, či lepšie povedané, nečítam nikde, Maticu slovenskú priveľmi netrápi.
vždy sa všetci paprú v minulosti, vymýšľajú si slovenských kráľov a dejiny, ktoré neboli, vydávajú periodiká a knihy, ktoré žiadny súdny človek nečíta ... nechcem sa dotknúť súdnych človekov, ktorí ich čítajú pre rozhľad-info o ich počinoch či zábavu.
Matica je vo svojej dnešnej forme prežitá zbytočná organizácia, ktorá Slovensku neprináša  nič, a už vôbec nič z toho, čo by pre Slovensko urobiť mohla.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Matica slovenska stratila svoje opodstatnenie, ked si v zmenenych podmienkach nedokazala obhajit svoju cinnost, resp. prehodnotit svoju napln.

A nemyslim tym poslednych 20 rokov, skor poslednych cca 60.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Matica slovenská sa otriasla a vypelichané perie len tak lietalo ...
pán premiér Fico na slávnosti povedali, že Matica slovenská je dnes uznávaná vedecká inštitúcia a že je Matica slovenská základom všetkého vzdelania.

na oslavu 150. výročia svojho vzniku si Matica zaslúžila aj čosi lepšie, než to, čo dostala ... ale pánom navzájom sa tľapkajúcim po pleciach to stačí

stačil už menoslov ocenených ...

 

post-3-0-55062000-1375563133.jpg

 

prečítajte si sami.

http://www.sme.sk/c/6890532/matica-na-slavnosti-ocenila-harabina-aj-durindu-meciara-aj-klausa.html
 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

ako kedysi začala táto téma ... obávam sa, že Matici sa nebude páčiť ani blog  Mira Pastoreka

 

Matica? Zbúrať, spáliť a zem zasoliť.

 

súhlas. keď je toto
 

O stave Matice napovie katalóg jej vydavateľstva. Vedľa seba tu stojí výborne pripravená séria slovenskej klasiky a pochybná publikácia o kráľovi Svätoplukovi. Pekné zbierky povestí a knihy, velebiace hrdinov ľudáckej emigrácie. 

A čítali ste dakedy ich Slovenské národné noviny? Zlí Maďari nás tisíc rokov utláčali a teraz sa drzo snažia o autonómiu. Liberálni Česi nás ožobračovali a čechoslovakizmus nás ohrozuje aj dnes. A vôbec, všetci nám robili zle a my teraz nemáme národné povedomie. Ale keby sme sa my Slovania dali dohromady, možno hádam bez tých Čechov, ale možno aj s nimi, veď to zase nie sú Maďari...

Toto slovenskú kultúru nerozvíja. Okypťuje ju to. 

Matica svojím nárekom nad históriou vlastne Slovensku nedovoľuje vyslobodiť sa z Uhorska a Československa. Dospieť.

 

a toto

http://hnonline.sk/sites/default/files/attachments/images/370/49371370-tkac_matica.jpg

vizitkou dnešnej Matice, minimum nechať na Maticou odchovaných vlastencoch, nech si tie jaloviny aj s fantazmagorickými obrazmi http://www.espektrum.sk/index.php?text=5558-v-muzeu-vystavuje-sucasny-predseda-matice-slovenskej  nudiaceho sa pána predsedu financujú sami.

a nech sa zasolia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

jediný priestor, kde by sa mala MS angažovať, samozrejme nie v tej podobe ako vyzerá dens, je podpora slovenských komunít v zahraničí - zabezpečovať im slovenskú literatúru, časopisy, učebnice, učiteľov slovenčiny, pomáhať s rozvíjaním folklóru atď,  inak v súčasnej spoločnosti miesta nemajú, podľa mňa

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

Matica slovenská je pri svojej bohumilej nečinnosti a štátom nalievaných financií pre nič zanič ideálnym miestom, ako šafáriť s peniazmi ...

toto je jeden, počkáme si, až príde na rad ten myslením vykĺbený korunovaný plešatý svätoplukov prapravnuk.

 

Obvinenie bývalého šéfa Matice Markuša je právoplatné

Polícia Jozefa Markuša obvinila v septembri, on voči tomu podal sťažnosť.

 

Exšéf Matice slovenskej Jozef Markuš čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Skutku sa podľa prokuratúry dopustil ako predseda a štatutárny orgán Matice slovenskej.

„Prokurátor generálnej prokuratúry zamietol sťažnosť exšéfa Matice slovenskej, uznesenie o vznesení obvinenia je právoplatné,“ informovala hovorkyňa generálnej prokuratúry Andreja Predajňová. Naďalej sa vo veci koná, spis teraz putuje späť na krajskú prokuratúru, dodala.

Polícia Jozefa Markuša obvinila ešte v septembri minulého roka na základe pokynu bratislavského krajského prokurátora. O prípade informovala v októbri televízia TA3.

Podľa televízie súvisí obvinenie s kauzou okolo matičného fondu, kde Matica údajne premrhala vyše 200-tisíc eur. Podľa TA3 obvinenie na Markuša padlo po dvojročnom vyšetrovaní po viacerých trestných oznámeniach. Jozef Markuš odišiel z čela Matice v roku 2010 po dvadsiatich rokoch. Hrozí mu trest odňatia slobody na desať až 15 rokov

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

"zaujemca ma moznost zaplatit uvedenu sumu jednorazovo, v takom pripade sa po uhrade a registracii stava zakladujucim clenom MS"

post-42-0-38484800-1484915248.jpg

 

je tu teda priestor na jednu narodnobuditelsku:
 

Kupte si u nas uctu
dame vam cislo uctu:
 
SK43 0200 000 3500 0042 7362
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

trochu som niečo zrejme nepochopila :hmmm:

 

matica slovenská bola založená roku 1863... (ako pozerám, to je aj variabilný symbol na platbu)... ako sa možno stať zakladajúcim členom o jeden a pol storočia neskôr?!

to funguje ako odpustky spätne? kto viac farebných pásikov, tým viac zakladajúci člen?

 

no nič, svet je plný vecí, ktoré nechápem... :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no tiez o tom rozmyslam, ale je to velke pokusenie..kedy sa ja este stanem niekde zakladajucim clenom??...ale nepaci sa mi, ze sa nim mozno stat aj na splatky.. :zubiska: ..ked uz tak hned..a moje meno sa bude spominat zarovno so Stefanom Moyzesom :happyroll:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

túto hlboko sprofanovanú organizáciu, na ktorú dáva štát ročne 1,5 milióna eur

a ktorej pošahaný doživotný predseda sa rád hráva na reinkarnáciu Svätopluka aj s korunou na hlave:

 

post-3-0-18836400-1487689195.jpg

/tu na Devíne - ale ten oný na hlave nosí bežne/

 

takže tú organizáciu by bolo asi načase rozpustiť, kníh s falošnými dejinami napísali už mraky, sám pán predseda maľuje a vystavuje obrazy s falošnými dejinami Slovákov, a nerobí mu to najmenší problém, naposledy /vraj z nie štátnych peňazí/ natočili video, kde falšujú dejiny en bloc.
 

 

Pred tromi rokmi organizovali odborný seminár „S úctou k dejinám“ k 75. výročiu jeho vzniku, pred piatimi rokmi predseda Matice Marián Tkáč navrhoval zo 14. marca urobiť pamätný deň.

Teraz Matica zavesila na svoj Youtube kanál video s názvom „Bez 14. marca“, v ktorom sa snaží vykresľovať paralelné udalosti, ku ktorým by údajne došlo, ak by Slovenský štát nevznikol.
 

S obsahom videa má problém minister kultúry Marek Maďarič. „Toto video nevhodne relativizuje zodpovednosť Slovenského štátu za osud slovenských Židov a rovnako nevhodne, až absurdne navodzuje dojem, že SNP by vlastne nebolo, ak by nevznikol Slovenský štát,“ reagoval.

Matica píše alternatívne dejiny - aj za SNP vďačíme Tisovi

a to je čo povedať, dokonca sa ozval aj Maďarič, štipku rozumu ešte má.

 

ďalší excelentný produkt Matice slovenskej:

https://www.youtube.com/watch?v=dJEC2TYUkx4

 

vytrieskať ich ako hadov, rozohnať robiť  a zastaviť dotácie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov