aljak63 Zverejnené 21. Október, 2011 Autor Zverejnené 21. Október, 2011 Pr. letenka do helsink spiatocna 800 eur To by ma fakt zaujímalo, kde si vzal túto mega cenu že 800 euro???
doll Zverejnené 24. Október, 2011 Zverejnené 24. Október, 2011 slimak, dnes sa da lietat velmi lacno (na co raz doplatime, a casom bude lietania vysadou mega bohatych)viem lietat po Europe za smiesne ceny, radovo v desiatkach eur (neprekrocit stovku samozrejme)aj keby mam letiet z Prahy alebo z Krakowa, stale ma to vyjde s dopravou na letisko lacnejsie, ako si zabookovat prvy let ktory mi vyhodit pelikan.sk treba sa len vediet orientovat a skusat :)nasledne sa da velmi lacno vidiet mnozstvo krajinked rozpravam ako som bola tam a tam, tak niektori na mna kukaju, ze zarabam asi fajne peniaze, pravdou je vsak opak, cestovanie po Europe vie byt lacnejsie ako napr dovolenka alebo lyzovacka v Tatrach
Nokia Zverejnené 25. Október, 2011 Zverejnené 25. Október, 2011 Pr. letenka do helsink spiatocna 800 eur? Daj to dvakrat aj ked vo Finsku je vsetko drahe Pr. 4 hviezdickovy hotel v alicante na noc 52 eur(pre dvoch) a to uz mas aj odvoz na letisko (taxik 10 eur). Ale mozno Pariz a Rim su drahsie. Zas tam mas metro a funkcnu dopravu, nemusis byt priamo v centre. ta letenka do helsink ako ti tu uz napisali je predrazena, jedine ze by si chcel letiet zajtra s klasickou spolocnostou typu lufthansa, KLM ci podobne...ak by si aj od nich kupil letenku mesiac, dva dopredu tak sa nad 300 eur dostanes tazko... tie ceny v alicante ber ze su lacne vdaka tomu, ze cely juh je v podstate lacny...ak chvilku hladas najdes casto vyborny hotel 4* za 20-30 eur na noc/osobu co sa ti na severe moze len snivat...preto su celkovo dovolenky na juh lacne, ak si ich clovek trosku naplanuje Pariz a Rim nie su lacne mesta, ale tiez tam vies najst vselico a vdaka tomu ze su to velkomesta mas tam xnasobne viac moznosti...v Rime je v oblube prenajom apartmanov...ak idete viac ako 2ja, casto sa toto oplati...a mas ho priamo v sirsom centre, takze nemusis vobec metro pouzit Pariz je v tomto trosku odlisny, v centre mas doslova milion hotelov, hotelikov...casto su lacne, hlavne tie male hotely...ale je to na ukor komfortu...su to vsetko v starych 100rocnych domoch, tenke steny, hygiena vseljaka (v 3* hotely co vyzeral fakt slusne som mal plostice) ci tmava ulicka, alebo okno na hlucny bulvar...ale realne za 60eur na osobu/noc vies uz najst velmi slusny hotel priamo v centre...mimo centra najdes aj za 40, ale ked si spocitas naklady na metro (ak vas je viac, tak denne precestujete 10-12eur co radsej daj na ubytko v centre a mozes ist pesi) a hlavne cas co ti to zozere (Pariz je OBROVSKY a dostat sa z predmestia do centra a spat ti s prestupmi zaberie kazdy den hodinku, dve...odhliadnuc od toho, ze v noci si obmedzeny tym ze metro konci cca o pol1) tak sa tak ci tak podla mna oplati priplatit si za centrum... slimak, dnes sa da lietat velmi lacno (na co raz doplatime, a casom bude lietania vysadou mega bohatych) viem lietat po Europe za smiesne ceny, radovo v desiatkach eur (neprekrocit stovku samozrejme) aj keby mam letiet z Prahy alebo z Krakowa, stale ma to vyjde s dopravou na letisko lacnejsie, ako si zabookovat prvy let ktory mi vyhodit pelikan.sk treba sa len vediet orientovat a skusat :) nasledne sa da velmi lacno vidiet mnozstvo krajin ked rozpravam ako som bola tam a tam, tak niektori na mna kukaju, ze zarabam asi fajne peniaze, pravdou je vsak opak, cestovanie po Europe vie byt lacnejsie ako napr dovolenka alebo lyzovacka v Tatrach ako sa to vezme...su akciove ceny s ryanairom za 4.90 jedna trasa, ale vzdy len jedna dve lokacie, ktore nie su az tak zaujimave (aspon nie pre mna)...normalna pre mna dobra cena, je v ramci europy do 150eur....a po 2 skusenostiach s ryanairom, si radsej priplatim...a hlavne, dostat sa na trosku odlahlejsie casti europy, ako je taky lisabon, sever norska, ci istanbul tam ak sa s lowcostom dostanes za 100ku tak si velmi gratulujes...vsetko "lacne" lieta hlavne ku moru do talianska a spanielska...samozrejme, vzdy sa da ist na 4 prestupy, ale potom si musi clovek zratat ci sa mu oplati zabit letenim 30 hodin kvoli usetrenym 50 euram a nepriplatit si radsej aby si uzil ten cas na mieste kam ide...pretoze, ak uz idem cestovat a nie na jedno miesto, radsej ten cas stravim vo vlaku ako v hnusnom ryanairi... takze ano, da sa cestovat lacno, ale tie reci ze v radovo desiatkach eur po europe je velmi silne zavadzanie
doll Zverejnené 25. Október, 2011 Zverejnené 25. Október, 2011 nie je to zavadzanie, ale vlastna skusenost :)nikdy som nezaplatila za letenku viac ako 70E (je pravda ze som nebola vo vela destinaciach, je mozne ze tam to uz take lacne nebude), vyuzila som kazdu moznu prilezitost na vyhodny let samozrejme nenajdes vyhodny let do akejkolvek krajiny, to som nepovedala, a je mi to aj jasneale nebudem letiet do rima za 150 E ked mozem za 20 E, preferujem vyhodnejsie ponuky ked som lietala do UK, bol sakra rozdiel ked som letela do Londyna a do Manchesteru - Londyn lieta aj lowcost, odtial bus stal v zlave 10 E, do Man nelieta lowcost, letenka pod 120 E nenajdes, takze stale sa mi oplatilo letiet do Londyna a stravit nejaku tu hodku v buse (v dobe ked som bola externym studentom :) )juzne destinacie su lacne, aj Pariz sa da este kvazi lacno...so severom je to uz tazsie s Ryanair nemam zle skusenosti, ale je pravda ze som nepotrebovala nic dodatocne upravovat, menit, to som pocula, ze tam si nasledne clovek poriadne doplati (ved kde inde dohanat ten rozdiel ako na roznych poplatkoch a byrokratickych krokoch)
Nokia Zverejnené 25. Október, 2011 Zverejnené 25. Október, 2011 no vela lacnych leteniek je lacnych aj z dovodov uplne nevyhovujucich casov...je uzasne dojst do mesta (letisko aspon 30-40km od mesta) o pol 12 v noci a potom hladat hotel o 1nej rano v neznamom meste, alebo prespat na letisku... volakedy sa dalo aj so sky europe letiet do manchestra za 50 eur, kamarati tak lietali...ale ked si porovnam bus manchester londyn ktory ide div nie 4-5 hodin a vlak, co ide 2hodiny tak ano...akurat ze potom cesta, co bezne trva 2 hodiny sa natiahne na hodin 8...a clovek je z nej tak unaveny, ze prvy den ledva stoji na nohach...nejak ako som pocital, tie lowcosty sa nie vzdy oplatia lietaju na letiska, ktore su daleko od mesta, listok letisko-mesto-letisko stoji casto aj 30 eur (pariz, oslo)...dalej v dost nevhodne casy a ano, skusenost...ked si clovek naplanuje dovolenku ze najdem najprv najlacnejsiu letenku a k tomu prisposobim cas a miesto dovolenky, tak sa da...ale ked ma niekto miesto kam chce ist a k tomu hlada let, tak sa uz malokedy vojdes do 100 eur...to treba spomenut...len pre zaujimavost, teraz som pohladal letenku do rima cez ryanair...najlacnejsiu, dva dni, utorok tam stvrtok spat za 42eur...netreba zabudat ze napr len 12eur plati clovek poplatok ak plati beznou kartou, ziadnou ich ryanair kartou...jedina vyhoda rima je lacna cesta z lowcost letiska (2 eura) oproti takemu parizu, kde jedna cesta stoji 15 eur...ale napr za 89eur viem ist austrianom z viedne (maju uz dlho akciu, pri letenke od nich z viedne mas odvoz z BA do viedne na letisko zdarma) do rima...maju flexibilnejsie datumy a casy, o servise ani nehovorim (tlacit sa jak dobytok pred porazkou, co robi ryanair je des)...a cena letenky 89eur je v europe vyborna... nie kazdy moze lietat stylom najdem si najlacnejsie lety a k nim si usposobim dovolenku a + nie kazdy chce lietat na destinacie, ktore ponukaju lowcosty.... takze aby som ta poopravil...da sa lietat v cene desiatok eur v ramci europy...ak mas volny neobmedzeny cas, ak ti nezalezi ani na stipke komfortu a dlzke cesty a ak chces lietat furt do tych istych destinacii...ryanair je skvely pre slovaka, ktory si kvoli par euram da aj koleno prevrtat...po dvoch skusenostiach s nimi uz nikdy viac...to by museli zmenit velmi vela z ponukanych destinacii minimalne
doll Zverejnené 26. Október, 2011 Zverejnené 26. Október, 2011 ty si ako moj kamarat :) .. aj tak si kazdy bude hovorit to svojepriznavam ze nemam s nimi ani jednu jedinu zlu skusenosti, mozno po tej prvej by som zmenila kazdopadne, aky komfort? resp nekomfort?v kazdom lietadle musis sediet x hodin, v ziadnom lietadle v economy class nemas polohovatelne sedadlo, masera, alebo cokolvek, co by mne osobne zvysilo komfort .. nepotrebujem sediet v kozi alebo v calunenych sedadlach, mat pred ksichtikom monitor a sledovat kde sa nachadzame alebo si pustit filmved predsa letim, a pre mna je dolezite letietked budem chciet ist na masaz, pojdem k maserovi, ked budem chciet mat spickove sluzby, nezaplatim si economy classv ramci europy su to kvazi kratke lety, ked pojdem do Ameriky alebo do Azie, tak si za sluzby priplatim ja si radsej zaplatim za pohodlny hotel s vybornymi sluzbami alebo za chutnu veceru ako za x krat drahsiu letenku, kde mi daju akurat tak suchu bagetku a napoj zadarmopretoze pre mna je rozdiel dat za letenku 20E a 100E, mozno pre deturence ktore sa tvaria ako su hore ani tak nie, ale ja tych 80E vrazim radsej do inych, prospesnejsich veci :) A to si myslim ze zarabam slusne :) Nie som ani lakoma, a uz vobec nepatrim k ludom ktory by si aj do kolena dali vrtat za par eur, takze nezovseobecnuj :)keby som jedna z tych, tak asi nechodim po vyletoch :) trosku uvazovania nie vsetky letiska su daleko od miest, a nie vsetky mesta maju letiska blizko ;)ja sa len snazim povedat, ze po prevereni vsetkych ponuk si vyberiem tu najvyhodnejsiu (v pripade ze mam moznost vyberu z viacerych terminov)
Nokia Zverejnené 26. Október, 2011 Zverejnené 26. Október, 2011 tym komfortom som myslel hlavne jedno...miesto na nohy...pre ludi vyssich ako 175-180cm sa v ryanairi neda normalne sediet, pretoze si kolena tlacia o plast pred nimi co doslova boli...ludia, ktori s tym problem nemaju to asi nikdy nepochopia :) skus si niekedy sadnut do ryanairu a 2 hodiny si tlacit kolena o ten plast...ver mi, viac sa ti nimi nebude chciet cestovat...letel som s austrian arrows co by mal byt tiez lowcost, ci flyniki a tam ked si sadnem, nikde si kolena netlacim...to je na nezaplatenie...takze rozdiel 50 eur v letenke si za tie casy a miesto na kolena rad priplatim...ako sa hovori, niesom tak bohaty aby som si kupoval lacne veci...a lacne sluzby tak casto vyzeraju...a este aj to nastupovanie...natlacia ta do zony medzi kontrolou leteniek a nastupom do lietadla, tam drzia ludi ako take telce na porazku...uz len to ze musis cakat v rade, aby si si stihla najst spolu miesto ak ste viac ako 1...to uz je fakt problem pri checkine rezervovat miesta??? no neviem ci by si si priplatila za biznis class do ameriky, kedze rozdiel medzi economy (ta je v klasickych spolocnostiach ako lufthansa a spol velmi dostacujuca) a biznis byva casto aj 600-1000 eur...len pre info, letenku londyn-auckland kupis economy za cca 1200 eur...biznis casto od 3-4tisic vyssie...a tam uz ten rozdiel je ale citit...ked som videl biznis class, doslova som po 10hodinach letu slintal zavistou... a porovnanie letisko...skus ist do pariza na charles de gaule ci orly a potom na beauvais a pochopis ten rozdiel :) pri vystupeni na charles de gaule si do 30 minut v centre mesta kde potrebues...pri beauvais rataj tak hodku - hodku a pol aby si sa dostala do centra... tiez si vyberam najvyhodnejsiu ponuku...ale do tabulky priorit je na prvom mieste s cenou spolu aj komfort cesty ako takej...radsej si priplatim 50-60 eur za letenku v ramci europy, ako si dve hodiny tlacit kolena ze ma bolia este 4 hodiny po prilete, ci stat jak take tela v rade 3hodiny pred odletom, aby som chytil normalne miesto na sedenie...mam sa rad a nechcem na sebe zbytocne setrit
doll Zverejnené 26. Október, 2011 Zverejnené 26. Október, 2011 pri lete do Ameriky alebo Azie som nemala na mysli vyber z biznis class, ale vyber zo standardnych ponuk, nie lowcost neviem, kazdopadne co hore popisujes som nikdy nezazila, preto je moj nazor na ryanair taky aky je a budem si z ich ponuk aj nadalej vyberat (pokial budu vyrazne vyhodnejsie ponukat destinaciu, ktoru by som chcela navstivit) najblizsie pravdepodobne Rim, checkli sme Paris, ale tam lietaju do toho vzdialenejsieho letiska, takze tam skor inou spolocnostou
cizy Zverejnené 27. Október, 2011 Zverejnené 27. Október, 2011 veru to miesto na nohy je peklo (mam tusim 187 ak sa nemylim), preto sa vzdy snazim vychytit miesto v strede pri unikovom vychode kde je to vpohode :)
slimak Zverejnené 8. November, 2011 Zverejnené 8. November, 2011 ta letenka do helsink ako ti tu uz napisali je predrazena, jedine ze by si chcel letiet zajtra s klasickou spolocnostou typu lufthansa, KLM ci podobne...ak by si aj od nich kupil letenku mesiac, dva dopredu tak sa nad 300 eur dostanes tazko... To su realne ceny,ale mam to z druhej ruky, od kamosa co tam bol na pracovnej ceste. Najprv tam sli autom a ubytovanie je tam drahe(mozno staci pobookovat) a po nejakom case potreboval letenku na dalsiu cestu z Viedne(objednaval 3,4 dni dopredu). Samozrejme mozu byt aj vyrazne lacnejsie. Vcera som sa vratil z Alicante Ryanairom. Celkova cena na jednu letenku s 15 kg batozinou z Bratislavy do malagy 44 euro a spiatocna(myslim navratna) do Krakova 69 eur. Vcera bolo plne lietadlo. Ceny co som videl na tychto linkach z Bratislavy bola na nejaky den aj za -1 euro(len letenka) a tie najdrahsie do krakova vysli aj na 140 eur(ak sa nemylim + dalsie poplatky). Let trval 3 hodiny. Mam 180 cm a mal som este nejaku medzeru k sedadlu predomnou. Mna skor otravovali tie ich reklamne vlozky. Cigarety za 6 euro, a hodinu do priletu tak ponukame este pitie a pod("lacne" vino a parfemy). Takze, ked som predtym radil aby sa radsej nasla destinaciu kde sa lacno lieta, pre mna to bola priorita. Tiez sme sli dvojica. Letecka doprava ma stala cca 230 eur a 12 noci (v 9 hosteloch a hoteloch,niekedy ranajky) 500 eur.
Jovzin Zverejnené 21. December, 2011 Zverejnené 21. December, 2011 Chystam sa so Stevkou do Tatier do Hotela International co je nedaleko Velkej Lomnice. Asi mi neviete poradit ako sa da k nemu dostat kedze pozeram na mape je to medzi Velkou Lomnicou a niecim dalsim. Taxik z Popradu ? Asi sa nedoplatim. CI vedel by niekto poradit ? Dik vopred
Tom Zverejnené 2. Júl, 2012 Zverejnené 2. Júl, 2012 Rio de Janeiro a Vassouras, Braziia, cez Paris, New York a naspat New York, London. :thumbsup: :tanec: 1
littlewitch Zverejnené 3. Júl, 2012 Zverejnené 3. Júl, 2012 Najblizsi vikend sa chystame na Zliechov - dedinka pod Strazovom v Strazovskych vrchoch.Tesim sa, je to koniec sveta, kde sa citim doma :D... Najblizsia znamejsia dedina su Cicmany.
secretka Zverejnené 13. Júl, 2012 Zverejnené 13. Júl, 2012 Kam sa chystám? V tomto roku napríklad aj sem http://www.google.sk...iw=1038&bih=771 Celá cesta, celý pobyt bude však "v réžii" mojich najbližších, ale ... ... vedeli by ste si predstaviť aj takýto spôsob cestovania do cudziny? Mali by ste odvahu zveriť niekomu úplne neznámemu kľúče od svojho bytu? Priznám sa, že ja teda dôveru voči nikomu cudziemu nemám a určite by som kľúče od svojho bytu len tak niekomu nedala. Možno je v tom naozaj iba nedôvera k niečomu neznámemu, či skôr nedôvera k niekomu neznámemu, ale je to aj obava "o to svoje", o narušenie určitej intimity svojho prostredia. Strávit dva týdny ve srubu v Kanadě nebo v domě na Seychelách a nemuset zaplatit za ubytování ani korunu? I to se občas povede těm, kteří se přihlásili na celosvětovou síť, kde si lidé navzájem poskytují své nemovitosti na dovolenou. Princip výměn spočívá v tom, že si jednotlivci nebo celé rodiny během dovolené navzájem poskytnou své nemovitosti. Můžete tak třeba na léto vyměnit svoji roubenku v Krkonoších za dům s bazénem na Seychelách. Stačí jen na některém ze specializovaných serverů najít odpovídajícího zájemce. Zdroj: http://cestovani.idn...27_po-cesku_tom 1
slimak Zverejnené 13. Júl, 2012 Zverejnené 13. Júl, 2012 Predstavit si to viem. Ale neviem co by som ponukol. 3izb. byt? Inak v tom byte nemam nic, keby mi to aj ukradli za cim by som plakal. Prikl. postel sa neda ani ukradnut. Ja sa nemozem ani prestahovat kvoli tej posteli. Z bytu sa neda nijak vyniest. Ani pri vymene okien. A do bytu sa dostala cela tak ako je. Ako? Cez balkon susedy. :) Ze kluce od svojho bytu. A zviest by si sa nechala? Absolutne nemyslim na nikoho ci teba. len tak vseobecne,lebo sa to deje. Pozri ubytovanie stoji 50 euro na noc. Dajme tomu v cistom hotely na jednej izbe, preco to nemat za darmo a dom, nebodaj aj bazen. Keby som to mal ci to ponuknem? Preco nie. 50 eur sa da aj uzitocnejsie minut. To aj za 2 eura kvetiny kazde rano, 10 rokov som ich nekupil. inak dobry tip budem o nom rozmyslat.
pink Zverejnené 8. August, 2012 Zverejnené 8. August, 2012 chystam sa vypadnut dakam k moru.. kto bol, chvali grecko... tak piste, kam ist, na ktory ostrov.. grecko mi doposial unikalo, takze moj prehlad je nulovy... dikes, za odmenu budem na vas mysliet na plazi... B)
game Zverejnené 8. August, 2012 Zverejnené 8. August, 2012 keď ti stačia malé butiky, ktoré prežili, a chceš byť preč od ľudí, bársčo na ktoromkoľvek malinkom ostrove, daleko od hlučícího davu ...a ďakujeme, že na nás budeš myslieť, dones nám piesok :)
Hellé Zverejnené 8. August, 2012 Zverejnené 8. August, 2012 Grecko by som ti neodporucala.... :happyroll: nemusis liezt tam kam ja... ale sak id hocikam, v Grecku je vsade dobre ..a na Rodose najlepsie :lol:
doll Zverejnené 8. August, 2012 Zverejnené 8. August, 2012 ostrov Rhodos je krasny, odporucam, so vsetkymi moznymi vyletmi :)
pink Zverejnené 9. August, 2012 Zverejnené 9. August, 2012 helca, sak daj kam ides ty, nemusim hladat.. mozeme lezat na plazi vedla seba... :smilieee: ludia, co boli toho roku na rhodose, tak netusili o strajkoch, kazdy zarezava o 106, potrebuju zarobit, zima bude dlha... rohodos je moj prvy vyber, dajte tipy...
cizy Zverejnené 25. Január, 2013 Zverejnené 25. Január, 2013 ak vsetko pojde ako ma, t.j. schvalia mne aj priatelke 2 tyzdne dovolenky v maji, tak sa po 5 rokoch konecne vratim na ukrajinu, konkretne vychod - Donetsk, Lugansk, Dnepropetrovsk
game Zverejnené 25. Január, 2013 Zverejnené 25. Január, 2013 to by bolo krásne, keby vyšlo ... spolužiak bol pred dvomi rokmi na potulkách na Ukrajine, nevedel si vynachváliť.aj fotky ... veľa fotiek prosíme ...
slimak Zverejnené 26. Január, 2013 Zverejnené 26. Január, 2013 Co je tam zaujimave? Ja by som na ukrajinu rad - ale okrem krymu co tam je? Tie mesta? Blizsie je Lvou od nas 200km. Teda pre mna asi prva ukrajinska destinacia.
cizy Zverejnené 27. Január, 2013 Zverejnené 27. Január, 2013 vsade sa najde nieco zaujimave, Kyjev je napr. moje druje najoblubenejsie mesto v Europe hned po Sarajeve. Lvov je tiez velmi pekny, ale to nie je "prava Ukrajina" :) preto aj chcem ist na vychod - vidiet tu pravu, turisticky nie az tak navstevovanu a atraktivnu Ukrajinu. A rovnako som tam este nebol, co je dalsi dovod - dostatocny je aj tento samotny. Zas sa nepotrebujem pozerat iba na upravene kostoly a ine turisticke veci, rad si pozrem aj prave ukrajinske panelaky a tovarne. no a na leto mame vpodstate dve alternativy: 1, bud pojdeme okolo Alp autom tuto trasu 2, alebo do Grecka, konkretne nieco taketo, len to sa asi bude treba skoro rozhodnut, momentalne su velmi dobre ceny leteniek
cizy Zverejnené 6. Marec, 2013 Zverejnené 6. Marec, 2013 No a na velku noc do Varsavy, kam sa mi konecne podari dostat, sa tam chystam uz od 2009. Tentokrat netradicne do hotela, kde bola cena za noc len o 10€ vyssia za dvojku ako za dvojku v hosteloch, ktore su okrem toho dost mimo centra. Takto budeme byvat hned pri palaci kultury a zastavke metra
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz