alamo Zverejnené Január 18 Autor Zverejnené Január 18 Good Morning, Vietnam Dav ehm.. pokrokovo zmýšľajúcich aktivistov, po ulici prenasledoval akéhosi iného svojho spoluobčana civilistu, zjavne trochu iného aktivistu s nejakými inými čudnými odlišnými politickými názormi. Hm.. Možno si povedali, že je to "bezpečnejšie", než sledovať agentov ICE pri práci. Citát „Snažím sa s tým skončiť, ale vy ma stále obťažujete,“ povedal davu s bundou premočenou krvou. Bolo počuť protestujúceho kričať do megafónu: „Hej, nie, vážne, tento chlap potrebuje lekársku pomoc – potrebuje psychickú pomoc. Krvácanie je pre nacistov prirodzené, ale on potrebuje psychickú pomoc.“ „Do čerta, ty nacista,“ kričali agitátori, keď ho nasledovali do garáže. Jedna žena sa pýtala, či zakrvavený muž nepotrebuje pomoc, na čo on pokojne odpovedal: „Nie, som v poriadku. Ďakujem vám však, vážim si to.“ https://www.foxnews.com/us/man-allegedly-assaulted-flagpole-minneapolis-anti-ice-agitators-violent-parking-garage-attack Citát Národná garda Minnesoty zverejnila v sobotu na sociálnych sieťach fotografiu, ktorá ukazuje, čo budú mať jej vojaci oblečené, ak budú aktivovaní na „odlíšenie sa od ostatných zložiek“, keďže zostávajú v pohotovosti uprostred zintenzívnených protestov proti ICE. „Príslušníci Národnej gardy Minnesoty sú v pohotovosti a pripravení pomôcť miestnym orgánom činným v trestnom konaní a verejnej bezpečnosti. Ak budú naši členovia aktivovaní, budú mať na sebe reflexné vesty, ako je to znázornené na obrázku, aby sa odlíšili od ostatných zložiek v podobných uniformách,“ napísala Národná garda Minnesoty v príspevku. Tváre členov gardy boli rozmazané a cez uniformy mali na sebe jasne žlté vesty. https://www.foxnews.com/us/minnesota-national-guard-placed-standby-support-law-enforcement-protests-turn-violent Čo k tomu dodať? Eve Of Destruction.. https://youtu.be/IwYNWYaS3bI?si=jZWepxWgDQ2lnBMM
tyso Zverejnené Január 18 Zverejnené Január 18 tak opakujem otazku: co vies ( nie co si precital na fasistickych weboch) o azylovych mestach. Pretoze samozrejme ice nemali zakazany vstup. Skus teda realitu.
alamo Zverejnené Január 18 Autor Zverejnené Január 18 pred 31 minútami, tyso pridal: Skus teda realitu. Nuž realita? Je to niečo, čo môže každý jednotlivec, zo svojho osobného - subjektívneho uhla pohľadu, popisovať nielen tak trochu inak, dokonca radikálne odlišne. A keďže je tvoj pohľad na realitu, iný ako môj - z iného uhla, je logické že vidíš veci inak ako ja. Logické je aj to, že ja to čo ty nevidím, preto neviem čo to vlastne vidíš. A preto ani nemôžem nijak popísať, čo ty vidíš. Ani ti k tomu predložiť, nijaké dôkazy že "to čo ty vidíš, je akási pravda". Ipso facto "zo samotnej skutočnosti", budeš sa musieť ty sám posnažiť popísať nejak to ako ty osobne vnímaš realitu. A hľadať si dôkazy, pre tvoje vlastné tvrdenia a výroky o nej, sám osobne.
tyso Zverejnené Január 18 Zverejnené Január 18 cize dalej budes ignorovat realitu a divit sa preco sa deju veci inak. Ok, takze ziadna zmena
alamo Zverejnené Január 18 Autor Zverejnené Január 18 Ale.. Ja sa momentálne, vôbec nečudujem. Citát Rodina a šesť detí z Minneapolisu boli zasiahnuté slzotvorným plynom po tom, čo sa ocitli v konflikte medzi ICE a demonštrantmi https://edition.cnn.com/2026/01/17/us/minneapolis-family-tear-gassed-ice Citát Guvernér Minnesoty Tim Walz mobilizuje štátnu Národnú gardu uprostred prebiehajúcich protestov. https://edition.cnn.com/2026/01/17/us/ice-shooting-minneapolis-protests-renee-good-hnk
alamo Zverejnené Január 18 Autor Zverejnené Január 18 Čerstvý majiteľ, Nobelovej medaily za mier, priložil pod kotol. Akosi ho tá medaila, povzbudila k ďalšiemu mierotvorectvu. Citát Administratíva prezidenta Donalda Trumpa pripravuje 1 500 vojakov na potenciálne nasadenie do Minnesoty, informoval v nedeľu denník The Washington Post s odvolaním sa na nemenovaných predstaviteľov ministerstva obrany. „Ak skorumpovaní politici Minnesoty nebudú dodržiavať zákon a nezastavia profesionálnych agitátorov a povstalcov v útokoch na Patriotov ICE, ktorí sa len snažia robiť svoju prácu, zavediem ZÁKON O POVSTANÍ,“ napísal Trump na svojej platforme Truth Social. https://www.foxnews.com/us/trump-admin-preparing-1500-soldiers-potential-minnesota-deployment-report
tyso Zverejnené Január 19 Zverejnené Január 19 a tak cise komentar :) 1. Akcie ICE maju primarne polarizujuci efekt, teda nemenia rozlozenie volicov, demokrati to beru ako osobne ohrozenie a republikani ako akcie proti tym co robia bordel ( alamo je priklad). A polarizacia spolocnosti v USA stale rastie ( Vnímanie ako hrozby: Viac ako 65 % angažovaných voličov na oboch stranách uvádza, že politika druhej strany predstavuje „vážne ohrozenie pre budúcnosť USA“, Sociálna izolácia: Nové prieskumy z roku 2025 ukazujú, že až 40 % Američanov by bolo nespokojných, ak by ich blízky rodinný príslušník uzavrel manželstvo s osobou z opačného politického tábora (tento trend v roku 2025 opäť mierne stúpol). Konanie demokratov alebo ICE teda nemeni zakladne rozdelenie, len zvacsuje medzeru medzi stranami. 2. To kde sa da cakat zmena je u latinovolicov, cast z nich volila Trumpa aby zastavil imigraciu, kedze novi imigranti su priamo pracovnou konkurenciou. Ale tieto zasahy z nich robia obcanov druhej kategorie a to zrejme bude znamenat ze sa vratia k demokratom. Ale nemam aktualne cisla. 3. Deportacia tych co pracuju bude mat dopad na priemysel a tak cast republikanov co bude priamo ovplyvnena moze menit postoj, ale zrejme to nebude velky posun prave vdaka polarizacii. 4. Podobne budu zrejme ovplyvneni ludia z predmesti kde sa akcie ICE deju, ti to vnimaju ako priame zhorsenie svojej bezpecnostnej situacie, ale to moze znamenat radikalizaciu na obe strany. Neviem odhadnut komu to viac pomoze.
smiley Zverejnené Január 20 Zverejnené Január 20 Trump uz malocim prekvapi. Ale myslim, ze jeho vyhlasenie, ze rozmysla nad vojenskym utokom na Gronsko, pretoze sa mu opovazili nedat Nobelovu cenu za mier (jednu si teda ukradol vo Venezuele, ale to ho dostatocne neuspokojilo), tu bude zit este dlho po jeho smrti: Hodla rozputat vojnu, pretoze nedostal cenu za mier - logicke nie? On 1/18/2026 at 2:48 PM, alamo said: Čerstvý majiteľ, Nobelovej medaily za mier, priložil pod kotol. Nobelova cena za mier je neprenosna, takze nie majitel, ale zlodej medaily Nobelovej ceny mieru. A to sme si niekedy mysleli, ze vrcholom hulvastva je Vaclav Klaus kradnuci pero...
tyso Zverejnené Január 20 Zverejnené Január 20 no, zlodej :) ved ju dostal mierovo, dobrovolne. Medajli.
alamo Zverejnené Január 20 Autor Zverejnené Január 20 On ju neukradol. Pani "med dajla" María Corina Machado Parisca, mu ju fakt venovala. A zdá sa, že čosi akosi tým aktom pokazila. Hm.. Med.. Všade počúvam, že deti nadopované cukrom, sú akési hyperaktívne až neznesiteľné. Asi by aj v tom Nobelovom výbore, mali dobudúcna omnoho lepšie vyberať, komu takú "nebezpečnú vec" venujú.
tyso Zverejnené Január 20 Zverejnené Január 20 to ci pokazila uvidime za par tyzdnov, mozno ju predsa len posadi na celo Venezuely, alebo aj nie. Ale zase sme sa pobavili.
alamo Zverejnené Január 21 Autor Zverejnené Január 21 Citát Spustili sme simulácie americkej občianskej vojny na vysokej úrovni. Minnesota je presne taká, akú majú, aká začína. Claire Finkelstein Vývoj v Minnesote presne odráža scenár skúmaný v rámci cvičenia z roku 2024, ktoré sa uskutočnilo v Centre pre etiku a právny štát na Pensylvánskej univerzite, ktoré riadim. https://www.theguardian.com/commentisfree/2026/jan/21/ice-minnesota-trump Pán Finkelstein je so svojimi odhadmi, podľa môjho názoru, totálne mimo. Lebo ignoruje, takpovediac "demografiu". Oni tý gardisti, ktorých guvernér Walz zmobilizoval, sú technicky dobrovoľníci milicionári a zväčša pochádzajú z vidieka. S prepáčením sú "vidláci". A keďže deliaca línia dnes nie je "Mason - Dixon", ale "mesto vidiek", keď pokrokáry sú z mesta a konzervatívci z vidieka. Budú tý gardisti, väčšinou sympatizovať skôr s Trumpom. Čiže svoj zásah do situácie si tie "žlté vesty", predstavujú tak, že napochodujú medzi agentov ICE a ehm.. aktivistov.. Urobia čelom vzad k agentom ICE, a budú intezívne "monitorovať" činnosť aktivistov. Preto má pán Walz, akýsi problém poslať ich do zásahu. A s toho môže potencionálne, vzniknúť parádny prúser. Nejakému tomu gardistickému lieutenantovi, ak rozkazy neprídu. Môže veľmi ľahko prdnúť v bedni, môže vyhlásiť rovnako istý filmový Clinton Morgen, že „ Zajtra musím byť späť v lekárni!“ https://rambo.fandom.com/wiki/Clinton_Morgen A pôjde, so svojimi chlapmi, narušiteľov verejného poriadku poriadne zmydliť, iniciatívne sám. Veď on je občan štátu Minnesota, svedomito si plniaci občianske povinnosti, kdežto tý ehm.. aktivisti.. sú "zberba" s celých USA, čo sa do Minneapolisu, nahrnuli robiť bordel. (píšem.. aby sa tyso, nemusel toľko namáhať) Na každý pád, akékoľvek zábery v TV, na ktorých gardisti budú mydliť aktivistov hlava nehlava, sa budú Timovi Walzovi verejnosti vysvetľovať ťažko. Lebo on je ich hlavný veliteľ a zmobilizoval ich.
alamo Zverejnené Január 22 Autor Zverejnené Január 22 Vlastne aj Trumpovi, čosi vážne hrozí. Že to tý agenti ICE preženú, a "odfiltrujú" takú porciu "lacnej pracovnej sily", že to začne fakt mať negatívny dopad na ekonomiku. Majú "to" príliš zažraté, do systému. Potencionálne mnoho tých latinos, radšej zbalí kufre, a odídu domov na "dovolenku", radšej než sa nechať odlifrovať v želiezkach. A ako povedal, Bill Clinton kedysi dávno, "je to o ekonomike". Radšej hamovať, ako banovať. Ak má Trump, aspoň trochu schopných poradcov.
alamo Zverejnené Január 25 Autor Zverejnené Január 25 Veľmi pokrokovo zmýšľajúci muž, išiel do strkanice s agentmi ICE. Mal pri sebe, strelnú zbraň. Úspešne sa nominoval na Darwinovu cenu. Česť jeho pamiatke. Citát „Každý mierumilovný obyvateľ Minnesoty má právo držať a nosiť zbrane – a to aj počas účasti na protestoch, pôsobenia ako pozorovateľ alebo uplatňovania svojich práv podľa prvého dodatku ústavy . Tieto práva nezmiznú, keď je niekto zákonne ozbrojený, a musia byť vždy rešpektované a chránené.“ V kontraste s reakciou Minnesotskej skupiny majiteľov zbraní zverejnila Národná strelecká asociácia (NRA) vyhlásenie na sociálnych sieťach, v ktorom obviňuje demokratických lídrov v tomto modrom štáte z „podnecovania násilia“ voči príslušníkom orgánov činných v trestnom konaní a prosí obyvateľov Minnesoty, aby uprostred pretrvávajúcich nepokojov znížili teplotu. https://www.foxnews.com/politics/gun-rights-groups-clash-after-man-dhs-says-armed-fatally-shot-cbp-minneapolis
tyso Zverejnené Január 25 Zverejnené Január 25 zase preberas extremne fasisticke postoje, muz totiz zbran nevytiahol a ani sa nou nevyhrazal. Je to dalsi priklad kam to vedie. Aj u nas by si takto obhajoval keby colnici zastrelili samson slaviena co odmieta nosit rusku?
alamo Zverejnené Január 25 Autor Zverejnené Január 25 Povedal by som, že v USA majú dosť odlišnú kultúru od tej našej európskej. Preto, snažiť sa na nich mechanicky názilne napasovať naše zažité európske schémy a "politické kompasy", je úplne od veci. A ten kto sa o to uvzato snaží, pre toho tamojšie dianie bude navždy tá príslovečná "španielska dedina".
tyso Zverejnené Január 25 Zverejnené Január 25 zastrelit cloveka, ktory lezi tvarou na zemi to dokaze obhajovat len fasista. Staci ked dotycny je disident. Minnesota je velka zhruba ako slovensko, ked tu zacnu zandari strielat protestujcich tak to budes obhajovat ? Ci sa k nim rovno pridas?
alamo Zverejnené Január 25 Autor Zverejnené Január 25 Úprimne.. A kto mi ponúkne, lepšiu mzdu za "prácu"‽
tyso Zverejnené Január 25 Zverejnené Január 25 jasne, za peniaze zabijat, udavat a cakat na arizovany majerok. Co lepsie by ta mohlo postihnut, bingo.
alamo Zverejnené Január 25 Autor Zverejnené Január 25 Ja poctivo makám "na panskom" v montovni. Možno by ma zaujímali aj veci, ako "česť a sláva". Ale ty osobne, pôsobíš v tomto ideologicky akosi odstrašujúco. Pravdepodobne. Skonštatoval by si, že "najlepší hrdina, je mŕtvy hrdina". Taký obraz, som si o tebe vytvoril. Toho sa obávam.
tyso Zverejnené Január 25 Zverejnené Január 25 kecas, ale je vtipne ako parafrazujes trumoa, kedze si nedostal uznanie tak budes menej mysliet na cest a slavu. ale ja hovorim len tradicnej moralke, ked dokazes obhajovat jasnu vrazdu tak si jasne nad burzoaznu moralku uz zvitazil.
alamo Zverejnené Január 25 Autor Zverejnené Január 25 A ja vravím, ak mi chceš tvrdiť "buduj kapitalizmus, posilníš mier".. Tak aj ty "buduj kapitalizmus, posilníš mier"..
tyso Zverejnené Január 25 Zverejnené Január 25 nezabijes je starsie, ale co ja mozem vediet. Stara struktura co ma take stare moralne hodnoty.
alamo Zverejnené Január 26 Autor Zverejnené Január 26 Povedal by som, že v USA to nie je nijaká revolúcia, ale tragikomédia. Citát Federálni predstavitelia tvrdia, že násilné nepokoje v Minneapolise priamo zmarili zatknutie imigračného úradu, pričom podozrivý má na slobode vážnu kriminálnu minulosť, zatiaľ čo agent amerického imigračného a colného úradu (ICE) utrpel trvalé zranenia po tom, čo mu protestujúci odhryzol časť prsta. https://www.foxnews.com/us/ice-says-violent-mob-helped-criminal-escape-left-ice-agent-permanently-maimed
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz