Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Mate nejakych oblubenych cestovatelov ci ludi tulajucich sa svetom? Sledovali ste ich cesty, alebo citali cestopisy a chceli ste tam byt po ich boku?

• Pred 3 týždňami...
  • Odpovedí 4
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Tom182

2

• nutrinka

1

• chrust

1

• alpaca

1

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

Cestopisy nepatrili k môjmu najčítanejšiemu žánru,ale niejaké som prečítal.

Jeden ma ale mimoriadne zaujal.Názov cestopisu som zabudol,ale viem,že to napísal mladý Thor Heyerdahl ešte ako začínajúci cestoavateľ.

V knihe popisoval,ako sa zoznmil s jednou dievčinou a obaja sa zhodli,že by chceli žiť na pustom ostrove niekde v Tichomorí.Slovo dalo slovo a vybrali sa na tahitské ostrovy,kde sa usadili a začali tam žiť len z toho,čo im ostrov poskytne.

Kto z nás po takom niečom nezatúžil ? Že ?!? :lol:

Bolo to velice zaujímavé,zo začiatku aj romantické,ale skutočnosť predčila všetky predstavy hlavných postáv a zrejme aj čitateľa.A Thor aj so svojou družkou bol nakoniec rád,že z ostrovov odišli živí a relatívne zdraví.

Zverejnené

nie som nejaký odborník na cestovateľov, popravde som tuším žiaden cestopis /zatiaľ!/ nečítala, ale z tých televíznych cestovateľov mi v hlave utkvel najmä jeden /z relácie Letom svetom? nad tým názvom strašne dlho rozmýšľam už, ale v origináli tuším Globe Trekker/, Ian Wright. v tejto relácii sa cestovatelia striedali, ale najradšej som mala časti s týmto cestovateľom, na jeho cesty som sa tešila každý víkend, a bola som smutná, keď cestovateľom bol niekto iný... precestoval krásne krajiny a aj menej známe miesta v nich, vyskúšal všetko možné, a bol za každú hovadinu, ja som sa niekedy pred telkou strašne smiala... jáj keby to zas niekto začal dávať :lol:

Obrázok

Zverejnené

jaaaj zlaty Ian Wright, som ho zboznoval, tie jeho cestovatelske diely proste nemali chybu, najma rpeto ze to vzdy dokazal skvelo obohatit o nejaku srandu, pamatam ako si z neho vystrelili inuiti niekde v severnej Canade ci Gronsku kde lovili tulene a povedali mu nech zje nejaku vnutornost a potom sa smiali ze ho nachytali :lol: alebo niekde v mongolsku ci strednej azii bojoval v tych tradicnych zapasnickych subojoch :) no bola to radost pozerat

z edicie Globe Trekker som mal este raz Megan McCormick

Obrázok

• Pred 3 rokmi...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov