Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

• Pred 1 rokom...
Zverejnené

pridane UAE, Malajzia a Thajsko, vychodny a juzny point - Kuala Lumpur

Zverejnené

Moc toho som doteraz neprecestoval, nemám sa čím pochváliť. Ale vezmem si príklad z toho, čo hovorí Game, že nech svet príde ku mne na obrazovku  :) . 
Nedá sa to porovnať s priamymi zážitkami na mieste, ale je to na druhej strane bezpečnejšie.

34f0avm.jpg

• Pridať bod 1
Zverejnené

mozna to vyzera vela vyfarbickovane, ale z velkeho Ruska to bola len Moskva a napr. Lotysko sa tam uplne straca :-(

post-3-0-56867500-1394203033.gif

• Pred 8 mesiacmi...
  • Pred 4 mesiacmi...
Zverejnené

Už som bol aj dosť ďaleko vo svete, boli to Nízke Tatry. :yes_yes: :yes_yes: :yes_yes:

• Pred 2 mesiacmi...
Zverejnené

2rhvgqe.gif

Nove statistiky:

N- Helsingborg, Svedsko

S- Kuala Lumpur, Malajzia

E- Seoul, Juzna Korea

W- Lahaina, USA

Zverejnené

post-3-0-57497400-1434444838.jpg

zatial 17 krajin..niektore opakovane

aj ked Rusko  iba Petrohrad a Moskva..ale dobre to na mape vyzera :zubiska:

a najdalej som bola na Kube

• Pridať bod 1
  • Pred 4 týždňami...
Zverejnené

2e167md.jpg

zatial 37. ak vsetko pojde ako ma, tak tento rok by som mal ukoncit s 39

• Pridať bod 1
  • Pred 2 mesiacmi...
Zverejnené

mbn5s3.gif

29 kuskov (a skoda, ze sa neda oznacit Hong Kong separatne, takto musim celu Cinu)

N- Helsingborg, Svedsko
S- Uluwatu, Bali, Indonezia

E- Seoul, Juzna Korea
W- Lahaina, Hawaii, USA

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

a4ahdh.gif

tak uz mam za sebou posledny tohtorocny vylet a bilanciu uzatvaram na jubilejnych 40. krajinach

• Pridať bod 1
Zverejnené

Ja len pohlad na ciziho mapu - co to je ten biely flak v europe, pod finskom - lebo je velky a to bielorusko. A potom ten cipik do kaspickeho mora - azerbajdjan - neviem ci to je pravda - ale kto ma peciatku v pase ze bol v armensku ho do ich krajiny nevpustia. Myslim,ze nieco podobne je spojene aj s krajinou Izrael?

Ale to co si priklad aj ty dosiahol pochybujem, ze ja niekedy navstivim. A ak to chodi ako turista - lebo mam kamaratov obchodnikov. co chodia po krajinach - ale oni poznaju hotel - letisko a fabriku.

Zverejnené

ano bielorusko, tak blizko a predsa tak daleko :D chcel by som tam velmi, ale zatial ma odradza ta byrokracia.

co sa tyka azerbajdzanu tak aktalne info nemam, ale viem, ze to bol vzdy problem a stale bude, ale neviem ci az taky, aby ta nevpustili do krajiny. to izrael je na tomto horsie.

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

asi nezostane iné, len sa vykašľať na USA :)
... vonkoncom im to nepomôže, spravidla sú ich superprísne kontroly a Acty buzeráciou slušných ľudí, a celý systém deravý ako sito ... kto chce skutočne robiť zlobu, im tam neprekĺzne len preto, že akurát náhodou nechce ...

Zverejnené

alebo sa vykaslat na Iran, pokial tam clovek nebol (co mam v plane). Ostatne destinacie nie su relevantne ani pre onakvejsich cestovatelov - Cizy je vynimka.

o tom, ci USA tieto opatrenia pomahaju, vedia ich tajne sluzby. trufam si tvrdit, ze ty, game, o tom nevies zhola nic, presne tak, ako o tom neviem zhola nic ja. vseobecne znamym faktom ale zostava, ze niekolko utocnikov z Parizskeho teroru sa v Syrii v poslednych piatich rokoch nachadzalo. ja si z toho beriem, ze na rozdiel od USA by si Schengen mal dat facku a zacat si chranit hranice nielen pred imigrantami. co si z toho vezmes, je mi jedno.

ak sa niekto do USA dostat chce, tak si o tie viza zaziada, a ma ich na 10 rokov. je to zlomok nakladov na pobyt tam.

pripadne, este jednoduchsi postup - ESTA je nutna na prilet lietadlom ci lodou, nie je potrebna na prechod vlakom/autom z Kanady. tam uz si sacuju ludi inak. voila, vstup je volny.

Zverejnené

ja som chcel ist do USA uz toto leto na 3 tyzdne, ale pokupil som lacne letenky inde, tak som si povedal, ze to necham na 2017. no ale podla novych pravidiel uz mozem akorat tak ziadat o viza (trafilo ma to o 9 dni :( ) za 140USD. A v priapde, ze by som ich nedostal tak som v cistom minuse 140 dolarov za viza a dajme tomu 300 eur za nejaku akciovu letenku (samozrejme nerefundovatelnu). A v priapde ze by som nemohol ist ja, priatelka sama nepojde, tak k tomu mozem priratat aj jej letenku a viza...

takze na USA mozem zabudnut :D

Zverejnené

ked ziadas o viza, nemusis mat letenku afaik.

btw z imigracnej napovedy .gov stranky:

Do I need ESTA to enter the United States by land? If you are a citizen of a country that participates in the Visa Waiver Program (VWP), and you enter the U.S. by land from Mexico or Canada, you are only required to complete the paper I-94W form at the land border crossing.  ESTA is currently required for air and cruise ship travel only.

cesta je jasna - kupit letenky do Toronta a prekrocit hranice pri Niagarach.

Zverejnené

No len ja som chcel ist do kalifornie :D a kazdy den dovolenky je mi vzacny aby som ho minal na presuny :)

• Pred 8 mesiacmi...
  • Pred 6 mesiacmi...
Zverejnené

druhykrat absolvovany Havaj, tentokrat 3 ostrovy a novy zapad.

W - Polihale, Kaua'i, HI, USA

• Pred 4 týždňami...
Zverejnené

Kazachstan, dokončovacie práce Slovenského domu,  Astana, Expo 2017

post-49-0-31252500-1497124853.png

• Pred 3 mesiacmi...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov