Jump to content

Recommended Posts

Posted

V prípade Tomáša skôr ohavne ako roztomilo.

@Tomáš založ blog a tam každý mesiac napíšeš stav, koľko si schudol + ostatní, nech je to pekne pokope.

Posted

V poriadku, ale v tom prípade nech sa tam prispieva toho viac. Nech sa motivujeme pohybom a podobne. (napríklad aké nízkokalorické šmakocinky jete ) Včera som dal 10km behu. Tak nech Tomáša trochu inšpirujem .... 

Posted

Písať sa môže sem, v blogu len aktuálny stav ku každému mesiacu.

Posted
pred 1 hodinou, lopata555 pridal:

Včera som dal 10km behu.

Tak toto budem asi obdivovať do konca života. Beh pre mňa už naozaj nie je. A 10km som neprebehol nikdy, ani za mladi.

Keď som sa pred 8 rokmi pokúšal začať behať, týždeň som kríval, čo ma tak pichalo v kolene. Vtedy som si kúpil bicykel a odvtedy viem, že behať nie je pre mňa. 

• Thanks 1
  • Upvote 1
Posted
2 hours ago, lopata555 said:

Včera som dal 10km behu.

Vcera 80km bajk a dnes rano 10km beh. Cez vikend planujem aspon 200km bajku dat. Uvidime, ako sa mi bude chciet rano vstavat :zubiska:

• Thanks 1
  • Upvote 1
Posted

Ja sa neviem bicyklovat:agree: a sport v podstate nenavidim, musim vymysliet vlastnu strategiu

Alebo tak sa spytam @Tomáš mame plan?? Alebo kazdy chudne ako vie?

Ty ides ten tava styl? Ci ako? A co si uz dnes pojedol?

• Thanks 1
Posted

Hovori sa, ze 80% uspechu je v kuchyni, takze sportovat nemusis. Staci ti chodit na prechadzky. 

Posted

Ja si zas myslím, že pre správnu životosprávu je dôležité dodržiavať čas, kedy jesť. Obyčajne je to čas pre raňajky, obed a večeru. Večeru je možné vynechať, ak by sa mala realizovať po 17 hodine. Po 17 hodine je už čas len na pohár - re vína. Ak tento harmonogram prijímania potravy pravidelne dodržujete, organizmus sa hlási s pocitom hladu iba v tomto čase a v inom čase si na hlad "nespomenie". Pri takomto režime sa organizmus v krajnom prípade uspokojí aj s krajcom suchého chleba, preto že ho dostal v správnom čase.

Absolútnym prehreškom voči vlastnému organizmu je primanie potravy v ľubovoľnom čase. Organizmus takouto nedisciplinovanosťou dostaneme do úplného chaosu. Ak organizmu, čo i len raz doprajete vyžieranie chladničky v hlbokej noci, on si to zapamätá a bude takéto správanie od nás nekompromisne vyžadovať aj naďalej.  

• Confused 1
Posted

Takže už viem prečo som taký pažravý. Ja toto čo je napísané v príspevku nadomnou v poslednom odstavci robim pravidelne a dlho. 

Proteus to naozaj vieš ísť naraz 200km? Tak by si vedel aj do Zvolena odbicyklovať. Kolko ti to trvá?

Nech sa páči blog o chudnuti je už funkčný a súhlasím že diskusia tu, tam len výsledky aby to bolo prehladné.

Posted
pred 7 hodinami, Proteus pridal:

Cez vikend planujem aspon 200km bajku dat.

No neviem... Náš organizmus sa evolučne vyvinul tak, aby sme dokázali uspokojovať naše potreby, pre prežitie druhu. Ak niekto potrebuje prejsť 100 km, tam a späť, bez konkrétneho cieľa, je to buď prejav masochizmu, alebo závislosť na produkcii vlastných endorfínov. Ako hovoril Lasica, ak už niekto uteká, mal by mať na to sakramentsky dôvod.    

• Thanks 1
Posted

Podľa mňa to druhé lebo kamoška čo vôbec nebehala, sa k tomu nejako postupne prepracovala a teraz nevie bez pohybu vydržat. Ak nejde do posilky tak je podráždená, ak ide behať tak sa stále chce prekonávať raz 10km, potom 12km, potom polmaratón a nedá si pokoj. Takže to bude tými endorfínmi. To je tá čo som inde spomínal že v tých obrovských horúčavách uvažovala či pôjde korčulovať 16km a nakoniec mi oznámila že bola, že disciplína zvíťazila. Čím vlastne povedala že sa jej ani velmi nechcelo ale disciplína nepustí, čo je tiež pre mňa nepochopitelné a blížiace sa sebatrýzneniu.

Ja idem bicyklovať tak aby som z toho mal radosť. Proste idem a dokedy ma to baví to robím, keď dosť tak dosť. Žiadne méty že musím dať tolko a tolko km. Dlhšie trasy idem len vtedy keď nemám na lístok a pešo je to ďaleko.

Ešte keď som nemal cez 100kg tak som aj ja vedel behať. Mali sme na sídlisku školu kde v poobedných hodinách bol sprístupnený ovál pre verejnosť. Chodilo tam veľa ľudí a vtedy som aj ja chodil. A vela kolečiek som dal bez zastavenia ale nerátal som, nemeral som, proste každý deň som šiel kolko vládzem.

Posted
pred 1 hodinou, Tomáš pridal:

To je tá čo som inde spomínal že v tých obrovských horúčavách uvažovala či pôjde korčulovať 16km a nakoniec mi oznámila že bola, že disciplína zvíťazila.

Marathon des Sables – beh Saharou láka stále viac pretekárov z celého sveta. V súčasnosti sa k tomuto masochizmu hlási stále viac bežcov.

Ja som sa kedysi venoval horolezectvu, tak to chápem. Logicky je nezmysel vyliezť na vrchol hory, pobudnúť tam pár minút a potom sa vrátiť späť. Dnes to chápem tak, že som si vtedy potreboval niečo dokazovať, čo svedčilo o mojom komplexe menejcennosti, alebo potrebe adrenalínu. Dnes zažívam adrenalín aj na 2 m rebríku.

• Thanks 1
Posted

Ale s tými endorfínmi to bude najskôr. Údajne sa hormóny radosti pri tom uvolnia. Ja som si to nikdy nevšimol. Behal som, bicykloval som kým sa mi chcelo.

Posted
pred 18 minútami, Tomáš pridal:

Behal som, bicykloval som kým sa mi chcelo.

To je preto, že endorfíny sa ti nebudú vyplavovať vtedy, keď na dané konanie budeš mať racionálny dôvod... Endorfíny nás evolučne nútia robiť to, čo by sa nám "racionálne" robiť nechcelo. Vyššie hladiny noradrenalínu bývajú pri sexe, vyvoláva ich cvičenie, tanec, smiech, počúvanie hudby a chvíle, kedy sme zamilovaní. 

• Thanks 1
Posted
1 hour ago, Tomáš said:

Proteus to naozaj vieš ísť naraz 200km? Tak by si vedel aj do Zvolena odbicyklovať. Kolko ti to trvá?

Pisal som o vikende. Nie naraz. Tolko sa mi v sedle sediet nechce a mam dceru, ktora je pre mna dolezitejsia a cas s nou straveny ako 8hod sediet na bajku. 

Ale ano, viem ist tolko. Ibaze uz mam tie fazy dokazovania za sebou. Priority sa menia. 

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
pred 35 minútami, Proteus pridal:

Ale ano, viem ist tolko. Ibaze uz mam tie fazy dokazovania za sebou. Priority sa menia. 

Pravidelne chodím na prechádzky zo psom a raz som stretol človeka v priliehavom športovom oblečení. Hodili sme reč a on mi povedal, že dnes absolvuje 40 km túru po hrebeňoch. To by nedal ani môj pes. Odhadoval som ho tak v mojom veku, ale on sa priznal, že má už 78 rokov. Po hodinovej prechádzke, keď som sa vrátil domov som uvažoval, kde asi teraz je... Pomyslel som si, že on sa vlastne nevie vyrovnať so svojím vekom. Dokazovať si, čo ešte fyziky absolvuje v danom veku je vlastne odmietanie reality, ktorá nakoniec človeka vždy dostihne. Na starobu by sa mal človek skôr vysporiadať so svojou dušou a nie telom. Ale hovorí sa, že v zdravom tele je zdravý duch.  

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 1
Posted
pred 9 hodinami, irb pridal:

Tak toto budem asi obdivovať do konca života. Beh pre mňa už naozaj nie je. A 10km som neprebehol nikdy, ani za mladi.

Ako maximum je okolo 22km čo som dal. Ale to bolo ked som mal aspoň o 6 kg menej. 

• Upvote 2
Posted

Ja keď mám o 50kg viac tak už logické že neprebehnem ani od Šancovej ulice po Hlavnú stanicu. A vtedy proste ten beh potrebuješ lebo väčšina MHD smerujúca z Pražskej ulice, nezachádza na hlavnú stanicu ale pokračujú po Šancovej alebo Štefánikovej. Takže kto chce stihnúť vlak, musí bežať! Ani som si neuvedomoval že 73kg a 123kg že mám až 50kg navyše oproti môjmu starému ja. Teraz nemám 123kg ale mal som 125 z ktorého som schudol na 120, a dúfam že pri ďalšom vážení to bude menej.

• Upvote 2
Posted
pred 13 hodinami, Tono pridal:

Po 17 hodine je už čas len na pohár - re vína.

Pri chudnutí nie je toto dobré riešenie, vína sú vysokokalorické. U mňa sa najlepšie osvedčilo proteínový drink, prípadne nejaký zeleninový šalát.

pred 13 hodinami, Tomáš pridal:

Nech sa páči blog o chudnuti je už funkčný

Nefunguje, zrejme si ho nastavil ako súkromný, takže ostatným je platný jak hadovi noha.

pred 2 hodinami, Tomáš pridal:

Ja keď mám o 50kg viac tak už logické že neprebehnem ani od Šancovej ulice po Hlavnú stanicu.

To ani ani neodporúčam, pri takej váhe potrebuješ rýchlu chôdzu a nie šprintovať do najbližšieho bufetu.

• Upvote 1
Posted

Ďakujem za upozornenie. Nevidím tam žiadne nastavenia tohto typu. Mohol by mi s tým niekto pomôcť? Nevidím nikde nejaký prepínač súkromia alebo také.

Posted
pred 2 hodinami, Tomáš pridal:

Ja keď mám o 50kg viac tak už logické že neprebehnem ani od Šancovej ulice po Hlavnú stanicu.

Ty nebehaj. Pri tvojej váhe si môžeš odpáliť kĺby ale aj platničky. Kedže pri behu sú otrasy a neviem či existujú také bežecké topánky ktoré by tlmili tvoju hmotnosť.

Ja napríklad používam Mizuno Ultima čo sú vhodné pre ťažších bežcov. A dnes som dal opäť 10km. Ako tu už niekto písal, že síce pohyb je len cca 20% úspechu. No netreba zabudnúť, že pohyb tiež vie naštartovať metabolizmus. Takže Tomáš ty daj 2x za deň rýchlu chôdzu napríklad. Tak po hodine na začiatok

Posted

V nastaveniach blogu máš označené Tento blog môžu čítať iba členovia, ktorých vyberiem. Takže musíš označiť Tento blog si môže prečítať každý.

Posted

Myslim si, ze tomas mal dost pohybu v praci, ak teda naozaj robil a chodil s paletami hore dolu. Jeho problem je ten, ze prijme kalorie za troch ludi. Tu nie je o com. Problemom je, ze on si nevie rozkazat, nevie kolko je dost, nema mieru. Nema ho kto kontrolovat, nema predstavu, co je jedna normalna porcia. Kolko na ranajky jest. 

On prijme mozno tolko kalorii ako profi cyklista na tour de france a vydaj ma ako slimak. 

• Haha 1
Posted

U mňa je hlavný problém v tom, že keď idem von, tak keď nechcem žiaden alkohol tak mi ostáva možnosť kofola, vinea alebo malina. Pri alkohole ako je víno alebo v lete populárne miešané nápoje to v kalóriách tiež nie je žiadna výhra. Doma piť vodu nie je samozrejme žiaden problém. 

Posted
12 minutes ago, lopata555 said:

U mňa je hlavný problém v tom, že keď idem von, tak keď nechcem žiaden alkohol tak mi ostáva možnosť kofola, vinea alebo malina.

Ale kde. Mozes si dat este sodu, alebo zostat doma a mas vybavene. :eehmm:

• Haha 1