game Zverejnené 1. Február, 2009 Zverejnené 1. Február, 2009 neviem presne, aké témy spomínaš : jedna téma o nepokojoch a normálne sa tu diskutuje tu sa spomína žiadosť odpborov o vyššie mzdy napriek kríze, nie je o nepokojoch, a diskusia tam normálne prebieha akurát tam nejaké príspevky zrejme vymazali, ale diskusia tam je druhá téma o nepokojoch je ktorá ? iná tam nie uveď linky
wysky Zverejnené 2. Február, 2009 Zverejnené 2. Február, 2009 Pocas krizy sa clovek docka este kadecoho... GM nestaci len sponzorovat Terminatora, oni idu zdvihnut ceny aut v Britanii... Vsak pripadny vypadok predaja opat zaplatia danovi poplatnici. http://ekonomika.sme.sk/c/4290196/ford-a-g...tici-zasnu.html Analytici su z nich na mrtvicu... :lol:
slimak Zverejnené 2. Február, 2009 Zverejnené 2. Február, 2009 Vsak v diskusii pod clankom mas vysvetlene ako to je. Oni sa nemusia spravat trhovo. Ich zafinancuje danovnik USA.
wysky Zverejnené 2. Február, 2009 Zverejnené 2. Február, 2009 Mna diskusie pod clankami takmer vobec nezaujimaju. Nepotrebujem, aby mi nejaky parpismenkovy mudrlant vysvetloval, ako to mam spravne pochopit. Som zvedavy, ako sa ku ich pripadnym dalsim problemom postavi Obama. Ale zrejme do nich zase nadotuje peniaze. Oni predsa zamestnavaju kopec ludi, takze vlada nebude moct dovolit ich nepodporit.
slimak Zverejnené 2. Február, 2009 Zverejnené 2. Február, 2009 To robis chybu, ja sa vela dozviem prave v diskusiach pod clankom. Mnoho info, nemas kde inde dostat. A jednoducho - preco sa maju spravat trhovo? Nemusia. A preco?, to sa dozvies v clanku. A mne jejedno co robi ich vlada. Do..be to - a je jedno kto tam je.
wysky Zverejnené 3. Február, 2009 Zverejnené 3. Február, 2009 Ale ako vidis, aj napriek necitaniu diskusie som dosiel ku podobnym zaverom, ako niektori diskutujuci... :lol:
slimak Zverejnené 10. Február, 2009 Zverejnené 10. Február, 2009 http://www.finmag.cz/clanek/9582/ Realisticky clanok. Dnes ide amerika do finale. Vcera miliardy, dnes biliony. http://zahranicni.ihned.cz/c4-10032630-341...z-tretinu-veznu V tej base bude co chvila asi najbezpecnejsie aspon v Kalifornii.
wysky Zverejnené 12. Február, 2009 Zverejnené 12. Február, 2009 Pri citani HN mi napadla len jedna vec, vsetko ide "do hája..." A to nie je sirenie poplasnej spravy.
game Zverejnené 12. Február, 2009 Zverejnené 12. Február, 2009 a po majloch nejaký koumák dal kolovať : No comment alebo podobnost celkom nahodna ? ? ? -------------------------------------------------------------------------------- citat spred 100 rokov : „ Majitelia kapitalu a obchodu budu podporovat a stimulovat u robotníkov potrebu kupovat ich drahe vyrobky : byty, domy a technologie, pritom ich zavazujuc, aby si brali drahe hypotekarne uvery na neudrzatelnej urovni. Na konci nesplatene dlhy vyvolaju bankrot bank, ktore budu musiet byt zostatnene a tak stat potom pojde cestou, ktora vedie ku komunizmu..." ( Karl Marx, Das Kapital ) No toto ??? úžasné ... prepúšťaním sa vyhrážajú už aj tam, kde doteraz nie ... tentokrát by mohli začať od manažérov ... len tak trochu zmeny ,,, :lol:
wysky Zverejnené 16. Február, 2009 Zverejnené 16. Február, 2009 Ten moj dojem som nadobudol z citania clankov. Jeden bol s vypoctom firiem, ktore su v problemoch, druhy o oblastiach, ktore postihla kriza. Tyka sa prakticky vsetkych, aj tych, ktorych sa povodne nemala. Napriklad IT Do krachu ide Donald Trump http://hnonline.sk/podniky/c1-34398010-don...p-entertainment http://hnonline.sk/slovensko/c1-34406590-d...ieri-k-bankrotu http://hnonline.sk/ekonomika/c1-34406160-t...-donalda-trumpa
Cactales Zverejnené 16. Február, 2009 Zverejnené 16. Február, 2009 Myslím, že Donald Trump stále ešte na tom nebude tak zle aj keď o čosi príde. ------- Česi sa rozhodli, že sa zbavia časti cudzincov, ktorí prišli o prácu. Tí si od dnes môžu požiadať o letenku domov a vreckové 500 eur. Vláda schválila program kvůli dopadům hospodářské krize na nezaměstnanost toto pondělí. Začne tedy platit přesně po týdnu, aniž by jej schvalovali zákonodárci. "Lidé se ocitnou bez práce, bez finančních prostředků a hrozí, že se stanou součástí šedé ekonomiky," uvedl ministr Langer jeden z důvodů pro zavádění nového opatření. http://ekonomika.idnes.cz/cizinci-bez-prac...9_ekonomika_fihVeľký efekt to asi mať nebude, ale v konečnom dôsledku sa to Čechom zrejme aj tak oplatí.
Ryan Giggs Zverejnené 17. Február, 2009 Zverejnené 17. Február, 2009 „ Majitelia kapitalu a obchodu budu podporovat a stimulovat u robotníkov potrebu kupovat ich drahe vyrobky : byty, domy a technologie, pritom ich zavazujuc, aby si brali drahe hypotekarne uvery na neudrzatelnej urovni. Na konci nesplatene dlhy vyvolaju bankrot bank, ktore budu musiet byt zostatnene a tak stat potom pojde cestou, ktora vedie ku komunizmu..." ( Karl Marx, Das Kapital )Marx bol mudry človek a jeho myšlienky su nadčasove, všetko čo piše v Kapitale sa potvrdzuje a stale plati. Bohužiaľ, jeho dielo bolo zneužite na propagandu boľševikov.
wysky Zverejnené 18. Február, 2009 Zverejnené 18. Február, 2009 Tak v tom GM sa predsa len nieco deje. GM sa nachadza v bankrotovom plneni. Vsetky zivotachopne akcie spolocnosti, vratane niektorych ich americkych znaciek budu sustredene do novej spolocnosti. Vsetky ostatne aktiva maju byt bud zlikvidovane, alebo predane. Ide najme o divizie v Europe, z ktorych sa niektore zatvoria. Takisto budu stopnute nadmerne benefity. Je to plan, ktory ma ozdravit americku ikonu. Tento plan a sucasne dalsie poskytnutie financnej podpory predpoklada, ze vlada preberie nad automobilkou kontrolu. http://hnonline.sk/podniky/c1-34507120-gen...europske-zavody http://hnonline.sk/ekonomika/c1-34524730-s...m-ikona-nepadla
lopata555 Zverejnené 21. Február, 2009 Zverejnené 21. Február, 2009 No a už nám aj Volkswagen zastavil výrobu .............. čím ďalej je to stále lepšie a lepšie
Nokia Zverejnené 21. Február, 2009 Zverejnené 21. Február, 2009 nam prisiel taky uzasny mail, ze by nam chceli znizovat platy, ze od 1.augusta o 5%...hned na to dosiel dalsi, ze sa to bude len manazmentu...maju v tom chaos, sami nevedia co chcu...hlavne, ze to je preto, aby firma mala nadalej zisk aky ma naplanovany...to bude srandy, kedze to bude na baze dobrovolnosti :lol: :) :)
Sniper Zverejnené 2. Marec, 2009 Autor Zverejnené 2. Marec, 2009 ECB a nemecký minister hospodárstva predpokladajú že oživenie ekonomiky eurozóny by mohlo prísť už koncom roku 2009. Keďže podobných optimistických rečí som už počul viacero a zakaždým to skončilo výrokom, že "situácia je ešte horšia ako sa pôvodne predpokladalo", tak myslím že oživenie príde najskôr až niekedy v druhej polovici roku 2010.
wysky Zverejnené 6. Marec, 2009 Zverejnené 6. Marec, 2009 Ivan Miklos sa dnes pre HN vyjadril, ze on zatial kvoli hospodarskej krize obmedzovat svoje vydavky nemusel. :lol: :)
lopata555 Zverejnené 6. Marec, 2009 Zverejnené 6. Marec, 2009 To ma ani vôbec neprekvapuje ............. :lol: :)
Cactales Zverejnené 6. Marec, 2009 Zverejnené 6. Marec, 2009 Po rekordnom hospodárskom raste v posledných rokoch Slovensku podľa niektorých ekonómov hrozí, že sa môže tento rok prepadnúť aj do recesie. Oficiálne odhady hospodárskeho rastu sa už pravidelne redukujú smerom nadol. Slovensko prijalo v súvislosti s krízou určité opatrenia, vláda chce napríklad podporiť nákup nových áut zavedením šrotovného, mierne znížila odvody živnostníkom a zrušila ich naviazanosť na minimálnu mzdu, zvýšila nezdaniteľné minimum, bolo zrušené obmedzenie ochrany vkladov v bankách. Štát by mal ďalej podporovať sociálne podniky a napríklad do štátneho Carga v záujme udržania zamestnanosti naleje formou pôžičky takmer 166 miliónov eur. Návrhy s ktorými prišla opozícia ako plošné zníženie rovnej dane, výraznejšie zníženie odvodov alebo zrušenie FNM nie sú pre ľavicovú vládu prijateľné. Považujete opatrenia, ktoré prijíma Slovensko v súvislosti s krízou za postačujúce, alebo sú možno niektoré naopak zbytočné? 1
Cactales Zverejnené 9. Marec, 2009 Zverejnené 9. Marec, 2009 O kríze menej vážne (ako funguje hypotekárny trh) Zbierka anekdôt na tému finančnej krízy Jak to asi probíhalo v realitce? Chtěl bych si koupit domek, ale neušetřil jsem peníze na hotovost a nevím, zda si budu moci dovolit měsíční splátky. Můžete mi pomoci? Samozřejmě. Hodnota vašeho domku vždy poroste, tak se není třeba obávat. My už teď hotovost ani nevyžadujeme. Můžeme vám dát opravdu nízký úrok na počátek, zvedneme ho trochu až později. Nevadí? Výborně! Ale můj zaměstnavatel je pes a možná mi nepotvrdí zaměstnání.Nevadí? Ne. Máme zde zvláštní formulář (Liar Loan), kde nám můžete potvrdit své zaměstnání a příjem sám. Vy jste úžasní, hoši! Že vůbec chcete pomoci někomu bezbrannému, jako jsem já. Samo. My vám ale peníze vlastně nepůjčíme – to udělá banka – takže nás vlastní splácení hypotéky nezajímá. My pracujeme v komisi - a to nám stačí. Paráda, jdeme do toho! (pokračovanie tu) 1
Darkman Zverejnené 30. Marec, 2009 Zverejnené 30. Marec, 2009 trosku srandy ohladom hospaderskej krizy, presnejsie na adresu zachrannych opatreni od tvorcov south parku :lol: Znalost anglictiny nutnostou :) http://www.youtube.com/watch?v=TxIM88_MOL8
Sniper Zverejnené 9. Apríl, 2009 Autor Zverejnené 9. Apríl, 2009 Podľa prognóz HDP Slovenska mal v tomto roku (2009) rásť do 5%. Nové odhady Eurokomisie hovoria o nižšom raste, ktorý dokonca bude nižší ako 3%, čo je už dosť výrazný pokles ak uvážime že ešte relatívne nedávno slovenská ekonomika rástla 9%.Najnovšie prognózy NBS, ktoré vyzerajú pesimisticky, ale podľa ekonómov realisticky, hovoria už o poklese rastu HDP, ktorý by mal byť asi 2,4%, takže výrazne menej ako sa predpokladalo ešte ne konci roka (cca + 2,5%) Toto Fico asi nečakal, dobre sa žilo z Dzurindových reforiem keď kríza nebola :lol:
Ryan Giggs Zverejnené 9. Apríl, 2009 Zverejnené 9. Apríl, 2009 Dobre sa robilo Dzurindovi reformy, keď nebola kriza. :lol:
Darkman Zverejnené 9. Apríl, 2009 Zverejnené 9. Apríl, 2009 Dobre sa robilo Dzurindovi reformy, keď nebola kriza.Kriza tu bola, po bacovi Vladovi. Ja len dufam, ze kriza prinuti Ficiaka robit nepopularne opatrenia, a ze sa lopatovcom konencne otvoria oci.... aj ked oni si po Ficiakovi najdu dalsiu 'socialnu' modlu ktoru budu bezhlavo volit :lol:
lopata555 Zverejnené 9. Apríl, 2009 Zverejnené 9. Apríl, 2009 a ze sa lopatovcom konencne otvoria oci.... aj ked oni si po Ficiakovi najdu dalsiu 'socialnu' modlu ktoru budu bezhlavo volit no ja mám oči otvorené dokorán, a Fica som nevolil a nebudem voliť.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz