Skočiť na obsah

Nové bábätko, drobné bábätko


Vilma Flinstonova

Odporúčané príspevky

neviem, kam sa toto najlepšie hodí, ani som nenašla takúto tému...keby som ešte robila v špitáli, spýtala by som sa tam. Lenže to už je minulosť. Snáď sa tu nájde detský lekár, o ktorom neviem, alebo aspoň detská sestra.

 

Včera sme si písali s mladou, termín pôrodu má 18.9. - teda je tak v 36 - 37. týždni. Po celý čas gravidity sa cíti mimoriadne dobre, sama som ani nevidela ženu, ktorá by tehotenstvo tak dobre znášala od samého začiatku. Bola dosť aktívna, prerábali byt, aj teraz chodí kadetade.

V čom je teda problém:

už tak v 6. mesiaci som si všimla, že má malé bruško. Potom tak v 7. mesiaci jej lekárka povedala, že má málo plodovej vody, presnejšie, menej ako je obvyklé, ešte v norme, ale na spodnej hranici. A v teraz nedávno bola na 3D UZV a ešte nejakej kontrole, ani neviem akej, u nejakého špecialistu, a ten sa jej pýtal, koľko vážila ona keď sa narodila. No, nevedela (hoci som jej X-krát príležitostne povedala, že bola drobná, ale zas nie nejak mimoriadne, mala 2800 g, tiež neviem, prečo si to nepamätala, aj ja som toľko vážila a pamätám si to). A ten lekár odhadol hmotnosť bábätka na 1700 g, čo je už teraz hrozne málo, toľko má plod podľa tých tabuliek tak v 32. týždni...nechcela som ju strašiť, tak som jej nič nepovedala, ale odkedy toto viem, mám stiahnuté všetky vnútornosti a nič ma nebaví, bojím sa, či je naša vnučka (už vieme, že je to dievčatko) v poriadku. To by nevadilo, že je drobná, ale toto je až veľmi drobunké. Radšej ani pred Flinstonom také nič nehovorím, ale nie je mi dvakrát do spevu a nebudem mať pokoja. Čo sa dočerta deje, veď jedla normálne, nič mimoriadne neprežívala, s nijakými chorobami do kontaktu neprišla - aspoň o žiadnych neviem, tak čo sa do čerta deje? Prečo je to bábo také malinké? Podľa tých tabuliek by ešte mohlo pribrať tak 800 - 900 g. Kiež by, ale aj tak, je to stále málo...čo si o tom myslíte, máte s niečím podobným nejakú skúsenosť? Budem vďačná za každý názor či radu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

chcela by som ťa utešiť, len neviem presne ako ...

 

nie som odborník, ale do pôrodu zostáva ešte hodne času, presne ten čas, keď bábo najviac rastie ... môže za mesiac a pol presne toľko pribrať, aby sa narodila s normálnou váhou u vás bežne narodených detí.

 

s málom plodovej vody nemám skúsenosť, ale mne lekár zle odhadol podľa merania priemeru lebky kdečo ... tiež ma strašil kdečím, už ani nepamätám čím, ešte aj po narodení syna sa raz len tak od pohľadu jedna lekárka vyjadrila tak, že to jej nezabudnem kým žijem ...

u nás sa rodili tiež malé deti, aj naša mama, otec, ja, brat, naše deti, všetci sme boli malí okolo 2600 g a menej.  normálna váha 2400 a podobne.
ja som mala 2450, brat 2400, syn 2600....

nemusí to znamenať nič, držím palce, dopadne to dobre.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

keby malo pri narodení 2600 g, to už by bolo celkom fajn. nakoniec je to dievčatko, takže nemusí byť obríča, ale zasa dačo vážiť musí. A tiež viem, že je to len odhad. Avšak skutočnosť môže byť aj smerom hore, aj dolu. nemám potuchy, podľa čoho ten odhad robil, ale nechcem sa jej moc vypytovať, aby som ju nevystrašila. Len sa snažím dúfať, že je malinká v poriadku. Ale nemám pokoj.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vilmuš, som laik, deti som mala už "pekne dávno", ale pred rokom k nám pribudlo malé dievčatko, moja vnučka. Je pravda, že moji mladí nežijú na Slovensku, takže porovnávanie so UK-SK asi nie je to pravé orechové, ale ...

 

... neveste asi od siedmeho mesiaca na základe akýchsi premeriavaní a tabuliek v poradni stále tvrdili, že bábätko bude veľké, určite bude mať oveľa viac ako 4,5 kg /!/ a oni odporúčajú pôrod v nemocnici v susednom meste.

Keď jej v deň vypočítaného pôrodu začala odtekať plodová voda, tiež to nebolo nič, však ona SA doplní; po "premeriavaní" opäť tvrdili, že bábätko bude veľké.

 

Naša malinká sa o necelé dva dni narodila s úplne normálnou pôrodnou váhou /3,34kg/, dokonca bola ešte váhovo "menšia" ako boli pred pár desaťročiami jej maminka a ocinko ...

 

Stále si len myslím, že ak by nebolo tehotenstvo tvojej dcéry v úplnom poriadku, ak by sa jednalo doslova o rizikové tehotenstvo, snáď by ju nenechali "behať" po svete, ale buď by ju napojili na prístroje, buď by nasadili nejakú liečbu a možno by ju nechali ležať v nemocnici, alebo aspoň by ju nútili ležať doma.

 

Ešte taká maličkosť ... údajne sa malí chlapčekovia oveľa ťažšie "vysporiadavajú" s rôznymi popôrodnými problémami ako dievčatká, tak snáď vaša malinka, aj keď bude naozaj drobnejšia, nebude mať okrem menšej váhy žiadne iné problémy.

 

Nemyslím si, že ťa toto všetko uspokojí, určite budeš najkľudnejšia až potom, keď malá princeznička už bude medzi vami. Budú to teraz ale pre teba asi tie najdlhšie týždne, ktoré ťa čakajú.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

oj, tak verím, že lekári vedia, čo robia... pred pár rokmi, keď kamoška bola na kontrole, tiež jej lekár povedal, že dieťako je menšie, ako by malo byť, hneď aj urobili nejaké vyšetrenia, zistili, že bola zalomená pupočná šnúra, takže ňou boli menšie prietoky krvi a dieťaťko dostávalo menej výživy, ako by malo... pár dní bola v nemocnici, dostala nejaké lieky aj vitamíny a potom až do konca tehotenstva (asi 6 týždňov) ju sledovali... dieťatko sa narodilo síce menšie, ale  zdravé, a dnes je z nej už veľká slečna školáčka


ešte mám jednu takú skúsenosť - keď sme chodili a vysokú školu, tiež tehotnú spolužiačku stále strašili, že dieťatko je malé a zaostáva za tabuľkami, presviedčali ju, že sa dieťa narodí v polovici septembra a ona ich, že až niekedy v októbri - mala pravdu, malá prišla na svet až v druhej polovici októbra, mala klasickú pôrodnú váhu kolo 3,30 a bola zdravá...


možno by nebolo od veci osloviť ešte iného lekára, aby sa nič nezanedbalo, ale hlavne sa nestresujte dopredu, tým sa nič nevyrieši...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

len dúfam, že na 3D UZV by sa také dačo ako zalomená či nebodaj pricviknutá pupočná šnúra ukázalo a že by si to všimli a spravili s tým niečo. Mladá bola u svojej lekárky a ešte u nejakého ďalšieho, vraj dobrého doktora. Tak ja neviem. A teraz nechce k nám prísť, lebo som tu mala susedkinho kocúra, a ten na toxoplazmu vyšetrovaný samozrejme, nebol, kto by ho tak asi aj dal vyšetriť, susedka k tomu nemá vzťah a má ho len kvôli dcérke a rozmýšľa, ako sa toho chúdaťa zbaviť, aby jej dcérka, ktorá to mača miluje, nesmútila.  Naše mačky som pre jej aj svoj pokoj dala vyšetriť ešte v januári, keď nám oznámili, že čakajú bábo. Osobne si myslím, že to je len výhovorka a že sa jej nechce. Keby chcela, môže si naštudovať, ako sa to ochorenie prenáša.

Dievčatá, pravdu máte - naozaj budem - snáď - mať pokoj až keď bude malá na svete. A poviem mladej, nech sa popýta lekára aj na tú pupočnú šnúru.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Spomenula som si ešte na niečo z čias dávnejších ... sestrina dcérka sa narodila s pôrodnou váhou 2,25 kg a samozrejme váha potom išla ešte nadol. Obe previezli do detskej nemocnice, ale mamina mliečko nemala, tak tú poslali domov a v nemocnici ostalo iba drobunké dievčatko ... mamina veľmi chodiť nemohla, a tak som do nemocnice chodila iba ja; veru v prvom momente keď mi malinkú ukázali som zostala až zarazená,  aké je to dieťatko malinké /už som mohla porovnávať, pretože moje dietko už v tom čase malo dva roky/. Chudučké rúčky, nôžky, no ako malá bábika na hranie.

Až sa mi nechcelo veriť ... to z tohto drobčeka má raz vyrásť veľký človek?! :o

 

Z nemocnice ju pustili domov až keď váha dosiahla hranicu 2,4 kg, ale aj tak bola ešte stále veľmi drobučká. Sestra spomínala, že keď už okrem mliečka mala aj prikrmovať, musela malej ešte aj do polievky pridať pár zrniečok cukru, pretože inak by to ani do pusy nebola zobrala a všetko vypľúvala ... úplne nešťastná to v poradni hovorila lekárke, tá sa spočiatku údajne iba pozerala, ale potom to skomentovala ... no, vzhľadom k jej mieram to ešte nejakú dobu budeme tolerovať. Dôležité je, aby papala. Kvôli tejto nízkej pôrodnej váhe nikdy nemala žiadne problémy, akurát to nejakú dobu trvalo kým sa váhovo vyrovnala s ostatnými rovesníkmi.

 

Dnes je už to malinké bábätko maminkou dvoch dcér, ktoré sa narodili s úplne normálnou váhou,

a maminka by si priala mať teraz o nejaké to kilečko menej.

Veď nie je golem, ale ktorá z nás je so svojou váhou spokojná ... všakáno! :smile2:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

viem, že je dosť detí, ktoré sú pri narodení naozaj drobunké, a vyrastú z nich normálni životaschopní ľudia, dúfam, že aj naša malá bude patriť medzi nich. Ale aj tak tieto týždne sú k neprečkaniu. Spomenula som si, že aj sestrina dcérka sa narodila veľmi drobná, a taká bola počas celého rpedškolského veku. Neviem už presne ako dlho, ale niekoľko týždňov bola v inkubátore a sestra mala veľa mlieka, tak tam tiež bola hospitalizovaná a malú dojčila a popri nej ešte dojčila aj iné bábätká, ktoré tam boli a potrebovali to. Ale tiež sa z toho dostala a už ako 10-mesačná chodila, bola veľmi živá, a dnes je tiež z nej baba jaksapatrí, a tiež by rada mala o dajaké to kilečko menej. Len veru neviem, koľkože to vážila a nepamätám sa, či sa narodila načas alebo skôr. Som rada, že mladá sa nestresuje, pravidelne chodí na kontroly (poradila som jej, nech sa skúsi popýtať na podrobnosti, či nie je pupočná šnúra zalomená al. pricviknutá, lebo že ona mala nedostatočnú výživu, odpísala, že všetko je ok, a poloha malej aj pupočná šnúra sú ok). To všetko mi dáva nádej, že všetko bude v poriadku.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

včera sme boli spolu na rodinnom posledení u svokry, a ukazovala mi materskú knižku a všetky výsledky, sama sa ma chcela popýtať na niektoré, ktorým nerozumela. Podľa tých vyšetrení sú všetky funkcie aj jej, aj malinkej v poriadku, akurát je menšia ako uvádzajú tie tabuľky. Vraj proporcionálne je všetko v poriadku, životné funkcie a orgány sú ako majú byť, atd. Nastávajúca mamina má trocha nižší cukor v krvi, a tiež menej T-lymfocytov, ale nie je to nejaký veľký rozdiel oproti norme. Ten nízky cukor môže mať aj po mne, aj ja mám nalačno nízku glukózu, preto aj neznášam hlad a musím si hne&´d ako ho pocítim, dať niečo pod zub, inak sa začnem klepať, potiť a idem k zemi. Naposledy mala malinká čosi cez 2 kg, ešte sú tak 4 týždne čas, tak keby aj len 600 g sa jej podarilo nabrať, už by to bola normálna váha. Boli sme potom spolu v obchode s tými takými mrňavými vecami a nakupovali sme, kúpili sme paplónik a vankúšik a niekoľko obliečok na tie veci, a tiež froté osušky s kapucničkou, chutné vecičky.

S babkou (t.j. svokoru bola sranda, nebola spokojná s mladými vybraným menom, vymýšľala na to hanlivé rýmy, tak keď zas nastrkovala také, čo sa jej ľúbia a že to aby dali, tak zasa my sme že ale to by jej deti hovorili...a tiež sme vymysleli dačo na tie jej obľúbené...a tak to babla zavŕšila, že nebude v noci spať, lebo musí vymyslieť meno pre bábätko. No, vždy lepšie ako keby sa zapodievala svojou obľúbenou témou, ako ju chce nejaký sused dostať z bytu...nech radšej vymýšľa mená. Veď mladí si aj tak dajú podľa seba. :zubiska:

A pre mňa nech si dajú čo len chcú, hoc aj tú Rybanu s tvrdým y,  len nech je malá v poriadku.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Naposledy mala malinká čosi cez 2 kg, ešte sú tak 4 týždne čas, tak keby aj len 600 g sa jej podarilo nabrať, už by to bola normálna váha. Boli sme potom spolu v obchode s tými takými mrňavými vecami a nakupovali sme, kúpili sme paplónik a vankúšik a niekoľko obliečok na tie veci, a tiež froté osušky s kapucničkou, chutné vecičky.

A pre mňa nech si dajú čo len chcú, hoc aj tú Rybanu s tvrdým y,  len nech je malá v poriadku.

To si píš, že malá bude v poriadku :) píšeš, že už mala cez 2kg, ešte 4 týždne čas... aj náš prvorodený syn bol menšie bábo, mal 2kg a 750g, keď sa narodil .. môj v perinke malinký  a  susedkin na izbe rovno v dupáčkach cez 4 kg.. nebolo mi to veru jedno, aj som sa obávala, ale jesť mu chutilo, bol zdravý, tak rástol ..  dnes na neho už ani nedočiahnem ... :-)

aj tvoja vnučka bude v poriadku, zdravá, verím tomu a napokon .. aj baby menšieho vzrastu, sú šik. 

jaj, viem si to živo predstaviť tie mrňavé veci...  kamarátke sa narodilo bábo, tak som bola kupovať dupačky, ešte šatôčky s klobúčikom a malé ponožtičky k tomu, plus bábiku.. aj pre neterkinu malú... manžel bol zo mňa hotový, keď  som si doma  tie vecičky rozkladala a kochala sa.. nechcelo sa mi ani veriť, že aj naši synovia boli až takí malinkí... no, a keď som po dlhšom čase držala bábo v rukách, tak to už bol pocit... :thumbsup:

:) Veľa šťastíčka prajem . 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dík, to všetci dúfame, že bude ok; a aj sama nastávajúca mama mala len 2800 g keď sa narodila, iba som sa vyľakala toho, keď v 35. týždni malo len 1700, to bolo o dosť veľa menšie, aj mala v tej knižke napísané to, čo som si aj ja vyhrabala, že to tak 32. týždňu zodpovedalo. Tiež som rada, že sa mladej páčili veci, čo som pre malinkú nakúpila. nakoniec, ak bude malá po mame, tak sa bude môcť napchávať od rána do večera a stále bude tenká jak prútik. pamätám sa, že keď som ju prvýkrát rozbalila, bola som prekvapená, že mala nôžky ako hokejky, už vtedy ich mala dlhé a tenké, aj keď sa už na ne stavala, neboli to také tie "samý faldík", naopak, boli pevné a "samý svalík". Vlastne vždy vážila menej ako boli tabuľky, ročná mala 8 kg, ale výšku mala normálnu a bola veľmi pohyblivá. Možno malá je po nej ešte v troška menšom vydaní (prv ako otehotnela, mala 170 výšku a vážila 45 kg, a to nejaké diéty a týranie tela by ju ani nenapadli, to má asi po Flinstonovi)...

Takže verím - snažím sa veriť, že moje obavy sú zbytočné. A tiež dúfam, že natrafí na dobrý zdravotnícky tím, keď príde "jej hodinka". Aj som sa zabudla spýtať, či chce zať byť pri tom...ak by nechcel, ja by som aj chcela, určite by som ani neodpadla a ani neogrcala dlážku či dačo iné v miestnosti.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

:) Vilma..no vidíš, dcérka sa narodila tiež menšia, pred otehotnením  nemala zbytočne kg navyše.., ani jej bábo nebude valibuk, ale maličké, rozkošné, zdravé bábo,  veď aj  výsledky vyšetrení o tom nasvedčujú... treba zmýšľať pozitívne a zbytočne sa nestresovať.

pekne píšeš o spomienkach, keď si svoju dcérku prvykrát rozbalila... aj ja som si podobne prežívala narodenie  dieťaťa..   prezrela si bábo.. a nevedela vynadívať, malinké chodidlá, počítala som pršteky  na nohách.. nezabudnuteľne nádherný pocit, že to malé bábo je odkazané na moju lásku, opateru.. tie malinké jamky na rúčkach, rozstrapkatené háro na hlávke ..

určite zažívaš teraz s dcérkou krásne chvíle, keď  sa rozprávate o bábätku, ktoré nosí pod srdcom, keď si prezeráte detskú výbavičku...

píšeš, že aj ku pôrodu by si šla... s tým som sa zatiaľ nestretla, že mamka pri dcérinom pôrode ... vidieť, že   medzi vami je veľmi pekný vzťah.  :flowers:  

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

brat mal 2400 g plus nejaké drobné ... vyrástol do 192 cm, o 10 viac, ako bol jeho otec.

môj syn mal 2600 g, má 188 cm, o 10 cm viac, ako jeho otec. / podľa tabuliek bol malý a mal na sono podľa centimetrov pána doktora malú lebku - čiže bol podľa neho  malý - ešte mi to aj ukazoval, už netuším, v ktorom mesiaci to bolo /

ja 2640 g, som veľká dosť a dosť.

naša mama sa narodila 2450 g, otec okolo 2600.

všetci úplne mimo tabuliek.

 

vetva rodiny, ktorá je privydatá - deti sa tam rodia s váhou okolo 5000 g, ale to je minimum, nie priemer.

pred nejakými viac než 30 rokmi, to ešte neboli úplne bežné sono vyšestrenia, sestra tej privydatej dámy / čo je manželka môjho bratranca / čakala podľa pánov doktorov dvojičky - narodil sa chlapec s 6200 g.

 

v tej rodine sa všetky deti rodili podobné, mimo akýchkoľvek tabuliek.

 

na pôrodnej váhe, keď je vývoj dieťaťa normálny a v poriadku, sono ukazuje zdravé dieťa, nezáleží, najmä nie podľa tabuliek.

 

a ako tu už odznelo, posledné týždne sú na to, aby dieťa pribralo na váhe a dozrelo ... keď naberie od toho 35. do 40. týždňa len 400 - 500 g, bude slečinka úplne v poriadku.

 

klídek, bude to dobré :)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

jaj, game, to som sa aj zasmiala pri predstave 188 - 190 cm - ovej vnučky... :zubiska:  tak toľko by až nemusela...

 

iskra, to asi naozaj nie je zvykom a ani neviem, či by ma tam pustili, iba ak by som tam došla vo svojich zdravoťáckych háboch, čo som nosila kým som robila v špitáli, ale nie som si istá, že zať znáša pohľad na krv, asi lepšie aj mamka ako nikto. :happyroll:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

tak ďakujem všetkým, ktorí ste nám držali palce.

Dnes o 12:15 sa nám narodila vnučka NINKA. Má 47 cm a 2900g. Už sme ju aj videli. Je krásna. Cez obedovú prestávku som si odskočila na pôrodnícke oddelenie, lebo mi zať písal, že už sú na sále. Spoza dverí som počula detský vresk, určite to bola naša malá, bolo to nejak v tom čase. Zať ma najprv vystrašil, nejak si zle zapamätal miery a povedal, že má 2 kilá, ale že nie je v inkubátore, ešte som si povedala, že také drobné decko by patrilo do inkubátora, ale hádam vedia, čo robia, že ved sa po robote pôjdem presvedčiť. Asi o 2 hodiny zaťko poopravil informáciu, na čo mi kameň padol zo :srdiecko2: .

Po robote som šla rovno do špitálu, kde sme sa stretli aj s Flinstonom a pustili nás aj k malinkej. Som z nej úplne vedľa. Rovno z nemocnice sme šli s Flinstonom na három deci,  a tak mám miernu motolicu, ale to je fuk.

Máme veľkú radosť!!! :drink:

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nakoniec je priam obrovská, na slečnu úplne akurát a ešte väčšia než akurát  :)


Vilmuš,

babka jedna, gratulujem k tomu drobnému bábätku,

všetkým z neho veľa radosti a Ninke a mamke veľa zdravia   :kvet:  :drink:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Gratulujem starej mame, gratulujem maminke. :flowers:

Nech je Ninka s maminkou čím skôr doma a nech vám vaše dievčatko všetkým prináša veľa veľa pekných chvíľ. Ninka je síce trošku drobnejšia, ale naozaj iba trošinku a ona to v priebehu prvého roka "dobehne" a hravo sa "vyrovná" detičkám narodeným s o niečo vyššou váhou.

 

Pán Flinstone má "doma" ďalšie dievčatko, nad ktorým bude držať ochrannú ruku a vlastne celá rodina budete "žiť" hlavne pre toto drobné dievčatko; budete sledovať prvý ozajstný úsmev, prvé otočenie, prvý zúbok až po prvé krôčiky a slová, budete porovnávať jednak so svojimi dcérami, ale predovšetkým s ostatnými detičkami a dúfam, že budete ak už aj nie pred ostatnými, tak aspoň sami pred sebou tak "správne nekritickí" :)  a vaša vnučka bude pre vás vo všetkom tá NAJ.

 

Všetko naokolo akoby pre vás nadobudlo iný "rozmer" a už nič pre vás nebude tak dôležité ako zdravie a spokojnosť vašich detí a malej Ninky. Rodičia budú mať ťažšiu úlohu, oni ju budú musieť vychovávať, ale vy im túto úlohu radi prenecháte a vy ju budete hádam aj trošku rozmaznávať.

 

Vilmuš, je najvyšší čas, aby si začala pátrať vo svojej mysli po rôznych básničkách, riekankách a pesničkách, pretože ani sa nenazdáš ako sa ten čas "šuchne" a už budeš malú učiť "ťap – ťap ... " a všetko ostatné. :smile2:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

secretka:

naozaj je to pocit, aký som nepoznala. Nevedela som v noci zaspať, stále som ju mala pred očami, aká je krásna - pre nás je to teraz najkrajšie bábätko na svete. Dnes sa, samozrejme, chystáme za nimi, je mi fuk, čo stihnem či nestihnem doma urobiť, a už sa neviem dočkať. Prifrndolí sa aj naša "žilinčanka" s megakufrom, v novej funkcii tety.

Zodpovednosť za výchovu je na rodičoch a my starí Flinstonovci a teta zo Žiliny sme tu na to, aby sme malinkú hlavne milovali, sledovali a rozmaznávali. Ninka mi ukradla srdce!!! Až teraz začínam chápať, prečo moja mamka  rozmaznávala našu "žilinčanku"  a na nás bola vždy prísna.

Napodiv si celkom dobre pamätám, čo sme našim dievkam rozprávali a ako sme sa s nimi hrávali, dodnes si pamätám, ako som sa so súčasnou šťastnou maminou keď mala asi 10 mesiacov, naháňala po štyroch po hale, ako som sa vždy musela smiať, keď som videla, ako prepletá tými drobnými nôžkami, kolenačky bola veľmi rýchla. A pamätám si aj tie kadejaké pesničky a riekanky, a keďže máme doma klavír, aj to môže byť spestrenie. Veľmi sa teším na všetko, čo s Ninkou budeme stvárať!!!

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

jéj, tak drobné bábätko je na svete! gratulujem babke a dedovi a mamičke a malej Ninke želám veľa zdravia a nech čas neplynie nemilosrdne rýchlo (tiež som sa pár rokov dozadu rozplývala nad bratovými malými bábätkami a dnes sú z nich už dvaja prudko dospelí fagani, čo vyleteli z domu)... boli to milé, zábavné časy, tak vám želám, aby ste si bábätko Ninku užili najviac, ako sa dá....


jé, a potom si prosíme nejaké fotky!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov