Skočiť na obsah

Cestovanie na vlastnú päsť


Tom182

Odporúčané príspevky

Cestovanie na vlastnú päsť...čo vy na to hovoríte?

Máte radi takýto druh cestovania?

alebo Vám viac vyhovuje cestovanie keď je všetko (alebo väčšina) vopred zabezpečené??

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

je to najlepsia vec, najme ked som sam.

 

behal som takto po Kanade mesiac a jedine, co som mal iste, bol den dva vopred booknuty hostel. spoznal som kopu zaujimavych ludi hlavne preto, ze som bol sam a najlepsie na bolo ze som sa nemusel nikomu prisposobovat. robil som to, na co som mal chut.

 

ale viem si predstavit, ze v arabskych krajinach len s ruksakom na chrbte to je asi o niecom trosku inom ... kazdopadne to nauci cloveka postarat sa o seba.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mimo Slovenska nikdy, na Slovensku v minulosti parkrát. Boli prípady keď som nastúpil na autobus a ani som nevedel kam presne išiel :lol:

Ale ináč nič extra, nikdy ma to nelákalo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja obdivujem ludi co takto chodia, musi to byt super, ale ja by som asi nemohla, to ako weirdo hovori to ano, ze idem do nejakej krajiny, zarezervujem si ho(s)tel alebo proste nejake ubytko a potom sa tam flakam, to este ano, ale mam kamosku ktora sa pravidelne v lete vyberie niekam napr bola takto v Syrii, Rusku a neviem kde vsade a proste chodia po krajine, spia kde sa da, aj u cudzich ak ich pozvu (to bolo tak napr v tej Syrii), tak to by som asi nevedela :lol: aj ked ma to mrzi, lebo myslim ze to moze byt fajn :)

 

ja si radsej vyberiem destinaciu, zarezervujem a potom si vymyslim nejaky bojovy plan, ze co tam budem robit, co chcem vidiet a tak :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja takyto sposob cestovania jednoducho milujem...ten pocit ze si len zoberiem batoh a vyrazim do krajin o ktorych sa mi len snivalo...je genialny, prechadza celym telom po kuskoch a naplna ma radostou :lol: prvy krat som bol takt orped rokom v Turecku..a vtedy som si uvedomil ako to milujem..tento rok som musel ist zase..syria, jordansko..jedine co bolo dopredu dane bola spiatocna letenka..v septembri som dal este s 2 kamaratmi Grecko..ziadny plan kde musim byt..proste nic..len datum odchodu domov...

je to strasna volnost..clovek sam poriane nevie kde bude spat..musim riesit tie otazky ako sa dostat do dalsieho mesta..proste strasne sa mi to paci, aj ked to je v dany moment trochu komplikovane..vzdy to nejako dobre dopadne :)

je to proste nieco uzasne..a uz si neviem predstavit zeby som isiel niekde na dovolenku kde je vopred vsetko naplanovane...

zistil som ze clovek moze mat akykolvek plan cesty...uz v prvych dnoch sa ten plan zmeni :) ;)

 

weirdo

a preco myslis ze v Arabskych krajinach to je o inom? (samozrejme teraz nemyslim Iraq ci Afghanistan) ;)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Môj plán je taký že ked mam možnosť takto ísť idem :lol: bez plánov najprv tam a tam.

V lete chcem zobrať bájk a ruksak a isť sa túlať slovenskom :) možno aj do cz skočím či do Polska :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

weirdo

a preco myslis ze v Arabskych krajinach to je o inom? (samozrejme teraz nemyslim Iraq ci Afghanistan) :lol:

no v arabskej krajine si nebooknes hostel cez net (vacsinou), nemozes tam platit kreditkou, ked si zlomis nohu tak mas obavu ist do nemocnice, nevies hovorit ich jazykom tak, aby si sa dohodol na hocicom, pripadne viedol spolocensku konverzaciu na urovni (pokialo nevedia po anglicky).. v kanade vsetko fungovalo tak ako malo, skratka vyspela zapadna krajina .. ale ako by to fungovalo v syrii abo egypte, to si netrufam povedat
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak urcite sa neda porovnat Canada a Blizky Vychod to mas pravdu :lol:

ale ani ta recova bariera nieje az taka velka ako sa zda...ono sa vzdy najde niekto kto hovori aj anglicky..ale clovek by si mal vo vlastnom zaujme nastudovat aj nieco z domaceho jazyka :)

hostel si booknut nemusis..pertoze je vsade naokolo vela lacneho alebo lacnejsieho ubytovania..takze sa to kludne da robit tymto sposobom..ale vo vacsich mestach alebo turistickejsich miestach sa da bez problemov aj booknut :)

a nesiel by si skusit "na vlastnu past" aj taky Blizky Vychod? ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak aj ja sa vyjadrim, aj ked sa budem asi opakovat v tom co tu uz iny napisali...

 

kazde ma svoje vyhody a aj nevyhody... ja vsak radsej uprednostnujem cestovanie v malinkej skupinke - takze asi tak 1-4 ludia (vratane mna)! Neznasam velke skupinky, pretoze kolko ludi - tolko chuti, kazdeho bavi nieco ine, a zatial co ja budem povazovat 4hodinovu navstevu archeologickeho muzea za vzrusujucu, niekoho by to strasne nudilo! Preto som rad ked som si sam panom svojho casu, programu, a vsetkeho! Fakt asi len booknut letenky, mozno hotel (a niekedy ani to) a vyrazit! To je asi ideale! A chodit kde chcem, kedy chcem, na ako dlho chcem, a pod. Tak je to naozaj skvele - vlastna organizacia casu a planu... Aj ked zase som toho ako sa vravi na vlastnu past moc nepobehal (fakt len zopar miest) - ale to sa tento rok velkou blizkovychodnou expediciou (spolocne s Tomom) zmeni! Uz sa neviem dockat mesiaca JUL - nech uz je to tu!

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Strašne sa mi to páči. Určite to chcem skúsiť. Vlakom, autom, bajkom - to je jedno. Vziať pár ľudí, nejaké money a vyraziť :lol: Dúfam, že sa mi podarí cestovať čo najviac.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

nooo mne sa zda ze treba popruhy nejako zaistit aby netrcali a nevycnievali, napr. obviazat nejakou foliou okolo tasky, alebo zviazat o seba a priviazat k samotnemu ruksaku aby nevytrcali...

 

radsej zaistit ako keby mali vsetko co trci obstrihat :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...
  • Pred 1 mesiacom...

to si pis ze zaujimalo :lol: zatial som sa dostal len k fotkam..no a ta Ukrajina na tvojich fotkach nevyzera tak zle..ako som si vzdy myslel :) dokonca keby mi niekto nejake ukazal nikdy by som neuhadol odkial su :) este sa do toho ponorim hlbsie ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Aljak ma dobry napad - daj si na letisku obviazat ruksak foliou, v Prahe to stalo tusim kilo, ci to robia v Blave, to neviem, ale snad hej.

teraz ma napadlo ked to tu tak citam..v Prahe to bolo tento rok uz zadarmo..je tam taky stroj aj s napisom ze to je zadara :lol:
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

Cestovanie na vlastnú päsť...

Áno,uznávam tento štýl turistiky,ale do tej miery,aby som mal zabezpečený hotel a cestu /letenku/ späť.Nič viac nechcem :lol: .Žiadného delegáta,žiaden program,žiadne sprievodné akcie.Niektorý naši rekreanti tuším chodia na organizované dovolenky len na to,aby si všímali,čo je kde v neporiadku a kto je na vine....a pri návrate domov prvé čo spravia,tak fachčia do onej cestovky so sťažnosťami,poprípade so žiadosťou o vrátenie časti peňazí :) .Potom si sadnú za comp a vyplakávajú na nete,ako bolo zle o nich postarané :) .Choré.

Raz dávali v TV k dobrému rôzne najšpicovejšie sťažnosti z cestoviek od zákazníkov.Tak sťažnosti na počasie tam bolo neúrekom,ale boli tam aj také,že jedna pani sa po návrate z prímorskej dovolenky sťažovala,že nemohla nájsť mop na vytieranie dlážky ;)

A viete,prečo mám cestovanie na vlastnú päsť najradšej ?

Neviete ?

Tak ja vám to pošuškám ;) .............aby som si oddýchol od Slovákov .

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

oddychol od slovakov :lol: to poznam, nemam rad ked sa niekde tulam a zrazu spoza rohu vybehne skupinka slovakov :) a vacsinou ked okolo cloveka idu tak pocut len nadavanie..neviem cim to je..sedel som si na hippodrome v istanbule a uz z dialky som videl ludi v kratasoch, tielkach, tak som si povedal ze to by mohli byt kludne slovaci..a boli..a ako okolo mna prechadzali kazdy pindal, ze musia ist pesi, preco nejdu do velkeho bazaru autobusom (od hippodromu to je mozno kilometer), ze si chcu sadnut a tak...no kazdy si hovril to svoje..hroza :)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov