Skočiť na obsah

slimak

Odporúčané príspevky

Dnes som pozeral superstar a nejaka slovenka spievala nejaku francuzsku pesnicku, vraj ju ma prespievanu aj Rotrova(velmi dobra spevacka). Dievca to pekne zaspievala. Ale ja som si spomenul na Knazka. On ako herec pre mna OK, ako politika som ho nemal rad ale ako cloveka aj herca ho respektujem. Knazko ma relaciu o hercoch, velmi rad sa na to pozeram. kto je dobry herec na slovensku? resp. bol. Vela je uz len v nasich spomienkach. Napr. moj oblubenec je huba, on uz je starsi, ale ja si ho pamatam aj ako mladeho a chudeho(vlastne stale je).

My sme mali strasne vela dobrych hercov. Mozno by som nespomenul co boli popularni, uplne hviezdy ale pre mna boli.
pre mna najvacsia hviezda je , idem vygooglit meno. Vedel som ako sa volal aj googlovanie mi dlho netrvalo Ivan Mistrik. Toho chlapa je mi luto. Keby som bola zena, zamiloval by som sa donho velmi rychlo.

Neviem ani v akom filme hral, pamatam si ho v incenaciach, americkej tragedia, velmi sa mi paci trilogii z vysokych tatier spolu z rajniakom. inak v tom filme hraju moji oblubeni herci. Rajniak, Muller.

A co vy?

Co nikto nic nepise?
Dalsi oblubeny herec. Stevo Kvietik. Nepoznam tych ludi, neviem aky su ale zli nemozu byt. Herci su dobri. Cervene vino, tisic rocna vcela a mnoho inych. Boxer. Krasni ludia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

...velmi sa mi paci trilogii z vysokych tatier spolu z rajniakom. inak v tom filme hraju moji oblubeni herci. Rajniak, Muller.

Iba opravim, že to nie je trilogia ale 2 filmy, konkretne Medena veža a Orlie pierko. Medena veža je podľa mňa (po filme Obchod na korze) najlepši slovensky film.

Pokiaľ ide o našich hercov, tak u mňa im vladne jednoznačne Jozef Kroner. Podľa mňa herec svetoveho formatu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

práve som začula tak dosť periférne jednu našu herečku, ktorá vraj hrá v x seriáloch jojky, ako v tv hvorila čosi o tom, že vlastná matka jej vravela, že je divné vidieť ju najprv v paneláku a vzápätí ako odsúdenú a neviem čo ešte - a herečkinu poznámku k tomu, že no čo, je nás málo, tak sme všade.

 

prinútilo ma to zamyslieť sa, kdesi som o tom už písala, keď každý rok promuje len na všmú tridsať - štyridsať nádejných hercov, musí ich byť ako maku. nie všetci sa venujú herectvu, nie všetci budú dobrí, niektorí budú robiť kdečo, rozbehnú sa do vidieckych divadiel, ale aj tak je to poriadne množstvo. ale tá poznámka bola divná.

 

nemám veľmi rada slovenské herectvo ako také. ano, sú tu aj dobrí herci, ale neviem nejakého najlepšieho ... ale keď si mám vybrať, zatiaľ emil horváth mladší

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zo súčasných slovenských seriálov sledujem akurát tak Panelák. No a tak najčastejšie sledujem práve tých hercom z tohto seriálu - najradšej mám Vlada Kobielskeho, Róberta Jakaba, Mirku Parlovú, Heňu Mičkovicovú, no a najviac zo SK hercov nemám rád Fialovú, Rákovú, Krausa a Marcina - týchto fakt fakt fakt neznášam! Asi tak nejako...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

z divadelných zážitkov určite:

Robo Roth !!!

Viktor Horján

Miro Noga

Stano Dančiak

 

Inak ako tak nad tým rozmýšľam, je divné, že v divadle mi tí istí herci pripadajú úplne perfektní, prirodzení a jakmile mám tú možnosť naraziť na niektorý z dnešných televíznych "skvostov", v ktorých sa objavujú prchám od bedne... Ak si odmyslím staršie filmy (spomínaná Medená veža a Orlie pierko sú fantastickým príkladom)so slovenským hereckým obsadením, slovenskému hercovi ako keby viac svedčí divadlo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Nechapem, preco ma to stale vyhadzuje. Game daj to do poriadku. ty sa vyznas.

giggs, tiez si pamatam len na dve filmy, mozno som videl aj ten treti. Ale ako som googlil, ze Skalni v ofsajde. Fero Dibarbora. Tiez zomrel relat. mlady, myslim za mojho zivota a nenormalny umelec. Za mlada robil este zabavy s Frantiskom K. V.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ked som zalozil tuto temu, vratil som sa domov, prebudil zenu, ze podla nej kto je naj sexy herec, tiez povedala meno Mistrik a o trosku neskor Emil Horvath ml. Emil, je tiez velmi dobry herec, mam ho velmi rad, z tych mladsich spolu s Hubom ml., este Marian Zednikovic su pre mna star. Oni su pre mna mladsi, lebo si ich tak pamatam, pamatam si ich incenacie(Americka tragedia, ale ich bolo mnoho) ked tocili, a boli este mladi. Horvath hral aj v nejakom SNP filme. Ja mam rad tie stare filmy,niekedy sa tocili prevazne len SNP ci vojnove filmy(ci budovatelske).

Nemam rad nemocnicu, ani sa mi tam nepacil Sova. Ale viem ze nejaky bojovy film(zr.nie jeden), stary nahral aj Ladislav Chudik. Ako som pozrel link tak filmov bolo ojojoj.

http://www.osobnosti.sk/index.php?os=zivotopis&ID=227

 

Samozrejme som nechcel zabudnut na Jozka Kronera. Ale som pocital ze tuto "temu" obhospodari niekto iny. Dalsi clovek co sa mne pacil ako herec je ... pamat.Karol Machata.

 

http://sk.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:Slovensk%C3%AD_divadeln%C3%AD_herci

 

Najblizsie sa zamyslim aj nad zenami. Herci mali u mna vacsiu odozvu, ale 5 pre mna velmi dobrych hereciek vyberiem nabuduce.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zeny, dam ste tri mena muzov(este + a skoncim).

Velke hviezdy su a boli Adamovic, Docolomansky a Knazko. Mam ich rad ale predosle menovani su u mna o trosku vyssie, mozno nie umenim (ja to neviem posudit), ale mna viac presvedcili. Este dve mladsie mena Haidu a Luknar.

 

Zena? Eva Krizikova a Kristinova. Ono popri budovatelskych a povstaleckych, boli aj filmy kde si zahrali zeny. Filmy zo sedliackej doby. Ich povzdychy a vzlykania su nezapomenutelne.

Skuste dat aj vy nejake mena a kvoli comu? Ja sa na dalsie tri uz musim pripravit, nejdem strielat od pasa.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

keďže oslovuješ špeciálne ženy, tak dobre ... o Adamovičovi som nepočula už veky, a netočili sa zato len vojnové a povstalecké filmy ...

 

tam kdesi vyššie som vybrala ako dobrého herca Emila Horvátha ml., ale vlastne vo mne rezonuje jeden jeho výkon ... kedysi po roku 89, v 90. alebo 91, hneď po revolúcii, som ho úplne náhodou videla v jednej čerstvej inscenácii - týkala sa doby, vlastne tej pred sametovou a tesne po ...

neviem, kto to napísal, hrali tam dvaja herci : Leopold Haverl a Emil Horváth mladší. a hrali excelentne.

obaja.

/ a to som ich nijako výnimočne predtým nemusela ... ani po Americkej tragédii horvátha nie. /

 

to je vlastne aj odpoveď na otázku:

nikdy som nemala vybratého jedného dobrého herca, ani nášho, ani zahraničného, ani herečku, jednoducho im pripisujem to, že sú vynikajúci či menej práve videnému výkonu.

keď vidím niečo, čo ma vtiahne do seba, keď zabudnem, že túto postavu hrá ten alebo onen herec, je mi to jedno, a jeho rolu mu verím ... vtedy je to skvelý herec. či herečka.

 

všetci tu menovaní boli dobrí herci, a mali svoje skvelé úlohy ... a ešte celá plejáda hercov, ktorí tu menovaní neboli.

to nič nemení na tom, že životná úloha môže byť dokonale nenápadná, že herec môže byť nezabudnuteľný preto, lebo má pod nechtom modrinu ako som raz videla u Dočolomanského, že zahrá s iným skvelým hercom koncert, ako Labuda s Bánom.

alebo zahrá sám na javisku niečo, k čomu potrebuje jednu stoličku a jeden vešiak na kabáty a človek mu verí každé slovo ... takto som videla Jánosa Bána v jednej monodráme. ja viem, nie je Slovák. ale to je jedno.

 

mám rada hercov, ktorí sú skvelí. nemám vybratého najlepšieho.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 rokmi...

Mal som jeden den v tomto tyzdni som si pozrel tri filmy. neviem ci to je nahoda - cico ja som Medenu vezu nikdy nevidel - je na youtube.

Ja som ju videl prvy raz. Videl som kapitana Dabaca - a prvy krat sa mi ten herec lubil. Ja som ho nemal rad.

A este som videl film.

https://www.youtube.com/watch?v=nKo4aW7-S9U

 

Vsetky tri som videl na yo..

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Neviem, akí sú naši herci ako ľudia, ale nebohý pán Króner býval na našej ulici, takmer sme mu videli do okien, bol veľmi príjemný, skromný, vôbec nebol nafúkaný a nemal žiadne hviezdne maniere, v samoške či na pošte sa nepchal dopredu, postavil sa tak ako prišiel. 

Tiež Laiferka bývala neďaleko nás a stretávali sme ju na ulici, a tiež neviem, aká je teraz, ale už vtedy bola dosť populárna, a aj tak nám vždy odpovedala na pozdrav s úsmevom, pôsobila milo a príjemne, a ani ona netrpela hviezdnymi maniermi ani v obchode a tam, kde sa bolo treba postaviť do radu.

Ale nebožtík Dočolomanský ma naštval. Stretli sme sa na jednej akcii, tuším Úsmev ako dar či také dačo, kde vystupovala aj moja dcéra, a keďže vtedy bola ešte malá, musela som tam byť aj ja. No a milý "Dočko" v zákulisí nás, obyčajných ľudí, vyslovene prehliadal, ako luft, ale dobre, to by som ešte predýchala, ale že tam 9-10 ročným chalanomm ponúkal cigarety, že tu máš, skús to, aj ja fajčím od ---zabudla som aké to číslo povedal ---rokov, tak to ma teda dopálilo. A dievčatá boli luft. Aspoň im nenúkal cigy.

Z tých starších aj ja som mala rada Mistríka, mala som rada tie jeho sykavky, ale aj Kvietika, Moc rada som mávala tie dielka z dedinského prostredia ako Rozmarín či Ženský zákon - a Jožka Adamoviča a jeho filmové partnerky Milku Vašáryovú (to bola kosť!) či pani Turzonovovú. A tiež Vlada Durdíka ml, škoda ho, že tiež umrel taký mladý...určite je ich viac, ale zatiaľ som si na týchto spomenula. Aj z mojich rovesníkov by som si vedela vybrať.

Ale páčia sa mi aj mladí súčasní herci/herečky a už aj (a nielen) pre estetický zážitok z pohľadu na nich kukám niektoré naše seriály?

Keď už sme pri tých seriáloch, ten Haverl hrá takého neskutočného hajzla, že by som ho tam radostne škrtila!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov