tyso Zverejnené 2. Apríl, 2012 Zverejnené 2. Apríl, 2012 alamo, jasne. A preco teda hlasoval za euroval ? Pretoze euroval schvalil, polozil vladu na jeho zvyseni.A keby oznamil dopredu ze nebude hlasovat za nic podobne, tak by vznikla ina vlada, zrejme vlada vstekych okrem neho.A pravica by nemusela byt v takych problemoch ako je teraz. A len tak bokom, ak vycitas deficit tak ide o uplny blud. To ze peniaze z Bruselu pridu o mesiac neskor to nie je deficit, statne vydaje nestupli, ak budu prijmy z dani ine ako cakali, tak potom bude treba setrit este viac. Ale tvarit sa ze to je uplne jedno, to si zapis. Za rok porozpravame.
alamo Zverejnené 2. Apríl, 2012 Autor Zverejnené 2. Apríl, 2012 ano jasné.. keby nepoložili pri jeho druhom zvyšovaní, položili by ju pri tom treťom, a ak nie tak by sa mohli všetci obesiť, pretože euroval skrachuje a s ním aj EU..môže sa stať aj to že peniaze z Bruselu už neprídu vôbec.. ako sa to stalo maďarom, a bratom čechommaďari sú eurofandy stopnuté za trest (hoďte ich žralokom na výstrahu), bratia češi sa ich "akože" vzdali samido grécka ktoré rozpočtovú disciplínu porušovalo v maximálnej miere a falšovalo účtovníctvo idú stále
Darkman Zverejnené 3. Apríl, 2012 Zverejnené 3. Apríl, 2012 A keby oznamil dopredu ze nebude hlasovat za nic podobne, tak by vznikla ina vlada, zrejme vlada vstekych okrem neho.Jasne, vznikla by vlada Smer + SDKU + KDH + MOST (+OKS) + SNS :D A teraz tu o cervenej karkulke. :D Ty si ani nepripustis, ze ina moznost ako s SaS pre pravicu po volbach nebola. A zavadzas, vlada nepadla na zvyseni eurovalu, nejako si zabudol spomenut, ze sa schvaloval trvaly euroval a SaS do zaciatku tvrdila, ze je proti trvalemu eurovalu a keby v tom momente ustupili, tak by sa pod tych 5% prepadli. Ty tvrdis, ze je modne tvarit sa ako euroskeptik, ja zas tvrdim, ze je modne povazovat za euroskeptika kazdeho, kto nesuhlasi s niecim, co pani v Bruseli nakuchtili. Sulik x-krat povedal, ze je za EU, ale nie za EU, kde su pravidla trhacim kalendarom. Kedysi ste sa tu dusovali, ze euroval nieje o Grecku, tak mi povedzte, odkial Greci dostali poslednu pozicku?
tyso Zverejnené 3. Apríl, 2012 Zverejnené 3. Apríl, 2012 darkman, vznikla by vlada zo smerom, ci sa ti to paci alebo nie, tak EU je tema kde sa zhodnu SMK, KDH a SDKU. A tak ako vznikla prva dzurindova z SDL aby sme sa dostali do Eu, tak by sa zhodli aj teraz zo SMEROM. Sulik to nevnima ako dolezite ale pre ostatne strany to je vyssia priorita ako reforma trhu prace. Ale Sulik sa stal euroskeptikom len koli preferenciam, keby to tvrdil pred volbami, tak by aj volby dopadli inak. A samozrejme si pod vplyvom mytov :), trvaly euroval sa este neschvaloval a docasny uz bol schvaleny aj hlasmi SAS. Hlasovalo sa o zvyseni podielu do eurovalu, tak aby bol schopny pozicat objem penazi ako bol planovany na jeho zaciatku. alamo, len tak bokom, cesi sa eurofondov nevzdali, madari maju pozastavenmu cast a kedze euroval nestacil, tak zasiahla ECB. Miesto toho aby sme mali kontrolovatelny penazny fond zaplatime 10x na inflacii. Aj vdaka "strategom" ako je Sulik. Zo zlych rieseni si spolahlivo vybral horsie.
alamo Zverejnené 3. Apríl, 2012 Autor Zverejnené 3. Apríl, 2012 no tak dobre.. zatiaľ čechom eurofondy nestopli úplne iba boli "pozastavené"..zasiahla ECB heh.. na inflácii by zaplatíme ďalšie zdanenie s eurofondami (nefunkčnými) alebo bez nich, tak či takpretože snahu roztopiť dlh v inflácii a znehodnotení peňazí má ECB ako "program" ale na to sú tu iné témy pre mňa je důležité, že ja osobne som sa euroskeptikom kvôli preferenciám nestaltu sa hovorí o Miklošovikeď si taký expert, tak obhájiš tú sekeru, ktorú Mikloš (a vláda) vyprodukoval?k tomu si zatiaľ nič nenapísal
tyso Zverejnené 3. Apríl, 2012 Zverejnené 3. Apríl, 2012 alamo ale, ale :) ECB to nemala ako program, nemci boli zasadne proti. A k sekere som pisal, musis ale aj citat :). Vydavky statu nenarastli, 'sekera' je zatial len uctovna, kedze neprisli peniaze z EU ktore boli rozpoctovane. Ale tie pridu a potom sekera "zazracne" zmizne, ide teda len o problem cash flow, nie o zvysenie deficitu. Moze sa stat ze vyber dani bude nizsi ale to budeme vediet az v maji, potom mozes nadavat ze nadhodnotil prijem statu. Alebo aj nie :) A zopakujem : To ze si euroskeptikom je OK, ok to nebolo u SAS, ktora zmenila nazor pocas vladnutia. Ak vas bude dost, tak mozeme z EU vystupit. Ale pokial to tak nie je, tak je legitimne ze vacsina kona tak aby sme tam zostali.
alamo Zverejnené 3. Apríl, 2012 Autor Zverejnené 3. Apríl, 2012 nuž obhajovanie ti fakt ide..ale ja na zázraky neverím a vôbec nechcem aby sme z EU vystupovali, ako som už neúspešne hučal do xenocidehoiba chcem aby sme boli pripravený na jej prípadný neriadený zánik
Darkman Zverejnené 3. Apríl, 2012 Zverejnené 3. Apríl, 2012 Islo o zvysenie eurovalo, v tom som sa mylil. Ale aj ked suhlasili s eurovalom, tak to neznamena, ze museli automaticky suhlasit s jeho navysenim. Ked prijde dalsie navysenie, tak snim zas musia automaticky vsetci suhlasit? aj ked bude pre slovensko neutiahnutelne. A Sulik bol od zaciatku velmi kriticky k tomu, ako EU riesi vlastnu/grecku krizu... ved to bola jedna z jeho hlavnych agend pred volbami... A od zaciatku vravel, ze navyseny euroval nepodpori, tak o akej zmene nazoru tu hovoris?A kto tu hovori o vystupovani z EU? Preco je za euroskeptika oznacovany kazdy, kto nesuhlasi so sucasnym smerovanim EU...alebo si nebodaj dovoli nezahlasovat za nieco, co pani v bruseli schvalili. To je Merkelovej koalicia, tiez koalicia euroskeptikov (ved pri poslednom hlasovani potrebovali pomoc opozicie)? To ked niekto chce, aby platili dohodnute pravidla, tak je euroskeptik?Co ty vlastne rozumies pod pojmom euroskeptik?
tyso Zverejnené 3. Apríl, 2012 Zverejnené 3. Apríl, 2012 alamo, nemam chut nikoho obhajovat. Ale ak niekto prekruca jasne fakty, to ma vytaca. Pociatek dvihol deficit na skoro 9 % a miklos ho znizil o 4 %, a ty na zaklade stupidneho clanku v HN tvrdis ze je uplne jedno ci vladne Fico alebo Radicova. Stratila sa schopnost rozoznavat co sa deje a potom ludia ochotne volia megazlodejov s ospravedlnim "ved kradnu vsetci". Politika sa zjednodusila na "vsetci su zli" a "vsetko sa robi zle". Stratila sa rouzmna diskusia co je schopna ocenit pokrok a potrestat zlyhanie. Darkman, vsetko ma svoje naklady. V tomto pripade vsak slo o pomerne technicku vec, euroval si chcel na zaklade zaruk pozicat peniaze, a kedze klesla bonita krajin, tak potreboval zvysit kapital od krajin. Tak aby bol schopny pozicat rovnaky objem ako bolo planovane. Neslo teda o navysenie sumy na pozicanie, ale o zvysenie zaruk. Na tejto veci povali vladu je take sialene, ze to skutocne nema ziadny suvis s eurovalom. Inak ako snahou ziskat preferencie sa to vysvetlit neda. A Radicova bola naivna len v tom ze riesila to co Sulik hovoril, mala pocit ze ked dohodne ze Slovensko nebude pozicivat grecku a ze moze vetovat pouzitie slovenskej casti eurovalu tak to riesi to co Sulik chce. Dzurinda by mozno dokazal najst kompromis zo Sulikom, kedze ako vyjednavac je lepsi. Musel by pomasirovat jeho ego a najst mu ulohu aby vyzeral ako superman, potom by to slo. A k europskej politike : Dnesny stav ked kazda malicka krajina blokuje rozhodnutia EU koli domacim problemom ( irsko, slovensko) je neudrzatelna. Bud teda skrachuje politicka unia a to je to ziadas, navrat do casov niekam po roku 48. Europa narodnych statov, kde sa ma vyznam snazit maximalne o volny pohyb tovaru a sem tam nejaky politicky summit. Alebo federalizaciu, kde staty odvzdaju viac pravomoci do Bruselu a rozhodovanie sa bude diat len tam. teda to co nazyvas "diktat". Mozes preferovat jednu alebo druhu variantu, ale ta prva sa vola euroskepticizmus. Nie je to urazka, ak mas pocit ze EU sa neda zmenit na europsku federaciu, tak je to nazor ktory sa da zdovodnit. Ale ak nie, tak potom sa neda robit europska politika takymto sposobom ze blokujes to co sa pomerne narocne dohodne. Hlasovanie v narodnych parlamentoch je dosledok toho ze stojime uprostred procesu.
alamo Zverejnené 3. Apríl, 2012 Autor Zverejnené 3. Apríl, 2012 ja sa nehádam o to kto je "väčší alebo menší zlodej", mne ide o to kto je väčší pravičiara keby bol Mikloš skutočný pravičiar, vôbec nemal pri príprave štátneho rozpočtu počítať, s nejakými virtuálnymi peniazmi ktoré sa možno "zázrakom" zjavia, alebo vůbec neprídu, a je jedno či už sú to peniaze od EU alebo daňové príjmy kdesi vo hviezdachale skutočne by ho zostavil ako "provizórium", a tie "neurčité peniaze" ak by prišli, boli by potom "k dobru"proste podľa mňa nie je Mikloš pravičiar, pretože počíta so "zázrakmi"
tyso Zverejnené 3. Apríl, 2012 Zverejnené 3. Apríl, 2012 alamo, to su pocty. Nie pravica a lavica. Pocitas na jednej strane prijmy a na druhej vydaje. A zase ak ma pocit ze praviciar musi okazmite zrusit vsetky platby statu, ( a to su davky, platy ucitelov, zdravotnictva a dalsie vydaje kde skrtanie znamena vazny politicky problem) a inak nejde o praviciara a potom mozeme volit aj fica, tak si to zjednodusil tak ze uz zase nemam co dodat. A predstava ze stat ma platit len to co ma aktualne v pokladni ? tak ani firmy nevedia fungovat :) A tie nemozes obvinovat s lavicovosti.
Darkman Zverejnené 3. Apríl, 2012 Zverejnené 3. Apríl, 2012 Takze, ked nesuhlasim s eurovalom v sucasnej podobe, tak som automaticky za rozpad EU na zakladnu colnu uniu (kedze som automaticky euroskeptik)? Resp, ak suhlasim s eurovalom, tak som automaticky za federalizaciu EU? A spojenie medzi eurovalom a formou unie je ake?Ked mi je proti srsti, ze sa nalievaju miliardy eur do grecka, ktore za to obratom u nemeckych a francuzkych zbrojoviek modernizuje svoju, uz aj tak v regione najvacsiu, armadu, tak som euroskeptik a som za rozpad EU na colnu uniu?Ked mi vadi, ze ECB nakupuje stadne dlhopisy (co nesmie), tak som euroskeptik, a som za rozpad EU na colnu uniu...Mne osobne to prijde ako dost velky logicky nezmysel.
tyso Zverejnené 3. Apríl, 2012 Zverejnené 3. Apríl, 2012 darkman, ak hlasujes tak ako sulik ano. Menit politiku EU sa da na jednaniach, to znamena najst spojencov, mat jasnu viziu co robit inak a snazit sa o to. Ak uz vznikne dohoda na politickej urovni, tak ju zablokovat na narodnej urovni je snaha zrusit EU. Pouzit bazuku na zle umyte dvere ? A opakujem sa, keby slo o grecko tak Sulik mal moznost blokovat vyuzitie slovenskeho podielu na pozicku grecka. Ak by mu slo o nieco skutocne, tak by sa dalo jednat a hladat riesenie. Ale to nebolo v hre, grecko mu sluzilo len ako zamienka na oklamanie takych ako si ty. A to ze ti nieco vadi, to nie je problem. Dolezite je ako chces menit to co sa ti nepaci, ak napriklad zoberies dynamit do franfurktu, tak nebudes euroskeptik ale terorista. Euroskeptik by ziadal vystupenie z eurozony, merkelova ziada aby sa za to zaplatilo fiskalnou konsolidaciou. Atd. Nie je nic take ako europsky nazor, kazda krajina ma iny nazor a je pomerne zlozite najst kompromis. Ale to sa vola politika.
wysky Zverejnené 17. Apríl, 2012 Zverejnené 17. Apríl, 2012 Odporúčam pozrieť tohtotýždenné vydanie časopisu týždeň, ktoré prináša veľký tématický článok na tému Ivan Mikloš.
Odporúčané príspevky