Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

D'Ady

:D

pripomenul si mi príhodu z minulosti :)

náš st.  syn,  keď chodil ešte do  MŠ,  povedal  učiteľke, že jeho jedna babka s dedkom žijú v Hrachovišti,  druhá babka s dedkom v Kórei. Učiteľka sa ma jedného dňa spýtala, že kto,  či ja, alebo manžel,  pochádzame z Kórei, a  že si myslia, že asi ja  som Kórejčanka. 

povedala som, že  ja som z Hrachovišťa, manžel z Kórei, ale že sú to ulice v našej rodnej dedine.  :D

chystám sa v lete aj do Vysokých Tatier, aspoň na pár dní..  prirástli mi  k srdcu :)

Zverejnené

D'Ady

:D

pripomenul si mi príhodu z minulosti :)

náš st.  syn,  keď chodil ešte do  MŠ,  povedal  učiteľke, že jeho jedna babka s dedkom žijú v Hrachovišti,  druhá babka s dedkom v Kórei. Učiteľka sa ma jedného dňa spýtala, že kto,  či ja, alebo manžel,  pochádzame z Kórei, a  že si myslia, že asi ja  som Kórejčanka. 

povedala som, že  ja som z Hrachovišťa, manžel z Kórei, ale že sú to ulice v našej rodnej dedine.  :D

chystám sa v lete aj do Vysokých Tatier, aspoň na pár dní..  prirástli mi  k srdcu :)

naša vnučka sa pochválila pred časom, že tatinko išiel do kokosu. zať šiel vtedy do Kosova na nejaký futbal...

tiež mám rada Tatry, ale ma mrzí, ako spustli niektoré miesta, ktoré sme navštevovali kedysi každý rok. nepotrebujem ku šťastiu 4**** hotel, stačí mi horská chata - ale to, čo sme videli, ked sme tými miestami prechádzali, mi prišlo hrozne smutné... 

• Pridať bod 1
Zverejnené

:) veru, to sú  milé, nezabudnuteľné a krásne zážitky s deťmi..

áno, aj mňa mrzí, aké rozsiahle škody postihli Vysoké Tatry...

našťastie Tatry postupne ožívajú..  stále sa do Tatier, veľmi rada vraciam. my tiež chodíme na chatu a je nám veľmi dobre, vychutnávame si každú spoločnú chvíľu, chodíme na túry s rôznou náročnosťou, prekonávam samu seba, mám potom  aj miernu svalovicu, ale ten úžasný pocit.. ticho, vzduch, zeleň, kvety, kopce, vrchol..  super adrenalín, má to šťavu...

Zverejnené

a maca si nestretla? :) Či nosíš zvonček na ruksaku?

Zverejnené

Vilma,

:) stretla som  kamzíky, svište.. živého maca som v Tatrách nestretla, chodím po vyznačených trasách, cez deň, nie večer, ani v noci.. bolo by to potom riskantnejšie...život milujem.. 

zvonček na ruksaku nemám,  chodíme v skupinke, aj sa rozprávame,  rada si tiež  pospevujem..

:) mám fotografiu   z Tatranskej Javoriny

medvede

živého medveďa, mláďa,  Miška  :)  som  stretla v Zoo Kontakt v obci Jakubany v Liptovskom Mikuláši https://www.google.com/search?q=Zoo+Kontakt&rlz=1C1GIGM_enSK697SK697&oq=Zoo+Kontakt&aqs=chrome..69i57j35i39l2j69i59j0l2.11405j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8

a ty, Vilma Flinstonova, maca si nestretla?  :)  nosíš zvonček na ruksaku? 

post-2385-0-24637000-1556522791.jpg

post-2385-0-76058000-1556523025.jpg

post-2385-0-43230300-1556523043.jpg

Zverejnené

chystam sa na predlzeny vikend na Ukrajinu.

povodnym planom bol Lvov, ale kvoli doprave nakoniec to bude Uzhorod + Mukacevo.

Budem sa flakat po mestach a vymetat krcmy..a tesim sa na borsč, pelmene a vodku  :drink:

jo este je v plne plavba lodou po Bodrogu do Madarska a v lete sa uvidi..

vsade dobre, tak naco byt doma? :agree:

• Pridať bod 1
Zverejnené

ja som maca videla naživo akurát tak v ZOO, a zvonček si vždy zabudnem doma, ked dakam ideme. Ale my tiež po ceste rozprávame a chodíme po vyznačených cestách. 

zato kamarát, ktorý v tatrách žil, nám rozprával pekný zážitok. Pracoval na železnici ako výhybkár, a vyliezol teda robiť si svoju robotu. Všade sneh, zima, mrzlo...a zbadal na neďalekej lavičke sedieť mohutného chlapa. Poľutoval ho, že určite tam, chudák, v tom krutom mraze v noci zmrzne a rozhodol sa, že ho zavolá dnu, kde je teplo a kde sa kúri. A ked si vykonal svoju robotu, prišiel k tomu tvorovi, poklepal ho po ramene...a ono to vstávalo a rástlo...no, bol to medveď. kamarát sa, pravdaže, zľakol, zareval jak tur, a bežal na stanicu, a aj do gatí pustil. A potom ráno sa tam bol pozrieť. A od lavičky viedli stopy, a aj ako to povedať...hov...opačným smerom.

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Za mesiac sa chystáme prvýkrát s naším drobcom na niekoľkodňový výlet, konkrétne Banská Štiavnica.

Bola som tam iba v rámci výletu zo školy, nepamätám si nič :ermm:

• Pred 4 týždňami...
Zverejnené

Jupíííí, jún..  :)  dovolenka.. :kvet:   :tanec: :srdiecko: :srdiecko: :srdiecko: :srdiecko:  :srdiecko:

Zverejnené

Za mesiac sa chystáme prvýkrát s naším drobcom na niekoľkodňový výlet, konkrétne Banská Štiavnica.

Bola som tam iba v rámci výletu zo školy, nepamätám si nič :ermm:

Nuz, uz ako kocikujuca osoba, resp nie uplne mobilna osoba /s nosicom v tych teplach sa mi behat nechcelo/, musim skonstatovat, ze som sklamana -_-

Nebyt Banky lasky, do ktorej sme si isli uchovat "odkaz", tak je to fiasko :ooops:

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Pretože to bol darček, nikdy som o tom nepočula, príde mi to originálne :)

Zverejnené

chystam sa na predlzeny vikend na Ukrajinu.

povodnym planom bol Lvov, ale kvoli doprave nakoniec to bude Uzhorod + Mukacevo.

Budem sa flakat po mestach a vymetat krcmy..a tesim sa na borsč, pelmene a vodku  :drink:

jo este je v plne plavba lodou po Bodrogu do Madarska a v lete sa uvidi..

vsade dobre, tak naco byt doma? :agree:

Ako tam bolo? Ako si tam sla? Ja som tam chcel ist rodinou aj pred dvoma rokmi,aj ze nieco lacnejsie nakupim sompozeral to co som chcel mali drahsie.

Som si vo Lvovi nasiel stary pekny hotel zaprijatelnu cenu na nejakom velkom namesti.  Cena bola asi 60 euro ale bol by to najkrajsi hotel v akom som bol. 

Siel by som tam a rad ,len sa bojim.. Bal som sa aj Rumunska  a mne tam bolo dobre. 

Sli ste na ukrajinu na aute?

Zverejnené

Nakoniec sme nesli, lebo do Lvova uz neboli spiatocne listky na vlak a ..no nic sli sme aspon na predlzeny vikend do Krakowa :zubiska:

coho sa bojis?

my sme v praci mali delegaciu z Lvova a o svojom meste hovorili tak zanietene, ze fakt tam raz pojdem..dufam, ze coskoro :smilieee:

o cestovatelskych planoch uz radsej nehovorim nahlas, lebo nemusia sa uskutocnit

Jo a do Lvova som sa tesila ze kuknem bar s rozkosnym nazvom Pijana visnja..a jak tak idem po Krakowe ..aj tam maju pobocku. potesilo :drink:

Zverejnené

My sa chystáme s rodinou do Egeru na týždeň plánujeme tam pobehať okolie. Objavujeme Maďarsko predtým keď sme vstavali barák tak roky sme nechodili nikam, a v Maďarsku sú veľmi dobré wellness hotely a služby. A aj cenovo to vyjde lacnejšie jak u nás.

• Pridať bod 2
Zverejnené

rodina sa trochu rozbehne na kdejaké strany, do konca roku domáce Bojnice, asi Grécko,  potom Toskánsko, a úplne na konci roku Thajsko...

Zverejnené

teplučko tam je? :)
a vlastne Hellé sedí pri bare a popíja niečo mňam ... :)

Zverejnené

My sa chystáme s rodinou do Egeru na týždeň plánujeme tam pobehať okolie. Objavujeme Maďarsko predtým keď sme vstavali barák tak roky sme nechodili nikam, a v Maďarsku sú veľmi dobré wellness hotely a služby. A aj cenovo to vyjde lacnejšie jak u nás.

V Egri som bol na den.  Je to od Revucej cca sto km. Aj ked  v madarsku cez kopce horsie cesty.   Ja som tam bol jeden den,ale viem si predstavit tam stravit aj 4 ci tyzden.

Tam je tam najsevernejsi minaret - fotku(hadanku) som tu daval.  

https://www.google.com/maps/@47.855,20.3347217,3a,15y,338.75h,95.61t/data=!3m11!1e1!3m9!1sAF1QipPJElDOkrXv42RoVyw7K0WWxub6pwftSWjsI5X2!2e10!3e11!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipPJElDOkrXv42RoVyw7K0WWxub6pwftSWjsI5X2%3Dw203-h100-k-no-pi-1.981868-ya40.348972-ro3.384434-fo100!7i7776!8i3888!9m2!1b1!2i48

To tam vyniklo za par rokov ani nie 50. Hladali ropu a nasli teplu vodu.

Eger odporucujem.  Aj dobre vino a jedlo aj kopce, ja o nich vela neviem - v meste maju baziliku,hrad. Tam som bol. Myslim nedaleko je ak Keckes - inak ako som si na to mohol spomenut - najvyssi bod v madarsku.  Ja som tam siel na den, tak som si hladal max 4 veci(co by som mohol stihnut a viac som ani nehladal) - ale iste je ich tam viac.

Tyzden  by som tam vedel stravit, ale siel by som v aprili,maji. Ak ma pamat neklame je to druhe ci tretie turistami najvyhladavenejsie miesto v madarsku po Budapesti,ja neviem ci Balaton. Ja som tam bol asi v marci.  Zrejme menej turistov  aj ta tepla voda, nam bola na osoh, si sa ohrial a pozeral na ten vapenec..

https://www.google.com/maps/@47.853839,20.3341389,3a,75y,165.05h,90.44t/data=!3m8!1e1!3m6!1sAF1QipPw4JtlPnsGsbZpGBk-Ga7kS5orJA9bAXjJcmAI!2e10!3e11!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipPw4JtlPnsGsbZpGBk-Ga7kS5orJA9bAXjJcmAI%3Dw203-h100-k-no-pi-0-ya107.43003-ro0-fo100!7i8704!8i4352

Leyal si vonku, nebolo tam ay tak vela ludi - dost na hlavu ti bola yima,ale telo bolo v teple.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Ďíky za info už sa na to aj čakám aj teším :-))

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov