arwiel Posted October 22, 2007 Share Posted October 22, 2007 a keď len tíško kráčaš v davenevnímajúc okolité tvárekeď nevládzeš, nemôžeš, nechceša to krásne dávno uleteloani len spomienky si vybaviť neviešto tvoja časť, prostá duša opustila teloa keď zo zákruty neprichádza priateľa kríž stojí vysoko nad tebouuž ani náhodný čitateľnenájde tvoje telo pod zemou Dobré ráno utícha tanec hviezdnastáva nový deňa ty spíšutieram ti spotené čelodávam ti kus mojich síla ty spíštvoj úsmev ma napĺňaz tvojich pier čítamdobré ráno Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomassi Posted November 7, 2007 Share Posted November 7, 2007 včera som bol na stretnutí literárneho klubu, hlavne kvôli tomu, že tam mal spolužiak so svojou skupinou Kŕdel Divých Adamov (blues-rock'n'roll ) minikoncert ale musí povedať, že aj prezentované básne boli celkom dobré odporúčam Trnavákom, aby sa niekedy prišli pozrieť vypočuť a možno aj prezentovať Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bijou Posted November 8, 2007 Share Posted November 8, 2007 o 4 AM s rozžeraveným kúskom mrazivý chlad prenikajúci až do špiku kosti mŕtve stromy ozvena praviidelného vŕzgania niekde v diaľke rozlievajúce sa diabolské potešenie zo strachu a prázdnoty pritúl sa bližšie vdýchni mi bozk smrti tancujem pri requieme pre päť zmyslov nikotínové noci blahoslavení tí, ktrí znášajú pravidelnosť svojho dychu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
arwiel Posted January 4, 2008 Share Posted January 4, 2008 Prvá 03.01.08 Ticho... stále mi v hlave znie Či ma niečo trápi? Nie... Pretože tie ruky znetvorené a oči dokorán otvorené Ten prach na dlážke tá slza po urážke Ten nezdvihnutý hovor ten román menom horór Tá neskutočná chuť tá veta: Nesmúť Tá bolesť čo na hruď tlačí tie nočné výkriky... ... stačí Link to comment Share on other sites More sharing options...
arwiel Posted January 12, 2008 Share Posted January 12, 2008 Bludár 08.01.08 je už noc, vonku tma na stole rozheganom pohár vypitý do dna ticho v izbe noc hmlou prikrytá spokojným ľuďom v teple snová fantázia prekvitá tíško odfukujú a v tejto tmavej noci po studenom chodníku kráča velikán bosí učiteľ bezmenný rozopnutá košeľa, hlava sklonená nehambí sa lež už umyšlienka zronená ho ťaží bol to veľký mág a kráľ no dopustil sa množstva chýb za nesmrteľného sa bral až sa raz nevrátil odvtedy bosý blúdi ulicami počas hmlistých nocí cez deň kráča medzi nami chce chybu napraviť bosé nohy na chvíľu stoja pod lampou bo začul hlasy čo neprídu vyrieknú to odpustenie a stále blúdi ulicami Link to comment Share on other sites More sharing options...
arwiel Posted January 12, 2008 Share Posted January 12, 2008 realita 10.01.08 kde to žijem? pýtaš sa so slzami v očiach narodíš sa do tohto sveta i keď to sám nechceš blúdiš mestami a lesmi a k nohám ti padne ten čo to už roky nezvláda je na mieste mŕtvy ostali tu tí, ktorých miloval a tvoje trápenia sa ti zdajú malicherné no i tak trpíš padáš ako on speješ tiež len k smrti problémy ťa tlačia dole a padáš tak kde to žiješ? v realite, chlapče, v realite... Link to comment Share on other sites More sharing options...
valcik Posted January 29, 2008 Share Posted January 29, 2008 depresívna, z bicykla: Len mŕtve sýkorky lemujú kraje ciest,pestré aj po smrti.Krídelká zlomené, v očiach prach,no nikto nesmúti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arwiel Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 neopúšťaj ich 27.01.08 chrániče na ruky prilba na hlavu človek, čo pozná boj a nikdy nie zábavu žena, ktorá beží po pustej zemi za ruku vedie dieťa čo úpenlivo narieka meč sviští vo vzduchu rev sa s nárekom snúbi neoúšťaj tých, ktorých zem ľúbi obráť svoju tvár k nám svoj osud máš vrytý hlboko v srdci ukytý neopúšťaj ich... Link to comment Share on other sites More sharing options...
arwiel Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 bôľ 31.01.08 dýka v hrudi spôsobuje bolesť myšlienky na to jediné hnusné klamstvo či lesť smutný úsmev anjela ktorému si lásku dával a pred pár hodinami spoza zahmleného okna mával osamotená duša v kúte sedí s hlavou sklonenou drží zožltnutú fotku rukou zlomenou a červenkastá tekutina ti z pier vyteká to anjelovo srdce s mojím už nepreteká Link to comment Share on other sites More sharing options...
arwiel Posted February 2, 2008 Share Posted February 2, 2008 so slzičkami 01.02.08 chýbaš mi... no neviem ti to povedať chýbaš mi... nedá sa to napísať bo na slzami papier zmáčaný mi pero nepíše radšej budem blúdiť medzi mnohými tvárami a na okamih kratučký zazriem tvoje oči než čakať v smútku kedy do izby vkročíš Link to comment Share on other sites More sharing options...
chlapeczjuhu Posted February 14, 2008 Share Posted February 14, 2008 vidím to z výkladu: drsní mladí mužikapuce na šiltovkáchramená nahnutédopredutváriaci sa arogantnejšie akokedykoľvekpredtým. v rukách druhotriedneruže. zaplatím za spartyavyjdem von. srdcia i love ju idú na dračku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arwiel Posted February 29, 2008 Share Posted February 29, 2008 28.02.08 "Ahoj!," zravím osobu sediacu na lavičke pri rieke."Ahoj..." odpovedala hladiac na pomaly tečúcu vodu."...zaujímavé ako tá voda plynie..." prehovorila tíško po chvíľke.Prisadla som si. "Ako čas...""Všetko plynie," prikývla. "No niektoré veci nám neuniknú. Ak si ich, pravda, nedáme nikým viať.""Čo teraz myslíš? Sny?""Uhm... Sny, túžby, priania, spomienky... všeličo možné..." zbieram slzy do dlaníslzy národov bez matiekslzy drobných detíktoré majú celý život pred sebou zbieram slzy do dlaníslzy za spomienkamislzy za túžbamiktoré sa im nesplnia zbieram slzy do dlaníslzy hrozných bolestíslzy veľkých trápeníktoré nikdy neskončia zbieram slzy do dlaníslzy nešťastných katovslzy mŕtvych odsúdenýchktorí nikdy nepovedali pravdu zbieram slzy do dlaníslzy neskonalých smútkovslzy drastických zákazovktoré nemajú zmysel zbieram slzy do dlaníslzy dlhých odlúčeníslzy stateného časuktorý už nemôžeme vrátiť zbieram slzy do dlaníslzy posledných výdychovslzy končiacich stretnutíktoré sa už nezopakujú zbieram slzy do dlaníslzy slané ako moreslzy tepléktoré mi z očí padajú Link to comment Share on other sites More sharing options...
arwiel Posted March 5, 2008 Share Posted March 5, 2008 02.03.08 píšem ti listy ako kráčam ulicami a pero nedržím spovedám sa ti každým dňom a ústa neotváram opieram sa o tvoje plecia a nikdy ťa neťažím utieraš mi slzy z líc a nemáš mokré dlane bozkávaš ma na čelo a nedotýkaš sa ma spievaš so mnou pesničku a nie je to duo sedíš so mnou na schodoch a tie ani nejestvujú snívam s tebou sen a vlastne v ňom nie si no sny si nenechám vziať už nie... oddelene... 04.03.08 neparím k vám bratia moji i keď prisahali sme si že budeme navždy svoji to puto nás spája no v tomto svete sme sami dvaja oddelene žijeme kto sa skrýval je odhalený a keď sám býval so samotou sám nebudem už medzi vami no ani neodchádzam budeme tu sami oddelene žiť moju tvár vám netreba ako ja vaše nepotrebujem beztak sme celí bezseba keď sa náhdou zhliadneme takže tak, moji drahí uvidíte možnože len kúsok duše mojej nahý a tým vám bude moja tvár aby mohli sme byť opití... 04.03.08 ako sa ti priblížiť aby som bola bližšie bo môj krok vpred len vyvolá tvoj ústup ako letný vietor z prázdnych polí vanie no visiace túžby nikdy nestrhne za falošného spevu gitary spievame o nich hlasno a ohňom tváre osvetlené sa potmehútsky usmievajú opití spriaznenosťou si ani neuvedomujeme že sme od seba neustále tak ohňom vzdialení no to uvedomenie dobrozlé či zlodobré skrslo iba v hlave kockatej ktorá mne prislúcha po dlhom čase predlhom teraz už rozmiem že nekrčíme sa bojazlivo pod ťažobou etikety treba dodržavať vzdialenosť aby oheň, kat smrtnosný neodlúčil naveky tú našu dlhodobú spriaznenosť aby mohli sme byť opití... Link to comment Share on other sites More sharing options...
arwiel Posted March 6, 2008 Share Posted March 6, 2008 06.03.08 je vždy krásne keď môžeš zdielať priestor, čas a všetko citové s osobou spriaznenou no ona odišla... Link to comment Share on other sites More sharing options...
arwiel Posted March 10, 2008 Share Posted March 10, 2008 sen môj krásny 09.03.08 ty- si tým komu pošepkám moje najskrytejšie tajomstvá ty- si tým, čo vypočuje každú hlúposť mojich úst kedysi tu nebol nik kráčala som ako tieň nájdeš ma na pieskoviskách nájdeš ma sedieť na schodoch či pod pouličnými lampami som tým večným tulákom čo za svitu hviezd blúdi som princom zlatovlasým čo má hlavu plnú otázok som stratená v dave ľudí medzi tvojimi známimi ty- si tým, čo ma vždy má no ja ťa nevlastním ty- si mojou najväčšou túžbou o ktorej snívam sen večný tak zahoď svoje boliestky a vykroč so mnou pod hviezdy tak usmej sa, tak mäkko sviežo, detsky i maminkovsky a slzy nech len radosť sprevádzjú tak už sa netráp, prosím spomínaj na krásne časy a buď tu pre mňa- sen môj krásny Link to comment Share on other sites More sharing options...
game Posted March 16, 2008 Author Share Posted March 16, 2008 zapálim sviečkuzatemním svetv duši prázdnoa plnoa nádej a dnopadám z nebahviezdy svietiasmejú savyletieť do stratosférystrácam úsmev hviezdy leští niekto inýkdesi v blateplaziť sa tma ťahať za sebou nohy cudzincanesvieti aniposledná lampanie sú kaluželen blato ťažkémazľavé smeje saty chceš vzlietnuť ? kam ? nebo už bolo ... v duši tma zúfalá nádej len jeden plameňa blikla hviezda a ešte jedna a je ich plné nebo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dead Posted March 16, 2008 Share Posted March 16, 2008 zapálim sviečkuzatemním svet ...ake smutne ...a nepohodlne :( (zaroven balada, ktora nepotesi slovenske elektrarne)Naco mam svietit na vlastne naklady?poviem to nevystizne ...a hlavne strucne(to kvoli znizenemu odberu): Vsak nuka sa mi dobre vymysleny systema tuzbu po svetle moze aj porazit(tot v ramci fungovania vesmiru)ten system mimochodom viackrat uspel Svet nechcem (ani vidiet) vtedy, ked ho nieje vidieta ked ho vidim a chcem, je stale tam, kde ma byt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
game Posted March 16, 2008 Author Share Posted March 16, 2008 keď je vonku deňnielen na jeseňsvetlo sviečky viemkeď ho vidieť chcemnajlepšie je v tmepreto to zatemnenie :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dead Posted March 16, 2008 Share Posted March 16, 2008 Co s takou nadherouv kontraste s ciernou tmou?Svet blika a paci sa len z dialkyz blizka je iny, skor horky, ako sladky Link to comment Share on other sites More sharing options...
game Posted March 16, 2008 Author Share Posted March 16, 2008 v čierno čiernej tmesvetielko blikavéteplé, žlté, červenéstudená krása hviezdchladnej cudzej nocisvet je horko sladkýsvetlo sviečky z diaľkyvytlačí tmu, myšlienky,mraky ... asi Link to comment Share on other sites More sharing options...
dead Posted March 16, 2008 Share Posted March 16, 2008 Aale kdeze :lol:tma je stale poctivasvetlo len dava falosnu nadejten co ho napaja, ten ho aj zhasinacez cierne mreze Link to comment Share on other sites More sharing options...
pralinka Posted March 16, 2008 Share Posted March 16, 2008 v tme nevidno usmev, nakresleny sladkymi perami, vyfarbene nehou, a nevinnymi vetami... v tme sa neda pozerat, jeden druhemu do oci, sepkajuc si slova –nech to navzdy trva... Link to comment Share on other sites More sharing options...
valcik Posted March 16, 2008 Share Posted March 16, 2008 veď nádej, nech je akokoľvek malá predsa je liekom pre dušu človeka. preto keď plamienok ju privoláva, nech ho je vidno zďaleka. :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
game Posted March 16, 2008 Author Share Posted March 16, 2008 ani tú sviečku len tmu a tmunechcem nič len tmulen hviezdy nad hlavou nevidieť nič len čiernotunekonečnú černejšiu než noc žiadnu nádej načokomu len ísť, klásť nohu pred nohukráčať pretože nohy nesúnevidieť pukliny v chodníkumyšlienku žiadnuvypudiť aj tú poslednúmatne si spomenúť na svettam vonkukde si ničia ľudia dušunájsť kaluž poslednúrozbiť v nej hviezdnu oblohua stúpiť do prázdna ... s človekom v duši Link to comment Share on other sites More sharing options...
dead Posted March 17, 2008 Share Posted March 17, 2008 nechcite sa so mnou hadatnemate to istenadej cara zbavena usmev mozem predpokladatten druhy to istea ocami uhybatmimo zorne polea pohladom mlzitklopit oci dolecez pery penitked ma niekto prekonasvieckou na to svietit tmu dalsou tmou cerita potom sa divit? nie, to niesom ja :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts