tyso Zverejnené 24. Február, 2025 Zverejnené 24. Február, 2025 irb, takze smerujeme k obciasnkej vojne a neda sa s tym nic robit ?
irb Zverejnené 24. Február, 2025 Zverejnené 24. Február, 2025 pred 10 minútami, tyso pridal: k obcianskej vojne Neverím tomu. Lebo ešte stále tí najväčší nespokojenci majú kam odísť. A my, čo zostaneme - my miernejší - budeme čakať na ďalší výsledok volieb - či bude konečne podľa nášho gusta. Proste - budeme žiť v politickej rozdelenosti. (Ale aby vôbec bolo možné zostaviť nejakú vládu, tak asi bude musieť dôjsť k nejakej úprave volebného systému.)
tyso Zverejnené 24. Február, 2025 Zverejnené 24. Február, 2025 hm, to nie je scenar kde mozu ludia odist. Ale pokial sa nedokazeme dohodnut na niecom spolocnom, tak ako zastavis delenie ? Napriklad ked Bratislava vyhlasi ze chce autonomiu a nebude podporovat vychod ? Preco by mala pomahat ludom, ktorym nerozumie a oni nerozumeju jej. Nech si ich beru madari ak to tak velmi chcu. Toto je scenar kam smerujeme.
irb Zverejnené 24. Február, 2025 Zverejnené 24. Február, 2025 Možno by som mal žiť v takom zmýšľaní, že "urvi pre seba, čo len môžeš", ale mne je to úplne cudzie. Ľudia síce volia pri voľbách tú či onú stranu, ale do zamestnania idú pracovať pre firmu, nie pre politikov. Do obchodov chodia kupovať, aby sa najedli, obliekli, a nie pre Fica či pre Matoviča. Skrátka, okrem politiky je tu obrovská sféra, kde máme spoločné záujmy, kde sa vieme porozprávať, aj si porozumieť. Kvôli nejakým politickým názorom ešte nemusí nastať katastrofa.
tyso Zverejnené 24. Február, 2025 Zverejnené 24. Február, 2025 nemusi, ale tie spolocne zaujmy su mozno mensie ako dufas. Ak je niekto ochotny byt chudobny v ruskom state tak sa s nim skutocne nechcem ist. Mozeme sa stretnut a porozpravat o jedle ale to nestaci na to aby som bol ochotny ist do ruskeho imperia. A slovo katastrofa? ved ty prvy hovoris ze to nie je katastrofa :) Len skonci Slovensko, zapad pojde do EU , vychod do Ruska, a debata je hranici, kadial pojde.
irb Zverejnené 24. Február, 2025 Zverejnené 24. Február, 2025 Jo, možno sú spoločné záujmy menšie ako dúfam a možno je hrozba "chudoby v našom budúcom ruskom štáte" menšia, ako sa boja niektorí iní. Ale každý má právo veriť tomu, čomu veriť chce.
tyso Zverejnené 24. Február, 2025 Zverejnené 24. Február, 2025 irb, ja hovorim o ochote k niecomu takemu, inymi slovami to co nas rozdeluje.
irb Zverejnené 24. Február, 2025 Zverejnené 24. Február, 2025 A Ty konkrétne takých Slovákov poznáš, čo chcú žiť v chudobe v ruskom štáte? Alebo si ich musíš vymyslieť?
Sniper Zverejnené 24. Február, 2025 Zverejnené 24. Február, 2025 pred 3 hodinami, buky pridal: No práve po tom čo tu Sniper napísal sa čudujem 20% takto zmýšľajúcej populácie. Pre mňa je to jedna z najväčších záhad, ako niekto po tom všetkom, čo tu napáchal, môže mať takúto stabilnú podporu. Ale hlavne že všetci budú pindať aké máme nízke platy a drahé potraviny. Nuž, prečo to je tak, treba sa pýtať sociálneho demokrata, ktorý si v čase konsolidácie zdvojnásobil plat. V každej inej liberálnej krajine už by celá vláda horela na hranici.
tyso Zverejnené 24. Február, 2025 Zverejnené 24. Február, 2025 poznam, sice to este racionalizuju ale zmysel je jasny, spominaju v dobrom na obdobie ked sme tam patrili a veria ze na by na to doplatili len bohati bratislavcania.
irb Zverejnené 24. Február, 2025 Zverejnené 24. Február, 2025 Takže si nepripúšťajú, že by boli potom chudobnejší, než sú teraz.
tyso Zverejnené 24. Február, 2025 Zverejnené 24. Február, 2025 pripustaju, ale bude lacnejsi plyn a benzin, zdrazia tie zbytocne drahe veci co kupuju progresivci,
irb Zverejnené 24. Február, 2025 Zverejnené 24. Február, 2025 Tak to sú teda zaujímaví týpci. Ja takých osobne nepoznám. :) Možno by s nimi bola celkom sranda v krčme pri pive.
tyso Zverejnené 24. Február, 2025 Zverejnené 24. Február, 2025 ak si davas pozor, tak ano :) A ano, miluju Fica. A na hornej nitre ich najdes v kazdej krcme.
irb Zverejnené 24. Február, 2025 Zverejnené 24. Február, 2025 Možno dôslednou analýzou toho čo hovoria by bolo možné pochopiť, čo ich presne na dnešnej dobe trápi. Ale ako som už písal, som presvedčený, že oni sami to nevedia, iba niečo "cítia".
tyso Zverejnené 24. Február, 2025 Zverejnené 24. Február, 2025 to sa snazim uz dlho, podla mna je to je taka nejasna nenavist voci svetu. Ale dosledok je ze nas tahaju do pruseru, vsetkych. A tak ak nenajdeme nieco ine co nas spaja, tak pride k deleniu. Ale mas daj dalsi priklad, nemecko. Tam je tiez desive ze cele vychodne nemecko chce bud fasizmus alebo komunizmus. Aj nemci to budu musiet riesit, len maju vyhodu ze to je len 20 percent krajiny.
irb Zverejnené 24. Február, 2025 Zverejnené 24. Február, 2025 Problém je, ak ich počty stúpajú. To by značilo, že stále viac ľudí stráca potešenie z tohto terajšieho systému demokracie. Je možné, že by tento terajší západný systém bral ľuďom strednej Európy zmysluplnosť života?
tyso Zverejnené 24. Február, 2025 Zverejnené 24. Február, 2025 alebo sa siri nenavist, pretoze sa tym dobre ovladaju ludia. A tak kym si ludi nezistia sami ze to nefunguje, tak sa to nezlepsi. Len mame zle casy a lahko sa moze stat ze to uz nepojde zmenit.
irb Zverejnené 24. Február, 2025 Zverejnené 24. Február, 2025 pred 6 minútami, tyso pridal: alebo sa siri nenavist, pretoze sa tym dobre ovladaju ludia O tom niet pochýb, že sa šíri. Jednak Strach, že o niečo "moje" prídem a následne nenávisť voči tým, ktorí by to mohli spôsobiť, aby som o to niečo prišiel, to sú veľké páky na ovládanie ľudí.
buky Zverejnené 24. Február, 2025 Zverejnené 24. Február, 2025 pred 54 minútami, irb pridal: Jednak Strach, že o niečo "moje" prídem a následne nenávisť voči tým, ktorí by to mohli spôsobiť, aby som o to niečo prišiel, to sú veľké páky na ovládanie ľudí. Treba to pripomínať ? Asi ano, keď niekto nevie pochopiť odkiaľ ide najväčšia hrozba: https://sk.wikipedia.org/wiki/Masaker_v_Buči
irb Zverejnené 24. Február, 2025 Zverejnené 24. Február, 2025 pred 2 minútami, buky pridal: ...odkiaľ ide najväčšia hrozba... A teda aké je naše riešenie voči Rusku za súčasnej Trumpovej politiky? Alebo Tebe o riešenie ani nejde? Tvojou túžbou je iba to, aby všetci Slováci konečne uznali, že najväčšia hrozba ide z Ruska?
buky Zverejnené 24. Február, 2025 Zverejnené 24. Február, 2025 A protesty asi načo poukazujú: Slovensko je Európa ! Druhej strane (stádo) je zabíjanie civilistov ruskou armádou ukradnuté. Aký majú postoj k vojne na UA iné štáty EU ťa nezaujíma ?
irb Zverejnené 24. Február, 2025 Zverejnené 24. Február, 2025 Ale zaujíma ma, prečo by nie? A čo sa tým zmení, že to mňa zaujíma? Politici si urobia tak, ako budú chcieť a môcť, bez ohľadu na mňa.
buky Zverejnené 24. Február, 2025 Zverejnené 24. Február, 2025 pred 35 minútami, irb pridal: Politici si urobia tak, ako budú chcieť a môcť, bez ohľadu na mňa. To platí v diktátorskom režime. V jednote je sila.
Odporúčané príspevky
Uverejnil Sniper,
1 reakcia
Prejsť na tento príspevok
Uverejnil Sniper,
1 reakcia
Prejsť na tento príspevok
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz