Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

To, ci ist alebo neist k porodu je dost osemetna otazka...mozno je to pre niekoho zazitok, ale poznam jednu maminku, ktorej bol muz pri porode a bol to pre neho tak zdrvujuci zazitok, ze ju doslova zacal odmietat a dnes uz nie su spolu. Prave pre to ako ho to poznacilo. Takze neviem, ci by som ti to odporucila, ako ti to tu pise slimak

Zverejnené

Ak si pamatam, zena chcela aby som tam siel, bol s nou, mozno sa bala. Tak som siel. Keby velmi chcela aby som siel aj druhy krat, mozno by som siel. Ale mna to uz nezaujimalo. U nas to trvalo kratko. Hodinka pred porodom a hodinku som zostal este po. najhorsie bolo asi to zasivanie, "z mojho pohladu".

Ja som tam nesiel kvoli strihaniu snury, ci foteniu a natacaniu. Drzal som ju len za ruku. Ja som sa dole ani nepozeral(nechcel som sa traumatizovat). :) Ani nebolo nic vidiet.

Zacal ju odmietat a to kvoli porodu?

Zverejnené

ale vsak k porodu sa nechodi na to, aby sa otecko pozeral ako to ide porodnymi cestami von, ako ju siju, ako rodi placentu

chlap vidi akurat to "utrpenie" zeny a nasledne novorodeniatko

so sestrou idu potom dieta poumyvat vedla, lekari zasiju mamicku, otecko nic nevidi

samozrejme, moze sa stat ze nieco zahliadne, ale nemyslim si ze je v nevedomosti

byt pri porode je hlavne o tom, aby bol muz zene oporou, a nie len pri samotnom rodeni, ale aj predtym, ked treba pomoct do sprchy, ked utisovat,..

poznam mnozstvo muzov, ktori boli pri porode a po nom si este viac vazia tu zenu, pretoze vidia, ze je to naozaj makacka, odrodit si to

jeden kamos mi dokonca povedal, ze si myslel ze to zeny prehanaju ked vravia aky je porod narocny a podobne..ale ked bol pri tom, pochopil ze zena je ta, ktoru si ma muz vazit, obdivovat, ..

naozaj ho to poznacilo, pozitivne, a ked potom rozpraval, bolo citit, ze voci svojej zene pocituje este vacsiu lasku

chapem, ze su muzi, ktorych to nelaka, a su isto aj povahy, ktore v pripade ze by uvideli detaily mozu byt natolko "labilni", ze sa z toho zosypu a zenu zacnu odmietat

zaujimave, ze pri tom robeni toho dietata mu zle nebolo, to uz je fajn ked dnu to ide pohodlne, ale akonahle ide von zivot, tak uz je to nechutne..

kazdopadne, muz by mal ist k porodu informovany, mal by si byt vedomy toho, ze moze vidiet a pocut vselico

• Pridať bod 1
Zverejnené

Počul som od viacerých dobre overených zdrojov, že keď je muž pri pôrode, tak k rodičke sa aj lekári a sestry správajú oveľa lepšie.

muz by mal ist k porodu informovany, mal by si byt vedomy toho, ze moze vidiet a pocut vselico

Nerob z toho horory, lebo keď si to tu Jovzin prečíta, tak mu cvrkne z toho :lach:
Zverejnené

Je to urcite velmi individualne, co sa tyka pristupu lekarov a sestriciek k rodickam. Neda sa jednoznacne povedat, ze sa automaticky k tebe spravaju horsie, ak ides rodit bez podpory muza.

Zverejnené

jednoducho je lepsie ked zenu utisi jej partner, povie jej ze to zvladne, ako ked jej cudzia sestricka zahlasi, aby to tak neprezivala :)

Zverejnené

HMm blizi sa to. Vcera sme boli vyberat pesar. Teraz uz len kazdy den ked mi vola Stevka tak trpnem ci nahodou nezahlasi mojko uz to ide :)

Btw ludia asi to je trosku do inej temy ale chcem sa poradit. Chcel by som malemu ked sa narodi spravit nejaku poistku/sporenie a neveim aku odporucate. Premyslal som nad stavebnym sporenim, pripadne tam je tusim aj nejaka poistka kym nedovrsi 18 rokov ne , co sa spori do jeho 18tky ?

Zverejnené

Ano je to trošku do inej témy, pohľadaj si niečo v ekonomike, možno tam nájdeš príbuznú tému alebo si založ novú, ale nedávaj do jednej témy všetko čo ti napadne, ako to u teba býva dobrým zvykom ;)

Zverejnené

Tak Jovzin sa stal otcom :) Dneska rano o 03:50 sa narodil maly Ondrejko :) Ma 2,9KG a 48cm a je zlatucky :) Skusim este dat fotku neskor :)post-3-0-82167300-1344195698.jpg

Zverejnené

tak znovu: všetkým veľa zdravia a šťastia, gratulujeme :) :flowers:

a novinky a fotky, samozrejme, vyjadrenia babičiek a tak ... všetko :)

/ pokiaľ dobre vidím ten kúsok, čo je z neho vidieť, podobá sa na tatka ! /

Zverejnené

jezisko, to jovzin myslel vazne, to dieta... :lol:

toto je normalne mila sprava, uz stvrty den sledujem poslancov v parlamente, mala som pocit, ze uz nic dobre nebude...

:flowers: tak gratulujem rodicom a štuplovi zelam vsetko najlepsie :)

Zverejnené

Hmm, :) . Jovzin gratulujeme. Nech ste zdravi a stastni . Pozdrav Stevku.

Zverejnené

Tak gratulujem k tomu malickemu drobcekovi, hlavne nech ste vsetci v poriadku a zdravi :)

Zverejnené

jeeejda, neviem ktory z vas je vacsie ucho :)

ci ten drobec alebo ty :)

no nejako rychlo to ubehlo, uff, tak sa drzte, zelame hlavne kopec zdravia ;)

Zverejnené

všetko najlepšie, gratulujem! Veľa zdravia malému, aby vyrastal obklopený láskou, a vám aj veľa trpezlivosti ...

Hmm, neviem, prečo, ale mne sa nijaký obrázok neukazuje.

Zverejnené

Elfant ci kto sa pytal: Nie necakame a dufam ze ani nebudeme tak skoro. Aspon najblizsie 2-3 roky necem o babu ani pout.

:lol:

• Pridať bod 2
Zverejnené

Nj :) Keby to každý len plánoval tak polovica obyvateľstva vymrie. Musí to prísť neplánovane, keď to príde, tak potom je človek nútený zmeniť priority či chce alebo nie.

Zverejnené

Njn tak to aj prislo neplanovane :) A menim priority to hej :)

Zverejnené

noo, už je obrázok ok. Jovzin, to je tvoj mladší brat, čo vám pôjde za krstného? :)

ešte raz gratulujem, a nezabudni pridávať obrázky aj keď drobec bude väčší.

Zverejnené

Jovzin sa nezucastnil?

-

Si sa pytal na poistenie. Snad mozem. Jovzin ja nemam poistene nic ani zenu ani deti ani byt ani dom ani pracu. Som dlhorocny stavebny sporitel, nemyslim si ze je to zle ani zle. Ani dobre.

Jeden cas som spravil aj detom zmluvy na 15 tisic a za to zaplatil 2*150 - poplatky aj hlupost,ale ja som im realne nechcel setrit, proste ak bude potreba tie peniaze im zoberiam. Proste len na ne dostavam premiu 66 eur. Je tam aspon myslim - ten naznak poistenia a preto som im to dal na 15 000, lebo ze keby tak im ta sporitelna do polovice 7500 dospori. A som si dal aj pravidelny vklad co je podmienka pre nich a este som usetril na poplatkoch.

Este raz stavebne si myslim, ze nieje zle z principu, ale nieje ani to najlepsie. Kvoli poplatkom a obmedzeni. Proste ak a mozno ty uvazujes ze tie peniaze puzijes na zvysenie svojho byvania, co pomoze aj Ondrejkovi.

Relativne dve novinky. Co som sa dozvedel dnes, zhodou okolnosti som bol v PSS a zenska mi davala letak. Vraj do konca augusta je jedno na aku sumu uzavriete zmluvu poplatok bude 20 euro. Hej ja som platil za jedno dieta 150 eur. A druhe, na buduci rok uz statna premia nebude 10%,ale 11,5%. Ako je to dobre aj pre mna aj pre ludi, Smer chvalim. Teda usporit na plnu premiu(66 eur) staci menej. Mne to vyhovuje,alebo aj tak asi viac nebudem mat.

Neviem. Ako sa rozhodnes a ci. poistit dieta a kvoli comu? Moja dcera ma teraz 1,5cm sram nad obocim, ######la hlavou do .. je to jedno.

A co by mi pomohlo nejakych 100 eur? A aj tak neviem aj ci sa to da poistit. Alebo ci to preplatia, nie sitie,ale ked z nej budem chcet mat mis monokyny jej to bude pri praci vadit, si myslim.

Chlapec si zlomy nohu.

Neviem..

Zverejnené

jovzin asi skor mysli poistenie, aby dieta ked sa zacne osamostatnovat malo kvazi "startovaci balicek" a nemuselo zacinat od nuly

je lepsie niekam odkladat, setrit, ako to komplet prehajdakat .. casom budes rad ze si si pravidelne odkladal po malych ciastkach

Zverejnené

jovzin asi skor mysli poistenie, aby dieta ked sa zacne osamostatnovat malo kvazi "startovaci balicek" a nemuselo zacinat od nuly

Tak na to poistenie nesluzi. Na to sluzi sporenie. Moze byt aj to stavebne. Aj na to dieta - ale.. (povodne som to tak nepochopil,ale v druhej vete(neskor som si uvedomil) si to vysvetlila a stym suhlasim)

Teda na sporenie aj ked som laik a neviem - nepoznam produkty - Jovzin obrat sa na ludi na stranke ako investovat - POISTKY NIE!

Stavebne ja mam(ci rodina ma) na vsetkych 4roch clenov. Ale to je stavebne a na vsetkych 4roch kvoli tomu aby som mal 4 premiu. Aby som to mal trebars do 5tich rokov(nasporene a mohol poziadat o uver - ale ten mozno nema vyznam aj ked nieje zly urok 4,7%, - ak mozes mat 2,5% hypotekarny uver pre mladych). Dokedy to sporenie ma zmysel. Resp ta premia. Nema to vyznam na 18 rokov ak uz po 5tichrokoch ti 2%(na urokoch) su vyssie ako premia.

Co uz v mojom pripade nastava, ze na urokoch mam viac ako na premii. A kedze este nemam 35 rokov tak spekulujem nad HUP.

Ale sporit treba. Ja poviem ze poistky nie.

Poistujem sa vtedy ked, ak sa stane riziko a bojim sa ho ci ho neviem vykryt tak sa poistim, resp,ze poistka by bola lacnejsia. A benefity z poistky vyssie.

To neznamena aj keby som detom hned zobral teraz peniaze a vyuzil ich na kupu lepsej nehnutelnosti ako mame dnes, alebo na hocijaky rozumny - nebodaj vynostny ciel - ze to nespravim, a ze hned ako to spravim, ze tim detom nebudem sporit nadalej. Podla moznosti a o par rokov ovela viac.

---------

Sporit treba v rozumnej miere a rozumne. To bez debaty. Ak clovek ma dost nasporene nemusi sa poistovat a o to ma to lacnejsie.

A zo skusenosti , sa nam stalo a myslim, len pri prvom dietati asi po troch dnoch ako boli doma, zvonili poistovaci. Jovzin zije vacsom meste, vacsia matrika ci nemocnica, nech napise ci a kolki ho navstivili.

------

To v stavebnej sporitelni aspon ako ja viem(cisi vysveltuljem,lebo niekedy sa mozem mylit) . Je to ze ak by si zomrel ty(ten co tu poistku robil), resp. napisem to na mna. Ja som to detom spravil obom po 15 000(hned jednorazovy poplatok nma stal 2 x 150 eur - dnes to mas za 20 eur,teda vraj do konca oktobra). Som si myslel ze aby to malo zmysel , ze nech im dosporia aspo do 7500 . Robil som to koncom roku 2009,kedy sa mi narodila dcera a teraz pozriem. Chlapec ma uz teraz nasporenych 3600 eur teda poistovna by mu do asi 18 rokov(teraz ma 5) ak by som dnes zomrel dosporila 3900 - Asi ako poistka to nema vyznam. Pre mna uz to stavebne ako poistka nema zmysel.

Na sporenie este to ujde, mam na tom v cistom(bez dane nieco nad3%) , zroka na rok sa to znizuje a to ze vlada zdvihne uroky na statnej premii z 10% na 11,5% mi vyhovuje.

Ale zas na jednu zmluvu to asi nema zmysel sporit, mozno ma a na trhu lepsie mat nebudes. Proste ale rocne sporit 660, ci v buducom roku 570. Ti asi bytovu otazku nejak neporiesi. Mozno ano a mozno aj v jovzinovom pripade to ma zmysel. Lebo je mozne ze ceny nehnutelnosti pojdu dole. Ale ak sa chce prestahovat mimo krajinu. Proste neviem na kolko ma ci aj na 3 krat 660, a ci nespekuluje o odchode. Preto neradim a na sporenie su aj ine terminovane vklady - bez poplatkov - ale tu nemam skusenost a v budusnosti sa asi vyska uroku tam nebude zvysovat(momentalne sa znizuje).

Ja mam stavebne na CS 55 000 a uz neviem co si snimi pocat. Uz neviem ci ma aj zmysel sporit pre mna. Chcem sa tych penazi zbavit.

A ako som uviedol na chlapca som tri roky daval 3*660=1980 plus tohtorocnych 660. Ale ma na ucte o 1000 viac, malicko spravili uroky ci premia,ale tohto roku sme tam vlozili 1520 - teda uz aj nezmyselne sporim viac a o to je ta pre mna poistka SPP nezmysel. Vlozil som viac,lebo sa mi uz sporit nechce. A potrebujem hodnotiace cislo.

Proste nieje to jednoduche. Sporim sporim(nevyberiem(ak nebudem potrebovat) ,ani nepoziadam o uver, ved kvoli comu ak hypourok moze byt polovicny) a mozno to nevyuzijem,iba ak poistku, ked zoberiem hypoteku tak sa nemusim bat aj keby sa mi nieco stalo, ze to zena nesplati. Inak na to je dobra vec aj II. pilier.

Zverejnené

co sa mi este paci najviac je tato fotka hned po narodeni. Tu mi ten maly fakt padol do oka a do srdca a do duse :)

Obrázok

a potom tu este mame Disney fotku :D

Obrázok

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov