alamo Zverejnené 7. Jún, 2012 Zverejnené 7. Jún, 2012 španieli sa akosi "cukajú", napriek nátlaku z nemecka odmietajú prijať "pomoc" s eurofondov..argumentujú "národnou hrdosťou", ale ja by som skôr povedal že sa dobre pozerali, ako bolo postupne grécko "upomáhané" až k ekonomickej smrtipožadujú miesto eurofondov priame zdieľanie dlhu, nechcú ďalšiu pôžičku, ale priami zásah ecb, a priamu emisiu "fiat" peňazía vypadá to, že budú fakt tvrdohlaví a zaťatý "až do horkého konca"
alamo Zverejnené 11. Jún, 2012 Zverejnené 11. Jún, 2012 aký to má vlastne význam, zachraňovať prednostne bankový sektor? je skutočne on "motorom ekonomiky"? http://finweb.hnonli...dva-biliony-eur Bude predpokladaná stomiliardová injekcia španielskym bankám stačiť?"Možno o tom pochybovať. Pomôže síce udržať ústavy nad vodou, ale ich neduhy nevylieči," vyjadril sa pre BBC Charles Diebel z Lloyds Banking Group.... nemusí stačiť, ak sa naplní pochmúrny scenár expertov."Španielsko bude potrebovať až 350 miliárd eur," odhaduje David Mackie z JPMorgan Chase.
alamo Zverejnené 16. Jún, 2012 Zverejnené 16. Jún, 2012 s celej tej záplavy katastrofických článkov, o tom čo sa stane po gréckych voľbách, ma práve dostal tento http://finweb.hnonline.sk/c1-56171830-system-papierovych-penazi-je-ako-lacny-parok Celkom úprimne, o tom, ako sa tvoria peniaze v modernom systéme papierových peňazí chcete vedieť asi toľko, koľko chcete vedieť o tom, že z čoho je vyrobený lacný párok... ako laik.. musím potvrdiť, že je to veľmi dobré prirovnanie, pretože odkedy som sa o to (v roku 2007) začal zaujímať, neustále prežívam pocit ako niekto kto si kúpil párky v tescu, uvaril ich, práve ich je.. a vy mu pustíte reportáž o "ružovom slize".. http://www.aktuality.sk/clanok/208334/video-viete-co-jete-kuraci-separat/ :tycka:
Sniper Zverejnené 13. September, 2012 Autor Zverejnené 13. September, 2012 Žeby sa opäť začali na doposiaľ nevyjasnenú oblohu sťahovať nové mračná? Firmy strácajú záujem o ľudí. Pre krízu aj zákonníkNad strojármi sa začína zmrákaťSignály pripomínajú rok 2008CHVALABOHU, že Fico pred voľbami sľúbil istoty. Preto som hlboko presvedčený, že nie je dôvod na paniku. 1
xenocide Zverejnené 20. November, 2012 Zverejnené 20. November, 2012 CHVALABOHU, že Fico pred voľbami sľúbil istoty. Preto som hlboko presvedčený, že nie je dôvod na paniku. Myslim, ze je dost jedno, kto co presne nasluboval.... Slovensko je na nestastie v pozicii, je nema vela moznosti ako ovplyvnit co sa deje naokolo, takze je vo vleku udalosti. Akurat v tej troske, kde moznost nieco zmenit ma (ako napr. lokalne zakony a dane), tak tam zamery vlady skor skodia (vid. zmena ohladom zivnostnikov a pod.).
alamo Zverejnené 16. December, 2012 Zverejnené 16. December, 2012 http://finweb.hnonli...h-rokov-za-nami Šéf eurovalu: Kríza je do troch rokov za nami http://ekonomika.sme...-roku-2013.html Grécka ekonomika by mala podľa ministra financií Jannisa Sturnarasa znovu rásť na konci budúceho roku alebo začiatkom roka 2014 toľko optimizmu ani jeden s tých pánov si nekladie otázku "čo sa poserie, zase o mesiac?" hm.. tak napríklad, skúste do google zadať "fiscal cliff" alebo radšej nie, skazíte si takým vyhľadávaním sviatky..
xenocide Zverejnené 17. December, 2012 Zverejnené 17. December, 2012 "fiscal cliff" je jedno z novodobych zaklinadiel, ktore s radostou pouzivaju aj ti, ktorym to vobec nic nehovori - staci, ze to znie dostatocne hrozostrasne. Hodnotit vaznost problemov podla toho, ktore heslo prave leti na internete nie je uplne najlepsi napad :P
alamo Zverejnené 17. December, 2012 Zverejnené 17. December, 2012 lenže je aj totálne od veci tvrdiť, že kríza sa skončila, alebo skončí "do roka a do dňa" kríza sa skončí až vtedy, keď skončí všetko čo ju spôsobuje, zatiaľ sa tomu všetkému iba dávajú "kapačky", a umelá výživa, aby to vydržalo čo najdlhšie.. a kríza tak dokonca rastie.. (pestovanie gangrény) a spolu s ňou, sa budú čoraz častejšie vyskytovať aj takéto "módne jóbovky", bude ich stále viac, a budú čoraz ťažšie riešiteľné
xenocide Zverejnené 17. December, 2012 Zverejnené 17. December, 2012 No to ano - je to blbost takto tvrdit, no a co? V pripade politikov je medialny optimizmus pochopitelny, takze ho tak aj beriem. A poslednych zopar rokov maju proste vsetci katastrofisti uplnu zatvu. "Cierna labut" je uz rok osuchany termin, takze su maju "fiskalny utes". Ale tak ako vacsina z nich nedokazala rozoznat hrozby dopredu, tak nemam pocit, ze by momentalne zvladali robit nieco viacej, nez len opakovat jeden druheho.
alamo Zverejnené 25. December, 2012 Zverejnené 25. December, 2012 ano xenocide.. my apokalyptici to dnes máme naozaj ľahké, už nemusíme pozorne sledovať znamenia na nebi, let vtákov, tvar bleskov, hru oblakov.. a strácať čas podobnými blbinami.. stačí si prečítať noviny, a venovať trochu pozornosti výrokom politikov napríklad tu http://neviditelnype...p_zahranici_wag "Pokud teď Evropa tvoří 7 % světové populace, vyrábí 25 % světového HDP, ale musí financovat 50 % globálních sociálních výdajů, je zřejmé, že bude muset velmi tvrdě pracovat, aby svou prosperitu a styl života udržela," řekla německá kancléřka Angela Merkelová v rozhovoru pro deník Financial Times. Také bychom prý měli přestat utrácet více, než vyděláme. mám vám poskytnúť apokaliptický výklad, tohto mentálneho zvratku, ktorí na nás vypustila najmocnejšia politička v EU, zo svojich úst?
xenocide Zverejnené 2. Január, 2013 Zverejnené 2. Január, 2013 mám vám poskytnúť apokaliptický výklad, tohto mentálneho zvratku, ktorí na nás vypustila najmocnejšia politička v EU, zo svojich úst? Ved ale v tom to je - ze sa potom splasite kazdu chvilku kvoli niecomu inemu a tak to trva furt. Niekedy to vyjde, ale proste to ber tak, ze "pad Zapadu" je ocakavany a predpovedany zo stoviek pricin uz dobrych 100 rokov. Sem-tam to vyjde. Ale aj pokazene hodinky ukazuju 2x denne spravny cas. A konkretne uvadzany citat...nie je mozno az tak uplne odveci,nie? Preco hned "zvratok"?
game Zverejnené 2. Január, 2013 Zverejnené 2. Január, 2013 ten citát Angely Merkelovej som si až teraz všimla ... :) čo je na ňom zlé ? či nepravdivé ?presne to predsa robia, obrovité sumy poskytujú krajinám a s nadsázkou polke sveta, aby tam dokázali existovať na istej úrovni.to, že Merkelová si nedáva servítky, a povie, kde topánka tlačí, je o nej dávno známe, a vôbec neprekáža, že neobaľuje do diplomatických fráz, EU ťahajú oni, aj zo svrabu podaktorým krajinám pomáhajú hlavne oni, Nemci už predsa proti tomu aj nie raz protestovali, a presne to povedala ... :)
Sniper Zverejnené 2. Január, 2013 Autor Zverejnené 2. Január, 2013 Mňa by tiež zaujímalo, čo je na tom "zvratku" také zaujímavé, nebudeme sa hádať o čísla, ale Merkelová ďaleko od pravdy nie je. Ináč verím, že lídri vo svete si uvedomujú, že ak by Západ "padol", tak s ním padne prakticky celý svet. Tak ako je svet závislý na EÚ, tak bola kedysi Európa závislá na Ríme.
xenocide Zverejnené 2. Január, 2013 Zverejnené 2. Január, 2013 Ono kedysi bola Europa LEN Rim a v podstate barbarske pohranicie. Dnes je zvysok sveta na tom o trosku lepsie...o trosku. Z pohladu vela krajin to musi byt dost schizofrenicke - pretoze na jednej strane je potrebne, aby "zapad" fungoval a bol prosperujuci....a na druhej strane beru fungujuci a prosperujuci zapad ako konkurenta ich vlastnych ambicii. Ani z voza, ani na voz. Aj taky Chavez moze nenavidiet USA, ale musi mu byt jasne, ze bez americkych dolarov za "jeho" ropu by sa nemohol hrat na regionalnu velmoc. A Merkelova akurat opisala stav, ktory trva uz zopar desatroci - a ani samotne Nemecko nie je v stave ho zvratit a zmenit. Aj Nemecko ma spustu vaznych trhlin vo vlastnej ekonomike a ze vyzera dobre je sposobene len relativnou situaciou, ked su ostatne krajiny v srabe podstatne hlbsie.
robopol Zverejnené 10. Január, 2013 Zverejnené 10. Január, 2013 to ma zaujalo, USA si chce vytlacit bilionovu mincu, aby nemuselo posuvat dlhove stropy:)http://finweb.hnonline.sk/c1-59067680-usa-ma-pred-krachom-zachranit-bilionova-mincaprivrzencom je aj znami Krugman :)
xenocide Zverejnené 10. Január, 2013 Zverejnené 10. Január, 2013 Heh, tento napad sa objavil uz niekolko rokov dozadu - a objavil sa tusim dokonca este pred Obamom. Teoreticky by mohol pomoct, ale prakticky by to bola dost velka haluz.
tyso Zverejnené 10. Január, 2013 Zverejnené 10. Január, 2013 Heh, tento napad sa objavil uz niekolko rokov dozadu - a objavil sa tusim dokonca este pred Obamom. Teoreticky by mohol pomoct, ale prakticky by to bola dost velka haluz. ide skor o vtipnu moznost, cely pojem fiskalny utes je skor vec politicka. USA len narazili na svoju dlhovu brzdu a otazka co s tym, bilionova minca je len technicky odrb ako ist dalej, ale na to staci politicka dohoda. A podstatu to neriesi, problem vysokych dlhov ma jedine riesenie a to je setrenie, to nakoniec vedia vsetci, to je sedliacka uvaha. Ale pokial to nechce aj volic, tak co s tym v demokracii, ze ? Ale nakoniec ani monarchovia to nevyriesili, ako zistil ludvik :)
robopol Zverejnené 10. Január, 2013 Zverejnené 10. Január, 2013 lenze tyso šetrenie vedie k depresii, kedže to spomaluje ekonomiku a rast hdp. A to ti potvrdia ekonomovia, kedže doteraz to robili vždy tak, že rast bol vyvolaný opačne, teda nešetrením. Setrením sa z týchto dlhov neda vyrast:)
xenocide Zverejnené 10. Január, 2013 Zverejnené 10. Január, 2013 Nesetrenie zase vedie k dlhom. Lose/Lose situacia?
alamo Zverejnené 10. Január, 2013 Zverejnené 10. Január, 2013 Setrením sa z týchto dlhov neda vyrast:) takýmto "šetrením" teda nie.. vôbec by sa to nemalo volať šetrenie ono to vlastne vôbec nie je šetrenie - sporenie sporenie vzniká vtedy, keď niekto zhromažďuje nejakú hodnotu a odkladá napríklad na účet do banky, za čo získate úrok v našom prípade sa jedná o to, že sa nebude pokračovať v opačnom, že si vláda nevezme ďalší úver, za ktorí by potom musela zaplatiť úrok ja by som to nazval akože "akože odvykačka" vzniká tu ten istý efekt, ako keď si narkoman, nevezme svoju pravidelnú dávku drogy, je mu zle, má absťák a odporúčať mu aby si zase vzal drogu, a potom mu "bude lepšie", je rada od vraha.. navyše náš narkoman, závislí na úveroch, teda štát vymenil tvrdú drogu, za jej lacnejšiu náhradku, jedovatejšiu a smrteľnejšiu namiesto toho aby si na drogy požičiaval od úžerníkov, začal "šetriť" tak, že vykráda "kasičky v kostoloch"... proste štát je narkoman, a úver je droga, miesto toho aby sa skutočne začala liečiť závislosť, stále hľadá možnosti, ako sa k droge dostať dlhšiu dobu tento stav si meno šetrenie rozhodne nezaslúži..
robopol Zverejnené 10. Január, 2013 Zverejnené 10. Január, 2013 alamo, keby zacali prudko utahovat opasky tak vzrastie nezamestnanost a pridu take problemy, ze by sa ti z toho hlava zakrutila. No to je dosledok toho, ze dlh sa zvysuje desatrocia postupne, takze zivot sa prisposobil tak, že si poziciavas ale nezarobis na to aby si to splacal. A co s tym? To vobec nie je lahke, ale ja som prave za taku mincu, sice to len odiali problem ale uz ta minca nebude figurovat ako niekoho dlh. A prave ja som za taketo riesenie, ked sa do ekonomiky postupne dostanu peniaze ktore nebudu figurovat ako niekoho dlh. takze takto si vieme aspon trocha pomoct. trikom
alamo Zverejnené 10. Január, 2013 Zverejnené 10. Január, 2013 A Merkelova akurat opisala stav, ktory trva uz zopar desatroci - a ani samotne Nemecko nie je v stave ho zvratit a zmenit. Aj Nemecko ma spustu vaznych trhlin vo vlastnej ekonomike a ze vyzera dobre je sposobene len relativnou situaciou, ked su ostatne krajiny v srabe podstatne hlbsie. podstata "zvratku" súčasná situácia je taká že nemecko sa ocitlo v pozícií "narkobaróna", ktorí poskytuje lacnú drogu (úver) ťažkým závislákom to samozrejme "zákazníkov" ničí.. jedného dňa ich to zničí úplne, a bude po biznise To vobec nie je lahke, ale ja som prave za taku mincu, sice to len odiali problem ale uz ta minca nebude figurovat ako niekoho dlh. A prave ja som za taketo riesenie, ked sa do ekonomiky postupne dostanu peniaze ktore nebudu figurovat ako niekoho dlh. takze takto si vieme aspon trocha pomoct. trikom skutočné riešenie je len jedno, prestať užívať drogu skutočná kríza - skutočný absťák, keď je narkomanovi zle tak, že uvažuje nad "povrazom".. všetko ostatné smeruje len k predlžovaniu užívania drogy, a pomalému otravovaniu sa
robopol Zverejnené 10. Január, 2013 Zverejnené 10. Január, 2013 vysvetli to tým co su zavislý na dochdokoch a socialnych davkach a vsetkým co maju prijem zo statneho rozpoctu. To totiz k tomu vedie, že ta upalicuju, dosledky sa dostavia rýchlo. A kedze penazny system funguje na dlhoch musis zmenit najskor to:)) lahko sa to hovori ale tazko realizuje. ze prestat brat drogu:)
xenocide Zverejnené 10. Január, 2013 Zverejnené 10. Január, 2013 súčasná situácia je taká že nemecko sa ocitlo v pozícií "narkobaróna", ktorí poskytuje lacnú drogu (úver) ťažkým závislákom Zcasti ano - ale ked sa chces drzat tohto prikladu, tak aj u zavisleho by zrusit drogu uplne, alebo ju prudko obmedzit - znamenalo jeho smrt, alebo aspon kolaps. A to nie je, z logickych dovodov, ekonomicky a politicky mozne. A to sa tyka kazdeho - vratane Slovenska a nejde len o Nemecko. Skoro nijaka krajina na svete nema vyrovnany rozpocet, takze na uveroch je kazdy viac ci menej zavisly. Rovnako nema zmysel obvinovat LEN Nemecko. Vacsina krajin ma vacsinu zadlzenia vnutorne, takze by si mohol povedat, ze predavaju drogu sebe samotnym...
D'Ady Zverejnené 10. Január, 2013 Zverejnené 10. Január, 2013 hm, je na svete stat, ktory nie je dlzny nikomu ? myslim navonok, dopisujem, kedze medzicasom sem skocil xenov prispevok
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz