Skočiť na obsah

game

Odporúčané príspevky

akákoľvek hudobná kritika sa sem zmestí  :)


ale ... je tu jedna kritika, ktorá skutočne tvrdo a nekompromisne odsúdila jednu z najznámejších piesní sveta ... a hlavne autora :)
tento článok našiel dead, ale je pridobrý na to, aby sme ho nechali len tak zapadnúť

úbohý John Lennon konečne vie, čo napísal ...
to je presne ten kritik, na ktorého Lennon celý život čakal ... až napokon dorazil pod dvojkrížom slovenskej obrody, z pera mladého mysliaceho muža, ktorý myslí a len myslí a to je jeho prekliatie / nájdite si jeho blog na sme ... pochopíte /... a John už môže v pokoji odpočívať ...

tak prosím : Predstavte si - Imagine



len aby to náhodou nezmizlo z netu, to by som neprežila :


Skladba Imagine je z ideového hľadiska racionalistickou utópiou. Racionalistickou preto, lebo sa tu presadzuje vízia sveta v politike oprosteného od emócií a náboženstva. Áno, aj v prípade takých anarcho-komún sa vlastne dá hovoriť o politike, teda o správe vecí verejných, pričom „verejné“ by tu bolo to, čo sa týka celej danej komúny.
Pesnička Imagine sa nám môže zdať hodnotná z hudobného hľadiska, môžeme dokonca oceniť aj možnú ušľachtilosť zámeru prezentácie samotných myšlienok, ale myšlienky samotné musíme odmietnuť. Tvrdo a jednoznačne.

:)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 0
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • game

    1

Najaktívnejšie dni

Top prispievatelia v tejto téme

Najaktívnejšie dni

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov