Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

neviem presne, aké témy spomínaš : jedna téma o nepokojoch a normálne sa tu diskutuje

tu sa spomína žiadosť odpborov o vyššie mzdy napriek kríze, nie je o nepokojoch, a diskusia tam normálne prebieha

akurát tam nejaké príspevky zrejme vymazali, ale diskusia tam je

druhá téma o nepokojoch je ktorá ? iná tam nie

uveď linky

Zverejnené

Vsak v diskusii pod clankom mas vysvetlene ako to je. Oni sa nemusia spravat trhovo. Ich zafinancuje danovnik USA.

Zverejnené

Mna diskusie pod clankami takmer vobec nezaujimaju. Nepotrebujem, aby mi nejaky parpismenkovy mudrlant vysvetloval, ako to mam spravne pochopit.

Som zvedavy, ako sa ku ich pripadnym dalsim problemom postavi Obama. Ale zrejme do nich zase nadotuje peniaze. Oni predsa zamestnavaju kopec ludi, takze vlada nebude moct dovolit ich nepodporit.

Zverejnené

To robis chybu, ja sa vela dozviem prave v diskusiach pod clankom. Mnoho info, nemas kde inde dostat.

A jednoducho - preco sa maju spravat trhovo? Nemusia. A preco?, to sa dozvies v clanku. A mne jejedno co robi ich vlada. Do..be to - a je jedno kto tam je.

Zverejnené

Ale ako vidis, aj napriek necitaniu diskusie som dosiel ku podobnym zaverom, ako niektori diskutujuci... :lol:

Zverejnené

Pri citani HN mi napadla len jedna vec, vsetko ide "do hája..." A to nie je sirenie poplasnej spravy.

Zverejnené

a po majloch nejaký koumák dal kolovať :

No comment alebo podobnost celkom nahodna ? ? ?

--------------------------------------------------------------------------------

citat spred 100 rokov :

„ Majitelia kapitalu a obchodu budu podporovat a stimulovat u robotníkov potrebu kupovat ich drahe vyrobky : byty, domy a technologie, pritom ich zavazujuc, aby si brali drahe hypotekarne uvery na neudrzatelnej urovni. Na konci nesplatene dlhy vyvolaju bankrot bank, ktore budu musiet byt zostatnene a tak stat potom pojde cestou, ktora vedie ku komunizmu..." ( Karl Marx, Das Kapital )

No toto ???

úžasné ... prepúšťaním sa vyhrážajú už aj tam, kde doteraz nie ... tentokrát by mohli začať od manažérov ... len tak trochu zmeny ,,, :lol:

Zverejnené

Ten moj dojem som nadobudol z citania clankov. Jeden bol s vypoctom firiem, ktore su v problemoch, druhy o oblastiach, ktore postihla kriza. Tyka sa prakticky vsetkych, aj tych, ktorych sa povodne nemala. Napriklad IT

Do krachu ide Donald Trump

http://hnonline.sk/podniky/c1-34398010-don...p-entertainment

http://hnonline.sk/slovensko/c1-34406590-d...ieri-k-bankrotu

http://hnonline.sk/ekonomika/c1-34406160-t...-donalda-trumpa

Zverejnené

Myslím, že Donald Trump stále ešte na tom nebude tak zle aj keď o čosi príde.

-------

Česi sa rozhodli, že sa zbavia časti cudzincov, ktorí prišli o prácu. Tí si od dnes môžu požiadať o letenku domov a vreckové 500 eur.

Vláda schválila program kvůli dopadům hospodářské krize na nezaměstnanost toto pondělí. Začne tedy platit přesně po týdnu, aniž by jej schvalovali zákonodárci.

"Lidé se ocitnou bez práce, bez finančních prostředků a hrozí, že se stanou součástí šedé ekonomiky," uvedl ministr Langer jeden z důvodů pro zavádění nového opatření.

http://ekonomika.idnes.cz/cizinci-bez-prac...9_ekonomika_fih

Veľký efekt to asi mať nebude, ale v konečnom dôsledku sa to Čechom zrejme aj tak oplatí.
Zverejnené

„ Majitelia kapitalu a obchodu budu podporovat a stimulovat u robotníkov potrebu kupovat ich drahe vyrobky : byty, domy a technologie, pritom ich zavazujuc, aby si brali drahe hypotekarne uvery na neudrzatelnej urovni. Na konci nesplatene dlhy vyvolaju bankrot bank, ktore budu musiet byt zostatnene a tak stat potom pojde cestou, ktora vedie ku komunizmu..." ( Karl Marx, Das Kapital )

Marx bol mudry človek a jeho myšlienky su nadčasove, všetko čo piše v Kapitale sa potvrdzuje a stale plati. Bohužiaľ, jeho dielo bolo zneužite na propagandu boľševikov.
Zverejnené

Tak v tom GM sa predsa len nieco deje.

GM sa nachadza v bankrotovom plneni. Vsetky zivotachopne akcie spolocnosti, vratane niektorych ich americkych znaciek budu sustredene do novej spolocnosti. Vsetky ostatne aktiva maju byt bud zlikvidovane, alebo predane. Ide najme o divizie v Europe, z ktorych sa niektore zatvoria. Takisto budu stopnute nadmerne benefity.

Je to plan, ktory ma ozdravit americku ikonu. Tento plan a sucasne dalsie poskytnutie financnej podpory predpoklada, ze vlada preberie nad automobilkou kontrolu.

http://hnonline.sk/podniky/c1-34507120-gen...europske-zavody

http://hnonline.sk/ekonomika/c1-34524730-s...m-ikona-nepadla

Zverejnené

No a už nám aj Volkswagen zastavil výrobu .............. čím ďalej je to stále lepšie a lepšie

Zverejnené

nam prisiel taky uzasny mail, ze by nam chceli znizovat platy, ze od 1.augusta o 5%...hned na to dosiel dalsi, ze sa to bude len manazmentu...maju v tom chaos, sami nevedia co chcu...hlavne, ze to je preto, aby firma mala nadalej zisk aky ma naplanovany...to bude srandy, kedze to bude na baze dobrovolnosti :lol: :) :)

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

ECB a nemecký minister hospodárstva predpokladajú že oživenie ekonomiky eurozóny by mohlo prísť už koncom roku 2009. Keďže podobných optimistických rečí som už počul viacero a zakaždým to skončilo výrokom, že "situácia je ešte horšia ako sa pôvodne predpokladalo", tak myslím že oživenie príde najskôr až niekedy v druhej polovici roku 2010.

Zverejnené

Ivan Miklos sa dnes pre HN vyjadril, ze on zatial kvoli hospodarskej krize obmedzovat svoje vydavky nemusel. :lol: :)

Zverejnené

To ma ani vôbec neprekvapuje ............. :lol: :)

Zverejnené

Po rekordnom hospodárskom raste v posledných rokoch Slovensku podľa niektorých ekonómov hrozí, že sa môže tento rok prepadnúť aj do recesie. Oficiálne odhady hospodárskeho rastu sa už pravidelne redukujú smerom nadol.

Slovensko prijalo v súvislosti s krízou určité opatrenia, vláda chce napríklad podporiť nákup nových áut zavedením šrotovného, mierne znížila odvody živnostníkom a zrušila ich naviazanosť na minimálnu mzdu, zvýšila nezdaniteľné minimum, bolo zrušené obmedzenie ochrany vkladov v bankách. Štát by mal ďalej podporovať sociálne podniky a napríklad do štátneho Carga v záujme udržania zamestnanosti naleje formou pôžičky takmer 166 miliónov eur.

Návrhy s ktorými prišla opozícia ako plošné zníženie rovnej dane, výraznejšie zníženie odvodov alebo zrušenie FNM nie sú pre ľavicovú vládu prijateľné.

Považujete opatrenia, ktoré prijíma Slovensko v súvislosti s krízou za postačujúce, alebo sú možno niektoré naopak zbytočné?

• Pridať bod 1
Zverejnené

O kríze menej vážne

(ako funguje hypotekárny trh)

Zbierka anekdôt na tému finančnej krízy

Jak to asi probíhalo v realitce?

Chtěl bych si koupit domek, ale neušetřil jsem peníze na hotovost a nevím, zda si budu moci dovolit měsíční splátky. Můžete mi pomoci?

Samozřejmě. Hodnota vašeho domku vždy poroste, tak se není třeba obávat. My už teď hotovost ani nevyžadujeme. Můžeme vám dát opravdu nízký úrok na počátek, zvedneme ho trochu až později. Nevadí?

Výborně! Ale můj zaměstnavatel je pes a možná mi nepotvrdí zaměstnání.Nevadí?

Ne. Máme zde zvláštní formulář (Liar Loan), kde nám můžete potvrdit své zaměstnání a příjem sám.

Vy jste úžasní, hoši! Že vůbec chcete pomoci někomu bezbrannému, jako jsem já.

Samo. My vám ale peníze vlastně nepůjčíme – to udělá banka – takže nás vlastní splácení hypotéky nezajímá. My pracujeme v komisi - a to nám stačí.

Paráda, jdeme do toho!

(pokračovanie tu)

• Pridať bod 1
  • Pred 3 týždňami...
  • Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Podľa prognóz HDP Slovenska mal v tomto roku (2009) rásť do 5%. Nové odhady Eurokomisie hovoria o nižšom raste, ktorý dokonca bude nižší ako 3%, čo je už dosť výrazný pokles ak uvážime že ešte relatívne nedávno slovenská ekonomika rástla 9%.

Najnovšie prognózy NBS, ktoré vyzerajú pesimisticky, ale podľa ekonómov realisticky, hovoria už o poklese rastu HDP, ktorý by mal byť asi 2,4%, takže výrazne menej ako sa predpokladalo ešte ne konci roka (cca + 2,5%)

Obrázok

Toto Fico asi nečakal, dobre sa žilo z Dzurindových reforiem keď kríza nebola :lol:

Zverejnené

Dobre sa robilo Dzurindovi reformy, keď nebola kriza. :lol:

Zverejnené

Dobre sa robilo Dzurindovi reformy, keď nebola kriza.

Kriza tu bola, po bacovi Vladovi.

Ja len dufam, ze kriza prinuti Ficiaka robit nepopularne opatrenia, a ze sa lopatovcom konencne otvoria oci.... aj ked oni si po Ficiakovi najdu dalsiu 'socialnu' modlu ktoru budu bezhlavo volit :lol:

Zverejnené

a ze sa lopatovcom konencne otvoria oci.... aj ked oni si po Ficiakovi najdu dalsiu 'socialnu' modlu ktoru budu bezhlavo volit

no ja mám oči otvorené dokorán, a Fica som nevolil a nebudem voliť.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov