Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

toto mi sa zapacilo - pekne povedane  :flowers:

tak sa teším až sa radujem.. :) 

David

to sú slová jedného človeka, (kňaza), tieto slová sa dotkli môjho srdca,  obľúbila som si ich, a som rada, že sa aj Tebe zapáčili :flowers: .. tiež som rada, že mám možnosť poznať takého človeka ako si Ty.., že takto "cestuješ, lietaš" aj k nám na Slovensko..   

Zverejnené

zaciatkom maja do Rumunska
Manzelka uz od zaciatku zimy je zakutrana v mapach, papierovych aj internetovych a kazdu chvilu jej pribudne do itinerara nejaka zaujimavost, co by sa oplatilo vidiet. Tych 10 planovanych dni nam na to urcite stacit nebude...

• Pridať bod 1
Zverejnené

Ty sa mas - tebe vylet naplanuje zena - ale ja som svoju tiez do toho zapojil  - ci zapajam - nech si najde co chce vidiet - a ubytovania tiez objednava. 

Ale ak sa vratite - daj tu aspon dve A4 spravy.

Zverejnené

za mesiac do Aten, na taky predlzeny vikend, moc moc sa tesim, hlavne na akropolu aaa proste na vsetko :)

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

Pozajtra Sliezsky dom, idem obzrieť sutiáciu okolo výšky snehovej pokrývky, idem tam na elektrobájku. :ahooj: :ahooj:

Zverejnené

Do najlepšieho štvornohého kamaráta človeka alias postele, som po nočnej šichte. :bicyklista: :zzzzzz: :zzzzzz:

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

zase raz som neodolal, 3.9 - 22.9 smer Java > Bali > Hong Kong :)

• Pridať bod 1
Zverejnené

weirdo Zaujímavé, ako vždy ...  :thumbsup:

ja, ak dožijem  tiež v septembri.   :)   Jadranské more .. teším sa, ešte som tam nebola ... mladší syn s priateľkou, priateľmi..  sú práve na plavbe, dovolenka na jachte: Jadranské more,  Chorvátsko ,  Grécko, Taliansko .. staršiemu synovi sa tak zapáčilo v Japonsku, že šetrí si a ak všetko pôjde dobre, tak niekedy koncom roka poletí.. Tokio

želám  krásne zážitky.. a šťastný návrat domov.

• Pridať bod 1
  • Pred 2 mesiacmi...
Zverejnené

presne o dva tyzdne sa chystam aj s priatelkou trosku podporit grecku ekonomiku :D 3 dni ateny, 4 dni santorini. hned na druhy den po navrate odchadzame na tyzden na vychod SR, nabrat nove sily do konca tohto roka (uz som kompletne bez dovolenky :D (ak neratam sviatky). v ramci toho by som rad aspon na jednu noc vypadol do uzhorodu, ked uz je ta hrivna na tom zle nedobre.

no a este na november mam kupene letenky na vikend do berlina a dublinu, ale to je daleko

• Pridať bod 2
Zverejnené

tu na predchádzajúcej strane je rozsiahla príručka, čo všetko brať so sebou a nedajbože zabudnúť :) https://www.freespace.sk/tema/3062-kam-sa-chystáte/?p=216865

a teraz prichádza to druhé najdôležitejšie: zavarovanie mäsa a hotových jedál a prevoz toho všetkého autom do chorvátska, lebo v chorvátsku je hladomor :agree:

jedno z mnohých volaní po SOS https://www.freespace.sk/tema/3062-kam-sa-chystáte/?p=216865

a ešte ... http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4586658&user=0&order=0&typ=2014  ...

Zverejnené

NEJDŮLEŽITĚJŠÍ

cestovní pas

občanský průkaz

řidičský průkaz

kartičku své pojišťovny

kartu cestovního pojištění(např.Mbank má cestovní pojištění hrozně levné na celou rodinu podívejte se)

doklady od CK+smlouva+voucher+letenka

vymněněné peníze

visačka na kufr+zámek s klíčky

mobilní telefon+nabíječka

fotoaparát+nabíječka

osobní-denní léky které berete

LÉKY

obvaz na rány

obvaz stahovací

hygienicky balené náplasti na drobné rány

dezinfekce(máme Dettol neštípe)

léky na teplotu(Paralen, dítě Panadol čípky)

léky na průjmy(Carbosorb-je pro děti už od 3let, jinak by stačil Endiaron)

Laktobacilky jsou dobré i pro dospělé(máme Biopron)

přípravek na poštípání hmyzem(FenistilGel)

ochrana proti hmyzu-repelent(máme Autan v rozprašovači)

mast na drobné oděrky či popáleniny(HemaGel,Calciovka nějaká

lék proti nevolnosti (Kinedril)

kdo trpí opary tak Herpesin

HYGIENICKÉ POTŘEBY

sprchový gel + dětský

šampon na vlasy + dětský

emulze intimní pro ženy(Lactacyd nebo Chilli-to se dá koupit i cestovní)

zubní pasta+dětská

zubní kartáček

krém na pleť denní co používáte + dětský

parfém

deodorant

hřeben+kartáč na vlasy

čistící ubrousky na pleť např.od makeupu atd.(já Balea DM)

vatové tyčinky

krém na opalování + 50+ pro dítě

krém po opalování

papírové kapesníčky

ženské hygienické potřeby :(

pomáda na rty do kabelky

vlhčené ubrousky do kabelky

vlhčený toaletní papír(radši jsem ho tam dala)

balík vlhčených ubrousků(mám Huggies)

gumičky+sponky a další ty věci co my baby používáme do vlasů

kousek jelenového mýdla

manikůra DO KUFRU!!

řasenka

lesk na rty

tužka na obočí atd. co kdo potřebuje

OBLEČENÍ

spodní prádlo+dětské

pro ženy podprsenky

tílka

trička

pěkná halenka k sukni na večer(když nejsou šaty)

kraťasy

sukně

šaty

košile pro muže

pyžamo

mikina do letadal

ponožky do balerín

oblečení na pokoj

boty-na pláž

-na večer

-ke kraťasům/ na výlet

PLÁŽ

plavky

boty do vody pro děti

plážový ručník

plážová taška

plážový stan

nafukovací lehátko

plavací kruh+rukávky

klobouk nebo něco na pokrytí hlavy

sluneční brýle

OSTATNÍ

1,5l vody do kufru(někde jsem četla že se to hodí když na letištích je to drahé atd.)

pro dítě 100ml vody do kabelky pro co kdyby

kolíčky +2m šnůra na prádlo

elektrický odpuzovač komárů

baterka

kapesní nožík DO KUFRU!!

uzavratelné sáčky(mají takový ten jezdící zip jsou super)

jehla+bílá+černá nit na šití

potravinová fólie na obalení kufrů(aspoň si ho hned poznáme :)

kulma na vlasy(já se bez ní bohužel neobejdu)

OBLÍBENÁ HRAČKA PRO DÍTĚ

žvákačky

sušenky

slané krekry

tak som zvyraznil co si vacsinou viacmenej beriem so sebou. teraz idem len s prirucnou, tak je ten zoznam este chudobnejsi

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Už len 8 krát sa vyspíme  :P a cestujeme do Prahy za synom.. , potom  odtiaľ letíme k Jadranu, uvidím aj Dúbrovník..  

to bude žúžo..!  :) ja sa vrátim..  :smilieee:

Zverejnené

u nas sa plany menia kazdu chvilu, v zavislosti od aktualneho zdravotneho stavu

to Rumunsko v maji sa nekonalo, presun terminu bol na september, uz vieme, ze to nebude

na najblizsi vikend zatial 3x zmenena destinacia... posledna varianta vystup na Nas Hrad v ramci Dna hradov

buduci vikend sa kona 22. československý trampský potlach Vraná u Letovic (Morava), takze to je dalsi bod programu, potom Zapadne Tatry, o tyzden neskor Krupinska planina

sakra, 52 vikendov do roka je prekliato malo...

Zverejnené

Trcim na letisku v Prahe....a letim domov

Este by som ostala

• Pred 5 týždňami...
Zverejnené

Buduci vikend do mojich milovanych Tatier. Moje utocisko, moja laska, moje vsetko. Najst vnutorny pokoj, vyplakat sa. Znicit telo, polaskat dusu.

Tentokrat to bude velmi silne, asi aj bolestive. Vzdy som ich brazdila s mojim poslednym partnerom, teraz pojdem bez neho. Vsetko a vsade mi to bude pripominat.

Vidim to na prechod Mlynickou aj Furkotskou dolinou, cez Bystru lavku. Snad vyjde pocasie, avizuju prichod babieho leta :)

Zverejnené

Fotografie z ostrova Mljet http://www.chorvatsko.cz/jidalos/mljeto.html

Veľmi sa mi tam páčilo, krásne prostredie, nádherná príroda, milí ľudia, trošku som sa naučila chorvátsky.. :smilieee:

Veľa sme toho videli, zažili. Bola to skvelá dovolenka, mám milé spomienky. 

Boli sme aj v Dubrovníku, krása, výhľad,  chodenie po všetkých tých  schodoch, to bolo treba kondičku, ale oplatilo sa.. :-)  niekedy inokedy,  ešte  pridám fotografie.

post-2385-0-79539500-1443345021_thumb.jpg

post-2385-0-00792300-1443345123_thumb.jpg

post-2385-0-12893100-1443345199_thumb.jpg

post-2385-0-21471400-1443345680_thumb.jpg

post-2385-0-93763300-1443345908_thumb.jpg

post-2385-0-23357500-1443346048_thumb.jpg

Zverejnené

Navštívili sme aj  Benediktínsky kláštor z 12. storočia s kostolom Panny Márie na ostrovčeku Sveta Marija.

Národný park
Prevažná väčšina turistov sa sústreďuje na dve prírodné slané jazerá – Veľké jazero/Veliko Jezero (145 ha) a Malé jazero/Malo Jezero (24 ha). Obidve jazerá boli pôvodne krasovými poliami, ktoré v dobe ľadovej zaliala zvýšená morská hladina Jadranu. Vďaka prítoku sladkej vody je obsah soli v jazerách o niečo nižší ako v mori, voda na kúpanie je zase o pár stupňov teplejšia než v mori. Predstavujú domov pre rozličné druhy mušlí (ustrice, slávky atď.).
Zraky turistov neprestáva pútať ostrovček na Veľkom jazere, kde je vybudovaný benediktínsky kláštor z 12. stor., ktorý sa neustále rozširoval a prestavoval. Zaujímavý je aj pohľad na Kostol Panny Márie, ktorý reprezentuje stavbu románskeho štýlu. Predsieň a strážna veža pochádzajú z obdobia renesancie. Neskôr tu boli pristavané ešte dve kaplnky v barokovom slohu. Po 2. svetovej vojne kostol zreštaurovali. V budove kláštora je dnes hotel a reštauračné zariadenie.

Zdroj:

http://www.mojechorvatsko.sk/narodny-park-mljet

post-2385-0-80701500-1443722618_thumb.jpg

post-2385-0-89667000-1443722699_thumb.jpg

post-2385-0-82926700-1443722767_thumb.jpg

post-2385-0-13116300-1443722835_thumb.jpg

• Pridať bod 2
  • Pred 3 týždňami...
  • Pred 2 týždňami...
  • Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

takyto vikendovy okruh by som rad dal niekedy aj ja, len som trochu obmedzeny (trochu dost) ze to musi vychadzat na piatok poobede az nedelu :D

uz som niekolkokrat skusal rozne "chore" kombinacie, ale vzdy je problem s lacnym nedelnym navratom na BTS/VIE :(

Zverejnené

toto ma start vo Viedni o 6 rano v sobotu a finis v Prahe o 7 vecer v nedelu .. ver mi, hladal som to par tyzdnov, kedze ako vravis, vzdy to skazila jedna draha letenka. tato sranda ma stala 55eur.

Zverejnené

A to je naco dobre? Ak som spravne pochopil to absolvujes za jeden a pol dna? To na bicykli prides skor z Viedne do Prahy.

Zverejnené

slimak, ciel nebol dostat sa z Viedne do Prahy - uz len preto, ze byvam na polceste v Brne :)

ciel bol:

1) vyskusat si "punkove" cestovanie - jeden maly batoh, ziadne nahradne handry okrem spodarov/ponoziek, spanie vylucne na letiskach

2) vidiet co najviac za vikend, kedze som bol kompletne vycerpany z dovolenky

3) prekonat nalietanych 100 000 mil (dalsi ciel je 200 000 km)

4) zalietat si, pretoze to skratka lubim :)

Mallorca - videl som Palmu de Mallorca, ktora ma nenadchla, zato dedinka Valldemossa bola jednym slovom uzasna

Barcelona - toto bol moj tretikrat tam, stacilo mi sadnut si k magickej fontane a mat ten dobry pocit, ze som kde som .. plus som dal stretko s dlhorocnou kamoskou, ktora tam byva

Milano - chcel som vidiet Duomo, cokolvek naviac som bral ako bonus. za 4 hodiny som obehal centrum, ktore bolo naozaj velmi pekne, ale stacilo mi raz. ceny letiace do extremov, ci uz u jedla, alebo u kulturnych pamiatok (obraz Posledna vecera za 26eur) ma presvedcili, ze v Milane max prestup na lietadlo, alebo ako vychodzi bod do Modeny / Florencie / Parmy

celkovo bola utrata okolo 120EUR, v com boli letenky, doprava z/na letiska, jedlo, pivo a par drobnych suvenirov. za relativne malo penazi relativne vela muziky.

Valldemosa:

Valldemossa,_..._mossa..._(6895782022).j

beab46383fa8966aaffbb1bde789fb40.jpg

• Pridať bod 2

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov