Tom182 Zverejnené 5. December, 2008 Zverejnené 5. December, 2008 Mate nejakych oblubenych cestovatelov ci ludi tulajucich sa svetom? Sledovali ste ich cesty, alebo citali cestopisy a chceli ste tam byt po ich boku?
chrust Zverejnené 21. December, 2008 Zverejnené 21. December, 2008 Cestopisy nepatrili k môjmu najčítanejšiemu žánru,ale niejaké som prečítal.Jeden ma ale mimoriadne zaujal.Názov cestopisu som zabudol,ale viem,že to napísal mladý Thor Heyerdahl ešte ako začínajúci cestoavateľ.V knihe popisoval,ako sa zoznmil s jednou dievčinou a obaja sa zhodli,že by chceli žiť na pustom ostrove niekde v Tichomorí.Slovo dalo slovo a vybrali sa na tahitské ostrovy,kde sa usadili a začali tam žiť len z toho,čo im ostrov poskytne.Kto z nás po takom niečom nezatúžil ? Že ?!? :lol: Bolo to velice zaujímavé,zo začiatku aj romantické,ale skutočnosť predčila všetky predstavy hlavných postáv a zrejme aj čitateľa.A Thor aj so svojou družkou bol nakoniec rád,že z ostrovov odišli živí a relatívne zdraví.
nutrinka Zverejnené 21. December, 2008 Zverejnené 21. December, 2008 nie som nejaký odborník na cestovateľov, popravde som tuším žiaden cestopis /zatiaľ!/ nečítala, ale z tých televíznych cestovateľov mi v hlave utkvel najmä jeden /z relácie Letom svetom? nad tým názvom strašne dlho rozmýšľam už, ale v origináli tuším Globe Trekker/, Ian Wright. v tejto relácii sa cestovatelia striedali, ale najradšej som mala časti s týmto cestovateľom, na jeho cesty som sa tešila každý víkend, a bola som smutná, keď cestovateľom bol niekto iný... precestoval krásne krajiny a aj menej známe miesta v nich, vyskúšal všetko možné, a bol za každú hovadinu, ja som sa niekedy pred telkou strašne smiala... jáj keby to zas niekto začal dávať :lol:
Tom182 Zverejnené 21. December, 2008 Autor Zverejnené 21. December, 2008 jaaaj zlaty Ian Wright, som ho zboznoval, tie jeho cestovatelske diely proste nemali chybu, najma rpeto ze to vzdy dokazal skvelo obohatit o nejaku srandu, pamatam ako si z neho vystrelili inuiti niekde v severnej Canade ci Gronsku kde lovili tulene a povedali mu nech zje nejaku vnutornost a potom sa smiali ze ho nachytali :lol: alebo niekde v mongolsku ci strednej azii bojoval v tych tradicnych zapasnickych subojoch :) no bola to radost pozerat z edicie Globe Trekker som mal este raz Megan McCormick
alpaca Zverejnené 22. November, 2012 Zverejnené 22. November, 2012 Jaj, možno to nie sú vážni cestovatelia, ale zaujali ma príbehy škuľavého Borisa a cestovateľa Elwooda. Asi to nie je pre každého, ale je to zábavné čítanie. http://bludar.webnode.sk/ toto je Borisova stránka. http://fararik.blog.sme.sk/c/308785/Volam-sa-Elwood-a-rad-cestujem.html# a tu sa dočítate o Elwoodovi. Dúfam, že si v tom ešte niekto okrem mňa nájde svoje :)
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz