slimak Zverejnené 5. November, 2024 Autor Zverejnené 5. November, 2024 Dali by ste dieta ucit sa k niekomu tekemuto? https://nazory.pravda.sk/dnes-pise/clanok/729478-geopoliticka-rovnovaha-a-ukrajina/ Priklad na pravnickej UK k Burdovi? Syn mze mi povie chce byt pravnik nikdy nepojde do Bratislavi. To je nenormalny odpad na tych nasich vysokych skolach. Citát Ale ak by sme uznali kapitalistický charakter ruskej zahraničnej politiky, musíme sa následne pýtať, aký bude dosah invázie na Ukrajinu na globálnu rovnosť. Bol by svet rovnejší, ak by Ukrajina vstúpila do NATO a umožnila budovanie amerických základní? Alebo bude svet rovnejší, keď nastane mier a Ukrajina ostane neutrálnou krajinou? https://nazory.pravda.sk/dnes-pise/clanok/729478-geopoliticka-rovnovaha-a-ukrajina/ Ja neviem ci na Ukrajine budu americke zakladne. Ja chcem aby Ukrajina bola v NATO a uz nikdy nemusela zazit to co zaziva. Este o tej skole nikdy by som dieta nedal na narodohospodarku fakultu Karlovej univerzity v Prahe - Sevcik. Mna oznamkovali asi 5 profesori,lebo na fakulte podnikoveho manezmentu tolki boli(dekan bol Stern).Jeden mi aj dal jednotku. U jedneho som aj pisal diplomovu pracu, suvislosti snou som ho videl dva krat. Ale to bola moja chyba. Druhy krat mi povedal co mam prepracovat.
tyso Zverejnené 5. November, 2024 Zverejnené 5. November, 2024 Ukrajina uz nema ako ostat neutralna. Moze byt europska alebo ruska ale neutralita je mimo moznosti.
slimak Zverejnené 5. November, 2024 Autor Zverejnené 5. November, 2024 No a to nevie ucitel na fakulte medzinarodnych vztahov? Ci je tiez agent ako Blaha a Fico?
irb Zverejnené 5. November, 2024 Zverejnené 5. November, 2024 pred 55 minútami, tyso pridal: Ukrajina uz nema ako ostat neutralna. V akom zmysle Ty chápeš pojem "neutrálna Ukrajina" ?
slimak Zverejnené 5. November, 2024 Autor Zverejnené 5. November, 2024 Ukrajina uz nikdy nebude neutralna ,teda v podruci russka. Bud bude a nenavidiet russko(ako Poliaci), alebo nebude. A to bolo jasne od zaciatku. A oni sa rozhodli ze chcu prezit. Preto som im pomahal. Neviem si predstavit inu situaciu(inak Fico to kaze) - ze by sa nechali pozabijat -vojakov by iste pozabijali aj ich zeny a deti(deportacia deti co znamena, ze ich zabijes). A miliony dalsich.
tyso Zverejnené 5. November, 2024 Zverejnené 5. November, 2024 pred 45 minútami, irb pridal: V akom zmysle Ty chápeš pojem "neutrálna Ukrajina" ? V nejakom inom svete by bola mozna Ukrajina, kde by susedia mali dohodu ze nedovolia aby ju niekto obsadil a v pripade jej napadnutia by sli do vojny. ( Belgia pred 2 sv.), ale tu je jeden agresor a ten je jasny. Ukrajina teda potrebuje zaruky od zapadu, tie od Ruska nemaju ziadnu cenu. A to je vsetko ine ako neutralita, to je obranna zmluva a ta sa vola NATO. Alebo obdoba. A Ukrajina to vie. A Rusko nechce Ukrajinu co bude mat takuto dohodu, chce Ukrajinu znicit.
irb Zverejnené 5. November, 2024 Zverejnené 5. November, 2024 Chcel som iba vedieť, že či si Ty neutralitu predstavuješ vo vojenskom zmysle (neúčasť v akýchkoľvek vojenských blokoch) alebo nejako špeciálne inak (neviem ako, lebo zatiaľ som o neutralite čítal vždy iba vo vojenskom zmysle). Len mám dojem, že sa tu nejako pletie neutralita s formou ekonomiky a s formou vnútornej politiky štátu. Tak neviem.
slimak Zverejnené 12. November, 2024 Autor Zverejnené 12. November, 2024 Ukrajina nikdy uz nebude neutralna. Ak nebude patrit k Nato a Slovensku, tak bude patrit k Rusku. Chcete aby tam vyhrali russi? A ich natahali na nase hranice, ci tam kde budu utocit? Ci ich len zabijat? Ciste teoreticky, este za Putlera to stihnu do 10 rokov. Inak si viete predstavit, keby ich putler popohnal na europu? Aj zaplatil 3000 euro. Vidite ze na to ma. Co by sme robili? --------------- Moralka. Na Slovensku, to nemyslim o kurevnikoch FICo, Danko, Kollar, predseda KDH, Pellegriny. Vam nevadia uplatky? ,ze niekto zaklame, ukradne? Podvedie? Ze ja niekoho poznam a ten mi pomoze,ako ze lekara vybavi operaciu, niekoho na MU, ci na ministerstve a vybavi toto? Inak ja v tejto krajine tiez zijem a ja som toto nikdy nepotreboval. To ze si ludia zvolili Fica. To ale poukazije na pokles moralky. Otec za 600 euro,ktore by aj tak mal ho zvoli a pustil mafiana Kovacika. To nebol len Fico,ale aj moj otec a matka, kto ho pustil, nie z vazby ale z basy. Je dvakrat pravoplatne odsudeny. Ti co o maralke kazu im nic nehovori. Uz aj navonok, aj klamvstva a podvody, ti ich volici to aj nejaka cast vidi a vie. Im to nepride cudne, ci im to pride normalne,ze takto to ma byt. A nuti sme mi liberali. Proti nam davat hradzu? Tenista chcel hrat somnou tenis, ved mi davas hradzu. Co kyvas hlavou. Chcel si mas. Ja som volil 2020 KDH,bol tam HLina. Mne nevadia normalni krestania, Hlina, Miklosko. Ja snimi skoro na 100% suhlasim, ci im rozumiem. Klerofasistom nerozumiem a nikdy nebudem suhlasit. A komunistom detto. V poslednych volbach nas asi bolo,ci ako sme v koalicii a opozicii 29:27%. Je neskutocne ako nici Fico statne institucie, aj ministertva. Neverim, ze tento stat prezije. Ani nema preco. Ani to uz nema zmysel.
Odporúčaný komentár Sniper Zverejnené 26. December, 2024 Odporúčaný komentár Zverejnené 26. December, 2024 Kompletný záznam z chatovačky ako smeráci plánovali rozvrat štátu https://domov.sme.sk/c/23428639/nahravka-robert-fico-polovnicka-chata-cifare--jul.html https://youtube.com/@chata.cifare?si=VVvsZHNrqKMoY31C Prvé video 80 000 zhliadnutí za jediný deň 1
buky Zverejnené 26. December, 2024 Zverejnené 26. December, 2024 Dňa 12. 11. 2024 at 19:18, slimak pridal: Uz aj navonok, aj klamvstva a podvody, ti ich volici to aj nejaka cast vidi a vie. Im to nepride cudne, ci im to pride normalne,ze takto to ma byt. Opýtal som sa to tiež jedného zo stáda: Že vraj nevadí, len aby sme sa mali dobre. Ja už začínam mať dojem o nekompletnosti až retardácie časti Slovenskej populácie. Nevidím po návšteve ruska Fica, nevidím Sakovú a mám z toho zlý pocit.
irb Zverejnené 26. December, 2024 Zverejnené 26. December, 2024 Rôzni ľudia majú rôzne priority. Tak to proste na svete je.
buky Zverejnené 26. December, 2024 Zverejnené 26. December, 2024 pred 5 minútami, irb pridal: Rôzni ľudia majú rôzne priority. Iste, potom ani nemusíme mať trestný zákon.
irb Zverejnené 26. December, 2024 Zverejnené 26. December, 2024 pred 11 minútami, buky pridal: Iste, potom ani nemusíme mať trestný zákon. Nemuseli by sme mať, keby nehrozilo, že ľudia tými rôznymi prioritami rozvrátia štátne spoločenstvo a poriadok. Ale keďže to hrozí, tak musíme mať. ... Ale zase iba taký, ktorý úplne nelikviduje iné pohľady na vec. Iba im dáva hranice.
Sniper Zverejnené 26. December, 2024 Zverejnené 26. December, 2024 pred 28 minútami, buky pridal: Nevidím po návšteve ruska Fica, nevidím Sakovú a mám z toho zlý pocit. Lebo vybavili hovno. Fico teraz pracuje na nejakej super výhovorke, aká super návšteva to bola a to prednesie svojim ovciam.
Tono Zverejnené 26. December, 2024 Zverejnené 26. December, 2024 pred 4 hodinami, irb pridal: Rôzni ľudia majú rôzne priority. Tak to proste na svete je. To, čo sa teraz deje v politike veľmocí je ignorancia dohôd v mene hesla "silnejší má právo..." Je to nebezpečný precedens pre suverenitu štátov, ako Slovensko. Ak platí právo silnejšieho, politika na všetky 4 svetové strany je len ilúziou suverenity. Slovensko môže byť znova "suverénne", ako bolo za totality. Niektorí Slováci sa z toho tešia, že sa vraj zbavíme jarma EU. Ja som prežil 35 rokov v totalite a možno v nej strávim aj posledné roky.
irb Zverejnené 26. December, 2024 Zverejnené 26. December, 2024 Vraj "hlas ľudu, hlas boží". Tak si vyber. Fico je bezpochyby produktom demokracie.
buky Zverejnené 29. December, 2024 Zverejnené 29. December, 2024 Odstavením dodávky elektriny na UK sa definitívne obraciame EU chrbtom. Zbytočne tu moralizujete, keď životná úroveň bude rapídne klesať.
Sniper Zverejnené 29. December, 2024 Zverejnené 29. December, 2024 Keď fico zavetril možnosť zarábať na dodávkach zbraní do Sýrie, tak tento vojnový štváč s tým nemal problém. Nepredáme my, predajú iní. Tak isto to bude aj s elektrinou. Nepredáme my, predajú iní. Keďže náš čistý export elektriny mieri v značnom množstve práve na Ukrajinu, môžeme prísť o desiatky a možno aj stovky miliónov eur, ktoré pôjdu do iných vreciek. Gratulujem fico, zatlieskaj si, nielenže si dodrbal vzájomné vzťahy s Ukrajinou, ale ešte si nás pripravil o veľké výnosy z predaja. Nevadí, dôležité je, ako si to predniesol svojim priblblým ovciam a nacista Zelenskyj dostal po nose.
irb Zverejnené 29. December, 2024 Zverejnené 29. December, 2024 Predpokladám, že aj Fico, ako každá politická figúrka, ma nejaké finančné pozadie, ktoré si ho živí a nemyslím si, že by si ficovo finančné pozadie nechalo utiecť nejaký biznis, na ktorého dosiahnutie by mali skrze Fica dosah.
buky Zverejnené 29. December, 2024 Zverejnené 29. December, 2024 pred 3 hodinami, irb pridal: Predpokladám, že aj Fico, ako každá politická figúrka, ma nejaké finančné pozadie, ktoré si ho živí Samozrejme, preto existencia jeho strany bude závisieť hlavne v prosperite a životnej úrovne SR. Chápem jeho boj o pôvodnom tranzite plynu čo nám zaručuje lacnejší plyn a prílev investorov. Na druhej strane dochádza k zabíjaniu ukrajinských obyvateľov čo je Ficovi akurát ľúto a navyše si podáva ruku s Putinom. Je samozerejmé, že Zelenskyj mu to tolerovať nebude a EU tiež. Dobre to komentoval čes. prezidend Pavel: Postoj Fica, Orbána spôsobuje nejednotnosť členských štátov EU.
irb Zverejnené 29. December, 2024 Zverejnené 29. December, 2024 Zvykne sa hovoriť, že politika je umením možného. Ak si politika začne myslieť, že môže občanom diktovať, aké zmýšľanie je správne a bude sa ich snažiť nasilu donútiť, aby mysleli iba podľa zhora nalinkovaného predpisu, môže na to doplatiť. Preto Fico kľučkuje medzi rôznymi nástrahami každodenného politického života a hľadá, ako zo všetkého čo najlepšie vyťažiť. Ono totiž ešte stále chodia k volebným urnám občania jednotlivých štátov.
buky Zverejnené 29. December, 2024 Zverejnené 29. December, 2024 pred 41 minútami, irb pridal: Preto Fico kľučkuje medzi rôznymi nástrahami každodenného politického života a hľadá, ako zo všetkého čo najlepšie vyťažiť. Z histórie mi pripomína Vlasova.
Tono Zverejnené 29. December, 2024 Zverejnené 29. December, 2024 pred 8 hodinami, irb pridal: Predpokladám, že aj Fico, ako každá politická figúrka, ma nejaké finančné pozadie, ktoré si ho živí a nemyslím si, že by si ficovo finančné pozadie nechalo utiecť nejaký biznis, na ktorého dosiahnutie by mali skrze Fica dosah. Problém Slovenska nie je to, koho záujmy háji Fico, problém je, že polovica Slovákov podľahla cielenej propagande, namierenej proti ukotvení Slovenska v západnej civilizácii, EU a NATO. To, že ruská propaganda má záujem politicky destabilizovať krajiny v EU nie je tajomstvom. Príčina, že Slováci sú voči ruskej propagande najmenej odolní má historické korene. Slovensko, ako štát, má relatívne krátku históriu. Emancipačné snahy Slovákov siahajú až do Uhorska. Vytvorenie slovenského štátu však bohužiaľ nebolo vyvrcholením emancipačných snáh. Slovenský štát bol formálne nezávislý, ale fakticky bol satelitom nacistického Nemecka. Prijal protižidovské zákony (Židovský kódex, 1941) a podieľal sa na deportácii približne 70 000 Židov do nacistických táborov smrti. Bol spojený s totalitným režimom, kolaboráciou s nacistickým Nemeckom a zločinmi proti ľudskosti. Začala sa arizácia podnikov ktorá sa rozšírila aj na byty, domy, pôdu a iný majetok Židov. Ostrý Grúň a Kľak sú mementom, kde väčšina obyvateľov bola zavraždená alebo zostala bez domova. V noci na 21. januára 1945 vtrhli do obcí príslušníci proti partizánskej jednotky Edelweiss, podporovaní slovenskými kolaborantmi z Pohotovostných oddielov Hlinkovej gardy. Po druhej svetovej vojne, keď sa Slovenský štát zrútil, mnohí jej členovia čelili potrebe adaptovať sa v nových politických a spoločenských podmienkach. Tento proces, často nazývaný „prezliekanie kabátov“, sa týkal najmä spôsobu, akým sa bývalí gardisti pokúšali zakryť svoju minulosť alebo sa integrovať do povojnového režimu. Po roku 1948 Komunistická strana Československa, podporovaná Sovietskym zväzom, prevzala moc v Československu a po tzv. Víťaznom februári nastolila totalitný režim. "Prezliekať kabáty" nerobilo Slovákom problém ani roku 1968 a ani v roku 1989. "Prezliekanie kabátov" patrí už k našej kultúre. Nuž to sú dejiny našej Slovenskej "samostatnosti", keď sme si "vládli sami". Toto dedičstvo oportunizmu je už historicky zapísané v našich "génoch" a tak ľahko sa ho nebavíme ani dnes. Skôr naopak, znova sa toto "dedičstvo" prebúdza a mnohí cítia, že opäť prichádza ich príležitosť, uplatniť sa svojou bezcharakternosťou.
Tono Zverejnené 29. December, 2024 Zverejnené 29. December, 2024 Keď čítam diskusie napríklad v denníku Pravda, základným naratívnom "slovenských vlastencov" je: "Nech zije Fico. Nech vas dezole progresivne porazi! Naseho Roberta si nedame, budeme bojivat za neho do poslednej kvapky krcy progresivneho dezolata. ;)" Tento výrok by som mohol považovať za prejav psychickej diagnózy, keby sa s ním nestotožňovalo takmer 50% Slovákov.
buky Zverejnené 29. December, 2024 Zverejnené 29. December, 2024 pred 41 minútami, Tono pridal: Tento výrok by som mohol považovať za prejav psychickej diagnózy, keby sa s ním nestotožňovalo takmer 50% Slovákov. Myslím, že to už bude menej. Stádo mlčí a posledný názor čo som počul, že Fico si robí čo chce. S napätím čakáme, čo bude v r. 2025. Ak sa Ficovi podarí zabezpečiť tranzit plynu cez UK, tak bude boh.
Odporúčané príspevky
Uverejnil Sniper,
1 reakcia
Prejsť na tento príspevok
Uverejnil Sniper,
1 reakcia
Prejsť na tento príspevok
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz