Skočiť na obsah

Názor na USA


weirdo

Odporúčané príspevky

Vcera som sa na Old Trafforde rozpraval s jednou kanadankou z Ontaria. Ked prisla tema na USA, zhodli sme sa v tom, ze vacsina ludi tuto krajinu nema rada. Bud je problem v americanoch alebo v zbytku sveta, co myslite?

v ich zahranicnej politike a v mediach. v nicom inom.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Stalin tlacil na spojencov aby otvorili druhy front. Pravdu povediac, keby padla Britania, tak by padlo aj Rusko.

Presne tak. ZSSR priam zúfalo naliehalo na západných spojencov aby otvorili druhý front. Bez neho by Hitler ZSSR dobil. Rusi sa bránili statočne ale na Nemcov nemali. Prečo? V prospech Rusov hrala krutá zima (na ktorú dopadol aj Napoleon keď z jeho 500 000 armády sa do Francúzska vrátilo 30 000 zbedačených vojakov) , na ktorú Nemci nemali techniku. Nemecké samopaly sa zasekávali, ruské nie. Nemecký benzín v bojovej technike mrzol, ruský nie. Po zime prišla jar a všetky kvalitné ruské cesty sa zmenili na bahno, v ktorých nemecké vozidlá uviazli a stali sa ľahkým terčom. Nemci spravili fatálnu chybu že valcovali Ukrajinu, hoci Ukrajinci ich vítali ako osloboditeľov spod Stalinovej diktatúry.

 

nasli sme na povale dobove noviny kde o tom pisali a takisto im pomahali aj francuzski a anglicki vojaci

to je síce pravda že v Normandii sa vylodili nielen Američania, ale aj Briti, Francúzi, ale aj Kanaďania (a ešte myslím armády ďalších troch štátov) ale hlavnú vojenskú silu mali USA. A ja sa pýtam: Kde boli statoční britskí a francúzski vojaci keď Hitler rozbijal Československo, ktoré s Britániou a Francúzskom malo spojenenskú zmluvu? Keby sa USA nezaplietli do vojny je celkom možné že dnes by sme sa zdravili hajlovaním (síce poniektorí sa tak zdravia aj tak, ale to je už o inom).
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A pokial sa nemylim, tak vylodeniam na Utah a Omaha sa podielali americania majoritnou mierou.

Nemýliš sa, pretože to boli ich vyloďovacie úseky, kým Briti a Kanaďania mali vyloďovacie úseky Gold, Juno a Sword... :lol:
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

chorche povedz mi úprimne: je na svete krajina, ktorá poskytuje lepšie podmienky pre vedu a výskum?

 

Čo sa týka Oppenheimera: J. Robert Oppenheimer mal síce nemecký pôvod, ale narodil sa v New Yorku. Takže s Nemeckom už toho veľ spoločného nemal, až na predkov :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

tak trosku irelevantne, nemyslis? ktora ina krajina mala aspon snahu vyslat nejaku taku sondu? ziadna. hladis na jednu vec, ktora nevysla, ale podmienky v globale nepripustas ... kus demagogie voci USA nikdy neuskodi ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

USA ma v TOP100 Univerzit, kde prebieha velka cast vyskumu, niekolko desiatok univerzit, ktore su hodnotene ako spickove, co sa tyka Research&Development. Japonsko ma na takej urovni dve az tri univerzity.

 

rozpocet USA na R&D v roku 2006 bol cosi cez 132 miliard USD a spolu so sukromnym sektorom vo vyskume sa to splha k 330 miliardam dolarov. v Japonsku je to 130miliard. takze mozno maju japonci porovnatelne podmienky pre vyskum, ale zdaleka nie pre tolko vedcov ako v USA.

 

Japonsko je krajina zamerana hlavne na elektroniku a vsetko co s nou suvisi, v USA prebieha komplexny vyskum takmer vsetkeho, co si vies predstavit.

 

co vy na to?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov