Skočiť na obsah
  • Štatistiky blogov

    172
    Blogov
    526
    Zápisov

Himalájsky denník

  • zápisov
    28
  • komentárov
    9
  • zobrazení
    10 413

22.apríla – Aklimatizačný deň v Pheriche


miracle

378 zobrazení

Ktosi správne podotkol, že najviac problémov mávame v aklimatizačných dňoch...

Dnes sme dopoludnia vystúpili asi o 200 metrov nad Pheriche, kde sme pri čortene posedeli a pokecali, vychutnávajúc teplo slnečných lúčov. Teplo je všeobecne stále vzácnejšie, po nociach už pravidelne mrzne. Cestou späť sme sa zastavili v tunajšej nemocnici – je vybavená temer výlučne pre obete výškovej choroby, vrátane jednoduchého pretlakového vaku a kyslíka. Sú tu dvaja lekári, dnes mala službu mladá Angličanka, ktorá nám špitálik pozostávajúci z dvoch miestností vcelku ochotne ukázala.

Zdravotný stav výpravy sa zhoršuje. Čiastočne ide o výškové problémy, veľa šarapaty však robia žalúdočné a črevné ťažkosti – takmer už niet človeka, ktorý by nemal hnačku, kŕče v bruchu či nevracal. Niekoľko dievčat strávilo celý aklimatizačný deň v posteli. Máme podozrenie, že na problémoch sa podieľa voda a strava. Hygiena domácich pri príprave jedla je tu hore dosť problematická a voda takisto, všade navôkol je jačí trus. Už si prakticky všetku vodu prevárame, ale pomáha to len čiastočne.

Ja som tiež mala hnačku, našťastie nijako výraznú, skôr taký nepokoj v črevách. So stravovaním zatiaľ problémy nemám, ani s výkonnosťou, ale zrejme sa obšmietam okolo nejakej infekcie, o čom svedčí občasná večerná zimnica. S troškou preháňania by sa dalo povedať, že mi je najlepšie, keď šlapem.

0 Komentárov


Odporúčaný komentár

Nie sú tu žiadne komentáre.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov