Skočiť na obsah

USA v boji proti terorizmu  

12 členovia hlasovali

1. 1. Aký máte na názor USA v boji proti terorizmu?

• USA podporujem v každej akcii namierenej proti terorizmu
    • USA podporujem, ale po Iraku by sa mali stiahnúť a premyslieť kroky najmä diplomatickou cestou
    • USA podporujem, ale po Iraku nechcem aby sa podieľali na žiadnej akcii
    • USA nepodporujem, ale som za to aby sa z Iraku stiahli až po úplnej likvidácii islamistických geríl
    • USA nepodporujem a z Iraku by sa mali rozumne stiahnúť. Nepodporujem ani ich ďalšie akcie namierené proti terorizmu
    • USA nepodporujem a ani som nikdy nepodporoval/a a svoj názor nezmením

Odporúčané príspevky

Zverejnené

1. Pisal si o udajnych teroristickych utokoch. Su aj skutocne?

2. Pisal si o umelo vytvorenych teroristoch. Su aj skutocni?

3. Pisal si o tom ,ze terorizmus je zamienka k utoku. Je aj iny dovod na terorizmus?

Ja som doteraz písal, že UDAJNE teroristické útoky "teda to sú take, ktoré klasifikuje tlač ako teroristicky útok" nie sú len zosnované ( v niektoých prípadoch podľa mojho názrou v prevažujúcich prípadoch) na vytvorenie konfliktu a protiakcii.

Ved ja sa nehadam.

Utoky Hamasu tlac oznacuje za teroristicke. Su teda len zosnovane, aby sluzili ako zamienka k utoku?

Teoristicke utoky po celom Iraku boli tlacou oznacovane ako teroristicke. Takze boli tiez zosnovane ako zamienka k utoku?

Uvedeny posledny utok v pakistane je tlacou oznaceny ako teroristicky. Takze tiez len zosnovany ako zamienka k utoku?

A ved sa sa s tebou budem kludne suhlasit. Utoky Hamasu su zosnovana Mossadom ako zamienka k utoku - takze Hamas nie je nijaka palestinska organizacia. Utoky Al Kaidy boli zosnovane USA ako zamienka k utoku - takze Al Kaida nikdy nehovorila v mene moslimov. Ti co Al Kaidu oznacovali za bojovnika proti USA sa mylili, pretoze Al Kaida bola vytvorena amerikou a amerike aj sluzila.

Normalka, presne ako pises. Umelo vytvoreni teroristi. Nie skutocni bojovnici za nieco, ale zoldieri imperializmu. Obycajne svine vrazdiace nevinnych za krvave peniaze kapitalistov. Nejde im o nijaku slobodu, len o prachy. Presne toto su ti udajni teroristi. IRA, ETA, RAF, Taliban, Al Kaida, Jamma Islamija, Hamas. Plateni amerikou a izraelom. Nijaky bojovnici,

A vies co je hlupe?

Ze kolko milionov ludi po celom svete im na to skocilo a myslia si, ze im naozaj ide o boj proti imperializmu a zapadu. Dobre ich obabrali, ze? :D

Zverejnené

ROBOPOL

:D podobne zmyslam ako ty, a kazdemu tvojmu prispevku rozumiem, resp chapem, co tym chces povedat

to len xenocide ma nutkavu potrebu stale niekoho opravovat :D

nema zmysle s nim riesit taketo temy, je to v jeho pripade len chytanie za slovicka

Zverejnené

Neverim ti ani slovo, ty nemas nato si mysliet nieco ine ako ti vtlkali do hlavy :D

1.Pisal si o udajnych teroristickych utokoch. Su aj skutocne?

2. Pisal si o umelo vytvorenych teroristoch. Su aj skutocni?

3. Pisal si o tom ,ze terorizmus je zamienka k utoku. Je aj iny dovod na terorizmus?

1. utoky su vždy skutocne lebo sa stali, dolezite je ci to pozadie utokov je pravdive. Takže skutocny podla definicii určite existuje. Niekto to urobi a pozadie je pravdive. Ja si myslím, že väčšina ich ale bude ...

2. su aj skutocni podla definicie, mas nieco s ocami?

3. Može byt aj iny dôvod. Moze existovat viacero dovodov, to sa nevylucuje.

Zverejnené

mne sa rata ako sa xenocide odvolava na tlac, na media ;) :D ;) :o

dalej nejdem rozoberat :D

Zverejnené

Pisem kde ma to bavi...a ked ste taka humoristicka relacia :D

Ale vazne, bed po sebe citajte:

- teroristi su umelo vytvoreni

- terorizmus je bublina sluziaca ako zamienka k utoku

A co sa stane, ked s vami suhlasim a napisem, ze:

- Hamas ci Al Kaida (oboje teroristi) su umelo vytvoreni a nesluzia tomu, co tvrdia (takze nijaka palestina, ani islam)

Nechapem, preco sa vam to nepaci. Pisete, ze teroristov si umelo vytvorili mocnosti, aby mohli utocit. Tak preco mate problem napisat, ze tito "teroristi" su len babky mocnosti? Ved to tu tvrdite.

Ach ano, uz viem...nezostal by nikto, kto by utocil na tieto mocnosti, ze? A to by bolo dost trapne. Ono uz aj teraz to je trapne, ked si clovek uvedomi, ze na USA utocia USA. Nepriatelov si musela amerika vytvorit.

Zverejnené

a k teme, zahlasovala som aj ja :D

USA nepodporujem a z Iraku by sa mali rozumne stiahnúť. Nepodporujem ani ich ďalšie akcie namierené proti terorizmu

terorizmus je slovko, ktore sa velmi hodi USA, tymto pojmom vie ovladat svet, sirit strach

takze to zhrniem "terorizmus = USA" ... neverim Americanom ani slovo ... utoky, ciny, ludia, to vsetko existuje, avsak kto je hlavou vsetkych tych kvazi teroristickych skupin, o tom netreba snad ani diskutovat :D

A co sa stane, ked s vami suhlasim a napisem, ze:

- Hamas ci Al Kaida (oboje teroristi) su umelo vytvoreni a nesluzia tomu, co tvrdia (takze nijaka palestina, ani islam)

no pozor! ale sem uz pleties dve odlisne veci!

sa snaz aj ty trocha premyslat a neprekrucat, snazis sa tu len zavadzat "tichych pozorovatelov" ;)

Zverejnené

No ked už chapeš čo teda tvrdim, mohol by si prestat hrat divadielko?

Je to trapne ked TY (poznam ta uz z ineho fora doverne) sa ide hrat na to, že aj on si mysli, že terorizmus je AJ zbran pre vyvolanie konfliktov a možnosti druhej strany zautocit.

Je to trapna hra na ktoru ti tu nik neskoci. :D

Zverejnené

Nechapem, preco sa vam to nepaci. Pisete, ze teroristov si umelo vytvorili mocnosti, aby mohli utocit. Tak preco mate problem napisat, ze tito "teroristi" su len babky mocnosti? Ved to tu tvrdite.

Ach ano, uz viem...nezostal by nikto, kto by utocil na tieto mocnosti, ze? A to by bolo dost trapne. Ono uz aj teraz to je trapne, ked si clovek uvedomi, ze na USA utocia USA. Nepriatelov si musela amerika vytvorit.

tolko naivity :D

a to som si myslela ze ked mas taku bohatu slovnu zasobu a vypisujes tu litanie, tak by si sa aj mohol trocha zaujimat o tuto problematiku

Zverejnené

Teririzmus je svojím spôsobom uhol pohľadu. Čo je z jednej strany brané ako terorizmus z druhej sa to zdá povedzme len ako určitý akt odplaty. A tí čo majú väčší vplyv a silu majú pravdu, bez ohľadu na nejaké definície. To isté nie je vždy to isté.

Ako začala vojna Nemecka a Polska? Podla nemcov teroristickým útokom na nemecký vysielač. Útok na Polsko bola len odplata.

V každej kajine počas 2.sv. ktorá bojovala s Nemeckom boli rôzne odbojové skupiny, ktoré boli volané rôznymi menami prevážne boli volané ako partizánske podľa ruského vzoru. Tieto skupiny robili to, čo sa teraz označuje za terorizmus. Nemci a ich spojenci ich označovali za banditov alebo teroristov. Keby v tej dobe bolo povedzme vo Francúsku niečo také ako WTC boli by plné nemcov a francúzski makisti (ako ich volali domáci) by za pomoci ďalších povedzme z USA, Veľkej Británie, Talianska, Ruska, aj nemcov, tieto zrovnali so zemou nikto by tých účastníkov nenazval teroristami okrem Nemecka a ich spojencov.

Ak to zhrniem tak z dnešného pohľadu v určitých obdobiach (výročiach) oslavujeme teroristickú činnosť ktorá sa konala na našom území aj za účasti našich ľudí v priebehu vojny, ale to robia aj iné štáty alebo sa mýlim?

Zverejnené

USA sa velmi hodi, ze vacsina ludi uvazuje prave v tejto rovine a nazera na to cele prave z toho uhla pohladu, ktory jej samozrejme vyhovuje

Zverejnené

No ked už chapeš čo teda tvrdim, mohol by si prestat hrat divadielko?

Je to trapna hra na ktoru ti tu nik neskoci. :D

Preco mas vacsi problem ak suhlasim, nez ked nesuhlasim?

Pises, ze Al Kaida bola umelo vytvorena USA, aby poskytovala zamienky na utok - tak budem suhlasit.

Al Kaida tvrdi, ze bojuje proti USA. Ale ja suhlasim s tebou, ze Al Kaida bojuje na tej istej strane ako USA.

Al Kaida vraj bojuje za islam. Ale ja suhlasim s tebou, ze boju za ameriku.

Al Kaida vraj utocila na USA. Ale ja suhlasim s tebou, ze nijake utoky na USA neboli - a tie si zosnovali amici sami.

Al Kaida vraj bojuje proti imperializmu. A ja stale budem s tebou suhlasit, ze ako vytvor ameriky bojuje prave ZA imperializmus.

Dobre, nie? ;)

tolko naivity :D

a to som si myslela ze ked mas taku bohatu slovnu zasobu a vypisujes tu litanie, tak by si sa aj mohol trocha zaujimat o tuto problematiku

Neboj. Len sa snazim ukazat, ze sice nieco pisete - ale bojite sa to obhajit. Sice budete tvrdit, ze protiamerickych teroristov si umyselne vyrobila amerika sama....ale mate strach (ci co?) povedat, ze ti co udajne bojuju proti amerike su touto amerikou umyselne vytvoreni.

Ak to zhrniem tak z dnešného pohľadu v určitých obdobiach (výročiach) oslavujeme teroristickú činnosť ktorá sa konala na našom území aj za účasti našich ľudí v priebehu vojny, ale to robia aj iné štáty alebo sa mýlim?

Ani nie, tak to aj je. Ak je to v nasom zaujme a na "nasej" strane, vcelku to akceptujeme. Ono trebars ani nasi partizani nemali od teroristov az tak velmi daleko. Ale taky je asi zivot, hm... nic prehnane eticke.
Zverejnené

Minimálne sa nedá vyvrátit nijako, že nejaká strana spôsobí sebadeštrukciu (tzv. teroristický útok), aby mohla zautočiť. Definícia sem, definícia tam. Toto nie je tiež novinka a máme tu aj také prípady, kedy jedna strana sebapoškodila, aby mala zamienku na útok.

ci sa ti to paci xenocide, alebo nie, tak to je, je tu ta moznost, zda sa ti to mozno absurdne a PRAVE preto je to take ucinne :D

Prečo ti neverím?

pretože viem ako rozmyslas, mal som tu cest. TY si TEn čo sa tu teraz maskuje, na poste si sa busil do prs aj s tysom, že dvojicky spadli pretože tam bol požiar.

Neuverim ti ani keby sa siel vyspovedat a ja by som sedel miesto farara.

Poznám , mal som tu cest na poste ked si hajil, že penazny system nie je ponziho schema, mna neoklames, ani ked sa budes snazit:)

Zverejnené

ci sa ti to paci xenocide, alebo nie, tak to je, je tu ta moznost, zda sa ti to mozno absurdne a PRAVE preto je to take ucinne

No a? Ved kludne moze byt :D

A svet je plny magorov, co si myslia, ze niekomu USA vadia. Nevadia nikomu. Aj vlastnych nepriatelov si musia vyrabat.

Al Kaide trebars udajne vadila "okupacia" Iraku a podpora Izraela. Aka je skutocnost? Nevadilo im to ani nahodou. To co tvrdia im napisali niekde v Langley.

Hamasu ide udajne o Palestinu. Ale aka je skutocnost? Tak absurdna a preto spravna, ako pises? Ze Hamas hovori len to, co Mossad urcit. Nejde im o Palestinu.

Pche, keby si USA nevyrabali nepriatelov, tak by na nich nikto neutocil - je to mozno absurdne, ale ako si prave vysvetlil, je to spravne :D

PS. odkazy na ine forum nechat na tom inom fore. Ale s takym expertom na ekonomiku sa s radostou pobavim aj tu. Muhaha. Bude prdel.

edit.

Zverejnené

Z politologického hľadiska by som asi viac súhlasil s Robopolom.

Ale to, že USA "umelo" vytvorili akýchsi teroristov a vedú proti nim kampane len preto aby sa zmocnili území je myslím stále viac konšpirácia ako skutočnosť. Stačí si porovnať USA v r. 2001 a USA v r. 2011. Pozícia USA sa za posledné desaťročie výrazne oslabila a momentálne musia riešiť úplne iné problémy ako "vyrábať" teroristov. Okrem toho, terorizmus v spojení s islamom nie je žiadny umelo vytvorený prvok, je to realita. Takže v tomto by som asi viac súhlasil so xenom.

Takže keby sme to mali zhrnúť, USA -zrejme- umelo vytvorili teroristov aby oslabili postavenie Eurázie vo svete, ale -asi- sa v niečom prepočítali, vojny ich finančne vyčerpali a teraz hľadajú možnosť ako to ukončiť.

Zverejnené

Neboj. Len sa snazim ukazat, ze sice nieco pisete - ale bojite sa to obhajit. Sice budete tvrdit, ze protiamerickych teroristov si umyselne vyrobila amerika sama....ale mate strach (ci co?) povedat, ze ti co udajne bojuju proti amerike su touto amerikou umyselne vytvoreni.

ja sa nebojim, nemyslim ze by sme sa bali...ide len o to, ze aj ked napisem, ty si budes znova mliet to svoje a tvrdit, ze sme hlupaci :D

nevidim zmysel v prispievani do tem, kde prevaznu cast prispevkov tvoria tie tvoje :D

Zverejnené

Takže keby sme to mali zhrnúť, USA -zrejme- umelo vytvorili teroristov aby oslabili postavenie Eurázie vo svete, ale -asi- sa v niečom prepočítali, vojny ich finančne vyčerpali a teraz hľadajú možnosť ako to ukončiť.

Trosku dost pritiahnute za vlasy, pretoze teroristi, ktori by v zolde USA oslabovali euraziu...to ma byt kto? A preco by prave toto malo byt v zaujme USA. A ako by sa to prejavovalo vlastne? Hlavne kedze ajvacsim cielom teroristov su klasicky samotne USA.

Ale stale ti zostane - ak boli teroristi umelo vytvoreni, ich aktivity nie su "uprimne", ale umelo inspirovane zo strany USA. Ich odpor proti USA je riadeny zo strany USA. Cize tu budes mat situaciu, ked najvacsich odporcov ameriky si tato amerika sama vytvorila. A keby si ich nevytvorila, tak by nebol tento odpor.

ja sa nebojim, nemyslim ze by sme sa bali...ide len o to, ze aj ked napisem, ty si budes znova mliet to svoje a tvrdit, ze sme hlupaci :D

nevidim zmysel v prispievani do tem, kde prevaznu cast prispevkov tvoria tie tvoje :D

No a bol som to ja, kto tvrdil, ze Al Kaidu vytvorili americania a teraz moslimovia po celom svete slubuju pomstu za smrt sefa americanmi vytvorenej organizacie? ;)
Zverejnené

ano? a videl si tych vyhrazajucich sa moslimov? :D

bol si tam?

ved my ani len netusime co za zabery nam media sprostredkuvaju

rovnako ti "moslimovia" mozu byt slepe ovecky

zas netreba verit vsetkemu, co vidime v nasich televizoroch

inak nerozumiem, na co to tu riesis...vystupujes tu ako ukazkovy priklad niekoho, ktoremu barskto (pardon, nejaka autorita pripadne medium) barsco povie a ostanes spokojny a zacnes presadzovat to ich

Zverejnené

Trosku dost pritiahnute za vlasy, pretoze teroristi, ktori by v zolde USA oslabovali euraziu...to ma byt kto? A preco by prave toto malo byt v zaujme USA. A ako by sa to prejavovalo vlastne? Hlavne kedze ajvacsim cielom teroristov su klasicky samotne USA.

Pritiahnuté za vlasy to nie je, ale hovorí sa tomu americká geopolitika :D Čo je hrozbou pre nadvládu USA nad svetom? Stabilná a jednotná Európa s pokojnými susedmi. USA nikdy nebudú mať v záujme aby EÚ bola ich rovnocenným partnerom, tobôž nie Rusko a už vôbec nie arabské krajiny. Však čo myslíš, prečo GWB tlačil na EÚ aby za člena prijala Turecko? Po oponovaní, že nech USA sa spojí s Mexikom, tak zrazu stíchol. Mohol by som spomenúť ešte aj prípad Kosova, ale to už by bolo moc okaté. Američanom akosi moc záležalo na tom, aby sa Kosovo odtrhlo od Srbska. A to, že samostatné Kosovo uznala aj väčšina krajín EÚ a niekoľko krajín ho neuznalo, výborne zahralo do kariet USA. USA nechcú aby Európa bola jednotná, nepotrebujú mať konkurenciu. Jediné čo USA potrebuje je to, aby celý svet bol na nich závislý.
Zverejnené

ano? a videl si tych vyhrazajucich sa moslimov?

ved my ani len netusime co za zabery nam media sprostredkuvaju

Sa mi zda, alebo vazne tvrdis, ze nijaki nie su?

No tak dobre - mozem aj tu suhlasit, ze Bin Ladinova smrt nikomu nevadi a nikto sa za nu nechce pomstit. Len dalsia fama. A tie spravy v telke su vymysel. Nijaka moslimska nenavist voci amerike nie je :D

Čo je hrozbou pre nadvládu USA nad svetom? Stabilná a jednotná Európa s pokojnými susedmi.

Nezmysel. Nie je to nicim podlozene. Jednak nemas podlozene tvrdenie, ze USA chcu vladnut celemu svetu a nemas podlozene, ze stabilna a uspesna Europa, ktora zdiela vacsinu politickych a etickych hodnot s USA je hrozbou.

Však čo myslíš, prečo GWB tlačil na EÚ aby za člena prijala Turecko?

Je to jedina ako-tak sekularna, demokraticka a zaroven a moslimska krajina. Hranica europy a azie, strategicky umiestnena. Ekonomicky dost silna s kulturnymi vazbami na narody az po cinu. Zaroven dlhodoby takmer-spojenec Izraela. Bolo to logicke.

Po oponovaní, že nech USA sa spojí s Mexikom, tak zrazu stíchol

Pokial viem, turecko prihlasku do EU podalo samotne a Mexiko sa nikdy nechcelo stat clenom USA. Takze neprehanaj.

USA nechcú aby Európa bola jednotná, nepotrebujú mať konkurenciu. Jediné čo USA potrebuje je to, aby celý svet bol na nich závislý.

Pokial sa nemylim, v poslednych rokoch sa furt pise ako je cely svet zavisly na rope a cine.

Mohol by som spomenúť ešte aj prípad Kosova, ale to už by bolo moc okaté

Tvrdit, ze bolo v europskom zaujme, aby si Milosevic v Kosove zopakovat cistky z Bosny je prehnane a absolutne nepodlozene.

USA nechcú aby Európa bola jednotná, nepotrebujú mať konkurenciu

Konkurencia je vzdy a Europa je voci USA ovela viac spojencom, nez ktorekolvek ine geopoliticke uskupenie.

Ale nic z tohoto nevysvetluje, preco by si USA vyrabali teroristov, ktori budu utocit na USA. A tiez sa nevyhneme paradoxu, ze ak teoristi utociaci na USA su americkym vytvorom, tak ti co utocia na ameriku su americkym vytvorom. Inymi slovami, na USA utiocia akurat ti, ktorym to USA prikazu :D

edit.

Zverejnené

Nezmysel. Nie je to nicim podlozene. Jednak nemas podlozene tvrdenie, ze USA chcu vladnut celemu svetu a nemas podlozene,

Tento názor zdieľa Zbigniew Brzezinski, ktorý sa momentálne považuje za alfu a omegu súčasnej americkej geopolitiky, inak bývalý poradca Jimmiho Cartera, vo svojom diele The Grand Chessboard (Veľká šachovnica). Načrtol víziu hegemónie USA v 21. storočí a za podstatné považuje to, že ako bude USA "spravovať" Euráziu. V záujme USA je zachovať čo možno najväčší pluralizmus na mape Európy a Ázie, čo by mohlo charakterizovať súčasné záujmy USA v tejto časti sveta.

USA nás Európanov možno majú radi, ale seba majú radšej :D

Brzezinsky však Veľkú šachovnicu napísal ešte pred útokmi na WTC, tak možno by niečo revidoval, ale nič prevratné by to asi nebolo, v zásade sa deje to, čo považuje za správne.

stabilna a uspesna Europa, ktora zdiela vacsinu politickych a etickych hodnot s USA je hrozbou.

Úlohou každého štátu je prežiť, a ak to situácia vyžaduje, tak na úkor iných štátov aj priateľských. Tomu sa hovorí realizmus.

Podobne kedysi ako ZSSR a Čína, teda ako komunistické krajiny, sa považovali za vedúce sily, ktoré zmenia celý svet v komunizmus. Ale hop, Číňania prišli s inou "verziou" komunizmu a dobre že medzi oboma krajinami nevypukla vojna.

Zverejnené

Sa mi zda, alebo vazne tvrdis, ze nijaki nie su?

No tak dobre - mozem aj tu suhlasit, ze Bin Ladinova smrt nikomu nevadi a nikto sa za nu nechce pomstit. Len dalsia fama. A tie spravy v telke su vymysel. Nijaka moslimska nenavist voci amerike nie je :D

typicke, prekrucas, robis unahlene zavery, nedas sancu inym moznostiam :D

taky je tvoj styl presadzovania nazoru...nie ze vypocutia nazoru ;)

Nezmysel. Nie je to nicim podlozene. Jednak nemas podlozene tvrdenie, ze USA chcu vladnut celemu svetu a nemas podlozene, ze stabilna a uspesna Europa, ktora zdiela vacsinu politickych a etickych hodnot s USA je hrozbou.

a tvoje tvrdenia su cim podlozene?

tym ze vidis v TV moslima buriaceho sa a kriciaceho nieco v cudzej reci? ;)

• Pridať bod 1
Zverejnené

S Brzezinskim je mozne suhlasit, aj nesuhlasit - ale to co opisoval bolo miesto USA v multipolarnom svete. V kazdom pade ale su tu stale otazky, ktore nemaju odpovede.

A pri pouziti toho co si pisal ti mozem kludne "dokazat", ze za terorizmom stoji Rusko.

- chce ovladnut svet

- USA su konkurent

- nemaju silu na priamu konfrontaciu, tak ich oslabuju ako sa len da

- ako exporter ropy a plynu len profituju z napatie, ktore terorizmus vyvolava

- dlhodobo stali na strane palestiny

- za cias ZSSR podporovali teroristov od OOP, cez IRA, ETA, RAF a dalsich

- maju dlhodobo dobre vztahy s arabskymi krajinami

- moslimovia nikdy moc neprotestovali proti utlaku moslimov v ZSSR (protinabzenskej krajine, kde nemali samostatnost)

- moslimovia nikdy moc neprotestovali proti ich utokom v Cecensku - nijake utoky na lietadla, velke palenie vlajok, nic vyrazne

- moslimovia nikdy moc neprotestovali proti ich okupacii v Afganistane - nijake utoky na lietadla, velke palenie vlajok, nic vyrazne

- teroristicke utoky v Rusku su zjavne naaranzovane samotnym Ruskom

- ked Srbsko, spojenec Ruska, zabijal moslimov v Bosne ci Kosove - nevyvolalo to nijake velke protiruske nepriatelstvo (boli utoky po celom svete? palenie vlajok? fatwy?)

- stabilne a silne USA su pre Rusko hrozbou

- teroristicke utoky a angazovanie sa v zahranici USA oslabuju

- teroristicke utoky proti USA zniziju americku hrozbu Rusku

- Rusko sa stavalo proti bezpecnostnej integracii novych krajin do NATO, takze nechce viacej spolupracujucu Europu

- vacsinou je proti americkym akciam na strednom vychode, takze neumoznuje jednoznacny zasah

Tie iste argumenty. Ta ista logika. Kludne by sa to dalo pouzita aj na cinu. A mozno budes nesuhlasit, ale to je len dokazom toho, ze tento sposob vysvetlovania stoji za staru backoru - rovnako ako vysvetlenie, preco je ze tym udajne USA. :D

typicke, prekrucas, robis unahlene zavery, nedas sancu inym moznostiam :D

taky je tvoj styl presadzovania nazoru...nie ze vypocutia nazoru ;)

Dal som sancu. Pockal som si, kym robopol sam nenapise, ze utoky na USA su len udajne (takze skutocne nikto na USA neutoci), ze k pomste vedie len manipulacia (takze nikto sa uprimne za Bin Ladina nechce pomstit), ze teroristi su vytvarani umelo (takze nikto z nich uprimne nebojuje za to, co vyhlasuje), ze teroristov vytvaraju len ako zamienku na utok (takze sluzia svojim panom na opacnej strane).

Praveze som sancu dal. Akurat sa tento "iny" nazor nakoniec nepaci ani tebe, ze? Ved si to zopakuj...

Teroristov vytvorili USA.

Teroristi sluzia USA.

Teroristi utocia na USA, pretoze im to USA prikazali.

Teroristi nebojuju za palestinu, irak, afganistan, bojuju preto, ze im to USA prikazali.

Na WTC zautocili sami americania.

Moslimovia na WTC nezautocili.

Moslimovia nezautocili na WTC ako odpoved na americku politiku.

Bin Ladin sluzil americkym zaujmom.

To co Bin Ladin vyhlasoval, prikazali americania.

Ked Bin Ladin tvrdil, ze americania a zidia su zli, tvrdil to tak, pretoze mu to prikazali americania.

Co som prekrutil? Fakt pekne, ako sa branite tomu, co sami pisete ;)

Zverejnené

S Brzezinskim je mozne suhlasit, aj nesuhlasit - ale to co opisoval bolo miesto USA v multipolarnom svete. V kazdom pade ale su tu stale otazky, ktore nemaju odpovede.

Multipolárny svet sme tu mali naposledy ešte v 19. storočí, hovorilo sa tomu "koncert veľmocí" Po páde východného bloku tu máme unipolarizmus, žiadny multipolarizmus, aj keď to asi k tomu pomaly speje. USA sú však stále vedúcou mocnosťou.

A pri pouziti toho co si pisal ti mozem kludne "dokazat", ze za terorizmom stoji Rusko.

Rusko momentálne nemá prostriedky na to, aby sa mohlo vo svete tak výrazne angažovať ako USA.

doll, keď sa chceš venovať téme USA a svet v boji proti terorizmu, tak sa venuj téme a neskáč do xena. To má od témy ďaleko.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Multipolárny svet sme tu mali naposledy ešte v 19. storočí, hovorilo sa tomu "koncert veľmocí" Po páde východného bloku tu máme unipolarizmus, žiadny multipolarizmus, aj keď to asi k tomu pomaly speje. USA sú však stále vedúcou mocnosťou

.

No a co? Pisal si, ze cielom tych, co sponzoruju terorizmus je oslabit nepriatela. Ublizuju a oslabuju USA - zatial co Cina silnie a arabske staty s Ruskom na drahej rope profituju. A Rusom presiel utlak a zabijanie moslimov bez vacsich problemov.

Cize, ako si sam logicky ukazal - sefuju tomu ti, co na tom maju zisk. A sefuju tomu ti, ktorym sa hodi aby terorizmus niekomu konkretnemu ublizoval. Takze nie USA, ale Rusko.

Rusko momentálne nemá prostriedky na to, aby sa mohlo vo svete tak výrazne angažovať ako USA.

Vidis, ved presne. Terorizmus je lacny, nestoji skoro nic. Blby terorista je podstatne lacnejsi ako inteligentna raketa. Rusko nema prostriedky, takze sponzoruje terorizmus. A ten protiamericky sa im hodi.

Logicke ako to akvarko :D

edit.

Zverejnené

A Rusom presiel utlak a zabijanie moslimov bez vacsich problemov.

Zabudol si na jeden podstatný rozdiel: Rusi zabíjajú moslimov (alebo nazvime ich radšej teroristami) na svojom území. USA ich zabíjajú v cudzích krajinách.

Rusko nema prostriedky, takze sponzoruje terorizmus.

Konšpirácie sa preberajú v inej kategórii.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov