Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

ja som ale v tomto na strane pani alarmice ... má recht  :agree: 

čo sa týka tých celebrít a celebritiek, záleží od toho, kto sa nakoľko potrebuje ukázať, prevažne. vymýšľať neustále pre každú a každého niečo, kto potrebuje pre ospravedlnenie svojej existencie šokovať, je dnes pri tom množstve celebritiek a akcií poriadna fuška.

ale čo sa týka nášho bežného oblečenia ... obliekame sa dnes už nielen, aby sme zahalili telo, a nielen pre seba.

kam sa pekne obliecť, keď už nie medzi ľudí?

na druhej strane chápem, že nie každý má pre to cit, a pre farby už vôbec nie, ale "ináč" oblečení ľudia vedia zaujať ... a páčia sa mi aj farební chlapi, to znamená žiadne obligátne rifle furt a včade, ale minimálne chinos, hneď to vyzerá ináč ... :)

Zverejnené

co je to chinos ?

ake kombinacie ? z kazdeho vrchneho oblecenia mam po dva kusy, aby sa dalo striedat pri prani, co tam navymyslam ?

Zverejnené

chinos najlepšie na obrázkoch od človeka, ktorý tomu rozumie :)

chinos sú úplne obyčajné nohavice, príjemne sa nosia, a mimoradne dobre vyzerajú farebné  - nie sú to uniformné rifle, ale rovnako pohodlné nohavice, nosí ich celá kopa ľudí, v obchodoch ich majú v príjemných farbách od najtlmenejších po letné farby pre každého, mladého aj starého na každú príležitosť ... mimochodom v blogu je zopár fotiek, kto každý ich nosí :)

Chinos nohavice nie sú žiadnou novinkou súčasnej módy. Ich história siaha až do polovice 19. storočia, kedy ich vytvorili pre potreby britskej a francúzskej armády. Boli zvyčajne z pevného bavlneného materiálu v odtieňoch zemitej a kaki farby. Ich názov „chinos“ je vlastne prekladom španielskeho slova „Čína“, kde boli vyrobené. Pohodlný, praktický strih pre vojaka sa osvedčil natoľko, že sa tento typ nohavíc udomácnil v móde i v nasledujúcich dekádach.

http://kreutz.blog.sme.sk/c/357584/nosite-chinos.html

a u nás ich nosí stále viac mužov, aj starších, aj farebnejšie, a je to veselší pohľad ako večné uniformné rifle ...

a pritom sú to vlastne niečo ako rifle, len príjemnejší pohľad :)

Zverejnené

aha, a ja som si myslel, ze nosim normalne nohavice a pritom mam "chinos"

a este k tomu original, lebo su kupene v cinskom obchode za nejakych horibilnych 12 eciek... zemite, hnede !

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Toto je pre mňa niečo , čo nedokažem vstrebať...myslim tym módu. Ja akceptujem, že na dobre vyzerajucu a dobre oblečenú žensku sa lepšie pozerá, ale...

Rano: prečo si si dal ten sveter k tej košeli?

Ja som si nič k ničomu nedaval, zobral som zo skrinky vrchnu košelu a sveter, čo som mal včera...a musim sa prezliecť.

keď sme sa s Flinstonom zobrali a osamostatnili, prvé ráno, ked išiel do roboty, sa ma pýta: A čo si mám obliecť? Ja že veď niečo, v čom sa dobre cítiš, obleč si, čo chceš. A on že jemu vždy chystala veci mamka. A ja že tak odteraz bude inak, ja ti nebudem diktovať, čo na seba.

Zvykol si.

Až natoľko, že keď mu umrel otec, ktorý bol asi tak o 10 cm vyšší a o 15 kg ťažší, a ktorý mal postavu podobnú ako Flinstonov brat, tak svokra po nebožtíkovi rozdávala šatstvo, a ten môj trubadúr si vzal taký jarník, ktorý by pristal skôr jeho vyššiemu a väčšiemu bratovi, on v tom vyzerá tak, že by sa mohol postaviť do vinohradu a suplovať strašiaka, lebo brat ho nechcel...tak to som sa aj ja spätila a povedala mu, že ak si toto oblečie, tak pôjde 10metrov za mnou, nech nikomu ani nenapadne, že patríme k sebe. Darmo mu hovorím, že v tom kabáte vyzerá jak strašiak, nedá si povedať...ešteže si nenechal nanútiť aj obleky. Šťastie, že svokor mal väčšiu nohu, inak by som mala plnú skriňu starých škrpálov po ňom. Aj tak rozmýšľam, že ten kabát podarujem nejakej charitatívnej organizácii. Poviem mu, že aj on môže podarovať nejakú haraburdu, čo mám po mojej mamke a vyzerám v nej jak strašidlo...

Takže som sa tešila, že Flinstone je v tomto samostatný, ale moja "nestarostlivosť" sa mi teraz na staré kolená vypomstila a Flinstone by nedbal ešte aj po svojej mamke veci dovláčať, aj ked vie, že ja ich nosiť nebudem.

Zverejnené

no vidis, a ja nemozem zohnat nejake slusive sako velkosti 3XL ;)

Zverejnené

Vilma,

ten príbeh s kabátom mi pripomenul ...

kolegyňa pred čo ja viem, asi 8 rokmi vydávala dcéru, jej budúci mal vtedy asi 35 rokov, tak akosi. má staršie sestry, takže jeho rodičia boli vtedy manželmi tak viac než 40 rokov, cca.

je k tomu treba vedieť, že jeho matka je nesmierne na peniaze, ale chorobne. to je na román. podstata je, že jej manžel, svadobný otec, mal na sebe kompletne oblečenie - oblek, kravatu, košeľu, topánky - svoje svadobné.

svoj jediný životný oblek.

pán sa nezmenil, nepribral ani deko, čiže mu bolo z konca 60. rokov v roku 2008 všetko dobré  ... predpokladám, že v tom istom bude chudák aj pochovaný.

Zverejnené

D´Ady: neviem neviem, ale ak by si si ho predsa len chcel vyskúšať... :)

game: to aj Flinstonovi sú dobré veci, ktoré nosil ešte keď sme sa zoznámili a svoj svadobný oblek by si mohol pokojne obliecť aj teraz...

keď sa pred 3 rokmi vydávala dcéra, tak nás donútila nakúpiť si nové veci, dokonca s nami behala po obchodoch až kým nebola spokojná s naším budúcim vzhľadom - to ale ešte netušila, že jej to predsa len trocha nabúram. Lodičky zakúpené za účelom svadby ostali pekne v skrini a vďaka úrazu, ktorý som mala deň pred tou svadbou,  som si musela obuť zdravotnícke nazuváčiky s remienkom rozpätým na potrebnú šírku. farebne sa mi, jasnačka, k odevu ani najmenej nehodili, ale nič iné som bezbolestne na nohu nenatiahla...

• Pred 2 mesiacmi...
Zverejnené

dnešný narodeninový pánsky nákup v H&M a v Reserved - majú ako takmer vždy ohromné zľavy

foťák v telefóne hodne skreslil farby, žiaľ, chcela som hlavne odfotiť farby, ale sú úplne iné: 

dlhé nohavice sú jasne červené, kraťasy sú matne oranžovožlté, kožené topánky hnedé s nenápadným nádychom do tmavožlta.

podstatné ale je, že celé všetko dohromady v zľavách vyšlo pár centov nad 50 €.

post-3-0-07643500-1470393441.jpg

Zverejnené

noo, dnes sme šli s Flinstonom do tesca  kúpiť veľké balenie mačacích granulí do záchodov, a stavila som sa v Slovenke. tam vždy nakúpim, čo mi sadne. A aj teraz. Kúpila som si v akcii dvojo letných šiat, ktoré mi hned padli do oka, oboje bavlnené, fotky sem asi nehodím, ale sedia mi akurát a materiál je veľmi príjemný, splývavý. A zaplatil to Flinstone, že to už budem mať k meninám. Jak som dobre nakúpila!

• Pridať bod 1
  • Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

:)  najviac sa mi páčia róby týchto dám: Priyanka Chopra

Emilia Clarke

Emmy Rossum

Melora Hardin

Zverejnené

pre milovníčky kabeliek :)

z prehliadok na jar 2017, keď prejdete myšou, pod fotkami kabeliek sú mená ich návrhárov - módne bude asi čokoľvek:

post-3-0-32407400-1474474381.jpg   post-3-0-92766900-1474474382.jpg

post-3-0-48938800-1474474384.jpg   post-3-0-66720000-1474474385.jpg

post-3-0-81995700-1474474386.jpg   post-3-0-15672500-1474474388.jpg

post-3-0-07222400-1474474389.jpg   post-3-0-98203200-1474474389.jpg

tu sú ešte nejaké ďalšie: https://www.joy.hu/galeria/7607/86101

tak ktorú, dámy? :) .... teda, aj páni môžu vyberať, pre svoje dámy :agree:

Zverejnené

:) z  kabeliek sa mi  najviac páči  spoločenská kabelka 7 Oscar de la Renta.  inak, dáma ( obrázok 3)  má peknú látku šiat.  :)

keď je  reč o kabelkách,  moje najnovšie: spoločenská kabelka  

kabelka do práce

som s nimi  spokojná.  :)

post-2385-0-14161200-1474524220.jpg

post-2385-0-93974300-1474524236.jpg

Zverejnené

mám rada jednoduché veci.

osobne ma zaujali podobne ako iskru róby E. Clarke, Hardyn a E. Rossum, ale aj T. Fey (mám rada zelenú farbu).

• Pridať bod 1
Zverejnené

Vilma

:) aj ja mám rada zelenú farbu, najviac sa mi páči zelená smaragdová  :yes_yes:

post-2385-0-60381700-1475321652_thumb.jpg

post-2385-0-94510800-1475321667_thumb.jpg

post-2385-0-67577000-1475321693.jpg

post-2385-0-19013200-1475321705.jpg

Zverejnené

kedysi ešte na VŠ som na skúšky vždy musela mať na sebe niečo zelené, najradšej zelenú kvietkovanú blúzku a tmavozeklenú sukňu. Aj na štátnice som mala zelené šaty...až na promóciu som mala čokoládové :) zelená mi nosila šťastie, aspoň som si to myslela.

Ale mám rada aj škoricovú, vlastne nenosím len fialovú a tie také krikľavé, lebo mi nejdú.

Dnes som si kúpila klobúk - mala som vyhliadnutý béžový, taký ešte nemám a zišiel by sa mi, ale nesedel mi dobre, pri prvom závane by som ho naháňala :)

nakoniec som si kúpila čierny. Ale béžový si tiež ešte kúpim, len musím nájsť taký, čo mi bude dobre sedieť na hlave. Taký na jeseň.

Zverejnené

minule som presla bezne retazce s oblecenim a ..katastroofa, vsade kopa "krasnych" jesennych farieb a zemitych odtienov..akoby nestacilo, ze dostanem depku zo zmeny casu idu ma este aj znechutiti oblecenim...preco preboha mam v jeseni a v zime nosit taketo obludne farby, ktore mozno pristanu nejake rysavke, ale mne ani nahodou

to sa fakt ziaden navrhar neurve a neurobi jesennu kolekciu v nejakych prijatelnych farbach?..a takto je to uz roky rokuce..pride september a vo vykladoch..bordovohneda, khaki,hnusnozelena, srackovohneda, horcicova ci kombinacie tychto obludnost..sakra ja som chladny farebny typ..namiesto flaskovozelenej chcem smaragdovu, nemiesto hnusnebordovej rubinovu, chcem kralovsku modru..a horcicovu a hnedu nepotrebujem ani nahodou :urcitenie:

a chcem cyklamenovy kabat..dajte vediet, ked niekde uvidite

• Pridať bod 1
Zverejnené

joj Hellé... to si mi teraz pripomenula! kvapku praveku, ako by Vilma povedala :)

kedysi som mala také obdobie, že som za cyklámenovou farbou išla ako ťava za vodou - netrvalo to dlho, pár rokov.

a nemala som veľa kúskov, dva, tri, ale cyklámenové poriadne:

potrebovala som plášť, jesenný jarný - vtedy existujúci Prior ich mal na vešiakoch mraky, vážne, celé stojany - farby: 

všetky odtiene bežovej, všetky odtiene šedej, všetky odtiene smotanovej a maslovej, všetky odtiene kávovej, kakaovej ... fakt. 

......... a medzi nimi jeden jediný kus CYKLÁMENOVÉHO plášťa, v mojom čísle a s úžasným strihom ...

nechala som tam za neho pol výplaty, ale bol prekrásny a brala som ho okamžite.

potom som sa hanbila v ňom chodiť, lebo som svietila na uliciach ako neónový nápis ... :innocent:

ale potom neskôr som mala neskôr ešte cyklámenové šaty, a tie som obnosila do zodrania.

a okrem toho si mi pripomenula tými jesennými vecami, že som si kedysi vyrobila do vlasov takú ozdôbku z nenápadných drobných korálkov, malinkú, ledva to bolo vidieť  ... a kamarátka ma sprdla ako jahodu, lebo som si to dala do vypnutých vlasov v októbri!!!

to sa nesmelo, lebo korálky patrili len na leto ... ach jo :(

a raz ma sprdla pre rúž ... lebo tmavý bol na zimu, svetlý mal byť na leto ... :(

Zverejnené

a chcem cyklamenovy kabat..dajte vediet, ked niekde uvidite

chystám sa najbližšie  do Michaloviec, do Košíc, tak ak mi cvrnkne do očí cyklámenový kabát, tak dám vedieť.   :)

ja som mala niekedy pletený sveter cyklamenovej farby. 

Dnes som si kúpila klobúk - mala som vyhliadnutý béžový, taký ešte nemám a zišiel by sa mi, ale nesedel mi dobre, pri prvom závane by som ho naháňala :)

nakoniec som si kúpila čierny. Ale béžový si tiež ešte kúpim, len musím nájsť taký, čo mi bude dobre sedieť na hlave. Taký na jeseň.

Vilma, som si istá, že si aj béžový klobúk kúpiš, podľa svojich predstáv.  :)

tiež rada nosím klobúky. béžový klobúk som si kúpila   minulého roku.  jeseň je už tu, ale keďže dnes u nás prší, tak to by nebolo ono..    :)  

Zverejnené

dnes som slávne uložila letné veci na zimný spánok...a povyťahovala tie zimné.

Ale Flinstone sa pleskol po vačku, boli sme v športovom obchode zameranom na vodné športy, kúpila som si plavky odolné voči chlóru i voči slnku a čojaviem čomu ešte. Plavky, ktoré som si kúpila za pár šupiek ešte na začiatku leta, sa mi celkom vyťahali, tak pekne krásne 2. októbra po poslednom plávaní t.r. v jazere som ich šmarila do smetiaku. Ale pri nás otvorili konečne novú plaváreň, a tú sa chystám navštevovať, takže plavky potrebujem, a také, čo sa mi nerozsypú za 2 mesiace...kedysi sa mi ľahšie také čosi kupovalo, sedeli mi všetky mojej veľkosti, teraz už je to inak, dlho som skúšala, kým sme vybrali.

A vyťahovala som si zo skrine topánky, letné som tiež ukladala na zimný spánok, i našla som jedny lodičky, aj som zabudla, že také mám, sú bordové, úplne jednoduché, super sedia na nohe, pohodlné. Tak fajn. Asi sim na ne zabudla, lebo vlani v októbri umrela mama, tak som bordové nenosila.

oooch, game, podľa mňa tebe cyklánenová určite pasovala, a aj terazpasuje, viem si ťa predstaviť (teraz síce asi idú iné farby, ale móda sa opakuje); a ešte k tomu keď bol ten plášť pekný...prečo ho nenosiť?

Korálkovú ozdobu do vlasov byť o nejaké to 10-ročie mladšia, si pokojne dám aj v januári a kamošky môžu pindať koľko sa im zachce. :) a rúž si tiež vyberiem podľa toho, aké mám šaty...k béžovému klobúku si v zime pokojne dám svetlý rúž a k bordovému zas bordový, nech je hoc aj jar. Tým chcem povedať, že je jedno, aké je ročné obdobie, ak sa v niečom dobre cítiš, tak prečo si to nedať?

• Pridať bod 2
Zverejnené

Vilma,

si poklad ... ďakujem :)  dokonca som po tom, čo som to o tej cyklámenovej napísala, prišla na to, že z času na čas stále siaham po cyklámenovej - aj keď len v maličkostiach,

a nenosím ich, len:

minulý rok som si vyberala nový mobil, môj prvý chytrý, a k nemu puzdro - z piatich farieb, čo mi ponúkli, som úplne automaticky siahla po cyklámenovej :)

hoci som namojdušu celé roky myslela, že je to už desaťročia za mnou :)

moja vtedajšia kamarátka sa obliekala a strojila úplne super, a jej babička bola dáma, ktorá mala plné skrine prekrásnych šiat a čipiek a hodvábov, a hodne dala na bontón ... to bola jedna vec, druhá, že sa v tých časoch ešte hodne dbalo na kdejaké drobnosti, boli to časy modrých očných tieňov a tak ...  drobnosti, ktoré dnes vôbec nehrajú úlohu, dnes by nejaké milimetrové korálky nikomu ani o oči nezavadili :)

dnes by som sa nedala zviklať, vtedy som sa dala ... súviselo to celé trochu aj s tým plášťom a so všetkým - sebavedomie som mala vtedy kdesi na samom dne, teda to mám aj dnes, ale zrovna bolo na tom najspodnejšom dne a  dala som sa veľmi ľahko presvedčiť, že ona to vie lepšie :)

Zverejnené

no vidíš, a možno že tá kamoška len chcela byť dôležitá. Možno že nie, ale viem, že sú aj také kamošky, alebo skôr "kamošky", ktoré svojou málo sebavedomou spoločníčkou veselo manipulujú a ešte sa tvária, ako jej chcú dobre. Snažím sa veriť, že to nebol prípad tej tvojej.

Cyklámenová je fajn.

kým som ešte bola tmavá, mala som na sebe rada samozrejme okrem zelenej aj tie jesenné farby, ako lístie, od béžovej a olivovej cez škoricovú až po hnedú; modrú som vôbec nenosila, ani sivú, a teraz po "vyblednutí" si kľudne dám bledomodré aj bledošedé na seba. Ale svoje staré obľúbené farby som nezavrhla.

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Ja som na sebe spozoroval zvláštny paradox, neviem či som to tu niekedy spomínal, ale asi nie.

Na mužoch za normálne, štandardné oblečenie, v ktorom by mali chodiť do spoločnosti medzi ľudí, považujem oblek (kvalitnejší, nie sako za 20€ od Číňana), topánky a kabát poniže pása, takmer po kolená (v zime).

Oblečenie, ktoré mi príde trochu odveci, je napr. botasky, rifle, kožená bunda.

No a čo sa týka toho paradoxu, u mňa je to presne naopak, ja na sebe oblek neznesiem, necítim sa v ňom prirodzene a za normálne na sebe považujem to, čo je odveci. Nechápem tomu.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov