Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

cizy, moja mama bola nadsena tvojimi fotkami, uz nema taky problem s tym, ze by som do iranu rada zavitala aj ja... inak mam pocit, ze irak je desne nebezpecna krajina...

Zverejnené

vdaka teda :thumbsup:

ano, ten pravy arabsky irak je momentalne nebezpecny...ja som vsak bol v severnej kurdskej casti a ta je bezpecna

Zverejnené

Vo februári mi pribudlo Estónsko, takže už ich je 40 :

Obrázok

Zverejnené

cizy, fotos arbil, preco je obloha taka zltohneda?

skoda ze nie je popis..

Zverejnené

pekna mapa aljak!

pink...zlte to je preto lebo bola burka a tie mraky boli plne piesku ci coho, vyzeralo to vtedy uplne ako na marse

Zverejnené

cizy

tvoje denniky aj s fotkami som stihla cele preluskat, vyborne fotky aj popisy, tesim uz na popis iraku a drzim palce na dalsie cesty

inak kam sa chysta najblizsie?

• Pred 1 mesiacom...
  • Pred 2 týždňami...
Zverejnené

este mala zmena :)

najsevernejsie: Norsko (Flam)

najjuznejsie: Taliansko (Taormina)

najzapadnejsie: USA (San Francisco)

najvychodnejsie: Finsko (Helsinki)

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

cizy

tvoje denniky aj s fotkami som stihla cele preluskat, vyborne fotky aj popisy, tesim uz na popis iraku a drzim palce na dalsie cesty

inak kam sa chysta najblizsie?

vdaka :)

no momentalne som uplne bez planov, koncim skolu a uz doma pocuvam reci o robote, tak budem musiet najprv vyriesit to :)

• Pred 2 mesiacmi...
Zverejnené

pridavam Nemecko a Holandsko a count zvysujem na 27 :odpadnem: este mam co robit

• Pred 2 týždňami...
  • Pred 5 týždňami...
Zverejnené

svoje najsevernejsie miesto posuvam na Fjaerland v Norsku...o dva roky sa snad podari prekrocit severny polarny kruh :smilieee:

Zverejnené

tak ak budes hladat partaka hlasim sa ihned. spacak a esus mam :-)

• Pred 3 mesiacmi...
Zverejnené

Tento rok je na konci - takže uzatváram.

V novembri mi ešte pribudlo Slovinsko a Chorvátsko

... po roku 2011 je to teda 44 navštívených krajín

(už teraz som zvedavý čo pribudne budúci rok)

Obrázok

• Pridať bod 1
Zverejnené

Tento rok je na konci - takže uzatváram.

V novembri mi ešte pribudlo Slovinsko a Chorvátsko

... po roku 2011 je to teda 44 navštívených krajín

(už teraz som zvedavý čo pribudne budúci rok)

aljak, aj spoznavas kultury danej krajiny, rozpravas sa s ludmi, pozeras po roznych miestach...alebo nimi len prechadzas?

paci sa mi, ako to cele ponal Cizy, formou cestopisu

Zverejnené

Ak mám pravdu povedať - neznášam povrchnosť, či už pri cestovaní, alebo celkovo v živote... Len prechádzať krajinami bez toho, aby som spoznával miesta, ľudí, kultúru, históriu, zvyky, tradície, gastronómiu, architektúru, zaujímavosti, ... by mi bolo veľmi-preveľmi ľúto. Takže keď už niekde som, tak chcem aj poriadne do hĺbky spoznať krajinu a všetko čo s ňou súvisí (aj keď samozrejme nie v každej z tých krajín som strávil toľko času, aby som tam mohol získať kompletný plnohodnotný pocit poznania). Ale celkovo: Ak mám niečo robiť povrchne, tak to radšej vôbec. Necestujem kvôli vyfarbenej mapke alebo kvôli bodkám (navštívené mestá) a čiarkam (prejdená trasa) ako niektorí... Snažím sa zo všetkého vždy vymačkať totálne maximum. Tiež som si písal zápisky z ciest, ale do počítaču som ich nikdy neprepísal (budú niekde po šuflíkoch) - tak ale zážitky z ciest mám v živej pamäti + vo forme fotografii.

Zverejnené

Chcel som dat aj mapku,ale to za to este nestoji. Celkovo v 16 krajinach v europe. Ale cez Rumunsko aj Srbsko som len prechadzal autobusom za dovolenkou v Grecku. Aj dalsie krajiny Anglicko, Francuzsko ci Taliansko by som skrtol. Aj ked som tam prenocoval,2,3 mozno v Parizi viac ako tyzden. Ale to som bol len V Parizi, v Londyne a v talianskych alpach aj to len v urcitom malom priestore. V takom Polsku som bol viac krat aj ked prenocoval iba jednu noc. Ci uz na letisku v krakowe ci na trhoch v targu.

Proste do tych krajin sa musim vratit. Do tych miest uz ani nie. Ani ma to uz nelaka(pr.Pariz,Londyn). Alebo Aj rakusko, tiez som tam prespal dve noci aj videl(mesta Salzburg,St.polten) aj pekne.Ale co ja viem? Tam uz pojdem, co ma laka tak na lyzovacku a zrejme Vieden. Do smrti si ju raz pozriem. Je blizko.

Rad by som siel na ukrajinu , este kym su chudobnejsi ako my aby to nebolo drahe aj na mesiac ak je zacim a budu dobre cesty pre auto.

A najblizsie by som siel do ciernej hory, myslim ze to moze byt zaujimava krajina. Skoro vsetci to na mapkach mate tak dufam ze date aj typy co vidiet. Pozrel som tie mapky tak som sa aj popalil v C.H. bol cizy, weirdo, ci oiler(mozno v byvalom "velkom SRBSKU") a Tom a Nokia ani aliak nie.

Obrázok

Dal by som aj pribeh - cesty Londyna a Pariza. V Parizi sme boli s matkou. Cestovali sme za sestrou ktora tam studovala. Sli sme autobusom. Preto sme tam boli dlhsie - ubytovanie za darmo a sami sme sa po Parizi motali - hromadnou dopravou, videli Loure aj tu galeriu co je vdla - byvala zeleznicna stanica. Aj mont Matre a Rose, aj eifelovku ci invalidovnu, aj operu,dve vyznamne cintoriny(jeden je pri nejakom mrakodrape), presli peso dvakrat schamselyze, ci tu novu cast s mrakodrapmi, tam sme boli kazdy den,lebo to bol prestupny uzol.

A v tom Londyne som bol tiez s matkou. mama je cestovatelka, chce vidiet krajiny. Tiez to bolo v tych rokoch 1997-1998(to bolo skor, v parizi som este nemal maturitu takze 95 a mozno 97). Tam sme sli z Prahy, tiez autobusom cez cestovku. Bolo to asi len na tri noci ale tych pamiatok sme videli viac, bud su viac koncentrovanejsie,alebo to mali aj lepsie premyslene(z organizovane). Muzeum nad fontanou trafalgare square(nad nim ta najzaujimavejsia krizovatka s reklamov sony?), britske muzeum, tover (hrad ako bratislavsky ,kde mali veznice a havrany?), tover bridge(muzeum), muzeum voskovych figurin, potom, ten hrad za Londynom co vyhorel, hyde park, parlament a boli sme v tom opatstve, Sant Poul catedral(samozrejme som zabudol v parizi Notre dame), kralovsky palac aj prehliadku, ci vymenu strazi(skotskych strazscov). V tom Londyne sme videli viac aj za tie tri dni. Tam sme byvali u anglicanov. Normalne v ich dome na nejakom poschodi a nam urobili ranajky. Aj sme sa porozpravali, oni vedeli len po anglicky a mi vselijak inak len ich rec nie. Ak mi nasypali tie susienky do mlieka som sa skoro rozplakal. Vtedy som to nepoznal, ze to je normalne jedlo. Nikdy by som to do ust nedal. Ale uz to poznam, mame to aj doma a zena to niekedy nasype detom.

Boli to dobre spoznavacie zajazdy a myslim, ze uz ma tie mesta nemaju cim prekvapit a ma nelakaju.

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Ja som toho ešte moc neprecestoval ale pacilo sa mi v norsku urcite.. inak mam v plane ešte toho dost.

• Pred 6 mesiacmi...
Zverejnené

menim .. a myslim ze na nejaky cas naposledy.

Sever - Helsingborg, Svedsko

Vychod - Hurghada, Egypt

Juh - Lahaina, Hawaii, USA

Zapad - Lahaina, Hawaii, USA

Aloha! :)

Zverejnené

sever - Hamburg (Germany)

juh - Rio de Janeiro (Brazil)

zapad - New York (USA)

vychod - Belek (Turkey)

Mapka sa rozsirila o USA, Braziliu, a Ukrainu, (krajiny kde som bol len a letisku a cez ktore som len prechadzal sa nerataju):

Obrázok

Zverejnené

Korekce

Sever - Helsingborg, Svedsko

Vychod - Hurghada, Egypt

Juh - Wailea-Makena, Hawaii, USA

Zapad - Lahaina, Hawaii, USA

• Pred 3 mesiacmi...
Zverejnené

Tento rok už nepribudne nič... takže po roku 2012 končím na čísle 47

V tomto roku pribudli 3 krajiny (z 3 rôznych svetadielov): Dánsko, Tunisko a Uzbekistan

Obrázok

SEVER - LAHTI (Fínsko)

JUH - NUWEIBA (Egypt)

ZÁPAD - MARRAKÉŠ (Maroko)

VÝCHOD - TAŠKENT (Uzbekistan)

• Pridať bod 1

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov