Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené
Dňa 7. 6. 2021 at 22:51, Tono napísal:

No ja neviem, podľa mňa je prežieranie, alebo chuť na sladké, prejavom nejakej substitúcie, za nenaplnené emocionálne túžby. Momentálne som "slamený vdovec" a lenivosť, niečo si uvariť, je silnejšia, ako hlad. Zjem niečo bez úpravy z chladničky a stačí...

Mám ale na starosti kocúra a psa. Tí sú stále hladní a zožerú omnoho viac, ako ja. Oni sa totiž nudia a žrádlo je pre nich zmyslom ich existencie.

Dnes som absolvoval zo psom cca 10 km. Potom kúpanie v jazere. Ja som si už večeru z lenivosti odpustil, ale pes s kocúrom boli večer strááááášne hladný.... A dostali..., lebo chápem čo je to za "utrpenie", ísť spať s prázdnym žalúdkom.

niečo na tom kompenzovaní emócií bude. ešte ked som robila v špitáli, vždy, ked ma Truhlík vytočil alebo šéf nasral, šla som do bufetu a kúpila som si čokoládový špic, mali ich tam výborné. A ani deko nešlo hore. 

keby som si teraz tak kupovala zákusky, už by ma museli kotúľať.

Moja mačka nepýta žrať furt, ale zato chce aportovať. rada mi nosí penovú loptičku, ktorú jej zas ja potom hodím z izby až do predsienky. Alebo loví pierko na konci takého akoby bičíka. To vyžaduje moju spoluprácu. keď mám čas, rada sa s ňou pohrám. Už ked jej spoločníčka umrela, vyžaduje si viac pozornosti.

Zverejnené

Mačky milujeme možno aj preto, že si zachovali divokosť, ktorú sme už my evolučne stratili. Ak nás tolerujú, vyhľadávajú našu spoločnosť, láskanie, vracajú nás do sveta, ktorý je nám už cudzí, ale vzrušujúci. Keď sa pozriem do očí môjho kocúra, je to Déjà vu aj našej divokej evolučnej minulosti.

Ale je to čistý oporunista. Keď chce žrať, napodobňuje ľudskú reč.   

Inak, je to už pravidlo. Keď som pri PC, práve vtedy si kocúr vyžaduje moju pozornosť. Prechádza sa po klávesnici. Nakoniec ho usadím, poškrabkám, prihovorím sa mu. No pes to pozná, v intonácii môjho hlasu, a dožaduje sa rovnakej pozornosti. Potom sa obaja predvádzajú, "ako ma milujú", takže nemôžem nič na PC robiť. Končí to vyhazovom oboch, ale kocúr takýto necitlivý prístup znáša omnoho ťažšie. Berie to osobne, ako urážku jeho majestátu.  

• Páči sa mi to 1
Zverejnené

Ja som nemal nikdy problém s nadváhou. V USA sa vraj uplatnila terapia, že ráno, napríklad pri umývaní zubov, si má človek pred zrkadlom vsugerovať "som úspešný, dokážem čo chcem, mám na to..." Ja, keď ma večer chytí "vlčí hlad", ktorý by inak končil vyrabovaním chladničky, si dvoma prstami chytím záhyb kože na bruchu a poviem svojmu organizmu "Chceš žrať?... tak tu máš, medzi prstami, nažer sa!" A namiesto večere si radšej dám pohár vína, ako satisfakciu. Ale metódu, ako sa zbaviť nadváhy výmenou za alkoholizmus tu nechcem propagovať. Tá nakoniec vedie k stavu, že alkoholik nikdy neje na lačno.

• Díky! 1
Zverejnené
Dňa 6. 6. 2021 at 19:44, game napísal:

Od utorka idem chudnúť aj ja.

odložíme... napísané v nedeľu pred utorkom... :laugh:

Škoda že sme tam nenapísali aj váhu. Bola na to reakcia v štýle že váha 112 kg pred týmto údajom a potom v júli bude len iný dátum a váha rovnaká!

Ja som oponoval lebo som bol (aj stále som) v situácii že som vedel že minimálne mesiac nebudem mať príjem a tak som veril vzorcu: málo peňazí = málo jedla = schudnutie... Ale medzitým niekto spomenul aj vedecký údaj že hladovaním sa schudnúť nedá lebo vtedy telo začne ukladať tukové zásoby a dosiahne sa tým len jojo efekt.

Teraz je už júl a odvážim sa. Váha presne rovnaká! 112kg. Možno už len to že som prestal priberať je úspech a pritom som za ten čas zjedol 30% toho čo pred tým. Tak možno toto je dávka stravy ktorá ma drží tak že nepriberám. Tak teraz by bolo treba pridať športovanie alebo ešte menej jesť.

Ale nechápem čo už ubrať veď pil som vodu, jedol raz za deň ryžu s vegetou. Žiadne sladkosti, žiadne sladené nápoje, žiaden street food, a dosiahol som iba to že som prestal priberať. Čakal som že schudnem.

Zverejnené

Ozaj, dobre, že si sa pripomenul

Dňa 26. 4. 2021 at 2:06, Tomáš napísal:

Koľko kg sa dá schudnúť za 2 mesiace? Idem niečo vyskúšať.

Poznámka: 26.4. = 112kg -> Start

Takže dva mesiace už prešli, čo si to vlastne chcel vyskúšať ty jelito?

Zverejnené
pred hodinou, Tomáš napísal:

pritom som za ten čas zjedol 30% toho čo pred tým. Tak možno toto je dávka stravy ktorá ma drží tak že nepriberám. Tak teraz by bolo treba pridať športovanie alebo ešte menej jesť.

keď nechceš športovať, nešportuj... spústa ľudí aj tu na fóre neznáša športovanie alebo zo zdravotných dôvodov nemôže vôbec športovať... nechaj to tak, keď nechceš. sadni na bicykel a bicykluj sa alebo sú osožné aj dlhé prechádzky, keď to ide.

podstatné je tam, napísal si to ty sám, Tomáškám: "pritom som za ten čas zjedol 30% toho čo pred tým."
toto je presne to, čo prináša skutočný efekt chudnutia - daj si obed v práci, teplé jedlo, a doma k tomu tých 30 % toho, čo si napchal do seba predtým... a sladkosti výrazne obmedziť.
keď teda chceš chudnúť - lebo si priznaj, že si skutočne už obézny a začína ti to robiť problémy aj v zdraví. a tvoje nezriadené stravovanie neskutočne lezie do peňazí... si švorc už týždeň pred výplatou.... to je hanba, to je hodné cigána bez školy z osady.

Zverejnené
pred 1 hodinou, Sniper napísal:

Ozaj, dobre, že si sa pripomenul

Takže dva mesiace už prešli, čo si to vlastne chcel vyskúšať ty jelito?

Veď som vravel že africkú diétu t.j. budem bez peňazí = nebude čo do úst = schudnem... Teraz sa len čudujem prečo sa tak nestalo a riešim že hľadovaním sa schudnúť nedá.

Zverejnené
pred 17 minútami, Tomáš napísal:

Veď som vravel že africkú diétu t.j. budem bez peňazí = nebude čo do úst = schudnem... Teraz sa len čudujem prečo sa tak nestalo a riešim že hľadovaním sa schudnúť nedá.

ty čítaš aj rady, alebo tie len elegantne obchádzaš, Tomáškám? :rolleyes:
jeden príspevok vyššie...
a ešte spústa ďalších, obídených zďaleka. :smile:
vážne končím s radami, Tomi, nemá to najmenší zmysel, ty to ani nevnímaš, a keby aj , aj tak robíš všetko po svojom, ešte aj v chudnutí...
a ver mi, vážne,... nie je to ľahké z takej veľkej nadváhy schudnúť... ale veď rob ako myslíš  :agree:

Zverejnené
pred 35 minútami, Tomáš napísal:

Teraz sa len čudujem prečo sa tak nestalo

Žeby to bolo tou kartou od VW na ktorej môžeš denne prežrať 7€? ŽEBY??

Zverejnené

Môže byť. Ale matematicky mi to vychádzalo lebo vedel som že cca 2 mesiace budem bez peňazí a tým pádom od čoho by som priberal keď na dobroty nebude. Predpokladal som že pri vode z vodovodu a príležitostnému jedlu (keď ma na návšteve ponúknu alebo si zarobím zbieraním vecí do zberných surovín aspoň semtam na vifonku) tak stále bude energetický výdaj vyšší ako príjem lebo do práce musím chodiť naďalej a ja nemám sedavé zamestnanie. Takže volačo tu nesedí.

Lebo aj keď človek nešportuje ale pokiaľ robí manuálnu prácu a aj celkovo len to že žijeme spaluje kalórie. Tie spaľujeme aj keď spíme. Telo ich potrebuje na bežné fungovanie a to treba podliezť. Aj kebyže nič nerobíme spálime denne tisíce kj. Tak som fakt rátal že stačí nemať peniaze a chudnutie je isté.

• Haha 1
Zverejnené

Ak tebe matematicky vychádza všetko ako tvoje "chudnutie", tak sa nedivím, prečo celý život si taký lúzer. Nože si spočítaj, koľko si z tej karty už prežral a myslím, že nielen záhada tvojho nechudnutia sa odhalí, ale zrazu to začne aj matematicky vychádzať. Ešte aj tá ryža s vegetou, o ktorej nám tu brbleš, vyzerala ako pečená kuracina. Mám sem skopírovať fotky čo si fotil ako dobre varia vo VW? Tak nerob z nás debilov. Ty jelito.

Zverejnené

Nerobím. Vo VW si doprajem. Karta platí len v areáli (nieje to žiadna gastrokarta typu Calio) v staničnom bufete sa dá platiť len hotovosťou ktorú často nemám. Ryža s vegetou je doma keď som doma chápete? Brat na tom v kamióne schudol za 3 mesiace. Je to praktické jedlo, zohnateľné v celej EU, nenáročné na skladovanie (čo game v inej téme naznačila že mám žiť na konzervách keďže mi robia problémy tie exspirácie) takže aj keď žijem v civilizácii, musím sa stravovať ako kamionista. Podstatné je že som na vlastné oči videl ako z toho schudol geneticky príbuzný človek.

Zverejnené
Nerobím. Vo VW si doprajem.

Takže sme sa predsa len dopracovali k záveru, prečo stále vyzeráš vyžratý jak prasa tesne pred zabíjačkou. Najprv nás tu oblbuješ kecami ako si len o vode a ryže s vegetou, ale to, že vo VW si dopraješ, si si spomenul až vtedy ako som sa spýtal na tú kartu. Vravím ti znovu, debilov rob zo svojich spolužiakov z osobitnej, nie z nás.

Podstatné je že som na vlastné oči videl ako z toho schudol geneticky príbuzný človek.

Nie, podstatné je, že na vlastné oči vidíme, že ty si neschudol ani kilo. Ty jelito.
Zverejnené

Ale nerátal som že sa ocitnem vo VW. Bolo to narýchlo. Veci sa menia v každej firme tak som nevedel presne že dostanem takto hneď možnosť jesť na sekeru. Pôvodne som mal byť na vode a ryži aspon 2 mesiace. To je opäť to štastie čo Alex zvykol spomínať že vždy keď má byť zle, tak sa to spraví nejako samo. Tentoraz to bolo nešťastie v šťastí keďže už mám praxou overené že chudnem len vtedy ak mám zabránené dostať sa k jedlu akýmkoľvek spôsobom.

Zverejnené

Písal si toto:

pred 23 hodinami, Tomáš napísal:

Tak sa ťa pýtam ty jelito, hladuješ alebo si vo VW ten svoj bachor vykrmuješ? Čomu sa čuduješ ty jelito, že si neschudol, keď vo VW žereš jak z válova? My nie sme tvoji spolužiaci z osobitnej, tak nerob z nás debilov.

Zverejnené

Nerobím lenže to sa žraním nazvať nedá. Mám tam limit 7€ čo ani neminiem úplne do nuly a som tam len cez kalendárne pracovné dni. Z tých 7€ ak si dám menu-ový obed zostane nejakých 4,50 a mimo obedu si dám párky, klobásky, slaninky ale iba určitú dávku. Doma len o vode alebo ak si nazbieram na vifonku či ryžu. Takže oproti tomu čo jedávam tak to neni ani tretina. Keď mám peniaze tak tie nákupy čo sú na fotkách dám dole na jedno posedenie, strednú pizzu si dávam týždenne 3x, kebab skoro každý deň, v potravinách kúpim celé pečené kura a dám ho dole s piatimi rožkami a celé to zaklincujem dvojlitrovou colou, pepsi, kofolou... Tak to porovnajte aký kalorický príjem mám s peniazmi a aký bez peňazí...

• No neviem, neviem 1
  • Odobrať bod 1
Zverejnené

obedy v robote, */     mimo obedu párky, klobásky, slaninky */      doma vifonku a ryžu....

tretina, hovoríš.... tak tretinu ešte zníž na polovicu ..... potom to začne mať efect.

takto stále ješ veľa veľmi  ťažkých jedál, na vysoký tlak a na cukor, a kopu iných radostí...

Zverejnené
Keď mám peniaze tak tie nákupy čo sú na fotkách dám dole na jedno posedenie, strednú pizzu si dávam týždenne 3x, kebab skoro každý deň, v potravinách kúpim celé pečené kura a dám ho dole s piatimi rožkami a celé to zaklincujem dvojlitrovou colou, pepsi, kofolou...

[emoji23][emoji23][emoji23]

Kedysi som pracoval na hutiach, mali sme tam šrotovník, ktorý zomlel tony káblov, ale čo ty zomelieš za týždeň, na to sa šrotovník nechytá.

Aj si to spočítaš finančne, koľko ťa denne stojí to tvoje morbídne obžerstvo? Či žereš dovtedy, pokým sú peniaze? Všetko hotové jedlá, ktoré ti stačí dať do laby, možno keby si pre to jedlo musel spraviť viac ako len pokladníčke podať 10 eur, tak by si tak veľa nežral. Ty máš prežratý žalúdok vysokokalorickými jedlami, tebe nikdy nepomôže týždeň hladovania, ty by si na niekoľko mesiacov (tipujem pol roka minimálne) musel od základu natvrdo zmeniť komplet jedálny lístok a prísne ho dodržiavať. Keďže ale tvoje skalopevné predsavzatia vydržia asi tak dlho ako pieskový hrad do prvého prílivu, s tebou sa baviť o chudnutí nemá zmysel. To mi ver, je to čistá strata v tvojom prípade, takže kľudne funguj tak ako doteraz, "chudni" keď nemáš peniaze.

Dnes chudneš, ak máš voľno, ako väčšina ľudí keď je sviatok, všetko je zavreté, takže dnes sa nikde nenaješ. Vlastne ono je to jedno, po polky júla aj tak nemáš peniaze [emoji23]
  • Díky! 1
Zverejnené

keď nazbiera nejaké drobné, benzinky to istia :)

zasa som pár kilo pribrala, nedávala som pozor... tak teraz mám na čom pracovat :(

trochu som na to pozrela, bežný deň - jeden oškvarkový pagáč polovica ráno, polovica na desiatu, jogurt....
keď kupujeme obed v jedálni v záhorskej alebo u bývalého jugoslávca Samira, to sú také porcie, že stačia na dva dni, minule mi stačilo dokonca na tri... to sú jedlá za cca 5 -6 eur.... keď stačí na dva dni, jeden obed na jedného cca 3 eurá... z jedálne 2, 50....
doma spravené cafe latte, cca euro...
večera je spravidla slabá, max. 2 -3 eurá, niekedy ani toľko nie, teraz je spústa čerešní a ovocia, milujem jogurty, aj dva naraz a stačí... prípadne si dávam - to môžem - biele pufované krekry.... cca 5 eur na veľký balík.

no nič, aj tak som pribrala a musím chudnúť :crying:

Zverejnené

bežný deň - jeden oškvarkový pagáč polovica ráno, polovica na desiatu
A sme doma! Že jeden pagáč aj to napoly. Ja zjem 5 pagáčov na posedenie a to som ešte málo jedol. Napríklad ja som iba pri filme zvykol vyjesť 150g balenie oškvarkov.

Ja mám pocit že málo jem preto že u mňa bežný režim jedenia = zjem 10x tolko ako vy; terajší režim jedenia = zjem 3x toľko ako vy. Takže preto nechudnem. Keď jem 10x viac ako bežný človek, potom klesnem a jem už len 3x viac ako bežný človek tak z môjho hľadiska jem oveľa menej ako bežne ale stále je to viac ako ostatní a preto sa ostatným zdá že si z nich uťahujem.
Zverejnené

Ano, to je to tvoje obžerstvo, ty si proste musíš bachor naládovať do prasknutia, to sú tie tvoje duple, to je to tvoje dojedanie zvyškov v kantíne, to sú tie tvoje sladkosti, ktoré nezasýtia, tak ich žerieš veľa, to sú tie tvoje 2 litrové koly, ktoré vychlasceš za jeden večer. Ty si si vyžral žalúdok. Teraz už chápeš prečo ti nadávam, že žerieš jak sviňa z válova. Ty by si potreboval účelovo zmeniť stravu a jesť iba správne potraviny. Potom by sa tvoj rozožratý žalúdok vrátil po čase do normálu, ty by si toľko nežral, neprežral by si si 2/3 výplaty a schudol by si 20 kilov za pol roka. Ale keďže to by si musel opustiť svoju komfortnú zónu - čo sa ti nechce, to by si si nemohol dopriať svoje najobľúbenejšie hovadiny z Kauflandu - čo sa ti tiež nechce, to by si musel prestať navštevovať fastfoody v okolí, ktoré povymetáš každý deň - čo sa ti tiež nechce, a keďže doteraz si si so všetkými našimi radami vytrel riť a napriek dobrým radám si debil ak tak vždy spravil po svojom, radiť ti nebudem. Nevidím v tom zmysel. Túto tému môžeš opustiť, ty neschudneš nikdy, ty "chudnúť" budeš len vtedy ak už nebudú peniaze, ktoré by si mohol ešte prežrať.

Zverejnené
Dňa 4. 7. 2021 at 21:20, Tomáš napísal:

Keď mám peniaze tak tie nákupy čo sú na fotkách dám dole na jedno posedenie, strednú pizzu si dávam týždenne 3x, kebab skoro každý deň, v potravinách kúpim celé pečené kura a dám ho dole s piatimi rožkami a celé to zaklincujem dvojlitrovou colou, pepsi, kofolou...

Keď by som mal toto ja jesť, tak mi nepomôže ani denne 100 km na bajku a priberiem. Fuj, až sa mi chce grcať z teba ty nenažraté.... Prestaň plakať, že nemáš čo žrať a nemáš peniaze. Ty si nezaslúžiš žiaden súcit ani pomoc. Vysmievaš sa nám do ksichtu. Nemáš mieru. Na jednej strane sa čuduješ jak debil, že nechudneš, lebo však ješ iba ryžu s vegetou, ale potom sa dozvieme, že ty si dopraješ za 7eur v práci dobroty, obed...? Chod do rici s tvojím chudnutím. 

Zverejnené

To celé pečené kura s piatimi rožkami ma dalo dole. To si nedokážem predstaviť, ako sa to celé dá zožrať a ešte zaklincovať 2 litrami koly. Však čo je pre 4-člennú rodinu, to zožerie sám. Toto už hraničí s chorobným obžerstvom. Fakt žere jak sviňa v chlieve. A ešte aj ten kebab každý deň... Tak už vieme ako sa dá prežrať celá výplata. Chudák.

Zverejnené

A práve ľudia s chorobným obžerstvom by mali začať chudnúť. Podľa mňa som taký istý ako tí ľudia v reality show o chudnutí, len ja na(ne)šťastie nemám dostatok financií aby som to dotiahol až tam. Tí ľudia na ich smolu mali dostatok peňazí na to aby mohli nepretržite jesť. Veď na začiatku ukazujú vždy že ako sa napchávali a tiež také 500g balenie nanuku dajú dole na posedenie. Ja len môžem byť rád že som neschopný zarobiť viac peňazí lebo to by ma zabilo. U mňa ju úspech už aj to že sa váha drží.

Zverejnené
pred hodinou, Tomáš napísal:

Ja len môžem byť rád že som neschopný zarobiť viac peňazí lebo to by ma zabilo.

teraz už áno.
boli časy, keď si hovoril, že by stačila stovečka naviac, aby si bol spokojný a aby sa aj odložiť dalo... tie časy sú preč, nastúpili sladkosti a nezdravé stravovanie... teba zachraňujú pestré obedy vo fabrikách, ináč by si jedol neskutočne jednostranne a práve to u teba vzbudzuje vlčí hlad...
sladkosťami upchávaš diery po radosti a zvyšuješ si eufóriu a zároveň si ničíš zdravie... viem, čo hovorím, odskúšané to mám.

hovorím ti, začni menej sladkostí, menej sladkých vôd, práve som videla jedno video kdesi na FB, kde priamo sypali na stôl, koľko cukru ktorý nápoj obsahuje.... a stopro by ti bolo zle, keby si videl, akú kopu cukru vypiješ dvojlitrovou fľašou coca-coly či kofoly... to je des. hora cukru.

skús vnímať a čítať aj to, čo ti tu píšeme... ja viem, to je ťažké, keď si závislák... ale aspoň si to prečítaj.

tlak už máš nebezpečne vysoký.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov