Jump to content

Slovensko-české kapely, slovenská, česká nová hudba

kelisova

Recommended Posts

čo chýba naším kapelám, aby boli aspoň z časti taky dobrý ako zahraničné kapelky...texty?...v preklade väčšina anglických je uplne oničom, hudba?......

mne naším a českým kapelám nechýba absolútne nič ... a nedám na ne dopustiť ... sú proste skvele :lol:

a možno aj zmeniť štýl hudby...lebo ta naša je celá na jedno kopyto,,,je pravda že aj zahraničná, ale ajtak, ta naša je taká nudnejšia, chýba tomu šmrnc...

• 1 year later...

a co tak tato kapelka, ktora prerazila uz aj v zahranici, tymto hitom boduje v USA

pre mna osobne dost chytlava, myslim si ze keby to naspieva znamejsia svetova kapela, tak je to no.1

PETER BIČ PROJEKT

• Upvote 1

Doll, presne toto je velmi zaujimava a hodne chytlava hudba. Keby som nevedela, kto to je, tiez si myslim, ze ide o zahranicnu tvorbu

Kapely sú dobré ,trh je malý.je to ten istý problém, ako Lasica, Satinský. Texty v angličtine nepomôžu.Keby napríklad Horkýže, alebo Kabát boli anglické kapely, sú na Top....

nie je to len o anglictine, je to hlavne o ludoch, ktori za tymi ludmi stoja

a nemyslim si ze kapely su dobre..keby su dobre, tak su niekde inde

mame priklad uspesnych interpretov kusok odvedla, napr taky Morandi alebo Inna, obaja z Rumunska...a produkuju svetove a vobec nie tuctove hity

• 3 years later...

slovenské kapely / a interpreti / zrejme budú mať možnosť dokázať ... už zopárkrát sa o zákone hovorilo, teraz ho chystajú vážne:

Od budúceho roka by malo v slovenských rádiách znieť viac slovenskej hudby. Chce im to prikázať novela zákona z dielne ministerstva kultúry, ktorú v utorok 14. apríla na jeho pôde predstavili premiér Robert Fico a minister kultúry Marek Maďarič.

....

„Podiel slovenskej hudby vo vysielaní každej súkromnej rozhlasovej stanice na Slovensku by mal od budúceho roka tvoriť minimálne 20 percent a od roku 2017 minimálne 25 percent z celkového času hudobnej produkcie za kalendárny mesiac,“ uvádza ministerstvo, ktoré túto zmenu navrhuje v rámci novely zákona o vysielaní a retransmisii, ktorú predkladá do medzirezortného pripomienkového konania. Ministerstvo zároveň navrhuje, aby podiel domácej tvorby vo vysielaní verejnoprávneho rozhlasu tvoril 35 percent hudobnej produkcie za mesiac.

....

Ďalšou obavou, ktorá sa v minulosti v súvislosti s kvôtami objavila bolo, že rádiá budú hrať najmä overené slovenské hity dookola. To chce sčasti obmedziť ďalšia úprava v zákone. „Z času vyhradeného slovenským hudobným dielam je vysielateľ povinný venovať najmenej 20 percent vysielaniu nových slovenských piesní, to znamená takých, ktoré sú maximálne dva roky staré,“ uvádza ministerstvo a dodáva, že ak by sa ukázalo, že pre niektoré špecializované stanice je vylúčené, aby dosiahli požadované percento slovenskej hudby, môže ich Rada pre vysielanie a retransmisiu oslobodiť od tejto povinnosti.

http://kultura.pravda.sk/hudba/clanok/351947-zakon-prikaze-viac-slovenskej-hudby-v-radiach/

nech hrajú čo chcú, mne osobne je to dosť jedno, pretože slovenské rádiá počúvam aj tak len sporadicky. "kolotočárska" produkcia na exprese, fun, a pod. sa v podstate počúvať ani nedá, zo SRo počúvam len správy, prípadne občas rádio fm, poriadne rockové rádio na slovensku nemáme... doma mám trvale naladený zlínsky rockmax, a v aute mám v rádiu zapichnutý 8 gigový usb s muzikou, prípadne vrcím cédéčka.

na tu temu uz koluje vtip, ze ten zakon ma byt preto, lebo Široký (aka Vahostav) zaklada kapelu :D

inak rockove radia TU mame - napr. RadioOne Rock alebo Antena Rock Radio

však ja netvrdím že tu nemáme nijaké rockové rádio, písal som že tu nie je žiadne poriadne :yes_yes: mal som naladené Antena Rock, aj Rockovú Republiku, ale to čo hrajú ma nejak neoslovuje, na môj vkus sú príliš "Nickelback" a príliš málo "Overkill". tak som sa vrátil k Rockmaxu...

Ja som ešte nepočul  v rádiu napr. nitriansku kapelu BORRA, samozrejme, nemám ho zapnuté stále,čakám, kedy budú v Blave, Ja si zapnem manželka prepne, a odíde. Ja si prepnem, príde do kuchyne prepne a odíde :D .

Podla mňa úžasná kapela, pekná baba a texty nie o vysókych sósnach...

ukážky:

no ty koxo

a toto dam radsej do spoilera; sa divim, ze je to vobec verejne pristupne, lebo myslim, ze je to uz neskryta propagacia hnuti potlacajucich vsetko mozne, bez ohladu na to, aky mam nazor na cigansky a iny problem

vypadlo na mna nahodne z YT

Cirhoza88 (uz len ten velavravna cislovka v nazve...)
https://www.youtube.com/watch?v=1RKhI5F5y9w

• 3 years later...