tyso Zverejnené Február 10 Zverejnené Február 10 ale niekedy ani nie :) Len sa snazime niekedy zbytocne komplikovat to co je jednoduche. Pravidlo je ze ked staci jednoduche vysvetlenie ( a teda dava dobru schopnost predpovedat co sa bude diat) tak netreba hladat zlozitejsie. To je occamova britva v politike.
alamo Zverejnené Február 10 Zverejnené Február 10 pred 10 hodinami, buky pridal: alamo, nepáči sa ti, že Matovič poukazuje na špinavosti - zlodejinu, korupciu, ktoré tupý Slovák toleruje ? Aj súčasná vláda je cez korupciu stabilná, čo ďalej ? Otázky si zaslúžia odpovede. Ja som Vidiečan. Poukazovať viem aj sám, a v umení poukazovania , mi žiadny Matovič nesiaha ani po členky. Ja v zásade nijakého Matoviča ako poukazovateľa , čo by ma pri potrebe verejne poukazovať zastupoval, ani nijakú jeho stranu poukazovateľov , na nič nepotrebujem. A čo ďalej? Prosím ťa. Nenúť ma tu preberať Matoviča. Dopadne to ešte horšie, ako keď si ma tu minule, nútil zmieniť Putina. A sám si vtedy priznal, že keď nečítaš to čo píšem, tak máš viac pokoja. .. Je možné, že je to svetový a dejinný fenomén. Vznik a také dlhé trvanie, politickej strany chronických verejných poukazovateľov. Zatiaľ, ľudské dejiny nezaznamenali.
buky Zverejnené Február 10 Zverejnené Február 10 pred 15 hodinami, alamo pridal: Aby tá budúca vláda bola stabilná A čo ďalej, nejaké pravidlá nič ?
alamo Zverejnené Február 11 Zverejnené Február 11 pred 6 hodinami, buky pridal: A čo ďalej, nejaké pravidlá nič ? Bohužiaľ, je politickú stranu nezakladám. Tak si ani nemôžem zbuntovať, nijakú armádu poradcov, čo by mi poradili. Čo robiť so vzdelávaním, energetikou, zdravotníctvom. atď. Ty nejaké také návrhy, na rozdiel odo mňa, máš?
buky Zverejnené Február 11 Zverejnené Február 11 pred 1 hodinou, alamo pridal: Ty nejaké také návrhy, na rozdiel odo mňa, máš? Tiež nie som odborník, ale môžem porovnať z pohľadu kvality vzdelávania, športu, sociálneho programu, zákonov, ktoré platia pre každého občana, napr. Rakúsko, Nemecko, Švajčiarsko, Francúzko, atď. Netvrdím, že je v týchto štátoch na ružiach ustlané a majú problém s cudzincami, ale ak to porovnám so Slovenskom Ani sa nečudujem, že fašisti označovali Slovanskú národnosť za podradnú rasu. https://www.topky.sk/cl/10/9320229/MIMORIADNE-Skandal-na-SFZ-nabera-na-obratkach--Dalsia-zaloba--Mobily-vraj-preberali-priamo-na-zvaze
tyso Zverejnené Február 11 Zverejnené Február 11 pred 4 hodinami, alamo pridal: Bohužiaľ, je politickú stranu nezakladám. Tak si ani nemôžem zbuntovať, nijakú armádu poradcov, čo by mi poradili. Čo robiť so vzdelávaním, energetikou, zdravotníctvom. atď. Hm, ale chapes ze takto to svete nefunguje ? Mas ako volic nejake priority ? Pretoze toto nie su temy podla ktorych ludia chodia volit. Chces to lepsie ale zrejme nie si schopny ani sformulovat co je to lepsie. Ako by si teda vedel posudit aj keby to bolo v programe strany ? pred 2 hodinami, buky pridal: iež nie som odborník, ale môžem porovnať ved to, a ani tam nie su ludia odbornici, preto staci volit :normalne:, nevolit zlodejov, magorov a nenavist. Jednoducho povedat ze ak ma strana na kandidatke ludi co su takyto, tak ich nebudem volit. A tento verejny tlak staci. Alebo ako ludia chcu aby sa kradlo, robilo divadlo a robilo zle tym druhym, tak to budeme mat. Slovensko nie je vynimka.
irb Zverejnené Február 11 Zverejnené Február 11 pred 4 hodinami, buky pridal: napr. Rakúsko, Nemecko, Švajčiarsko, Francúzko, atď A čo tak Bulharsko, Rumunsko, Moldavsko, Chorvátsko, Čierna hora? Alebo Pakistan, India, Filipíny, Brazília... ?
tyso Zverejnené Február 11 Zverejnené Február 11 a len na ilustraciu, alamo spominal energetiku. V politike to nie je tak ze je jedno "spravne" riesenie. Vzdy je to zavisle od ideologie a to nemyslim pejorativne. Napriklad jadro, na slovensku je v podstate verejny konsenzus ze chceme jadro, ale lavicovy postoj je ze podme to spravit tak ze to bude statne a ze stat bude garantovat cenu pre ludi a priemysel. Co znamena ze peniaze na to treba niekde zobrat ale napriklad pozicku bude splacat "niekto iny" teda ina vlada niekedy v buducnosti. A pravica chce deregulaciu, skor mensie reaktory a nechat to na sukromny sektor. Co kratkodobo znamena vyssie ceny. Ja ako praviciar preferujem aby stat do toho zasahoval menej ale lavicovy pohlad povazujem za legitimny aj ked s nim nesuhlasim. A volic si ma zvolit niekoho kto zodpoveda jeho hodnotam a veri mu. Tak funguje demokracia
alamo Zverejnené Február 11 Zverejnené Február 11 @tyso Peknú krasoreč, plnú pekných teórií si predniesol. Ako vždy. Len teda, teórie sú teórie a prax je prax. Prax ukazuje, že tvoje krasoreči nefungujú. Ako som vyššie poukázal .. Citát Mám už akúsi alergiu, na kupovanie zajacov vo vreci. Keď som naposledy, také vrece antifico politiky kúpil. Vyskočil z neho Matovič. A vlastne, to nebolo po prvý krát. Ešte pred tým, som kúpil nádherný ligotajúci sa balíček antifico rétoriky, dokonca previazaný ružovou stužkov. Vo vnútri, bola zabalená Radičovej vláda. Ktorá dopadla, ako dopadla. Ja som sa tu potom s tebou celé roky, v podstate zbytočne, hádal o to "kto za to mohol?" že tá vláda dopadla ako dopadla. Problém zjavne nebol v tom, ako tá vláda dopadla, ale ako vznikla. Kúpil som pekný balíček, a vôbec som vopred neskúmal, čo je v ňom vlastne zabalené. A pán Šimečka a "spol", mi už dnes neponúkajú iba balíček, ani nejaké to poriadne vreco, ale priam lodný kontajner antifico rétoriky, čo ma uź akosi napĺňa priam čírou skepsou.
tyso Zverejnené Február 11 Zverejnené Február 11 alamo, pretoze nechapes ako funguje svet. Predstava ze tu zrazu mas anjelov co vsetko vyriesia a ked nie tak to bola chyba je zhrnutim "dokonale je nepriatelom dobreho". ja hovorim o evolucnom tlaku na politikov a to trva dlho. Desiatky rokov. Ale ked chyba tak miesto pomaleho zlepsovania dochadza k pomalemu ( a niekedy rychlejsiemu) zhorsovaniu. A teraz mas teda kriminalnikov a zlodejov. Je to lepsie ako Matovic ? ma to lepsie vysledky a si spokojnejsi ?
alamo Zverejnené Február 11 Zverejnené Február 11 Ale ja si pamätám, že dá sa to aj inak. Koalícia sa nemusí dojednávať až po voľbách, dá sa dojednať uź pred nimi. Istý Dzurinda to predviedol, že sa to dá (keď sa chce.. a politik, má k tomu "fištrón") Potom je možné, dať aj to čo požadujem ja. Už pred voľbami, dať nejaké konkrétne sľuby a vízie, toho čo sa bude po voľbách konkrétne robiť. Len buďto, tý dnešný mladý nemajú na to "fištrón". Alebo jednoducho "kultúrne elity" tú potrebu urobiť "to" rozumne jednoducho nepociťujú, a nie sme na tom tak zle, aby bolo lepšie. Aby som prafrázoval, toho tvojho pána Buzalku, ktorého mi tu občas spomínaš.
tyso Zverejnené Február 11 Zverejnené Február 11 Vsetko sa da, ale to mas ako v macdonalde, ak chces steak, tak ho musis ziadat roky a vyberat to co sa mu podoba.
alamo Zverejnené Február 11 Zverejnené Február 11 No fajn. Ja som Vidiečan, času mám dosť. Som zvyknutý, na všeličo. Obrním sa stoicizmom, kynizmom, kľudom až chladnokrvnosťou. To je vlastne "chlapské". A zase urobím to, čo v posledných voľbách. Znovu hodím do urny, prázdnu obálku. Ak tý mlaďosi, nedostanú rozum. Resp. to, čo ja za rozum pokladám.
alamo Zverejnené Február 11 Zverejnené Február 11 pred 18 hodinami, buky pridal: A čo ďalej, nejaké pravidlá nič ? Ja sa občianskym menom, volám Slavomír Fridrich. V preklade do "dneštiny" - Sláv mier Mierumilovný. "Kompenzujem" si to prezývkou alamo.. To bola improvizovaná pevnosť v Texase, kde sa banda fanatikov, radšej nechala povraždiť, než by sa vzdali. Ak chceš, nejaké jasné pravidlo.. Tak "buď chlap"..
tyso Zverejnené Február 11 Zverejnené Február 11 pred hodinou, alamo pridal: Znovu hodím do urny, prázdnu obálku. cize to nechavas na inych a dalej sa budes akurat stazovat. No jo.
alamo Zverejnené Február 11 Zverejnené Február 11 @tyso Vyslovil som jasné požiadavky, úplne zdôvodnené, neočakávam nič menšie, ako ich naplnenie. Ďalej, nie je o čom vyjednávať. Je niekto proti? Držím "v rukách" fakt nabrúsenú "motyku".
tyso Zverejnené Február 11 Zverejnené Február 11 jasne, chapem. A ma to logiku podobne ako ked pocujem ze pojde niekto volit len ak tam kandidati co maju posvatenie od papeza. Ok, sialene ale kazdy ma pravo saliet po svojom.,
tyso Zverejnené Február 11 Zverejnené Február 11 to nie je uznanie ale konstatovanie ze kazdy ma svate pravo robit hluposti.
alamo Zverejnené Február 11 Zverejnené Február 11 @tyso Je mi ľúto. https://en.wikipedia.org/wiki/Is–ought_problem Citát V každom systéme morálky, s ktorým som sa doteraz stretol, som si vždy všimol, že autor postupuje nejaký čas bežným spôsobom uvažovania a utvrdzuj bytosť Boha alebo robí pozorovania týkajúce sa ľudských záležitostí; keď zrazu s prekvapením zistím, že namiesto bežných spojení výrokov, je a nie je , nestretávam žiadny výrok, ktorý by nebol spojený s „ malo by sa“ alebo „ nemalo by sa“ . Táto zmena je nepostrehnuteľná, ale je však posledným dôsledkom. Keďže toto „ malo by sa“ alebo „ nemalo by sa “ vyjadruje nejaký nový vzťah alebo tvrdenie, je potrebné, aby sa pozoroval a vysvetlil; a zároveň by sa mal uviesť dôvod, prečo sa zdá úplne nepredstaviteľné, ako môže byť tento nový vzťah dedukciou z iných, ktoré sú od neho úplne odlišné. Keďže však autori toto opatrenie bežne nepoužívajú, dovolím si ho čitateľom odporučiť; a som presvedčený, že táto malá pozornosť by podvrátila všetky vulgárne systémy morálky, a pozrime sa, že rozdiel medzi neresťou a cnosťou nie je založený iba na vzťahoch medzi objektmi, ani nie je vnímaný rozumom. Ocitol som sa v "pozícii", kde už neni kam ďalej ustúpiť..
buky Zverejnené Február 12 Zverejnené Február 12 Výsledok politickej morálky po Slovensky. https://magazin.portu.sk/porovnanie-zivotnej-urovne-naozaj-tak-zaostavame/
alamo Zverejnené Február 12 Zverejnené Február 12 Citát Na čo si dať po prečítaní tohto článku pozor? – Článok nie je investičným odporúčaním – Historická výnosnosť nie je nikdy zárukou budúcich výnosov – Investície na kapitálových trhoch sú vždy rizikové – Portu negarantuje dosiahnutie výnosov z investície na kapitálových trhoch – Nie ste si istí, aký rizikový profil je pre vás vhodný alebo či je pre vás vhodné napríklad tematické investovanie? Vyplňte si náš investičný dotazník a my vám poradíme.
buky Zverejnené Február 12 Zverejnené Február 12 Dňa 30. 1. 2026 at 20:08, alamo pridal: Keď sa ja pozriem, na pána Fica, pána "veľkomožného", musím skonštatovať, že on je naskutku ten motikotupič. A vláda, ktorá schválením hlúpych zákonov oslobodzuje, alebo zmierni tresty pre zlodejov, podvodníkov a korupčníkov. Výsledok ? Počet stíhaných pre korupciu na najvyšších miestach 0
irb Zverejnené Február 12 Zverejnené Február 12 Vydrž, prídu nové voľby, PS zostaví vládu s Matovičom a čísla sa zase zmenia.
Odporúčané príspevky
Uverejnil Sniper,
1 reakcia
Prejsť na tento príspevok
Uverejnil Sniper,
1 reakcia
Prejsť na tento príspevok
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz